כיפות רבותי, כיפות.. ~דיון~אאלעד

שבוע טוב!!

(TOMJE שאל שאלה על כיפות והתפתח דיון מנצל"ש. העברתי אותו לפה)

מה דעתכם על כך שבנות סורגות כיפות לבנים? ראוי? לא ראוי?

מה קורה אם הבת היא מדסי"ת וכדו'? אם היא בת דודה? (למביני עניין- אם היא קרובת משפחה שאתה לא מכיר?)

אם לא...מה אתם כן עושים? מאיפה הכיפות?

לענ"ד..אאלעד

לא כ"כ ראוי. גורם לקרבה מיותרת ואפילו למחויבות.

אני אישית קונה כיפות...פעם שאחותי סרגה לי..

אני חושבת שבכללי אין עם זה בעיה גורפת..מישי' מאפושו'

קצת חוזרת על עצמי..

ובכללי- נראלי ראויי לשלם לבחורה על העבודה וכו'. זה גם משנה את כל הגישה ועושה את כל העניין פחות בעייתי...

לא בצורה גורפת.. זה לא שלא סורגים בחינם.. לפעמים זה נחמד לסרוג בחינם. אבל זה כבר עניין יותר אישי, מי הבנאדם, מה הקשר וכו'...

נראלי שכשמדובר בבני דודים [שמכירים וכו'..] זה עוד פחות בעייתי לסרוג חינם.

כשלא מכירים- נראלי צריך להתעלם מהקשר המשפחתי.. מחיר נמוך, סבבה.. מקובל. אבל לא חינם. כי תכלס- מה העניין?? זה בדיוק כמו כל אחד אחר שלא מכירים..

ממממהסנה-בוער

מצד אחד ברור שיש בזה איזושהי קרבה, במיוחד כשיודעים מראש למי הכיפה...

מצד שני- זה באמת כיף לסרוג, לבנות מסויימות! וכמה כבר אפשר לחדש את מלאי הכיפות של האחים?  

אז- אני אישית לא סגרתי לאחרים, אבל זה באמת באמת אינדיוודואלי..

ומצטרפת למישי מאיפושו- 

יש נטיה לבנות להתפדח לבקש כסף ולבנים לא לשים לב לזה בכלל

אבל קחו בחשבון שכל סליל חוט עולה בערך 5 ש"ח

ומסרגה עולה בערך 6 ש"ח

ועובדים עליה כמה שעות (שנאמר שכר מינימום לשעה זה בערך 20 ש"ח )

אז ראוי בהחלט לשים לב וכן לתת סכום סימלי.. 

זה ממש תלוי..שבלולון

בתור מה את סורגת לו.. אם סתם בשביל כסף- אח שלך מפרסם אותך וחברים שלו מזמינים, אז זה ממש סבבה (לפי דעתי..)

אבל אם בנים מבקשים ממך (ולא תמיד רק בשביל כיפה..) אז לא יודעתת.. לא נראה לי ממש שייך..

אני חושבת שאין בעיהאש להבה

אם אני אסרוג לאח שלי כיפה, וחבר שלו יאהב ויבקש ממני גם כזאת, מה הבעיה? גם אם אני לא אקח כסף, וגם אם כן, הכיפה זה לא מה שיקרב אותי אליו ויגרום לי לדבר איתו! 

מה הבעיה בזה?שוקו =)

יש כאלה שלוקחות את זה בתור פרנסה ולא בתור "אני מחבבת אותו" חשבתם על זה?

יש גם כמובן את העניין של חבר... (בלי השאלה אם צריך חבר או לא) - 

אבל אצל הרוב זה לא ככה

סתם ככה מבחינתי - זה לא מסמל כלום, לא אומר כלום,

ואין עם זה שום בעיה

לדעתי, ביגדיל כיפה...=)באהבה ובאמונה..

אני סורגת, הרבה, כל היום!!!=)

לאחים שלי- חינם....

אבא כנ"ל...

בנדודים לא כ"כ הולכים עם סרוגות אז לויוצא לי...

כל השאר, יש אנשים שלי לא נעים לבקש כסף, וכן הם לא שמים לב לזה.. (בנים...) אבל בד"כ הם קונים לי תחוט או משלמים עליו.... חלק משלמים כמו מחנות, פשוט יותר נוח להם לקנות קרוב לבית ולמה לא לפרנס אותי?!?!

ומי שנשאר הם לא דתיים(אנחנו שכונה חילונית וזה..) יש פוול שמתקרבים אז אני סורגת להם חינם בתנאי שילבשו אותה תמיד, זכות שלי..חושף שיניים

אבל בכללי, זה ממש בזרימה, לא נראלי יגרום לקרבה ה40 שקל האלו...זה סתם משמח את מי שסרגה וטרחה...

עשיתם מזה סרט.. ביגדיל כיפה..=)

אין שום בעיה!!!ישראלית בנשמה!

אני ממש לא חושבת שיש אם זה בעיה!!!!

אני אישית סורגת גם לאחים של חברות שלי..!

לא נראה לי שזה אמור לעניין אותכם מי סרגה ת'כיפה!!!!!

לא בעיה.... TzviK4
אני לא חושב שאמורה להיות בזה בעיה אם תבקש יפה או שבאמת תקנה את החוט....
אבל בכל מקרה אתה תמיד יכול ללכת לכל חור ולמצוא שם חנות כיפות במחירים זולים.....
לא בעיה..אני לא חושבת שזה גורם לבעיה!-pnina-

אני לפחות, אפעם לא הרגשתי קרובה פתאום לשכן שסרגתי לו כיפה..

לפי דעתי!!...ש.מאפושו!

הבנות מרגישות מחויבות..והבנים מרוויחים

אבל למרות שיש לי חברות שפשוט סורגות לכייף ואז פשוט מחלקות למי שבא להם....!

(בנים מהסניף,אחים,דודים,ואחים של החברות)

מעבר לראוי או לא ראוי לסרוג כיפה לבן,zehavawize

בנים!
עזבו את זה שבאתם, התחנחנתם לפני הבנות שיסרגו לכם כיפה (ורוב הפעמים היו לכם דרישות) וקצת השפלתם את עצמכם-המינימום שנדרש הוא לשלם!!

מי שביקשתם ממנה- קנתה חוטים בערך ב10 ש"ח [כי נגיד ונשאר לה חוט מה4 צבעים שהיא קנתה] והשקיעה מזמנה מינימום 3 שעות.

כן, היא אמרה לכם ש"היא נהנת לסרוג" ו"עזוב, שטויות, אין לי בעיה לסרוג לך" "זה בזמן השיעורים" ועוד כל מיני תירוצים של בנות מתפדחות... הכיפה שהיא תביא לך, היא יכלה למכור אותה ולהרוויח עליה כסף, אבל בגלל בן מהסניף/יישוב/אח של.. שקצת היה נחמד ובא לבקש ממנה שהיא תסרוג לו כי היא סורגת נורא יפה - היא לא תרוויח אותו?

לא, לא אמרתי סכומים אסטרונומיים [יכול להיות שהיא גם לא שווה את זה (הכיפה!!) ] אבל עלות חוטים ועוד קצת שכר על העבודה - זה נחמד. משהו שהיא תכסה איתו לפחות את ההוצאות שלה אם היא לא תרוויח. לא יקרה כלום אם תשקיע בערך 20 ש"ח בכיפה (שבחנויות לפעמים היו מוכרים לך אותה בפי2).

וכמובן שאם אתה משלם לבחורה, אז זה כבר הופך את זה להרבה פחות בעייתי. כזה העבודה שלה והיא מרוויחה על זה כסף, אז זה ממש שונה.

[אבל באמת, בנים- קחו לתשומת לבכם. בנות לפעמים ממש מתפדחות לבקש, במיוחד אם זה לא מקובל אצלכם ובנים רגילים לקבל כיפות בחינם. אתה תצא ממש לארג' אם תביא לה כסף גם אם היא לא ביקשה. ]

כן, חפרתי, אבל זה ממש מציק לי הנושא.

כיפות מבנות = מצויןפעמיים חי
^^מנומק ומוסבר היטב!!אאלעד
עבר עריכה על ידי אאלעד בתאריך ח' אייר תשע"ב 17:48
אכן... העומק בנימוקים פשוט... מפעים...מרווין42אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך