האם יהודי יצר את הסרט מלך האריות?ליאור ברוכים
עבר עריכה על ידי ישי ויזנר בתאריך י"א סיון תשס"ח 22:10

מרן ורבנן, שמתם לב איזה סרט יהודי זה מלך האריות?ולמרות שאין ראיה לדבר, זכר לדבר:

1. הפיוט דסימבה ונלה מפייטים כאשר הם פוגעים זה בזו בפעם הראשונה אחר דסקר עולה לשלטון: "הוא מנסה לסגת ומלך לא להיות/אם כי מתוך עיניו ניבט לי מלך החיות"- וכן איתא אצל עמ"י המנסה "לסגת" ולא להיות ראש לכל העמים, אבל בין אם ירצה ובין אם לא- מתוך עיניו ניבט לי מלך החיות- הוא לב העמים.

2. טימון ופומבה(וי"ג פומבא, ונראה דהא דלפני דקיבל עליו עומ"ש והא לאחר דקיבל עליו עומ"ש, ואיכא דאמרי הא והא לבתר דקיבל עליו עומ"ש והא בפי עצמו והא בפי ההמון)- האשכנזי(טימון) והספרדי(פומבה- כל הספרדים דאזיל עוד שניה לאכולני- גם אני ספרדי, חכו קטנה)טימון  מנסה תדיר לעשות עצמו חכם אך בעצם כל ההברקות מגיעות מפומבה [וקשה לברוכים, דהרי פומבה הוא חזיר ואיתא בסה"ס "כי תועבת ה'" וכן איתא "ראש לטומאות חזיר"(המצאה שלי,אל תנסו לחפש את זה...) וי"ל בשם הר"ר ישי בן הר"ר אהרון ויזנר דהכא מיירי בחזיר יבלוט דכשר הוא ולא נרא לר"י, דהא לא מפרש חזיר יבלוט, אלא כלל כל החזירים כטמאים מחמת גועל נפש, ואיכא למימר דהא הא היופי, דמלבר נראה פומבה כטמא אבל מבפנים הינו חיה כשרה כדאמרינן "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו", וקשה, דהא מיירי בשם הר"ר דסממני הכשרות בחזיר הם מלבר, אך מלפנים הוא טמא, ואיכא למימר דאמר "הפוך על הפוך"]

3. נלה מדברת עם סימבה[וקשה דהא אמרינן "כל המרבה שיחה עם האישה בוטל מדברי תורה ומרבה דברים בטלים..." ואיכא למימר דסימבה בטלן היה, כדאיתא "אקונא מטטה" דמשפט בטלנין הוא, ועוד איכא למימר דלא מיירי בחיות ועוד איכא למימר דבחברתו שאני, שהרי איכא פעילות "קירוב לבבות"(וע"ע ביטול תורה לצורך החזרה בתשובה בפסגת זאב) ועוד איכא למימר דלא חייש ל"אל תרבה"] ואומרת לו "הוא(סקר) נתן לצבואים זכויות על אדמותינו, הכל הרוס...", וזה בדיוק מה שקורה כיום בארצנו הק', נותנים לצבויים(הערבים) זכויות על א"י והם הורסים את הכל

היוצר אינו יהודי!אנונימי (פותח)
אבל יש בו הרבה מסרים יהודים כמו למשל שיש חיים אחר המות "תסתכל בכוכבים סימבה זה האבות שלנו"{מופסה לסימבה } וגם שאי אפשר לברוח לעצלות[להלן "אקונה מטטה"] וצריך לקחת אחריות על החברים שלך כי כמה שסימבה מנסה בסוף מגיע איזה קוף חכם ומכתיב לך את החיים וכו' כו'
ושאר מסרי סימבה ונלה הרי הם כתובים בספר דברי הימים לסמינריוני ההדרכה למיניהים

נ.ב. מישהו יודע מה המקבילה של רפיקי ביהדות יצר הטוב, הקב"ה או המצפון
אני יודע שהוא לא יהודי, זה היה בצחוק...ליאור ברוכים
המקבילה?סלים וארזה
מה, לכל דבר יש מקבילה ביהדות?

שמעתי פעם בדיחה נחמדה: מה המקבילה של אחמד יאסין בתנ"ך? אליהו הנביא- שניהם זקנים עם עגלה ושניהם עלו בסערה השמימה. ומה המקבילה של יונה הנביא בימינו? עומרי שרון, רק שבמקרה שלנו הוא בלע לוויתן.
גם השיר "זה גלגל החיים"סלים וארזה
הוא מאוד יהודי בתכלית: "כל הברואים משתדלים רק לחיות" זה דומה לקטע מהזוהר, שאני לא זוכר בע"פ אבל הוא מדבר על זה שהחוק העליון של היצורים זה להמיך לחיות כדי להוליד יותר ויותר צאצאים.

אפרופו מלך האריות, אם אתם רואים מתישהו בעתיד הקרוב או הרחוק את הסרט, תסתכלו על הפרצוף של מופסה ותראו שהוא דומה ל"רב" אליאור חן...
אני דווקא חשבתי על סקאר כעל שמעון פרסמשה
מזכיר מאוד בסגנון שלו את חובב רוצחי ההמונים הזה.
נכון!אנונימי (פותח)
גם סקאר וגם פרס לוזרים וכששניהים סוף סוף עולים לשלטון מגיע ממקום בלתי צפוי איזה סימבה או ביבי ומביס אותך
אני שמעתי...תותים
שהיוצר באמת לקח השראה מהשואה... אין לי מושג אם זה נכון או שיהודים אוהבים את זה...
וחצמיזה שידועה הפעולה החשובה על חזרה בתשובה עפ"י סימבא... (-עשה משהו... היצר הרע ניפח וניפח וגרם לו לברוח מעצמו ובסוף הוא מבין שאכן עליו לחזור כי זו אחריותו ואין קשר ומעשיו בעבר וכן על זה הדרך)

ואם אתם רוצים לקבל שוס באמת רציני אז תנשמו עמוק ותשבו-
אמרו לי ממקור די אמין שהמחבר של אסטריקס היה יהודי!! כן כן, לפני מותו ביקש מאשתו שתקרא לרב הראשי של צרפת והיא לא הבינה מה הוא רוצה מהיהודים ורק אז גילה לה שהוא יהודי ואז סיפר שכתב את אסטריקס על בסיס סיפורו של בר כוכבא... יהודה זה הכפר הגאלי הבלתי מובס, אסטריקס הוא בר כוכבא-שימו לב לשמו: א-סטר שזה בצרפתית כוכב... אשפיקס כהן העץ הוא רבי עקיבא-איש דת שממנו שואב הלוחם כח וכמובן כמובן- שיקוי הפלא זו תורתינו הקדושה!!
או כמו שנאמר כבר-איזה כיף להיות יהודי!!!
שמעתי את זה...ליאור ברוכים
כן, כן...סלים וארזה
גם היוצר של טיטאניק ושל הארי פוטר ושר הטבעות, נכון?
בעצם, יש בהארי פוטרסלים וארזה
כמה דמויות יהודיות. למשל, אנתוני גולדשטיין (תלמיד בהפלפאף). פגשתם פעם "גולדשטיין" גוי?
או האחים קארו (אוכלי מוות) זה שם יהודי מובהק.
האמת, כשחושבים על זה, אם מסתכלים על סנייפ מזווית אנטישמית הוא יהודי גמור: שיער שמנוני, אף ארוך ומעוקל, תמיד מצליח לעבוד על כולם ולהגיע לצמרת, אבל בסוף מתברר שהוא האיש הכי אמיץ שיש.
מצד שני, לפי מה שג'יי קיי רולינג מתארת את אוכלי המוות, הם נראים כמו הקו-קלוס-קלאן (KKK - ארגון גזעני אנטי-דתי בארצות הברית, שפועל בעיקר נגד יהודים, כושים ונוצרים)
לא ולא~מאיר~
אמנם יתכן כי שמו של אסטריקס רומז לבר כוכבא, אך א-סטר פירושו כוכב דווקא באנגלית. ואמרה לי אם, כי אסטריקס דומה למילה אסטריס"ק בלעז, שפירושו כוכבית, כך שייתכן שצודק אתה.
צרפתית ואנגלית זה שפות דומות.סלים וארזה
ובכלל התרגום "סטר" לכוכב היה הרבה לפני. מי יודע מה היה פירוש השם של אסתר המלכה?... כוכב! א-סתר! זה היה הרבה לפני האנגלית והצרפתית...
ההבדל בין צרפתית לאנגלית~מאיר~
הוא שאני מדבר רק צרפתית!! בעצם לא...ואני אומר לך שבצרפתית המילה כוכב מתורגמת בכלל étoile שאין דמיון בינה לבין אסטריקס!!!
חח...ליאור..אני מתה!!!!טליע
איזה מין שאלות אלה?!
זאת האווירה...סלים וארזה
איזה מגניב מה ששלחת על מלך האריות!!פגזניקית גאה!
עלאק אני מכירה פוול בע"פ.. |מתרגש|

חבר'ה, רק שתדעו שעשו לנו עלזה שיחה רצינית באולפנא. באמת שיש לזה מסר. מי שרוצה לשמוע- מעוניין לבקש.
השראת הבמאי מהשואה (לקוח מ"ויקפדי'ה")אנונימי (פותח)
יש שמעריכים כי עלילת הסרט נבנתה בהשראת מלחמת העולם השנייה, כאשר סקאר והצבועים מייצגים את אדולף היטלר ואנשיו, שמתחילים את המלחמה עקב משהו שנלקח מהם (אצל סקאר מדובר בירושת כס המלכות, אצל גרמניה בשטחים שלקחו ממנה בתום מלחמת העולם הראשונה). גם, באחת מהסצנות סקאר שר את השיר "נתכונן" עם הצבא של הצבועים שגייס, שנראה בדיוק כמו סרט תעמולה שהוציא אדולף היטלר, ובו נראים חיילים נאצים צועדים לפניו. מופסה מייצג את השלטון האירופאי לפני המלחמה, אשר לא זיהה את המצב הקשה, ושילם על כך קשות. סימבה מייצג את בריטניה, אשר רוב המלחמה מבודדת משאר הארצות הנלחמות, אולם לבסוף חוזרת כדי לעזור. טימון ופומבה מייצגים את ארצות הברית חסרת הדאגות. הם חושבים רק על עצמם ולא מנסים לעזור במלחמה. הם מחליטים להצטרף רק כאשר הם מותקפים בידי הלביאה נלה.

יש הסוברים כי תקופת שלטונו של מופסה, שבה הצבועים חיים בצילם של האריות, בשולי החברה. מתארת מודל שלטון קפיטליסטי. ואילו תקופת שלטונו של סקאר מיצגת מודל שלטון סוציאליסטי. שבו האזרחים הנחותים (הצבועים) זוכים לרמת חיים שווה לזו של האריות. מה שמביא לקריסת המבנה הכלכלי חברתי, וחיי עוני גם לאריות וגם לצבועים. על פי ניתוח זה של הסרט כלכלת שוק חופשי, שמאפשרת הבדלים גדולים בין עשירים (אריות) לעניים (צבועים), עדיפה על השיויוניות שבזמן שלטונו של סקאר. ייתכן ששלטונו של סקאר מייצג שלטון קומוניסטי. סקאר השתמש בצבועים כדי לתפוס את השלטון. מה שמרמז על כך שהרעיון הקומוניסטי מנוצל על ידי מנהיגיו כדי לתפוס את השלטון במדינותיהם על ידי הבטחת שיויון בין עניים לעשירים. אך שיויון זה גורם לקריסה כלכלית. כאשר סימבה חוזר לשלטון, הוא מחזיר את המצב שהיה בזמן שלטון מופסה. שבו הצבועים אינם חיים ברווחה על חשבון עושרם של האריות. מצב זה מביא לשגשוג כלכלי חברתי ומתואר כמצב היציב והנכון בטבע.

בכל מקרה כתבהה גדולה
למעשה מלך האריות מבוסס על שייקספיר~מאיר~
מחזהו של שייקספיר (או של בן ג'ונסון, תלוי את מי תשאלו) "המלט" מתאר סיפור של בית מלוכה, שבו המלך מת, ואחיו תופס את השלטון, נישא למלכתו ומתנהג באופן מושחת, עד שבנו של המלך הקודם משתלט חזרה או משו בסגנון.
לא בדיוקסלים וארזה
אני לא יודע, יכול להיות שאני קראתי גרסה שונה של המלט, (יש המון גרסאות) אבל נראה לי שזה הולך ככה שבן המלך מת ואז מגיע הבן מהאח השלישי (שמת הרבה לפני) וזוכה בשלטון.
אין לי מושג-שבונץ'
אם הסרט הופק ע"י יהודים או לא...(לפי התגובות אני מבינה שלא...) אבל מה שאני בטוח יודעת שבמלא סמינריונים וכו'...מראים את זה...ותמיד אומרים שזה סרט עם מלא עומק ומסרים!! (במיוחד מלך האריות 1)
נכון!! גם בשיעור אמונה המורה הראתה לנו את זהרננוש!
בס"ד
לוזוכרת למה.....
וואי...י'א קרועיםםם!!חולה על מלך האריות סרט חזקקק!הודי'ה
הודי'ה כאן אנו דנים מה המסר הערכי שלו!!!רננוש!
עשו לנו עלזה פעם שיחה..פגזניקית גאה!אחרונה
שכאילו שאחרי שאבא של סימבה מת אז יש לסימבה בעיה- ואיך הוא מתמודד איתה??
יש את סקאר- שאומר לו ללכת ראש בקיר עם הבעיה.
יש את טימון ופומבה- שאומרים לו אקוונה מטטה!! כאילו, תזרום ותעבור ליד..
ויש את אבא שלו שאומר לו להתמודד עם הבעיה כמו שצריך.

קיצור, למדנו דרכים להתמודד עם בעיות.
תראו שוב את הסרט הראשון- עם הייעוץ הזה- פתאום זה כ"כ תופס עומק..
לכבוד החשובים שכאן, שאלה קשה באה לפיתחי-שדמות בחולות

הרמב"ם כתב שיש לשלב פעילות גופנית למען בריאות הגוף והנפש,

מהו ענף הספורט המומלץ ליושבי מחשב / מושב נסיעה.

העונה להגדרות הצניעות ?

פילאטיס מכשירים לנשיםפ.א.
לפי פריינטה הדרשןדורין השמיני

אפשר פילאטיס ולא זומבה

גם לגברים וגם לנשיםשדמות בחולות

כמובן.

ואם יש משהו מותאם לזוגות כרעיון לחיזוק בית של תורה ואמת - זה יהיה נהדר

הרעיון הטוב ביותר במחשב הוא הליכוןשמיניסט באמ"ש

לזוג, הליכון זוגי

נמכר ב3000 ש''ח להליכון ו4900 לזוג

בריכהelicoאחרונה
האם להגיד הלל כל יום(פירוט למטה)שמיניסט באמ"ש

הרי כל יום אנו צריכים להודות שכ"מ ביבי שליט"א יצא למבצע נגד מ"ה איראן ימ"ש

הרי לכאורה נראה לענ"ד שצריך להגיד הלל כל יום, שהרי כל יום אנחנו ניצלים מחדש מאותה אימה שהייתה יכולה להרוג בנו רבים וטובים

ואכן אנחנו אומרים מודיםאנונימי (2)
3 פעמים ביום בכל יום, ועוד כהנה וכהנה תודות, שירות והללים.

הלל המיוחד אומרים רק בזמן המיוחד כדי שלא נהיה דשים את ההלל בעקבינו ונמצא שכרינו בהפסדנו

בין כה וכה אנו דשים את ההלל,אז מה הבעיה להוסיף?שמיניסט באמ"ש
אבל אז מה יעשו בתפילהדורין השמיניאחרונה

של הרב מרדכי אליהו לקום כל יום ותיקין זה קשה

למי שלא מעודכן בעולם הישיבותדורין השמיני

יש שאלה שממש עולה בזמן הזה בכול עולם הישיבות (התיכוניות) ומה שמתחתיהם

האם כשסופרים ספירת הגומר סופרים גם ימי חופש או לא 

על כן הגעתי אל כבוד תורתכם על מנת שתדונו בשאלתי ותענו לי תשובה המניחה את הדעת

מה הדיןקעלעברימבאר
של שמיניסט שנהיה בן 18 במהלך ספירת הגומר? האם הופקע מכלל תלמיד ומפסיק לספור בברכה?
לִכְאוֹרֶה לאדורין השמיני

כיוון שזה טבעי שבשמינית נהיים בני שמונה עשרה על כן הם קרויים שמיניסטים

אבל האם שמיניסט שעשהדורין השמיני

בגרויות חורף פטור מלספור  

כשם שמי שעושה פסח שניקעלעברימבאר
סופר מהראשון, כך מי שעושה מועד ב סופר ממועד א
ומה עם השמיניסט שלא עשהשלג דאשתקד
אפילו בגרויות קיץ? יספור עד מועד ג? או שאצל שמיניסט כזה החופש התחיל מספטמבר של 6 שנים לפני כן...
כנראה שלא כי זה כמו פסח שנידורין השמיני
האם סופרים שמונה שמיניות בספירת הגומר?קעלעברימבאר
או שהשמינית שנה הזאת היא שמינית שבשמינית שבגאו"ה (ישיבה גאונית הונללו)? 
אין גוזרים גזרות שהציבור לא יכול לעמוד בהםדורין השמיני

והרי אם כשסופרים ספירה אחת מתבלבלים קל וחומר בשתיים

וגם שמצינו בדוד המלך שכאן זה עדיין ספירת העומר ואין מערבין ספירה בספירה

וכי מתבלבלים מאי הוי?125690
אם טועים בספירה ומוסיפים ימים, ראוי להם שיתווספו ואם מורידים ימים, למעליותא הוא
שמיניסטים לא סופרים125690
הלימודים בשמינית נגמרים מוקדם יותר (החופש בפועל שלי התחיל היום)
יא עוקץדורין השמיני

אנחנו נשארים אחרי היסודי

אבל כשאתה סופר ספירת העומר אתה מכוון גם על הגומר

יכול להיות שכיוון שישדורין השמיני

בזמן הזה גם ככה אווירת סופא דקורסא ואם היית פוטר את החופשים היית יכול גם לפטור הכל 

על כן צריך לספור הכל

הרמוניהאחרונה

אתם שטוניקים גאוניים

..מפוצלשת(:

@אני))))

זוכרת תמקום הזה???

עוד פעיל?קעלעברימבאר
שבירכת אותי ביומולדתאני:)))))
ישןן
וואי נכוןןמפוצלשת(:
איזו תקופהאני:)))))

פעם היינו חברות;)

נכון ואז נטשת אותי😪מפוצלשת(:
בואי, אנחנו יודעים מי באמת נטשה..אני:)))))
סתם.. אבל מסיבות טובות לפחות🤭מפוצלשת(:
זה כן.אני:)))))
לא בא לי לדבר בפורום הזה
העלאה באוב אסורה מהתורהזיויק
כן, אבל יש לעיין אם גם העלאה באוב דיגיטלי125690
האמת דנו בזה במשפחהאני הנני כאינני

מצד מה שהיה בטקס המשואות השנה, שהעלו באוב את חיטמן וכו'.

מה היה שםדורין השמיניאחרונה

בשביל הלא מעודכנים

תרצו שנעיר פה את הפורום הזה?שדמות בחולות

יש לכם ממנו זכרונות טובים?

יש שרשורים שחקוקים לכם עמוק עמוק בראש?

תשתפו אותי (החדשה שבא לה להכנס ל"חבורה")

אני ארצה למרות שלא הייתי פהקעלעברימבאר
כנ"ל125690
...שדמות בחולותאחרונה

@משה תספר לנו מה היה פה ואיך מעירים פה ת'עניינים?

נשאלה שאלהשמיניסט באמ"ש
האם אדם המשחק כדור מים ונתן מכה תוך כדי ריחוף בפחות מג טפחים והכניס, נחשב שער או אינו נחשב שער?
למה שלא יחשב?אניוהוא
הוא לא במים ואם לא במים אז לא נחשבשמיניסט באמ"שאחרונה
הניגון הוא בשהרגלים יצאו מחוץ למים
שאלה רבתיקופת חיסכון

אם אתה יושב לך על חוף הים, ולפתע פתאום אתה רואה לא פחות ולא יותר- את אבו מאזן טובע! כן, בהחלט שווה! אבל כעת עומדות בפניך שתי אפשרויות, או להציל אותו או לשבת על פסק זמן ובירה. מה היית בוחר גולדסטאר או מכבי?

הייתי הולך לעזור לואניוהואאחרונה
לוודא שהוא טובע לגמרי.
שאלהשמיניסט באמ"ש
אם עברתי בשבת מרשות היחיד אחת לאחרת ע"י שיגור ולא עברתי ברשות הרבים שבאמצע, האם הוצאתי מרשות לרשות?
לא125690

זאת מחלוקת ר' מאיר וחכמים אבל להלכה, אם אתה מעביר חפץ מרשות היחיד לרשות היחיד שלא דרך רשות הרבים אתה פטור, אני לא רואה סיבה שזה יהיה שונה במקרה הזה.

יותר מעניין לשאול מה הדין במקרה של שיגור למרחק של יותר מד' אמות ברשות הרבים עם משהו שיש בו כדי הוצאה ביד

מה הדין בשיגור מרשות היחיד לרשות היחיד שרחוקההוד444
יותר מאלפיים אמה?
בעיקרון השאלה היא איך מתבצע השיגור125690

אם החלקיקים של האדם עוברים באוויר ומתחברים מחדש בנקודה אחרת (ע"ע צ'רלי בממלכת השוקולד) נראה שזה אסור. אם זה לא כולל מעבר בשטח שבין המקומות אני חושב שזה מותר. כמובן שבמקרה כזה יהיה מותר למשתגר ללכת רק ד' אמות מהמקום שאליו הוא שוגר.

אני חושב שברשות היחיד השאלה לא רלוונטית, אני לא זוכר בדיוק את הכללים אבל נראה לי שלפחות לרוב, המדידה של אלפיים אמה מתחילה מקצה רה"י, אם זה נכון, מה שכתבתי נכון רק כשמדובר על רה"ר

אוקי מגניבהוד444
מה הדין במנהרת קוונטים?ימח שם עראפת
או במנהרת הזמן?
עברת ברה'ר מעל י' טפחים או מתחת לי טפחים?אניוהוא
מסתומא אם הוא נזרק,ימח שם עראפתאחרונה

זה היה מעל עשרה טפחים, כי דרך בני אדם כשהם זורקים זה מגובה החזה בדרך כלל, ובהנחה שאנחנו לא עוסקים כאן בילדון אלא בבחור, יש לשער שהוא זרק מעל עשרה טפחים.

אולי יעניין אותך