שאלה.שירהשירה

אני יוצאת עם מישהו, ממש חמוד וגם נראה שיש התאמה.

אבל.. הציעו לי מישהו אחר שאני יותר רוצה.
זה סיבה לפרק קשר טוב?

או שכבר םה מתחילה העבודה של לא להסתכל לצדדים?!

ממתי שומעים הצעות חדשות בזמן קשר?נקודה למחשבה

אני שמעתי שיעור של הרבנית2 גדות לירדן

ימימה מזרחי..

והיא אמרה שהדרך היחידה להפסיד את החצי שלך זה אם את פוסלת קשר רק כי אולי יש מישהו אחר יותר טוב..

ושמעתי פעם משפט שאומר - האויב הגדול ביותר של הטוב' זה ה'טוב ביותר'..

וגם לכי תדעי.. יש הצעות שנשמעות טוב ובסוף לא הולכות.. ורק תתבאסי על קשר שכבר בדקת וראית שהוא טוב בשבילך!

2 גדות! משפט חזק המשפט האחרון שלך!!*קומי אורי*

אני מאמצת!

"האויב הגדול ביותר של ה'טוב' זה ה'טוב ביותר'"!

^^^האדם היושב

גם אחרי שתתחתני את מתכוונת להמשיך לשמוע הצעות כי אולי יבוא משהו יותר טוב? 

מתי מבחינתך את מפסיקה לשמוע הצעות? אחרי חודש? חודשיים? אחרי האירוסין? נישואים? ילד ראשון? 

לדעתי, במצב כזה, אני לא מאמין שיש סיכוי שהקשר שאת נמצאת בו הוא בעל סיכוי כלשהו ואם תספרי לבחור שאת יוצאת איתו שאת ממשיכה לשמוע הצעות - הוא יגלגל אותך מכל המדרגות ובצדק. 

מן הסתם לא תספרי לו את זה בחיים - ואם את מסתירה ממנו משהו, אז כנראה שזה משהו שאת צריכה להתבייש בו. 

תודה על ההרחבה (: חסכת לי!נקודה למחשבה
אוסיף על כל מה שנאמר מעליינפשי תערוג

אחד מרבותי תמיד מציין לנו שיצר הרע תמיד ינסה אותנו בנסיונות כאלה

הוא יערער לנו את הבטחון בטוב שיש לנו כדי שנפסיד גם אותו

במיוחד בעניין הנ"ל של הצעות תוך כדי הקשר.

אפשר לראות את זה במוחש, שכאשר שאנחנו נמצאים בקשר

פתאום מגיעות ההצעות הכי טובות

ואם ח"ו נגמר הקשר וחוזרים לאותן הצעות, הן ברוב המקרים כבר לא רלוונטיות.

זהירות, יצר הרע בפעולה!

איך את יודעתד.

שאת רוצה יותר?

שאלת השאלות:גן נעול

"איך נדע שזה זה? אולי יש מתאים יותר..." כמה מוכר.

באחד הסמינריונים שהייתי שמעתי שבמיוחד היום, כשתרבות המערב חילחלה אלינו, אנו כל הזמן חושבים אם יש יותר טוב, יותר מתאים. השפע העצום והמבחר הענק מבלבלים אותנו. אנו הולכים לחנות נעליים עם שלל עיצובים שונים, וכל נעל יש בכל הצבעים ובכל המידות. גם בסופר אנו צריכים לבחור בין עשרות סוגי מעדנים וכו'. אנו מתנסים בכל מוצר ומוצר ומנסים למצוא את ההכי טוב/טעים/יפה. מובן שדרך זו אינה נכונה בבחירת בן זוג. אין צורך לעבור על כל הבחורים ולראות מי מהם "האחד" שהוא הכי-הכי, אם אין סיבה לשלול את המשך הקשר לקשר של בר קיימא - אין צורך לבדוק אופציות נוספות, זה זה.

הנה קטע קצר שקשור לכך (את הקטע כתב הרב יוני לביא):

"לכל אחד יש את האחת שלו..." מי לא מכיר את השיר היפה של שלומי שבת? איזה רווק או רווקה לא רוצה למצוא את האחד/ת שלו? (ורצוי כמה שיותר מהר...).

ישנה רק בעיה קטנה. המשפט הזה פשוט לא נכון.

לכל אחד ולכל אחת יש הרבה יותר מאשר בן אדם אחד שהוא יכול לסגור איתו מעגל. אני מתנצל מראש ממי שזה שובר לו חלום רומנטי, אבל האמת היא שלכל בחור יש הרבה בחורות שהוא יכול להתחתן איתן ולבנות קשר עמוק ואוהב, וכנ"ל בדיוק להפך. אם חשבתָ שיש רק אחת ויחידה בעולם שאתה צריך למצוא אותה ואז תהיה מאושר לנצח, ואם תחמיץ אותה תהיה אומלל לשארית חייך, הריני לבשר לך שלא. ממש לא. ומה עם הבת קול, אתם שואלים? אל תדאגו לה. אם באמת התאמצת וחיפשת מישהי שיכולה להתאים ואתם מגיעים לעמוד מתחת לחופה, פשוט מתברר למפרע שכך הכריזה הבת קול, אבל זה לא אומר שלא יכולת באותה מידה להתחתן עם עוד כמה עשרות אחרות ולהיות מאושר עד הגג. מה שישפיע יותר מכל על הצלחת חיי הנישואין שלך זה לא עם מי בדיוק בחרת לעשות את זה, אלא איך תבנו ותנהלו את הקשר שלכם. כשמבינים ומפנימים באמת את התובנה הזו, זה ממש משחרר לחץ בתהליך החיפוש. ממרדף מטורף אחר אחת ויחידה מבין מיליארדים, ממש מחט בערימה של שחת, אתה מבין שאתה רק צריך מישהי שתוכלו לבנות קשר ביחד ופשוט ללכת על זה."

וגם לי לקח זמן עד שנפל האסימון ש..נוצה ברוח

לא יודעים שזה זה, אלא בוחרים שזה יהיה 'זה'..

ומצטרפת לקודמיי, שאמרו שאסור בשום פנים ואופן לבחון הצעה אחרת במהלך קשר..

והיו פה כבר שירשורים רבים על שמיעת כמה הצעות במקביל

וכבר טענו חכמים וגדולים ממני שזה לגיטימי

ואני שוב אומרת שלענ"ד, מצב כמו שציינה פותחת השירשור

הוא תוצאה ישירה של נתינת לגיטימציה לבירור כמה הצעות במקביל ולא כל אחת בפני עצמה..

הגדר צריך להתחיל משם..

בשורות טובות!

משפט שראית אצל חבר...ממ"ש

ב"ה

"לפעמים אנחנו מחפשים רחוק ולא שמים לב שהטוב נמצא על ידינו"

אם אדם יפסול כל אחת (וכן להפך) בגלל שיכול להיות שיות יותר טוב ממנו הוא לא יגיע לשום מקום, אלא ימשיך לחפש ח"ו - עד שהוא יבין שהוא יכול להמשיך לחפש כך שנים, אבל זה לא יעזור לו.

כמובן שזה מתאים גם לבנות, אך נכתב בלשון זכר בגלל הנוחיות. 

למה את יותר רוצה את ההוא?אלעד123

את מכירה אותו?

דבר ראשון-שירהשירה

זה לא שהמשכתי לחפש, חברה שלא ידעה שאני יוצאת שאלה אותי מה אני אומרת על מישהו. וכן, אני מכירה אותו.
ואני מבינה את ההתלהמות. אבל, נכון שאין לי שום סיבה לקטוע את הקשר, אבל גם אין לי סיבה להמשיך.. הוא לא מתקדם. אין לי סיבה לשלול אבל גם אחרי כמה חודשים שאנחנו יוצאים אני לא מרגישה כלפיו כלום.
והשני- אני יודעת שקיימת התאמה.
ובבקשה אל תבואו ממקום שופט. אני רק מבררת

אני חושב שענית לעצמך תשובה טובהאלעד123

לא צריך "סיבה לשלול" אלא סיבה להמשיך.

אם את לא מרגישה כלפיו כלום אין שום סיבה להמשיך.

בהצלחה עם החדש.

פריט פריט..רעותא דליבא
מבינה לליבך. ומבינה מאוד את התחושה...
במיוחד כשנמצאים בקשר שהרגש לא מתפתח.
ומבינה למה כשמסתכלים מהצד על מישהו שיש בו את מה שחסר לך בקשר הנוכחי זה מאוד מושך....

אבל,
זו לא צורת חשיבה נקיה.
אולי את צודקת ובאמת השני יכל להתאים.
אבל
הברור שלך בקשר הנוכחי צריך להתברר לא מתוך פזילה לצדדים.
את כבר בקשר, אתם בתוך תהליך.
תתני לו ולך את הכבוד הראוי הבסיסי,
לא צריכה להתחתן איתו ואפילו לא להמשיך בקשר...
אבל לברר עד הסוף, לא מתוך מחשבה על מישהו אחר שמצפה.
אין רגש? אין התקדמות?
תבררי עם עצמך/ איתו/ עם מישהו מהצד
על מה זה יושב, והאם ניתן לעשות משהו כדי לפתוח ולקדם.
אם כן, מצויין.
אם לא, תפרדו לשלום.

אבל, בכנות, מצד הישרות מול ה',
אם את באמת מאמינה שהכל ממנו ולטובה ומה ששייך לך יבוא,
אני הייתי מוציאה את האפשרות של הבחור השני מהראש.
ומחליטה שבתקופה הקרובה אני לא חושבת על זה בתור אופציה. אפילו, אם תפרדו.
למה?
כי אני הייתי מרגישה זיוף מאוד גדול מול עצמי ומול ה' אם לא.
תהיי אמיתית עם עצמך,
ומבטיחה שבחיים לא תפסידי בגלל זה את מי ששלך.
מה גם, שלא בטוח שבשמיים יאהבו כ''כ את הרעיון בלהפרד ממישהו ולפגוע בו מתוך מחשבה על טוב שיכל לצמוח עם מישהו אחר...

זה לא מתוך שיפוטיות. אני דוקא מכירה את התחושה מקרוב ובעבר היתי במצב מאוד מאוד דומה.
ב''ה לא התפתתי.
ובאמת התברר שמה שקסם לי מרחוק...מקרוב לא היה ורוד כ''כ...

רעוותא-להדפיס ולתלות על הקיר את ההודעות שלך!קחו עמכם דברים
אני דווקא מאוד שיפוטיהאדם היושב

את יכולה לא לאהוב את זה, אבל את מתנהגת בצורה לא ראויה (ואני כותב את זה בצורה מאוד מאוד מאוד עדינה ביחס למה שאני חושב) כלפי אדם אחר. 

ואני ממש לא חושב שאת מבינה את ה"התלהמות". (תחשבי שהבחור שאת יואת איתו היה כותב כאן את אותה ההודעה. מעניין איך היית מרגישה כלפיו...)

כשחברה שלך רק התחילה להגיד לך משהו, הדבר הראשון שהיית צריכה להגיד הוא: "זה לא רלבנטי!"

כשאת יוצאת עם מישהו, אז כל אחד אחר הוא בכלל לא אופציה. 

אם את לא יודעת אם הקשר שאת נמצאת בו מתאים לך או לא, אם הוא לא מתקדם, אם אין לך סיבה להמשיך - תסיימי את הקשר ואז תחשבי מה הלאה. 

מה את היית אומרת אם הבחור שיוצא איתך היה אומר לך שהוא החליט לסיים את הקשר איתך בגלל שהציעו לו לצאת עם מישהי שהוא חושב שהיא יותר מתאימה לו? איך היית מרגישה?

כי זה בדיוק מה שאת עושה או חושבת לעשות. 

(אותו הדבר נכון גם אם הוא היה אומר לך שהוא רק מתבלט בין להמשיך את הקשר איתך לבין לצאת עם מישהי אחרת שהציעו לו עכשיו). 

כמו שכתבתי, מן הסתם לא סיפרת לבחור שאת יוצאת איתו על הלבטים הללו - ויש לזה סיבה. את יודעת שהוא לא יקבל את ההתנהגות הזאת ובצדק. (אם את רוצה להיפרד ממנו, רק תספרי לו על ההתלבטות שלך. אני בטוח שזה יחסוך לך את המשך ההתלבטות). 

זו התנהגות בזויה ומגעילה (במיוחד אם אתם כבר יוצאים מספר חודשים!) ואני פשוט לא מאמין שיש אנשים בכלל, ואנשים במגזר שלנו בפרט, שמתנהגים ככה. 

ואני לא רואה איך בתור בנאדם, אני יכול לבוא ממקום לא שופט.  

אפשר לסכם את כל מה שאמרת במשפט אחדנקודה למחשבה

שמאוד רלוונטי לימים של ספירת העומר...

מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך!!

אתה לא רק שיפוטיאלעד123

אלא גם מתנשא, תוקפני ומתחסד.

יכול להיותהאדם היושב

אבל אם כתבת משהו כזה - למה שלא תסביר את עצמך? 

מתנשא? כי אני חושב שבני אדם צריכים להתנהג כמו בני אדם אחד לשני? אז אני מתנשא. 

תוקפני? יכול להיות, אבל אני לא רואה איפה הייתי תוקפני. 

מתחסד? אתה יודע מה פירוש המילה? כי נראה שלא. 

אתה צבוע. ואני, בניגוד אליך, גם אסביר את עצמי:

שווה בנפשך שאתה יוצא עם בחורה והיא אומרת לך, אחרי כמה חודשים, שהציעו לה מישהו אחר והיא מתלבטת אם לצאת איתו או לא. 

אז נכון שהיא לא שאלה אותו בפנים - אבל זה שהיא הלכה מאחורי הגב שלו, לא אומר שזה פחות נורא. 

תחשוב שזה הייתי אתה בנעליו של המדוייט. איך היית מרגיש? מה היית חושב? 

אז תפסיק להיות צבוע, ואל תקרא לי בשמות. 

אדם היושב-שירהשירה

כשאתה בא בגישה כזו, לא רק שאתה גורםששום דבר מהדברים שלך לא ייכנס ללב אתה גורם לחוסר חשק לשאול שאלות.
שאלתי כדי לקבל תשובה, וקיבלתי. ותודה לכל מיש ענה לי.

לא שאלתי כדי לשמוע איזה אדם נבזה אני.

ובכל זאת שמעתהאדם היושב

וזה משהו שהיית צריכה לשמוע. גם אם לא שאלת. 

את יודעת, כשאנשים לפעמים מספרים על כמה מגעיל עולם הדייטים לפעמים - זה בדיוק אחד הדברים שעליהם הם מדברים. 

אני מקווה שאתה לא משרת בתפקיד חינוכי כלשהו.שירהשירה

יש צורה ודרך לענות לכל דבר.

גם יש צורה ודרך להיפרד מבחורהאדם היושב

ולא, אני רחוק מתפקיד חינוכי כלשהו כרחוק מזרח ממערב. 

ואני מאוד מקווה שגם את לא עוסקת בחינוך. 

ועוד דברהאדם היושב

"שמע את האמת מפי מי שאמרה". 

את יכולה לשנוא אותי ולחשוב שאני מגעיל - אבל את יודעת מצוין שמה שכתבתי נכון. 

נ.ב. 

לפעמים, כששואלים שאלות, מקבלים גם הרחבה בנושא. 

כמו שאם הייתי שואל אם אני צריך לדוגמא, לתת סטירה לבחורה שאמרה לי משהו לא יפה בדייט, כנראה שהייתי מקבל תשובה קצת יותר מורחבת מ'כן' או 'לא'... 

השאלה היא למה אתה מנסה לגרום.שירהשירה

אם אתה רוצה להוסיף טוב, להוסיף חכמה ולגרום למישהו להתנהג בדרך שאתה רואה אותה כנכונה,

או שאתה רוצה להוציא את העצבים שלך/ להתלהם/ להבהיר לו כמה הוא נוראי.

היי! להרגע בבקשה!!*קומי אורי*
אני מנסה לגרום לאנשים בעולם הדייטיםהאדם היושב

להתנהג כמו בני אדם. להתחשב. לחשוב פעם אחת לפני שעושים משהו מגעיל למישהו אחר. 

ואגב, כתבתי לך גם מה דעתי לגבי השאלה שלך: בלי קשר לבחור השני, תיפרדי מהבחור שאת יוצאת איתו עכשיו ומכמה סיבות:

1. אם את בודקת אופציות כשאת יוצאת איתו - אז מגיע לו יותר. לכולם מגיע יותר. 

2. אם את בודקת אופציות כשאת יוצאת איתו - אז את לא מרוצה ממנו ומתישהו זה ייגמר. 

3. את הסיפור הזה תצטרכי להסתיר ממנו - כי כל בחור נורמלי היה מגלגל אותך מכל המדרגות ברגע שהוא היה שומע אותו - ולא בריא להסתיר דברים בקשר. (אני מניח שלא סיפרת לו...)

וזה לא משהו שאני רואה אותו כנכון - זה פשוט להיות בנאדם - תעני לעצמך (לא לי, לעצמך) על מה ששאלתי: מה את היית מרגישה במקום אותו בחור? 

עכשיו תביני מה זה אומר עלייך. 

מה נסגר איתך?שירהשירה

זה לא שאמרתי לחברה שאני מתלבטת, פשוט עצם ההצעה, (שהיתה בהודעה אגב) העלתה בראשי את השאלה.
אתה יכול לענות שזה לא מתאים.זהו. לא להתנפל ככה.

עצם ההתלבטות כאן היא הבעיההאדם היושב

את הרי לא שלחת לה: "זה לא רלבנטי" כמו שאדם הגון היה עושה. בצורה אוטומטית. אין בכלל אופציה אחרת.

כל דבר אחר, הוא לא ראוי. (שוב, בלשון המעטה). 

את הגדלת לעשות ונכנסת לפורום ושאלת מה לעשות עם ההתלבטות שיש לך. כלומר, מבחינתך זו אופציה שיש לשקול.

אם היית אדם ישר והגון שעשה טעות, היית יכולה להגיד שבאמת לא חשבת על זה, שזה באמת מגעיל ושזה לא יקרה יותר - במקום זה, את עוד מנסה להצדיק את עצמך כאילו שזה לא כ"כ נורא. 

אז אני מודיע לך, קבל עם ועדה, שזה כן כ"כ נורא. פשוט עושה רושם שאת מתקשה להבין את זה. 

ובמקום לבקר אותי על הדרך שבה אני מציג את הדברים, אולי תסבירי לי למה את חושבת שמה שאני כותב הוא לא נכון. 

האם את היית מרגישה אחרת אם הבחור שאיתו את יוצאת מספר חודשים היה אומר לך שהוא קיבל הודעה והציעו לו מישהי והוא מתלבט מה לעשות?

אני באמת חושבת שזה לא נורא.שירהשירה

א. כן אמרתי לה שזה לא רלוונטי.

ב. בגלל שבתוכי היו תהיות אני לא רואה בעיה בלהעלות את השאלות כדי לקבל תשובות.

ובאמת קיבלתי פה תשובות.

תהיה בטוח שפעם הבאה אני לא אשאל פה- ויכול להיות שבגלל זה אעשה טעויות.

שירה-משה ר-

אני חושב שלא נכון ולא ראוי, לחשוב על קשר אחר, כשיש לך כבר הצעה, לפני שאת מחליטה דבר כזה, תחשבי על מה אם היו עושים לך דבר כזה?? איך היית מרגישה?? ואז תחליטי, אבל אני בטוח ב-100% שלא היית מרוצה מזה, (בלשון המעטה)

העניין הוא לא שהיא קיבלה הצעה ואז עוד אחתהאדם היושב
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך י"ב אייר תשע"ב 17:19
נערך בטעות ושוחזר

אלא שהיא יצאה עם משהו מספר חודשים, ואז קיבלה עוד הצעה.

התגובה הייתה להודעה הראשונה-משה ר-

(לא קראתי את כל השרשור)

א. אז אם אמרת לה - למה שאלת כאן?האדם היושב

ב. התהיות שהעלית, הן לא הגונות. 

היית יכולה לשאול, שחברה הציעה לך בהודעה, ואת כבר בקשר כמה חודשים עם מישהו אחר, וכמובן שאמרת לה שזה לא רלבנטי - אבל מה זה אומר אם את לא בטוחה ואולי עם הבחור שהציעו לך, היה יכול להיות לך יותר טוב? 

ואז הייתי כותב לך: שאם זה המצב, וככה את חושבת, אז באמת כדאי שתיפרדי מהבחור, כי אם את חושבת על אופציות אחרות כשאת נמצאת בקשר עם מישהו, אז כנראה שלא טוב לך בקשר שאת נמצאת בו. 

בלי שום ביקורת ודעה שלילית. 

ודי נראה שגם כשאת שואלת כאן וכותבים לך משהו, זה לא מחלחל, אם את לא מבינה שמה שעשית הוא מאוד נורא. 

ככה שטעויות ודברים לא ראויים, את תעשי בכל מקרה ככל הנראה... 

טבעי ביותר וכלל לא נוראאלעד123

עצם ההתלבטות היא טבעית ונורמלית ואין שום סיבה להתבייש כשאנחנו מתלבטים בעניין כלשהו.

ואם תחליטי שיש לך סיבה טובה לקבל את ההצעה, אל תהססי.

אל תמצאי את עצמך מתחתנת עם מישהו רק בגלל שלא היה לך נעים להפסיק את הקשר.

איזו דמגוגיה בגרושהאדם היושב

היא לא "תמצא את עצמה מתחתנת עם מישהו כי לא היה לה נעים להפסיק את הקשר".

אם בחורה שנמצאת בקשר עם מישהו בכלל מקבלת הצעות אחרות ועוד מתלבטת לגביהם - זה רק אומר מה היא חושבת על הקשר שבו היא נמצאת ומה ההערכה שלה לבחור. 

היא היתה צריכה להיפרד ממנו בלי קשר - כי ברור שהוא לא מה שהיא רוצה והיא סתם מתעללת בו. 

כשנמצאים בקשר לא מקבלים הצעות ואם בכח שלחו לה sms לגבי מישהו אחר והיא מתלבטת, שתרחם על הבחור שהיא נמצאת איתו בקשר ותעזוב אותו לנפשו. 

היא לא שווה אותו. 

האדם היושב, קצת הגזמת..נוצה ברוח

ונראה לי שלקחת את העניין יותר מידי קשה ובצורה קצת קיצונית..

נכון, אין ספק שזה לא מוסרי לבחון עוד הצעה במהלך קשר..

אבל כמו ששירה ציינה, היא אמנם עידכנה שההצעה לא רלוונטית

ונראה לי שבתום לב היא פנתה לפורום בכדי לשתף במחשבותיה ולשאול לדעתינו,יותר מצד "הסקר" שבדבר ופחות מהצד של "עובר לעשייתם"..

אני בטוחה שאת המסקנה הברורה היא הבינה כפי שכבר שציינה, אך אין צורך להפוך את זה להכפשה אישית.

ושירה, לענ"ד, אפשר אפילו ללמוד מהשאלה על מידת ורצינות הקשר, כי כשנמצאים בקשר עם בחור ונראה שיש התאמה, בדר"כ אין אפילו רצון להצעות קורצות אחרות..

בשורות טובות!

יכול להיותהאדם היושב

אבל זה לא מה שהיא שאלה ואלה שענו לה ואמרו לה שזה לגיטמי, ענו למה שהיא שאלה.

כבר כתבתי שאם היא היתה כותבת את השאלה כמו שאת ציינת, זה היה שונה לגמרי ולא ניסיתי להכפיש אף אחד באופן אישי.

הבהרה לכל הכותבים-תולתול

כשאתם מחליטים לכתוב בפורום על התלבטות זו או אחרת, יש לקחת בחשבון את האפשרות שתקבלו ביקורת.

הביקורת היא חלק מהדיון, בדיוק כמו הודעות התמיכה והייעוץ.

מצד שני, כמובן יש לשמור על כבוד הכותבים משני הצדדים בדיון. (כמבואר בשרשור הנעוץ.)

שבת שלום.

כרגע ראיתי את תגובותייך לכמה תגובות...ד.

ואני רואה לנכון לומר את דעתי, שהשאלה שלך היא לגיטימית בהחלט;

וטוב ששאלת אותה.

בלי להתייחס כלל לְמה אמורה להיות התשובה.

לע"נד, גם אם נאמר ש"לא אמורים להסתכל לצדדים", כלשונך, זה בכלל לא בגלל ש"מתחילה העבודה שלא להסתכל לצדדים", במובן של אחרי הנישואין. היכרות של שידוך, אינה נישואין - אלא בחינה מה הכי מתאים.

ומי שמכניס מושגים של נישואין ללא-נישואין, אולי עלול חלילה להתבלבל בנישואין ולחשוב שזה קצת כמו "דייטים"...

הנקודה שיש לדון בה, אולי, היא האם זה הוגן, שהרי כבר נפגשים זמן-מה עם מישהו (כךהבנתי מהודעתך);

האם באמת זו לא סתם "אשליה", שאת השני את רוצה יותר? הרי אינך מכירה אותו (לכן שאלתי בתחילה, כנתון לעצם הבנת השאלה, איך את יודעת שאת רוצה יותר).

וגם באופן מעשי, אם יש "מישהו ממש חמוד וגם נראה שיש התאמה" - מנין לדעת שמי ש"את רוצה יותר" אכן גם איתו יכולים להיות נתונים כאלה? באמת אינני יודע - כי אינני יודע את הנתונים המדוייקים.

ולא ראיתי לנכון להתערב עוד מקודם - כי סה"כ, אני חושב שבנות שהגיבו, מרגישות שזה "לא שייך", יש בכך משהו שאין לי ענין לקלקל אותו אצלן. זה חלק מהאופן שבו הן נפגשות ומרגישות את הנושא אצלן.

אבל - מהתגובות שלך שקראתי כעת - אני מבין שנפגעת, כי אולי היו כאלו שהציגו את עצם המחשבה על דבר כזה כ"עיוות מוסרי" או משהו דומה.

ואני לא מסכים עם דבר כזה (חוץ מהשאלה שהזכרתי על המוסריות לגבי מי שנפגשים איתו בפועל. אבל אני מתכוין לגבי עצם היכולת לחשוב אולי הצעה אחרת מתאימה יותר).

השאלה שלך מובנת מאד, ובאה מיסוד בריא:

שלב ההיכרויות אינו בעל ערך עצמי. הוא שלב שבו מחפשים את מי שהכי מתאים.

אז את שואלת שאלה לכאורה נכונה:

אם עולה הצעה יותר טובה. הרי זה לא שאני נשואה - שאז כמובן אין "יותר טוב". האם לא נכון לבדוק אותה, אפילו שאני כבר בקשר אחר - כי עם כל אי הנעימות, הרי מדובר פה במשהו לכל החיים, והוא מתחיל רק אחרי הנישואין. עכשיו זה הכל בדיקה "לקראת".

השאלה מובנת, לגיטימית, נכונה.

כעת, אפשר לענות שזה לא מוסרי כלפי מי שנפגשים.

אפשר לענות שאת יכולה - אבל תביאי בחשבון שלא יהיה כמו שחשבת - והפסדת מישהו שהרגשת איתו טוב.

אפשר לענות שזה "לא בריא" פסיכולוגית. כי אם מתחילים כך - אז אף הצעה לא בודקים ברצינות וזו לא הדרך.

ואפשר גם לענות - שאת צריכה לעשות את החשבון בעצמך: הכי חשוב שתתחתני עם הכי מתאים, אבל תביאי בחשבון כל מה שלעיל, ותראי אם באמת כדאי ללכת על זה. רק את יודעת בדיוק את הנתונים.

תשובות לגיטימיות.

והשאלה - לא פחות.

לא דן! כשנמצאים בקשר לא מסתכלים לצדדים!האדם היושב

בוחנים כל מקרה לגופו - והשאלה כלל וכלל לא לגיטימית. 

שאלות כאלה הן מסוג השאלות שגורמות לי בחילה מהמחשבה שאני עלול, חס וחלילה, לצאת עם בחורה כזאת יום אחד. 

אני מבין את תחושתך,ד.

ואני גם לא אמרתי אם "מסתכלים לצדדים" בתוך קשר או לא.

אבל כשבחורה שואלת פה "שאלה עיונית" כזו, כמו עוד שאלות שנשאלות כאן כשאנשים מנסים לברר לעצמם את הדרך וסולם הערכים בנושאים שהם נתקלים בהם די לראשונה,

זה בהחלט לגיטימי לשאול.

מהטעמים שהסברתי, על "צדדי ההסתכלות" שיכולים להיות לה בראש כשהיא שואלת דבר כזה.

והראיה - שהיא עצמה דווקא דחתה את ההצעה לבינתיים, מתוך "תחושה" כנראה; ובכל זאת שאלה כאן..

והבעת הדעות - בסבלנות גם אם חלקן בנחרצות - יכולה לעזור לאנשים לברר ולגבש בתוך עצמם את דעתם.

תראההאדם היושב

הבחורה שאלה שאלה פרקטית ולא עיונית. עם הזמן היא הפכה ל"עיונית". 

שאלה כזאת היא שאלה שלגיטימי לשאול בדיוק כמו השאלה: אני יוצא עם 6 בחורות, האם זה יותר מדי או שאני יכול לצאת עם עוד מישהי שמוצאת חן בעיני עד שאני אחליט את מי אני הכי רוצה?"

יש שאלות שאפילו לא לגיטימי לשאול - וזה דבר שצריך להיות ברור.  

זה שהיא דחתה את ההצעה - נאמר בשלב הרבה יותר מאוחר. השירשור התחיל כשהיא שאלה משהו מאוד פרקטי - האם שווה לפרק קשר בגלל שהציעו לה מישהו אחר. 

בדיעבד, יותר מאוחר, הרבה יותר מאוחר, נאמרו גם דברים נוספים. 

ויש דברים שלגביהם יש לי אפס סובלנות ואני חושב שזו צריכה להיות הגישה בנוגע לדברים כאלה. יש תופעות שצריכים לעקור מהשורש ולהבהיר שאלו דברים שאינם מקובלים בשום צורה ולא משנה מה הן הנסיבות. 

קשר זה לא שחור ולבןבתאל1

סליחה האדם היושב שלא היה לי טיפת כח לקרוא את ההודעות שלך עד הסוף.. אבל הבנתי מה אתה רוצה לומר.

אל תהיה כזה קיצוני- נכון, זה אולי לא יפה כשעושים לך את זה וגם לא יפה לעשות את זה.

אבל החיים מורכבים.

אם היינו כאלה מלאכים שעושים כל הזמן רק מה שנכון ואמיתי וגם מרגישים טוב עם זה- כבר מזמן היינו עולים לגן עדן..(כלומר- מתים!)

אז כיוון שאנחנו עוד בעולם הזה, ויש יצר הרע, ויש תסבוכים... תקבל את זה!

אתה לא נראה לי מוכן אפילו לקבל שיש דבר כזה שנקרא- חיים מורכבים.

בהצלחה לך

גם בעל זה לא קיר?אנונימי (פותח)

החיים מורכבים, אבל יש דרך ארץ.

כי אין דבר כזה "חיים מורכבים"האדם היושבאחרונה

יש נכון ולא נכון. טוב ורע. זה ברור לכולם. אפילו לך. (משתמע מהתגובה שלך). 

כל השאר, כל מה שכתבת, הם פשוט תירוצים למה אנשים מתנהגים בצורה מגעילה. 

אני חושב שלא צריכים למצוא לאנשים תירוצים להתנהג ככה, אלא להוקיע את התופעה ולעקור אותה מן השורש. 

וכמו שכבר כתבו כאן לפני - גם אחרי שמתחתנים, החיים הם "מורכבים". אז גם אז זה בסדר לפזול לצדדים?  

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?אחרונה

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

שאלה מעניינת.חתול זמניאחרונה

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמניאחרונה

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע

הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..

בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)

תודההההה

לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי

אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.

מאוד יכול להיות שיש פה משהו

תתקן אותיהפי

מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה

לפני שבדקת מי היא באמת(:

בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..

ברוראחד האם שומע

אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'

או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:

הממממממממממממממ.חתול זמני

האם עובד גם הפוך?

לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?

אפשר לדון על מה זה בגרות.

ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?

אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.

אבל -

קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.

לגבי פער השנים,

אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.

תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?

ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.

בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -

אבל --

רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.

אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.

תודה רבה!אחד האם שומע

.

בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfb

ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.

תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,

כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.

אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.

חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו

מכירה לא מעטשלומית.

זוגות כאלה, אנחנו ביניהם (:

( עם פער של כמעט 5 שנים, אני הייתי בת 19 בחתונה)

בנות בגיל הזה הרבה פעמים כן בוגרות, והרבה מהן גם די סגורות על עצמן.

מה היא עושה שנה הבאה זה משהו שאתה כן יכול לבדוק בבירורים...

קיצור, לא לפסול על הסף

יש לי חברהרקאני

שהתחתנה כשהייתה בת 18

עם בן 24

אפילו תעודת בגרות לא הייתה לה

אבל היא הייתה בוגרת ובשלה

והם התאימו

גבולי, אבל עדיין נראה לי בסדרPaslash

בגיל 21 יצאתי עם מישהי בת 24, היה הרבה פחות ממה שחשבתי והיא הודתה שגם היא הופתעה.

תלוי כמה היא ספציפית בוגרתזיויק

אפחד לא הולך לדבר על המתיקות של התמונת שירשורכְּקֶדֶםאחרונה

פער בעומק100

היא במקום פשוט יותר, לא מסתבך, פחות שיחות עומק

יותר מעשית

והוא בשיח יותר עמוק.. וחשוב לו שיח גם כזה בקשר

יש מה לנסות?

אפשר לנסותהפיאחרונה

לראות גם את העומק שלה ולא רק את מה שנראה מבחוץ. הרבה פעמים אישה מבטאת את עצמה דרך רגשות ושם דווקא אפשר להבין מי היא באמת.

סגנון על פי מקום לימודיםאביעד מילוא

כמה מקום הלימודים במהלך השנים לדעתכם משפיע על האישיות ,רמה התורנית, וההשתייכות החברתית בתוך הציבור כיום?

ואם כן אז האם ראוי לומר לשדכן שאני רוצה להכיר בחורה שלמדה במוסד הספציפי הזה או לפנות לאותו מוסד ולשאול על בוגרות שבאזור הגיל שלי פחות או יותר?

(לא רק מדרשות נכללות כאן אלא גם אולפנות)

ובכלל מה מגדיר סגנון של השקפה בציבור שלנו?

לדעתי כן,חתול זמני

(עד גבול מסוים)

אנשים מסגנון מסוים נמשכים לסגנון מסוים ולאו דווקא השקפתי שזה לדעתי החלק הפחות מעניין אלא מצד האופי

וכמובן המוסד מחזק את העניין

אלא שבחורי ישיבה אינם באמת חשופים לעולם המדרשות והאולפנות ולהיפך מלבד שמועות וקווים כלליים מאוד.

בגיל מסויים זה לא אומר הרבהיעל מהדרום

לק"י

והאמת שגם בסוף י"ב זה לא תמיד אומר משהו.

לצורך העניין אני למדתי באולפנא אזורית, שהיו בה כל מיני סגנונות. אני הייתי מההכי דתיות שם.

אם מישהו היה בוחן אותי לפי האולפנא, הוא כנראה היה חושב שאני משהו אחר.

כן ולאברוקולי

לא חושבת שאולפנא או ישיבה תיכונית אומרים הרבה

לא תמיד זה בבחירת הנער/ה ולפעמים השיקול הוא נוחות / לימודים / הקו של ההורים והבית.

גם אחרי תיכון צריך להיזהר עם ההכללות.

מה שכן-

זכותך להגיד סגנון X מעניין אותי ולפנות למוסד שאתה עלול למצוא בנות כאלה או לציין זאת בפני השדכן

(עדיף כמובן לתאר מה קנה אותך במקום הזה ולא רק להגיד מדרשה X מעניינת אותי או מכללה או אוניברסיטה כזו או אחרת)

מעניין אותי כי אני מחפש א' ב' ג'

ככה אתה נותן למי שמשדך אפשרות למצוא את מה שמעניין ומסקרן אותך גם במקומות אחרים שאולי לא היית חושב לחפש.

אני אדייקאביעד מילוא

אני מסכים עם מה שאמרתם אבל לא לגמרי. אני אחדד. אם ניקח כדוגמא את הציבור החרד"לי האם המוסדות שם מעידים על האופי והרמה התורנית או שהם רק מחזקים את זה?

כמובן שאשמח לתשובות כי זה יעזור לי להבין ולדעתאביעד מילוא

אני חושבת שלפעמים בנות משתנות מכיתה ט'יעל מהדרום

לק"י

עד לגיל 20+

הרבה בנים ובנות הולכים ללמוד בגלל שהחבריםפ.א.

הטובים הולכים ללמוד במקום מסויים, גם בגלל שיקולים שהאלטרנטיבות הרבה פחות טובות.

זה באמת לא מעיד על אורח החיים, הההשקפה, הכיוון הדתי, בגיל 20 ומעלה.

תלויאחד האם שומע

אני יכול להעיד על עצמי שלמדתי בישיבה שנחשבת ממש אשכנזית ואני בכלל בכלל לא כזה. לדעות קדומות בדרך כלל יש שורש באמת, אבל צריך לקחת אותן בערבון מוגבל ולבדוק כל מקרה לגופו.

שאלה יפההפי

אני אישית מרגישה שמקום לימודים יכול לתת כיוון מסוים אבל הוא לא באמת מגדיר את האדם.

פגשתי בוגרות של אותה אולפנה או מדרשה שהיו שונות מאוד אחת מהשנייה. בסוף האישיות הערכים וההשקפה נבנים מהרבה דברים לאורך החיים ולא רק מהמקום שבו למדו.

לכן הייתי פחות מתמקדת בשם המוסד ויותר במי שהבחורה היא היום.

למה זה לא נראה לי רלוונטילגיטימי?

לבדוק מוסד תיכוני:

א. מי בוחר את המוסד?

עד כמה זה החלטה שלי, ועד כמה זה החלטה של ההורים שלי?

ב. עד כמה בוגרים של מוסד דומים זה לזה? עד כמה אתה דומה לחבריך, ועד כמה אתם מקשה אחת?

ג. עד כמה הבחירה במוסד משקפת עמדה אידואלוגית, ולא נוחות\סיבה כלכלית\חברתית וכו'?

ד. עד כמה מה שהיה לפני "היציאה לעולם האמיתי" משקף את מי שאני היום? פתאופ כשאנשים יוצאים מהמסגרת, הם יכולים לבחור דרך קצת שונה ממה שהיה.

מדרשות זה אולי יותר פשוט, כי זה יותר מבטא בחירה אישית. אבל גם שם יש מגוון (בדיוק כמו שבישיבה יש מגוון...).

אבל בהחלט -

סטיגמות עוזרות לנו להתמודד עם העולם. לחלק אנשים לקופסאות. האם זה בהכרח נכון ויעיל? אפשר לדון על זה. אבל כדאי לדעתי להסתובב עם התודעה שזה לא בהכרח שמי שאתה מחפשה תהיה בוגרת אולפנה X ומדרשה Y, אלא שזה יכול לבוא מכל כיוון, גם אם אתה מחפש דווקא בוגרות של מוסדות מסוימים.

אני מסכים עם הנאמראביעד מילוא

יש הרבה קווים דקים פה שצריך לברר. ולכן אין כאן דבר מוחלט. צריך לדעת לברר טוב ונכון וגם לדעת איך להתייחס לסטיגמות

ואני אסייג בדברי משהואביעד מילוא

ברור לי שבחורה שלמדדה באולפנת ראשית תצא משם עם סל ערכים מסוים וזה לא בגלל הסטיגמות זה באמת בגלל שהיא בחרה לבדוק שם ולקבל מהאולפנה

בקיצור...אביעד מילוא

איפה מכירים בוגרת של אולפנת ראשית זה יותר הסגנון שאני מחפש

מסכימה איתךלגיטימי?

ששם כנראה יהיה יותר קל למצוא בנות עם טלפון טיפש.

ניסית לפנות לאולפנה? הפרטים קיימים ברשת, לשאול מי שם מתעסק בשידוכים.

רעיון נחמדאביעד מילואאחרונה

אני אנסה לראות

עוד פעםטבע, אמת

האמת,שקצת נמאס לי

אני יוצאת כבר תקופה, בת 22

ודי נמאס לי.

אין לי כח עוד פעם,שניים -שלוש דייטים

ואז זה לא מתאים,

כי החלומות שונים

כי סגנונות התקשורת לא מתאימים

סתם כי זה פשוט היה מוזר.

בסדר, כל קשר מדייק אותי. וזה אמיתי,

אבל נמאס לי לקבל דיוקים, אני פשוט רוצה למצוא את האיש שלי, את הדרך שאני עושה לבד, לעשות עם עוד משהו

נמאס לי לצעוד לבד בדרך, לפעמים אני מרגישה שגם הקב"ה איתי. אבל לא מעבר לזה,

ונמאס לי לשמוע עצות, ביקורת, תנסי לראות את..., מה הבעיה שלך עם..., אני רוצה משהו שיחלום חלום דומה לשלי, שהבית שלנו ילך לאותו מקום, בסדר. יש לי קצת חלומות לא קונבנציונלים, אבל יש לי חלום, ונמאס לי לחלום אותו לבד.

קיצר, אחרי הפריקה והתסכול - איך ממשיכים לשמוע עוד הצעות? לא רוצה לצאת לעוד הפסקה בין דייטים, אבל אין לי כח לעוד קשר שיגמר.

קודם כל - חיבוק ענק!רק נשמה

אני גם נמצאת במקום הזה. קצת יותר "מבוגרת ממך", וגם, כמעט ולא היו לי קשרים רציניים, הרוב נגמר אחרי משהו כמו פעמיים. הציפייה הזאת לפעמים הורגת, אני לפעמים מרגישה ממש מחנק אמיתי של תסכול ואכזבה, אבל אני משתדלת להיאחז באמונה תמימה שזה פשוט יבוא ושזה קיים, רק אם לא ארים ידיים. ואסור, פשוט אסור, לפזול הצידה ולראות מה קורה אצל חברות (אני בדיוק רוצה לפתוח שרשור בנושא הזה), זה שעוד אחת מתארסת אין לזה שום השפעה עלייך, על המסלול שלך, על הדרך המיוחדת שלך בדרך לבעלך. אנחנו אנשים מאמינים ואנחנו יודעים שהעולם לא הפקר, הכל מתוכנן ויש אלוקים שמוביל כל אחד בדרך שלו, גם אם היא קשה, מלאת ייסורים ומרגישה כאילו את קורעת בעצמך את ים סוף. קחי לך פסק זמן, קצר, אם את לא רוצה הפסקה ארוכה, לפעמים זה פשוט הכרחי בשביל לתת לנפש שלנו קצת לחזור לעצמה ולהתאפס. להיכנס ללופ זה מתיש ולא טוב, ואם את מרגישה שאת שם קחי לך צעד אחורה בשביל אחר כך לעוף קדימה. ותשבי עם עצמך ותנסי לראות אם יש דברים שאת יכולה לשנות באופי הפעולה שלך, לפנות לשדכנים אחרים, חברות שעד היום התפדחת לפנות אליהם, לשנות את הכרטיס שלך ככה שיגרור הצעות יותר מדוייקות, לשבת עם עצמך ולעשות זיקוק ערכים של מה באמת חשוב לך ומה סתם נחמד, והכי חשוב, נראה לי, לא להילחם בעצמך. מרגישה שמשהו לא שייך? תורידי. בלב שלם. ואל תתאכזבי ותכעסי על עצמך. את צריכה להיות עם מישהו כי את בוחרת בו לא כי הוא בחר בך.

סליחה אם סתם הארכתי, מקווה שעזרתי במשהו, ותמיד תזכרי ש"טוב ה' לכל", תנסי להתמקד קצת יותר במה שעושה לך טוב, ולא להתייאש. בהצלחה

מאוד יפה וחכם.נחלת

מה עדיף? להתחתן סתם כי כבר אין כח לחפש?חוזר תמיד לאשתי

ברור שאין אלטרנטיבה אחרת.

את יכולה לנסות לבדוק עם עצמך האם את מפוקסת מספיק על מי שאת וממילא על מי שאת מחפשת.

אם תהיי שלמה עם עצמך, המרחב של הניסוי והתהייה יקטן.

ברור שלאטבע, אמת

הדרך הזו, היא ארוכה, מתישה, ודורשת ים של כוחות, ולפעמים המאגרים של הכוחות פשוט נגמרים

אני יודעת שצריך לקום, לחפש, לדייק עוד ועוד.

אבל פשוט אני רוצה להגיע למצב שמצאתי את בעלי. ואין לי כח לעוד פעם, קצת התעייפתי מהדרך.

בדיוק באותה מידה, שאני יודעת שאני אקום ואמשיך עוד פעם, עד שאצליח.

מבינה אותך ככמחפשת111

פשוט תני לעצמך זמן, כמה שאת צריכה

ואחכ תבואי עם כוחות מחודשים

אל תפחדי מההפסקה.. היא תיתן לך כוחות להמשך הדרך

ספרי לי על זההפי

תהי גאה בדרך שאת עוברת נשמה

שאת נאמנה לדרך שלך .

...אילת השחר

יש לי מחשבות בלב שאשאיר אותן לעצמי... למה הן מקבלות שורה בכל זאת? כי צריך לתת להן ביטוי איכשהו, גם אם לא גלוי, אחרת לא אצליח להמשיך לכתוב מה שרוצה שיגיע אלייך.

ועכשיו,

שולחת חיבוק לתסכול, ולכאב ולאכזבה ולכל הרגשות האלו שמסתובבים שם בנפש.

אמרת שנמאס לך מעצות, ודיוקים ואמירות ... אז לא באתי לתת כאלו.

רק לשים זרקור על משפט אחד שאמרת -

'הפסקה' לא חייבת להיות כשהמיקוד בה הוא על ה'בין דייטים'.

הפסקה יכולה להיות פשוט עבורך, עבור הנפש שלך שזקוקה עכשיו לנשום רגע עמוק, להרגיש מה עובר בפנים בלי להילחם בזה... לתת לזה לעבור כמו משב רוח (גם אם חם וכבד באמצע הקיץ), ולהמתין למשב רוח קליל שיבוא אחריו...

וכשהוא יבוא, להרים עיניים, להסתכל על השבילים שפתוחים לפניך, ולבחור אחד ללכת בו וללמוד את הדרך שלך בעולם דרכו.

לא ממקום מיואש, לא ממקום שחושב על הסוף שלו...

אלא פשוט כדי ליהנות מהמסע שיוביל לאן שיוביל...

ואולי גם תופתעי לגלות, שהבית לא חייב להיות רק בקצה של שביל, אלא הוא בכל מקום שבו נמצאת...

אֲת.

לא קל אבלזיויקאחרונה

נשמע די התשה רגילה...

צריך לחרוק שיניים ולהמשיך

אולי יעניין אותך