יש לי כמה שאלות הלכתיות.. אם יש פה מישהו שמביןללללללל

בעניין.. אני אשמח לדעת

1- יש לנו רק שלושה חדרים בבית , ככה יוצא שאני ישנה עם אחשלי, (אני בת 16, הוא בן 17.) האם זה בסדר? עד עכשיו הייתי בטוחה שאין בעיות, אבל פתאום חברה שלי רמזה איזה משהו....

שאלה שנייה, מתלבטת אם לכתוב אותה פה, אבל אני באישי...

תודה רבה@@@@@

זה בסדר... כי הוא בתחום של 7 האנשים הקרובים....עדנצ'קה
זה לא משנה...מרווין42

עייני שו''ע אבן העזר סימן כ'''א, יש הבדל שנובע מהקביעות.

בהצלחה!

עדיף לך לשאול רב...לדעתי העניה בלבדשוקו =)
למה?מרווין42
עבר עריכה על ידי מרווין42 בתאריך י"א אייר תשע"ב 17:04

כלומר, תמיד טוב וראוי לשאול רב, אבל כאן ההלכה פסוקה וברורה

(שו''ע אבן העזר, כב, סעיף א): "אסור להתייחד עם ערוה מהעריות בין זקנה בין ילדה... חוץ מהאם עם בנה והאב עם בתו והבעל עם אשתו....

החלקת מחוקק (שם, א'):   "וכבר כתבתי... אמר רב אסי דעם אלו התירו אפילו דירה (=דיור) בקביעות ועם אחותו (/אחיה) התירו יחוד עראי (שהם לא מתגוררים יחד, או שמתגוררים אבל מתחת ל-30 יום) וכתב הרא''ש דהלכה כרב אסי, ומכל מקום המחמיר (בכל יחוד כלשהו עם אחיו/אחותו) תבוא עליו ברכה וכן פסק בקיצור כתבי הרא''ש."

וכן כתב גם הבית שמואל (ומקשה על הרמב''ם, שכתב שכל זה מדברי סופרים (שנקרא בלשונו קבלה)...)

(החלקת מחוקק והבית שמואל הם ה'אחרונים' העיקריים על אבן העזר, כמו הש''כ והט''ז בחלקים אחרים של השו''ע)

צדיקה, ניסית באתר 'דין'? - דניאל -

http://www.din.org.il/

לי אישית יצא לשאול שם, אנוימי לחלוטין, צריך רק את המייל שלך כדי להודיע לך שענו לך, והם מגיבים מאוד מהר. [לא תוך דקה, אבל מהר] 

טוב, חאלאס! לא להגזים!!!!!!!!!!!!!!!!תן חיוך....=)

זה מ-ש-פ-ח-ה-!

שחברה שלך לא תישן עם אח'שלה...את תעשי מה שבא לך!

בואו לא נמציא לנו הלכות...יש מספיק! טוב???

לא בטוח שזה המצאהמצפה אביחי
אני לא יודעת לגבי הלכה....אבל...ש.מאפושו!

אולי לא הבנת את חברה שלך..אולי היא רמזה בכיוון של לא נעים כי את גדולה וגם הוא...

מצד ההלכה אין איסור --אוסקר

אבל זה לא דבר מומלץ. אלא אם כן זה בשעת דחק

אם יש לך אפשרות לא לישון איתו אז עדיף.

מקפיצה.... ואני באישי.. למי שמעוניין לעזור..ללללללל
מה אין איסור? מהלהקריץ הלכות? אתם לא יודעים לקרוא?מרווין42

הבאתי ציטוטים מפורשים! אני לא יודע מי בדיוק פוסק לכם, ומי בדיוק מינה אותו להיות רב, אבל כל רב שפוי שאני מכיר, בסדר גודל של הרבנים שיש לך גישה אליהם, פוסק לפי השולחן ערוך ונושאי כליו (אלא אם הוא תימני - ואז זה השו''ע - שבמקרה הזה השו''ע מצטט אותו מ י ל ה  ב מ י ל ה)

מרווין42אוסקר

אסור להתייחד- זה לא נקרא ייחוד. הדלת לא נעולה בזמן שהם ישנים.

לגבי המקור השני- זה לגבי דירה שהם נמצאים בה לבד. במקרה שלה היא בתוך דירה עם כל המשפחה.

לא מדויק בכלל... אגב, באופן כללי לילה זה יותרמרווין42

חמור בדיני ייחודץ

את צודקת--אוסקר

יש בעיה שזה לגמרי קבוע. גם בגלל בעיית יחוד, והן מצד זה שבזמן השינה לפעמים הגוף לפעמים מתגלה וזה לא צנוע, וגם מצד עוד כמה בעיות.

אלא אם כן זה בשעת הדחק גדול, כלומר באופן חד פעמי שהדבר מוכרח מצד צפיפות וכדומה, ובמקרה כזה הדבר מותר מעיקר ההלכה, כדין יחוד עראי.

*אתה צודקאוסקר
אני לא חושבת שיש אם זה בעיה....ישראלית בנשמה!

אבל....

עדיף שלא תלכי לידו אם גופיה אוו מכנס קצר!!!!

אשמח לעזור אם השאלה השניה

׳׳ ׳™ ׳—׳•׳©׳‘׳× ׳©׳–׳” ׳‘׳¡׳“׳¨טלי!!

אבל הוא אח שלך אז אין בעיה לא?!?*1 משועממת*
אף פעם לא חשבתי על זה כבעיה הלכתית...ד"ר אריק

בס"ד

ועדיין, אני לא חושבת שיש בזה בעיה אמיתית...

אבל אף אחד פה לא רב, אז אין לנו כל כך זכות דיבור- תשאלי רב.

אנא שאלי רב. אנחנו לא פוסקי הלכה עם כל הכבוד לנו.ענבלאחרונה
בס"ד

ואני אישית משתדלת לא לישון עם אחיי
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך