פותח דיון זה ממש חשוב לי בבקשה כולם להיכנסעירוניסט גאה
האם כדאי לי שתהיה לי חברה או לא אני רישית ממש בעד אני חושב שאני צריך מישהי שאני יוכל לדבר איתה חופשי ומה לעשות שעם חברים ואפילו החברים הטובים ביותר הם לא תמיד מבינים אותך באמת ולא תמיד אתה יכול לספר להם הכל בחופשיות אבל מצד שני ביום שלישי האחרון סיפרתי לחבר שלי שאני חושב שחברה זה משהו שממק יכול להועיל ולעזור לי והוא ישב איתי בשיחה אל תוך הלילה ודיבר איתי במשך שעה על כל הדברים הרעים שיכולים לצאת מזה הוא מדריך בבני עקיבא ככה שהוא מכיר את הנושא הזה מקרוב והוא סיפר לי כל מיני ספורים על דברים שיצאו מחברות ועכשיו אני נורא מתלבט אז רציתי לשאול מה דעתכם?
אני ממש לא ממליץ, אבל אתה מוזמן לפנות אליי באישימרדכי
----סבתא רוחלה
אני לא יודעת באיזה גיל אתה ,אבל לפי מה שהבנתי יש לך עוד זמן. בגיל הזה בונים את האשיות שלך ,איזה אדם אתה ,ולהיות בקשר עם הצד השני מפריע בונים את האשיות ביחד כול הזמן לרצות את השני. על כול זוג שהתחתן שהיו חברים מכיתה נגיד י"א יש 5 זוגות שלא חבל לעשות טעיות שרבים וטובים עשו אותה. לשמור נגיעה אי אפשר להגיד לי זה לא יקרה ולא ניפול כי כבר אמרו חז"ל "שאין אפרופורטס לעריות"-אף אחד לא חסין לכן חשוב לשמור על עצמינו. תחשבו על העתיד שאשתך תהיה הראשונה שאיתה תהיה הכי בקשר ויהיה קשר קדוש וטהור בלי צלקות. (מחילה מאלה שנפלו). עוד סיבה שלהיות בקשר ארוך מידי הרגש מתגבר על השכל ואז לא בודקים לפי השכל וזה יוצר הרבה בעיות. גם אני שהרבה פעמים רציתי חבר תמיד נזכרתי שאני לא רוצה לשחוק א תהלב ולהרוס לעצמי. הרבה בהצלחה, מאחלת לך שתצליח לחכות לזמן המתאים ותזכה באחת שראויה לך. הרבה סיידע דשמייא. נ.ב כמובן יש עוד כמה סיבות שלא הזכרתי, מקווה שהסברתי טוב. שבת שלום!!!
אני לא אכנס לויכוח אבל משהו אחד שהפריע לי...ענבל

בס"ד

אמרת "לשמור נגיעה אי אפשר.."

זאת אמרה קצת  לא נכונה.

זה קשה, מאוד.

אבל לא בלתי אפשרי.

אמנם רוב הזוגות נופלים (לפחות אלה שביחד הרבה זמן) אבל זה לא אומר שכולם יפלו.

אני לא חושבת שמישהו אומר לי זה לא יקרה.

אבל יש עוד שיקולים  חוץ משמירת נגיעה וכשנמצאים בקשר כזה אז משתדלים מאוד לשמור ותאמיני לי שזוגות מתפללים על זה יום יום.

זה אחד הדברים הכי קשים שיש, אבל זה גם  אחד הדברים שהםכן יכולים להיות אפשריים בדיוק כמו כל  דבר אחר.

אין דבר העומד בפני הרצון.

ואם  יש זוג  שכל  מטרתו היא להגיע לחתונה בטהרה ובקדושה ובלי נפילות הוא יכול לעשות את זה!

להגיד שזה בלתי אפשרי רק יותר מייאש וסמכי עלי שבכלל בכלל לא עוזר...

כי זה אומר לאלה שמתאמצים: למה להתאמץ? בכל מקרה תיפלו.

וזה לא נכון!

תתאמצו!

תמיד יש סיכוי!

אםאתם כבר בתוך זה אז  אל תוותרו!!!!!!

אבל אסור לזוג כזה לחשוב שהם צדיקים....די"מ

כי אז הם הם מתחילים להצדיק' את עצמם עד שבסוף זה מגיע לרמה שהם מסבירים לעצמם למה הם זה בסדר לכתחילה....

א. אל תקבע מי צדיק ומי לאענבל

בס"ד

כל אחד נופל... כל אחד בדבר אחר..

ב. אני לא חושבת שמישהו יכול להעיד על עצמו צדיק בכללי...

זה נראה לי קצת יומרני להעיד על עצמך שאתה צדיק..

ואני חושבת שרוב הזוגות שבאמת משתדלים לשמור מבינים שזה לא לכתחילה..

לענ"ד.

נכון מאד אבל הדבר הכי גרוע לעשות זה להצדיק את עצמךדי"מ
ענבל-סבתא רוחלה

אני כתבתי שאי אפשר להגיד לי זה לא יקרה ז"א שאף אחד לא חסין. תקראי שוב את המשפט הזה.

לא שמת פיסוק אז שמתי פסיק לעצמי במקום לא נכוןענבל

בס"ד

עימך הסליחה

אני בן 18 ואני מכיר את עצמי ומוכן לאתגריםעירוניסט גאה
אם אתה בן 18 ומוכן לאתגרים למה את צריך חברה?די"מ

אתה צריך אשה!

ואם אתה חושב שאתה לא מוכן להתחתן,סתם חברה זה לא טוב.

אממ.. אני נחשבת בדר"כ דוסיתאבל לדעתי זה תלוי!!עץ על מים
עבר עריכה על ידי יונה קטנה... בתאריך י"ב אייר תשע"ב 17:00

יש בודדים שזה טוב להם, יחידי סגולה, ברור המקרים גם זוגות ששומרים נגיעה ושומרים הכל ומלווים בדוגרי זה לא הלכתחילה, בדיעבד אם יש חברה אז רצוי שזה יהיה ע"פ ההלכה שמירת נגיעה ורצוי גם ליווי מישו שמבין וכדו'.

מלכתחילה זה לא רצוי כי זה הורס תקשר בזמן המתאים, אבלל אם אתה בן 18, ומתחנן נגיד להתחתן עוד שנה נגיד אז זה כן שייך נגיד

אבל שוב הכל תלוי בהרבה מאד דברים

המלצה שלי: קח כל תגובה כאן בערבון מוגבל, זה דברים שתלויים בהמון דברים, מלכתחילה זה לא טוב! אבל יש עוד נתונים, צריך להכיר בשביל לדעת ולא זכינו כאן להכיר אותך בשביל לענות, ובכלל בכל דבר כמעט צריך לזכור לקחת כל דבר בערבון מוגבל. הדברים שאומרים כאן בדר"כ יחסית כלליים

בהצלחה!

למה עוד שנה למה לא עכשיו?די"מ
פחח יא מצחיק..דאץ

אתה מדבר כאילו יש מצב שתצא לדוג לך איזה חברה...

תחכה בסבלנות, אם היא לא הגיעה, וזה עדיין מוקדם- הקב"ה עוד ישלח לך בעיתו ובזמנו בעז"ה!

אולי זה כן מתאים לך,קוקי...!

אבל דוגרי למה אתה רוצה עכשיו חברה?

אוקי אז ככה....ש.מאפושו!

גם אני הייתי רוצה איזה קשר אם בן...

כן,כי זה נחמד..וגם עושה את החיים מאתגרים יותר....

אבל..

אני לא חושבת שזה הזמן המתאים לי,כי יש דברים יותר נכונים לעכשיו!!!

ואולי אתה חושב שאתה כן מתאים לזה אבל זה לא תלוי רק בכך...

זה תלוי בכך שאם היא לא הבת הראויה?..אז מה תבוא עוד אחת?.ועוד?...

ולכל אלא שהציעו חתונה.....(זה לא הפיתרון!,חתונה זה התחייבות ועוד הרבה דברים!!)

וגם אם אתה רוצה ממש חברה ואתה חושב שהיא תעזור ותפטור לך בעיות של הקשבה..אז לא תמיד זה ככה,

אם אתה רוצה יותר פרוטים.(ועוד עצות אני יכולה באישי)

וחברה...כמובן שזה דעתי...!

אפשר לחלוק עלי!!!!

בהצלחה!!....

ותודיע אם יש איזה משהו שנאחל בהצלחה...!!

אני אישית חושבת וממליצה לא להכנס לזה עכשיו!!בשמחה תמיד!
למה אתה רוצה חברה?? להרגיש מגניב וכיף? אז לא!! זה לא מה שצריך להיות!! לפי דעתי אם אתה קוצה חתונה, זה רק למטרת נישואין. אני לא חושבת שכל בנאדם מספיק בוגר נפשית לקשר מסוג זה או אחר. אם אתה נכנס למעגל הזה של- חבר/ה אין לך פתאום חיים ורודים ויפים. מגיעים עם כל זה קשיים אחרים,התמודדויות קשות. זה ממש בא לידי עבירה. אתה צריך להתמודד עם שמירת נגיעה,הרהורי עבירה, ועוד המון דברים!!
אני חושבת ומציעה שתלך להתייעץ עם רב שלך שאתה מרגיש בנוח,או אפילו עם מישהו שמבין בעניין..
וסליחה אם היה בוטה קצת.
לא קשור למגניב וכיף!אש להבה

הוא חושב שזה יכול לעזור שיש מישהו שמקשיב, אבל הוא לא בן (במקרה שלו) ואני מסכימה!!

לי אישית אין חבר, אבל אם הוא חושב שמתאים לו עכשיו, אז הוא יכול לעשות את השיקולים שלו!! לא כל אחד הולך לפי ה'מגניב, קול, ושווה'

זו דעתי..

רק אם יש לזה מטרה- והיא חתונה.. |לא בל"ח|פצפונית

ואינלי כוח לפרט יותר.. מחילה,

אם אתה כבר בן 18!!תיפי

תתחתן וזהו!

סתאאם צוחקת!!

זה מה-זה תלוי בן כמה אתה..אנונימי (פותח)

וגם ממש תלוי אם זה מקובל אצלכם והכול..

בעיקרון אני די בעד- ברור שרק כששומרים על גבולות ויודעים טוב מאוד איפה לעצור...

יש דברים רעים, אבל יש גם מלא טובים.. תיקח למשל כאלה שלא קרה להם כלום מהקשר וזה באמת היה להם כיף שיש מישהוא שמקשיב ובכל, אנשים שהתחתנו אח"כ...

אני חושבת שזה טוב ממש בגיל ההתבגרות, אבל ההחלטה שלך..(:

בהצלחה(:

זה קצת בעיה,מעפר אני באה

כי כשמתחילים עם זה זה מתגלגל.

חוצמיזה שאם אתה שואל מבחינה הלכתית- אם זה לא למטרות חתונה זה אסור.

זה שהתחתנו אחרי זה לא אומר שזה היה טובדי"מ

יש כאלה שנופלים ואז מחליטים שהגיע הזמן להתחתן....

דוגריי..נועוש=]]!!
תמיד בסד.
זה הגיל בשבילך ובשביל ההתקדמות האישית שלך... יכולהיוצ שחברה נראית לך מישי שתדבר איתה ותהיו בקטע רציני... אבל כמה זה כבר קורה?? אחת ל... בדכ זוגות כאלה נפרדים כי עם כל הכבוד אבל גמאתה ממש לא סגור על עצמך בגיל הזה. וגם אם באמת זאת ה אחת זה מ א ו ד קשה לשמור על כל הסייגים. לא חבל?!! אני מכירה זוג שבאמת התחיל בסוף יא והוא ממש רציני.. עכשיו הם בגיל בשירות לאומי.. והם כל בזמן אומרים שקשה להם ממש ושהם לא ממליצים בכלל.
אמיר נשמה....לב אדום.

תקשיב אחי...

אתה רוצה מישי שתקשיב לך, שתהייה האוזן הקשבת והמנחמת אולי..

סבבה כפרע....

רק אל תשלה את עצמך שביום שתפגוש אותה המציאות תהייה ורודה כזאת...

אתה היית מוכן לשטוח בפני מישהי שהרגע הכרת את כל הצרות...(אם יש כאלו...)?....

להשתפך..? לבכות...?

רגש לא בונים ביום...(!)

אמר לי חבר.. "חברה זה כיף...."... ממש כמו שאתה אומר, מישי שתוכל לספר לה הכל, שתנחם..

צא מהסרט...

אתה לא מתחבר לעובדת סוציאלית, גם לא לליצן רפואי.... חברה זה מחויבות, השקעה, נתינה וא-ה-ב-ה!!

לא חושב שקשר הבנוי על תרפיה הוא קשר נכון, לא אומר שזה מה שאתה רוצה, אבל אם הרעיון הוא מישהי שתנחם...

וואלה דבר אחי....אני פה...

זמין תמיד, ובכיף....

בעזרת ה' כשתגיע, אם עדיין לא הגעת...להבנה אמיתית של קשר מהו, של ההשלמה של האדם, של הידיעה שלבד אנחנו חצאים...

אז שיהיה במזל גבר..!!

דביר אתה צודק..אני הקטנה

אבל אני חושבת לפעמים באמת אין את מי לשתף ואז מה עושים? יוצא לי לראות זוגות של חברים וחברות באמת אני לא חושבת שייש משהו רע בקשר שהו לאו דווקא לספק תאוות..
אני מסתכלת מהצד ורואה זוגות דוסים שהם חברים מה הבעיה בזה ?
הם שומרים נגיעה יודעים גבולות והם מודעים לזה שזה יכול להגרר ולכן אם זה ככה הם פשוט יפסיקו להיפגש ויעברו לדרך אחרת, זה לא יותר טוב? זה יכול לנבוע מבאמת רצון אמיתי ולא בשביל כיף והנאה..
ובשביל מה הוא כותב שהוא רוצה חברה?בשביל לשתף אז יש לך מטרה מסויימת לחברות הזאת...
לא ככה? הוא לא חייב כל הזמן לתת אהבה אם באמת לזה נועד קשר..

אני הקטנה...!...לב אדום.

את באמת צודקת..בגדול..

המטרה היא לא לסחוט אותו רגשית, הקשר נועד לעזור גם לו...

אבל אני חושב שיש הבדל בין אם הקשר נועד בשביל ליצור מקום לפריקות, לבין אם הוא קשר טוב בין חבר'ה דוסים...

הם יעשו את השיקול לעצמם, איך שהם רואים ת'מציאות..

אם הקשר נובע מהצורך למישהי שתקשיב, אז אני לא חושב שכדאי להכנס לסיפור הזה, יש מספיק חברים שמסוגלים לתת, גם אם מדובר בהקשבה..

ובכלל....מישהי שאפשר להיות פתוחים איתה, ישר על ההתחלה...?... מאיפה האשליה הזאת...?.

קשר זה לא דבר שמשחקים איתו, רגשות זה לא דבר שאפשר לנצל לצורך אישי (ולא שזה מה שאתה רוצה...)

לא'ידע... נראלי מוזר...

היא לא עובדת אצל אף אחד, הקשר צריך להיות חזק ואוהב, ולא במטרה ליצור מקום להקשבה נטו..

היא לא מכשיר הקלטה..

דיברת על רצון אמיתי... איזה..?..

לא כל קשר שאינו למטרת סיפור תאוות הוא טוב, לפעמים שני הצדדים מקסימים, אבל לא מתאימים כל כך...

או שאולי, הרקע לקשר הוא לא משו..

לא פותחים קשרים סתם, לא עושים דברים סתם אבל זה עניין אחר...בטח שלא משחקים בלבבות....מוציא לשון

ומשה...קבל בלייק..

איך את יודעת שהם לא נופלים בנגיעה?bingo

את יודעת, אלה דברים שלא מדברים עליהם עם כל אחד... וקשה מאוד לא ליפול אם זה קשר ארוך.

תכלס, לדעתי חבל להיכנס לעניין הזה אם כל מה שהוא צריך זה אוזן קשבת. ותכלס- אני אגיד את זה בעדינות- קשה לי להאמין שזה הדבר היחיד שהוא רוצה מהקשר הזה, כי אם זה היה רק זה הוא היה מסתפק בחבר או פסיכולוג.

קיצור יש עם זה הרבה בעיות, גם הלכתיות וגם תכלס לחיים אז לדעתי עדיף שלא...

נשמה שלי! מנסיון- נופלים!!!!אנונימי (פותח)

גם אני עם החבר שלי שאנחנו נקראים זוג דוס נפלנו.

ואני יודעת על עוד זוגות פי מליון יותר דוסים ממנו שנפלו.

גם כשמציבים גבול לפעמים היצר חזק יותר...

כמה דברים: (לאנונימי, דביר ובינגו)ענבל

בס"ד

א. לא כולם נופלים!!!!! יש כאלה שעוד מצלחיחם לשמור על עצמם (ואני לא מדברת על זה שהוא נתקל בה בטעות במדרחה - זה לא נקרא נפילה בנגיעה).

ב. אם הוא רוצה חברה בשביל להתחתן אז זה לא בעיה (הלכתית, אבל נפשית זה כל אחד מה שמתאים לו).

ג.  לדביר -  דביר תתפלא. יש כאלה שמכירים וישר נפתחים אחד לשני. זה תלוי גם באופי של המכירים לי למשל יש אופי של מישהי ש"מזמינה" אנשים להפתח אליו. והמון אנשים נפתחו אליי בהתחלה עוד לפני שידעו פרטים עליי (למעט משם ) כך שזה מאוד הגיוני ומאוד תלוי.

ענבל-אנונימי (פותח)

א. ליפול בנגיעה שהתכוונתי, זה לא ליפול במדרכה או משהו כזה. זה לתת יד,חיבוק וכד'...

ב. שלושה דברים האדם צריך לשקול לפני יציאתו לשידוכין/החלטה על חתונה-

1. האם מוכן הוא מבחינה נפשית.

2. האם מבחינת לימוד תורה הוא מוכן? כדי שהבית יהיה קדוש ורוחני לפי מה שהתורה וההלכה אומרתץ

3. עול הפרנסה. מאיפה יביא פרנסה..

אז אלו 3 נק' רציניות למחשבה!!

הבנתי למה התכונת והתיחסתי.ענבל
בס"ד

ברור שצריך לחשוב על דברים אלו אבל לא להתחתן בגלל כסף נראה לי קצת טיפשי.
אפשר להצטמצם ולהסתדר. בכל אופן לא על זה הויכוח ואין בי רצון להיכנס אליו.

כל אחד עושה את השיקולים שלו...
יש כאלה שכסף זה ממש לא אחד השיקולים החשובים אצליהם.

אם הוא רוצה להתחתן אני מניחה שהוא לא עושה את זה כי אין לו מה לעשות בחיים אלא כי הוא באמת חושב שזה נכון לו.
במקרה כזה- תפאדל. תמצא אישה ותתחתן.
אני לא רואה בעיה.
זה לא כזה פשוט להצטמצם...לך דומיה תהילה

זה לא עניין של סדר עדיפויות, זה כורח המציאות.

סוף מעשה במחשבה תחילה. אם אין לאדם אמצעים, שישיג אותם

ואז ילך לחפש שידוך. זה הסדר שגם נוקב הרמב''ם.

זה לא שכסף הוא חומה של ברזל בפני הנישואין, אבל

מדברייך משתמע כאילו אפשר לומר "טוב, נאלתר משהו".

אם הייתי מדברת על זמן הרמבם הכל היה יותר פשוטענבל
בס"ד

בזמנו הכסף לא היה חשוב כל כך.
שים לב, הוא אומר למצוא פרנסה, אמנם לא למדתי מפרשים אבל מהפשט נדמה לי שמדובר על עבודה...
אם יש מישהו שמחליט משום מה לא לעשות צבא והולך ללמוד מקצוע אז אני לא רואה בעיה.
הרי אני בטוחה שאתה למשל לא תחכה שאשתך תסיים לימודים.
כסף זה גם עניין יחסי. בזמן הרמבם לא היה כזה הרבה כסף והם חיו מדברים אחרים ובכל זאת דווקא אצליהם משום מה לא שמעתי על רווקות מאוחרת...

עוד עניין-
תחשוב שבזמן הרמבם התחתנו בשידוך בגיל המתאים.
כיום יש בנות שיש להן חבר מגילאים יחסית מוקדמים...
לבנות כאלה הייתי אומרת להתאמץ כדי להתחתן מוקדם.
יחסוך נפילות, יחסוך כאב לב.
וכן, על זה לא יקום ויפול שידוך בטח לא אם הזוג מחכה לזה שנתיים+-שלוש...
וואי.אחותי את טועה!!!אנונימי (פותח)

תחשבי על זה, כל דבר בבית שבונים צריך כסף. אוכל,בגדים,חשמל,מים,שכירות ועוד ועוד.

זה נכון שכסף הוא לא הדבר המרכזי שצריך להסתכל עליו, אבל אם עול הפרנסה לא מעניין את בני הזוג והם חושבים שהוא יגיע מאיפושהו,כבדרך נס משמיים זו טעות! אי אפשר לאתלר- כמו שאושר אומר.

נשמה- החיים הם חיים מכסף,ברור שאפשר להצטמצם בהוצאות, אבל עד כמה???

אוכל- סבבה,אפשר.

בגדים- סבבה, תקני ב2 ש"ח ביד שניה, (והבעל בדר"כ אוהב בגדים חדשים ויפים לאשתו)

שכירות- את לא יכולה!!! אי אפשר לצמצם, אולי ללכת לגור בדירת חדר ב500 ש"ח לחודש, סבבה. אבל בשלב מסויים מגיעים גם ילדים, וגם אותם צריך לפרנס. זה אומר, טיטולים,בקבוקים,מטרנה,בגדים,ועוד ועוד..

אז כדאי שגם זה יהיה שיקול רציני אצלך אם את לא חושבת שתסתכלי עליו בתור שיקול להכנה לחתונה..

זה בכלל לא כזה פשוט...אנונימי (פותח)

גם אני חשבתי שאני מאד חזקה ולא ניפול ונפלנו יפה מאוד....

זה בכלל לא פשוט להגיד שכשרואים שזה נגרר מפסיקיםן, למעשה זה החלק הכי קשה... כי כשאתה בתוך הקשר, צריך הרבה יותר כוחות כדי להחליט לעשות הפסקה מאשר מההתחלה להחליט לא להכנס לזה...

כמובן שזה תלוי בכל אחד...

צודקת כ"כ!!!אנונימי (פותח)

(אני האנונימי הראשון) אנחנו היינו בטוחים ב8000% שאנחנו חזקים ולא ניפול.

אבל כשזה קרה היצר משתלט ואתה לא רוצה להפסיק את זה!! ת'אמת זה כיף ומרגש הכי בעולם שהבנאדם שאתה מרגיש הכי קרוב אליך,והוא הבנאדם שהכי חשוב לך, ושאתה הכי אוהב אותו בעולם נוגע בך.זה כיף!! זה מרגש!! זה מרגיע!!!

מתי אמרתי שמי שנגרר יפסיק?ענבל
בס"ד

אמרתי שמלכתחילה יש זוגות שמצליחים לשמור ב"ה, זה הכל.
הבנתי.אבל אני אומרת ש-אנונימי (פותח)

אסור לסמוך על עצמך וליהיות בטוח שאתה לא תיפול. כי 95% מהזוגות,אפילו הכי הכי הכי הכי דוסים נופלים!!

זו מציאות.והיא עצובה.

וזה שאת רואה זוגות דוסים ברחוב ששומרים נגיעה, זה לא אומר שהם לא נפלו ושהם לא שומרים נגיעה כשהם לבד..

לא דיברתי על זוגות ברחוב אלא על זוגות שאני מכירהענבל
בס"ד

גם אני לא אמרתי שאפשר לסמוך על זה, אבל אם נקלעתם לזה אז צריך לדעת שזה אפשרי.
זה דורש המון, זה מאמץ, זה מעייף, זה מכביד וזה קשה אבל זה שווה כל דקה!!

זה קשה אך אפשרי וזה כל מה שאמרתי.
להגיד שזה לא אפשרי ייאש את אלה שכן הצליחו עד עכשיו... וסמכו עלי זה עלול מאוד לייאש.
נראה כמו הרמה להנחתה עבור הר"מים של בני צבימשה
אז לא להקפיץ...יבחוש חרצוליים

מקפיץ!די"מ
הם משוטטים פה? ומשה אל תתן רעיונות מה לקרוא ענבל
חחח משהט!הר
חהההההה...ש.מאפושו!

....אנונימי (פותח)

זה מאוד תלוי בבן אדם אבל, אם אתה עוד במרחק של כמה שנים מחתונה וחשוב לך להישאר טוהר לאשתך, וחשוב לך לשמור נגיעה כדי שזה יהיה פעם ראשונה עם אשתך, אז תעשה לעצמך טובה ותתרחק מזה....

זה קשה עד בלתי אפשרי לשמור נגיעה, בהתחלה זה נראה לא בעיה ובסוף תגלה כמה שזה מאוד מאוד קשה....

זה תופס את כל המחשבות, ומעסיק אותך ולפעמים מפריע לתפקוד השוטף...

יש לזה כמובן יתרונות... זה הרגשה נפלאה שיש מישהי שתמיד שם בשבילך באמת, אבל כדאי לשמור את זה לחתונה...

אני מדברת מנסיון, הניסיון של שמירת נגיעה הוא אחד הקשים, וזה פשוט מייסר להחזיק את עצמך ולא לגעת, ומצד שני זה חשוב...

בקיצור, שיהיה לך המון בהצלחה ושתעשה  בע"ה את הבחירה הנכונה... זה מאוד תלוי בך, יכול להיות שכל מה שאמרתי לא רלוונטי אליך..

ואם אתה מחליט בכל זאת למצוא חברה, אני ממליצה שתתחבר רק למישי שאתה חושב שיש לזה עתיד ואתם יכולים אולי להקים ביחד בית,, ככה לפחות יש פחות סיכוי שזה יפגום בקשר עתידי אם אשתך...

...בדמייך חיי

כל אחד ומה שמתאים לו לפי האישיות שלך,אני לא יכולה לאמר לך,אבל אתה כתבת שאתה רוצה מישהי שיהיה לך נוח לדבר איתה על הכל,אבל אתה לא חייב "חברה" בשביל זה,תבין יש הרבה מאוד אנשים מדהימים או במקרה שלך שאתה רוצה מישה*י* אז זאת יכולה להיות גם ידידה זה לא חייב להיות משהו של חבר וחברה כדי לדבר ולהרגיש בנוח עם מישהו ,ה"חברות" הזאת יכולה לפעמים להכשיל אותך בדברים שאולי שמרת עליהם לפני,כמו שמירת נגיעה למשל...זה מפיל וגם שאתה חושב שלא זה בסוף יכה בך,לדעתי אני לא חושבת שאתה צריך את המונח הזה חברה!יש ויהיו המון בנות שתוכל להרגיש בנוח לדבר איתם על הכל גם בלי להיות החבר שלהם

אם תתבטא היטב,צחקן
עבר עריכה על ידי צחקן בתאריך כ"א אייר תשע"ב 23:23
חברים שלך יבינו אותך. תתפנק על האנטר, תכתוב כמו שצריך - תוכל לצבור חברים מכאן, אנשים רציניים שיבינו אותך.

ועוד משהו-‏‎ 
גם לחברה יש צרכים רגשיים, ועלות לא מבוטלת של החזקת קשר. לא בטוח שאתה יכול לעמוד בזה.
זה מאוד קשה, כי אתה מחויב לה והיא תלויה בך הרבה יותר מאשר בן שהוא חבר שלך. זה מעמסה אישית וריגשית קשה.

ממש לא כדאי!מוריה
להכיר אישית, ריגשית, נפשית הרבה מבני המין השני לפני חתונה, מקשה מאוד אח"כ.

מאוד מבינה את הרצון. אבל זה פשוט לא בריא. צריך ליצור קשרים בריאים עם חברים בני מינך.
ולא לחפש צרות.
הוא אמר קצת למעלה שהוא כן רוצה חתונהענבלאחרונה
זה תלוי בגיל וברמה שלך ושלה!!!!!!!!!!!ישראלית בנשמה!

אם אתה חושב שבנית את עצמך(מבחינה דרך לחיים)!

ויכול לצאת מהקשר הזה חתונה...

לך על זה!!!!

אם זאת לא תהיה מי שתתחתן איתה...אנונימי (פותח)

זה עלול לפגוע בך אח"כ...

לי היה ידיד מאוד קרוב... ואח"כ הפסקנו... ואח"כ היה לי חבר... וזכור לי הרבה דברים שהייתי משווה את הידיד לחבר.. הוא היה אומר ככה, ועושה ככה ומתקשר.. וזה פגע לי בקשר עם החבר שהשוויתי אותו לאחר ודברים שעשה לא תמיד הספיקו לי כי השוויתי אותו....

ואי.שיא הלא כדאי!!!!ארוך קצת,אבל תקראו..>>אנונימי (פותח)

לי היה קשר (עד לפני שבועיים)עם ילד אחד,אחד החמודים.אינלכם מושג.והפסקנו.והוא היה בנדוד שלי,לא סתם חבר מהרחוב.הוא ילד אחד האיכותיים,ולא היינו נקראים זוג(כי הוא לא נמצא לידי כמעט בכלל,וגם אף אחד לא ידע שזה כזה קשר מאסיבי ורציני) אבל היה לנו קשר ממש רציני.היינו מדברים שעווווות(-גם על דברים שטותיים וגם על יותר רציניים..)ובאיזשהו שלב זה נסחף.

ולא,אני לא מדברת על נפילה בנגיעה,כי אנחנו בקושי נפגשים,רוב הקשר היה בטלפון.לא נפלנו ב"ה,והוא גם בנדוד,אז כשהיינו ביחד זה היה עם כל המשפחות..

וזה סוחט.ממש.כמה שהיה לשנינו כיף וטוב הקשר הזה-הייתי יוצאת מהשיחות מותשת נפשית.כי זה ככה.ולפעמים,דווקא ההרגשה הזאת של  הסחיטה הזאת,זה נותן הרגשה כיפית,משיכה.

ושתדעו-שזה בדיוק מה שאסור!!!

זו הנאה רגעית (גם שעה זה יכול להחשב רגע,וגם שבוע,וגם חודש ושנה..)שלא שווה הנזקשזה גורם בפנים..

למזלי,היה לי חברות מספיק חזקות כדי להוציא אותי מזה.וגם המורה שלי.אבל אני לא יגיד לכם שזה קל.כי זה פשוט לא!!!!!!אני אישית מאז שהודעתי לו(זה די היה בשיתוף..אבל הרבה יותר מצדי)שבורה לגמרי.אני מתה לדבר איתו,לשמוע אותוץלראות אותו..וזה פשוט סיוטי!!

ואני לא יתחיל לפרט גם את הנזקים שזה יגרום אחרי הנישואין(אם זה לא חברה לצורך נישואין..)

זהו.זו דעתי.עדיחף לא להצטרך לצאת מהביצה הזאת,פשוט להשאיר את עצמך מחוץ לבוץ.

זהו.

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך