ב"ה
בתגובה ל"אל תאמין, אל תפחד, אל תבקש".
במאמרו זה, מנסה יציק 770, להסביר את התנהגותו המוזרה למדי, למה עזב את חב"ד - בגלל סיכסוך אם הרב לאזאר, למה הוא בתהליך עזיבה של הרב גינזבורג ולמה הוא עכשיו, עד להודעה חדשה (=עד שהוא יקבל משם איזה פליק) הוא נמשך לציונות הדתית.
אותי לימדו בגסה דינקותא, כשהייתי עוד ילד קטן, בתלמוד תורה שאסור להיות כלב:
מה ההבדל בן כלב לבין אדם, ההבדל הוא פשוט, כשכלב מקבל מבן אדם מכות באמצעות מקל הוא נושך בכל כוחו את המקל !! לעומת זאת בן אדם יודע שמאחורי המקל עומד מישהוא שמחטיף לו בעזרת או באמצעות המקל, לכן הוא אינו מפנה את כעסו על המקל אלה הוא מנסה להלחם במי שמחזיק את המקל.
ואם הוא בן אדם חכם, אז הוא יודע שמי שדוחף את האיש שמוריד עליו המקל, הוא לא אחר מריבונו של עולם, ונגדו ב"ה אי אפשר להילחם אפשר רק להיכנע. והוא ב"ה, תכלית הטוב והמטיב לבריאות, לכן גם אם כרגע בעיננו הגשמיות, הדבר נראה דבר רע, אינו כן, יכול להיות כמה סיבות:
- להראות לנברא שהוא צריך לשפר את מעשיו.
- להצילו מדבר יותר גרוע (ראה מעשי המפורסם של רבי עקיבא שכל ילד מכיר אם דלתות העיר שנסגרו, החמור שמת והנר שנכבה). והמסכנות של רבי עקיבא "כל טיבו דעבדין רחמנה לטב עבדין", כל מה שהקב"ה עושה זה לטובה.
- "כי לא מחשבותי מחשבותיכם", אומר הנביא, הפטרת מנחה של ימי תעניות, מי יודע אולי אם לא הייתה מסתכסך אם הרב לאזאר, עד היום הזה הייתה נשאר במוסקובה, וביציאתך מבית הכנסת הייתה חוטף מכות רצח ע"י ניאו נצים? והקב"ה בטיבו הגדול גרם שתסתכסך אם הרב לאזאר ע"מ שתעלה לארץ הקודש ותחיה בה בביטחה??
אז בנוסף לפתגם הרוסי "אל תאמין, אל תפחד, אל תבקש..." תקיים עיצה טובה "... אל תהיה כלב".
במקום לכתוב מכתבים זועפים לאלו שלפי דעתך האישית "מבקשים רעתך" תכתוב לכתובת הנכונה, כמו שעשה בזמנו ר' מענדל פוטרפאס, כשהיה בשיא הסבל של הכלא הסוביאטי (תאמין לי הוא סבל הרבה יותר ממך) והוא זעק "רבי, העלף מיר", "רבי תעזור לי". ואם גם ברבי מליובאוויטש הפסקת להאמין, אתה תמיד יכול לפנות למי שהוא מייצג עלי אדמות, תקרא כמה פרקי תהילים, אם לא יעזור בוודאי לא יזיק.
לפי דעתי האישית, אתה חי באשליות, אתה חושב שבציונות הדתית הכל ורוד, מספיק להסתכל כמה ויכוחים יש בין רבני הציונות הדתית, לראות שגם שם לא הכל "ורוד". (ראה ערך התנתקות לדוגמה ואם אין לך כח לחפש, רק תדליק רדיו ותאזין היטב לפרשיה האחרונה: הרב דב ליאור וכצל'ה).
ועיצה אחרונה לעת עתה: תתחיל לחיות ותפסיק לעשות חשבונות מבוקר עד ערב. הזמן אוזל הגאולה בפתח ופיטאום יבוא האדון אל היכלו ומה יהיה אז? תיגש למלך המשיח ותגיד לו "זה עיקל לי את המשכורת, זה צעק עלי ברבים וכו'" נו, תגדל קצת, היום פסח שני והמסר העיקרי הוא אין דבר עבוד !
ואם יש לך קטנות דמוחין ואינך מסוגל להרחיב את האופקים, לפחות תשתמש במה שהיה טוב גם לגוי : בגרסת התלמוד "אלוה דמאיר ענני", וטוב לחסיד מהדור הקודם "רבי תעזור לי" או בגרסה של ימינו "יחי אדוננו מורנו ורבנו מלך המשיח לעולם ועד". תפנה לאן שהוא ואם אף אחד לא עוזר תפנה לפסיקולוג, אבל לפני כן תשמיע לעצמיך כמה פעמים ביום את השיר של אריאל זילבר "תתעורר, תתעורר כי אתה בחושך גדול...".
בהצלחה !