עבר עריכה על ידי יוקטנה בתאריך י"ג סיון תשס"ח 22:52
חשבתי הרבה זמן איך להתייחס לחרדה שאת מבטאת. שאלתי את עצמי - מה המקור שלה? מה החרדה הזו מבטאת באמת?
אני רואה שגם הכותבת "אני ירושלמית" מצטרפת לדעתי - שהמקור לפחד שלך הוא הגיל הצעיר שקיבלת בו את המחזור. ייתכן שבגיל כל כך צעיר, שהמחזור לא צפוי וזר, השינוי מאוד מפחיד! משהו "התיישב לך בגוף פתאום", ממש כמו שהריון מתיישב פתאום בגוף, וכאילו זר לו. אם המחזור הגיע ככה פתאום, בלי שציפית לו, מוקדם מהצפוי, אולי גם הריון יכול פתאום לצוץ לו פתאום, בלי שציפית, מוקדם מהצפוי, באורח לא טבעי...
ובכן, כמו שענית לעצמך, כמובן שלא ייתכן שהריון ינחת עליך ככה פתאום, אםילו שהמחזור כן נחת עליך ככה פתאום.
אולי אם תנסי להתייחס בדרך יותר חיובית למחזור, תנסי לקדם את פניו בשמחה, להבין עד כמה הוא דווקא כן טבעי, וכן צפוי, עד כמה הוא מעיד דווקא על "טוב", למרות הדרך בא הוא צץ לו פתאום, אולי אז גם החרדות הפחות הגיוניות יעלמו.
אולי יעזור אם תנסי לארגן לך איזו חגיגה קטנה לכבוד השינוי הגדול. אולי ארוחה במסעדה עם אמא, אולי עם חברה, אולי עם אחות או בת דודה גדולה, אולי עם כולם, או שאולי רק עם עצמך, אם ככה תרגישי יותר בנח. אולי תבקשי מאמא מתנה לכבוד הארוע: איזה בגד חגיגי, או תכשיט, או שעון...
אני זוכרת שכשאני קיבלתי את המחזור בפעם הראשונה הופתעתי ולקח לי שעתיים להבין ש"זה-זה!". הייתי בת 15... אף פעם לא מוכנים לזה באמת, כנראה, אבל את באמת ממש קטנה. אני שולחת לך המון חיבוקים, ומאחלת שתצליחי למצוא דרך לשמוח על השינוי הזה, ועל כך שהגוף שלך, בדרכו, שלח לך מסר חיובי: "הכל עובד כשורה!".