בס"ד
זאת וואחד אחריות.
ובנינו, מי לא מפחד מאחריות?
נכון, ילד זאת שמחה, זאת המשכיות, זה דור המשך, דור חדש לחינוך מסוים, זה המון דברים.
אבל מאחורי כל "הכיף" שאתם מדברים עליה בכזאת שמחה, עומד עניין של חיים ומוות של בן אדם.
אתם יוצרים חיים של בן אדם, מחנכים אותו לדרך מסוימת, ויצרתם אישיות.
ובתור תלמידת מגמת פסיכולוגיה (
) אני אגיד לכם שכל מה שאתם מוצאים מהפה שלכם, כל מה שאתם עושים, הדבר הכי קטן, או הכי גדול, או הכי חשוב או הכי שולי, הוא עניין רציני באישיות של הילד שלכם.
אני אתן דוגמא שניראת שולית מאוד, וסוגיה מאוד קטנה- מבית אבא אני שומרת 3 שעות לאחר אכילת עוף, וגם זה- במחילה מכבודכם, קשה לי. אני אחת שחיה על מוצרי חלב. אם אני אתחתן עם אחד ששומר 6 שעות- מה אני אעשה?! ברור לי שזה יהיה עבודה רצינית מאוד אצלי, ואם אני לא אצליח לעמוד בה?
חברה שלי אמרה לי שהיא מכירה משפחה שאבא שומר 6 שעות, האמא 3, הילדים שומרים 6. אבל שאני חושבת על עצמי- איזה דוגמא אני נותנת לילדים שלי?
זה בדברים הכי קטנים והכי שוליים, אבל אתם לא מבינים עד כמה זה משפיע. מי אני שאני אחנך דור חדש? מי אמר שאני אהיה אמא מספיק טובה? אני לא אהיה מסוגלת להגן על הילדים שלי מספיק, כי אי אפשר. כמה שאני לא אגן עליהם, זה לא מספיק. מה- לא חסר בנות מבתים "שמורים וטובים" שנאנסו? שהתחתנו עם ערבים? ילדים שהתאבדו? רצו להתאבד? הזיקו לעצמם או לסביבה שלהם? פגעו בילדים אחרים? אפילו מילולית? לא פיזית, אלא רק רגשית. -כל אלו, לא מטרידים אתכם? מפחידים אתכם? אני המשוגעת היחידה שמפחדת מזה? -וזה עוד כלום. הכלום שבכלום. איך אני יכולה להגיד לילד שלי שאני אשמור עליו מכל רע? אני יכולה לשלוח אותו לבית ספר ושיחזור לי שלם? לא פגוע? לשלוח אותו לים- ושיחזור אלי בחזרה? לשלוח אותו לצבא ושלא יחזור אלי בתוך ארון? -אני הולכת על דברים גדולים, אבל זה מפחיד אותי. וכן, אני רוצה ילדים, אבל אני חושבת על האחריות שיש לי שאני אומרת לעצמי "הילד שלי" וחוטפת סחרחורת.
לא מנסה להפחיד אף אחד, אבל פשוט הציק לי שכולכם אמרת רק את המילים "כיף", "שמחה" ו"המשכיות" - אבל לא באמת התמקדתם במה שזה מוביל וגורר, הזכרתם את האחריות באגב, בסוגריים.
אבל יכול להיות שזה רק אותי מטריד, הגיוני.