ובכן בעקבות כמה דברים שקרו פה בשיחות אישיות בחדר הראשי וכ' בין בצחוק, בין ברצינות, (בכל צחוק יש טיפת אמת) חשבתי כי כדי שאני אעלה כמה נק' חשובות שמציקות לי..
ראשית, אל תשכחו שלא אנחנו העירוניסטים (הילדים והנוער) החלטנו לגור פה אלא ההורים! סבבה? וכל אחד מהאידיאולוגיות שלו.. וגם אם זה לא מבחינה אידיאולוגית זו החלטה שלהם וזהו.
דבר שני ולא חשוב פחות, קצת כאב לי הזלזול שהיה לגבינו כאילו שאנחנו כל היום יושבים בכיף במרפסת שמש, יורדים לפארק, ועוברים בדרך בקניון.. צאו מזה! מה נראלכם?! חשבתם פעם על הקשיים של להיות בעיר?!
יופי- הישובים יש להם ערך גדול ועצום אבל אל תשכחו שרוב ההיישובים כל החברה שם דתית.. ככה שאין בעיות של פגיעה חברתית וכ'.. מה שלנו בהרבה פעמים כן יש במקרה והסניף ממש רחוק (אל תשכחו שהעיר לא קטנה, או שהתנועת נוער לא מתאימה לרמה התורנית של אותו ילד.. כי אצלינו בסניפים יש גם מסורתיים אשר אנו מנסים לקרב ולא כל ההורים מוכנים לשלוח את ילדיהם..
בנוסף- כל החגים זה נראלכם כיף להיות בבית כנסת בשכונה חילונית לגמרי בערך 3 משפחות דתיות ולנסות לעשות אויירת שבת/חג?! אז מניסיון -זה קשה! אבל זו הדרך שההורים שלי בחרו בה.. קירוב רחוקים.. כי אם אנחנו לא נעשה את זה פה, וכל הדתיים היו הולכים לגור ביישובים, לא נראלי שהינו שומעים על המודג "חזרה בתשובה" וכ'..
ובנוסף רק כדי להראות שהלו"ז שלנו לא מתבטא רק בקניון (ואני באופן אישית כמעט ולא יוצא לי ללכת אליו..למרות שאני גרה ממש מעליו) ואם הוא כבר מתבטא אז זה למטרה חיובית בכל ימי רביעי/ חמישי יש אצלינו אחראים להכנת נרות שבת כולל שמני הדלקה.. וכל פעם יוצאים מתנדבים אחרים לחלק באזורי הקניונים ומרכז העיר.. וזה נראלי הדבר הכי מדהים שיש לדעת שקרוב ל 800 נרות שבת הולכות להידלק בקרב אנשים שלא שומרי תורה ומצוות- זה עושה לי את השבוע..
מקווה ששיניתי קצת זווית ראיה לגבינו..
ותודה לכמה שגרמו לי לפתוח את הנושא פה