כתה א'? - התלבטותחילזון 123

יש לי התלבטות קשה.

מאד מתלבטים אם להשאיר את הילדה שנה נוספת בגן חובה (יש לה קצת קשיים בקטע השפתי ובמשימות מובנות וצריכה הרבה תיווך של הצוות וכו', קשה לה גם להפרד ממני תמיד וכו')

הבעיה שהיא יחסית די גדולה.

היא תהיה בתחילת תמוז הקרוב בת 6. כלומר היו"מ שלה יוצא בד"כ בימים האחרונים של הלימודים.

ואני מפחדת שהיא תהיה קצת גדולה "מדי". למשל אם היא תשאר בעצם תהיה לה בת מצווה נגיד (אולי זה קצת רחוק אבל בכל זאת...) בימים האחרונים של כתה ה' או בימים הראשונים של החופש. לא יודעת אני לא רוצה שתרגיש יוצאת דופן וכו'

נראה לכם שזה הפרש גילאים משמעותי?

חודש תמוז,ד.

זה לא הפרש גדול כ"כ.

בלי להתייחס לעצם השאלה אם צריך להשאיר - שבשביל זה צריך להכיר היטב.

גם אם זה תחילת תמוז?חילזון 123
כן.ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י"ז אייר תשע"ב 16:29

אבל ההחלטה עצמה תלויה בעניינו של הילד.

יותר מבחינה חברתית, לענ"ד.

לא שיקול בעניי.פרח לב הזהב

אם בדקת את כל השיקולים האחרים, (חברתיים, רגשיים וקוגנטיביים) והחלטת להשאיר. אז הגיל זה לא שיקול.

אבל כדאי לבדוק ממש טוב מה תתן לה עוד שנה בגן? האם הקשיים האלו ייעלמו בעוד שנה? אם היא תעלה רק בעוד שנה לכיתה א' ותצטרך עדיין מורה מקדמת וכו' אז מה הרווחת מעוד שנה?

נראה לי שאת מבלבלת בין שני תחומיםפפריקה--

שימי לב אמא יקרה:

- קשיים שפתיים, תיווך וקצר בהבנת משימות אלו מיומנויות בסיס שילד אמור לעלות איתם לכיתה א' רגילה, כשיש קושי הוא מופנה ברוב המקרים לגן שפה שם יש תמיכה גדולה מאוד, מכוונות ואנשי צוות מגווונים העונים על צרכים אלו.

במידה ועברתם כבר את תהליך הבדיקה הזו והמליצו על ריפוי בדיבור וכד'- כדאי מאוד להזדרז כי כל יום הוא משמעותי.

לאו דווקא ששנה נוספת בגן תעזור לה להתגבר על הקשיים אא"כ הם לא מאוד משמעותיים ורק צריך לחזק את המיומנויות האלו.

גננת טובה יכולה לסייע מאוד בבדיקה ואם יש צורך מוזמנת לגן פסיכולוגית או מאבחנת על מנת לבדוק את העניינים, רופא התפתחותי ישלח לבדיקה מעמיקה והתוצאות תהינה ברורות.

אם ההמלצה להשאיר שנה נוספת בגן-- הגיל לא אמור לשנות כלל ואף לא יפריע בכלל. עדיף לחגוג פעם בשנה יום הולדת מוקדם מאשר לקרטע ולכאוב כל השנה עם קושי בלימודים והשתלבות חברתית.

הצלחה ורוב נחת!

מנסיוןבדרך
עבר עריכה על ידי בדרך בתאריך י"ח אייר תשע"ב 10:05

לנו הייתה ילדה שחגגה באמצע ה' בת מצווה וקיבלנו את זה מצוין- אפילו די התלהבנו- הרגשנו מה זה גדולות בזכותה היא ממש לא הייתה שונה....

ונסיון של מחנכת א'-  אם לא מגיעים מוכנים זה תסכול ממש גדול, עדיף שנה נוספת בגן....גם ככה כיתה א' זה קשה...

גם מנסיון שליאנונימי (פותח)

היתה לי חברה שבניסן של כיתה ה' היתה לה בת מצווה.

לי, לעומתה, היתה בת מצווה בכסלו של כיתה ז'.

כל זה לא הפריע לנו להיות חברות טובות מאוד וללמוד ביחד לרוב המבחנים (היו לה ליקויי למידה שהיו מן הסתם חלק מהגורמים להשארתה עוד שנה בגן, ולרוב אני הייתי מסבירה לה את החומר, למרות שהיא גדולה ממני בכמעט שנה וחצי, אבל זה אף פעם לא הפריע לנו).

דווקא תמוז זה נוחראו כי טוב

כי היא כבר תחגוג בסוף ה' או שזה ייצא חופש והיא תהיה כבר בת מצווה בתחילת ו'

יש משהו משרה ביטחון בלהיות גדולים.

החלטות טובות!

השאלה מה התועלת לעומת הנזק בעלייה לכיתה אאישה קטנה
תודה לכולםחילזון 123

ברור שאת שאר הברורים, מהבחינות האחרות אנחנו עשינו ועושים.

ממליצה לעשות פגישה עם פסיכולוג הגן והגננתבטוב

היום הגישה היא שאם יש קושי מסוים- נניח שפתי אז עדיף לעלות לא' + טיפול קלינאית תקשורת ולא להשאיר סתם כי גן זה לא פיתרון לבעיות - רק לבשלות (אם יש בעיה כזו).

לדעתי האישית תמוז זה כן מאוחר אבל זו רק דעתי.

חשוב לוודא שהיא מקבלת את הטיפולים שהיא צריכה.

לצערי במקצוע שלי אני רואה בנות שהשאירו אותם עוד שנה כי ההורים חשש מטיפולים שונים או ממסגרות שונות ועכשיו הם סתם גדולות מכולם, וגם מתקשות, לא הרוויחו כלום.

דרך אגב, לדעתי התפתחות פיזיולוגית מוקדמת לפעמים יכולה מאד להפריע לבת. אם היא מתפתחת בכיתה ד-ה כשכל הבנות בכלל עוד לא יודעות מה זה, זה קצת קשה.

אם יש אפשרות להשאיר, תשאירי.אנונימי (פותח)

דודה שלי גננת והיא תמיד אומרת: "אל תקחו לילדים שלכם עוד שנה בגן - יש התלבטות, פשוט תשאירו!"

הייתי מקשיבה למה שיש לגישת "שפר" להגיד בנושאגילית

אני אישית נלחמתי, מתוך אמון מלא בילד, שהוא יעלה לכיתה א' למרות דעת הגננת והפסיכולוגית.

עכשיו הוא בסוף ב', אחרי טונות של תפילות אני מאד שמחה על כך שלא ויתרתי

יש מקרים לכאן ויש מקרים לכאן...ד.

זה לא דווקא ענין של "שיטה".

כבר ראינו תוצאות לשני הכיוונים.

מאד אישי.

יש הרבה גורמים שצריך להתחשב בהםאנונימי (פותח)

הגישות משתנות כל הזמן.

אבל אם הילדה לא מאד גדולה פיזית כדאי לכם לשקול ברצינות להשאיר אותה שנה נוספת בגן.

אם עלתה אפשרות של גן שפה הייתי ממליצה בחום.

כמי שעובדת מספר שנים בגני שפה, אני יכולה להגיד עליהם הרבה דברים טובים.

לגבי הקשיים ברך כלל, גם אם רוכשים כלים טובים להתמודד איתם, הגורמים לקשיים לא נעלמים.

ולכן כשהמטלות יהיו יותר ויותר שפתיות ויותר ויותר מובנות - מה שקורה בבית הספר,

עלולים להפגש שוב עם הקשיים ולפעמים בעוצמות חזקות.

אז חשוב לדעתי, לתת לילדה כזאת כמה שיותר חוויות מוצלחות של מטלות לא שפתיות ולא מובנות,

ובמקביל לתת לה כמה שיותר כלים להתמודד עם הקשיים בעזרת אנשי מקצוע.

וגם אם בעתיד היא תזדקק שוב לעזרה מקצועית, זה לא בהכרח אומר שההחלטה היתה שגויה.

והכי הכי חשוב

להתפלל

לסיעתא דשמיא בהחלטה

ולשליחים טובים

ואחרי שמחליטים, לשמוח בהחלטה

בהצלחה

שתי אחיותי נשארו עוד שנה, וזה עשה להן רק טוב.טובי =][=אחרונה

(מחילה שאני בפורום לא לי, אבל הופעתם בראשי. מותר קורץ)

אומנם אינני יודעת את כל השיקולים שעמדו מאחורי הדבר, אבל שתי אחיותי נשארו בגן.

אחות אחת (כיום בכיתה ז') היתה מאוד בישנית, הגננת בקושי שמעה אותה...

ואחרי לחצים שההורים הפעילו, השאירו אותה לעוד שנת ילדות. היא ילידת חשון, כך שהיא לא מרגישה שונה. להפך, היא הכי גדולה בכיתה.

ואחות שניה, שנישארת בע"ה בשנה הבאה גם בגן חובה, מאושרת גם. היא ממש גאה בעצמה, כי אצלם בגן, אלו שנישארים עוד שנה הם "המדריכים". היא מיוזמתה אמרה שהיא רוצה להשאר עוד שנה בגן.

ושתיהן מאוד חכמות. זאת שבז' מוציאה כימעט תמיד מאיות .. פשוט לכיתה א' צריך בשלות.

אבי תמיד אומר שלהשאיר עוד שנה, אם זה לא יועיל - זה לא יזיק. שנת ילדות. אבל אם מכניסים לכיתה א' ילד לא בשל - זאת טעות שאי אפשר לתקן.. והילד יוצא רק ניפסד.

אם תרצי, אוכל לשאול את אמי יותר פרטים..

בהצלחה רבה.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך