ריקודגלים - יש הסכמהמרדכי

בס"ד

הרב דרוקמן התערב, צעדת הדגלים תתקיים כמתוכנן

משטרת מחוז ירושלים הגיעה לסיכום סופי עם הרב חיים דרוקמן, לפיו צעד ריקוד הדגלים המתכוננת ליום ירושלים תתקיים במתכונתה הקבועה – זאת לאחר שהמארגנים התחייבו לשמירה על הסדר הציבורי

אורי פולק
י"ז אייר תשע"ב, 09/05/2012 15:41

משטרת מחוז ירושלים הגיעה היום (ד') לסיכום סופי עם הרב חיים דרוקמן, לפיו צעדת ריקוד הדגלים, שעתידה להתקיים ביום ירושלים, תתקיים במתכונתה הקבועה ותעבור דרך שער שכם, הרובע המוסלמי בעיר העתיקה, ותסתיים בכותל.

מוקדם יותר החודש הודיעה המשטרה למארגני הצעדה כי אין בכוונתה לאפשר להם לצעוד במסלולה הקבוע, בשל הפרות הסדר שנרשמו בשנה שעברה, במהלכן נעצרו כ-35 בני אדם.

השנה, בזכות התערבותו של הרב דרוקמן, התחייב הרב התחייב בשם מארגני הצעדה כי הם ישמרו על הסדר הציבורי ויציבו קבוצות מאומנות של סדרנים לאורך מסלול הצעדה. כמו כן ובניגוד לשנה שעברה, הצעדה לא תצא משייח ג'ראח (שכונת שמעון הצדיק – א.פ), אלא ממרכז העיר.

(לכתבה המלאה - למרות שזה לא אתר ראוי <צ>)

יש!! איזה כיף! מישהו מהפורום בא?אני הקטנה
ב"ה! הלואי ואוכל לבא..הללי נפשי

יאא! הלואי שזה יהיה ביום שני! ביום ראשון יש לי שבע ברכות..

גמאני בעז"ה!פונ3'ה!!
נכונות השמועות שביום שני במקום בראשון?-יהודית-
יש!!!!!!!אני בא!!!אין על הרב דרוקמן!!studiomc8
עבר עריכה על ידי studiomc8 בתאריך י"ז אייר תשע"ב 16:30

האם מתארגן מפגש פורום?

יתארגן אל תדאגו תהילול

אבל זה מלא אנשים.., אז נראלי יותר פוגשים אנשים בספונטני

יוהו!! ברוך ה'..!!חרותיק
ברוך ה'!!סתם אחת
אני בעז"ה בלי נדר באה!נחמה בין החוחים =]

בתקווה שלא יהיו שינויים ח"ו (ואם יהיו אז שיהיו רק שינויים לטובה)!חיוך

ישששש!!! סוף שבוע בירושלייםש.מאפושו!

תודה על העידכון

יש......איזה כיף!!!ישראלית בנשמה!
אני מקווה שזה ידחה לשני כי בראשון אני לא יכולעירוניסט גאה

מה עם מפגש פורום?

ברוך ד'{ר}צינית
איזה כיפ!! יאללה ריקוד דגלים.. נערה0
יש איזה כיףידיד
יייששש!! אני בא.איתיאל קריספין
איזה כיף להיות עצור שנה שעברה...והשנה להיותאלחנן

חלק מ"קבוצת סדרנים מאומנים שאחראית לשמור על הסדר"......

מה עם מפגש פורם/אמצעי זיהוי (ומניעה)?מרווין42
אתה מתכוון למפגש אווטינג? מרדכי

בס"ד

מן הסתם ה יהיה יחסית בזרימה (אבל ללא בני צבי )

כמידי בשנה בשנה, אני חוזרת, מזכירה ומבקשתמישי' מאפושו'

אל תעשו אאוטינג!! לאף אחד!!! גם לא לאנשים ש"כולם יודעים מי זה" או "אבל אם שואלים אותם הם אומרים"

יש כאלה [כן, כן. באמת יש..] שלא רוצים שידעו מי הם! או שלא רוצים שכ-ו-ל-ם ידעו מי הם.. או שלא רוצים שמישו' מסויים ידע מי הם..

בבקשה תכבדו את הרצון הזה!!

נכון, זה לא הכי קל וממש לא כייף ששואלים אותך "נוו.. מי זה ההוא והזה" לענות "אאוטינג.. אני לא מגלה פרטים"

אבל בכל זאת ההשתדלות תוערך!!

ועוד בקשה, פשוט אל תשאלו!!! אל תעמידו אנשים במצב הלא נעים הזה..

[כבר קרה שבאו אליי "נוו.. אז מי כל הח'ברה שם?" או שקיבלתי סמס ממישי' שישבה לידי "אני צריכה אאוטינג, עם מי את מדברת?" זה לא כייף לייבש!! אז פשוט אל תשאלו!!]

[וזה לא בוגר לא לשאול אותי אבל לשאול אחרים.. סבבה? קחו את זה כבקשה קולקטיבית..]

מסכימה וחוזרת:ענבל
בס"ד

עלי מותר בכיף לעשות אאוטינג :p

אם יש עוד כמוני זה יועיל מאוד שיגידו...
אני מסכם איתך...מרדכי

בס"ד

פשוט זה השם שנתנו למפגש פורום בסיבו"ש האחרון...

ואני נגד אווטינג - למרות שאני אישית לא מתבייש "לחשוף" את עצמי לענייני שאר משמשי הפורום (כל עוד הם אחר כך מגלים מי הם... )

דהההההה שבאים! יש איזה כיף!אהבתישראלניקית
באים כל הישיבה....שימעלה

אז ברווווווווווווווווור

אבל יש לנו גם חלצה מטורפת משהו אשששששששששששש

אנחנו באים הישיבה!!! בטוח תשמעו אותנו:נ"י

'ישת"ח' >>> ישיבה תיכונית חספין....

איזה כיף!! אני באה בעז"ה!!חייבס"ית
מה הרעיון של החולצה? (שימעלה)אריאל דל"ת
אחלה.. מגיע...אדם אחד
זעקה גדולה ומרה- יום ירושלים<אריאל>

שמעתי באוזני את התיאור של הרב על המפגש עם מפקדי המשטרה בי-ם.

הסיבה- שהם רצו לשנות את הריקודגלים, היא -בשפתינו אנו - כל החילול השם שהולך שם. לא, לא מדובר על המפגשי בנים-בנות. משהו אחר -אוי געוואלד- חמור אפילו יותר. (וגם לא זה ששונאים את הדתיים, והמדינה שמאלנית, במחילה, צאו מהסרט, לא באמת יושבים להם זקני-המשטרה-והמדינה-השמאלנית בבית הקברות וכותבים תוכניות שונות הכיצד להשתלט על המדינה, ולתת אותה לערבים-והם גם לא כותבים פרוטוקולים.) - תארו לכם מהו, ואם לא הבנתם- יש המשך:

המשטרה אמרו, שהם לא יודעים, ואינם מוכנים לקחת את האחריות למעשיו של ערבי, שביום ירושלים ריתכו לו את הדלת של החנות. כשביום למחרת הוא יצא עם סכין ויהרוג יהודי חף מפשע הדם יהיה על המתפרעים ברובע. אתם יכולים להסכים או לא, אפשר לטעון שזו התחמקות- אבל, לא באתי לדון בזה.

אז אנא מכם, יהודים-קיצונים יקרים מפז (ומי שמכיר אותי ידע שאני ממש מתכוון לזה, אתם יקרים מאוד)- את הכתובות והזעקות של "מוות לערבים" תשמרו לסיבו"ש, ואל תהרסו במו ידיכם את המנהג היפה הזה, שמאחד את כלל ישראל בשמחת ירושלים. 

אל תהפכו את המאבק הלאומי החשוב על מהותה של ירושלים, כעירה של עם ישראל, לפגיעה ביחידים. 

ואם אתם דוגלים בפגיעה ביחידים,  זוהי דרכיכם, לא באתי כאן לשנות את האידיאולוגיה שלכם אבל תעשו טובה- תכבדו את רוב עמ"י שחושב אחרת: קרי- להתנכל לערבים יחידים זה לא מה שיפתור את הסכסוך הזה, ויוביל אותם מחוץ לגבולות המדינה- ותעשו את זה בזמן אחר, ולא בחסותם של ההמון שכן חשוב להם המנהג היפה הזה.

במחילה הרב דרוקמן לא מוחבר למציאותדי"מ

ואת זה לא אני אמרתי על יהודי יקר שיושב כרגע במעצר בית כרגע.

ואותו יהודי יקר נפגש פעם עם הרב בעקבות הרחקה מנהלית שהוא קיבל.

והרב אמר לו:"אומרים שאתה קיצוני"אז הוא אמר לרב שבבית הזה (בבית של הרב) הוא למד להיות קיצוני. כי מה זה קיצוני? קיצוני זה ללכת עם משהו עד הסוף אם משהו הוא נכון צריך ללכת איתו עד הסוף...

בא להקיא מההערצה הזו למשטרה הפושעת.משכנות הרועים
על המשטרה לקחת אחריות ולא להתחמק ממנה, בלי קשר למה שיעשו היהודים. אם זו טענתם זו חוצפה ממדרגה ראשונה.
הריקודגלים בסוף ביום ראשון..מעפר אני באה
נו ב-א-מ-ת....אברי

אני ממש לא מאמין מצד אחד שהמשטרה מאוד מודאגת אם איזה יהודי ירצח. יותר נכון אני מאמין שממש לא יהיה אכפת למסגרת הזאת.

יכול להיות שלכל שוטר בפני עצמו יהיה אכפת אבל לגוף הזה דרושה פעילות כמו: מעצרי שווא, התססה, הכפשה, ועוד רבות כדי שיהיה הצדקה לקיומו.

מצד שני, אני ממש לא מסכים עם ה בא להקיא מההערצה הזו למשטרה הפושעת.  כי כן המשטרה עושה גם דברים טובים. יש ויש צריך לברור את הגוף הזה לא לזרוק אותו מיד.

הדבר שממש מכעיס אותי הוא מה שאמר די"מ.

"הרב דרוקמן לא מוחבר למציאות"

כן הרב אולי אמר לו שאומרים שהוא קיצוני, אבל הרב לא אמר לו שזה רע. לא אמר לו להפסיק, הוא אמר לו אומרים שאתה קיצוני.

הרב קוק (אם אני לא טועה) מעולם לא יצא בקריאה להתגייס להגנה. אם הוא היה יוצא בקריאה כזאת הוא היה נדפק מבחינה מדינית, שכן. גם היא חשובה. (הוא היה הרב הראשי לישראל הרב הראשון של... הציבור הזה!!!)

לכן נסה להבין את המניעים שלו, הוא מנהיג תנועת בני עקיבא שזה פחות או יותר הציבור הדתי לאומי. (ומי שלא מסכים שיצא מהסרט שלו מהההההההההר)

מה לעשות זה המציאותדי"מ

גם  החזון אישר עם כל הערכה שהיה לי אליו לא היה מחובר למציאות

למי שלא מכיר אז הנה סיפור המוכיח את רמת הקשר של "החזון איש" למציאות:

פעם שאלו את החזון איש אם מותר לשחק כדורגל בשבת.אז החזון איש שאל "מה זה כדורגל" אז אמרו לו שיש שני קבוצות וצריך להכניס את הכדור לשער,אז הוא אמר "למה שלא ינחו את הכדור בתוך השער מערב שבת?"...

מה הקשר?? מי דיבר על החזון איש???אברי
זה שהוא רב לא אומר שהוא מושלם.....די"מ

כן מותר להגיד גם על רבנים שהם לא מחוברים למציאות

אמרת את זה גם על הרב אבינר.קטנציק

די. מספיק. כשתהיי ברמה שלו תדברי.

"הרב" אבינר זה סיפור אחרדי"מ

ואם אתם רוצים פירוט: http://www.aviner.net/

דרך אגב אני בן!

(זה לא ברור מהודעות שלי???)

הסיפור על החזון איש מרתקב.ש.

ואם הוא נכון-זה כבר ממש מגניב!!

ולענייננו:

א. סיפר לי אדם מסוים שחולש על כמה וכמה תחומים (לאו דווקא פוליטיקה, אבל גם פוליטיקה) על מציאות מסוימת שהרב דרוקמן אמר לגבי אירוע פוליטי מסוים.

שאלתי אותו: אתה בטוח שזה נכון?

הוא ענה לי כך: תדע לך, שבכל ימי לא הכרתי מקור מידע יותר אמין ממנו.

ב. לא יודע עד כמה אתה מכיר את הרב (ואם בכלל ראית אותו אי פעם בחייך...). אבל האמן לי שאני מכיר את הרב טיפ טיפה יותר ממך. צר לי לאכזב אותך, תוכל להתכחש עד מחר אבל הוא הרבה הרבה הרבה (תוסיף עוד כמה פעמים את המילה הזו) יותר מחובר למציאות ממני וממך (ומעוד כמה) ביחד.

אתה מדבר על -הרב אברהם יצחק הכהן קוק- תתבייש לך!!אברי

לא אמרתי שהרב דרוקמן הוא מושלם, אבל המעשים שלו גורמים לזה שהציבור שלנו לא יוקע אל עמוד הקלון!!!!!

אנחנו בתקופה קשה שחייבים לעשות חושבים לפני כל דבר ואני מאמין שהרב הזה מספיק חכם ואמיתי.

יש הרבה מתחזים, אבל הרב דרוקמן הוא רב אמיתי נקודה. להעמקת הנקודה, היית אומר כזה דבר על הרב אליהו???

תשוב על זה חצי דקה ותענה, לא מיד.

מה תגיד על זה שהרב אליהו אמר:"היה לא תיהיה" ו.....די"מ

היה ועוד איך היה

כן רבנים הם לא מושלמים והם טועים לפעמים...

די"מ היקראברי

שים לב,  לפני שאני אענה לך, אתה פותח את הפה על הרב מרדכי אליהו זכר צדיק וקדוש לברכה, שלא שנוי בשום מחלוקת מצד רבנים אין אף רב שאפשר להסתמך עליו נגד הרב אליהו ולכן זה בזיון תלמיד חכם גמור!!!

בנוגע להיו לא תהיה יש שני תשובות:

1. הרב החלבן (מי שלא מכיר הוא צדיק שהיה נסתר והיה מחבורתם של הסבא מנתניה, הסנדלר, ועוד צדיקים נסתרים) אמר שהם כולם ידעו שזה יהיה ועוד איך, אבל הרב מרדכי אליהו ניסה לבטל את הגזרה והוא אמר את זה בנסיון של "צדיק גוזר והקב"ה מקיים"

2. איש צדיק שאל את הרב באדר (כמעט חצי שנה לפני הגירוש (מי שממש רוצה לדעת את השם: אישי) של אותה שנה: כשהרב אומר היו לא תהיה למה הוא מתכוון זה נבואה, גזירה, בקשה, ידיעה?! מה זה הביטוי הזה היו לא תהיה. ענה לו הרב מרדכי אליהו שזאת תפילה.

אז אני ממש מבקש מי שרוצה לפתוח את הפה שלו על רבנים, אהלן וסהלן. לפני זה תעשו שיעורי בית...

הוא לא ביזה את הרב אליהו!!צעיר רענן

הוא אמר שרבנים לפעמים טועים! כן זה קורה! גם בגמרא וגם היום!

ברוך ה' שרבנים הם לא מלאכים.

(לא על הנושא הספציפי הזה אני אומר)

אני לא מבין להגיד שרב טעה זה נקרא לזלזל בו???די"מ

אם אתה חושב ככה לך יש בעייה ולא לי

בטח שזה היה ביזוי.אברי

אם רב אומר א' ואומרים היי, הוא טעה, ב' זה בכלל לא נכון. אז כן זה בעיה כי הוא אמר דבר אחד ואתה הוצאת את דבריו מהקשרם!!!!

הרב אליהו אמר על זה>>אביה7אחרונה

שהוא ראה שזה יכול לקרות (ולכן עוד רבנים בעלי רוח הקודש התפלאו שאמר את זה) אבל הוא בכוונה אמר היה לא תהיה כי יש השפעה למילים- "צדיק גוזר והקב"ה מקיים" ואם עוד רבנים גדולים היו אומרים את זה יכול להיות שהגירוש היה נמנע..
(לפחות זה מה שהבנתי, קראתי את זה פעם באביהם של ישראל..)

לאריאל המתון היקרצעיר רענן

מה העניין בלצעוק מוות לערבים(קרי לצעוק, מעשים משהו אחר)? בד"כ מי שצועק מוות לערבים זה לא "החבר'ה של הסיבו"ש" אלא חבר'ה של ישיבות תיכוניות שבאים ומתלהבים שפעם בשנה הם רואים ערבים ועושים פוזות...

דווקא לחבר'ה "של הסיבו"ש" יש דברים חשובים יותר לעשות... 

החברה של סיבו"ש לא מגיעים לריקודגלים...די"מ
דוב-צעיר רענן

זה מה שהתכוונתי (למרות שלא זה לא מדויק.. אבל סבבה)

בכללי זה נכוןדי"מ
מה המסלול המדוייק?ירוקי
משכנות, איך אתה רוצה שהמשטרה תיקח אחריות?אדם אחד

איך אתה בא ואומר למשטרה, "תיקחי אחריות, ותשמרי על החוק", בעוד שאתה בעצמך עובר עליו?

המשטרה מנסה לשמור על החוק, ולדאוג שלא יפרו אותו, וזו הסיבה שהיא רצתה לבטל את הריקודגלים... לצערנו...

די לחיות בסרט שהמשטרה יכולה הכל. למה ליצור למשטרה עוד ועוד מוקדי מהומות?

מה שבטוח, שהכוחות שיפרסו בריקודגלים בירושלים יבואו על חשבון מקומות אחרים...

כן, המשטרה צריכה לשמור על החוק תמיד ובכל מקרה.משכנות הרועים

אותי זעזע לקרוא על השוטרת ששבוע שעבר שיקרה ביודעין לגבי הרצח שיכול אולי היה להמנע לולי זה.

יש למשטרה אחריות ועליה לשאת בה.

תלוי מה החוק. נכון???אברי

כי יש חוקים שמתירים להעיף אנשים מהבית שלהם...

ברור שחוקים לא מוסריים אסור למלא.משכנות הרועים
בלי לומר את דעתי, משכנות הרועים-ענבל
בס"ד

מי מחליט מוסרי או לא?
אתה תגיד שהתורה והשמאלנים יגידו שהאנושות ועל פי האנושות אנחנו כבשנו את המקומות האלה.
אתה לא יכול להגיד שחוקים לא מוסריים לא צריך לאכוף, זה מאוד תלוי מה אותו אחד שמחליט החלטות חושב ועל פי מה הוא פועל.

זה באופן תאורטי ואני ממש לא בעד פינוי לכל מי שנבהל
את בעד לרצוח אם יהיה חוק כזה?משכנות הרועים

אם לא למה?

מי מחליט?

אז כן, התורה בראש ובראשונה, וגם ללא תורה, יש דברים ברורים לכל.

אם את חושבת שזה מוסרי לגרש אבל להרוג לא, אז אני יכול לחלוק עלייך.

כמו שבעינייך זה לא מוסרי להרוג, בעיני זה לא מוסרי לגרש.

מה שהשמאלנים עושים לא מעניין אותי.

וואי באמת אתה לוקה בחוסר הבנת הנקראענבל
בס"ד

רשמתי בפירוש שאני לא בעד פינויים ושאני לא רוצה לומר את דעתי כי לא על זה הדיון.
אמרתי שכל אחד קובע ת המוסר שלו על פי משהו אחר.
ברור שהמוסר של התורה הוא הנכון אבל לצערנו לא כולם יודעים זאת.
ומה לעשות, יש כאלה שטוענים שכבשנו את הארץ וכאילו גנבנו אותה לערבים והם טוענים שהם צריכים לעשות מעין השבת אבדה ולהחזיר לערבים מה שכביכול מגיע להם.
או שיש מצד שני את אלה שמאמינים שככה יבוא השלום אבל הם מעטים.

יותר מובן??
יש כאלו שטוענים שליהודים מגיע מוות. ואז מה?משכנות הרועים

אז בגלל זה אין מוסר, אין תורה?

באמת שלא הבנתי.

איזה שעה זה יוצא?אבודה!
איזה כייף , ב"ה ..נושי104

אני בעז"ה מגיעה

[אם תראו אחת עם חולצת 'תוצרת' , זאת אני ]

לשנה הזאת בירושלים הבנוייה .. ערב טוב !

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך