איזה אורח חצאית אתם חושבים שמתאים?
תלכי איך שאת מרגישה! =)הלל (:
אני אישית הולכת עם קצרות.. וכשאני ירגיש מוכנה אני ילך יותר ארוך!
אני לא מסכים.לך דומיה תהילה
על אותו משקל אפשר לומר "אני אתפלל כשיתחשק לי", "אשמור שבת
כשארצה" וכו'. זה אפשרי? בוודאי שלא, החיוב שריר וקיים. אין סיבה
שזה לא יהיה כך גם בנוגע לחצאית. אם החיוב תלוי ברצון - הרי הוא לא
חיוב.
בנוסף, ידוע כי "אחרי המעשים נמשכים הלבבות". הרצון לא יבוא מעצמו,
הוא יבוא על-ידי עשייה עקבית של המצוות. אי-אפשר לבנות על הרגש.
רגש הולך ובא, הוא לא באמת יציב.
נקודה אחרונה: אם את אומרת שיותר נכון ללכת אם ארוך (לשם את שואפת),
מה העניין לדחות? ואיזו הכנה צריך בשביל ללבוש ארוך?
(הנ''ל אמור לחצאיות שלא עוברות את הברך)
אמאמא...אני עם דרך חדשה רק ש....ש.מאפושו!
מקפיה שיעבור מתחת לברך!!
כל מה שאתה אומר נכון רק על עיקר הדין,שימני כחותם
אבל אי אפשר להכריח אנשים להחמיר על עצמם,
לעשות משו שהם לא חייבים בו.
אם היא מתחברת לזה-פאדל!אשריה!
אבל אם לא?עיקר הדין זה עד הברך.
על כן הוספתי את השורה האחרונהלך דומיה תהילה
אני פשוט לא מבין מה נקרא "קצרה"...
אני מסכימה איתך!!אחי
אורך* ו....בדמייך חיי
תראי,כל אחד לפי דעתו האישית אבל לדעתי קצת יותר מתחת לברך,אבל...
בעיקרון זה בסיס של צניעות ואם הברך זה הגבול,אז לדעתי לא צריך להתחכם..לא שני סנטימטרים מעל,כי אם זה הגבול אז זה הגבול,זה גם תלוי בך,איזה אורך חצאית את חושבת שמתאים?וגם תנסי לחפש את הסיבה לזה כי כשתמצאי סיבה ל-למה צריך בכלל ללכת עד המרפקאו עד הברך או בכלל ללכת עם חצאית...אז יהיה לך יותר קל להחליט מה טוב ונכון בשבילך (לדעתי)
עם כל הכבוד,סתם אחת
זה לא עניין של דעה אלא של הלכה, וזה החלטה שלך אם את הולכת לפי ההלכה, או לא...
גם ההלכה חלוקה בעניין ואני מניחה שהיא מדברת בגבולענבל
ההלכה...
אנונימית יקרה

אורך החצאית לאשכנזיות הוא עשר סנטימטר מתחת לברך כמדומני, בלי גרביים.
ספרדיות יכולות אבל צריכות גרביים.
מי שרוצה ללכת עם יותר ארוך תבוא עליה הברכה.
אני אישית מרגישה חשופה מדי בקצר וחושבת שללכת ארוך זה יותר ראוי ומכובד במיוחד לבת מלך.
זה מאוד תלוי בסביבה שלך ובהרגשתך.
אם את מרגישה שארוך מעצבן אותך אז לכי קצר (בגבול ההלכה כמובן), אם את מסוגלת אני אישית ממש ממליצה על כמה שיותר ארוך.
מניסיון ככה גם מעריכים אותך יותר... תתפלאי, אפילו בנים

נ.ב. אם אני הולכת קצת יותר קצר שרואים לי את הרגל, אני משתדלת לכסות בגרב אבל זה כמעט לא קורה כי אין לי חצאית כזאת בארון כמעט
ואני אשכנזיה.אני אישית רואה בזה דבר מאוד חשוב ואני שמחה להקפיד עליו.
נ.ב.2. כדאי ומומלץ ללמוד את מעלת הצניעות ולהבין למה צריך בכלל. ואל תקני רק את זה שזה בשביל הבנים, כי דבר ראשון זה בשביל עצמך, למען שמירת גופך טהור ובלי הסתכלויות מיותרות.
אז קחי ספר, תלמדי אפילו עם חברה, תתחברי ותחליטי.
ב"הצלחה יקרה
מקווה שהועלתי.
תתפלאי אבל מבחינה הלכתית יש הבדלענבל
המשנה ברורה שהוא פוסק אשכנזי פסק מה שאמרתי לאשכנזים.
הבית יוסף שהוא פוסק ספרדי פסק מה שאמרתי לספרדים.
אם את רוצה אחפש מקורות אחר כך.
תורה אחת ל'אשכנזים' ול'ספרדים'אור וחושך
אמנם המשנה ברורה פסק להקל בכיסוי מתחת הברך,
אולם פוסקים רבים תמהו על פסק זה, ודחו את דבריו,
כך שאי אפשר לומר בהכללה, שאשכנזים מקילים בכך.
בכלל, ישנן מעט מאוד מחלוקות עקרוניות בין 'אשכנזים' ל'ספרדים',
דהיינו עניינים שנחלקו בהם מרן ה"בית יוסף" מחבר ה"שולחן-ערוך", והרמ"א רבי משה איסרליש, בעל ה"מפה" (ההגהות על השו"ע).
עוד משהו
בדמייך חיי
,אנחנו בנות מלך,בנות מלך צריכות להיות ערכיות ומכובדות,את לא תראי עכשיו נסיכה מסתובבת ברחוב עם ג'ינס וטי-שירט נכון?אותו הדבר בתור הבנות של מלך מלכי המלכים אנחנו צריכות לכבד את הגוף שלנו,וכשהחיצוניות מכוסה הפנימיות קורנת החוצה.אבל גם שתדעי שההתחלה לצניעות היא הבפנים לפני הלבוש,זה לעבוד על מידת הצניעות והענווה,ילדה שהולכת צנועה אבל ההתתנהגות שלה לא ראויה לבת מלך זה לא שווה את זה!!!היא יכולה ללכת עד מחר עם חצאיות עד הרצפה אבל אם היא לא תדע איך להתנהג בצניעות ובהתהנגות מתאימה ומכובדת זה לא משנה מצידי היא הולכת באותה השנייה עם גופייה ומכנס,את צריכה לדעת לא רק לכבר ולהצניע את החיצוניות אלא גם את הפנימיות
אני עם דרך חדשה...ש.מאפושו!
הולכת עם חצאיות קצרות...(משתדלת שיעבור את הברך...)
ומתי שאני ירגיש את הצורך ללכת עם ארוך אני ילך....
אני הולכת עם ארוכותאש להבה
לפעמים אפילו מאוד, אבל לאוו דווקא בגלל הצניעות, פשוט כי זה יותר יפה לדעתי.
אבל באופן כללי אני חושבת שיותר ראוי ללכת עם ארוך
לא נראהלי שיש מישי שחושבת שחצאית קצרה יותרSimplePlan
צנועה.
אבל כל אחת וקצב ההתקדמות שלה.
^מסכימה..תמונה...
גם אני הולכת עם קצרות.. בדר"כ לפעמים ארוכות. אבל כמעאט תמיד גינס..
ברור שהייתי רוצה ללכת עם ארוך יותר,אבל קשה לי עם זה,גם מבחינת ניופי,וגם מבחינת נוחות.
משתדלת מאוד שיעבור את הברך,ובלי שסע.

יישר כוח לכל הארוכות.
בונאה, תסכלתם..פונ3'ה!!

מחרפן אותי..
אם אני לא דואגת לנקות את רחובות א"י עם החצאיות שלי זה אומר שאני פחות דוסה?!![]()
אם אני יותר מ-10 ס"מ מתחת לברך, (ואני כן..
) אני אמורה להרגיש שאני פחות צנועה מהארוכות ארוכות ארוכות...?!
אין לי שום בעיה עם החצאית שעוברות את הברך ולא ארוכות..
לפי דעתי אם זה חצאית שעוברתשוקולד קרבי=)
ת'ברך, אין בעיה ללכת איתה...
אני אישית הולכת עם חציאות כאלה...
ולא מרגישה בנוח עם חציאות שמנקות תרצפה!
[ד"א, אני שונאת את אלה שאומרים שהבנאדם הוא כזה וכזה לפי איך שהוא מתלבש!!
]
תראי,"פונ3'ה"....בדמייך חיי
אם תסתכלי בתגובות הקודמות שלי את תראי שכבר הסברתי...צניעות לאו דווקא מבחוץ...טוב אינלי כח לחפור עוד פעם פשוט תסתכלי..
איפה ראית את זה?!?!?!ענבל
ח"ו נשמה! אני לא שופטת כמה דוסה את ויותר ממי (חוץ מזה שסביר שאת יותר "דוסה" ממני), רק אמרתי וככה אני חושבת שכולם התכונו, שיותר ראוי ומכובד זה חצאית ארוכה אבל חלילה לנו מלשפוט.
כל בת היא צדיקה.
מה זה "דוסה"?
מה זה כולל?
מה ההגדרה?
מישהי שמקיימת הכל?
וואו תכירי לי אותה כי אני עדיין לא פגשתי אותה.
כל אחת דוסה בדבר אחר...
אני מאוד מקפידה על צניעות ואחרת מקפידה על דיבור עם בנים, אני מאוד מקפידה על לנעול נעליים על פי סדר ואחרת על תפילה כל יום.
מי יקבע מי יותר "דוסה"?
בטוח לא אורך החצאית.
אין שום דבר פגום בלשפוט ע"פ מראה חיצוני!*#&למה?!*#&
לפני שאתם סוקלים אותי, תחשבו על זה!
נכון, אסור להתקבע על דיעה מסויימת לגבי אדם רק על פי איך שהוא מתלבש..אבל תסכימו איתו שאנשים מתלבשים ובכללי משנים את המראה שלהם בהתאם למה שהם רוצים לבטא שהם..
למשל, איזה רוקיסט ילך עם בגדים צבעוניים וכו'..כי ככה הוא מבטא מי הוא-כלפי חוץ.
"פנים"(פרצוף,למתקשים)-מלשון "פנים"-פנימיות (רב גדול אמר אתזה,לא אני המצאתי..
אנחנו מתלבשים בהצתאם לאיך שאנחנו רוצים לבטא את האשיות שלנו כלפיי חוץ..
אדם שהנפש שלו "צבעונית" ותוססת-יילך לרוב עם בגדים צבעוניים ומלאי חיים...תרימו גבה אם תראו אדם כזה לבוש בגדים שחורים,לא?
לי זה היה קשה לשמוע..-הללי נפשי
שאלתי את הרב אבינר והוא אמר שלדעתו צריך שהחצאית תעבור ב-10 ס"מ את הברך..
ממש לא!לך דומיה תהילה
"כי האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב".
אפשר להיות שמח בבגדים חד-גוניים ולהיות עצוב בתוך קשת בענן.
לא תמיד אנשים מחפשים להביע את עצמם דרך הבגד. לפעמים הם
פשוט אוהבים אותו או כי זה מה שהיה בארון...
איך אפשר להגיד שעל-פי מראה חיצוני אפשר לשפוט אדם?
כל דבר כזה הוא לא יותר מפרשנות נטולת בסיס.
רושם אפשר לקבל, וגם זה בערבון מוגבל.
ברור שלא שופטים ע''פ מראה חיצונימצפה אביחי
אבל ברוב הפעמים זה כן מראה קצת משהו על הבנאדם
אפשר להשתגע שזה הדבר שהכי פחות מקפידים עליו בציבוראנונימי (פותח)
דוקא בציבור שלנו מצאו את ההקלות לצניעות... אין שום דבר בלעדי זה!!!!!!
תילמדו קצת הלכות צניעות המשנה ברורה היה היחיד שהתיר ללכת ללא גרביים ולעיו רבנים אחרים הסתמכו, אבל המשנה ברורה אומר עוד כמה דברים בנוגע לצניעות שהם מאד מחמירים, לדוגמא ילדה קטנה אסור להלביש אותה בלבוש לא צנוע וזה כולל בגדים אדומים לפיו, אז מי שהולכת לפי המשנה ברורה בהלכות צניעות צריכה לדעת שהיא מחויבת לעווד כמה דברים...!!!!!!
ובנות שהולכות קצר- הלכה מפורשת אסור ללכת עם חצאיות שהם מעל הברך בכל מצב!!1 זה אומר, גם כשיושבים גם בטיול...כן גם אז לא סרים כל ההלכות צניעות כי זה טיול...
ולאנשי הציבור שדוגל שהוא הולך אחרי הרב צבי יהודה והרב קוק- ועליהם כל הציונות הדתית מתבססת... הרב צבי יהודה היה מחמיד\ר מאד מאד בעניני צניעות!!! הוא אמר שיש שני דברים שאנחנו לא מקשיבים בהם למשנה ברורה ואילו הם:
1. ביחס לרשעים..
2. בהלכה המתירה ללכת ללא גרביים...
פשוט נורא העיוות הזה... אהבת ישראל, ארץ ישראל במקומות הראשונים למה בהלכות (דגש על ההלכות!!)) צניעות עושים לפי הרגשה אישית בלבד??
אני מקווה שזה לא חריף מדי וסורי עם מישהו נעלב פשוט זה דבר שממש בוער בי הרבה זמן...
ענבל-"כולם התכוונו שיותר ראוי ומכובד חצאית ארוכה"?פולי קקאו
מי החליט את זה אם אני הולכת עם חצאיות קצרות וצנועות אני פחות ראויה ומכובדת ממך או מכל מישהי שהולכת ארוך....
סלחי לי אבל זה שטויות!!!
אם אני הולכת עם חולצה 4\3 ואת עם ארוך אז את יותר ראויה ומכבודת??
בפרוש לא!!!את מחמירה ,אז את יכולה להגיד שלהחמיר זה המצב האידאלי ואת מרגיה ככה יותר טוב עם עצמך אבל א"א להגיד שזה השאיפה וזאת המטרה...
מי שרוצה להחמיר שתבוא אליה הברכה,אבל אל תגידי שהיא יותר ראויה או יותר מכובדת-כי זה לא קשור..
שניהם צנועים ושניהם נכונים לכל אדם מתאים משהו אחר ...
סורי אם זה קצת חריף מידי מקווה שהבנת
לא אמרתי שאני יותר ראויה ומכובדתענבל
ובטח לא אמרתי שמי שעם חצאית קצרה פחות טובה ממני.
אמרתי שלדעתי חצאית ארוכה יותר ראויה לבת מלך ויותר מכובדת, את יכולה לא להסכין איתי אבל זאת דעתי.
זה לא אומר שאת עושה דבר רע זה רק אומר שלדעתי (בדגש על דעתי) לבוש ארוך יותר ראוי לבת של מלך מלכי המלכים.
ראית פעם נסיכה הולכת ככה?
אני לא.
אנשים, תתחילו לעבוד על הבנת הנקרא! או כמו שיושב בדד אמר: תקראו כל דבר עשר פעמים כדי למצוא את המשמעות הטובה בו.
במקום להתעצבן על כל תגובה שלא נראית לכם. יכול להיות שלא הבנתם (למרות שאני לא מבינה מה היה לא להבין אבל סבבה) אז תקראו שוב ותמיד תשאירו אפשרות שבגלל שזה וירטואלי אתם לא מבינים הכל.
זה מה שאפשר להבין..פולי קקאו
"רק אמרתי וככה אני חושבת שכולם התכונו, שיותר ראוי ומכובד זה חצאית ארוכה אבל חלילה לנו מלשפוט." {ציטוט שלך...}
מי אמר שיותר שזה *יותר* ראוי ומכובד?
אני לא מבינה מאיפה ההסקה הזאת?
וכן,גם אם סותרים את הדעה שלך או לא מסכימים איתה (וכן, גם את לא קוראים טוב..) אפשר לענות בדרך נעימה את הדעה שלך אם את מאמינה בה וחושבת שהיא מספיק נכונה בשביל לחזור ולהסביר אותה לעוד כמה אנשים...
אפשר לטאטא את כל הרחובות של המדינה עם אורך החצאית אבל להמשיך ולרדת על אנשים מתחת לחגורה...
זה נראלי חסר ערך...
אם הפיסקה האחרונה של מה שהיא כתבהפולי קקאו
זה לא 'להכניס מתחת לחגורה' אז מה כן?
סתם חבל שא"א להסביר עוד פעם בלשון יפה...
זה להדגיש שוב לכולם. זאת לא פעם ראשונה.ענבל
זאת דעתי. בדיוק בגלל זה היא רק דעתי!ענבל
בס"ד
הפסקה האחרונה נועדה לכולם.
ואגב, אני לא הולכת עם חצאיות מטאטא אלא עם חצאיות עד הקרסול ככה שזה לא רלונטי מה שאמרת.
ואני לא רואה שום דבר חסר ערך בזה.
כל הנאמר הוא דעתי האישית בלבד!
כמו שלך יש דעה גם לי יש אחת והיא לא חייבת למצוא חן בעינייך.
אני חושבת שזה יותר ראוי ומכובד לנסיכה.
זהו.
אגב, לדעתי זה גם יותר מכבד את עצמך.
משל:לך דומיה תהילה
יש בסוכות אנשים שקונים סטים סטנדרטיים של ארבעת המינים.
ויש מי שמשקיע וקונה סט מהדרין ואתרוג באלף ש''ח.
האם מי שקנה סט שהוא 'רק' כשר הוא פחות טוב?
לא.
האם להחמרה של המהדר יש ערך?
כן.
אותו כנ''ל לגבי הנושא שלנו.
זה כ"כ לא קשור!!!בבקשה תקראו!פולי קקאו
אם באמת היה אכפת לבנות הצניעות ולא ההשתיכות שמשייכים אותך עפ"י אורך החצאית שלך היה פה דיונים גם על אורך השרוול עד כמה צנוע 4\3 מול ארוך וכו'
-אבל הפלא ופלא-הדיונים הרווחים והמצויים פה כיום זה בסוגית אורך החצאית והחור השני..
וזה למה?
בנות רוצות 'להראות' צנועות וזה העצוב בכל הסיפור...
ואפשר להכחיש ולהגיד שזה לא קשור אבל בתכלס רוב הבנות שמתחזקות יאריכו את החצאית ולא את השרוול..
כי חצאית ארוכה זה מראה שאני דוסית, וחולצה עם שרוול ארוך זה לא מדד לדוסיות בחברה שלנו,
שזה יהיה יפתחו גם על זה שירשורים כל יומיים...
אבל המצב כרגע הוא שיש בנות דוסיות (לא כולם)בשביל החברה לא בשביל עצמם אין פה משהו אמיתי ...
אני לא רוצה להכליל אבל יש פה המון עניין של תיוג-סטיגמות...
אם אני הולכת עם חצאיות מטאטא סימן שאני....
ואם יש לי חור שני (לא עלינו;) אז כנראה שאני....
לסוגית השרוולים לא הגיעו ולכן זה לא מעסיק כ"כ או מדד לדוסיות..
*השרוולים הארוכים הם רק עוד דוגמא להחמרה של מתייחסים אליה כמעט-וכל מה שכתבתי יכול להתחלף בעוד מלא דברים שבגדרי צניעות שבלבוש שלא מעוררים עניין להחמרה כיום...
לדעתי צריך להבין מזה צניעות...
מה מטרתה?לשם מה היא נועדה?
וכך נוכל להבין שעניין ההלכה היא לא התפלספות על כמה סנטימטרים אלה שדר שבת משדרת משהו יותר עמוק מאורך או מכמות הבד...
שנזכה כולנו (ואני בתוככם..
רק אני מרגישה לא בנוח להגיב פה?!פצפונית
ולא רק פה אלא בכללי.. על כל נושאי הצניעות הנשאלים בכל הפורומים הפתוחים..
אשריכן בנות ישראל שאתן עוסקות בנושאים חשובים אלו, מעוניינות לדעת להחכים וללמוד כל תגובה פה פשוט גרמה לי נחת.. לראות שגם אם אותה בת לא הולכת בצורה מסויימת היא מעוניינית להשתפר ולהגיע לשם..
אבל אל תשכחו שזה פורום מעורב, אינני חושבת שבנים באמת צריכים להתעסק פה בדברים כאלה ולקרא את כל זה או שאחנו צריכות להעסיק אותם ולדבר בפניהם על כל הנושאים הללו..
נק' למחשבה 
ואם נשמעתי תוקפנית -אז אני ממש לא.. זה בא מהמקום הכי אמיתי שבעולם! 
נכון שזה פורום מעורב אבל...ענבל
בס"ד
אני לא רואה בעייה הזה שבנים יחוו את חוות דעתם על אורך החצאית במיוחד כשזה כרוך בדעה הלכתית.
חוץ מי זה - לא יזיק לבנות לראות מה דעת הבנים על קצרה או ארוכה, זה רק יכול לעזור להחלטה.
בבקשה בפעם הבאה אם למשהו יש בעיה עם שרשור מסוים - פנו אלי באישי (עם קישור
) אבל בבקשה אל תגיבו בשרשור על זה, כי זה גורם לאנשים פחות מוטיבציה להגיב ולפתוח שרשורים בכלל.
למה שאני אפנה אלייך?!פצפונית
לא התכוונתי שתנעלי או משהו.. הבעתי את דעתי פה.. בדיוק כמו שכל השאר עשו..
ות'כלס אני לא חושבת שהתגובה שלך במקום בכלל!! .. מחילה!
רוצה להסביר למה לא במקום?ענבל
אם את לא רוצה שינעלו ויעבירו אז למה להגיב את זה? מה זה יתרום?
מילא אם היית מבקשת נעילה אבל רק אמרת שלדעתך זה לא נכון.
מה תעזור לנו דעתך אם את בעצמך טוענת שאת לא רוצה שאני אמחק או משהו?
למה הועלת?
הגבתי לך במסר..פצפונית
בגדול,לך דומיה תהילה
אני מסכים ובד''כ אני לא מתעמק בזה הרבה,
אבל היו כמה דברים שצרמו לי לי במיוחד...
לפחות 7/8.מוריה
הלכתית זה לא ברור אם הירך זה הירך של ימינו או השוק של ימינו.
מצטערת להודיע לכם-ד"ר אריק
בס"ד
(אתחיל ואומר לכם שאני לא מתכוונת להגיב על נושא השרשור)
אבל לדעתי, הדיון הזה לא מתאים לפורום הנ"ל, יש פורום הרבה יותר מתאים לנושאי "צניעות בלבוש".
כל אחת והחינוך שנתנו לה.....ישראלית בנשמה!
אני חושבת שחצאית אמורה לעבור את הברך...!!!
ארוך!תיפי
אני עכשיו הולכת עם יחסית קצר! זה עובר את הברך אבל אני בע"ה קונה חצאיות ארוכות יותר!!
א. זה הרבה יותר צנוע
ב. זה הרבה יותר יפה
זה ממש תלוי בך!אפרת234
אני גם חושבת שהדיון הזה לא מתאים בפורום מעורב,סתם אחת
מילא אם זה היה על צניעות בכללי, אבל נכנסים לפרטים, "עובר את הברך, לא עובר את הברך"..
לא מתאים, לעניות דעתי...
מה זה יכול לעשות כבר????אז מה שזה מעורב??????*1 משועממת*
לא קראתי הכל כי לא היה לי כוח...שירה חדשה~
אז סליחה אם אני חוזרת
אבל אני אישית לובשת חצאיות ארוכות מכמה סיבות-כי זה יותר נעים לי(מרימה רליים קצת ולא רואים לי כלום,בעוד חברות שלי נאבקות בלתפוס תחצאית שלא תעלה..)
כי זה יותר צנוע(לטעמי ולטעם עוד רבים וטובים)ולא נפרט.
וכי לדעתי זה אפילו יותר יפה
^^^^איזה חמווד אתה..=) ^^^^באהבה ובאמונה..
אני אישזה ית הולכת עם ארוך אבל היתה השנה תק שהיו לי קריזות כאילו היום התעוררתי ופשוט היה באלי על קצר, אז נכון, מבחינת המוסריות שלי והערכים זה לא משהו ואולי עשיתי טעות שהרשיתי לעצמי, אבל הלכתי עם קצר היום...
ובנים- למה זה מראה יותר?? באמת מעניין אותי..=)
אמנם אני לא בן, ואפילו דווקא בגלל זה-כנרית על הגג=)
בד"כ לא סתם לובשים חצאית ארוכה כי בא,
להיפך, אם כבר מדברים על מתחשק אז זה יותר בכיוון של קצר..
לובשים חצאית ארוכה כי את שומרת על עצמך, על הצניעות שלך,
שבד"כ היא פנימית גם.
"באהבה ובאמונה"......בדמייך חיי
ה*אורך* של החצאית צריך לבוא מתוך עיקרון הטבוע בתוכך,לא כולם נולדים עם ערכים דתיים אמוניים..ואם את מבית כזה את צריכה לומר תודה כי את לא יודעת כמה,אבל כמה זה קשה להטביע את הערכים האלה שאינלך אותם (מניסיון)אל תזלזלי בעקרונות האלה בצורה של מתי שבאלי...אצל הקב"ה אין מתי שבאלי לא רק בצניעות,...אם זה מתי שנוח לך (אל תקחי אישית) כנראה שאת באמת לא מבינה את הסיבה למה זה צריך להיות מתחת לברך.
שמתאים למה?גפן36
להסתובבות בבני ברק-
קצת אחרי הברך וגרביים ארוכות/ חצאית ארוכה.
להסתובבות סתם-
כל חצאית שמכסה את הברך (החצאית, לא המכנס שמתחת) בכל מצב נתון. קפיצה-ריצה-ישיבה-הליכה...
בעקרון- איך שנח לך, ע"פ חוקי ההלכה, ולכבד את הסביבה.
מה שכתבתי למעלה זה ההלכה (ובב"ב זה דוגמא ללכבד את הסביבה..)
שלושתרבעי/ארוך- מה שנח ויפה ומתחשק לך..
כל מי שלובשת חצאית קצרה-דוסית גאה!
שתדע שברוב המקרים היא לא יכולה לרוץ/לקפוץ/לשבת רגל על רגל וכו'...
אלא אם כן לא אכפת לה לגלות מקומות שאמורים להיות מכוסים...
לא נכון.הקולה טובה
רק צריך חצאיות רחבות, לפחות 10 ס"מ מתחת לברך ומכנסיים טובות מתחת.
בתור אחת שמשתוללת גם עם חצאיות קצרות- ומקפידה שהברכיים יהיו תמיד מכוסות.
ואני לא רואה עם זה שום בעית צניעות, לפי המשנה ברורה זה מותר, ואני פוסקת לפי המשנה ברורה- אז למה לא?
אם את פוסקת לפי המשנה ברורה אז מותר.ענבל
מזתומרת "אם את פוסקת"?דוסית גאה!
למה היא רב?
או רפורמית?!..פחח...
חצאיות מתחת לברך...הודיה13
עד הקרסולעדידפ
כצופה מהצד על חיי הדתיים חרדים וכולם - אומר שאורךאנונימי (פותח)
החצאית מראה את כבוד בת המלך .
ישנן בנות הלומדות במוסד צביה בציפורה זייד חיפה אשר לא מספיק שהן {"לבושות"} בחצי חצאית ,,,, הן גם יושבות ומחכות לאוטובוס כשהן לא צנועות בכלל ,,,, בושה ,,,, הערתי פעמיים וכלום לא עוזר זאת אומרת שהן לא בדיוק בנות ה' האמיתיות .
בקשר ל"חרדיות" ברחוב גאולה וסביבתו חלקן לבושות בחצאית שמראה חצי רגל מה שבקו המשווה עם החילוניות "מיני" לראות רגליים חשופות , כגבר - -זה מגרה מאוד .
לא פעם הייתי צריך להעיר לערבים שמוכרים או משפצים כאן באיזור שישמרו על העיניים והפה שלהם אך ,,,, עם הזמן נחלשתי כי למה לי להידקר להתאשפז למות בשביל מישהי מטומטמת שעשתה עיניים או חייכה לעיניים בוחנות ???
"קדושים תהיו.."אנונימי (פותח)
בנוסף למצוות ולהלכות שנטווינו, ציווה אותנו הקב"ה "קדושים תהיו". הוספת קדושה וצניעות לחיינו תמיד טובה ומרוממת. בעז"ה שנזכה כולנו להתקדש ולא לחפש כמה הכי פחות אפשר לעשות (...) אלא להגדיל ולעשות. זה יגדיל אותנו ואת כל העולמות כולם. בעינייני צניעות תמיד מתנגן לי השיר " קדושה קדושה אני מבקש. קודש הקודשים אני מבקש.."
חצאית ארוכה=יפה ומכובד??אנונימי (פותח)
אוקיי. קראתי את כל השירשור (כן, די מתיש....)
אז קלטתי משהו מכמה בנות כאן:
חצאית ארוכה=יפה=מכובד
חצאית קצרה (בגבולות ההלכה)=לא יפה=לא מכובד
טוב, מצטערת לבאס לכן ת'חיים, אבל בד"כ זה הפוך.
תארו לעצמכן את הסיטואציה הבאה- אתן הולכות ברחוב. מולכן הולכות שתי בנות, אחת עם חצאית ארוכה ומתנפנת, פרומה בקצוות, חולצה מרושלת ולתוספת- פשמינה בלויה.
השניה- עם חצאית ג'ינס קצת יותר ארוכה מהברך, חולצה רגילה פלוס קרדיגן נחמד וצעיף.
מי כאן זאת שמתלבשת יפה ומכובד?
טוב, הכללתי כאן בטירוף. מן הסתם יש גם בנות עם חצאיות ארוכות שמתלבשות יפה, ובנות עם חצאיות קצרות\בינוניות שלא.
אבל הראתי את התמונה הכוללת- כמו שהיא נקלטת לפחות מהעיניים שלי.
אני חושבת שהמינימום של חצאית הוא קצת מתחת לברך \נ"א אוכ"פ
מתחת לברך לא חייב עד הקרסול..~באמונה~
ככה נראה לי
זה ממש לא נכון שחצאית ארוכה יותר יפה מחצאית קצרה!אפרת234
אני אישית, הולכת גם עם קצר וגם עם ארוך... (לפעמים...) אבל אני חושבת ששתיהם יפות!
לא משנה מה האורך,מעפר אני באה
מה שבטוח זה שלפי ההלכה חייבים לכסות את הברך בל מצב (שזה אומר בערך 10 סנטימטר מתחת לברך)
לא מעל הברך...זה ברור!א.גולד
צריך להיות לפחות ברך..וכל מי שמחמירה-הרי זה משובח!
לכל המגיבים למיניהםבדמייך חיי
אתם מפספסים עניין חשוב מאודד!!זה ממש לא מעניין אם זה יפה או לא ...זה מה העקרונות שלך,עד איפה את מציבה לעצמך גבולות,-עד הברך אין בכלל וויכוח..משם והלאה כל אחת תחליט מה היא מאימנה,מה נכון בשבילה.. תפסיקוו!!!!ההבדל היחיד בין ילדה עם חצאית קצרה לילדה עם חצאית ארוכה הוא אורך החצאית..לא יותר מזה!!לא צריכות להיות מעמדות...אבל!!!!!תזכרו!שזה לא מה שנוח למצב הרוח שלי או מה שאני חושבת שהוא יפה...מה אם אני אראה סקיני ג'ינס והוא יהיה יפה בבעייני..אז מה אני אלבש אותו?!?!לא!!הרעיון בחצאית הוא מה שנראה לך נכון וראוי לבת מלך ושתיהיי דבקה בו תמיד!!ולא מתי שנוח לך!!(וזו כבר ההודעה החופרת השלישית!!)![]()
^^^ בד"כ זה כן אומר משהו...
אדם אחד
למה אתה מתכוון??בדמייך חיי
צודקת לחלוטין.גפן36
החיוב הוא ההלכה. (ברך מכוסה בכל מצב)
מכאן והלאה- בחירה.
וברור שאורך החצאית אומר משהו.
עד הברך/מעל הברך זה ברור.
האורכים השונים מתחת לברך גם מעידים,
כי היום יש להם משמעות. וכן, מי שהולכת עם יותר ארוך מעוניינת להעיד על עצמה שהיא יותר דוסית.
זה לא אומר שהיא באמת כזאת. (ולהבהרה שוב- אין שום הבדל מבחינת ההלכה)
זה פשוט אומר שזה מה שהיא רוצה להעיד על עצמה,
וזה מעיד עליה משהו=)
תפלספתי.
אבל למה בכלל? לוידעת אם תגידי לי שזה יעשה שינויידניאלהה
בעבודת המידות שלי אז אני אלבש אבל למה צריך בכלל? בגלל הבנים? וזה לא בעיה שלי!!!!
בשבילי מה זה יעשה איך זה ישנה לי את התקרבות שלי לה'?
תכנסי לראש של הבנים, המסכנים, במקרא זה (מחילה)..שולמית=]
הם לא צריכים ללכת ברחוב ובעל קורחם (איך כותבים את זה?) רואים את האישה, ואסווור להם..
תחשבי שקשה להם לא לראות את זה.. ואין מה לעשות, יש מלא שככה הולכות.. למה להרוס לבנים ולהכשיל אותם..
וגם בשביל עצמך אבל חפרו על זה פה מספיק אז אני לא אכתוב.. אבל ת'כלס.. גם אני שאלתי את זה, ובסוף-עניתי לעצמי ורק זה סיפר אותי.. תנסי גם את..
מה בשביל עצמי? איך זה מקרב אותי לה'?!דניאלהה
וסליחה אם כל הכבוד שיש לי לבנים, לי ללבוש ארוך זה סבל אני שונאת את ההרגשה של החצאית הארוכה מסתבכת לי בין הרגלים
אז לא בשבילם אני לא אלבש ארוך אבל עם זה מקרב אותי לה' אז בכיף
דניאלה..בדמייך חיי
א.הרעיון בחצאית שלא יראו את צורת הרגל שלך..כי שתדעי..הרגל כנראה מפתה..(תשאלי את הבנים אני לא בדיוק יודעתת)
ב.אני אצטט לך ממה שכתבתי עוד למעלה....:",אנחנו בנות מלך,בנות מלך צריכות להיות ערכיות ומכובדות,את לא תראי עכשיו נסיכה מסתובבת ברחוב עם ג'ינס וטי-שירט נכון?אותו הדבר בתור הבנות של מלך מלכי המלכים אנחנו צריכות לכבד את הגוף שלנו,וכשהחיצוניות מכוסה הפנימיות קורנת החוצה.אבל גם שתדעי שההתחלה לצניעות היא הבפנים לפני הלבוש,זה לעבוד על מידת הצניעות והענווה,ילדה שהולכת צנועה אבל ההתתנהגות שלה לא ראויה לבת מלך זה לא שווה את זה!!!היא יכולה ללכת עד מחר עם חצאיות עד הרצפה אבל אם היא לא תדע איך להתנהג בצניעות ובהתהנגות מתאימה ומכובדת זה לא משנה מצידי היא הולכת באותה השנייה עם גופייה ומכנס,את צריכה לדעת לא רק לכבר ולהצניע את החיצוניות אלא גם את הפנימיות"..
?הרעיון הוא לכבד את הגוף שלך..בשביל עצמך..הבנים זה עניין אחר,אישה עם חצאית שעוברת את הברך..מראה על זה שהיא מעריכה את עצמה ומכבדת את עצמה וגם אחרי זה אנשים מכבדים ומעריכים אותה על כך..תדעי,בחיים שלכבד את עצמך זה לא עכשיו ללכת עם חצאית עד הקרסול כשזה בכלל לא את!!תלכי עם הדרך שלך עם האמונה שלך..עם הדרך שאת מאמינה בה ורואה בה לנכון ולטובה!!
למה זה מכשיל אותם?! שהם רואים את ההמשך מהברך למטה?אפרת234
וחצאית עד הברך היא לא לא צנועה, אולי היא אומרת משו, אבל היא לפי ההלכה!
ד"א..בדמייך חיי
חשבתם באמת למה זה עד הברך???תבינו כל העניין של עד הברך זה בכדי להציב גבול כלשהוא והכי מתאים הוא הברך,אמצע הרגל לפני שמתחילים לראות את צורתה...כי אם לא יהיה גבול בנות ילכו עם חצאית מיני (לא שלא הולכים היום...וזה נורא..)ויאמרו..מה?!אבל זה חצאית..מותר על-פי ההלכה!!זה יותר עניין של צניעות ואמונה וכבר אמרתי את זה ניראלי שלושת אלפים פעם...
אבל הכי גרוע הוא בנות פרוצות בחצאיות ארוכותאנונימי (פותח)
היום הייתי בטרמפיאדה בגבעה הצרפתית, ורוב הבנות שם היו בלבוש שאסור ע"פ ההלכה (מכנסיים וכו' וכו').
לזה לצערי כבר התרגלתי.
מה שגרם לי לתהות על המצב היה כשבאתי לעלות לטרמפ:
בטרמפ מאחורה היו שתי בנות, והיה מקום נוסף, וכשבאתי לעלות, הבת שישבה יותר ימינה קמה ואמרה שמכיוון שהיא יורדת בחיזמא, אז שאני אשב באמצע (בינה לבין הבת השנייה) והיא תשב בצד ימין.
היא אפילו לא הבינה מה הבעיה בזה, שאשב בין שתי בנות, ורק הודות לתושב הישוב שלי שהסביר לה שזה לא הכי נעים לבן לשבת בי 2 בנות בטרמפ - היא קיבלה אתזה.
ואותה בת היתה עם חצאית ארוכה.
עצוב.
אכן הקשר כאל לא כ"כ ברור....אביה=)
אוי הסטיגמות.....
חחחח אנונימי אתה ממש מצחיק....בדמייך חיי
עכשיו חצאיות ארוכות הם כזה "בסטייל" אז לא ניראלי הן אפילו היו דתיות...בנות הולכות עם זה ללא קשר לדת ..(בזמן האחרון)
=]בדמייך חייאחרונה
הרב אבינר אמר שצריך 10 ס"מ מהברך כך ש...
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...