לך יקרה,
המכתב הזה נכתב בדמעות, דמעות של כאב, של צער, ובידיעה שהוא לעולם לא יגיע אלייך.
ורק שתדעי, הכל נכתב פשוט מאהבה! מדאגה! אני אוהבת אותך, דואגת לך.
אז יקרה ואהובה,
כבר כמה זמן אני מסתכלת עלייך מהצד, רק מביטה, מציצה.
ומה אני רואה? נערה מקסימה עם נשמה מדהימה, באמת מדהימה! רגישה, איכפתית, שמחה. אבל...
אני מסתכלת עלייך ורואה אותך, את הנערה המדהימה הולכת ושוקעת, הולכת ומתדרדרת לתהום, תהום שאח"כ יהיה לך מאוד קשה לצאת ממנו.
ואני רוצה לומר לך את הכל ישיר, אמיתי, אבל באמת מאהבה.
את יודעת מה אני חושבת כשאני רואה נערה לבושה כמוך ברחוב?
איככ, מגעילה! לא שומרת על עצמה, לא מכבדת את עצמה, לא נוח לה עם הדרך שלה אז בורחת למקומות אחרים. בקיצור- בוז וזלזול, ממש לא כבוד!
אבל אני מכירה אותך באמת, מבפנים, ואת לא כזאת. את רק מישהי מדהימה שכמה דברים רעים שהולכים עכשיו בעולם קצת בלבלו אותה... ואולי גם איך שהחברות הולכות ומתנהגות...
ואני רוצה להגיד לך, את לא צועדת בדרך הנכונה!
את חושבת שזאת האמת?? שככה צריך להתנהג??
כל החברה היום ככה,ואנחנו צריכים לעמוד על שלנו! להראות מי אנחנו!
רק בגלל תרבות הרחוב הזאת הגאולה עוד לא באה.
ויש לי עוד משהו להגיד. אתמול, אני ישבתי איתך ופתאום את אמרת משפט שפשוט ריסק אותי, שבר את תקוותי. תמיד חשבתי עדיין בלב שאת רק מושפעת מחברות ולא באמת תגיעי לרמה כזאת, אבל כנראה שטעיתי...
ואני מתפללת שתביני! שלא תעשי דברים שאח"כ בטוח תצטערי עליהם.
אני בוכה בשבילך... מתחננת! תתאפסי על עצמך! תביני! איך אני יותר קטנה ומבינה יותר?! ואני לא יודעת למה, אבל אני פשוט מרגישה אחראית עלייך! אבל לא כל כך יכולה לעזור. ומי שבאמת יכול לעזור לא כל כך מנסה...
ואני רואה אותך ומה שנשאר לי לעשות זה לבכות, להתפלל...
ואני כבר חסרת אונים, מיואשת.
עומדת ורואה אותך ממשיכה בחיים, אבל בדרך לא נכונה.
וזה פשוט משגע אותי! אני כל היום חושבת עלייך, רוצה לעזור לך אבל לא יודעת איך. וגם לא רוצה לערב מישהו, לא מסוגלת לדבר עלייך עם אף אחד. לא רוצה שאף אחד יחשוב עלייך דברים רעים.
אני מאוד רוצה לתת לך את המכתב הזה, שסוף סוף תביני שמשהו פה לא בסדר!
אבל אני יודעת שזה לעולם לא יגיע אלייך, אולי בגלל שאני הזאת שלא מספיק אמיצה לנסות...
אני רוצה שתשני את הדרך שלך, שתחזרי לאת הקודמת, הטהורה. ותיהיי דוגמה לכל חברותייך, ממש כמו שפעם היית לי.
אז אני מקווה שהמכתב הזה ייכנס לך ללב, כי מממנו הוא יצא.
אוהבת מאוד מאוד מאוד!