חברה צריכים עזרהליק המדליק123

היה לנו דיון בכתה,דיון כשה,

למה צריך גמרא (או מי שלא מבין גמרא אז למה צריך תורה) הרי כל אחד יודע שגמרא זה הלכות בשפה אחרת עם שמונה מאות סיבות ,קושיות ,ותירוצים ,על כל שאלה. אני צריך הסבר מה הקשר בין לימוד גמרא לדבקות בה'? הרי אתה יכול ליפתוח ספר הלכות וליראות מה נפסק וזהווווווווווווווווווווו.

למה צריך וחשוב כלכך ללמוד גמרא?

וחוץ מזה איך אמורים להידבק בה' דרך לימוד הלכות בשפה שונה???????

אשמח לתגובות!!!!!!!!!!!!!!!!!

זה לא רק הלכות.לך דומיה תהילה

יש גם מדרשים, מעשיות ועניינים אחרים שהם לא הלכה.

אני לא יכול לומר למה רב אשי ורבינא בחרו דווקא את הסגנון הזה,

אבל אני כן יכול לציין דברים שיפים בעיניי בו:

--הכל קשור אחד לשני. מכל עניין לומדים עניין אחר. רואים בזה את ההכרח שהכל יהיה

מדוייק בחיים. טעות פה משפיעה רחוק. כמו אוהל סיירים שדורש שכל המיתרים יהיו מתוחים

חזק.

--זה סגנון יותר חוויתי. כשדבר מוביל לתוך דבר ורואים רצף הרבה יותר קל לשקוע בלימוד.

ככה הלימוד נכנס עמוק יותר בנפש.

--הקושיות והתירוצים לא באים סתם. אם תלמד הלכה כמו "צריך להמתין שש שעות בין בשר לחלב",

דבר שאין לו איזכור במקרא, תוכל לומר "אין לזה סימוכין" ולא לקיים. אילולא התירוצים בגמרא, הקושיות

היו עולות לך לראש מעצמן. הגמרא פשוט מקדימה תרופה למכה.

אולי אוסיף עוד בפעם אחרת.

לה ללמוד הלכהטוביה2

כדי להשיג דבקות בה'

אפשר להמשיך עוד ולמר זאת גם על פנימיות התורה. אבל עכשוו אני שואל אותך מי זה ה'?

אז כדי לדעת -לא מי זה ה' שבזה אין לנו שום הבנה-  אלה איך ה' רוצה שאנחנו נתפוס אותו ונבין אותו אנחנו צריכים ללמוד תורה וזה כולל הרבה הלכה וגם גמרה שמלאה במדרשים והנגות טובות

לממממההה למען ה'ליק המדליק123

גמרא זה בדיוק מה שזה הלכות, רב אשי ורבינה כתבו בעצם את כל הדעות של רבנים ב300שנה לא יותר מזה!!!

ולא עניתם לי על השאלה אז מה שקל ללמוד את זה וזה מעניין איך זה קשור לה' למה לא ליפתוח ספר הלכות ולראות את השורה התחתונה מה נפסק?????????????

אני לא יודע מה איתךטוביה2אחרונה

אני היום למדתי גמרא

היה שם דרך ארץ בין רב לתלמיד

היה שם הילכות תפילה

היה שם דיברי מוסר

היה שם שאלות על טעמי המצוות

בקיצור אני יודע שזה היה קטע די ארוך אבל בפרוש אי אפשר לומר שהיה שם רק הלכות יבשות

לראות את המסקנות המופיעות בשולחן ערוך / משנה ברורה / קיצור שולחן ערוך ולומר שזה אותו הדבר זה כמו לומר שאם ראיתי מפת רחובות של תל אביב אני יודע איך תל אביב ניראת

אנו גיבורים.האדמו"ר מצנעא

יש שני סוגי אנשים. הסוג הראשון הוא הגיבורים, גיבורי כוח עושי דברו, שעולים על ההר, יורקים דם, נפצעים, שוברים רגליים ומכינים את הדרך לסוג השני - אלה שעולים ברכבל. 

אם אני רוצה פסיקת הלכה למעשה, אני לא אלך לשיעור כללי באחת הישיבות, אלא אני אשאל רב פוסק ואקבל את התשובה. אבל מי שרוצה לפסוק בעצמו את אותה הלכה - חייב לעשות את הדרך הקשה.

יותר מכך, מי שלא עושה את הדרך הקשה הוא לא יהודי בריא. דרכו של יהודי היא להידבק בבוראו. זו הבריאות של יהודי. רבש"ע הביא לנו תורה ואתה שלוש עשרה מדות שאותה תורה נדרשת בהם (קל וחומר, גזרה שווה, בנין אב וכיו"ב). הגמרא בנויה על אותן מדות. כאשר אני דורש את התורה ומוציא ממנה הלכה - אני נדבק בבוראי. זו דבקות עצומה ברבש"ע, מכיוון שאני הולך בדרכיו (פוסק הלכה כמו שהוא פוסק).

אני ממליץ לך על הספר 'חיי עולם' של הרב אבינר שיח', שעוסק בתלמוד תורה. פרק ד עוסק בלמידת גמרא.

אז אני ישאל אותך שאלה יותר קשה:מה הקשר בין חשבוןדי"מ

לדבקות בה'?

והשתובה לזה היא שהקב"ה נמצא בכל דבר (גם באנגלית תבוא לשעיור אנגלית/חשבון/מדעים בישיבה שבה למדתי (דורשי כבוד!) ותבין....)

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך