אנשים-שאלה חשובה...הללושי
מה,למען ה', מברכים על חתיכות של שקית שוקו?
לפני- שמע ישראל. אחרי- הגומל.אנונימי (פותח)
שהכל,פלספנית
בס"ד
שהרי הן השקית טפלה לשוקו, שברכתו שהכול. ואף אם לקחת את השקית, ושטפת היטיב, ולאחר מכן ייבשת וסחטת, ואכלת את השקית לבד- ברכתה שהכל, שכן ידוע לנו כי השקית עשויה מפלסטיק, ובין חמאה לפלסטיק מפרידה מולקולה אחת בלבד, נוהגים בפלסטיק כדין חמאה, וחמאה ברכתה גם כן שהכל.
~גילוי דעת~אלעד
הואיל ובאמת פיסת הפלסטיק נחשבת לטפלה לגבי המשקה כפי שכבר הוזכר,
היה נראה לפטור מברכה, אך כלל נקוט בידינו "טעם כעיקר" ולכן הואיל והשוקו
היה בשקית יותר מ24 שעות הוי דין "כבוש" וטעם השוקו נבלע בשקית גופא וע"כ
יש לברך שהכל, וברכה אחרונה כמובן אין לברך אא"כ אכל כמות נכבדה מאוד
של שקיות, שמצטרפות לכזית, או לפחות (לפי דעת המחמירים) למלוא לוגמיו
השקית. ולעניין ברכה האחרונה הנ"ל אין נפקא-מינא לדינא מפני שמי שאכל
כמות כזו של פלסטיק ראוי לו להפנות מיידית לביה"ח ובמקרה הטוב לברך
הגומל. וד"ל ופשוט וק"ל

הק' אלעד. רב הפורום במיל.
חולק!-עצמי-
אלעדי..כל מה שאמרת הוא יפה ונכון לגבי ספיגה ודין כבוש

אל פלסטיק אינו סופג!!

ולכן השקית היא טפלה לשוקו ועל טפל לא צריך לברך..
כמו שלא מבריכים על הלחם עם דג מלוח כדי להמעיט מהמליחות

ומי שואכל צריך לברך :"ברוך התרנגול שנתן מחוכמתו לבני אדם"
אך ברכה אחרונה לא מצינו ולכן א"צ לברך

ודו"ק!!
לענ"ד זה תלוי בהרגשה.מ.מ.י.ר
שהרי אלו הן ברכות הנהנין, ובשביל לברך אותם - צריך להנות.
אם את נהנית מאכילת שקית שוקו, את צריכה לברך (ואני הייתי מציע גם להוסיף תפילה מיוחדת ב"אתה חונן" בתפילת שמונה עשרה.).

השאלה היא - מהי הברכה?
מזונות לא שייך לברך, כי זה לא מזון. לעומת זאת, שהכל נהיה בדברו, כלומר - הכל, גם הדברים הלא-אכילים, נהיו בדברו ובמאמרו. ונוסיף את הנימוק שכתבה הרבנית פלספנית תליט"א, ואת פסק הדין של מרן אלעדי שליט"א, וא"כ נראה ברור שיש לברך שהכל.
לעניין ברכה אחרונה - תלוי אם אכלת כשיעור אם לאו. (ושיעורו הוא 27 גרם) ויש לברך ברכת בורא נפשות, כי את תצטרכי מאוד את רחמיו של הקב"ה אחרי זה..
לכבוד הד"ג הר"ר -עצמי- שליט"א הי"ואלעד
תמהני על מר שלא ראה גמרות ערוכות ונוהג בני אדם ולולא דמיסתפינא הייתי אומר דמסברא פשוטא כשם שמחבת טפלון שאינה בולעת (שהרי אין המאכלים נדבקים בה כידוע לכל בר-בי-רב, וע"כ מדין כבולעו כך פולטו כיוון שאין בה את המציאות של בליעה כלל- שהרי אינה מדבקת האוכלין אליה- לית בה דין ושם פליטה) וכן שאר כלי מתכות ואף פלסטיק כדוגמת כף שטוחה מרי"ת בלעז שנועדה לאותן מחבתות טפלון הנ"ל, ובם לא מצינו חולקים וכו"ע ראשונים כאחרונים סברינן בפשטות דאף שאין בהם ממשא של טעם אפילו הכי נידונין בדין כבוש ובטעם כעיקר. ואכמ"ל.
ובעיניין התשובה לדברי-עצמי-
כי אזלינן בצפרא לבני כנישתא פגעתי בפטיש הרים גדול תורתנו הקדושה..
מענקי חכמי ספרד..

וראני טרוד..ושאלני מה לכבוד תורתו כי טרוד הוא??
וסיפרתי לו המעשיה על שאלה סבוכה זו..

והלכנו יחדיו לבית המדרש ודנו בסוגיה לעומק וראו דיברי תורתנו שיצאו באותה שעה מפינו..וכל עוף שפרח מעניו נשרף כלא היה!!!

כבר ידוע האמור שברכת העיקר פוטרת הטפל
ויש להבין שאין הכוונה שצריך הוא לברכה ופוטרתו
אלא כאדם המברך שהחיינו על הטלית ביום חופתו ומכווין על אשתו
שאין באשה דין שהחיינו-אלא טפילה היא לטלית
כנ"ל פה-
מאחר ונתברר כבר במופתים שאין הפלסטיק קולט טעם, שכן "כלי פלסטיק אינם בולעים, ודים בשטיפה"
גם פה הטפל אינו צריך ברכה אלא אם כבר מברכים מכוונים גם עליו

ועד כאן לשוננו הקדושה..
חולק מכל וכלאלעד
וכי אדם שמתכוון בכל ליבו ומאודו לנגוס בתאווה בפלעסטיק יתייחס אליו כ"טפל"? היו לא תהיה! במקרה דנן אין ספק בדבר שבעבורו יריעת הפלעסטיק היא היא העיקר דווקא המשקה המתוק בתוכה (יהיה באיזה טעם שיהיה) הוא הטפל, ואם אין ראיה לדבר זכר לדבר- מחששו מה תהיה ברכתו האחרונה (עיין לעיל), דמכאן משמע בבירור דבכוונתו לאכול מלוא פיו מאותו כיסוי פלעסטיק.
ואין לדמות מילתא דטעמא בדלא טעמא וגבב דברים נבובים דאין בינהם זיקה כלל, ולערוך השוואה מאשה, דהתם הטלית (כפי דחזינן, ופוק חזי כמה חופות יש לאחרונה) לא מכסתה כאותה יריעת פלעסטיק. ופשוט.
ידידי הינך טועה!-עצמי-
יען כי ישבתי שוב עם חכמינו הספרדי אשר ברוח פיו מעיף גפרורים
וכח ידיו מרימם וכל כולו תכלית השלמות ותורותו נובעת כשמן השופע
מכדי האשה שאלישע עשה לה נס..

ודברנו הגיעו לכסא מרום וכך הושב בתגובה.

יש עניין שהבנת השאלה היא כבר חצי תשובה
ולכן בשאלה לא מוזכר עניין ברכה אחרונה..ומכאן נובע שהאוכל (במלרע)
לא התכוון לאכול בתאווה כדי לא להתחייב בברכה אחרונה!!

ואוקימנא בהתערבות, המכונה בלעז bet, שאדם התערב עם חברו על משחק של מכבי והמפסיד ייאלץ לאכול שקית שוקו
ועכשיו שאולץ פנה בצר לו לבית מדרשנו

וקם צעיר שבא מירכתי שאול תחתית ש-"מורה פנים בתורה שלא כהלכה", וכידוע "תלמיד שלא הגיע להוראה ומורה, עליו נאמר "כי רבים חללים הפילה"", ומה יעשה אותו מסכן?!
איתא בגמרא-"כל המתנה על מה שכתוב בתורה- תנאו בטל"אלעד
והתערבות נדונית כאסמכתא בעלמא וע"כ לא רק שאין להתערב- שאין אדם רואה וצופה עצמו מפסיד, אלא שאין לאכול שקית שוקו בכמות כזו מדין של "ונשמרתם מוד לנפשותיכם". ואכמ"ל.
וקשיא דאלעדי אדאלעדי!!!~מאיר~
קודם כל, ברוך הבא לעצמי לפורום!
והלא סתרת את עצמך, שכן בהודעתך הקודמת העלית השאלה מה יברך ברכה אחרונה, ואיך יהא זה לשיטתך, דעליו לשמור נפשו?!
לא קשיא ולא נעלייםיצ. יאיר
פשוט וברור דכבוד הרב הגאון המקובל האלוקי אלעדי שליט"א סובר כי משום דין ונשמרתם חל איסור מוחלט על יהודים (!!!) לאכול השקית עם השוקו וודאי פשוט וברור שאין לעשות כן, אלא שכל דברי הגאון הנ"ל הם בוודאי בדיעבד שכן מה יעשה איש הישראלי אשר בלע בטעות מעט מן השקית??? וכי יעלה על הדעת שלא יברך ברכה אחרונה??? וראיתי עוד בהרבה אחרונים הנסמכים על המשנה גבי מי שאחזו בולמוס שמאכילים לו נבלות וטרפות ביום הכיפורים וייתכן שגם כאן ניתן להגיד שבמקרה של חשק גדול יידחה איסור "ונשמרתם" מפני פיקוח נפש ודו"ק וק"ל. ונדחתה קושיית הר' מאיר ואין מאום בדבריו ולא קשה כלום.
והיא הנותנת!!~מאיר~
שהרי ציינת מפורשות שבלע "מעט מן השקית", ואיך יספיק זה לברכה אחרונה?! וכן אין איסור "ונשמרתם" נדחה מפני פיקוח נפש, מפני שהם היינו הך, ואם הוא נדחה גם פיקוח הנפש נדחה וכן עד סוף כל הדורות, ונמצאת פרדוקס ולכן אינך קיים!
עיין שוב בדברי ניכר שלא התעמקתיצ. יאיר
וכתוב מפורשות בדברי הגאון הגדול העניו הצנוע ושפל הרוח עוקר ביסקוויטים וטוחנם זה בזה (אני) שייתכן וכתב הגאון אלעדי אל אדם שאחזו בולמוס לאכול שקית שוקו וודאי שייתכן שאדם כזה ייגיע לכדי שיעור ברכה אחרונה וע"כ אין מאום בקושייתך ומה שאמר הגאון הנ"ל שאכל מעט מן השקית - וודאי שק"ו שהתכוון גם למי שאכל הרבה אלא שדברו חכמים בהווה (בבנ"א שפויי), ועל שאלתך התמוהה אשר אמרת שמצוות "ונשמרתם" ופקוח נפש הם היינו הך אשיב כי דבריך תמוהים ואע"פ שניכר בך כי ת"ח אתה כעת דברי הבל דברת שכן ודאי ברור ופשוט שפקוח נפש אשר ברוב עצמתו דוחה אף איסורים מדאו' שענשם כרת וסקילה כגון שבת ויו"כ וודאי שיידחה למ"ע של ונשמרתם ואין דבר לגריעותא בכך שדין פקוח נפש נובע מהציווי על ונשמרתם ומלבד זאת ידוע שישנם רק שלוש עבירות שאין דין פיקוח נפש דוחן ולא מצינו מעולם שדין ונשמרתם נגרס ביחד עם עוונות אלו, וקשה מאד על דבריך ולא מובנים.
הן קלותי מה אשיבך, ידי שמתי למו פי (איוב מ"ב)~מאיר~אחרונה
למה נראה לך?!?! והלא ניכר שאם קרית לא שנית ואם שנית לא שילשת ואם שילשת לא פירשו לך. ואשיב על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון. האחד-שלא ייתכן להאכיל האחוז בולמוס בכמות שקית גדולה, שכן זה רק ירע את מצבו, ובוודאי שיש להערים ולהביא לו תחליף סינתטי מסוכר. והשנים יעמדו נגדך-הלא אין בתשובתך כדי לדחות את זה ש"ונשמרתם" ופקוח נפש היינו הך הם-ואף ציינת זאת, וכיוון שכך לא ייתכן שיידחה זה מפני זה, שכן שני הזהים זהים(משחק מלים) ואם אחד נדחה השני גם כן נדחה שכן הם אותו אחד, ועוד יש לציין ש"כל השמר פן ואל אינו אלא לא תעשה", ולכן מצוות "ונשמרתם" היא מצוות לא תעשה!!!
חח....הלל יקרועה!!!!טליע
איזה שאלה!!!
אני משתדלת לברך על זה יחד עם השקית כי הרי יש שאריות של שוקו לא?

כנ"ל גם על השקית...
שנ"צ...וזה מתאים גם לשנוציי!!!הללושי
מה עניין שניצלים ושוקו חלבי?? והוא רחום יכפר עווןאלעד
שניצל תירס - פרווה למהדרין!!!הללושי
גועל נפשסלים וארזה
הדיון הזה הצחיק אותי!!ruthi
זאת הכוונה שלהם כנראה.מאחורי הקו
לא תמיד.
לא חשבתי אחרתruthi
המוציא...צביה:]
טליע..צביה:]
זה תוספת כמו קינוח חייבים לברך...
להווי ידוע לכם רבותיי וחופרותיניותייאלעד
שלא על כל קינוח יש לברך. וכבר נחלקו הפוסקים אם על קינוחי שהכל צריך לברך, וד"ל.
מכ"מ לית מאן דפליג דעל קינוח המוציא אין לברך הואיל והוא מעיקר הסעודה, והכוב מעיד ואומר "ולחם לבב אנוש יסעד"
מתפלא אני עלייך [=ציקוש=] על שלא למדת זאת. מה מלמדים אתכן בבית הספר בנות? הא?
הרב אלעד!!רננוש!
בס"ד
כבודו אינו יודע שאנו איננו מתעסקות בהילכות כשורת?? אנו מעסקות בהלכות צניעות!! הרי בנות צנועות וחסודות צריכות להיות ולא לדעת הילכות ברכות וכשרות ברורו שהם צריכות לדעת מה לברך על דיברי מאכל הראויים לאכילה אבל על חתיכת שקית שוקו?? מיני'ין לנו לדעת??? חושבתני שלא צריך לברך על הזה כמו שלמדנו שאין קדושת שביעית על מה שאינו ראוי למאכל בהמה מוסיפה אני הלכה שאין מברכים על דבר שאינו ראוי למאכל בהמה
לכבוד החשובים שכאן, שאלה קשה באה לפיתחי-שדמות בחולות

הרמב"ם כתב שיש לשלב פעילות גופנית למען בריאות הגוף והנפש,

מהו ענף הספורט המומלץ ליושבי מחשב / מושב נסיעה.

העונה להגדרות הצניעות ?

פילאטיס מכשירים לנשיםפ.א.
לפי פריינטה הדרשןדורין השמיני

אפשר פילאטיס ולא זומבה

גם לגברים וגם לנשיםשדמות בחולות

כמובן.

ואם יש משהו מותאם לזוגות כרעיון לחיזוק בית של תורה ואמת - זה יהיה נהדר

הרעיון הטוב ביותר במחשב הוא הליכוןשמיניסט באמ"ש

לזוג, הליכון זוגי

נמכר ב3000 ש''ח להליכון ו4900 לזוג

בריכהelicoאחרונה
האם להגיד הלל כל יום(פירוט למטה)שמיניסט באמ"ש

הרי כל יום אנו צריכים להודות שכ"מ ביבי שליט"א יצא למבצע נגד מ"ה איראן ימ"ש

הרי לכאורה נראה לענ"ד שצריך להגיד הלל כל יום, שהרי כל יום אנחנו ניצלים מחדש מאותה אימה שהייתה יכולה להרוג בנו רבים וטובים

ואכן אנחנו אומרים מודיםאנונימי (2)
3 פעמים ביום בכל יום, ועוד כהנה וכהנה תודות, שירות והללים.

הלל המיוחד אומרים רק בזמן המיוחד כדי שלא נהיה דשים את ההלל בעקבינו ונמצא שכרינו בהפסדנו

בין כה וכה אנו דשים את ההלל,אז מה הבעיה להוסיף?שמיניסט באמ"ש
אבל אז מה יעשו בתפילהדורין השמיניאחרונה

של הרב מרדכי אליהו לקום כל יום ותיקין זה קשה

למי שלא מעודכן בעולם הישיבותדורין השמיני

יש שאלה שממש עולה בזמן הזה בכול עולם הישיבות (התיכוניות) ומה שמתחתיהם

האם כשסופרים ספירת הגומר סופרים גם ימי חופש או לא 

על כן הגעתי אל כבוד תורתכם על מנת שתדונו בשאלתי ותענו לי תשובה המניחה את הדעת

מה הדיןקעלעברימבאר
של שמיניסט שנהיה בן 18 במהלך ספירת הגומר? האם הופקע מכלל תלמיד ומפסיק לספור בברכה?
לִכְאוֹרֶה לאדורין השמיני

כיוון שזה טבעי שבשמינית נהיים בני שמונה עשרה על כן הם קרויים שמיניסטים

אבל האם שמיניסט שעשהדורין השמיני

בגרויות חורף פטור מלספור  

כשם שמי שעושה פסח שניקעלעברימבאר
סופר מהראשון, כך מי שעושה מועד ב סופר ממועד א
ומה עם השמיניסט שלא עשהשלג דאשתקד
אפילו בגרויות קיץ? יספור עד מועד ג? או שאצל שמיניסט כזה החופש התחיל מספטמבר של 6 שנים לפני כן...
כנראה שלא כי זה כמו פסח שנידורין השמיני
האם סופרים שמונה שמיניות בספירת הגומר?קעלעברימבאר
או שהשמינית שנה הזאת היא שמינית שבשמינית שבגאו"ה (ישיבה גאונית הונללו)? 
אין גוזרים גזרות שהציבור לא יכול לעמוד בהםדורין השמיני

והרי אם כשסופרים ספירה אחת מתבלבלים קל וחומר בשתיים

וגם שמצינו בדוד המלך שכאן זה עדיין ספירת העומר ואין מערבין ספירה בספירה

וכי מתבלבלים מאי הוי?125690
אם טועים בספירה ומוסיפים ימים, ראוי להם שיתווספו ואם מורידים ימים, למעליותא הוא
שמיניסטים לא סופרים125690
הלימודים בשמינית נגמרים מוקדם יותר (החופש בפועל שלי התחיל היום)
יא עוקץדורין השמיני

אנחנו נשארים אחרי היסודי

אבל כשאתה סופר ספירת העומר אתה מכוון גם על הגומר

יכול להיות שכיוון שישדורין השמיני

בזמן הזה גם ככה אווירת סופא דקורסא ואם היית פוטר את החופשים היית יכול גם לפטור הכל 

על כן צריך לספור הכל

הרמוניהאחרונה

אתם שטוניקים גאוניים

..מפוצלשת(:

@אני))))

זוכרת תמקום הזה???

עוד פעיל?קעלעברימבאר
שבירכת אותי ביומולדתאני:)))))
ישןן
וואי נכוןןמפוצלשת(:
איזו תקופהאני:)))))

פעם היינו חברות;)

נכון ואז נטשת אותי😪מפוצלשת(:
בואי, אנחנו יודעים מי באמת נטשה..אני:)))))
סתם.. אבל מסיבות טובות לפחות🤭מפוצלשת(:
זה כן.אני:)))))
לא בא לי לדבר בפורום הזה
העלאה באוב אסורה מהתורהזיויק
כן, אבל יש לעיין אם גם העלאה באוב דיגיטלי125690
האמת דנו בזה במשפחהאני הנני כאינני

מצד מה שהיה בטקס המשואות השנה, שהעלו באוב את חיטמן וכו'.

מה היה שםדורין השמיניאחרונה

בשביל הלא מעודכנים

תרצו שנעיר פה את הפורום הזה?שדמות בחולות

יש לכם ממנו זכרונות טובים?

יש שרשורים שחקוקים לכם עמוק עמוק בראש?

תשתפו אותי (החדשה שבא לה להכנס ל"חבורה")

אני ארצה למרות שלא הייתי פהקעלעברימבאר
כנ"ל125690
...שדמות בחולותאחרונה

@משה תספר לנו מה היה פה ואיך מעירים פה ת'עניינים?

נשאלה שאלהשמיניסט באמ"ש
האם אדם המשחק כדור מים ונתן מכה תוך כדי ריחוף בפחות מג טפחים והכניס, נחשב שער או אינו נחשב שער?
למה שלא יחשב?אניוהוא
הוא לא במים ואם לא במים אז לא נחשבשמיניסט באמ"שאחרונה
הניגון הוא בשהרגלים יצאו מחוץ למים
שאלה רבתיקופת חיסכון

אם אתה יושב לך על חוף הים, ולפתע פתאום אתה רואה לא פחות ולא יותר- את אבו מאזן טובע! כן, בהחלט שווה! אבל כעת עומדות בפניך שתי אפשרויות, או להציל אותו או לשבת על פסק זמן ובירה. מה היית בוחר גולדסטאר או מכבי?

הייתי הולך לעזור לואניוהואאחרונה
לוודא שהוא טובע לגמרי.
שאלהשמיניסט באמ"ש
אם עברתי בשבת מרשות היחיד אחת לאחרת ע"י שיגור ולא עברתי ברשות הרבים שבאמצע, האם הוצאתי מרשות לרשות?
לא125690

זאת מחלוקת ר' מאיר וחכמים אבל להלכה, אם אתה מעביר חפץ מרשות היחיד לרשות היחיד שלא דרך רשות הרבים אתה פטור, אני לא רואה סיבה שזה יהיה שונה במקרה הזה.

יותר מעניין לשאול מה הדין במקרה של שיגור למרחק של יותר מד' אמות ברשות הרבים עם משהו שיש בו כדי הוצאה ביד

מה הדין בשיגור מרשות היחיד לרשות היחיד שרחוקההוד444
יותר מאלפיים אמה?
בעיקרון השאלה היא איך מתבצע השיגור125690

אם החלקיקים של האדם עוברים באוויר ומתחברים מחדש בנקודה אחרת (ע"ע צ'רלי בממלכת השוקולד) נראה שזה אסור. אם זה לא כולל מעבר בשטח שבין המקומות אני חושב שזה מותר. כמובן שבמקרה כזה יהיה מותר למשתגר ללכת רק ד' אמות מהמקום שאליו הוא שוגר.

אני חושב שברשות היחיד השאלה לא רלוונטית, אני לא זוכר בדיוק את הכללים אבל נראה לי שלפחות לרוב, המדידה של אלפיים אמה מתחילה מקצה רה"י, אם זה נכון, מה שכתבתי נכון רק כשמדובר על רה"ר

אוקי מגניבהוד444
מה הדין במנהרת קוונטים?ימח שם עראפת
או במנהרת הזמן?
עברת ברה'ר מעל י' טפחים או מתחת לי טפחים?אניוהוא
מסתומא אם הוא נזרק,ימח שם עראפתאחרונה

זה היה מעל עשרה טפחים, כי דרך בני אדם כשהם זורקים זה מגובה החזה בדרך כלל, ובהנחה שאנחנו לא עוסקים כאן בילדון אלא בבחור, יש לשער שהוא זרק מעל עשרה טפחים.

אולי יעניין אותך