אני בן להורים גרושים, נשוי כבר 4 שנים, ברוך ה', בשמחה.
אמנם המשפט האחרון שלך מעט חריף, אבל נראה לי כי בסופו של דבר המשתנה העיקרי ואולי היחידי הוא פשוט במודעות הבן זוג בענייני זוגיות. אם בן הזוג מעוניין להשקיע בזוגיות שלו, מעוניין לבחון את הזוגיות שלו, מעוניין להתקדם יחד ולבנות זוגיות ביחד, אז למי זה משנה מה ההורים שלו עשו כשהוא היה קטן??
כל הניסיונות של כל מיני אנשים שהגיבו באשכול זה לנסות ולהכליל ולהכיל דפוסי התנהגות על ילדים להורים גרושים הם מתכון לכישלון חרוץ, זה פשוט לא ילך. וכל העיסוק של האם לקחת בחשבון או לא לקחת בחשבון, והאם זהו פרט שולי באישיות או לא, לא קשור לדיון כלל. המטרה היא לבדוק האם השפה שלכם, של שניכם, היא שפה של בנייה, לפחות מבחינתכם, וכמו שאמרו כאן, מה איכפת לכם האם זאת הייתה הטראומה הכי גדולה של בן הזוג אם הוא יצא מזה מחוזק...
בקיצור, יכול להיות שזה דפקט, ויכול להיות שזה פגם מהותי באישיות, ויכול להיות שזאת טראומה שלא תשכח לנצח נצחים, אבל מה איכפת לכם כיצד אנו הולכים להגדיר את זה? אם בשיחה בארבע עיניים אתם מוצאים אדם שמדבר בשפה שלכם, שמעוניין במטרות שלכם, ושנמצא במודעות בדיוק כפי שאתם אוהבים, תפד'ל, הגעתם לאן שרציתם להגיע.
נ.ב.
אגב גם בין בני זוג זוהי טעות שעושים בדרך כלל. הרי אם אני פונה לבת זוגי בטענה כי "היא לא מבינה את הצרכים שלי (נניח ואני רוצה ללמוד בישיבה)", ברור שהיא מייד תיעמד ותכריז כי אני בכלל לא מבין אותה, וחוזר חלילה עד... אבל אם נשים לב השפה שהם עוסקים היא שפה של הגדרות, אני הגדרתי אותה כי היא לא מבינה, וברור שיש לה הרבה מה לומר על זה. בעוד, אם הייתי בא ואומר "אני לפעמים מרגיש נפגע מהתנהגות כזו או אחרת שלך בזמן שאני יוצא מהבית לישיבה", השיחה הייתה נראית אחרת. וכמו שאדם חכם פעם אמר לי "על הרגשות אי אפשר להתווכח".
מתנצל על האריכות.