מפגש נוג"ה - 2 הערות... חשוב!!!אברי

קודם כל חברה באמת היה מטורף וכייף ותודה לכל מי שהגיע ותרם לאווירה...

1. עד כמה שהיה כיף... דברתי עם איזו מישהי, והיא אמרה לי שהיא עמדה לסגור את הפורום... חבר'ה. אני לא מותח ביקורת בכלל. גם אני לא שמתי לב, זאת רק הערה.

יש אנשים שהם"אבודים". לא כולנו יכולים 'להדחף' לשיחות של אנשים. ולכן אני [עכשיו] יודע על כאלו שפשוט עמדו שם בלי שאף אחד כמעט יתיחס אלייהם והם נעלבו מזה...

אני יודע מה נגיד להגנתנו. "תצטרפו. מאיפה אני יכול לדעת" אבל בואו נגלה בפעם הבאה יותר רגישות, ונראה אם יש חברה שלא בדיוק בעניינים. כי מהצד אנחנו נראים קבוצה מאוד מגובשת, וככה זה גם עם אנשים שנכנסו לפני 5 דקות... אבל בשביל זה צריך להיכנס...

2. הייתה הצעה לעשות מפגשי פורום בלי קשר לכלום [זאת אומרת יום אחד יש מפגש בלי קשר אם יש בו גם סיבו"ש או לא] מה אתם חושבים על זה???

תודה!!!

והערה שלישית,לך דומיה תהילה
עבר עריכה על ידי לך דומיה תהילה בתאריך כ"ט אייר תשע"ב 13:32

העירו לי שהיה מפגש קצת מעורבב מדי, שהייתה

פה ושם קלות ראש.

יכול להיות שיש בזה משהו. אפשר לקחת את זה

כלקח למפגשים הבאים. אולי אפילו להחליט מראש

על רמה של הפרדה מסוימת.

היה כיף והכל, אבל...

(שלא יובן אחרת: הרוב היו בסדר לחלוטין. אבל

היו נקודות לשיפור בחלק מהמקומות.)

נסתפק בלהקפיץ..אנונימי (פותח)
תשובות להערותךמרדכי

בס"ד

1. אתה צודק! ואני אישית לפחות השתדלתי לפנות לכל מי שהגיע (מהבנים) ולשאול אותו שאלות ולהתעניין וכו'... אבל בכללי אתה ממש צודק וצריך לתת ייחס לכולם. כי כמו שהרגשתי אתמול שחזרתי הביתה: אנחנו משפחה אחת!!!!!, משפחת נוג"ה, ואנחנו צריעים לקבל אליה את כולם, כי כולנו חלק ממנה!

2. זה משהו שצריך לחשוב עליו. כי לא כולם באים כל יום לירושלים והם לא יבואו במיוחד רק בשביל מפגש פורום, ולכן עושים את זה באירועים גדולים או בכל חודש בסוף הסיבוב שערים.

יואו אברהם את גבגבר מסכים לגמרי גם 1 וגם 2כפרגניסט..
אני בעד המפגש בלי קשר לכלום..... ואני מסכימה עם*אפרת234
עבר עריכה על ידי אפרת234 בתאריך כ"ט אייר תשע"ב 14:12

מילה...

מרדכי, אני חייבת להתקומם!!!סתם אחת

זה נשמע מאוד יפה שאתה טוען פה שאנחנו משפחה אחת!!

אבל אם אתה באמת מרגיש ככה,

אז אולי תתחילו לקדם את העניין של לקבל פה חבר'ה שהם לא בדיוק דומיננטים ונוכחים כמוכם?!?!

אתה יודע כמה אנשים יש פה (ואני אומרת את זה מתוך ידיעה ודיבור עם חב'רה!!)

שמנסים ומנסים להתערות פה, ופשוט מתעלמים משירשורים שלהם, אתה יודע איך זה יכול לפגוע בבנאדם?! 

בחייאת, לפני שאתה טוען שאנחנו משפחה,

תבדוק שהמשפחה הזאת באמת מקבלת אליה את כל מי שמעוניין,

ואני פונה אל כולם פה, אתם רואים שרשור שאף אחד לא ענה עליו,

בחייאת! תגיבו!! אפילו במילה אחת!

זה לא יכאב! מבטיחה! ומצד שני, זה יכול כלכך לעזור לבנאדם!!

זה בדיוק כמו שבנאדם ידבר בתוך קבוצה של אנשים, וכולם יתעלמו ממנו ולא יענו לו! זה פוגע !!!

ואני באמת מצטערת אם פגעתי במישהו, אבל זה יושב לי על הלב כבר הרבה זמן!!

אני מרשה לך להתקומם - ואני מסכים איתך מאוד!מרדכי

בס"ד

היו לי על זה המון שיחות עם אנשים (משני הצדדים) ואני חושב שצריך לקבל כל אחד, ואני אישתי לא עושה הבחנה אם זה משתמש חדש או לא, ואני משתדל להגיב לכולם באותה המידה.

בכל מקרה -

אני דווקא כן חושב שבזה מועיל המפגש פורום כי הוא עושה הקפצה לאנשים שהם מצטרפים חדשים לפורום - וזה מוכח על כל מיני אנשים.

חוץ מי זה, זה תלוי באדם

יש כאלה שהטבע שלהם זה להשתלב מהר כמו (קחי לדוגמא את ענבל שתוך פחות משנה כולם הכירו אותה. וישדומאות נוספות) אבל יש כאלה שלא. ולכן זה תלוי גם באדם

תודה על הרשות! (:סתם אחת
עבר עריכה על ידי סתם אחת בתאריך כ"ט אייר תשע"ב 18:51

כמובן שזה תלוי באדם,

אבל אנחנו, בתור "משפחה", כמו שאתה טוען, מחויבים לעשות הכול כדי שכל אחד ירגיש פה בנוח,

אלא אם כן, כמובן, זה ילד בן עשר שנכנס לפה בשביל לעבוד על אנשים באינטרנט...

אני לא אמרתי מילה נגד המפגש פורום, אני גם ממש בעד! וגם ממש רציתי להגיע אתמול,

אבל לא הצלחתי... אני פונה לכולם- בבקשה בבקשה בבקשה תתיחסו לכולם! זה יכול כל כך לפגוע,

כשאתה רואה שרשור שלך שנעלם אחרי חצי שעה,

ולעומת זאת, שרשור באותו נושא של מיש'ו מוכר ודומיננטי, נשאר למעלה שבוע!!!

לשנייה לא אמרתי שלא להתייחס אליהם ושזה תלוי רק בםמרדכי

בס"ד

אבל זה גם תלוי בם.

כפי שאמרתי, אני משתדל לענות לכולם, לא משנה מי זה או מה זה ולקבל אותו.

אבל...

פנה אלי לפני כחודש חבר שגולש פה והוא אומר לי שזה נראה שבנוג"ה יש קבוצה. אז שאלתי אותו למה הוא לא מצטרף לקבוצה? אז הוא ענה לי כי הוא לא רוצה.

אז זה יפה מאוד להעיר על כך שישנה קבוצה (ואני לא מעיר פה כלפי סתם אחת, אם זה בטעות נראה כך) אבל אם אתה רוצה להשתלב, אז אתה תשתלב! 

אני מכיר כמה וכמה מקרים של משתמשים שתוך שבועות נהיו מוכרים.

ואני יודע על עצמי מקרה הפוך ש-5 שנים אני גלשתי בפורום ובוקשי הכירו אותי ואז פתאום בבת אחת (אחרי הפסקה מאוד ארוכה) השתלבתי פה ונהייתי מוכר לכולם ויש אנשים שעדיין לא מאמינים שאני פה כבר 6 שנים (בעוד 17 יום!!!! )

אנחנו צריכים לקבל - זוהי המטלה שלנו - ואני חושב שהמגמה שדיברו עליה לפני כמה חודשים ממש השתפרה. אבל גם החדשים צריכים לרצות להשתלב - בשבילם!

יכול להיות שיש כאלו שלא רוצים להשתלב,סתם אחת

אבל זה לא נכון להגיד שמי שרוצה להשתלב- משתלב,

אני יודעת על המון חבר'ה שרוצים להשתלב ולא מצליחים...

ואני ממש מסכימה איתך שהמצב השתפר!! אבל עדיין יש למה לשאוף..

וקוראים לי אוריה, לא סתם אחת

ההערה הראשונה מוצדקת. מקבלת על עצמי בלנ"ד לשים לבמישי' מאפושו'

בקשר להצעה..

לא נראלי שכדאי. כבר היינו בסרט הזה..

הרבה פה אולי לא זוכרים, או לא יודעים בכלל על "המפגש של ברוך ויאלה" אז אני יספר לכם..

זה היה המפגש הראשון מסדרת המפגשים של השנתיים [שלוש??] האחרונות..

מפגש נחמד בגן סאקר. מפגש סביב כלום..

בלה בלה בלה, השתלשלות העניינים. הגענו למפגשי התנדבות. כדי שהמפגשים יהיו סביב משו'.. כי כשהם סביב כלום יש להם נטייה להגיע יותר מהר למקומות שאנשים לא רוצים.. "מושב לייצים" אם תרצו.. [ובלי קשר לטעמי דת ומסורת- יש להם פוטנציאל מטורף להיות משעממים, לא זורמים וסתם מפדחים..]

פה ושם.. טרלללה.. נוצרה "מסורת" של מפגשים אחרי הסיבו"ש.. מפגשים קטנים יותר, ויותר זורמים. [כי אנשים כבר שם.. כשבאים במיוחד למפגש אז צריך שיהיה גם מי שיארגן אותו ויתכננן איזה הפעלה או משו' כזה.. כשעושים את זה כשהח'ברה גם ככה שם, אז לא מתבאסים שיצא משעמם.. כי גם ככה באנו..]

נכון שהמערך של ההתנדבויות מתפתח, ופיצלנו אותו [לריענון זיכרונכם- מחוז ירושלים, מחוז מרכז, מחוז צפון ומחוז דרום..] אז נכון.. ככה ההתנדבויות הן כבר לא מפגשי פורום כלליים- אבל גם אותם לא שכחנו.. התנדבות פסח- היה מטורף!! התנדבויות חופש- בעז"ה עוד יהיו! מחוזיות.. אבל גם כללית!!

בכללי- יותר מידי מפגשים, מורידים מכל העניין..

[כמו שוקולד, לקוביה אחת יש טעם מיוחד. אבל כשאוכלים טבלה שלמה ברצף- הקוביה האחרונה כבר שונה מהקוביה הראשונה.. אפיל ושתכלס- הן בדיוק אותו דבר..]

והם משבשים את האנונימיות. ככהש אנשים שלא רוצים לחשוף את עצמך [יש כאלה.. לא כולם פצל"שים..] נשארים קצת בחוץ..

נכון, אנחנו סוג של מפשחה. וב"ה אנחנחו משתדלים לעשות טוב עם הכח הזה.. אבל הכל צריך מינון.

עד כאן דעתי להיום.. שכוייח עצום לקוראים!!

והערה רביעיתחרותיק

נראה לי זה חסר טעם להיפגש סתם ככה.

אם מישהו היה מתנדב להכין איזה קטע קצר,

או לפתח דיון..

מה הטעם לראות אחד ת'שני ו... כלום?

ת'בנות גם ככה אני רואה בסיבוב עצמו,

והבנים לא ממש מעניינים אותי..

אז אם היה משהו שיוסיף ערך לזה, הייתי באה יותר.

'בנתם? יופי.

אני מסכים עם חרות ומישי'מרדכי
חרות... אני לא יודע מה את עשית..אברי

אבל אנחנו דיברנו גם על כל מיני וגם אישי פנים מול פנים. מה שטוב זה שזה לא עולם וירטואלי...

זה היה עד כדי כך מעורב? |מזועזע|מיריצ'י =)

איך אתם יכולים???... ב"ה שלא מצאתי אתכם  

טוב, תגזימו חבר'ה.ט!הר

מי שרצה הביא את עצמו למצב של התערבבות.

וזה לדעתי לא היה כ"כ מזעזע.

כאילו שרוב החבר'ה פה לא בנוער מעורב.

מי שרצה יכל להמנע מזה, וזה לא מזעזע כמו שזה נשמע.

אני דווקא רציתי לבוא-אש להבה

סתם, לאוו דווקא כדי לדבר, סתם לראות מי האנשים. אבל אני מסכימה שלא הייתי מרגישה נעים אם אף אחד לא היה מתייחס אלי...

לא, עד כמה שזה נשמע מופרך-כנרית על הגג=)

כל אחד יכול לבחור לעצמו.

יכולת לבוא ולדבר רק עם בנות, זה לא כזה מסובך...=]

מה, את באמת חושבת שהייתי מגיעה:אש להבה

"היי, מקורה? מה נישמע?" ונידחפת להן לשיחה?

כן=]כנרית על הגג=)

בואי אליי!!

אין בעיה!אש להבה

בפעם הבאה, נדבר!

טוב אני לא יודע מה הלך אחרי שהלכנו..אברי

אבל זה לא היה נורא. וחוצמזה... כנרית צודקת. מי שרוצה ידבר עם מי שהוא בוחר.

ואני ממש בטוח שהגזמתם כי זה ממש לא היה נוראי כשהיינו שם["היינו" מי שידוע לו ידוע]

רציתי לבואעדן16

ולא יצא..מכל מיני סיבות..היה ממש מוקדם השעה..ב8 עוד הייתי ממש רחוקה מהכותל.

ובקשר למה שאברי כתב ,אני ממש מסכימה איתו בתור אחת יחסית חדשה מהפורום ולא באמת מכירה מפה אנשים..אז זה גם היה אחד השיקולים אם לבוא או לא..

שני דברים....אפרת234

דבר ראשון, זה באמת מעצבן שכל אחד מדבר עם השני ואני אמורה להתקע להם בשיחה!!!! אני מרגישה מפגרת לעשות דבר כזה! ו.... אני וחברות שלי הסתכלנו מהצד, ולוידעת אם זה תמיד ככה, אבל זה היה נראה מזעזע! אני לא באמת נפרד לגמרי, אבל זה לא היה נראה משו... (לפחות מהצד... לא דיברתי עם יותר מדי אנשים...)

אני לא הייתי*1 משועממת*

אבל באמת שאני לא מבינה מה הבעיה שבת תדבר עם בן?

כי אנחנו בכל זאת דתיים ושומרים על ההלכהמרדכי

בס"ד

וכן יש בזה טיפה של בעיה.

במפגש עצמו אני אישית לא שמתי לב לבעיה כל שהיא. בדרך חזור למרכזית כן היו כל מיני פתיחיות בין בנים לבנות (כמו תחרויות ריצה שלא לצורך וגנבת תיקים אחד לשני וכו') ובזה לפי דעתי ישנה כבר בעיה.

מרדכי-- כל מילה בסלע!מישי' מאפושו'

למשועממת- זאת הבעיה. לדבר, במפגש, יוצר קבוצה, מביא לפתיחויות שיש בהן בעיתיות..

כן. יש בעיה שבת תרוץ ברחוב, בטח ובטח כשהיא רצה עם בן!

כן. יש בעיה למשוך מישו'/מישי' בתיק.

כן. יש קצת בעיה להסתובב עם כיפה וחצאית [כאן אפשר לצחוק עליי בקול..] בקבוצה מעורבבת שצועקת וצווחת באמצע העיר..

זה לא שאני לא באה.

אבל אני לא רואה את המצב כאידיאלי..

אוסיף עוד משהומרדכי
בס"ד

בהליכה משותפת אין בעיה כי זה כמו המפגש עצמו אבל ברגע שמתחילים להשתולל שם זאת כבר בעיה. ובתור נוער דתי זה לא אמור להיות.
תלויי איך נראית ההליכה הזאת.. או המפגש..מישי' מאפושו'

כבר שמענו שמבחוץ זה לא תמיד נראה כ"כ טוב..

הליכה רגילה לא אמורה לעורר ראיה לא טובה מבחוץמרדכי

בס"ד

אבל כפי שאמרתי - ברגע שמתחילים כל מיני תחרויות ריצה וגנבת תיקים - פה מתחילה הבעיה וזה דבר שאסור שיהיה! צריך לדעת מה הגבול האוי!

זה מה שהלך??? מזל שעזבנו יותר מוקדם!!!!אברי
מממ, שלא יגיע לקשרים? בכלל, כי אסור..שולמית=]

זה גם לא טוב, לוידעת.. XD

לא הייתי הפעם אבל אני מגיבה בכל אופן...עץ על מים

א. באופן כללי אני מסכימה איתך, אבל גם מי שלא מכניסים אותו צריך להשתדל להכניס ת'צמו לא להתקע אלא להיות קשור... ואז הקבוצה תוכל להכניסו אליה כי מי שלא מראה רצון להכנס לקבוצה וכביכול לא מעניין אותו אז... לא הייתי אז אינלי מושג! אבל זה בכללי ובסה"כ מסכימה עם דבריך.

ב. לא שייך לדעתי, יש התנדבויות פורום שבהם נפגשים, לבוא בשביל מטרה מפגש פורום מה העניין בזה? זה בזבוז זמן וזה יביא לקלות ראש גבוהה, סיבו"ש זה באים לסיבו"ש (מקווה לפחות) אז כבר נפגשים.. התנדבויות באים להתנדבות ונפגשים וכו'... אבל לבוא בשביל להפגש? זה יגרור הרבה בלאגנים לדעתי אין טעם וזה לא שייך.

זה לא כזה נורא לדבר עם בנים!אפרת234

פשוט איך שזה היה נראה אתמול.... זה לא היה משו!

בודאי שזה "נורא" כשזה עובר את הגבול שההלכה מציבהשואף לאור

אני לא חושב שפעילויות כאלו צריכות להיות מעורבות,גם אנשים איכותיים יכולים להיסחף.

גכחלקיחלכיקכיעעירוניסט גאה

אמנם לא הייתי במפגש אבל שמעתי שהיה ממש אחלה
אז קודם כל שאפו ענק למארגנים קבלו ח"ח
ולכל מי שהיה שם ספרו קצת איך היה? מי היה? ומה הלך?

ועכשיו לעצם הדיון אני מסכים עם אברי ואני בעד שיעשו גם סתם ככה מפגשים זה ממש נחמד לפגוש את כולם
רק שזה פורום מעורב...אברי
אוווף{ר}צינית

אני רציתי גם לבוא אבל המשטרה לא נתנה לנו להכנס בגלל שהיה זריקת אבנים ושיא ההתבאסתי  

אהה.... זה מה שאמרו לי שחסמו את הכל?!אפרת234
זה לא היה כזה מעורב (לדעתי האישית בלבד)שוקו =)

אם בשבילכם לא מעורב זה גם לא לשאול את הבנים מה הניק שלהם או מה קורה מה נשמע כזה, 

אלא ממש הפרדה בלי שום קשר אחד עם השני, לא לדבר ולא כלום תעשו בנים במקום אחת ובנות במקום אחר

לדעתי זה לא היה כ"כ ביחד (או שבגלל שראיתי אותכם פעם ראשונה ורק 5 דקות אז כנראה יחסית למפגשים אחרים שלכם זה היה אוי גוועלד )

ולמתלוננות - אין בעיה להיכנס לשיחה ולהגיד אהלן מי את (פשוט עשיתי את זה אתמול אז|מחפש תרוצים|...)

אנשים איזה מעורב ?! חח בקושי דיברנו עם הבנות ...כפרגניסט..
ומי שבאמת חרג מגבול הטעם הטוב שידע שזה לא לעניין במיוחד לפעמים הבאות....
לוידעת מזה נקרא אצלך לחרוג מגבול הטעם הטוב....אפרת234

אבל היה צריך לצלם את זה מהצד..(לא שאני הייתי ממש בסדר, אבל גם מבחינתי, זה לא היה הכי טוב) וזה פעם ראשונה שלי, אז אנלוידעת מה יש בד"כ.....)

שלום וברכה אחינודניאלה .ד.

1.[הייתי יחסית מעט זמן ולהרגשתי הספקתי להכיר חבר'ה מכל מיני "קצוות" ופינות ]

2.לדעתי מפגשי הפורום עדיפים תחת מעשה התנדבות או משהו בסגנון.

בגלל שכשעושים מעשה עסוקים יותר בהתנדבות.. מאשר בסתם מפגש הכירות שזה מבלבל 

אם זה היה מכובד או לא.

[כמובן התנדבות כמו שעושים פה בד"כ "בנות במחלקה א' בנים במחלקה ב']

וככה סתם מי שרוצה להפגש בנסיבות כאלו למשל- יום ירושלים, סיבו"שים אז שיפגש בלי לארגן מפגש פורום כלשהו.

*הערה: אינני פוסק הלכות. לא רב ולא אדמו"ר.

על כן קחו את דברי כדעתי האישית בלבד ללא כל קשר לפסיקת הלכה.

לדעתי היה מפגש אחלה(קצת מוזר...)....E.L.T
עבר עריכה על ידי E.L.T בתאריך א' סיון תשע"ב 15:53

ולאידע על מה אתם מדברים לגבי מעורב מידי....

..אני הקטנהאחרונה

א. אני ממש לא תוקפת אבל...ראיתם איזה תגובות היו פה שרצו לסגור את השיחה אישית וחדר ראשי לפי דעתי
    מודעים פה לעניין של המעורב למרות שייש גם הרבה מאוד שיחות של בנים-בנים בנות-בנות..אז אם זה באמת
    מפריע למה לא עושים עם זה משהו?  למה לא הסכמנו שזה יקרה בתור התחלה? לא הרגשתי ולא ראיתי שהיתה
    איזו שהיא חריגה מהחוקים של הפרדה לשאול מישהו מה הניק שלו זאת בעיה? גם אם יש פה קשרים יותר
    פתוחים בין כמה אנשים פה שהדעה שלהם לדבר עם בנים/בנות זה לא רע אנחנו יודעים גבולות!!
ב. לא בכוונה מתעלמים מאנשים ! לפעמים צריך לדעת ולעשות את הצעד של ל"העיז" ולהכנס לשיחה שאתה בוחר
    בה..הכל תלוי בבן-אדם..
ג. וכלפי חוץ גם אני הסתכלתי עלינו מוזר (עוד לפני נכנסתי לפורום....) אבל זה עובר שנכנסים לבפנים....לדעתי
   אנחנו אחלה משפחה!!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך