יש לי שאלהיהיה טוב!
אופס.. זה בטעות נשמר בלי כלום מתחת.. ^^^יהיה טוב!
איך עושים שתהיה לך חברה טובה??
איך יודעים שהיא באמת חברה טובה??
תודה!
נראה לי כך...אח..
"קנה לך חבר" - אומרת המשנה באבות - צריך לקחת חבר ולקנותו...אפשר להיות חבר של מישהו ע"י זה שאתה תתן לו דברים - לאו דווקא ממתקים וכו'... אלא עזרה , עיצות , תשחקו ביחד וכדו' וע"י שתבקש ממנו עזרה , תשאל אותו שאלות ...- זה גם עוזר לקנות חבר , שאתה עוזר/נעזר במישו נוצר בינכם קשר של אכפתיות , אהבה - וזה בעצם החברות!! וחברה טובה - זו מישי שמוכנה לעזור לך גם מתי שקשה לך ואפילו שקשה לה - ז"א היא איתך כמעט לכל אורך הדרך , אחת שלא חברה שלך בגלל שיש לך כשרונות כאלה או אחרים אלא היא אוהבת אותך עצם היותך - את! זו חברה טובה שתעזור לך כמעט בכל מצב אפשרי...ויודעים ע"י שרואים אם יש בה את הדברים שמאפיינים חברה טובה.
בהצלחה!!
הנה, תראי את זה:מ.מ.י.ר
זה לא ארוך, מאוד כדאי לקרוא, לקוח מאתר "aish". בהצלחה!
כתבה: אמונה ברוורמן.

המשנה בפרקי אבות מורה: "קנה לך חבר". זה נשמע קצת מוזר - איזה מין דבר זה חברות קנויה? זה נשמע יותר כמו תיאור של יועץ או פסיכולוג מאשר של חבר. האם אנחנו לא פשוט מכירים, מוצאים חן אחד בעיני השני ואז מתחברים?

כדי להבין את המשנה, אנחנו צריכים להגדיר קודם כל את המילים 'קנה' ו'חבר'.

בואו נתחיל ב'חבר'. לכולנו יש המון מכרים - אנשים שאנחנו אומרים להם שלום ומשוחחים איתם על דא ועל הא. ייתכן שיש לנו גם הרבה ידידים - כאלה שאיתם נחמד לנו לצאת לסרט, לים או למשחק טניס משותף. אבל החברים האמיתיים של רובנו הם מעטים ויקרים. אלה הם אנשים שאנחנו יודעים שרוצים בטובתנו, אנשים השותפים למטרות החיים שלנו.

לכולנו יש המון מכרים, אבל החברים האמיתיים של רובנו הם מעטים ויקרים.

לפעמים אנחנו מגלים שהשאיפה שלנו להתקדמות ולצמיחה אישית מתגברת, או שאנחנו רוצים להכניס לחיינו מידה רבה יותר של מסורת, ואז, חלק מהידידויות היותר שטחיות נעזבות בשולי הדרך. לפעמים אנחנו פשוט מתבגרים ויש לנו פחות סבלנות למערכות יחסים חד-צדדיות או מוגבלות. "החיים קצרים", אנחנו אומרים לעצמנו.

חברים אמיתיים הם אנשים שיהיו שם בשבילנו, בעת צרה ובזמן שמחה. לחברים אמיתיים יש "עין טובה" - הם תמיד שמחים בשמחתנו. לפעמים אנחנו משיגים מה שהחבר שלנו היה רוצה לעצמו - מתקבלים לאוניברסיטה מסוימת, זוכים במשרה טובה או בהעלאה במשכורת, בבן/בת זוג נהדר/ת, בילדים וכו'... אדם בעל עין טובה מסוגל להיכנס כל כולו לשמחה שלך, ולהרגיש כאילו הייתה שלו.

אם אנו בני מזל, יש לנו כמה חברים אמיתיים כאלה. ואנחנו צריכים להודות על כך.

אבל איך משיגים חברים כאלה? קונים אותם. לא בכסף או במתנות. לא במסעדות מפוארות או בבולמוסי קניות. חברים אינם "שלל". חבר טוב קונים בזמן שלנו, בדאגה, באכפתיות, במחויבות.

הדרך היחידה לרכוש חברים אמיתיים היא להיות חבר אמיתי. להיות שם כשהחבר שלך זקוק לך, לקחת את דאגותיו ללבך, להתייסר בגלל צרותיו, כפי שהזכרתי קודם, ולשמוח בשמחתו. אם אנחנו אלו שתמיד מדברים והם תמיד מקשיבים, זאת אינה חברות (אני זוכרת ששפכתי את הנשמה שלי לפני ידידה באוניברסיטה, וגיליתי שהיא נרדמה באמצע הסיפור!).

חברות זה המון עבודה. אנחנו צרכים להשקיע כדי לקנות אותה. אבל, כשאנחנו מצליחים, אנחנו נהיים הרבה יותר עשירים ובריאים ומאושרים.
....צאקי 2
כמו שאמרו פה חברה טובה באמת לא עושים.. אלא מוצאים צריך לחפש טוב טוב וכשתפגשי אותה את תרגישי שהיא באמת חברה אמיתית
מכסימה עם כולם!פגזניקית גאה!
אבל ישלי משו להוסיף.
חברה טובה- תדע גם להרפות בשעת הצורך...
והמבין יבין..
חברה טובה לא עושים, חברה טובה מוצאים..-מתוקה שכזאת
מישי שהיא חברה טובה באמת לא תלכלך עליך, תאהב אותך, ותדאג לך, -לדעתי כל השאר חשוב, אבל זה העיקר!!
אני מסכימה אם מתוקה שכזאת...ממצב??
באמת חברה לא עושים אלא מוצאים לאט אם הזמן...
שתראי שהכל הדדי בחברות שגם את נותת וגם מקבלת תדעי שזאת חברה אמיתית!!!
אין, כל השירשור אני חושבת על חברה שלי..פגזניקית גאה!
מזה שיש חברות טובות!! באמת!! קשה למצוא הרבה כאלה- אבל כשמוצאים- זה הכי טוב שאפשר לבקש!!
קשה דוגרי קשה.. ואין שום נוסחת פלא!אנונימי (פותח)
אני יודעת שזה לא כל כך קשור לנושא של השרשורחיוכים
אבל בכל זאת, רציתי לשאול אם יש אפשרות שתהיה יותר מחברה אחת טובה?
ברור!! ישלי כמה!! כל פעם פונים לאחת שמתאימה..פגזניקית גאה!
כל הרעיונות טוביםננסי
אני מסכימה עם כולם-לא צריך לרדוף אחרי אנשים. מצד שני, רציתי גם להעיר משהוא. תחשבי על עצמך ועל מה שיש לך לתרום לקשר עם חברה. תחשבי על כל המידות הטובות שלך. ככל שתאהבי את עצמך יותר גם אחרים יאהבו אותך וירצו להתחבר אליך. זה עבודה פנימית לפעמים קשה. אבל בסוף זה משתלם.
יווו תודה לכולם!!!!יהיה טוב!אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך