זקוקה לשמוע דעות בנוגע להמשך קשר בעייתיבחורה טובה

שלום, 

אני בת 24 ,סטודנטית לתואר שני, קצינה בצבא ובאה מבית דתי-מסורתי.

לפני כשנה וחצי הכרתי במהלך בילוי עם חברים בחור שקטן ממני בשנה וחצי.

החיים לא חייכו אליו, בלשון המעטה: ההורים שלו גרושים, אמא שלו חולת נפש שהתעללה בו ומגיל 13 הוא חי לבד ודואג לעצמו. כמובן שכדי לשרוד הוא הדרדר למקומות הכי נמוכים והתעסק עם משפחות פשע, סחר בסמים וכו'. 

בגיל 18 התגייס למג"ב ומשם משכו אותו למשרד הביטחון לתפקיד קצת יותר מסווג עם תעודות זהות בדויות ועבודה שהוא לא יכול לספר עליה לסובבים אותו. לימדו אותו ערבית כדי שיוכל למלא את תפקידו ומאז  הוא נאלץ לשקר לחברים שלו בנוגע למה שהוא עושה, והשקרים הפכו להיות חלק בלתי נפרד מהחיים שלו.

כשפגשתי אותו לראשונה הוא סיפר שההורים שלו נרצחו ושהמשפחה המאמצת התעללה בו, ומתוך רחמים החלטתי שאני אעזור לו. הוא הזדקק לעזרה שלי ונתפס בי.

לאט לאט גיליתי שהכל שקרים ושהוא רימה אותי לחלוטין, ובמקביל התחלנו להתקרב והתפתח קשר רומנטי. 

בשלב מסויים הבנתי שהוא משקר בנוגע לדברים שאינם קשורים לעבודה שלו, ואפילו קשורים בי [ושלא לדבר על בגידות].

נפגעתי, היה לי קשה, אבל נפרדנו ולא דיברנו במשך 3 חודשים. 

לפני כחודש הוא בא אליי בטענה שהוא השתנה והוא הבין את הטעות שלו ולא רוצה לאבד אותי ומבקש שאני אתן לו הזדמנות שנייה. 

לא האמנתי לו אבל הוא התעקש שאני אבוא לראות היכן הוא גר,הלכתי איתו לשם ובעל הבית היה רב שבעברו היה שוטר וטען שהוא עשה את כל הבדיקות האפשריות והוא אכן היה במשרד הביטחון ונאלץ לשקר בגלל תפקידו אך הוא לא שקרן מטבעו. 

השאלה היא האם לתת לבחור הזה צ'אנס? האם אני יכולה להיות רגועה ולדעת שהוא לא משקר לי יותר? שהוא לא סוחר בסמים יותר? שהוא לא יבגוד שוב? [יש לו גם חובות בהוצאה לפועל שהוא טוען שהוא מכסה בחצי שנה..]

בדבר אחד אני בטוחה, הוא אוהב אותי באמת. אבל האם האהבה הזו חזקה מספיק? הוא רק בן 22...

אני אוהבת אותו מאוד אבל חוששת נורא להיפגע שוב.

מה הייתם עושים במקומי? 

נותנים לאהבה לנצח או להיגיון להכריע במקרה כזה?

תודה

הגיון!! ברור שהגיון!!*קומי אורי*

הבחור אוהב אותך? רוצה להשתנות בשביל עצמו?? שיראה שהוא משתנה!

שיוכיח שהוא אדם טוב יותר היום!!

אני אישית לא הייתי מתאוששת מכל כך הרבה שקרים..

זו בעיה לא קטנהשואף לאור

אני הייתי ממליץ להתייעץ עם רב שהוא גם מבוגר בשנים ושדעת התורה היא דעתו ושהוא יתן עצה חכמה.

את מוזמנת להתייעץ עם רב ב http://kipa.co.il/ask (בהרשמה קצרה ובחינם כמובן),לא ניתן לתת רק לאהבה עיוורת לנצח,זו יכולה להתפורר מאליה באם משהו רקוב ולא נתנו להגיון לבקר אותו.

שה' ידריך ויברך אותך לבחור באמת ולא באשליה. בהצלחה רבה בכל !.

לא פשוט בכלל...ארמי

מה אני אומר?

אל תתקרבי, תברחי ותמצאי מישהו עם פחות "עבר מסעיר".

מה הייתי עושה?

לא יודע.

השאלה עד כמה את אוהבת אותו, אם בכלל...

לנו תמיד היו אומרים באולפנא..2 גדות לירדן

לא מתחתנים על בסיס הבטחות..

שלושה חודשים זה לא זמן שממש מספיק להשתנות..

אפשר לתת הזדמנות שניה אבל אחרי שהוא מוכיח את עצמו..

שהוא מכסה את החובות, לא משקר, יש לו קשר אמיתי (!!) איתך ושהוא לא משחק ברגשותייך..

לדעתי אי אפשר לפסול לגמרי, אבל לבדוק הרבה יותר..

אם ההגיון שלך אומר שזה לא מתאים-אז לא!!

כי אהבה זה גם מהלב אבל גם מהשכל..

גם צריך להבין מה זה אהבה... איך אפשר לאהוב מישהו שאת פגועה ממנו כ"כ..

תעשי חשבון עם עצמך מה זאת האהבה הזאת.. מה היא מוציאה ממך.. לאן היא מובילה את שניכם..\

בהצלחה!!!

שתזכי להרבה שמחה וסייעתא דשמיא!

נשמע סיפור מאד מוזרשורש וגרביים
יש בו כמה סתירות. אם הוא הדרדר לפשע בילדותו לא סביר שקיבל תפקיד רגיש ועוד שמשכו אותו ממג״ב לשם.
בנוסף, ישנו טיפוס של אנשים, בד״כ שגדלו ברחוב, שהשקר הפך בשבילם לדרך חיים והם משקרים גם כשזה לא נחוץ אולי כדי לקבל יחס חם שחסר להם. במציאות הקשה בה גדלו זה היה הרגל הכרחי. נתקלתי בכמה נערים כאלה וקשה מאד לתת בהם אמון.
לפי מה שאת מספרת נראה שהוא מסוג הנערים האלו, שהם מאד מסכנים וזקוקים לעזרה ומשוועים לתשומת לב, אבל קשה מאד לבנות מערכת יחסים נורמלית איתם.
בכל מקרה תנסי להפעיל את כישורייך בתור קצינה (איך לעבוד עם אנשים) ואיך היית נוהגת אם מישהו תחתייך היה משקר בצורה כזאת. כנראה שלא היית נותנת בו אמון אלא מטילה ספק ובודקת שבע פעמים כל דבר. כדאי לעשות כך גם כאן. 
מצער מאד אבל התאהבת בדיוק בטיפוסאלעד123

שצריך להתרחק ממנו ככל שאפשר.

אני לא אוהב דיאגנוזות אבל הבחור הזה הוא פסיכופט. לאנשים כאלה אין תקנה. הוא יאמלל ויסבך אותך ואת כל מי שיבוא אתו בקשר הדוק.

הוא תמיד יבטיח, תמיד ישכנע ואף פעם לא יקיים.

את חייבת לחתוך ומייד, ללא כל תירוצים וללא כל תקופות נסיון וללא כל שיהוי או דיחוי כי גורלך ועתידך תלויים בכך.

לא רק שעליך לחתוך אלא שאת גם חייבת לאסור עליו לקיים אתך כל מגע ואם הוא ממשיך - את צריכה עזרה של הורים ויתכן שגם תצטרכי לפנות למשטרה.

צר לי שהייתי צריך לכתוב זאת אבל אני חוזר ומדגיש- עם טיפוסים כאלה אין שום תקווה, הם מאמללים את זולתם ולא משתנים לעולם.

ואוו אלעד!! קצת הגזמת!סאלח שבתי

זה שהיה לו בעיות בילדות זה אומר שבגלל זה לעולם לא יוכל להיתחתן עם מישהי נורמאלית..?!

זה אומר שלא תוכל להיות לא אהבה?!

לאנשים כאלו יש תקנה!! פשוט יותר קשה להם למצוא אותה..! אבל הם מסוגלים למצוא אותה ולהיות בנאדם נורמאלי עם אישה, משפחה וכו'..

זה פשוט לוקח קצת יותר זמן..

לדעתי תחכו קצת..ואח"כ תיפגשו ,ותנסי ליראות אם הוא באמת הישתנה או לא..

ותנסי לישאול את עצמך באמת מהי האהבה שאותה היית רוצה ואם הבנאדם הזה יוכל לתת לך אותה בע"ה..!

בהצלחה !! אלעד-סליחה עם התקפתי מידי..

לא הגזמתי כללאלעד123

זהו אדם מסוכן לכל סובביו.

זהו סוג של הפרעה אישיותית שלעולם לא ניתן לתקן אותה, זה אבוד.

היא צריכה להתנתק ממנו באופן מיידי ללא כל דיחוי נוסף.

מסכימה עם אלעד בכל מילה!אלירז
אנשים משתנים..! כל בנאדם יכול להשתנות!סאלח שבתי

נכון, אבל לא תוך 3 חודשיםנקודה למחשבה

ובעיקר לא על חשבון הגב של מישהו אחר!!!!!

אני אישית לא הייתי לוקחת את הסיכון,סאלח שבתי

אבל אצלם-אם זאת אהבה אמיתית אז למה שלא תחכו עוד שנה בערך ואז תמשיכו לצאת..? לא חבל לפספס..?

אתה חי בסרט חברורק אני מרוב

למה נראה לך שאלעד לא צודק????

אתה חי בעולם הדן לכף זכות ולא קולט שיש פה אדם מניפולטיבי, שקרן.

אם הוא רוצה להשתנות- שיוכיח בשטח, לא מתחתנים על בסיס "אולי הוא ישתנה"

ואולי הוא לא????

סליחה על הבוטות אבל אתה חי בסרט רע, רע מאוד 

ולא, לא חבל לפספס בעל מזעזע כזה שלא מוכיח את עצמו כבר בשלב הדייטים

היא לא צריכה להיות המטפלת שלובתאל1

או הפסיכולוגית שלו.

אולי יש לו תקנה איכשהו- אבל לא על חשבונה.

הוא לא רוצה אותה סתם... הוא יודע שהיא אוהבת אותו, זה אחלה דרך לנצל.

ואל תחכי לראות שהוא השתנה!

האנשים האלה מבטיחים ומבטיחים ואומרים הרבה דברים- והם משוכנעים בזה באמת

ואת לא תעמדי בשיכונעים.

זה לא יעזור- עופי ממנו כמה שיותר מהר וכמה שיותר רחוק!

דעתי מעט שונה מכל הנאמר עד עכשיו...itay0432

עד אלי התגובות היו בסגנון "אין דבר כזה תשובה". אבוי לנו אם ריבונו של עולם היה מתייחס אליינו ככה...
זה כמובן לא משנה את העובדה שרצוי מאוד להתייעץ עם מישהו שמכיר אותו ואותך,וגם אם כן לחסום את הרגש למשך תקופה עד שיוכיח את עצמו...

בסופו של דבר הייתי אומר לו שיוכיח את עצמו בזה שיסגור את חובותיו ונדבר. בנאדם שנמצא בהוצאה לפועל זה מעיד הרבה. בנאדם שיצא מיזה זה מעיד המון!

ההבדל הקטן הוא- שאנחנו לא ריבונו של עולם!!*קומי אורי*

היא לא צריכה להיות איתו כי "אוי ואיבוי אם ה' היה מתנהג אלינו ככה"!

ה' הוא ה'! והוא יכול לסלוח למי שהוא רוצה לקבל את השבים אליו חזרה!

אבל אנחנו בני אדם! אנחנו לא תמיד יכולים להכיל כ"כ הרבה!

אני עדיין לא מביןהאדם היושב
עבר עריכה על ידי האדם היושב בתאריך ב' סיון תשע"ב 00:53

הוא שיקר גם בנוגע לדברים שלא קשורים לעבודה שלו? דברים שקשורים בך? הוא בגד בך? 

אני לא רואה איך בנאדם הופך בתוך שלושה חודשים לאדם חדש אחרי דברים כאלה. 

אני גם לא בטוח שהייתי סומך על בעל הבית\רב\שוטר לשעבר. 

אם הבחור חי כל החיים שלו עם שקרים, והוא יודע לשקר טוב, לא מן הנמנע שהוא הצליח לשכנע אותו לשקר בשבילו. הוא הבטיח לו שזה למטרה טובה וכו'. אני לא הייתי מאמין לאף אחד בכל הקשור אליו עד שהייתי מברר בעצמי. (וכן, אני נגד בירורים... אבל זה מצדיק בירור מעמיק). 

את צריכה לבקש ממנו לבוא למקום העבודה שלו. לראות שהוא לא משקר לך בנוגע לזה. 

למרות, שאחרי שנשבר אמון בין בני זוג בצורה כ"כ חמורה, אני לא רואה איך אפשר לשקם אותו. אני לא רואה איך אי פעם תוכלי לתת בו אמון. 

אני לא הייתי נותן צ'אנס במצב כזה. אבל אם תחליטי אחרת, תיזהרי ותוודאי בעצמך שמה שהוא אומר לך, נכון. 

(לא מפי השמועה). 

הגיע הזמן לעבוד עם השכל הישרנקודה למחשבה

ולרגע אחד לשים את הרגשות בצד.

מצטערת אם אהיה קצת רעה ובוטה אבל בואי נחשוב ביחד כי הפרטים שנתת פה קצת מוזרים..

1. את בחורה בת 24 קצינה = את אמורה להכיר את המערכת הצבאית 

2. את סטודנטית לתואר שני = יש לך שכל בראש, אולי הרבה שכל, אם כבר סיימת תואר במהלך השירות הצבאי וכבר התחלת תואר שני.

3. הבחור שקרן = עובדה!

4. הבחור טוען בפנייך שהוא בתפקיד מסווג במשרד הביטחון = קצת תמוהה בהסתמך על סעיף 3. להגיע למשרד הביטחון כשהיית בעבר סוחר סמים. אני מאמינה שאם הוא הגיע למקומות נמוכים כהגדרתך אני משערת שגם יש לו רישום פלילי. כשיש רישום פלילי אי אפשר להגיע למשרד הביטחון ולמשרדים ממשלתיים (אם אני לא טועה יש לזה התיחסות איפשהו את מוזמנת לעיין באתר של משרד המשפטים)

5. הבחור בוגד = אחד הדברים הבסיסיים לדעתי בין בני זוג זה אמון.. שפה נראה לי לא ממש קיים. תעני לעצמך, האם את מסוגלת להאמין ולבטוח בו בהתחשב בכל העובדות? 

6. אדם שרגיל לשקר, וזה מתחיל בשקרים קטנים ונמשך לשקרים גדולים - לא יכול לבצע שינוי (לדעתי) כל כך מהר תוך 3 חודשים.. סור מרע ועשה טוב זה לא עבודה פשוטה אם כבר טבוע בו ההתנהגות הזו.

7. מי הבטיח לך שאותו רב / בעל בית / שוטר וואטאוור הוא לא אדם שמשתף איתו פעולה והוא אכן בן אדם אמין?

8. והנקודה הכי חשובה לדעתי. תבדקי מהי אותה האהבה שעליה את מדברת..

אנשים נוטים להיקשר ולצאת ולהיפגש עם אנשים כי הם ממלאים להם איזשהו צורך מסויים. ברגע שהצורך הזה מתמלא גם האהבה נגמרת.. למה, כי פתאום אנחנו רואים את כל החסרונות ואת חוסר ההתאמה בנינו... 

לכן צריך לעבוד עם השכל הישר ולא עם הרגש.

תנסי לחשוב אם הוא יכול להיות אבא טוב כדי לחנך את הילדים שלך, בעל טוב.

האם הוא ידע לכבד אותך, להקשיב לך באמת, להחמיא ולפרגן?

תנסי לברר עם עצמך אם הוא לא ממלא לך איזה צורך מסוים.. שלא חלילה את בלחץ להתחתן ויש מי שרוצה אז מתחתנים.. 

תפעילי את השכל שלך.. אני חושבת שיש לך אחד כזה לאור סעיפים 1 + 2 שכתבתי למעלה.

9. בנימה אופטימית זו הייתי שולחת את מר בחור להמשך טיפול, שיביא לי קבלות והוכחות ממטפל מוכר שהוא אכן בטיפול ובמעקב של מישהו על השינויים והתהליך שהוא עובר. וזה רק בגלל שחשוב לי שאנשים יחיו טוב והחיים שלהם יראו קצת יותר שמחים, כמובן כל עוד זה לא על חשבוני.

10. ובנימה אופטימית זו אני אישית הייתי אומרת לו שלום וביי.

מצטערת על החפירה..

בהצלחה והחלטות נכונות

^^^^^^ כל מילה!!!!הרש
אלעד אתה חותך מידי וזו לא התגובהסוד היצירה

הראשונה שאתה חותך ככה..

לדעתי זה מוגזם- גם אם הוא לעולם לא ישתנה לא תפקידך לומר את זה ולחרוץ את גורלו.

חוצמזה, מסכימה עם לרגע אחד אבל בנוגע לאישורים הוא עלול לזייף גם את זה.

להיפרד מהר, ולנתק קשר....להחליף מספר טלפון אם צריך ולגמול את עצמך ממנו דחוף.

בגלל זה אמרתינקודה למחשבה
מישהו מוכר וידוע שהסיכוי שהוא ישתף פעולה עם השקרים של הבחור הוא אפס!! ואז תמיד אפשר לברר להרים טלפון למטפל לברר אם הוא התקדם...
אבל המטרה לא כדי להיות איתו אלא כדי לעזור ולגרום לחיים שלו להיות טובים הרבה יותר...
לפעמים צריך לעשות את זה בדרך שתזעזע את הצד השני גם אם הוא לא אוהב את זה.
לדעתי זה לא מוגזם כללאלעד123

וכל רגע נוסף שהיא מקיימת את הקשר הזה הוא רגע שבו היא נכנסת יותר ויותר עמוק למלכודת מסוכנת מאד.

מסכימה עם כל מילה, חברה אתם חיים בסרטורק אני מרוב
ב״ה תבדקי אם הוא באמת משתנה או לא וכך תחליטיmetorafi
וואוו, לא.כבשת החורף

אני לא יכולה להיות חד משמעית באמת, כי בכל זאת, אהבה וזה,
אבל לדעתי אם את יכולה - תתרחקי.

לא הייתי רוצה מישהו כזהים...

את צעירה תוכלי למצוא מישהו שיאהב ויכבד אותך. תחכי עוד כמה חודשים והאהבה תחלוף.

חבל סתם לקחת סיכון עם מישהו בעייתי

איך אפשר לרצות בקשר כזה?מאוד מעניין

איך אפשר לרצות בבחור שאי אפשר לתת בו אמון?

איך אפשר לרצות בבחור שמרוויח את כספו דרך סמים?

איך אפשר לאהוב מישהו שרצח (וזה הביטוי המדוייק!) אנשים בשביל תאוות בצע??

איך??

אני מנסה.. אבל לצערי אינני מצליח להבין...

להתרחק ממנו...-משה ר-

ברגע שאני נותן במשהו אמון והוא הרס את זה, מבחינתי אין פעם שניה.

אין פה שאלהאנונימי (פותח)

לא בגלל העבר שלו אבל בגלל ההתיחסות שלו עלייך - אין שום ספק את חייבת לנתק כל קשר איתו. בנוסף לכל מה שסיפרת הוא בגד בך ואת חושבת להתחתן איתו?????

להתחתן זה לטווח הארוך, וברור שצריך רגש, אבל רגש בלי בסיס של כבוד ואימון הדדי לא רק שזה לא שווה כלום זה עוד יותר גרוע זה מזיק.  הרב שלי אמר לי לפני שאת מתחתנת את מחפשת את הבן אדם הכי טוב והכי מתאים לך שאת יכולה למצוא. ואת צריכה לשאול את עצמך האם את רוצה שהבן אדם הזה יהיה האבא לילדים שלך.

תבקשי מד" להוציא את הבחור הזה מהלב שלך ומהחיים שלך ושהוא יביא לך את הזיוג אמת. אל תזרקי את החיים שלך, חבל. 

ולמי שאומר אוי וווי לנו, נישאוין זה לא פרויקט חסד. 

כדאי להתרחק.אנונימי (פותח)

יש סיכוי שהוא באמת השתנה, אבל כל החיים שלו הוא ישתנה עוד ועוד וכל פעם לכיוון אחר.

זה לא קשר יציב, הוא יאמלל אותך, ואולי גם את הילדים שלכם, לא בגלל שהוא אדם רע, פשוט בגלל שהוא לא יציב, ויהיה לו קשה לנהל בית, בסופו של דבר תמצאי את עצמך לבד, סוחבת הכל, גם אם הוא רשמית לידך.

בד"כ זה נגמר בגירושים, אישה וילדים אומללים.

מקווה שעזרתי.

קרוב לוודאי שהבחור סייען ערבי . או שהוא סתם נוכלאנונימי (פותח)

הרבה נוכלים מספרים שהם בכוחות הבטחון כי אז הוא יכול להמציא סיפורים על ההעלמויות שלו  

בלבול רגש אמהי עם זוגיותפיגא

ראשית, מצוין שפנית עם השאלה!

ממה שאת כותבת, שמעת על צרותיו ורצית לעזור לו ואז התאהבת.

סליחה, אבל נשמע שהרגש המרחם, האמהי שבך נוצל על ידי מי שאולי הגורל התאכזר לו, אבל אין לך דרך לדעת אם ה"גורל התאכזר" או שהסיפור מרגש עד דמעות, אך בלי קשר כלשהו למציאות.

ברור שהבחור יודע לספר סיפורים ולהמציא סיפורים. 

כדי לחשוב אם אולי לתת לו הזדמנות נוספת, יש צורך בהרבה מאוד מידע שחסר.

את צריכה מישהו אמין\ה, מישהו\י שאת מכירה - לא דרכו - לחקור עליו. 

אי אפשר לסמוך על אדם שהוא מביא לך כהוכחה על צדיקותו.

בזמנו, היתה בחורה שהתאהבה באבישי רביב.  אבל הסיפור שלו לא היה נשמע לאבא של הבחורה, אז הוא חקר ובדק ומצא שכל מה שאמר על עצמו לא היה ולא נברא, והבת, בבכי, נפרדה ממנו והצילה את עצמה.

במצב האומלל שהוא נמצא בו, אין אמת ואין שקר.  הכל ערבוביה אחת גדולה. 

אין מדובר בהתמכרות לסיגריות, שאדם יכול להחליט שאין יותר אף סיגריה. 

הדמיון הוא לאדם שמכור לאוכל.  אמנם חייבים לאכול, אבל השאלה מה הוא אוכל וכמה הוא אוכל.  וקשה מאוד לא לאכול יותר מידי...

אדם חייב לדבר, קשה מאוד להגמל מדיבור שאינו אמת, כאשר האמת והשקר כל כך מעורבבים, שנראה שגם הוא אינו יודע להבדיל, ומשקר סתם, מתוך הרגל, בלי סיבה מיוחדת או נצרכת.

לסיום - קשה להשתנות בזמן קצר של שלושה חדשים (אמנם לא בלתי אפשרי, אבל...).

נכון לעכשיו, אין לך הוכחה שהוא השתנה.

אמנם הלב היהודי הרחום והחומל רוצה להאמין שהוא השתנה, שמהיום הוא צדיק, אבל  כל עוד אין הוכחה חד משמעית שהנס התרחש,  ושוב, הוכחה שהוא מביא אינה הוכחה קבילה,

תזהרי מלחזור אליו כמו שנזהרים מאש!!!!

תתרחקי ממנו.דוסית גאה!
אל תכניסי ראש בריא למיטה חולה. ברור!בת 30

הרי חיי נישואין, בייחוד בתחילתן הם גם ככה סבוכים, ולא פשוטים לפעמים. גם לאנשים רגילים, ישרים, אמינים יש "תיק" נפשי ורגשי שהם סוחבים איתם לפעמים, וזה מספיק מורכב בשביל אישה צעירה להתמודד עם דבר כזה אם היא צריכה.

אז להיכנס למערכת יחסים עד כדי כך מורכבת, לא ברורה, לא אמינה?

ממש ממש לא. גם אם הוא ישתנה: א. כלל ראשון- את מתחתנת עם מי שהוא עכשיו, לא עם מי שיהיה אחרי השינוי.

ב. שינוי ממצב כזה יכול לקחת שנים, ועדיין יהיו השלכות על הזוגיות, על ההורות, על הדברים שהכי חשובים לך.

אז למה?

בלי קשר לשינוי שלו שיהיה או לא- אם הוא יחזור בתשובה נהדר, למה לא. אבל זה לא קשור אלייך. את תחיי את חייך במיטבם.

אהבה? יעבור... לא בציניות. למי מאיתנו לא קרה שהיה לה נורא קשה להיפרד ממישהו שממש אהבה? הזמן והעבודה הנפשית יעשו את שלהם, ואת תוכלי למצוא מישהו ישר, לא מסובך ועם רקע סביר יותר. חוצמזה שנשמע שהאהבה כאן באה לא ממקום נקי. יותר מערבוב של רחמים, חסד, ואולי קצת שקרים מצידו...

עזבי את זה. לגמרי. תמצאי לך בחור טוב, הכי טוב בשבילך ואיתו תקימי בית בריא ויציב. ברגע שקצת תתרחקי ממנו ותתנתקי רגשית את אפילו לא תביני איך חשבת להמשיך איתו.

להתרחק!!!*שלי*

ולנתק כל קשר.

לפי התיאור שלך, נשמע כמו אישיות בעייתית מאודdvdhll

יש פה את כל ה"סימפטומים" שלומדים בשיעור ראשון לאלימות במשפחה: שקרים, עשיית מעשים שליליים ואז התנצלות עליהם וניסיון לפצות. הוא משכנע אותך שהוא זקוק לך ושבלעדייך חייו אינם חיים. הוא קורא לזה "אהבה" אבל זו לא ממש אהבה. זה משהו לא בריא שמתחזה לאהבה. 

השאלה הגדולה בעיניי היא מה תעשי אחרי שתעזבי אותו. כי בדרך כלל למערכות יחסים לא בריאות כאלה יש שני צדדים. אם אפשרת לעצמך להיכנס לזה כנראה שיש בך משהו שמבקש קשר לא בריא (אני לא מאשים; זה לא משהו שיש לנו הרבה שליטה עליו). האתגר שלך הוא לנסות להבין מה בתוכך גורם לך להיכנס לקשר שכזה, ולהתמודד עם הבעיה. אחרת אולי תיפרדי בהצלחה מהבחור הזה (הוא יעשה לך את המוות כשתרצי להיפרד ממנו), אבל אז יופיע בחור אחר, ותראי את הכול קורה בשידור חוזר: "אהבה" משוגעת, פגיעה נוראית, ניסיון שלך לבלוע את הצפרדעים, בקשות סליחה ופיצויים ומתנות ממנו, התפייסות - וחוזר חלילה.

אני מסייג את כל מה שכתבתי בכך שהנתונים היחידים שאני מכיר הם מה שאת כתבת, ואולי התמונה השלמה שונה לגמרי. ממליץ מאוד לפנות לאיש מקצוע - יועץ נישואין, רב שמבין בזוגיות, פסיכולוג - כדי לשטוח בפניו את הבעיה ולקבל הדרכה מתאימה. 

בחורה חביבה, את ממש אבל ממש לא במקום הנכון לשאול.מי האיש? הח"ח!

זה פורום שרובו ככולו מורכב מאנשים אידיאולוגיים ביותר, קנאיים לתורה ומצוות וברובם הגדול סולדים מהשירות הממלכתי. רוב האנשים כאן באו מרקע דתי מתוגבר מאוד או שגם באופן אישי עברו התחזקויות דרמטיות במוסדות החינוך הדתי, בייחוד הקטנים והעצמאיים יותר. כל העולם הזה הוא עולם מבודד במיגננה ודי נפרד מעולם כפי שאת חווה בחייך. מדובר בהתנגשות עולמות. אל תחפשי עצות כאן. גם כך ברור לגמרי שמדובר על היותך בקשר אישי בעייתי ועל גורל כפי שמופיע בכל מקום ואתר בחברה הכללית בארץ שלנו.

מה שאת זקוקה לו הינו כתובת. כתובת שאליה ניתן לפנות גם ברגע קשה ולדעת ששם מכירים אותך, כולל אם יידרש ברגע של חירום. פני לייעוץ מקצועי באופן דיסקרטי וגוללי בפני היועצת (הכרחי - אישה ולא איש) את הסיפור. ההערכה שלי הינה שאותה יועצת לא תתמוך בהמשך קשר רומנטי ביניכם ותעסוק בעיקר בהפרדה הדרגתית ומסודרת ביניכם (כולל טיפול בקושי שוודאי גם הוא יחווה במהלך פרידה כזו) עד לניתוק מוחלט.

קשקוש בלבוש. כאן זה לא "הקול היהודי"dvdhll

לא מבין למה אתה צריך לדחוף את השנאה שלך לכאן, ולא מבין למה אתה משתמש בה על גב הבחורה. 
בפרט שבסופו של דבר הסכמת עם מה שכתבו פה רוב האנשים

למה החלטת שיש פה שנאה? ממש לא, חלילה, וכלפי אף אחדמי האיש? הח"ח!

בסך הכול ניסיתי להסביר שהיא גם כך חיה חיים מאוד שונים מאשר אצל רוב מניין ובניין של הפונים לאתר זה (איזה אחוז מהגולשים כאן באו מרקע דתי מוחלש או מסורתי?), וכמובן מחזיקה בדיעות וכיוון חינוכי-הגשמתי שונה (איזה אחוז מהבנות שגולשות או מגיבות כאן שירתו בצה"ל או יותר מכך היו קצינות וכו'?). היא באמת צריכה ייעוץ במקום אחר ושישמע אותה גם ממקום אחר. האתר כאן, ובצדק, פונה לציבור הדתי-לאומי המגובש והמתחזק או אף לציבור החרדי-לאומי.

אהמ, לא נראה שהיא באה לכאן בטעות.ender13
עבר עריכה על ידי ender13 בתאריך ז' סיון תשע"ב 13:21

היא באה לכאן(!) לשאול.

חוץ מזה "כל העולם הזה הוא עולם מבודד במיגננה" ?!

איפה אתה חיי תגיד לי?

אנחנו עובדים בגוש דן, בירושלים וכדו', משרתים במלואים עם כולם

ולא מרגישים "מתגוננים" לרגע אחד.

הדתי המתגונן/מתנצל זה הדור הקודם.

מצטער לקלקל לך את הרגשת ה"אני יודע".

הבחור הזה נשמע מורכב,אבל בשבילך זה אמור להיות ברוראנונימי (פותח)

היי יקרה,

האמת שהמקום שאת נמצאת בו הוא לא פשוט.

האדם הזה תולה בך את תקוותו, הוא מקווה שאת תהיי המושיעה שלו, האדם הראשון שיתן בו אמון ויחליט ללכת איתו צעד אחרי צעד בחיים המשותפים.

וכשאדם נותן לך תחושה שהוא לא יכול בלעדייך - זו תחושה שעושה טוב, והיא באמת מחמיאה.

השאלה הגדולה האם מה שעושה לך טוב זה התחושה הזו, או עצם השהייה עם האדם הזה?

זו שאלה שצריך לשאול את עצמנו עם כל אדם שאנחנו יוצאים איתו למטרת נישואין.

אם הסיבה שהקשר ממשיך היא האהבה בלבד - זה לא סיבה, כיוון שאהבה מתפתחת, ואם לא משקיעים בה היא גם עלולה להיעלם. על זה בדיוק אמרו חכמים לגבי אהבה שתלויה בדבר, בטל הדבר - בטלה האהבה. 

אבל אם הסיבה היא האדם עצמו - אפילו אם לא מרגישים אהבה ממש - אז האהבה תגיע מאליה עם הזמן...

לפי מה שאני מבינה ממך, את לא במיוחד "מחזיקה" מהבנאדם הזה.

ובינינו, איך אפשר להקים קשר של נישואים עם קשר שבנוי על חוסר אמון בין בני הזוג?!

אמון זה א"ב בקשר זוגי!

זה יכול ח"ו להתבטא בדברים גדולים, כמו לספר שהוא רק איתך ומאחורי הגב ח"ו להיות עם בנות אחרות (ואני מבינה ממך שזה כבר קיים בעברו)

ואפילו לא צריך ללכת  רחוק - זה יכול להיות גם בדברים הקטנים בחיים - כל הנושא של שימוש בכסף, עם מי דיברת בטלפון, עם מי נפגשת? וכו' וכו'.

למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

נשמע מהסיפור שלך שהאדם הזה צריך לעבור טיפול אצל אנשי מקצוע, להחזיר לו את היכולת לא לשקר ולהאמין באנשים אחרים, לשלוט בחיים שלו ולא לעשות כרצונו.

אני אישית מרגישה מהסיפור שלך שהסיבה שאת רוצה להתחתן איתו זה רק בגלל התחושה שהוא תלוי בך, ואולי גם אוהב אותך, שזו תחושה שבעצם כובלת אותך באזיקים - מה הוא יעשה בלעדיי? איך המצפון שלי יהיה?

ומתוך כך מגיעה התחושה שאת קוראת לה "אהבה"

אבל אני קוראת לה "אהבה כבולה..."

זו לא סיבה להתחתן עם אדם לקשר לכל החיים...........

בהצלחה ממש

בדרך כלל נותנים לאהבה אבל עם כזה סיפור...יודלה

זה קצת יותר מסתם סיפור...קורץ

פשוט לאעדידפ

לא יציב

לא אמין

בעיני אפילו מסוכן

הייתי הולכת לאיבוד בכוח

זה כל התסמינים לבעל מכהבתאל1

ממש אחד לאחד..

אפילו יותר מדי גלויים...

אז מה השאלה פה?

עזבי את החיים האלה -נראה לי שמגיע לך בחור טוב, שאין לו כאלה תסביכים..

למה להכניס ת'צמך לזה?

בהצלחה!

ווואו , לדעתי זה מסוכן מידיתתתתתתת

שלום לך!

לדעתי בחור שעבר כאלה חיים והסתבך בכאלו צרות בטוח יש לו משהו בנפש שבעייתי ודורש טיפול.

אני לא הייתי בכלל מתקרבת אליו לפני שהוא יעבור טיפול פסיכולוגי או יותר מזה. ובטח לא הייתי נקשרת אליו למטרות חתונה. החור צריך טיפולללל! הוא לא יכול לנהל חיים נורמאלים וזוגיים תקינים כרגע. אולי זו לא אשמתו, אבל זו המציאות. תיזהרי מלהסתנוור וללכת אחרי הרגש העיוור והמטעה!!!!!!!!!!!!!!!!! תתיעצי עם מומחים!

תתני לו לפחות כמה שנים של השתקמות והוכחה שהוא חזר באמת לחיים נורמאלים.

בהצלחה רבה!

*********** הבהרות חשובות ביותר ***********בחורה טובה

אני חושבת שהוצאתי אותו קצת יותר מפלצת ממה שהוא..
אמנם ציינתי פה רק את התכונות הרעות שלו, אבל יש לו גם לא מעט תכונות טובות.
יש לו לב זהב, ואני מרגישה מאוד מוגנת לידו, כשאני איתו אני בטוחה ששום דבר רע לא יקרה לי, הוא לא יתן לאף אחד לפגוע בי והוא בעצמו לא יפגע בי אפילו אם הכי עיצבנתי אותו והוא מסתובב עם אקדח ואני עדיין מרגישה מאוד בטוחה.
אני יודעת שהוא יתן את החיים שלו בשבילי, גם אם זה אומר לקפוץ לכביש סואן כדי להציל אותי.. 
אולי זה נשמע טיפשי ככה, אבל איפה עוד אני אמצא בן אדם שמוכן לתת את החיים שלו למעני? 
בהתחלה היססתי וחשבתי שאני איתו כי אני מרחמת עליו, כמו שאמרתם פה, אבל אח"כ פשוט הבנתי שכיף לי להיות איתו.
אם אני שוכחת לרגע מכל השקרים והבגידות, אני באמת נהנת להיות במחיצתו.
לגבי הרב שהוא לקח אותי אליו- יכול להיות שהוא אמר דברים כדי לעזור לו, אבל אני לא מאמינה שהוא שיקר לי, בכל זאת ראיתי את אשתו והילדים שלו, ואם רב משקר לי אז לאן הגענו?
הרב אמר שהוא בדק במשטרה ושהוא אכן במשרד הבטחון אז אני מאמינה שזה נכון. 
הרב לקח פתק עם כתב היד שלו לרב מקובל אחר שיודע לקרוא כתב יד מבלי ידיעתו כמובן, וקיבל כתשובה שהוא לא שקרן מטבעו אלא התגלגל לזה בלית ברירה כדי לשרוד לבד בעולם מגיל צעיר.
הוא בעצמו סיפר לי כשהיינו אצל הרב שהוא אושפז בבית חולים פסיכיאטרי אבל נבדק ויצא שהוא בריא בנפשו, הוא מוכן להראות לי את המסמכים שמעידים על זה.
אז אף אחד לא מבטיח לי שהרב הוא בן אדם אמין. אבל לפחות אני בטוחה שהוא רב. ואם הוא רב - אני מעדיפה להאמין לו ולא לחשוב אפילו על לפקפק בו.
לגבי כל מיני סתירות שעלו ממה שכתבתי - הוא סיפר לי שהוא סחר בסמים, אבל אף פעם לא נתפס ולכן יכלו למשוך אותו למשרד הבטחון[בתור תפקיד של מאבטח או מתחקר או משהו כזה..]. אני קצינה בצבא אבל אני לא יכולה להוציא מידע על אנשים שעובדים במשרד הבטחון, הם הכי מסווגים וגם אסור לי לעשות את זה.
לגבי הבגידות שלו - אולי זה גם קצת אשמתי [ולא, אני לא סובלת מחוסר ביטחון עצמי] אבל אף פעם לא הסכמתי שהקשר בנינו יהיה רישמי בגלל שידעתי שהוא משקר לי, למרות שהתפתח קשר זוגי, סירבתי לספר לחברים משותפים שאנחנו יחד.
כשהוא סיפר להם עלינו, כעסתי עליו והכחשתי. 
הוא לקח אותי לפגוש את אמא שלו ואחותו, אבל אני לא הסכמתי בכלל לספר להורים שלי עליו [לא רציתי לאכזב אותם כ"כ עם הבחירה שלי].
אז אולי אני אשמה בבילבול שנוצר אצלו? אולי הוא חשב שאני לא רצינית ולכן הרשה לעצמו להתפרק אצל אחרות?
אין אדם שמכיר את שנינו טוב ויכול להעיד בצורה אובייקטיבית, גם החברים שלו וגם המשפחה שלו סבלו מהשקרים שלו ואיבדו אמון וכנראה בגלל זה הוא נאחז בי כל כך - אין לו אף אחד אחר.
אני חושבת שהוא יכול להיות אבא מצויין, הוא לא יתן לילדים שלו לסבול כמו שהוא סבל בגלל ההורים שלו, הוא ירצה לתת להם את הטוב ביותר. 
אין לי מילים להביע כמה טוב לב הוא, וכמה אני חשה שהוא מתחרט על מעשיו, וכמה אני אוהבת אותו...
הוא יודע להחמיא לי כשצריך מצד אחד ומאידך הוא שחצן ורברבן - אבל זה רק מעטפת חיצונית שעוזרת לו להתגונן.
בלי קשר אלי, אני מאמינה שאם הוא ישכיל לעשות את הבחירות הנכונות הוא הולך להצליח בחיים ובגדול. יש לו פוטנציאל עצום שלא ממומש!
וברור שאני עוד צעירה ואני יכולה למצוא מישהו אחר ואני לא לחוצה להתחתן, אבל האמת, מעולם לא הרגשתי שמישהו אוהב אותי כל כך, גם בקשרים היותר ארוכים ורציניים שהיו לי וגם כשהבן אדם היה בחור טוב מבית טוב..
אז הוא לא רצח והוא לא סוחר בסמים כבר כמה שנים לטענתו. אז למה לא יכול להיות שהוא ישתנה לטובה גם בשאר הדברים?
בכל מקרה, כמובן שאם אני מחליטה לתת לו הזדמנות אז אני לא אתחתן איתו בשנה הקרובה כדי לראות שבאמת יש שינוי.
עד היום לא הרגשתי מאויימת, והוא מעולם לא העז לפגוע בי פיזית - להגיד שאני יודעת שהוא לא יעשה את זה בעתיד? לא יכולה. אבל מאמינה שהוא לא יגיע לזה.

אני כנראה באמת אתייעץ עם רב, וכנראה גם באמת אתרחק ממנו - ורק כי הצלחתם להפחיד אותי ולהלחיץ אותי ולפתוח לי את העיניים - תודה!
למרות שאני מאמינה שהאהבה שלנו כ"כ חזקה שהיא בסוף תנצח. ואם לא?
אם אני אחליט לנתק איתו את הקשר ובעתיד אגלה שטעיתי ושהוא בן אדם טוב וחזר לדרך הישר - אני אצטער ואתייסר במשך כל ימי חיי על שלא נתתי לו את ההזדמנות שהוא כל כך התחנן לקבל.

עכשיו יש למישהו דעה קצת פחות נחרצת עליו או שעדיין כולכם פה אחד מייעצים לי לברוח ומהר?
[סליחה על החפירה ושוב תודה לכולם!!]
אני נורא דואגת לך..נריה -

בבקשה בבקשה תיזהרי מאוד, זה בכלל לא נשמע טוב

אלו החיים שלך-ועכשיו זה ממש הזמן להתרחק.

ועוד הערה קטנה-זה שבנאדם כלשהו מתכנה רב-לא מחייב שזאת אכן האמת,

מה ההגדרה ל"רב"? היא יכולה להיות גמישה מאוד.. אז תיקחי את דבריו בערבון מוגבל..

אז אני חוזרת על מה שאמרתי..נקודה למחשבה

תשתמשי בשכל הישר שלך 

אינני מכירה אותך..

אבל מההודעה האחרונה שלך זה רק מריח לי רע.. רע מאוד..

קראתי את ההודעה הזו וההתחלה שלה פשוט זיעזעה אותי

"אני מרגישה מאוד מוגנת לידו, כשאני איתו אני בטוחה ששום דבר רע לא יקרה לי, הוא לא יתן לאף אחד לפגוע בי והוא בעצמו לא יפגע בי אפילו אם הכי עיצבנתי אותו והוא מסתובב עם אקדח ואני עדיין מרגישה מאוד בטוחה."

תקראי את זה שוב.. ושוב..

אני ממש מבקשת ממך שתתייחסי למה שכתבתי לך בהודעה הראשונה

בעיקר לסעיף 8

אני מרגישה מבין השורות שלך שהבחור ממלא לך צורך..

צורך שברגע שהוא יתמלא את תהיה אומללה.

הייתי מציעה לך לשבת לקרוא קצת את הספר של הרב שמחה כהן לפני שאת מקבלת החלטות..

בחלק ב' של הספר הוא מדבר על מילוי צרכים שבן הזוג ממלא זה יתן לך קצת כיוון מחשבה

ושוב הפעם יותר מהכל

הייתי אומרת לבחור שלום וביי ובורחת!!!

זה נשמע שהוא ערביאמא למתוקים

קראתי חומר של "יד לאחים" ובדיוק כך הם מתנהגים...

תבררי את זה טוב!!!

מה זה "יד לאחים"?בחורה טובה
עבר עריכה על ידי בחורה טובה בתאריך ג' סיון תשע"ב 23:47

הסבר בבקשה.. 

למה זה נשמע שהוא ערבי?

אני שואלת כי באחד מהחיפושים של המשטרה נמצא עליו מכתב מארגון "יד לאחים".

קראתי בגוגל אבל אנילא מצליחה להבין

"יד לאחים" זה ארגון שמטרתו מניעת התבוללותדרורה

הארגון עוסק הרבה בהברחות של בנות שהתחתנו או נכפו להתחתן עם ערבים מכפרים ערביים. הבנות האלה מתחתנות או עוברות לגור עם אנשים שהן חושבות בהתחלה כיהודים, ואחרי הרבה זמן מתברר שלא... שווה בדיקה מול הארגון. תבדקי בגוגל את הטלפון. אם לא תמצאי תחזרי אלי. חברה שלי עובדת שם כעובדת סוציאלית.

זה ארגון שמוציא יהודיות מידיים של ערביםבתאל1

שפיתו אותן ללכת אחריהם,

ובעקבות כך הן נמצאות בתוך כפרים ערביים וקשה מאד לחלץ אותן,

והן סובלות מאד! הערבים האוהבים והרומנטיים שלהן מתעללים בהן קשות.

הם כמובן גם עוזרים לפני שזה קורה סופית ולפני שהבת מגיעה לכפר... אבל אומרים שזה יותר קשה.

בכל מקרה-

זה נשמע מאד מאד לא טוב,

גם אחרי ההבהרה החשובה.

האמת- שהיא יותר מחשידה מהסיפור הראשון...

זה נשמע שהוא עושה את עבודתו כמו שצריך... לתת לך להרגיש מוגנת..מה צריך יותר מזה אה?

נראה לי שעוד הרבה.

כבוד ואמון זה הא'-ב'! בלעדיהם לא זזים!! לא ממשיכים שום קשר!!

אז הארגון הזה מציל יהודיות מערביםבחורה טובה

אבל מה זה "עושה את עבודתו כמו שצריך"? 

אני באמת חושבת שזה יוצא מפרופורציות כאן. 

הוא לא בן אדם רע!!! 

אתם מערערים לי את כל הביטחון המועט שנשאר לי..

אבל הוא תמיד עוזר לכולם ודואג לכולם, לא רק לי..

אני לא מנסה להגן עליו, הוא עשה הרבה טעויות בחיים. 

אבל לא מתוך רוע!

שמעתי גם על זה..נקודה למחשבה

"אני לא מנסה להגן עליו, הוא עשה הרבה טעויות בחיים. 

אבל לא מתוך רוע!"

ובינינו... הרבה בנות אכלו קש..

בהצלחה לך 

עם הריסת החיים של עצמך בידיים שלך!!!

אני כבר לא יודעת מה לומר עודבתאל1

הבחירה היא כמובן אך ורק בידיים שלך.

אנחנו מנסים להיות עיניים קצת יותר אובייקטיביות עם כל המידע שנמסר כאן.

אני ממליצה לך ללכת לייעוץ

מישהי אמיתית. אם את צריכה כאלה אני יכולה לתת לך מספרים באישי.

שתדברי איתם ותספרי להם הכל - והם יעזרו לך לכלכל את צעדייך..

לראות אם זה טוב או לא בשבילך

בהצלחה רבה!

למה את מתכוונת כשאת אומרת "ממלא צורך"?בחורה טובה

למה את חושבת שלא תמצאי אהבה כזו?בת 30

א. מי אמר? יתכן שתמצאי אהבה גדולה הרבה יותר

ב. הרי לא יתכן שתישארי איתו מתוך חשש שלא תמצאי אחר שיאהב אותך

ועוד- את כותבת שאת חשה מוגנת. זה באמת צורך בסיסי של כל אישה להרגיש מוגנת ע"י הגבר שלצידה. אבל זה לא הכל. ממש לא.

כתבת שהוא שחצן ורברבן רק כלפי חוץ. אז מה? הית מוכנה להיפגש מראש עם אדם שזה מה שהיו אומרים לך עליו? זה לא ענין של עבר שמשתנה. זה ענין של מידות. ואם מישהו דורס ומשפיל אחרים בגלל שיש לו חוסר בטחון עצמי מופרז? זה בסדר רק בכלל שזו התגוננות?  לא.

אגב, מה אומרים ההורים שלך? הם פגשו אותו, הכירו אותו? להורים יש בדרך כלל חוש ריח טוב כשמדובר בבן זוג לא טוב לבת שלהם. אז כדאי לך להתייעץ איתם, אם זה שייך.

ואגב, אהבה גדולה תנצח? נו, כמה חודשים אחרי החתונה החלום הזה עלול להתנפץ. לספר לך שבמשך כמה חודשים אחרי הלידה השניה הרגשתי שאני לא אוהבת את בעלי? באמת. והייתה אהבה גדולה לפני כן. האהבה זה לא הבסיס. זה הקומה השניה מעל המידות, היושר, ההערכה, הקבלה ועוד. 

אם יש את כל אלו, אז האהבה צומחת ממקום נכון.

(אגב, חזרתי לאהוב אותו, הרבה יותר מקודם...)

נראה לי שהכוונהבתאל1

שכרגע יש לך צורך להיות מוגנת, אהובה,

לאהוב מישהו.

והוא נותן לך את זה...

זה צורך שקיים בכל אחד/ת- וכמו שכתבו פה כבר (מתחתיי)- נוכל לא נראה כמו נוכל...

בהצלחה רבה! ושה' יאיר את עינייך ויתן לך עצה טובה!

תרבי בתפילות!!

את נמצאת כפסע לפני תהום גדולה ועמוקהאלעד123

אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי מקודם מלבד דבר אחד - אילו נוכלים היו נראים כמו נוכלים, הם לא היו יכולים להיות נוכלים.

הכשרון הטבעי של אנשים כאלו הוא לספר סיפורים, לתרץ תירוצים, לעורר הזדהות, אהבה ורחמים. כך הם טווים את הקורים וכך הם מפילים בפח אנשים שבאמת אוהבים אותם.

גרפולוגאורין

תני את כתב היד שלו, בלי ידיעתו, לגרפולוג מוסמך מעולה

יש לי רק פתק עם משפט אחד או שנייםבחורה טובה

זה מספיק?

***************לא***************נקודה למחשבה

את לא נותנת את הכתב יד שלו לאף גרפולוג

את מתרחקת ממנו!! זה ברור לך!!

מצטערת שאני כל כך תקיפה וכל כך חד משמעית גם בלי לדעת את כל העובדות ובכלל מי את.

יש אנשים שהם מניפולטיביים בצורה יוצאת מן הכלל שזה מדהים

הם יכולים להשפיע עליך ועל המחשבה שלך בצורה כזו ששחור זה לבן ולבן זה שחור ואת... את כמו פאטי תאמיני להם..

יש להם לשון חלקלקה והם יודעים לעשות הכל בשביל שתרגישי מוגנת ובטוחה

הם מרעיפים עליך אהבה הם רומנטיקנים חסרי תקנה 

אבל הם חלאות

המיץ של הזבל!!

והם שקרנים כרוניים!!

כן בידיוק כמו שניתן להבין מהכתיבה שלך על הטיפוס הנ"ל

הסיכוי של אנשים כאלה להשתנות הוא קיים

אבל הוא קיים רק אחרי שהם מודעים להתנהגות הקלוקלת שלהם והם הולכים לטיפול

ובעיקר שהם מפסיקים קודם כל לשקר לעצמם

יקירתי, אני מודאגת מהכתיבה שלך הוא סובב לך את המוח

הוא בחור בעייתי, התעסק בפשע בסמים

ככה את רוצה שהחיים שלך יראו??

זה החינוך שאת רוצה לתת לילדים שלך??

את כרגע עיוורת ולא באשמתך..

הוא גורם לך לזה..

הוא ממלא לך את הצורך להיות מוגנת אז הוא מגונן, הוא מחמיא ברגע המתאים ומעלה קצת את הביטחון עצמי וזה טוב לך, הוא נותן לך אהבה וחמימות וזה בידיוק מה שאת מחפשת כרגע..

אז תפתחי את השכל הישר שלך ותחשבי רגע בהיגיון

כשכל הדברים האלה יתמלאו את תתחילי לראות את החסרונות שלו

עם החסרונות שלו את מסוגלת להתמודד??

יש איזון בין החסרונות ליתרונות?

בכל אופן תתרחקי.. תתרחקי!!!

את מוזמנת לפנות אלי באישי..

חבל שתתעוררי מאוחר מידי.. עם כאב לב גדול מידי

עכשיו זה יכאב

אבל אחר כך זה יהיה כואב יותר

מצטערת על המילים הנחרצות והבוטות..

אבל לפעמים חייבים לשים את הקלפים על השולחן!

חג שמח

להתרחק ממנו כמו מאשאנונימי (פותח)

מצטרף ל**************"לא"**********************. לא להאמין לו הנחרצות וסליחה אם קלקלנו לךף. אבל נראה לי שאנו מצילים אותך.

שלחתי לך מסר אישי..אוהבת את אבא
משהו בדרך קבלת ההחלטות שלך נראה לי מאוד בעייתיהאדם היושב

רב שאת לא מכירה אומר לך שהוא נתן לרב אחר, מקובל, פתק בכתב היד של הבחור והוא אמר לך לפי הפתק שהוא לא רמאי מטבעו? בהנחה שהרב הראשון לא שקרן, מה שיפתיע אותי מאוד, (וכן, יש רבנים שמשקרים. במיוחד בשביל דברים כאלה), את מבססת חלק מההחלטה שלך על דבר כזה? 

גרפולוג??? למה לא לפנות גם לאורן זריף שישקיע 120 טון אנרגיה טובה בבחור? 

זה נשמע לי שאת בורחת מאחריות על ההחלטות שלך ופשוט נותנת למישהו אחר, שלא קשור לנושא ולא יודע כלום על הבחור, להחליט בשבילך. 

אני חושב שכדאי לך להפסיק לפנות לכל מיני אנשים שיחליטו בשבילך ותקבלי את ההחלטות שלך בעצמך. 

לגבי הבחור, לפי כל מה שכתבת עליו (כולל הדברים ה"טובים"), אני אנסח את דעתי בנושא במילים הכי פשוטות והכי ברורות שאני יכול: את עומדת להרוס לעצמך את החיים. 

חג שמח ושבת שלום!

איך אפשר לברר אצל מקובליםבתאל1

על המידות של הבן אדם?

הרי זה ממש בידיים שלו!!

הכל משמיים חוץ מיראת שמיים...

וזה לא נראה שיש לו ...

הלוואי שאנחנו לא טועים בהערכה שלנו

גרפולוג יכול לאבחן גם בשתי מליםאנונימי (פותח)

גם אם לא אבחון מלא

יספיק לו לאבחן בשביל לענות לך האם להמשיך אתו

בהצלחה

[אני רק מקווה שהבחור הזה הוא באמת יהודי.... כי אם לא אז .....   כליון גופני גשמי לאומי ורוחני.... חלילה]

המשך נחרצותמשה חכם

בס"ד

אני קורא את ה"הבהרות חשובות ביותר", ודעתי רק מתחזקת!

כל קשר עם אדם נורמלי(ואת מתארת פה אדם ממש לא נורמלי!!!), גם אם לא יהיה חלומי (כפי שאת כביכול מאמינה שאולי יהיה עם הבחור הזה), לפחות לא יהיה כזה רע כמו שאני ממשיך לטעון שיהיה לך איתו. כבר עכשיו מאוד רע לך איתו!!! את רק עדיין לא מספיק הבהרת את זה לעצמך!!!!!

שימי לב שכבר מההתחלה את מגדירה את הקשר איתו בעייתי! את גם מספרת שאת לא בטוחה שהוא לא יפגע בך פיזית בהמשך הדרך!!!

אז אם כל זה לא מספיק בשביל להפחיד אותך מהמשך הקשר איתו, אז שהדברים של רוב מוחלט של המגיבים כאן יפחידו אותך.

הכניסי לעצמך חזק בראש, כולנו פה בעצם עושים יד אחת בשביל להציל אותך!!!!!!!!!!

מתוקה מה שכתבת עכשיו רק מראה כמה זה גרועבטוב

תעזבי אותו מייד!!!!!!!!!

אין לי מושג מי הרב הזה אבל יש פה המון פרטים שכל אחד בפני עצמו הוא סיבה להיפרד..

מי שבריא בנפשו לא צריך מסמכים מבי"ח פסיכיאטרי. ומי שבריא לא מתאשפז.

לא נראה שיפגע בך פיזית אבל מצטערת הוא לא נשמע אמין תברחי!!!!!!!!!!

יקירתי- גם אם לא הגדרת את הקשר שלכם כזוגי,אביוס

אם הוא באמת היה רוצה אותך הוא לא היה הולך לאף אחת אחרת

ואם בכל זאת תחשבי שאולי כן היה הולך כדי "לספק את יצרו"

זה אומר עליו המון.... והמון שלילי.......

מעבר לזה-

• תחשבי טוב אם את לא מבלבלת בין אהבה לתחושת מוגנות...
  • לא הבנתי, אם הוא במשרד הביטחון כמאבטח/מתחקר, למה יש לו ת.ז. מסוייפות? למה יש לו זהות בדויה? "כולה" מאבטח...

בניגוד לכולם אני לא חושבת שאת יכולה לקבל עצות ממשיות בצורה וירטואלית, את צריכה להתייעץ עם מישהו שמכיר אותך, שמכיר את המציאות..

אנחנו רק יכולים לומר לך איזה סתירות יש בסיפור שלו בעיניים אובייקטיביות

אבל עצה אמיתית-רק מאיש מקצוע ועדיף אחד שמכיר אותך...

בהצלחה...

אני לא רואה במה שכתבת אות אחת שהיא סיבה טובה להשאר44444

בקשר הזה.

מה פה לא ברור?משה חכם

בס"ד

באופן כללי זה נכון שבציבורנו מדריכים שכל אחד צריך להתחתן ולהקים בית.

אך בדור הזה ישנם גם כאלה שחבל מאוד להם ולמי שחלילה עלולים להיות בני זוגם, ועליהם ועל שכמותם אני קובע נחרצות שבשום אופן לא יתחתנו!!!!!

מדובר במערכת יחסים שגדולה עליהם!!!

יכול להיות שבליבי אני מרחם על בחור כזה וכואב את מצבו. אך אנא ממך "בחורה טובה", היי חזקה בשעה זו! עשי טובה לעצמך,לחייך ולעולם כולו וקומי והיפרדי ממנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אפילו לא מדובר בסיכון!!!!! אני בהחלט גמור טוען שלאף בנאדם לא יצא שום קשר טוב עם בחור שכזה! אם תתחתני איתו חס ושלום, אני כל כך בטוח שתצאי גרושה ואומללה עוד בפי כמה ממה שאת אומללה ממנו כבר עכשיו!

אני יודע שאני בא להציל אותך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

דבר ראשון, אהבה אמיתית זה לאender13

אהבה אמיתית דורשת זמן אמון ומחויבות כדי להיווצר, לכל היותר יש כאן התאהבות.

כדי לדעת אם יש כאן סיכוי לאהבה אמיתית צריך לראות אם אכן יהיו כאן אמון ומחויבות.

בהסתכלות שטחית שלי כרגע זה לא נראה כך.

יתכן והוא לא משקר - הוא באמת חושב שהוא מאוהב בך ושהוא ישתנה.

הנסיון במקרים כאלה מוכיח שזו אשליה.

הוא בטוח שהוא אוהב אותך אבל הוא רק אוהב את ההרגשה/ות שאת גורמת לו, כשזה ירד כך גם ההתעניינות שלו.

ואז יתחילו הצרות.

שוב, מחויבות ואמון.

להתרחק להתרחק להתרחק להתרחק להתרחקבטוב

ולשכוח ממנו

איתור פרטים?אנונימי (פותח)

ראית פעם את תעודת הזהות שלו?

האם הוא אמר לך את שמו האמיתי?

זהו בדיקת סינון ראשונית שכדאי לך לערוך.

יתכן שתגלי מידע שיסייע לך להחליט.

מהנסיון שלי אנשים לא משתנים כל כך מהר אם בכלל.BatelB

לכי עם ההגיון והאינסטינקטים שלך.

אני למדתי בדרך הקשה במתחתנים עם מה שיש

תעשי לעצמך טובה ותשכחי ממנו...יטבתה

לא כל כך קל לשנות אדם בגיל כזה, ועוד בנאדם כמוהו... לא הייתי לוקחת סיכון.

מתכון לבעל מכה, מניפולטיבי ולחיי אומללותורק אני מרוב

אנא השתמשי בדרך השכל ותעיפי את הרגש לכל הרוחות

אדם כזה לא ראוי לך ואם תעשי את זה את גוזרת על עצמך חיי סבל ואלימות

יותר ברור מזה אינני יכולה להגיד לך

********עדכון משמח ובתקווה גם סופי!בחורה טובה

שלשום הבחור בא אלי, אחרי שלא התראנו כ3 שבועות.

הוא סיפר לי שוב סיפורים, שאני מקווה בשבילו שהם לא נכונים.

אז אזרתי אומץ ואמרתי לו שאני רוצה להיפרד!

בהתחלה הוא ניסה לשחק לי על המצפון וכשהבין שזה לא עוזר לו עבר לשיטת ה"את לא יכולה לעשות לי את זה" ו"אני לא אוכל להיות עם אף אחת אחרת בשנים הקרובות" ועוד תפס אותי פיזית כדי שאני לא אקום ואלך פשוט.

בסופו של דבר, על מנת שיניח לי ויתן לי ללכת, אמרתי לו שאני אחשוב על זה ואתקשר אליו בערב. 

התקשרתי בלילה, והודעתי לו רישמית שקיבלתי החלטה - להיפרד. 

היה לו קשה לקבל את זה והוא שוב ניסה להקשות עלי, אבל הייתי חזקה ועמדתי על שלי. 

אני לא יודעת מאיפה הבאתי כל כך הרבה כוחות נפשיים כדי לעמוד בזה ולעשות את המעשה. 

כנראה, הכל בזכותם, בזכות המילים שלכם, שחדרו עמוק עמוק לראש, ועזרו לי להבין שלא שווה לי לסכן את כל מה שיש לי בחיים בגלל מישהו שלא בטוח שווה את זה. תודה.

למחרת קיבלתי ממנו מייל בסגנון "הכרתי מישהי אחרת וטוב לנו ביחד", ושכל הצרות שלו בין לילה נפתרו כהרף עין ושהוא לא כועס עלי, אין יותר חובות וכל הבלאגן המטורף שהוא סיפר לי שהוא נמצא בו יום קודם ולא ראה מוצא - פשוט הסתדר מעצמו.

זה רק הראה לי שהוא המשיך עם השקרים שלו, ועכשיו אני יכולה להגיד בבטחון: "חברים, צדקתם!".

רק נותר לי להודות לך שוב על הכל אז.. 

תודה רבה רבה רבה רבה רבה לכל אחד ואחד מכם באופן אישי!!!!!

הצלתם את חיי,

תודה!

איזו בשורה משמחת!נפשי תערוג

שתזכי למצוא בקרוב את הבעל המתוק והמתחשב כמוך

בהצלחה בהמשך!אלקנה ב

הוא בטח עוד יציק לך - אז תמשיכי להיות חזקה!

^^^^^תמשיכי להזהר ממנו!עין הקורא
אני מקווה שבשבילךהביצה שהתחפשה
בסד

ההודעה הזו כבר לא רלוונטית. בכז מרשה לעצמי לכצוב, כאילו לא קראתי את ההודעה האחרונה שלך. אוקיי?

יש ספר של פסיכולוג בשם אריך פורם שנקרא אומנות האהבה. הוא מבדיל שם בין סוגים שונים של אהבות ומקדיש פרק נכבד להבדל בין התאהבות לאהבה.
התאהבות זה רגש חזק. סוער. אבל הוא בר חלוף. כשהמטאטא ישן מחליפים אותו בחדש... לעומצ זאת אהבה, היא משהו שנבנה במשך השנים. במשך הזמן.
ניכר מבהודעות שלך שאת היית מאוהבת. מסונוורת. ראית את הדברים איך שרצית לראות אותם ודי חסמת מהמבט הריאלי לחדור פנימה.

ברוך השם שזכית לעזוב אותו- בזמן, ולעזור לעצמך.
שהשם הטוב ימלא חסרונך ויפגיש אותך עם שורש נשמתך בקרוב ממש!!
טוב לשמוע תמשיכי להיות חזקהבטובאחרונה

אל תסכימי לקבל שום מייל ושום SMS ישר למחוק בלי לקרוא.

תספרי את הסיפור לחברים ולמשפחה כדי שיזכירו לך אם הוא ירצה לחזור למה אין מצב את מסכימה. תזהרי ממנו הוא כמו מלכודת. הוא עוד יחפש אותך. תתרחקי כמה שיותר ותבני את חייך. בהצלחה. טוב לשמוע שניצלת.

עצה שידוכיםתודהלכם

שבוע טוב לכולם.

אני בוחר להתייעץ כאן, בתקווה למצוא תשובה ועזרה.

אני בחור בן 23 (צעיר יחסית אני יודע) ובאמת דיי מתקשה בעולם השידוכים, לא חסר לי משהו, אני נראה טוב יחסית, וגם בשאר הקריטריונים אני בסך הכל עונה על הדרישות.

הבעיה היא למצוא מישהי שמתאימה.

אני בעל תשובה כבר שלוש וחצי שנים, בא ממשפחה דתית, ההשקפה שלי קרובה להשקפה חרדית אבל אני לא ממש מוגדר, אני לומד ימים ולילות, היתה עכשיו תקופה שגם עבדתי במשך ארבע שעות כל יום, אני נותן שיעורי תורה פעם בשבוע לחברה בגילי, וגם כותב חידושי תורה ובדרך להוציא ספר בעזרת ה', עם באמת חידושים מתוקים.

משפחה נפלאה, ובאמת בסך הכל לא חסר כלום, הבעיה היא ההסתכלות של בחורות ואני מבין אותם.

אני מצד אחד לא נמצא בישיבה( זה באמת לא מתאים למי שאני) יש לי רב, ומה שקשור לתורה באמת שאני לא נופל מהמון בחורי ישיבה, אבל ברגע שאני ניגש לשידוכים אך אחת לא רוצה להסתכל עלי, גם בעל תשובה, וגם בלי עבר של ישיבה, לא נראה מזמין...

אני רוצה להקים בית של תורה,בית של קירוב לבבות, ומצד שני הרבה מהבחורות שכן נמצאות בעולם השידוכים לא בראש שלי בכלל.

אני לא רוצה לשנות את מי שאני בשביל למצוא זיווג, זה לא אני, וגם בסופו של דבר הקב"ה מזווג זיווגים אנחנו פשוט צריכים לעשות את השתדלות.

אבל אני באמת שואל מה לעשות? איך לנסות? ניסיתי דרך שדכנים, או שאין הצעות או שהם לא בראש שלי, אני שלוש שנים בעולם השידוכים היו מעט פגישות, ומתוכם היו אולי שתים שזה באמת היה בכיוון של מה שאני מחפש, אבל בסוף לא התאים, או להן, או לי... נסיתי שבע ברכות לא ממש מצליח שם, שליש גן עדן ממה שראיתי לא מתאים גם כן. ואני נשאר באוויר ובאמת שואל מה לעשות? איפה לנסות?

אני לא מחפש שלמות, מחפש בעלת תשובה או מישהי מבית חרדי, שרוצה להקים בית מתוך רצון אמיתי לעשות נחת רוח להקב"ה, מישהי שרואה קודם כל את הקב"ה.

חשבתי לפנות לרבנית ממדרשה עם הפרטים שלי, אבל לא נראה לי מתאים, ובדרך כלל במדרשות יש שדכנית שהקשר עם איזה ישיבה במקביל...

אני לא מחפש הגדרות בדיוק כמו שאני לא הכי מוגדר, פשוט מחפש מישהי עובדת ה' באמת, שמכוונת לבית בסגנון חרדי. מאוד אשמח לעצות בנושא, ותודה רבה לעוזרים.

אתה מודע לעובדהפצל"פ

שאתה שואל שאלה בפורום דתי לאומי?

אמנם יש פה טיפה ניקיות בעיקר נראלי מהמגזר החרדי

אבל הייתי ממליץ לך לנסות להגיע למקומות שיש בהם יותר חרדים, לא שאני מספיק מכיר...

לא מודע... לא מכיר את הערוץ הזה יותר מדיתודהלכם
לירות לכל הכיווניםadvfb

שדכנים מיזמים חברים

לא להתייאש

להתפלל

כן צודק, זה מה שאני מנסה עד עכשיו חחחתודהלכם
היה חשוב לי להגידadvfb

שאל תוותר מיזמים בגלל שהם לא נראים

גם מיזמים שיש סיכוי קטן - מצטרף למכלול הסיכויים

אנסה תודהתודהלכם
סע לחו"ל תמצא מלא.בנות רבות עלי
הנה משהו:דרייב

עוד קבוצות של סגנון תורנידרייב

אתה יכול לפרסם שם גם את עצמך.

https://chat.whatsapp.com/BZv5k2y7qYr3RZMmSKjAmd

טובים השניים- שידוכים למגזר דתי💜

אל תתייאש. אתה נשמע בחור טוב ואיכותית שהרבה בנות ירצו. רק צריך לחפש במקומות הנכונים. אתה לא צריך לרקע שלך להוריד לך. ההפך. זאת המעלה שלך שעל אף שלא למדת בישיבה אתה משקיע עצמך בלימוד והתמדה. תציג את עצמך באור הטוב והחיובי שלך, שהצד השני יוכל להתרשם מזה.

תן לחבר טוב/רב/שדכן שמבין אותך לומר את האמת ולפרגן עליך. אדם לא נמדד רק בנתונים הטכניים. בהצלחה!

תודה רבה אח, מחמם את הלב לראות אנשים שאכפתתודהלכם
להם ואוהבים לעזור
בשמחה😃דרייב
ישSeven

שידוכים כהלכה

ושגרירים בלב

בשניהם יש בסיגנון הזה

ואם תשלח כרטיס אני יכולה להעביר לחברה שהיא שדכנית במגזר הדתי חזק 

שלחתי בפרטי תודה 🙏תודהלכם
..שפלות רוחאחרונה
אני לא יודע אם זה תמיד היה ככה או שרק ממש בתקופה האחרונה יש התעוררות לזה, של אני לא שם ולא שם אבל מחפש אמת, מכיר המון כאלו, וזאת אחת הסיבות שאני לא בעד שדכנים כי להם יש תבנית הם רוצים הגדרה-מה אתה? ואין לי הגדרה(ואגב לא רק לי ולך, מכיר הרבה בלי הגדרה וגם לא מחפשים כזו) יש לי פשוט רצון למשהו אמיתי שיעשה נחת רוח להשם, וזה נראה לי משהו שמתעורר בזמן האחרון אצל הרבה חברה, ואולי זה גם חלק מתהליך הגאולה אין לדעת.
מה שאני צריך VS מה שאני רוצהארץ חדשה

שלום חברים

אשמח להתייעצות

האם אדם צריך לחפש בחורה לפי מה שהוא רוצה, או מה שהוא צריך?

למשל, אם אני בהייטק, האם נכון לי לחפש דווקא מורה או אישה שתעבוד במקצוע פחות תובעני?

מציאת חן, חיבור רגשי ונפשי, השקפה ואמונה דומיםנייקיי

הם החשובים.

תחומי העיסוק, מקצוע, הם באמת משהו שלא צריכים להוות משקל בשיקולים במציאת החיבור בין בני הזוג

מכירה המון זוגות סביבי ששניהם בתחומים תובעניים.  

אם זה ששניהם בהייטק, או שילוב שהוא הייטק והיא עו"ד וטוחנת שעות, או הפוך. או הייטק ורו"ח בחברה ציבורית וכל רבעון לחץ עצום בדוחות הכספיים.  

כולם מסתדרים בטוב.  

אם עובדים במשרות טובות ובזכות המשרות יש אמצעים וכסף, יש אפשרות להעסיק מטפלת פרטית ולהצליח גם לעשות קריירה  

גם תלוי באופי של בני הזוג.  כאשר תפעול הבית, ילדים, אוכל, כביסות, רופאים, טיפת חלב, קניות, להישאר עם ילד חולה (וכאן יש יתרון להימצאות מטפלת פרטית) מתחלק היטב בין בני הזוג, אין בעיה ששניהם גם מפתחים קריירה מקצועית טובה. 

דווקא למורות יש הרבה פחות גמישות לקחת חופשות ולהישאר בבית עם ילד חולה. 

אני לא בטוח שהנחת היסוד נכונהנוגע, לא נוגע

שהייטקיסטים רוצים בהכרח הייטקיסטיות ומתאימים להן ומורים למורות..

זה לא מדוייק לגזור אופי מבחירת מקצוע. אני לדוג' מכיר הייטקיסטים שהם כמעט כמו מחשב מול מחשב והייטקיסטים שהם ממש חברותיים.

צריך לרצות את מה שצריךintuscrepidam
בקושי יודע מה אני רוצה אז אתה שואל מה אני צריך??😅דרייבאחרונה
"מספר של חברה" - המנהג הכי טיפשי שהמצאנואנונימית·

מספר של חברה אומר לי יותר עליך - שכנראה יצאת עם מלא בחורות ואתה כבר מיואש ותשאל שאלות ותשפוט אותי יתר על המידה ע"פ ניסיון קודם.

אולי אולי במקרים נורא ספציפיים זה יעזור , אבל החברה לא תגיד לך משהו שבאמת ישנה או יעזור לך להחליט בדרך כלל.

ובדרך כלל - את/ה משאיר רושם רע על החברה(לא יודעת איך זה אצל גברים, אבל השאלות שלך בדרך כלל יגיעו אלי חחח) .

בתור מי שהייתה החברה שהתקשרו אליה לברר , וגם זו שביררו עליה - אף פעם לא שאלו אותי או עלי שאלה באמת קריטית, שאלו אם אני אוהבת טיולים או לצייר, או איך הקשר שלי עם המשפחה (ב"ה מצויין, אבל מה נראלך שחברה שלי תגיד? גרוע? ) ,שאלו אותי אם חברה שלי פמיניסטית (תגדיר פמיניסטית…, שאלו את זה גם עלי פעם וחברה שלי , כפרה עליה, אמרה שאני כן עושה תואר ריאלי חחחח) , שאלו אם אני מפונקת, אם אני פלפלית, מה נראה לך שחברה תענה לשאלות האלה? אמיתי .

אני עוד איכשהו מבינה אם אתם שואלים על אופי , אם היא שקטה או צעקנית, אבל בדרך כלל אפשר פשוט לשאול את מי שהעביר לך. (גם אני בדרך כלל מעדיפה חברותיות ופתיחות, אבל בכל זאת) למרות שזה גם קצת חבל,  ברור שאם חסר פרטים בכרטיס זה מבאס, אבל לא משנה כמה פרטים, בסופו של דבר לא תדעו כלום עד שתיפגשו, אם הפגישה רחוקה לכם - אז מילא, אבל עוד לא שמעתי על שיחת בירורים שהועילה למשהו.

תם טקס העצבים, אני בטוחה שיש דעות שונות, אבל בעיני אתם לא מרוויחים כלום,

בטח שזה עוזר.אני:)))))
עוזר למה? יכולה לפרט?אנונימית·
קודם כל לאמת ולעדכן את המידע שנמסר לי בהתחלהאני:)))))

דבר שני לשאול דברים שאני יודעת שמשמעותיים לי שעליהם יפול או יקום השידוך.

דבר שלישי לקבל קצת מידע על האדם שאני הולכת לפגוש. זה לא כיף להגיע בעיניים עצומות.

אפשר גם לקחת את המידע ובעזרתו לקחת את הפגישה הראשונה בפרופורציות נכונות,נגיד אם אומרים לי שהוא ממש חברותי וזה חשוב לי ובפגישה הוא לא היה ככה אני אדע שזה כנראה מהתרגשות וכו' והוא לא ככה ברגיל.

אני מבינה את הרצון לדעת עוד, אבל חבר לא באמת יאמ…אנונימית·
חברותיות חשובה לי גם, אבל תחשבי שאם הבחור לא חברותי, חבר שלו לא יגיד לך את זה….

ואמנם לדבר עם חבר אולי מרגיש להגיע פחות עם עיניים עצומות, אבל בפועל… את באמת יודעת יותר? 

למה לא?אני:)))))

גם לי חשוב להוציא הכי טוב את חברה שלי אבל אני לא אשנה ואשקר על האישיות שלה. אני מסכימה שבבירורים אנשים מיפים דברים אבל הם לא יכולים לשקר על עובדות או על האופי האמיתי.

וגם לא כולם רוצים את אותו הדבר. יש כאלה שלא רוצים מישהו חברותי ויש כאלה שזה חשוב להם או שבכלל לא משנה.

(זה מזכיר לי ששאלתי פעם אחת בחור על החכמה של חבר שלו והוא אמר שהוא לא הכי חכם)

כן בהחלט כן, לפני הבירורים ידעתי א ב ועכשיו אני יודעת ש א ב באמת נכונים ויש גם את ג וד ואני קצת מכירה ומבינה את מי אני הולכת לפגוש, נוצר סקרנות ואולי יש לי כבר נושאי שיחה שהייתי רוצה לשוחח איתו עליהם, או דברים שהייתי רוצה ללבן שעלו מתוך הבירורים. זה בהחלט חשוב.

אבל בפועל - מה זה משנה?אנונימית·

אני מבינה שיודעים יותר אחרי הבירורים, אבל אלא אם כן זה משהו קריטי , מה באמת מתברר שם? משהו שישנה את דעתך לגבי הבחור?

הסקרנות שלי בדייטים באה בעיקר מהרצון להכיר, ב"ה אף פעם לא הייתי צריכה לחשוב בכוח על נושאי שיחה חח, אבל בכל זאת.

אני פשוט חושבת שזה יעיל רק אם באמת ההצעה מגיעה משום מקום, אבל בדרך כלל זה סתם לבוא עם עוד תיוגים על האדם לפני שעוד נפגשים.

מה השאלה? אני בדיוק עניתי.אני:)))))

אם מקבלים מספר של חבר קרוב אפשר לקבל מידע אמין.

אם את לא צריכה לברר אל תבררי אבל יש גם אנשים אחרים שלוקחים את הפגישות ברצינות ורוצים לברר כדי לדייק למה שהם מחפשים.

יש כאלה שנמאס להם מהבירורים אבל בגלל שזה מקובלנוגע, לא נוגע

אם אתה לא מברר זה נתפס שאתה כך וכך.

יש גם עניין של לקלוט את הטון שהחברה מדברת עלייך ולא רק את המלל. אפשר גם להגיד תספרי לי עליה במקום לעשות את זה בצורה של שאלון.

אבל באופן כללי זה נכון שהבירורים לא כ"כ תורמים לבנים כי הם פחות ערמומיים וכי לבנות יש יותר טקט בד"כ אז הן יותר ייפו את המציאות.

ניסית פעם לענות לטלפון של הבירור בעצמך כשהוא חושב שאת החברה?

פחות ערמומיים..אני:)))))
בהקשר הזה..נוגע, לא נוגע

היו לי מורות טובות

אני ממש רציתי כמה פעמים לענות כאילו אני החברהאנונימית·

גם בד"כ גם ככה נדע מה שאלו חחח, וגם להפך.

פשוט אף פעם לא נתקלתי בשאלה שבפועל באמת הייתה לגיטימית לשאול, באמת שלא.

אף שאלה שהייתה אומרת אם אני או חברות שלי מתאימות לבן אדם או לא …

איך את יודעת מה מתאים או לא?ארץ השוקולד

נניח שלמישהו חשוב מישהי חברותית שיהיה נוח לה ערבים עם החברים שלו, אין שאלות שיכולות להתאים לכך?

או מישהו מחפש מישהי רגישה ששמה לב לפרטים, אין שאלות שיכולות להצביע על כך?

או מישהי מחפש מישהי צינית, אין שאלות שיכולות להצביע על זה?

(כל הדוגמאות אפשר גם הפוך)

ממש עזר ליניגון של הלב

הרבה פעמים בכרטיס אישי כתוב יותר דברים טכניים, או במילה שתיים ורציתי יותר להבין מה זה אומר (לאיזה רמה בדיוק מתכוונים כשכותבים חכם/מסודר/אחראי וכדומה), ומי שמציע לא תמיד מכיר טוב את הבחור או הבחורה אז לא יכול לעזור. אבל כן לרוב פשוט ביקשתי שיספרו לי עליו קצת, ולא שאלתי שאלות ספציפיות, וככה אתה מבין מה הדברים הבולטים בו, ממה שהחבר בוחר לספר עליו

אבל בפועלאנונימית·
למה זה עזר לך? זה סגר לך פינה שאם רק היית יוצא/ת לא היית יודעת? 
לי עזר, כששאלתי זה סגר לי פינות אם כדאי לצאתארץ השוקולד
והיו לי פעמים שלא שאלתי וחבל, כי נפגשנו ואם הייתי שואל היה כבר ברור מהתשובות שמיותר להיפגש.
למה עדיף להיפגש ולראות אם להוריד אם אפשר לדעתאני:)))))

אם להוריד כבר בשלב הבירורים?

לא משעמם לי בחיים ואני לא אצא לפגישה סתם אם אני לא רואה פוטנציאל.

אבל למה לצאת סתם?ניגון של הלב

וכמו שאמרתי, לא השתמשתי בזה רק כדי לסגור פינות, אלא כדי לדעת עוד על הבחור. אם בכרטיס אין כמעט מידע, אני ורצה לדעת עוד בשביל לדעת אם זה רלוונטי או לא. אם כתוב שהוא אוהב לטייל, זה יכול להיות בכמה רמות שונות, ואני רוצה לדעת כמה כדי לדעת אם מתאים לי או לא. אם אני מבקשת מהחבר שלו לספר לי עליו והוא מספר לי כמה הוא עוזר לחברים, זה פרט שאני כנראה לא אגלה בפגישות הראשונות איתו. אני רוצה לדעת על הבחור קצת יותר מפרטים משם ומה הוא עושה בחיים אז אני מבררת

זה ממש תלוי איך שואלים ועונים ומה המטרהארץ השוקולד

אישית, לא יצא לי לברר המון, הפעמים היחידות שביררתי היה כשהיה תיאור של משהו בפרטים שלא הייתי בטוח מה הכוונה והבירור לרוב סיפק את התשובה שאפשר לוותר על להיפגש ולחסוך את הזמן לשני הצדדים.

אם מי שמבררים אצלה מבינה שאין שום תועלת ב"לשווק" את החברה ועדיף שתענה בכנות זה יועיל באמת, אם היא תחשוב שמטרתה לשווק היא מייתרת את הבירור.

אני מבינה לשאול אם משהו לא ברור לגבי הרמה הדתיתאנונימית·

למרות שהרבה פעמים אפשר לשאול פשוט את מי שהציע את הבחור/ה.

אבל אני באמת חושבת שלרוב זו שיחה ממש לא קריטית, מה שאלת שבאמת הכריע לך אם נכון להפגש או לא?

אני מדבר על אופי, לא על רמה דתיתארץ השוקולד

אוכל לספר במסר ולא כאן, זה אאוטינג.

לפחות חמש פעמים אצלי זה היה קריטי.

ביחס ללמה לשאול מישהו אחר ולא את המציעארץ השוקולד

המציע לעיתים נותן תחושה שהוא מנסה למכור, אז התשובה פחות כנה.

אם מנסים למכור זה לרוב פוגע, עדיף לקבל תשובה כנה ואמיתית שתלמד אם הזמן שווה לשני הצדדים או לא. מי שמוכר בצורה לא כנה בסוף פוגע בשני הצדדים.

שיחת בירורים טובה שזאת לא שיחה בשביל שאלה ספציפיתadvfb

זאת שיחה שבא נבנת תמונה בראש של אישיות מסויים ולא רק את אוסף הפרטים של הכרטיס.

חבר/ה טוב/ה פשוט שופ ךאת מה שהוא חווה מהאישיות.

זה הכי בזרימה והכי אנושי. ממש לא סנובי.

שטויותבחור עצוב

איך בדיוק אני אמור להחליט אם מתאים? לפי כמה שורות בכרטיס?

חברה יכולה לענות על מה שחשוב לי לדעת. ויותר מזה - יותר חשוב איך היא מספרת מאשר התוכן.

לדוגמא, כאשר שואלים אם מישהי תורנית אפשר לקבל תשובה יבשה של "כן" או לשמוע בקול של החברה עד כמה זה חשוב לה. הבדל של שמיים וארץ.

לגבי רושם רע על החברה - נתקלתי בזה. לדעתי החברה הזו פשוט פושעת. זה לא התפקיד שלה להחליט בשבילך, רק להעביר לך את המידע בצורה נכונה.

את מוזמנת לברר עם חבר ולראות אם מתאים לך ולא להיות תלויה בשריטות של החברה שלך. 

וואו נשמע חוויה לא נעימהadvfb

בנוגע לתוכן - כל כך הרבה הנחות יסוד והכללות.. 

..שפלות רוח

בגדול העניין הזה של לברר דרך מספר של חבר/ה דוד/ה סבתא/סבא וכו וכו מאז ומתמיד היה בעייתי בעיניי..

א' כל- רובא דעלמא לא בקיאים בהלכות לשון הרע ומה מותר ומה אסור לספר וכל אחד ככל העולה על רוחו ועל פי שיטתו שהיא מגלה את שוטותו(ר"ל כמה הוא שוטה) מדבר כהנה וכהנה, ויש מצב שהרס והפיל המון שידוכים שהיו צריכים להיות.

ב' כל - למי זה עוזר? גם אם נניח הבחור או הבחורה הם בעלי איזו מידה מגונה..הסבתא שלה תגיד שהיא כעסנית? חבר שלו יגיד שהוא קמצן? ואם כן-מתי זה עןבר על פסקה א' שדיברנו בה מקודם? מתי לא?

אי לכך ובהתאם לזאת, תמיד ראיתי את זה מיןתר עד למאוד ונחוץ רק בחוץ.

יכול להיות שזה טוב לרושם ראשוני בלבדזיויק
זה אחלה מסננתאריק מהדרום

לפני שפגשתי כל בחורה הייתי מתעקש שיתקשרו לרב לבירורים עלי.

היה לי עניין שבגללו בנות פסלו אותי והרב ידע על זה והיה מדבר איתן על זה.

בסך הכל מגיל 21 עד גיל 26 יצאתי עם 5 בנות אמיצות שהעזו לפגוש אותי, כל השאר לא היה לי עניין בהן בכלל, עם החמישית התחתנתי.

בשביל מה לבזבז אנרגיה, עצבים, כסף ומפחי נפש על מדוייטות שלא יתחתנו איתך? זו היתה המסננת הכי טובה בעולם.

את אומרת לא שמעת על שיחת בירורים שהועילה למישהו? הנה  שמעת, שמחתי לעזור.

מדהים. גם אתה אמיץ..פתית שלג
בתחושה שלי אני לא סובל את הטקס הזהפתית שלגאחרונה

אבל הוא כן עזר לי בכמה מקרים. ככה אפשר הרבה פעמים להבין הנטיות החזקות יותר שלה.

אם המשדכים מכירים אישית את הבחורה ומספרים עליה הייתי מוכן גם לוותר על הבירורים בשמחה,

אבל בגלל שזה התקבע כשלב מובנה בתהליך השידוך אני מקפיד עליהם, ומבחינתי הם משדרים רצינות.

כדור בדולח, העץ העייף וספסל הקסמים....מוקי_2020

כדור בדולח. נניח שהוא אמיתי כמו בסרטים.

מציג לכם 2 אפשרויות.

אפשרות 1 :

אם לא תתפשרו בצורה רצינית, כואבת - אתם במסלול של 10 שנים חיפושים *ורק אז* אתם מוצאים בני זוג בלי להתפשר יותר מדי.

אפשרות 2 :

אם כן תתפשרו, בצורה רצינית, כואבת - אז כן, ההתחלה תהיה טיפה חמוצה אבל לאט..לאט..זה ישתפר כל שנה,

מערכת היחסים תתחזק משנה לשנה ותוך 10 שנים של זוגיות,

תגידו *לאותה נקודה* של אושר וסיפוק מבני הזוג, כמו אנשים שבגדול לא התפשרו.

מה אתם בוחרים ?

1 או 2.

כמובן רצוי לנמק אבל לא חייב.

שבת שלום.

ברור לי ש2ספסלים

אם אני יודעת שבסוף אני אגיע לאותה נקודה של אושר וסיפוק, אני מוכנה לעבוד קשה במשך העשור הזה. בכל מקרה זוגיות זו עבודה קשה. עדיף לי עשור של עבודה קשה ביחד איתו, מאשר עשור של המתנה לבד.

חוץ מזה שככל שהזמן עובר אנשים משתנים ואיתם גם הציפיות הולכות ומשתנות אז כנראה שעוד עשור מה שאקבל ללא פשרות, לא יהיה מה שאני רוצה עכשיו.. 

2 חד משמעיתאביעד מילוא

כל עוד ההתפשרות לא פוגעת במטרת בניית הבית

איזה מזל שלא צריך לבחור ואלוקים יסדר לי אותו מושלםבחורה יפה
הוא מסדר לנו את השותפים הנכונים לנואביעד מילוא

ועדיין כדי לגלות את זה כמה זהמדויק ושלם (אי מושלם) צריך הרבה עבודה 

בעזרת השם בקרובבחורה יפה
לכל מי שאומר לי את זהאביעד מילואאחרונה

אני אומר לו שיציע הצעה וזה יבוא בקרוב

מיזם חדשלגיטימי?

נתקלתי השבוע בפרסום למיזם שידוכים חדש.

לא מכירה באופן אישי, לא יודעת מי היוזם והמארגן.

ממה שאני קוראת בין השורות באתר שלהם (שנראה שהם עוד עובדים עליו, נניח נראה שהוא מתאים יותר לקריאה במחשב מאשר בטלפון) - זה נראה שהם מנסים לקחת את הרעיון של שגרירים ולקחת אותו למקום בוגר ומקצועי יותר. זה לא חבר מייצג חבר, אלא שדכני קהילות\ישיבות\אולפנות\מדרשות.

מוזמנים להתרשם בעצמכם:

מפה לחופה - מיזם שידוכים למגזר הדתי לאומי

[לפי הפרסום שראיתי, 500 הנרשמים הראשונים יכולים להירשם בחינם, ולכן משתמע שאח"כ יהיה תשלום.]

זה מה שכתבו על עצמם באתר:
מפה לחופה - מחברים עולמות, ברגישות ובמקצועיות

"מפה לחופה" הוא מיזם חברתי-ערכי שנועד ללוות צעירים וצעירות מהציבור הדתי-לאומי במסע האישי והעדין אל הקמת בית נאמן בישראל. אנחנו לא עוד שירות שידוכים קלאסי, אלא מערכת מקצועית שמובילה תהליך היכרות מדויק, אישי – שאתה או את שולטים בו.

המיזם נולד מתוך ההבנה שרווקים ורווקות רבים מחפשים זוגיות, אך מעוניינים להימנע ממסגרות לוחצות או פורמליות מדי. המטרה שלנו היא לאפשר לכל אחד ואחת למצוא את החצי השני בקצב שלו, בלי לחץ ובלי מחויבות, תוך שמירה על דיסקרטיות מלאה וכבוד לעולם הרגשי שלכם.

איך זה עובד? השיטה הייחודית שלנו

במקום להסתמך על תחושות בטן או "הצעות על הדרך", פיתחנו מודל עבודה המשלב כלים מקצועיים עם ליווי אנושי חם:

מקצועיות ועומק: אנו משתמשים בשאלוני עומק ובניתוח נתוני אישיות שפותחו על ידי אנשי מקצוע מובילים כדי להבין אתכם באמת. כל התאמה נבחנת לפי שכבות רבות של נתונים: התאמה ערכית, סגנון תקשורת, צרכים רגשיים ושלבי מוכנות. בלי השאלון זה כמו ללכת בלי מפה - איתו, הדרך ברורה הרבה יותר.

ליווי אישי וצמוד: אתם לא לבד בתהליך. לכל משתתף מוצמד שדכן או שדכנית שעברו אצלנו קורס במשך מספר חודשים שמלווים אותו מהרגע הראשון ומייעצים לאורך הדרך.

בלי לחץ: "מפה לחופה" לא עובד עם דד-ליינים. אתם מנהלים את הקצב, יכולים לקחת הפסקה מתי שצריך, ובוחרים מתי ואיך להתקדם.

האני מאמין שלנו

אנו מאמינים ששידוך טוב לא מתחיל במזל - אלא בהבנה עמוקה. השאלון והתהליך שלנו הם הלב המקצועי שמאפשר לנו לראות מעבר לנתונים היבשים ולחבר בין אנשים על בסיס ערכים, אישיות וחיבור רגשי אמיתי.

עם הלב הנכון, הכלים המקצועיים והכוונה המדויקת - אפשר להגיע הביתה.

המיזם הוקם לעילוי נשמת הלל דחבש ז"ל, בן אהוב ואח יקר, שחייו הקצרים היו מלאים באור, עומק, אמת וצניעות. הלל נשא בליבו חלום גדול - להקים בית של אהבה וקדושה מתוך חיבור של אמת ולב פתוח. "מפה לחופה" ממשיך את דרכו ומורשתו, מתוך תחושת שליחות להעניק ליווי אמפתי שמכבד את הקצב והעומק של כל אדם.

די כברבחור עצוב

אני בטוח שהם מתכוונים לטוב, אבל עוד מיזם או פחות מיזם כבר לא משנים יותר מדי.

וזה בלי לדבר אם הם יהפכו בעתיד למסחטת כספים כמו חלק מהעסקים האלו. 

האם האלטנרנטיבה עדיפה בעיניך?לגיטימי?
לדעתי - א. אי הקמה ותחזוק מיזמיםלגיטימי?

ב. אם ננקה את המרחב מאינטרסים כלכליים, על מה אנחנו נשענים?

כאמור - לא רואה תועלת בעוד מיזםבחור עצוב

עוד מאותו הדבר לא נותן כלום.

לגבי אינטרסים כלכליים - צריכים להיות משניים. אחרת את הופכת להיות מוצר. במקרים קיצוניים - יהיה עדיף לשדכן שתשארי רווקה ותשלמי כמה שיותר זמן. 

הפסימיות שלך היא לא רציונליתadvfb

מה הבעיה בעוד מיזם?

אם הרעיון שלו ייחודי וטוב - מדהים.

אפילו אם הוא בנאלי - גם מיזמים בנאלים משדכים זוגות בסוף.

אני לגמרי יכול להבין את היאוש. אבל הוא לא כלי עבודה.

הפוךבחור עצוב

זה שיא הרציונליות. לנסות שוב ושוב אותו הדבר ולצפות לתוצאה שונה זו ההגדרה של אי שפיות. איינשטיין שם שם.

אז תתייחס בצורה ענייניתadvfb

א. המיזם מציע עניין ייחודי, אתה לא חושב כך?

ב. מיזמים בנאלים ומשמעממים -מקימים בתים בישראל - זה לא נכון?אם זה נכון, מעולה שהקימו אותם ולמה שלא יקימו עוד

אני לא עובד אצלךבחור עצוב
את דעתי כבר כתבתי. הבנות אותן בנות והבנים אותם בנים. עוד מיזם מאותו הדבר לא ישנה יותר מדי. גם אם הכותרות מפוצצות. 
חבל שאתה מכניס אגו לשיחהadvfb
למה אתה הורס את הדרמה צדיקבנות רבות עליאחרונה
מתוך סקרנות- את מרגישה שזה עניין של דיוק?מרגול

במחילה, לא הייתי מספיק בעולם הדייטים בשביל לגבש דעה ולהבין בעצמי.

לפעמים אני תוהה כמה הפער הוא בדיוק של תכונות האופי/רצונות של האדם. וכמה זה אולי מחשבות שהאדם בא איתן מראש, במקום בכללי שהוא נמצא בו כרגע, על מה שם דגש בדייט, ואז גם להצליב את כל זה עם הבן/בת זוג בדייט! אוהו זה מסובך…

הרי זה לא שהרווקים שמעוניינים בזוגיות זה אחוז קטן מהאוכלוסיה. וגם, אני לא חושבת שיש פה איזה תכונה שיטתית שאפשר לשים עליה את האצבע ולהסביר את רוב הסיבות לרווקות.

ואני רק תוהה, בכמה מהמקרים חסר הלדייק בהתאמה מראש, ובכמה מהמקרים זה יותר עניין של "מזל" ואולי אם היית פוגשת עכשיו את ההוא שיצאת איתו לפני שנה, אולי זה היה הולך מדהים ויאללה חתונה.

(הבעיה היא כמובן שזה לא מתמטי, אלא בעיקר עניין של הלב, ובשביל שיהיה סיכוי לדייט צריך להתמסר אליו באיזושהי רמה, מצד שני אם זה לא הולך, משהו בהתמסרות יכול להיות שוחק וכואב. וכמובן כמובן שכל אחד אינדיווידואלי

רק תוהה אם *זה* המיזם שחסר. כאילו, אם הוא יתן מענה, או אולי יכול חלילה לגרום למפח נפש מיותר)

^ברור לי שכל אחד ואחת שונים. ברור. שואלת ברמה הכללית. 

נשמע מעניין. תודה.advfb

אגב, יצא לי להכיר ממש בקטנה את הלל דחבש ז"ל, יהי זכרו ברוך

להוריד על נראות זה רדוד?יהלום12

אומרים לי שאני יותר מידי בררנית בשידוכים כי אני מורידה הרבה על נראות...

זה לגיטימי שאני מורידה על נראות ורק אם הבן אדם מוצא חן בעיני בחיצוניות אני מוכנה להקשיב לעוד פרטים (פנימיים יותר..)

זה ממש שטחי מצידי?

כן ולא (בעיני)יעל מהדרום

לק"י

לא, כי לא רצוי להתחתן עם מישהו שלא אוהבים גם את המראה החיצוני שלו.

וכן, כי תלוי במה מדובר. האם את מוכנה להפגש רק עם מישהו בעל מראה מאוד ספציפי?

אם כן, אז בעיני כדי להפתח ולנסות לפני שפוסלים.

מראה חיצוני רואים הכי טוב במציאות. ויכול להיות שחיבור רגשי לבנאדם, יוביל אותך לחיבור גם למראה החיצוני.

בדיוקברוקולי
לגיטימי ממשזיויק
כל עוד זה במידה
כןהפי

יש גבול במראה מבינה? תסתכלי באחוזים כמה את מורידה

אם אמרו לך את זה הרבה כנראה שזה נכון ואם את לא שומעת את זה הרבה ואת חושבת שחצי חצי הגיוני .

צריך חן .. אבל לא לחפש את מלך היופי להתמקד בשאר הפרטים.

עוד דבר אני חושבת שדווקא נשים שפחות מרגישות בנוח עם היופי שלהן יחפשו אותו אצל אחרים ..

אז לשים לב איפה את לא מקבלת את עצמך

לא קשור לרדודoo

לכל אחד חשוב משהו אחר

חיצוניות זה המון

הבעיה בסינון כזה היא

שמראה כמו כל תכונה אחרת

יכול להפריע ואחרי זה כבר לא

אפילו למצוא חן

וגם להיפך

ככה שסינון ע"פ תכונות

הוא לא בהכרח נכון

חיצוניות (בעיניי) זה לא רק מראה חיצונימשה

זה גם "אנרגיה" שאנחנו קולטים כשאנחנו נמצאים ליד הבן אדם. וזה כבר קריטי למערכת זוגית בריאה.

לכל תכונה יש גם אנרגיהoo

האישו הוא לא התכונה/ האנרגיה

אלא

איך היא נתפסת

וזה יכול להשתנות מתקופה לתקופה 

נכוןמשה

אבל קודם כל לא לפסול את זה כ"מראה חיצוני וזהו". לפעמים זה באמת רק זה, לפעמים יש עומק.

ברמת ההצעה לדעתי זה חבלריבוזום

חוזרת קצת על דברי קודמיי, אבל מתמקדת במה שכתבת "רק אם... אני מוכנה להקשיב לעוד פרטים". אני לומדת מזה שהסינון החיצוני הוא כבר בשלב ההצעה, וזה חבל, כי תמונה הרבה פעמים לא מספיק משקפת: אפילו את החיצוניות הפשוטה ממש של מראה בלבד, ובטח שלא את השדר הכללי ופוטנציאל מציאת החן החיצונית שתלוי גם בחיוך, מנגינת דיבור, מחוות וכו' (ובטח לא את הפוטנציאל של מציאת חן שאינה חיצונית, אבל זה מובן מאליו)

אם ממש רוצים לראות תמונה לפני, אני חושבת שזה צריך להיות רק כדי לפסול במקרים שממש נראה שיש דחיה. עדיף לדעתי לברר דווקא את כל הפרטים האחרים ולא לבקש תמונה, כי מהחיצוניות (שהיא גם חשובה!) תתרשמי באופן הכי משקף בפגישה.

כןצדיק יסוד עלום

סטטיסטית את לא נופלת על מכוערים. יש הרבה חבר'ה שנראים בסדר ופשוט לא חתיכים.

הבעיה בלהתחתן עם אדם מכוער היא שאת לא נהנית להתקרב אליו. החיסרון בלהתחתן עם אדם נחמד וממוצע היא שאת תרגישי ש"התפשרת" או ש"יש יפים ממנו", בזמן שבפועל הוא כן יפה וכן מושך ולא מעורר רתיעה.

כל אחד מציב לעצמו את הקו שבין רתיעה להתפשרות, אבל הרתיעה היא די בינארית וההתפשרות היא ספקטרום רחב (יש כאלה שאם הבחורה לא דוגמנית על לא טורחים אפילו)

...אילת השחר

אני כותבת מה שעולה בי כרגע מול השאלה שלך, קחי רק מה שמתאים ונכון לך.

השלב שאת מדברת עליו הוא שלב שאת בעיקר רואה בו תמונה, ולא פגשת את האדם עצמו והמכלול שהוא. ואפשר להבין את הצורך והרצון להתחבר בנראות לפני שמעמיקים חיבור, זה משמעותי במיוחד לאנשים מהסוג המתמסר, שאם הם נכנסים פנימה הם לא יגידו לא מהר כל כך. ואם את מהסוג הזה, יכולה להבין למה תעדיפי לא להיכנס למקום שעשוי להיווצר חיבור פנימי, כך שאם את לא מתחברת לפן משמעותי שאת הולכת לפגוש כל יום, יהיה פער ביחס כלפי בין ההערכה לפנימיות למה שמתעורר בך בהסתכלות החיצונית.

אז מול זה, אפשר לצטט פה מחקרים על זה שמציאת חן מתפתחת ככל שמכירים יותר חלקים פנימיים במי שמולנו, ודי בשלב ראשוני שיהיה נעים להתבונן בו, ואפשר גם להסביר כמה תמונה אחת סטטית (שלא תמיד היא גם כזו מוצלחת...), לא משקפת בכלל מי הנשמה שעומדת מאחורי התווים החיצוניים האלו, או להתחיל להסביר על האור הפנימי שזורח כשנפגשים עם חכמת האדם שמאירה אותו.

אבל משהו בי אומר שיתכן ויש פה בקשה עמוקה מתוכך, שיש מצב שברגע שתביני מה בעצם את מבקשת, ומה המשמעות הפנימית של מראה כזה או אחר עבורך, באילו עניינים פנימיים זה נוגע אצלך, ואת זה תבקשי במהות של האדם ולא רק בנראות החיצונית - גם תמצאי את הדרך איך לגשת להצעות מכאן והלאה.

ויכול להיות שאפילו תרצי לחזור להצעות שקיבלת.  

במקום הזה מול המקום הפנימי שיודע טוב מאוד לומר ''זה לא'', אולי כדאי להתמקד במה כן משמעותי ולמה זה משמעותי לך. את יודעת מה את מחפשת שם שיתגלה לך על הבחורים מתוך ההתבוננות בתמונות שלהם? אני לא יודעת אם זה המצב אצלך, אבל עולה בי מחשבה שלפעמים כשלא יודעים מה בדיוק מחפשים שם (ויתכן שזה בכלל לא קשור לחיצוניות, אולי מתבטא דרכה אבל זה לא העניין המהותי), הנטייה שעלולה להתפתח תהיה להימנע מהכל ולהכל להשיב בלא, גם אם אין סיבה אמיתית.

וזה מקום שכדאי לעשות בו בירור עומק פנימי כדי להיות מכוונת, קודם כל עבורך, ואחרי זה כדי להיות עירנית ובתשומת לב לזהות את זה במי שמגיעים אלייך, ולא לפספס את מה שיכול להיות הטוב עבורך.

מה בתכלס?

נסי להבין עם עצמך או עם מי שיכולים לכוון בבירור הזה, מה בעצם את מחפשת באותן תמונות ולא מוצאת. מה את היית שמחה ורוצה לראות, ומה ההרגשה שזה מעלה ומעורר בתוכך כשאת רואה מישהו שנראה כך?

(אפשר להתחיל במה את רואה ולהעמיק מה זה אומר שיש לו כך וכך ... מה זה אומר על מישהו שיש לו כך וכך? ומשם להמשיך...).

עוד נקודה שחשוב לומר - יכול להיות גם שיש לך אינטואיציה מאוד חזקה להרגיש מה שייך לך ומה לא, ולא תמיד זה משהו שאפשר להסביר לאחרים. אבל כדי להבין אם זו אכן אינטואיציה בריאה שמגיעה מחיבור או שלילה שמגיעה ממקום אחר (כמו הימנעות, פחדים וכדו') נדרש שם בירור קשוב ועמוק יותר.

שאי ברכה וה' יהיה עימך בכל ההחלטות לטוב לך תמיד.

..שפלות רוח

אני בול כמוך, אם אין לי משיכה(חזקה) חיצונית, קשה לי להמשיך, תיארת את זה מדויק ממש, רק אם יש משיכה חיצונית אז אני מוכן להמשיך לשמוע פרטים.

אני יודע שאם יש חיבור פנימי זה לרוב מפצה על החיצוני ודןוקא ירגיש ממש סבבה אבל מעדיף שלא

לא רואה בזה שטחיות כלל וכלל, גם לא חושב שאני חיצוני או ריק בגלל זה, יש לי המון מה לתת ואני מודע לזה, זאת פשוט נקודה שממש חשובה לי זה הכל, לא צריך לעשות מזה סיפור.

יש לי עוד המון מה להגיד בנושא הזה אבל מרגיש לי שהפורום הנ"ל פחות רלוונטי אז זה בתמצות.

רק מעירה שאם יש חיבור פנימי זה לאו דווקא מפצה אלאאורין

שהחיצוני פתאום נראה אחרת, וא זה חבל להפסיד.

..שפלות רוח
לא דייקתי צודקת אבל לזה התכוונתי, שהחיצוני נראה אחרת-פתאום היא כן מושכת וכו' אני לא חושב שאז חבל להפסיד אגב, הקשר הכי טוב שהיה לי בפער זה עם מישהי שלא מצאה חן בעיניי היא פשוט הבינה אותי ממש ואני אותה והיה לנו תקשורת באמת וואו, ובכל זאת היה לי קשה להמשיך.
זכותך המלאהנפשי תערוג

בסוף זה החלטה שלך אם ועם מי להתחתן.

ומין הסתם את לוקחת את כל השיקולים ומחליטה בהתאם

בסוף בחיי נישואין יש הרבה פעריםאמאגיבורה
ועבודה.. ועליות ומורדות... לדעתי זה דבר ממש בסיסי ומחזיק את כל הקשר שבעלך מושך בעינייך ואת עפה על איך שהוא נראה. בתנאי שזה רק עניין התחלתי של פרטים.. כבר ראיתי בעייני איך בחורים חתיכים ברמות נראים נורא אחרי שהם פותחים את הפה.
לא. אבל.מוקי_2020

לא רדוד.

כי רק את מחליטה וקובעת מה מתאים לך ומה בא לך טוב.

את תחיי איתו 80 שנה ולא אף אחד אחר.

אז בקטע הזה, את מסודרת גם מפני בורא עולם (לדעתי)

אבל.

את עלולה לפספס בחורים שמאוד מאוד מתאימים לך על הדרך.

ולכן לדעתי זה מה שהכי טוב בשבילך :

את רואה בחור (או תמונה) - אם אין לך משהו -נגד- המראה שלו, 
(הכוונה למשהו שממש אומר לך "לא..אין מצב" )

אז תבדקי פרטים נוספים. אם שם ראית משהו שכן מדבר אלייך, תפגשי.

ככה את לא תוכלי לפספס את מי -שהכי- מתאים לך.

בהצלחה.

רוצה להוסיף - איך הנראות נמדדת?לגיטימי?

בנוסף לדברים החכמים שכבר כתבו,

אני חושבת שחשוב לשים כוכבית על תמונות.

תמונות לא תמיד משקפות לנו מי האדם.

יש אנשים שהם יותר פוטוגניים מאחרים.

להסתמך על תמונה אחת כמו שבד"כ עושים, ולפסול רק על פי זה -

לדעתי ייתכן שאת מפספסת אנשים שבמציאות דווקא לא היית פוסלת על הנראות שלהם.

ולכן לדעתי כדאי לקחת את זה בחשבון - אולי גם לבקש עוד תמונות - ואולי לבוא בגישה הפוכה:

קודם לקרוא פרטים על האדם,

ורק אז להסתכל על התמונה. ואם הפרטים נשמעים סבבה והתמונה לא - לנסות לבדוק עוד קצת, אולי עם מישהו שמכיר אותו, אם התמונה שיש לך משקפת.

אין עניין להתחתן עם מישהו שלא מוצא חן בעינייך, אבל כן כדאי לדעתי להיות זהירים בשיטת הסינון.

זה לא שטחי מותקבחורה יפה
אחד הדברים החשובים שאגב גם הרבי מלובביץ' עם כמה שהוא צדיק אמר- שחייבת להיות משיכת הלב , יעני שהמראה החיצוני ימשוך ולא תהייה רתיעה .. בסוף את צריכה להתחתן עם הבנאדם הזה .. אל תתפשרי על זה 
צריך את הרבי לזה?זיויק
זה דבר פשוט
ברור , מוסיפה שזה לא שטחי בכללבחורה יפה
פשוט ושטחי זה ממש לא אותו דברזיויקאחרונה
צריך להבין מה זה משיכת הלבאני:)))))
אבל יש הפרש בין רתיעה לבין משיכה...צדיק יסוד עלום

רתיעה - אין דיבור לעולם על להתחתן עם מישהו שמחשבה על קרבה ואינטימיות איתו גורמת לרתיעה. זה פשוט לא עובד, ומי שמתעלם מזה גוזר על עצמו חיים של אומללות.

משיכה - יש אנשים יפים מאוד שכשמסתכלים עליהם אומרים "וואו!" והם מושכים את תשומת הלב והיופי שלהם מהפנט. ולכל אדם יש רצון שבן הזוג שלו יהיה עד כדי כך יפה.

אבל לרוב האנשים *יש* משיכה גם לאנשים פחות יפים. אני רואה על עצמי שרוב מוחלט של בנות ישראל כן מוצא חן בעיניי, גם אם הן לא דוגמניות... אבל יש נשים שאני לא יכול להעלות על הדעת קרבה אליהן ואני נגעל רק מעצם המחשבה...

לכן לדעתי המלך המשיח שציטטת מדבר על הסוג הראשון ומכריח שתהיה משיכה כלשהי, אבל לא שחייבים למצוא את המהפנטים והמושכים והשש קוביות בבטן והחיוך מיליון דולר...

אני יוצא כיום עם מישהי והיא בכנות מאוד יפה, ובהמון סיטואציות אני מתפלא עד כמה היא יפה ושמח בה. אבל כשאנחנו ליד נשים יפות ממנה צובט לי הלב מאוד ואני מאוד משתדל לא להסתכל על נשים כדי שלא יכאב הלב ככה, ומטבע הדברים לידן היא נראית פחות יפה... אבל אני יודע שיהיה לי טוב איתה כי היא *מספיק* יפה, וזה מאוד מאוד משמעותי

חייבת להגיב שהתגובה שלך הזויה בעייניבחורה יפה

אם הגבר שלי יצבוט לו הלב ליד נשים יפות לא רוצה אותו כגבר שלי

כשאתה מאוהב במישהי מאוהב באופי שלה והיא נראית טוב בעיניך , היא תהייה הכי יפה לא יעניין אותך ולא יצבוט לך הלב משום בחורה יפה שאתה לא מכיר בכלל 

אם זה ה-דבר הכי חשוב לך בנישואין,האופטימי

אז אין יותר מדי מה לעשות עם זה.

אם יגידו לך שאת חייבת לבחור אחד מבין שני בחורים,
אחד חתיך אבל כלומניק והשני לא חתיך אבל עם מידות טובות.

את מי תבחרי?

צריך לזכור שהרבה ממציאת החן היא מההערכה שיש לך אל בן הזוג, ולאו דווקא מפרמטרים חיצוניים.

ואת זה אי-אפשר לגלות מיד, ואפילו לא תמיד בפגישות הראשונות.

"אסתר (המלכה) ירקרוקת היתה וחוט של חסד משוך עליה"

הבעיה היא פמיניזם שמשתיק גבריםנ א
לא מבין למה הטוטליות הזו?שפלות רוח

או חתיך וכלומניק או מכוער עם אופי טוב, אין כזה דבר כן?

ויש המון, שגם נראים טוב(גברים ונשים כאחד) ומלאי תוכן ועם עולם פנימי עשיר.

האמירה שלך היא ניסיון כושל לגרום לאנשים שכן אכפת להם מהנראות של בן / בת הזוג (שאיתו אגב הם הולכים בעזרת השם לחיות כל החיים) קצת מעבר לאדם הממוצע, לוותר על זה וכאילו להבין שיש גם מידות..

שים לב שאף אחד לא אמר שאין מידות, ברור שיש וכבודן במקומו מונח, אבל אמרו שחשוב להם יחד עם זאת, לא במקום, אלא יחד עם זאת מה נקרא בלעד together, יופי ומשיכה חזקה.

ולגבי מה שכתבת

"אסתר (המלכה) ירקרוקת היתה וחוט של חסד משוך עליה"...יש מאן דאמר שהיא הייתה אחת מ4 נשים הכי יפות שהיו בעולם, נכון שזו מחלוקת אבל אל תשכח שיש גם את הצד הזה.

אתה כתבת בטוטאליותהאופטימי

אני לא כתבתי מכוער, אני כתבתי שהוא רק לא חתיך.

אני גם לא אמרתי לה שזה מה שצריכה לבחור, רק לתת לה כלים שהיא תדע להבחין מה חשוב לה ולהתמקד בזה.

ויש הבדל ענק בין אכפתיות מהמראה של בן הזוג לבין ההגדרה שזה הדבר הראשון והבסיסי ביותר שבודקים שבלעדיו לא מנסים אפילו להתקדם.

אין שום הסתכלות על מכלול, וכשלבן-אדם אין הסתכלות על מכלול, אז כנראה שהוא יקבל בן-זוג בהתאם.

ולגבי מה שכתבת על אסתר, זה בדיוק מה שחכמים מנסים לומר (וכנראה שלא הבנת את המסר שלהם).

אם היית בוחן את אסתר באמצעות תמונה - אז היא הייתה נראית לך ירקרוקת.

אבל אם היית נפגש איתה ורואה אותה ממש - היית מבחין בחוט של חסד שמשוך עליה והיית רואה שהיא אחת מה-4 נשים היפות בעולם.

תראה ידידי,שפלות רוח

בתקופת הגמרא עד כמה שידוע לי לא היו מצלמות, אבל בכל מקרה למזלנו יש לנו חכמים שלאורם אנחנו הולכים, והבן יהוידע קובע נחרצות שאסתר הייתה יפה, ומוכיח שם שלא סתם "יפה" אלא "יפת תואר ויפת מראה" מדנקט לישנא "יפייפיות" ועוד מוסיף שם "לא הכחישו יופיין מתחילה ועד סוף" זאת אומרת היו יפות בזקנותן כמו בצעירותן, ועוד שאומר שם שאף למאן דמפיק אסתר ועייל ושתי, בא להדגיש עוצם יופיה של אסתר. עיין שם באורך ותרווה צמאונך דוד.

לא ממש שטחי מצידךנפש חיה.

אני הייתי עושה תרגיל בעל שני שלבים , בדרך כלל באמצע השיחה או כשהיא מתחילה לזרום.

שלב ראשון- כשהבחור מדבר יוצרת קשר עין ומסתכלת אליו תוך כדי הקשבה.

שואלת את עצמי איך הוא נשמע לי? איך נוא נראה לי?

בשלב השני ממשיכה להקשיב והפעם מסתכלת על נקודה אקראית באופק.

ואז מפנה את המבט אליו

והשאלה מתחדדת-

האם כשאני שומעת את תוכן הדברים בלי קשר עין, המראה שלו משתנה בעיניי?

האם כשאני מסתכלת ישירות תוך הקשבה אליו משהו מוצא חן בעיניי במה שאני רואה ?

מקווה שזה היה ברור... 

ספירה לאחור לחברהאשר ברא

חסד ה' העליון החברה הכי טובה שלי התארסה.. ומחפשת רעיונות לספירה לאחור.

איך עושים? מי האנשים שסופרים וכו'?

כל מי משפטים שכותבים.. 😃

הספירה רק בשבילה? או גם בשביל הארוס שלה?חושבת בקופסא

לדעתי עדיף לשניהם כי זה ימלא בקלות יותר אנשים. 

מה הקונצפט? לתלות לה תמונות בחדר או קבוצת ווצאפ שבכל יום שולחים את הספירה וכל משתתפי הקבוצה רואים?

יש לה או לארוס שלה מעגלי חברים ממקומות מיוחדים? מחוג מיוחד או ממעגלים שונים מצה"ל או מהשירות?

כדאי להתארגן על אנשי קשר לכל קבוצת אנשים, ואיש קשר למשפחה של כל אחד מהם.

תודה!אשר ברא

לשניהם בקבוצת ווטצאפ.

יום אחד חברים שלו ממעגל מסויםארץ השוקולד

יום אחד חברים שלה ממעגל מקביל,

ככה לכמה מעגלים שונים,

יום לסבים וסבתות אם יש (אפשר יום לכל צד),

יום משפחה מורחבת (לכל צד),

יום אחים ואחיות (אפשר לפצל ליומיים) לכל צד,

יום הורים ב2,

יום של הזוג ב1

לדעתי רק שלה. בהתחלה יותר רחוקיםאוריןאחרונה

אבל אנשים שתשמח בהם : מורות, מדריכות וחברות וככל שמתקרבים לחתונה : אנשים יותר קרובים ובסוף סבאסבתא אחים אחיות אבא אמא

בנות שמבררותadvfb

בבקשה, אנא מכם, 

אל תחזירו תשובה חיובית עם כוכבית.

דהיינו - כן, אשמח להפגש אבל בא נבדוק את זה ואת זה...

זה מוריד, חד משמעית.

נניח הייתי אומר לך "אני רוצה להפגש איתך אבל אני בספק" או "את נשמעת מעניינת אבל אני לא סגור על זה"

איך זה היה מרגיש לך?

זה כמובן נכון לגבי בנים, אבל הרבה פעמים זה יותר נכון אצל בנות. למה?

כי בדרך כלל בנים מקבלים את ההצעה לפני שהבחורה יודעת בכלל עליה

ולכן הבנות בסוג של "פור". קיבלת את הפור הזה, בצדק, ואני סבבה שקיבלת את הפור הזה, הכי מפרגן

אבל תכירי בזה שקיבלת פור, תעריכי את זה ואל תקחי את זה כמובן מאליו

ולפיכך תדעי שגם מצופה ממך 

לענות תשובה ברורה - כן כן, לא לא.

אני עשיתי המאמץ, קבעתי זמן לדבר עם חברה שלך, חשבתי על זה וגם לקחתי בחשבון שאני אחכה זמן שאותו אוכל להשקיע בהצעה אחרת.

אז כן - אני מצפה ממך לברר כמו שצריך, להחזיר תשובה כמו שצריך.

נ.ב - 

יודעים מה, אם למרות הבירורים, בחורה רוצה לברר עניין מסויים בשיחת טלפון, 

אם אין ברירה אחרת או שקרתה אי הבנה בטעות (כולנו בנ"א)

ברגישות, אפילו בקצת בושה  - יכול להיות לזה מקום.

חלק מהרעיון של בירורים זה למנוע בדיוק את החוסר נעימות הזאת. אם אין ברירה, אז לפחות להודות בחוסר נעימות שיכול להגרם. זה שיא המוערך.

על הנייר אתה צודק. אבל לדעתימוקי_2020

אם תשנה גישה, אתה תרויח יותר.

מתי מרויחים יותר ? בדרך הקשה.

מהי הדרך הקשה ? תתעלם מכל הקוסמטיקה הזו, מכל הכוכביות האלה.

או במילים אחרות - תהיה גבר.

בסופו של דבר זה גם ירגיש לך נכון יותר וגם תרגיש טוב יותר.

שהבחורה תברר גם עם 8000 כוכביות. זה  לא אמור להזיז לך (קל לדבר קשה לבצע). זה לא העניין שלך. זה העניין שלה בלבד.

תחשוב על זה טוב טוב ותראה שזו האמת.

אותך מעניין דבר אחד : להפגש. לשדר מי שאתה. לא יותר. לא פחות. תפס ? מזל טוב.

לא תפס ? התקדמת עוד צעד בדרך לחתונה כי כל מפגש כזה מחדד אותך.

הכל בהכוונת השם יתברך.

לדעתי גם זה שתתעלם מהכוכביות האלה, זה חלק מהמבחן שהוא  עושה לך.

אגו. גאווה. להעיף את הזה ממך.

תבחר בדרך הקשה. רק תרויח לטווח ארוך.

בהצלחה.

מבין את הסברה שאתה אומר, לא מסכים עם המסקנהadvfb

כן, יש עניין להחזיק מורכבות, ושאתה גבר יש בזה גם ציפייה או יכולת להחזיק שהיא עוזרת מאוד להתחיל ולהמשיך קשרים.

אממה, נראה לי כל בנאדם ירצה להיות עם מי שרוצה להיות איתו. זה אנושי לגמרי.

ברגע שאני מבין שהבחורה השנייה פחות רוצה ממה שאני חושב שהגיוני שתרצה או רוצה מעבר למידה שנראת לי הגיונית, זה מדליק נורה אדומה.

למה? כי יש לי מלאי כוחות מוגבל ואני לא אקח כל הזדמנות רחוקה לקשר.

לפני כל הצעה, אני לוקח בחשבון את הסיכויים ואת המחירים שאני אשלם אם אני יענה אליה לחיוב.

מבחינה סטטסטית הגיוני שמי שתעשה לי טובה פחות תרצה להמשיך ופחות יהיה לזה סיכוי. אז כן, זה משתכלל בחשבון.

אני מכוון לבחור בדרך הקשה, להקשיב לעצמי ולסמוך על האינטואיציה שלי. וואו, זאת דרך מאוד קשה ולא מובנת מאליה.

תראהמוקי_2020

הכי קל לי, (במיוחד שאני קצת מקורר ולא מרגיש טוב)

להגיד לך "מסכים עם כל מילה שאמרת. אני פשוט עניתי תשובה כללית לכל הקוראים שנותנת -עוד- זוית."

אבל אני לא מוכן להסתפק בזה.

כי גם כשאני קורא את התשובה שלך

ואני מסכים איתך,

אני יודע שיש משהו שמפריע לי (מפריע לי, בשבילך. שאולי אתה מפספס)

ואני אתן דוגמא :

"ברגע שאני מבין שהבחורה השנייה פחות רוצה ממה שאני חושב שהגיוני שתרצה או רוצה מעבר למידה שנראת לי הגיונית, זה מדליק נורה אדומה."

לזה אני לא מתחבר. ויתכן שאני לא מבין אותך או מפספס.

כשאתה מקבל הצעה,

אותך צריך לעניין :

א. האם אני מעוניין בה.

ב. האם אני חושב שאני יכול לספק לה את הציפיות שלה ואת השאיפות שלה בטווח הארוך.

הפרמטר "היא לא רוצה מאוד" "היא רוצה מאוד אבל בתנאים"

הוא מעצבן, הוא לא נעים, אבל...בחישוב קר, הוא לא נכון.

אני אגיד לך למה.

כי יש מיליון דוגמאות.

כלומר זה לא איזה סיפור נדיר,

זה חלק מהאופי של הבחורות (אל תאמין לי , תברר את זה לעומק)

שבחורה רגילה לגמרי עם היגיון בריא, יכולה לומר על בחור מסויים "מממ...לא יודעת.." "תבדוק לפני את זה..."

אבל אח"כ הכל משתנה אצלה ובני הזוג צוחקים שהיא לא רצתה בהתחלה. מלאאאאאא מקרים כאלה.

זו הסיבה שאני אומר לך (שוב, זה לא קל, אבל זה באמת ככה !)

יותר חשוב זה מה שיש לך להציע, מאשר הסרט שהיא חיה בו.

זה יכול להשתנות בדייט אחד !

מספיק שהיא תראה זוית חדשה שהיא אהבה אצלך,

אצל בחורות נורמליות, זה מקבל תפנית חזקה בעלילה. הרגש משחק כאן תפקיד גדול מאוד.

אז כאילו, אני אומר לעצמי "בואנה, שלא יתחיל עכשיו להתבאס מכל מי שתתחיל להציב תנאים"

תלך לפגישה הראשונה.

תנסה להבין מי הבחורה

ואם החלטת שאתה מעוניין בה *ו* אתה מתאים לה *ו* היא מתאימה לך

זה מה שחשוב <---------

מה שהיא אומרת, לא רלוונטי (בהקצנה).

לצערי,  אולי אני מסביר את עצמי לא טוב.

בוא נגיד ככה.

נניח שהעמדה שלך היא 3 והעמדה שלי שהיא מאוד קלה בתאוריה כי הכי קל לקשקש, היא 8.

אז אני אומר "אוקי, אל תשאר ב 3 . תדאג שאתה לפחות ב 5".

כלומר שחס וחלילה, לא תכנס לאוטומט "יש תנאים ? ביי". כאן הבעיה.

תהיה קר ומחושב עם עצמך. כן ! אבל תבדוק בצורה כנה, אם זו שחיה בסרט, שווה להלחם עבורה

כי שניכם תרויחו בסופו של דבר.

לזה שהיא לא רצתה כ"כ בהתחלה, ***אין משמעות*** להמשך הקשר. מבין?

צוחקים על זה אח"כ.  לא אני אומר. העובדות אומרות את זה על אלפים...ואולי עשרות אלפי זוגות.

מקווה שאני קצת ברור יותר אחרי הקידוח הזה.

רציתי לסיים "אוהב אותך" אבל, אין לי מושג מי אתה באמת, אנחנו לא מכירים מעבר להודעות בפורום.

אז אני אסיים, מחבב אותך מאוד ובהצלחה בהמשך, בציפייה להודעה משמחת שלך בפורום.

חולה עללייךךךךךadvfb
לרוב אתה צודקהפי

אבל אם יש לי התלבטות מאוד גדולה מרגיש לי רמאות לא לתווך את זה לצד השני .

נניח היה בחור שממש התלבטתי אם לצאת איתו והרגשתי שאני חייבת להגיד לו את זה .. זה לא סבבה לבזבז את הזמן של מישהו בלי להגיד לו את זה .

הוא בכל זאת רצה שנצא לא יצא מזה כלום כי זה עדיין הפריע לי .. אבל זכיתי להכיר בחור שמכיר לי היום בחורים איכותיים ואני לו . 

מסכיםadvfb
בסוף, גם בנים לא תמיד מקבלים הצעות..נ א

ובנות דוחות הצעות של בנים.

יש לכאן ולכאן.

בדרך כלל בנים מקבלים את ההצעה לפניadvfb

ורק אחרי שהם מחזירים תשובה חיובית אז הבחורה מקבלת את ההצעה.

אתה מתכוון למקרים אחרים מהמקרה הזה?

אני לא הבנתי דבר אחדאשר ברא

איך מגיעות אליך הכוכביות?

זה לא שהיא מאשרת את ההצעה בפניך.. היא אומרת למי ששידך, לא?

נכוןadvfb

שיעביר הלאה.

אני חושבתאשר ברא

שיש הבדל בין שאלות לבירור לבין אמירה של הגברת שהיא נפגשת מתוך התלבטות.

גם הבחור מברר דברים שחשובים לו, אותו דסר הצד השני.. לכן אני חושבת שאם הדברים נעשים בצורה שיש מתווך-

אז גם שהמתווך יהיה חכם ולא יגיד לך "היא רוצה להיפגש אבל מתלבטת".

הממלגיטימי?

באופן עקרוני, תמיד פגישות הן עם ספק, לא?

זה לא שבדייט ראשון אני יודעת שזה האדם שאיתו אתחתן.

מטרת הדייטים היא לבדוק אם הפוטנציאל שקיים כאן הוא בר מימוש.

כלומר, הספק מונח על השולחן תמיד.

יכול להיות שזו צורת התבטאות מסוימת, איזושהי רתיעה ממחויבות, להדגיש שזה רק בדיקה ולא הצעת נישואין.

יש ספק כללי ויש ספק ספציפיadvfb

אדם שרוצה לברר דבר ספיצפי שיברר אותו ואז יחזיר תשובה. זאת היתה האמירה.

ספק כללי, זה שאתה לא מכיר את הבנאדם עדיין ואין לך מושג מה באמת היחס שלך כלפיו.

מסכים ממשפתית שלג

אבל מהצד הגברי כן יש מקום להחליק את זה. לפעמים התשובות המהוססות מגיעות מתוך מגננה אחרי פגיעה כלשהי, או מתוך חשש שהצד השני לא מספיק רוצה.

יש הבדל בין הסוס לבין חוסר בידע מסוייםadvfb

למה יש עניין מה הצד הגברי להחליק? יש לי גם רגשות

אין סיבה שאני אהיה חסר רגש בגלל שאני גבר

לאו דוקא מהצד ה*גברי*, יותר הצד ה*שני*פתית שלג

כוונתי היא שבתחילת קשר אף אחד לא מכר את השני ולא באמת מבינים את ההקשר והעוצמה של כל ביטוי.

נכוןadvfbאחרונה

אולי יעניין אותך