זקוקה לשמוע דעות בנוגע להמשך קשר בעייתיבחורה טובה

שלום, 

אני בת 24 ,סטודנטית לתואר שני, קצינה בצבא ובאה מבית דתי-מסורתי.

לפני כשנה וחצי הכרתי במהלך בילוי עם חברים בחור שקטן ממני בשנה וחצי.

החיים לא חייכו אליו, בלשון המעטה: ההורים שלו גרושים, אמא שלו חולת נפש שהתעללה בו ומגיל 13 הוא חי לבד ודואג לעצמו. כמובן שכדי לשרוד הוא הדרדר למקומות הכי נמוכים והתעסק עם משפחות פשע, סחר בסמים וכו'. 

בגיל 18 התגייס למג"ב ומשם משכו אותו למשרד הביטחון לתפקיד קצת יותר מסווג עם תעודות זהות בדויות ועבודה שהוא לא יכול לספר עליה לסובבים אותו. לימדו אותו ערבית כדי שיוכל למלא את תפקידו ומאז  הוא נאלץ לשקר לחברים שלו בנוגע למה שהוא עושה, והשקרים הפכו להיות חלק בלתי נפרד מהחיים שלו.

כשפגשתי אותו לראשונה הוא סיפר שההורים שלו נרצחו ושהמשפחה המאמצת התעללה בו, ומתוך רחמים החלטתי שאני אעזור לו. הוא הזדקק לעזרה שלי ונתפס בי.

לאט לאט גיליתי שהכל שקרים ושהוא רימה אותי לחלוטין, ובמקביל התחלנו להתקרב והתפתח קשר רומנטי. 

בשלב מסויים הבנתי שהוא משקר בנוגע לדברים שאינם קשורים לעבודה שלו, ואפילו קשורים בי [ושלא לדבר על בגידות].

נפגעתי, היה לי קשה, אבל נפרדנו ולא דיברנו במשך 3 חודשים. 

לפני כחודש הוא בא אליי בטענה שהוא השתנה והוא הבין את הטעות שלו ולא רוצה לאבד אותי ומבקש שאני אתן לו הזדמנות שנייה. 

לא האמנתי לו אבל הוא התעקש שאני אבוא לראות היכן הוא גר,הלכתי איתו לשם ובעל הבית היה רב שבעברו היה שוטר וטען שהוא עשה את כל הבדיקות האפשריות והוא אכן היה במשרד הביטחון ונאלץ לשקר בגלל תפקידו אך הוא לא שקרן מטבעו. 

השאלה היא האם לתת לבחור הזה צ'אנס? האם אני יכולה להיות רגועה ולדעת שהוא לא משקר לי יותר? שהוא לא סוחר בסמים יותר? שהוא לא יבגוד שוב? [יש לו גם חובות בהוצאה לפועל שהוא טוען שהוא מכסה בחצי שנה..]

בדבר אחד אני בטוחה, הוא אוהב אותי באמת. אבל האם האהבה הזו חזקה מספיק? הוא רק בן 22...

אני אוהבת אותו מאוד אבל חוששת נורא להיפגע שוב.

מה הייתם עושים במקומי? 

נותנים לאהבה לנצח או להיגיון להכריע במקרה כזה?

תודה

הגיון!! ברור שהגיון!!*קומי אורי*

הבחור אוהב אותך? רוצה להשתנות בשביל עצמו?? שיראה שהוא משתנה!

שיוכיח שהוא אדם טוב יותר היום!!

אני אישית לא הייתי מתאוששת מכל כך הרבה שקרים..

זו בעיה לא קטנהשואף לאור

אני הייתי ממליץ להתייעץ עם רב שהוא גם מבוגר בשנים ושדעת התורה היא דעתו ושהוא יתן עצה חכמה.

את מוזמנת להתייעץ עם רב ב http://kipa.co.il/ask (בהרשמה קצרה ובחינם כמובן),לא ניתן לתת רק לאהבה עיוורת לנצח,זו יכולה להתפורר מאליה באם משהו רקוב ולא נתנו להגיון לבקר אותו.

שה' ידריך ויברך אותך לבחור באמת ולא באשליה. בהצלחה רבה בכל !.

לא פשוט בכלל...ארמי

מה אני אומר?

אל תתקרבי, תברחי ותמצאי מישהו עם פחות "עבר מסעיר".

מה הייתי עושה?

לא יודע.

השאלה עד כמה את אוהבת אותו, אם בכלל...

לנו תמיד היו אומרים באולפנא..2 גדות לירדן

לא מתחתנים על בסיס הבטחות..

שלושה חודשים זה לא זמן שממש מספיק להשתנות..

אפשר לתת הזדמנות שניה אבל אחרי שהוא מוכיח את עצמו..

שהוא מכסה את החובות, לא משקר, יש לו קשר אמיתי (!!) איתך ושהוא לא משחק ברגשותייך..

לדעתי אי אפשר לפסול לגמרי, אבל לבדוק הרבה יותר..

אם ההגיון שלך אומר שזה לא מתאים-אז לא!!

כי אהבה זה גם מהלב אבל גם מהשכל..

גם צריך להבין מה זה אהבה... איך אפשר לאהוב מישהו שאת פגועה ממנו כ"כ..

תעשי חשבון עם עצמך מה זאת האהבה הזאת.. מה היא מוציאה ממך.. לאן היא מובילה את שניכם..\

בהצלחה!!!

שתזכי להרבה שמחה וסייעתא דשמיא!

נשמע סיפור מאד מוזרשורש וגרביים
יש בו כמה סתירות. אם הוא הדרדר לפשע בילדותו לא סביר שקיבל תפקיד רגיש ועוד שמשכו אותו ממג״ב לשם.
בנוסף, ישנו טיפוס של אנשים, בד״כ שגדלו ברחוב, שהשקר הפך בשבילם לדרך חיים והם משקרים גם כשזה לא נחוץ אולי כדי לקבל יחס חם שחסר להם. במציאות הקשה בה גדלו זה היה הרגל הכרחי. נתקלתי בכמה נערים כאלה וקשה מאד לתת בהם אמון.
לפי מה שאת מספרת נראה שהוא מסוג הנערים האלו, שהם מאד מסכנים וזקוקים לעזרה ומשוועים לתשומת לב, אבל קשה מאד לבנות מערכת יחסים נורמלית איתם.
בכל מקרה תנסי להפעיל את כישורייך בתור קצינה (איך לעבוד עם אנשים) ואיך היית נוהגת אם מישהו תחתייך היה משקר בצורה כזאת. כנראה שלא היית נותנת בו אמון אלא מטילה ספק ובודקת שבע פעמים כל דבר. כדאי לעשות כך גם כאן. 
מצער מאד אבל התאהבת בדיוק בטיפוסאלעד123

שצריך להתרחק ממנו ככל שאפשר.

אני לא אוהב דיאגנוזות אבל הבחור הזה הוא פסיכופט. לאנשים כאלה אין תקנה. הוא יאמלל ויסבך אותך ואת כל מי שיבוא אתו בקשר הדוק.

הוא תמיד יבטיח, תמיד ישכנע ואף פעם לא יקיים.

את חייבת לחתוך ומייד, ללא כל תירוצים וללא כל תקופות נסיון וללא כל שיהוי או דיחוי כי גורלך ועתידך תלויים בכך.

לא רק שעליך לחתוך אלא שאת גם חייבת לאסור עליו לקיים אתך כל מגע ואם הוא ממשיך - את צריכה עזרה של הורים ויתכן שגם תצטרכי לפנות למשטרה.

צר לי שהייתי צריך לכתוב זאת אבל אני חוזר ומדגיש- עם טיפוסים כאלה אין שום תקווה, הם מאמללים את זולתם ולא משתנים לעולם.

ואוו אלעד!! קצת הגזמת!סאלח שבתי

זה שהיה לו בעיות בילדות זה אומר שבגלל זה לעולם לא יוכל להיתחתן עם מישהי נורמאלית..?!

זה אומר שלא תוכל להיות לא אהבה?!

לאנשים כאלו יש תקנה!! פשוט יותר קשה להם למצוא אותה..! אבל הם מסוגלים למצוא אותה ולהיות בנאדם נורמאלי עם אישה, משפחה וכו'..

זה פשוט לוקח קצת יותר זמן..

לדעתי תחכו קצת..ואח"כ תיפגשו ,ותנסי ליראות אם הוא באמת הישתנה או לא..

ותנסי לישאול את עצמך באמת מהי האהבה שאותה היית רוצה ואם הבנאדם הזה יוכל לתת לך אותה בע"ה..!

בהצלחה !! אלעד-סליחה עם התקפתי מידי..

לא הגזמתי כללאלעד123

זהו אדם מסוכן לכל סובביו.

זהו סוג של הפרעה אישיותית שלעולם לא ניתן לתקן אותה, זה אבוד.

היא צריכה להתנתק ממנו באופן מיידי ללא כל דיחוי נוסף.

מסכימה עם אלעד בכל מילה!אלירז
אנשים משתנים..! כל בנאדם יכול להשתנות!סאלח שבתי

נכון, אבל לא תוך 3 חודשיםנקודה למחשבה

ובעיקר לא על חשבון הגב של מישהו אחר!!!!!

אני אישית לא הייתי לוקחת את הסיכון,סאלח שבתי

אבל אצלם-אם זאת אהבה אמיתית אז למה שלא תחכו עוד שנה בערך ואז תמשיכו לצאת..? לא חבל לפספס..?

אתה חי בסרט חברורק אני מרוב

למה נראה לך שאלעד לא צודק????

אתה חי בעולם הדן לכף זכות ולא קולט שיש פה אדם מניפולטיבי, שקרן.

אם הוא רוצה להשתנות- שיוכיח בשטח, לא מתחתנים על בסיס "אולי הוא ישתנה"

ואולי הוא לא????

סליחה על הבוטות אבל אתה חי בסרט רע, רע מאוד 

ולא, לא חבל לפספס בעל מזעזע כזה שלא מוכיח את עצמו כבר בשלב הדייטים

היא לא צריכה להיות המטפלת שלובתאל1

או הפסיכולוגית שלו.

אולי יש לו תקנה איכשהו- אבל לא על חשבונה.

הוא לא רוצה אותה סתם... הוא יודע שהיא אוהבת אותו, זה אחלה דרך לנצל.

ואל תחכי לראות שהוא השתנה!

האנשים האלה מבטיחים ומבטיחים ואומרים הרבה דברים- והם משוכנעים בזה באמת

ואת לא תעמדי בשיכונעים.

זה לא יעזור- עופי ממנו כמה שיותר מהר וכמה שיותר רחוק!

דעתי מעט שונה מכל הנאמר עד עכשיו...itay0432

עד אלי התגובות היו בסגנון "אין דבר כזה תשובה". אבוי לנו אם ריבונו של עולם היה מתייחס אליינו ככה...
זה כמובן לא משנה את העובדה שרצוי מאוד להתייעץ עם מישהו שמכיר אותו ואותך,וגם אם כן לחסום את הרגש למשך תקופה עד שיוכיח את עצמו...

בסופו של דבר הייתי אומר לו שיוכיח את עצמו בזה שיסגור את חובותיו ונדבר. בנאדם שנמצא בהוצאה לפועל זה מעיד הרבה. בנאדם שיצא מיזה זה מעיד המון!

ההבדל הקטן הוא- שאנחנו לא ריבונו של עולם!!*קומי אורי*

היא לא צריכה להיות איתו כי "אוי ואיבוי אם ה' היה מתנהג אלינו ככה"!

ה' הוא ה'! והוא יכול לסלוח למי שהוא רוצה לקבל את השבים אליו חזרה!

אבל אנחנו בני אדם! אנחנו לא תמיד יכולים להכיל כ"כ הרבה!

אני עדיין לא מביןהאדם היושב
עבר עריכה על ידי האדם היושב בתאריך ב' סיון תשע"ב 00:53

הוא שיקר גם בנוגע לדברים שלא קשורים לעבודה שלו? דברים שקשורים בך? הוא בגד בך? 

אני לא רואה איך בנאדם הופך בתוך שלושה חודשים לאדם חדש אחרי דברים כאלה. 

אני גם לא בטוח שהייתי סומך על בעל הבית\רב\שוטר לשעבר. 

אם הבחור חי כל החיים שלו עם שקרים, והוא יודע לשקר טוב, לא מן הנמנע שהוא הצליח לשכנע אותו לשקר בשבילו. הוא הבטיח לו שזה למטרה טובה וכו'. אני לא הייתי מאמין לאף אחד בכל הקשור אליו עד שהייתי מברר בעצמי. (וכן, אני נגד בירורים... אבל זה מצדיק בירור מעמיק). 

את צריכה לבקש ממנו לבוא למקום העבודה שלו. לראות שהוא לא משקר לך בנוגע לזה. 

למרות, שאחרי שנשבר אמון בין בני זוג בצורה כ"כ חמורה, אני לא רואה איך אפשר לשקם אותו. אני לא רואה איך אי פעם תוכלי לתת בו אמון. 

אני לא הייתי נותן צ'אנס במצב כזה. אבל אם תחליטי אחרת, תיזהרי ותוודאי בעצמך שמה שהוא אומר לך, נכון. 

(לא מפי השמועה). 

הגיע הזמן לעבוד עם השכל הישרנקודה למחשבה

ולרגע אחד לשים את הרגשות בצד.

מצטערת אם אהיה קצת רעה ובוטה אבל בואי נחשוב ביחד כי הפרטים שנתת פה קצת מוזרים..

1. את בחורה בת 24 קצינה = את אמורה להכיר את המערכת הצבאית 

2. את סטודנטית לתואר שני = יש לך שכל בראש, אולי הרבה שכל, אם כבר סיימת תואר במהלך השירות הצבאי וכבר התחלת תואר שני.

3. הבחור שקרן = עובדה!

4. הבחור טוען בפנייך שהוא בתפקיד מסווג במשרד הביטחון = קצת תמוהה בהסתמך על סעיף 3. להגיע למשרד הביטחון כשהיית בעבר סוחר סמים. אני מאמינה שאם הוא הגיע למקומות נמוכים כהגדרתך אני משערת שגם יש לו רישום פלילי. כשיש רישום פלילי אי אפשר להגיע למשרד הביטחון ולמשרדים ממשלתיים (אם אני לא טועה יש לזה התיחסות איפשהו את מוזמנת לעיין באתר של משרד המשפטים)

5. הבחור בוגד = אחד הדברים הבסיסיים לדעתי בין בני זוג זה אמון.. שפה נראה לי לא ממש קיים. תעני לעצמך, האם את מסוגלת להאמין ולבטוח בו בהתחשב בכל העובדות? 

6. אדם שרגיל לשקר, וזה מתחיל בשקרים קטנים ונמשך לשקרים גדולים - לא יכול לבצע שינוי (לדעתי) כל כך מהר תוך 3 חודשים.. סור מרע ועשה טוב זה לא עבודה פשוטה אם כבר טבוע בו ההתנהגות הזו.

7. מי הבטיח לך שאותו רב / בעל בית / שוטר וואטאוור הוא לא אדם שמשתף איתו פעולה והוא אכן בן אדם אמין?

8. והנקודה הכי חשובה לדעתי. תבדקי מהי אותה האהבה שעליה את מדברת..

אנשים נוטים להיקשר ולצאת ולהיפגש עם אנשים כי הם ממלאים להם איזשהו צורך מסויים. ברגע שהצורך הזה מתמלא גם האהבה נגמרת.. למה, כי פתאום אנחנו רואים את כל החסרונות ואת חוסר ההתאמה בנינו... 

לכן צריך לעבוד עם השכל הישר ולא עם הרגש.

תנסי לחשוב אם הוא יכול להיות אבא טוב כדי לחנך את הילדים שלך, בעל טוב.

האם הוא ידע לכבד אותך, להקשיב לך באמת, להחמיא ולפרגן?

תנסי לברר עם עצמך אם הוא לא ממלא לך איזה צורך מסוים.. שלא חלילה את בלחץ להתחתן ויש מי שרוצה אז מתחתנים.. 

תפעילי את השכל שלך.. אני חושבת שיש לך אחד כזה לאור סעיפים 1 + 2 שכתבתי למעלה.

9. בנימה אופטימית זו הייתי שולחת את מר בחור להמשך טיפול, שיביא לי קבלות והוכחות ממטפל מוכר שהוא אכן בטיפול ובמעקב של מישהו על השינויים והתהליך שהוא עובר. וזה רק בגלל שחשוב לי שאנשים יחיו טוב והחיים שלהם יראו קצת יותר שמחים, כמובן כל עוד זה לא על חשבוני.

10. ובנימה אופטימית זו אני אישית הייתי אומרת לו שלום וביי.

מצטערת על החפירה..

בהצלחה והחלטות נכונות

^^^^^^ כל מילה!!!!הרש
אלעד אתה חותך מידי וזו לא התגובהסוד היצירה

הראשונה שאתה חותך ככה..

לדעתי זה מוגזם- גם אם הוא לעולם לא ישתנה לא תפקידך לומר את זה ולחרוץ את גורלו.

חוצמזה, מסכימה עם לרגע אחד אבל בנוגע לאישורים הוא עלול לזייף גם את זה.

להיפרד מהר, ולנתק קשר....להחליף מספר טלפון אם צריך ולגמול את עצמך ממנו דחוף.

בגלל זה אמרתינקודה למחשבה
מישהו מוכר וידוע שהסיכוי שהוא ישתף פעולה עם השקרים של הבחור הוא אפס!! ואז תמיד אפשר לברר להרים טלפון למטפל לברר אם הוא התקדם...
אבל המטרה לא כדי להיות איתו אלא כדי לעזור ולגרום לחיים שלו להיות טובים הרבה יותר...
לפעמים צריך לעשות את זה בדרך שתזעזע את הצד השני גם אם הוא לא אוהב את זה.
לדעתי זה לא מוגזם כללאלעד123

וכל רגע נוסף שהיא מקיימת את הקשר הזה הוא רגע שבו היא נכנסת יותר ויותר עמוק למלכודת מסוכנת מאד.

מסכימה עם כל מילה, חברה אתם חיים בסרטורק אני מרוב
ב״ה תבדקי אם הוא באמת משתנה או לא וכך תחליטיmetorafi
וואוו, לא.כבשת החורף

אני לא יכולה להיות חד משמעית באמת, כי בכל זאת, אהבה וזה,
אבל לדעתי אם את יכולה - תתרחקי.

לא הייתי רוצה מישהו כזהים...

את צעירה תוכלי למצוא מישהו שיאהב ויכבד אותך. תחכי עוד כמה חודשים והאהבה תחלוף.

חבל סתם לקחת סיכון עם מישהו בעייתי

איך אפשר לרצות בקשר כזה?מאוד מעניין

איך אפשר לרצות בבחור שאי אפשר לתת בו אמון?

איך אפשר לרצות בבחור שמרוויח את כספו דרך סמים?

איך אפשר לאהוב מישהו שרצח (וזה הביטוי המדוייק!) אנשים בשביל תאוות בצע??

איך??

אני מנסה.. אבל לצערי אינני מצליח להבין...

להתרחק ממנו...-משה ר-

ברגע שאני נותן במשהו אמון והוא הרס את זה, מבחינתי אין פעם שניה.

אין פה שאלהאנונימי (פותח)

לא בגלל העבר שלו אבל בגלל ההתיחסות שלו עלייך - אין שום ספק את חייבת לנתק כל קשר איתו. בנוסף לכל מה שסיפרת הוא בגד בך ואת חושבת להתחתן איתו?????

להתחתן זה לטווח הארוך, וברור שצריך רגש, אבל רגש בלי בסיס של כבוד ואימון הדדי לא רק שזה לא שווה כלום זה עוד יותר גרוע זה מזיק.  הרב שלי אמר לי לפני שאת מתחתנת את מחפשת את הבן אדם הכי טוב והכי מתאים לך שאת יכולה למצוא. ואת צריכה לשאול את עצמך האם את רוצה שהבן אדם הזה יהיה האבא לילדים שלך.

תבקשי מד" להוציא את הבחור הזה מהלב שלך ומהחיים שלך ושהוא יביא לך את הזיוג אמת. אל תזרקי את החיים שלך, חבל. 

ולמי שאומר אוי וווי לנו, נישאוין זה לא פרויקט חסד. 

כדאי להתרחק.אנונימי (פותח)

יש סיכוי שהוא באמת השתנה, אבל כל החיים שלו הוא ישתנה עוד ועוד וכל פעם לכיוון אחר.

זה לא קשר יציב, הוא יאמלל אותך, ואולי גם את הילדים שלכם, לא בגלל שהוא אדם רע, פשוט בגלל שהוא לא יציב, ויהיה לו קשה לנהל בית, בסופו של דבר תמצאי את עצמך לבד, סוחבת הכל, גם אם הוא רשמית לידך.

בד"כ זה נגמר בגירושים, אישה וילדים אומללים.

מקווה שעזרתי.

קרוב לוודאי שהבחור סייען ערבי . או שהוא סתם נוכלאנונימי (פותח)

הרבה נוכלים מספרים שהם בכוחות הבטחון כי אז הוא יכול להמציא סיפורים על ההעלמויות שלו  

בלבול רגש אמהי עם זוגיותפיגא

ראשית, מצוין שפנית עם השאלה!

ממה שאת כותבת, שמעת על צרותיו ורצית לעזור לו ואז התאהבת.

סליחה, אבל נשמע שהרגש המרחם, האמהי שבך נוצל על ידי מי שאולי הגורל התאכזר לו, אבל אין לך דרך לדעת אם ה"גורל התאכזר" או שהסיפור מרגש עד דמעות, אך בלי קשר כלשהו למציאות.

ברור שהבחור יודע לספר סיפורים ולהמציא סיפורים. 

כדי לחשוב אם אולי לתת לו הזדמנות נוספת, יש צורך בהרבה מאוד מידע שחסר.

את צריכה מישהו אמין\ה, מישהו\י שאת מכירה - לא דרכו - לחקור עליו. 

אי אפשר לסמוך על אדם שהוא מביא לך כהוכחה על צדיקותו.

בזמנו, היתה בחורה שהתאהבה באבישי רביב.  אבל הסיפור שלו לא היה נשמע לאבא של הבחורה, אז הוא חקר ובדק ומצא שכל מה שאמר על עצמו לא היה ולא נברא, והבת, בבכי, נפרדה ממנו והצילה את עצמה.

במצב האומלל שהוא נמצא בו, אין אמת ואין שקר.  הכל ערבוביה אחת גדולה. 

אין מדובר בהתמכרות לסיגריות, שאדם יכול להחליט שאין יותר אף סיגריה. 

הדמיון הוא לאדם שמכור לאוכל.  אמנם חייבים לאכול, אבל השאלה מה הוא אוכל וכמה הוא אוכל.  וקשה מאוד לא לאכול יותר מידי...

אדם חייב לדבר, קשה מאוד להגמל מדיבור שאינו אמת, כאשר האמת והשקר כל כך מעורבבים, שנראה שגם הוא אינו יודע להבדיל, ומשקר סתם, מתוך הרגל, בלי סיבה מיוחדת או נצרכת.

לסיום - קשה להשתנות בזמן קצר של שלושה חדשים (אמנם לא בלתי אפשרי, אבל...).

נכון לעכשיו, אין לך הוכחה שהוא השתנה.

אמנם הלב היהודי הרחום והחומל רוצה להאמין שהוא השתנה, שמהיום הוא צדיק, אבל  כל עוד אין הוכחה חד משמעית שהנס התרחש,  ושוב, הוכחה שהוא מביא אינה הוכחה קבילה,

תזהרי מלחזור אליו כמו שנזהרים מאש!!!!

תתרחקי ממנו.דוסית גאה!
אל תכניסי ראש בריא למיטה חולה. ברור!בת 30

הרי חיי נישואין, בייחוד בתחילתן הם גם ככה סבוכים, ולא פשוטים לפעמים. גם לאנשים רגילים, ישרים, אמינים יש "תיק" נפשי ורגשי שהם סוחבים איתם לפעמים, וזה מספיק מורכב בשביל אישה צעירה להתמודד עם דבר כזה אם היא צריכה.

אז להיכנס למערכת יחסים עד כדי כך מורכבת, לא ברורה, לא אמינה?

ממש ממש לא. גם אם הוא ישתנה: א. כלל ראשון- את מתחתנת עם מי שהוא עכשיו, לא עם מי שיהיה אחרי השינוי.

ב. שינוי ממצב כזה יכול לקחת שנים, ועדיין יהיו השלכות על הזוגיות, על ההורות, על הדברים שהכי חשובים לך.

אז למה?

בלי קשר לשינוי שלו שיהיה או לא- אם הוא יחזור בתשובה נהדר, למה לא. אבל זה לא קשור אלייך. את תחיי את חייך במיטבם.

אהבה? יעבור... לא בציניות. למי מאיתנו לא קרה שהיה לה נורא קשה להיפרד ממישהו שממש אהבה? הזמן והעבודה הנפשית יעשו את שלהם, ואת תוכלי למצוא מישהו ישר, לא מסובך ועם רקע סביר יותר. חוצמזה שנשמע שהאהבה כאן באה לא ממקום נקי. יותר מערבוב של רחמים, חסד, ואולי קצת שקרים מצידו...

עזבי את זה. לגמרי. תמצאי לך בחור טוב, הכי טוב בשבילך ואיתו תקימי בית בריא ויציב. ברגע שקצת תתרחקי ממנו ותתנתקי רגשית את אפילו לא תביני איך חשבת להמשיך איתו.

להתרחק!!!*שלי*

ולנתק כל קשר.

לפי התיאור שלך, נשמע כמו אישיות בעייתית מאודdvdhll

יש פה את כל ה"סימפטומים" שלומדים בשיעור ראשון לאלימות במשפחה: שקרים, עשיית מעשים שליליים ואז התנצלות עליהם וניסיון לפצות. הוא משכנע אותך שהוא זקוק לך ושבלעדייך חייו אינם חיים. הוא קורא לזה "אהבה" אבל זו לא ממש אהבה. זה משהו לא בריא שמתחזה לאהבה. 

השאלה הגדולה בעיניי היא מה תעשי אחרי שתעזבי אותו. כי בדרך כלל למערכות יחסים לא בריאות כאלה יש שני צדדים. אם אפשרת לעצמך להיכנס לזה כנראה שיש בך משהו שמבקש קשר לא בריא (אני לא מאשים; זה לא משהו שיש לנו הרבה שליטה עליו). האתגר שלך הוא לנסות להבין מה בתוכך גורם לך להיכנס לקשר שכזה, ולהתמודד עם הבעיה. אחרת אולי תיפרדי בהצלחה מהבחור הזה (הוא יעשה לך את המוות כשתרצי להיפרד ממנו), אבל אז יופיע בחור אחר, ותראי את הכול קורה בשידור חוזר: "אהבה" משוגעת, פגיעה נוראית, ניסיון שלך לבלוע את הצפרדעים, בקשות סליחה ופיצויים ומתנות ממנו, התפייסות - וחוזר חלילה.

אני מסייג את כל מה שכתבתי בכך שהנתונים היחידים שאני מכיר הם מה שאת כתבת, ואולי התמונה השלמה שונה לגמרי. ממליץ מאוד לפנות לאיש מקצוע - יועץ נישואין, רב שמבין בזוגיות, פסיכולוג - כדי לשטוח בפניו את הבעיה ולקבל הדרכה מתאימה. 

בחורה חביבה, את ממש אבל ממש לא במקום הנכון לשאול.מי האיש? הח"ח!

זה פורום שרובו ככולו מורכב מאנשים אידיאולוגיים ביותר, קנאיים לתורה ומצוות וברובם הגדול סולדים מהשירות הממלכתי. רוב האנשים כאן באו מרקע דתי מתוגבר מאוד או שגם באופן אישי עברו התחזקויות דרמטיות במוסדות החינוך הדתי, בייחוד הקטנים והעצמאיים יותר. כל העולם הזה הוא עולם מבודד במיגננה ודי נפרד מעולם כפי שאת חווה בחייך. מדובר בהתנגשות עולמות. אל תחפשי עצות כאן. גם כך ברור לגמרי שמדובר על היותך בקשר אישי בעייתי ועל גורל כפי שמופיע בכל מקום ואתר בחברה הכללית בארץ שלנו.

מה שאת זקוקה לו הינו כתובת. כתובת שאליה ניתן לפנות גם ברגע קשה ולדעת ששם מכירים אותך, כולל אם יידרש ברגע של חירום. פני לייעוץ מקצועי באופן דיסקרטי וגוללי בפני היועצת (הכרחי - אישה ולא איש) את הסיפור. ההערכה שלי הינה שאותה יועצת לא תתמוך בהמשך קשר רומנטי ביניכם ותעסוק בעיקר בהפרדה הדרגתית ומסודרת ביניכם (כולל טיפול בקושי שוודאי גם הוא יחווה במהלך פרידה כזו) עד לניתוק מוחלט.

קשקוש בלבוש. כאן זה לא "הקול היהודי"dvdhll

לא מבין למה אתה צריך לדחוף את השנאה שלך לכאן, ולא מבין למה אתה משתמש בה על גב הבחורה. 
בפרט שבסופו של דבר הסכמת עם מה שכתבו פה רוב האנשים

למה החלטת שיש פה שנאה? ממש לא, חלילה, וכלפי אף אחדמי האיש? הח"ח!

בסך הכול ניסיתי להסביר שהיא גם כך חיה חיים מאוד שונים מאשר אצל רוב מניין ובניין של הפונים לאתר זה (איזה אחוז מהגולשים כאן באו מרקע דתי מוחלש או מסורתי?), וכמובן מחזיקה בדיעות וכיוון חינוכי-הגשמתי שונה (איזה אחוז מהבנות שגולשות או מגיבות כאן שירתו בצה"ל או יותר מכך היו קצינות וכו'?). היא באמת צריכה ייעוץ במקום אחר ושישמע אותה גם ממקום אחר. האתר כאן, ובצדק, פונה לציבור הדתי-לאומי המגובש והמתחזק או אף לציבור החרדי-לאומי.

אהמ, לא נראה שהיא באה לכאן בטעות.ender13
עבר עריכה על ידי ender13 בתאריך ז' סיון תשע"ב 13:21

היא באה לכאן(!) לשאול.

חוץ מזה "כל העולם הזה הוא עולם מבודד במיגננה" ?!

איפה אתה חיי תגיד לי?

אנחנו עובדים בגוש דן, בירושלים וכדו', משרתים במלואים עם כולם

ולא מרגישים "מתגוננים" לרגע אחד.

הדתי המתגונן/מתנצל זה הדור הקודם.

מצטער לקלקל לך את הרגשת ה"אני יודע".

הבחור הזה נשמע מורכב,אבל בשבילך זה אמור להיות ברוראנונימי (פותח)

היי יקרה,

האמת שהמקום שאת נמצאת בו הוא לא פשוט.

האדם הזה תולה בך את תקוותו, הוא מקווה שאת תהיי המושיעה שלו, האדם הראשון שיתן בו אמון ויחליט ללכת איתו צעד אחרי צעד בחיים המשותפים.

וכשאדם נותן לך תחושה שהוא לא יכול בלעדייך - זו תחושה שעושה טוב, והיא באמת מחמיאה.

השאלה הגדולה האם מה שעושה לך טוב זה התחושה הזו, או עצם השהייה עם האדם הזה?

זו שאלה שצריך לשאול את עצמנו עם כל אדם שאנחנו יוצאים איתו למטרת נישואין.

אם הסיבה שהקשר ממשיך היא האהבה בלבד - זה לא סיבה, כיוון שאהבה מתפתחת, ואם לא משקיעים בה היא גם עלולה להיעלם. על זה בדיוק אמרו חכמים לגבי אהבה שתלויה בדבר, בטל הדבר - בטלה האהבה. 

אבל אם הסיבה היא האדם עצמו - אפילו אם לא מרגישים אהבה ממש - אז האהבה תגיע מאליה עם הזמן...

לפי מה שאני מבינה ממך, את לא במיוחד "מחזיקה" מהבנאדם הזה.

ובינינו, איך אפשר להקים קשר של נישואים עם קשר שבנוי על חוסר אמון בין בני הזוג?!

אמון זה א"ב בקשר זוגי!

זה יכול ח"ו להתבטא בדברים גדולים, כמו לספר שהוא רק איתך ומאחורי הגב ח"ו להיות עם בנות אחרות (ואני מבינה ממך שזה כבר קיים בעברו)

ואפילו לא צריך ללכת  רחוק - זה יכול להיות גם בדברים הקטנים בחיים - כל הנושא של שימוש בכסף, עם מי דיברת בטלפון, עם מי נפגשת? וכו' וכו'.

למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

נשמע מהסיפור שלך שהאדם הזה צריך לעבור טיפול אצל אנשי מקצוע, להחזיר לו את היכולת לא לשקר ולהאמין באנשים אחרים, לשלוט בחיים שלו ולא לעשות כרצונו.

אני אישית מרגישה מהסיפור שלך שהסיבה שאת רוצה להתחתן איתו זה רק בגלל התחושה שהוא תלוי בך, ואולי גם אוהב אותך, שזו תחושה שבעצם כובלת אותך באזיקים - מה הוא יעשה בלעדיי? איך המצפון שלי יהיה?

ומתוך כך מגיעה התחושה שאת קוראת לה "אהבה"

אבל אני קוראת לה "אהבה כבולה..."

זו לא סיבה להתחתן עם אדם לקשר לכל החיים...........

בהצלחה ממש

בדרך כלל נותנים לאהבה אבל עם כזה סיפור...יודלה

זה קצת יותר מסתם סיפור...קורץ

פשוט לאעדידפ

לא יציב

לא אמין

בעיני אפילו מסוכן

הייתי הולכת לאיבוד בכוח

זה כל התסמינים לבעל מכהבתאל1

ממש אחד לאחד..

אפילו יותר מדי גלויים...

אז מה השאלה פה?

עזבי את החיים האלה -נראה לי שמגיע לך בחור טוב, שאין לו כאלה תסביכים..

למה להכניס ת'צמך לזה?

בהצלחה!

ווואו , לדעתי זה מסוכן מידיתתתתתתת

שלום לך!

לדעתי בחור שעבר כאלה חיים והסתבך בכאלו צרות בטוח יש לו משהו בנפש שבעייתי ודורש טיפול.

אני לא הייתי בכלל מתקרבת אליו לפני שהוא יעבור טיפול פסיכולוגי או יותר מזה. ובטח לא הייתי נקשרת אליו למטרות חתונה. החור צריך טיפולללל! הוא לא יכול לנהל חיים נורמאלים וזוגיים תקינים כרגע. אולי זו לא אשמתו, אבל זו המציאות. תיזהרי מלהסתנוור וללכת אחרי הרגש העיוור והמטעה!!!!!!!!!!!!!!!!! תתיעצי עם מומחים!

תתני לו לפחות כמה שנים של השתקמות והוכחה שהוא חזר באמת לחיים נורמאלים.

בהצלחה רבה!

*********** הבהרות חשובות ביותר ***********בחורה טובה

אני חושבת שהוצאתי אותו קצת יותר מפלצת ממה שהוא..
אמנם ציינתי פה רק את התכונות הרעות שלו, אבל יש לו גם לא מעט תכונות טובות.
יש לו לב זהב, ואני מרגישה מאוד מוגנת לידו, כשאני איתו אני בטוחה ששום דבר רע לא יקרה לי, הוא לא יתן לאף אחד לפגוע בי והוא בעצמו לא יפגע בי אפילו אם הכי עיצבנתי אותו והוא מסתובב עם אקדח ואני עדיין מרגישה מאוד בטוחה.
אני יודעת שהוא יתן את החיים שלו בשבילי, גם אם זה אומר לקפוץ לכביש סואן כדי להציל אותי.. 
אולי זה נשמע טיפשי ככה, אבל איפה עוד אני אמצא בן אדם שמוכן לתת את החיים שלו למעני? 
בהתחלה היססתי וחשבתי שאני איתו כי אני מרחמת עליו, כמו שאמרתם פה, אבל אח"כ פשוט הבנתי שכיף לי להיות איתו.
אם אני שוכחת לרגע מכל השקרים והבגידות, אני באמת נהנת להיות במחיצתו.
לגבי הרב שהוא לקח אותי אליו- יכול להיות שהוא אמר דברים כדי לעזור לו, אבל אני לא מאמינה שהוא שיקר לי, בכל זאת ראיתי את אשתו והילדים שלו, ואם רב משקר לי אז לאן הגענו?
הרב אמר שהוא בדק במשטרה ושהוא אכן במשרד הבטחון אז אני מאמינה שזה נכון. 
הרב לקח פתק עם כתב היד שלו לרב מקובל אחר שיודע לקרוא כתב יד מבלי ידיעתו כמובן, וקיבל כתשובה שהוא לא שקרן מטבעו אלא התגלגל לזה בלית ברירה כדי לשרוד לבד בעולם מגיל צעיר.
הוא בעצמו סיפר לי כשהיינו אצל הרב שהוא אושפז בבית חולים פסיכיאטרי אבל נבדק ויצא שהוא בריא בנפשו, הוא מוכן להראות לי את המסמכים שמעידים על זה.
אז אף אחד לא מבטיח לי שהרב הוא בן אדם אמין. אבל לפחות אני בטוחה שהוא רב. ואם הוא רב - אני מעדיפה להאמין לו ולא לחשוב אפילו על לפקפק בו.
לגבי כל מיני סתירות שעלו ממה שכתבתי - הוא סיפר לי שהוא סחר בסמים, אבל אף פעם לא נתפס ולכן יכלו למשוך אותו למשרד הבטחון[בתור תפקיד של מאבטח או מתחקר או משהו כזה..]. אני קצינה בצבא אבל אני לא יכולה להוציא מידע על אנשים שעובדים במשרד הבטחון, הם הכי מסווגים וגם אסור לי לעשות את זה.
לגבי הבגידות שלו - אולי זה גם קצת אשמתי [ולא, אני לא סובלת מחוסר ביטחון עצמי] אבל אף פעם לא הסכמתי שהקשר בנינו יהיה רישמי בגלל שידעתי שהוא משקר לי, למרות שהתפתח קשר זוגי, סירבתי לספר לחברים משותפים שאנחנו יחד.
כשהוא סיפר להם עלינו, כעסתי עליו והכחשתי. 
הוא לקח אותי לפגוש את אמא שלו ואחותו, אבל אני לא הסכמתי בכלל לספר להורים שלי עליו [לא רציתי לאכזב אותם כ"כ עם הבחירה שלי].
אז אולי אני אשמה בבילבול שנוצר אצלו? אולי הוא חשב שאני לא רצינית ולכן הרשה לעצמו להתפרק אצל אחרות?
אין אדם שמכיר את שנינו טוב ויכול להעיד בצורה אובייקטיבית, גם החברים שלו וגם המשפחה שלו סבלו מהשקרים שלו ואיבדו אמון וכנראה בגלל זה הוא נאחז בי כל כך - אין לו אף אחד אחר.
אני חושבת שהוא יכול להיות אבא מצויין, הוא לא יתן לילדים שלו לסבול כמו שהוא סבל בגלל ההורים שלו, הוא ירצה לתת להם את הטוב ביותר. 
אין לי מילים להביע כמה טוב לב הוא, וכמה אני חשה שהוא מתחרט על מעשיו, וכמה אני אוהבת אותו...
הוא יודע להחמיא לי כשצריך מצד אחד ומאידך הוא שחצן ורברבן - אבל זה רק מעטפת חיצונית שעוזרת לו להתגונן.
בלי קשר אלי, אני מאמינה שאם הוא ישכיל לעשות את הבחירות הנכונות הוא הולך להצליח בחיים ובגדול. יש לו פוטנציאל עצום שלא ממומש!
וברור שאני עוד צעירה ואני יכולה למצוא מישהו אחר ואני לא לחוצה להתחתן, אבל האמת, מעולם לא הרגשתי שמישהו אוהב אותי כל כך, גם בקשרים היותר ארוכים ורציניים שהיו לי וגם כשהבן אדם היה בחור טוב מבית טוב..
אז הוא לא רצח והוא לא סוחר בסמים כבר כמה שנים לטענתו. אז למה לא יכול להיות שהוא ישתנה לטובה גם בשאר הדברים?
בכל מקרה, כמובן שאם אני מחליטה לתת לו הזדמנות אז אני לא אתחתן איתו בשנה הקרובה כדי לראות שבאמת יש שינוי.
עד היום לא הרגשתי מאויימת, והוא מעולם לא העז לפגוע בי פיזית - להגיד שאני יודעת שהוא לא יעשה את זה בעתיד? לא יכולה. אבל מאמינה שהוא לא יגיע לזה.

אני כנראה באמת אתייעץ עם רב, וכנראה גם באמת אתרחק ממנו - ורק כי הצלחתם להפחיד אותי ולהלחיץ אותי ולפתוח לי את העיניים - תודה!
למרות שאני מאמינה שהאהבה שלנו כ"כ חזקה שהיא בסוף תנצח. ואם לא?
אם אני אחליט לנתק איתו את הקשר ובעתיד אגלה שטעיתי ושהוא בן אדם טוב וחזר לדרך הישר - אני אצטער ואתייסר במשך כל ימי חיי על שלא נתתי לו את ההזדמנות שהוא כל כך התחנן לקבל.

עכשיו יש למישהו דעה קצת פחות נחרצת עליו או שעדיין כולכם פה אחד מייעצים לי לברוח ומהר?
[סליחה על החפירה ושוב תודה לכולם!!]
אני נורא דואגת לך..נריה -

בבקשה בבקשה תיזהרי מאוד, זה בכלל לא נשמע טוב

אלו החיים שלך-ועכשיו זה ממש הזמן להתרחק.

ועוד הערה קטנה-זה שבנאדם כלשהו מתכנה רב-לא מחייב שזאת אכן האמת,

מה ההגדרה ל"רב"? היא יכולה להיות גמישה מאוד.. אז תיקחי את דבריו בערבון מוגבל..

אז אני חוזרת על מה שאמרתי..נקודה למחשבה

תשתמשי בשכל הישר שלך 

אינני מכירה אותך..

אבל מההודעה האחרונה שלך זה רק מריח לי רע.. רע מאוד..

קראתי את ההודעה הזו וההתחלה שלה פשוט זיעזעה אותי

"אני מרגישה מאוד מוגנת לידו, כשאני איתו אני בטוחה ששום דבר רע לא יקרה לי, הוא לא יתן לאף אחד לפגוע בי והוא בעצמו לא יפגע בי אפילו אם הכי עיצבנתי אותו והוא מסתובב עם אקדח ואני עדיין מרגישה מאוד בטוחה."

תקראי את זה שוב.. ושוב..

אני ממש מבקשת ממך שתתייחסי למה שכתבתי לך בהודעה הראשונה

בעיקר לסעיף 8

אני מרגישה מבין השורות שלך שהבחור ממלא לך צורך..

צורך שברגע שהוא יתמלא את תהיה אומללה.

הייתי מציעה לך לשבת לקרוא קצת את הספר של הרב שמחה כהן לפני שאת מקבלת החלטות..

בחלק ב' של הספר הוא מדבר על מילוי צרכים שבן הזוג ממלא זה יתן לך קצת כיוון מחשבה

ושוב הפעם יותר מהכל

הייתי אומרת לבחור שלום וביי ובורחת!!!

זה נשמע שהוא ערביאמא למתוקים

קראתי חומר של "יד לאחים" ובדיוק כך הם מתנהגים...

תבררי את זה טוב!!!

מה זה "יד לאחים"?בחורה טובה
עבר עריכה על ידי בחורה טובה בתאריך ג' סיון תשע"ב 23:47

הסבר בבקשה.. 

למה זה נשמע שהוא ערבי?

אני שואלת כי באחד מהחיפושים של המשטרה נמצא עליו מכתב מארגון "יד לאחים".

קראתי בגוגל אבל אנילא מצליחה להבין

"יד לאחים" זה ארגון שמטרתו מניעת התבוללותדרורה

הארגון עוסק הרבה בהברחות של בנות שהתחתנו או נכפו להתחתן עם ערבים מכפרים ערביים. הבנות האלה מתחתנות או עוברות לגור עם אנשים שהן חושבות בהתחלה כיהודים, ואחרי הרבה זמן מתברר שלא... שווה בדיקה מול הארגון. תבדקי בגוגל את הטלפון. אם לא תמצאי תחזרי אלי. חברה שלי עובדת שם כעובדת סוציאלית.

זה ארגון שמוציא יהודיות מידיים של ערביםבתאל1

שפיתו אותן ללכת אחריהם,

ובעקבות כך הן נמצאות בתוך כפרים ערביים וקשה מאד לחלץ אותן,

והן סובלות מאד! הערבים האוהבים והרומנטיים שלהן מתעללים בהן קשות.

הם כמובן גם עוזרים לפני שזה קורה סופית ולפני שהבת מגיעה לכפר... אבל אומרים שזה יותר קשה.

בכל מקרה-

זה נשמע מאד מאד לא טוב,

גם אחרי ההבהרה החשובה.

האמת- שהיא יותר מחשידה מהסיפור הראשון...

זה נשמע שהוא עושה את עבודתו כמו שצריך... לתת לך להרגיש מוגנת..מה צריך יותר מזה אה?

נראה לי שעוד הרבה.

כבוד ואמון זה הא'-ב'! בלעדיהם לא זזים!! לא ממשיכים שום קשר!!

אז הארגון הזה מציל יהודיות מערביםבחורה טובה

אבל מה זה "עושה את עבודתו כמו שצריך"? 

אני באמת חושבת שזה יוצא מפרופורציות כאן. 

הוא לא בן אדם רע!!! 

אתם מערערים לי את כל הביטחון המועט שנשאר לי..

אבל הוא תמיד עוזר לכולם ודואג לכולם, לא רק לי..

אני לא מנסה להגן עליו, הוא עשה הרבה טעויות בחיים. 

אבל לא מתוך רוע!

שמעתי גם על זה..נקודה למחשבה

"אני לא מנסה להגן עליו, הוא עשה הרבה טעויות בחיים. 

אבל לא מתוך רוע!"

ובינינו... הרבה בנות אכלו קש..

בהצלחה לך 

עם הריסת החיים של עצמך בידיים שלך!!!

אני כבר לא יודעת מה לומר עודבתאל1

הבחירה היא כמובן אך ורק בידיים שלך.

אנחנו מנסים להיות עיניים קצת יותר אובייקטיביות עם כל המידע שנמסר כאן.

אני ממליצה לך ללכת לייעוץ

מישהי אמיתית. אם את צריכה כאלה אני יכולה לתת לך מספרים באישי.

שתדברי איתם ותספרי להם הכל - והם יעזרו לך לכלכל את צעדייך..

לראות אם זה טוב או לא בשבילך

בהצלחה רבה!

למה את מתכוונת כשאת אומרת "ממלא צורך"?בחורה טובה

למה את חושבת שלא תמצאי אהבה כזו?בת 30

א. מי אמר? יתכן שתמצאי אהבה גדולה הרבה יותר

ב. הרי לא יתכן שתישארי איתו מתוך חשש שלא תמצאי אחר שיאהב אותך

ועוד- את כותבת שאת חשה מוגנת. זה באמת צורך בסיסי של כל אישה להרגיש מוגנת ע"י הגבר שלצידה. אבל זה לא הכל. ממש לא.

כתבת שהוא שחצן ורברבן רק כלפי חוץ. אז מה? הית מוכנה להיפגש מראש עם אדם שזה מה שהיו אומרים לך עליו? זה לא ענין של עבר שמשתנה. זה ענין של מידות. ואם מישהו דורס ומשפיל אחרים בגלל שיש לו חוסר בטחון עצמי מופרז? זה בסדר רק בכלל שזו התגוננות?  לא.

אגב, מה אומרים ההורים שלך? הם פגשו אותו, הכירו אותו? להורים יש בדרך כלל חוש ריח טוב כשמדובר בבן זוג לא טוב לבת שלהם. אז כדאי לך להתייעץ איתם, אם זה שייך.

ואגב, אהבה גדולה תנצח? נו, כמה חודשים אחרי החתונה החלום הזה עלול להתנפץ. לספר לך שבמשך כמה חודשים אחרי הלידה השניה הרגשתי שאני לא אוהבת את בעלי? באמת. והייתה אהבה גדולה לפני כן. האהבה זה לא הבסיס. זה הקומה השניה מעל המידות, היושר, ההערכה, הקבלה ועוד. 

אם יש את כל אלו, אז האהבה צומחת ממקום נכון.

(אגב, חזרתי לאהוב אותו, הרבה יותר מקודם...)

נראה לי שהכוונהבתאל1

שכרגע יש לך צורך להיות מוגנת, אהובה,

לאהוב מישהו.

והוא נותן לך את זה...

זה צורך שקיים בכל אחד/ת- וכמו שכתבו פה כבר (מתחתיי)- נוכל לא נראה כמו נוכל...

בהצלחה רבה! ושה' יאיר את עינייך ויתן לך עצה טובה!

תרבי בתפילות!!

את נמצאת כפסע לפני תהום גדולה ועמוקהאלעד123

אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי מקודם מלבד דבר אחד - אילו נוכלים היו נראים כמו נוכלים, הם לא היו יכולים להיות נוכלים.

הכשרון הטבעי של אנשים כאלו הוא לספר סיפורים, לתרץ תירוצים, לעורר הזדהות, אהבה ורחמים. כך הם טווים את הקורים וכך הם מפילים בפח אנשים שבאמת אוהבים אותם.

גרפולוגאורין

תני את כתב היד שלו, בלי ידיעתו, לגרפולוג מוסמך מעולה

יש לי רק פתק עם משפט אחד או שנייםבחורה טובה

זה מספיק?

***************לא***************נקודה למחשבה

את לא נותנת את הכתב יד שלו לאף גרפולוג

את מתרחקת ממנו!! זה ברור לך!!

מצטערת שאני כל כך תקיפה וכל כך חד משמעית גם בלי לדעת את כל העובדות ובכלל מי את.

יש אנשים שהם מניפולטיביים בצורה יוצאת מן הכלל שזה מדהים

הם יכולים להשפיע עליך ועל המחשבה שלך בצורה כזו ששחור זה לבן ולבן זה שחור ואת... את כמו פאטי תאמיני להם..

יש להם לשון חלקלקה והם יודעים לעשות הכל בשביל שתרגישי מוגנת ובטוחה

הם מרעיפים עליך אהבה הם רומנטיקנים חסרי תקנה 

אבל הם חלאות

המיץ של הזבל!!

והם שקרנים כרוניים!!

כן בידיוק כמו שניתן להבין מהכתיבה שלך על הטיפוס הנ"ל

הסיכוי של אנשים כאלה להשתנות הוא קיים

אבל הוא קיים רק אחרי שהם מודעים להתנהגות הקלוקלת שלהם והם הולכים לטיפול

ובעיקר שהם מפסיקים קודם כל לשקר לעצמם

יקירתי, אני מודאגת מהכתיבה שלך הוא סובב לך את המוח

הוא בחור בעייתי, התעסק בפשע בסמים

ככה את רוצה שהחיים שלך יראו??

זה החינוך שאת רוצה לתת לילדים שלך??

את כרגע עיוורת ולא באשמתך..

הוא גורם לך לזה..

הוא ממלא לך את הצורך להיות מוגנת אז הוא מגונן, הוא מחמיא ברגע המתאים ומעלה קצת את הביטחון עצמי וזה טוב לך, הוא נותן לך אהבה וחמימות וזה בידיוק מה שאת מחפשת כרגע..

אז תפתחי את השכל הישר שלך ותחשבי רגע בהיגיון

כשכל הדברים האלה יתמלאו את תתחילי לראות את החסרונות שלו

עם החסרונות שלו את מסוגלת להתמודד??

יש איזון בין החסרונות ליתרונות?

בכל אופן תתרחקי.. תתרחקי!!!

את מוזמנת לפנות אלי באישי..

חבל שתתעוררי מאוחר מידי.. עם כאב לב גדול מידי

עכשיו זה יכאב

אבל אחר כך זה יהיה כואב יותר

מצטערת על המילים הנחרצות והבוטות..

אבל לפעמים חייבים לשים את הקלפים על השולחן!

חג שמח

להתרחק ממנו כמו מאשאנונימי (פותח)

מצטרף ל**************"לא"**********************. לא להאמין לו הנחרצות וסליחה אם קלקלנו לךף. אבל נראה לי שאנו מצילים אותך.

שלחתי לך מסר אישי..אוהבת את אבא
משהו בדרך קבלת ההחלטות שלך נראה לי מאוד בעייתיהאדם היושב

רב שאת לא מכירה אומר לך שהוא נתן לרב אחר, מקובל, פתק בכתב היד של הבחור והוא אמר לך לפי הפתק שהוא לא רמאי מטבעו? בהנחה שהרב הראשון לא שקרן, מה שיפתיע אותי מאוד, (וכן, יש רבנים שמשקרים. במיוחד בשביל דברים כאלה), את מבססת חלק מההחלטה שלך על דבר כזה? 

גרפולוג??? למה לא לפנות גם לאורן זריף שישקיע 120 טון אנרגיה טובה בבחור? 

זה נשמע לי שאת בורחת מאחריות על ההחלטות שלך ופשוט נותנת למישהו אחר, שלא קשור לנושא ולא יודע כלום על הבחור, להחליט בשבילך. 

אני חושב שכדאי לך להפסיק לפנות לכל מיני אנשים שיחליטו בשבילך ותקבלי את ההחלטות שלך בעצמך. 

לגבי הבחור, לפי כל מה שכתבת עליו (כולל הדברים ה"טובים"), אני אנסח את דעתי בנושא במילים הכי פשוטות והכי ברורות שאני יכול: את עומדת להרוס לעצמך את החיים. 

חג שמח ושבת שלום!

איך אפשר לברר אצל מקובליםבתאל1

על המידות של הבן אדם?

הרי זה ממש בידיים שלו!!

הכל משמיים חוץ מיראת שמיים...

וזה לא נראה שיש לו ...

הלוואי שאנחנו לא טועים בהערכה שלנו

גרפולוג יכול לאבחן גם בשתי מליםאנונימי (פותח)

גם אם לא אבחון מלא

יספיק לו לאבחן בשביל לענות לך האם להמשיך אתו

בהצלחה

[אני רק מקווה שהבחור הזה הוא באמת יהודי.... כי אם לא אז .....   כליון גופני גשמי לאומי ורוחני.... חלילה]

המשך נחרצותמשה חכם

בס"ד

אני קורא את ה"הבהרות חשובות ביותר", ודעתי רק מתחזקת!

כל קשר עם אדם נורמלי(ואת מתארת פה אדם ממש לא נורמלי!!!), גם אם לא יהיה חלומי (כפי שאת כביכול מאמינה שאולי יהיה עם הבחור הזה), לפחות לא יהיה כזה רע כמו שאני ממשיך לטעון שיהיה לך איתו. כבר עכשיו מאוד רע לך איתו!!! את רק עדיין לא מספיק הבהרת את זה לעצמך!!!!!

שימי לב שכבר מההתחלה את מגדירה את הקשר איתו בעייתי! את גם מספרת שאת לא בטוחה שהוא לא יפגע בך פיזית בהמשך הדרך!!!

אז אם כל זה לא מספיק בשביל להפחיד אותך מהמשך הקשר איתו, אז שהדברים של רוב מוחלט של המגיבים כאן יפחידו אותך.

הכניסי לעצמך חזק בראש, כולנו פה בעצם עושים יד אחת בשביל להציל אותך!!!!!!!!!!

מתוקה מה שכתבת עכשיו רק מראה כמה זה גרועבטוב

תעזבי אותו מייד!!!!!!!!!

אין לי מושג מי הרב הזה אבל יש פה המון פרטים שכל אחד בפני עצמו הוא סיבה להיפרד..

מי שבריא בנפשו לא צריך מסמכים מבי"ח פסיכיאטרי. ומי שבריא לא מתאשפז.

לא נראה שיפגע בך פיזית אבל מצטערת הוא לא נשמע אמין תברחי!!!!!!!!!!

יקירתי- גם אם לא הגדרת את הקשר שלכם כזוגי,אביוס

אם הוא באמת היה רוצה אותך הוא לא היה הולך לאף אחת אחרת

ואם בכל זאת תחשבי שאולי כן היה הולך כדי "לספק את יצרו"

זה אומר עליו המון.... והמון שלילי.......

מעבר לזה-

• תחשבי טוב אם את לא מבלבלת בין אהבה לתחושת מוגנות...
  • לא הבנתי, אם הוא במשרד הביטחון כמאבטח/מתחקר, למה יש לו ת.ז. מסוייפות? למה יש לו זהות בדויה? "כולה" מאבטח...

בניגוד לכולם אני לא חושבת שאת יכולה לקבל עצות ממשיות בצורה וירטואלית, את צריכה להתייעץ עם מישהו שמכיר אותך, שמכיר את המציאות..

אנחנו רק יכולים לומר לך איזה סתירות יש בסיפור שלו בעיניים אובייקטיביות

אבל עצה אמיתית-רק מאיש מקצוע ועדיף אחד שמכיר אותך...

בהצלחה...

אני לא רואה במה שכתבת אות אחת שהיא סיבה טובה להשאר44444

בקשר הזה.

מה פה לא ברור?משה חכם

בס"ד

באופן כללי זה נכון שבציבורנו מדריכים שכל אחד צריך להתחתן ולהקים בית.

אך בדור הזה ישנם גם כאלה שחבל מאוד להם ולמי שחלילה עלולים להיות בני זוגם, ועליהם ועל שכמותם אני קובע נחרצות שבשום אופן לא יתחתנו!!!!!

מדובר במערכת יחסים שגדולה עליהם!!!

יכול להיות שבליבי אני מרחם על בחור כזה וכואב את מצבו. אך אנא ממך "בחורה טובה", היי חזקה בשעה זו! עשי טובה לעצמך,לחייך ולעולם כולו וקומי והיפרדי ממנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אפילו לא מדובר בסיכון!!!!! אני בהחלט גמור טוען שלאף בנאדם לא יצא שום קשר טוב עם בחור שכזה! אם תתחתני איתו חס ושלום, אני כל כך בטוח שתצאי גרושה ואומללה עוד בפי כמה ממה שאת אומללה ממנו כבר עכשיו!

אני יודע שאני בא להציל אותך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

דבר ראשון, אהבה אמיתית זה לאender13

אהבה אמיתית דורשת זמן אמון ומחויבות כדי להיווצר, לכל היותר יש כאן התאהבות.

כדי לדעת אם יש כאן סיכוי לאהבה אמיתית צריך לראות אם אכן יהיו כאן אמון ומחויבות.

בהסתכלות שטחית שלי כרגע זה לא נראה כך.

יתכן והוא לא משקר - הוא באמת חושב שהוא מאוהב בך ושהוא ישתנה.

הנסיון במקרים כאלה מוכיח שזו אשליה.

הוא בטוח שהוא אוהב אותך אבל הוא רק אוהב את ההרגשה/ות שאת גורמת לו, כשזה ירד כך גם ההתעניינות שלו.

ואז יתחילו הצרות.

שוב, מחויבות ואמון.

להתרחק להתרחק להתרחק להתרחק להתרחקבטוב

ולשכוח ממנו

איתור פרטים?אנונימי (פותח)

ראית פעם את תעודת הזהות שלו?

האם הוא אמר לך את שמו האמיתי?

זהו בדיקת סינון ראשונית שכדאי לך לערוך.

יתכן שתגלי מידע שיסייע לך להחליט.

מהנסיון שלי אנשים לא משתנים כל כך מהר אם בכלל.BatelB

לכי עם ההגיון והאינסטינקטים שלך.

אני למדתי בדרך הקשה במתחתנים עם מה שיש

תעשי לעצמך טובה ותשכחי ממנו...יטבתה

לא כל כך קל לשנות אדם בגיל כזה, ועוד בנאדם כמוהו... לא הייתי לוקחת סיכון.

מתכון לבעל מכה, מניפולטיבי ולחיי אומללותורק אני מרוב

אנא השתמשי בדרך השכל ותעיפי את הרגש לכל הרוחות

אדם כזה לא ראוי לך ואם תעשי את זה את גוזרת על עצמך חיי סבל ואלימות

יותר ברור מזה אינני יכולה להגיד לך

********עדכון משמח ובתקווה גם סופי!בחורה טובה

שלשום הבחור בא אלי, אחרי שלא התראנו כ3 שבועות.

הוא סיפר לי שוב סיפורים, שאני מקווה בשבילו שהם לא נכונים.

אז אזרתי אומץ ואמרתי לו שאני רוצה להיפרד!

בהתחלה הוא ניסה לשחק לי על המצפון וכשהבין שזה לא עוזר לו עבר לשיטת ה"את לא יכולה לעשות לי את זה" ו"אני לא אוכל להיות עם אף אחת אחרת בשנים הקרובות" ועוד תפס אותי פיזית כדי שאני לא אקום ואלך פשוט.

בסופו של דבר, על מנת שיניח לי ויתן לי ללכת, אמרתי לו שאני אחשוב על זה ואתקשר אליו בערב. 

התקשרתי בלילה, והודעתי לו רישמית שקיבלתי החלטה - להיפרד. 

היה לו קשה לקבל את זה והוא שוב ניסה להקשות עלי, אבל הייתי חזקה ועמדתי על שלי. 

אני לא יודעת מאיפה הבאתי כל כך הרבה כוחות נפשיים כדי לעמוד בזה ולעשות את המעשה. 

כנראה, הכל בזכותם, בזכות המילים שלכם, שחדרו עמוק עמוק לראש, ועזרו לי להבין שלא שווה לי לסכן את כל מה שיש לי בחיים בגלל מישהו שלא בטוח שווה את זה. תודה.

למחרת קיבלתי ממנו מייל בסגנון "הכרתי מישהי אחרת וטוב לנו ביחד", ושכל הצרות שלו בין לילה נפתרו כהרף עין ושהוא לא כועס עלי, אין יותר חובות וכל הבלאגן המטורף שהוא סיפר לי שהוא נמצא בו יום קודם ולא ראה מוצא - פשוט הסתדר מעצמו.

זה רק הראה לי שהוא המשיך עם השקרים שלו, ועכשיו אני יכולה להגיד בבטחון: "חברים, צדקתם!".

רק נותר לי להודות לך שוב על הכל אז.. 

תודה רבה רבה רבה רבה רבה לכל אחד ואחד מכם באופן אישי!!!!!

הצלתם את חיי,

תודה!

איזו בשורה משמחת!נפשי תערוג

שתזכי למצוא בקרוב את הבעל המתוק והמתחשב כמוך

בהצלחה בהמשך!אלקנה ב

הוא בטח עוד יציק לך - אז תמשיכי להיות חזקה!

^^^^^תמשיכי להזהר ממנו!עין הקורא
אני מקווה שבשבילךהביצה שהתחפשה
בסד

ההודעה הזו כבר לא רלוונטית. בכז מרשה לעצמי לכצוב, כאילו לא קראתי את ההודעה האחרונה שלך. אוקיי?

יש ספר של פסיכולוג בשם אריך פורם שנקרא אומנות האהבה. הוא מבדיל שם בין סוגים שונים של אהבות ומקדיש פרק נכבד להבדל בין התאהבות לאהבה.
התאהבות זה רגש חזק. סוער. אבל הוא בר חלוף. כשהמטאטא ישן מחליפים אותו בחדש... לעומצ זאת אהבה, היא משהו שנבנה במשך השנים. במשך הזמן.
ניכר מבהודעות שלך שאת היית מאוהבת. מסונוורת. ראית את הדברים איך שרצית לראות אותם ודי חסמת מהמבט הריאלי לחדור פנימה.

ברוך השם שזכית לעזוב אותו- בזמן, ולעזור לעצמך.
שהשם הטוב ימלא חסרונך ויפגיש אותך עם שורש נשמתך בקרוב ממש!!
טוב לשמוע תמשיכי להיות חזקהבטובאחרונה

אל תסכימי לקבל שום מייל ושום SMS ישר למחוק בלי לקרוא.

תספרי את הסיפור לחברים ולמשפחה כדי שיזכירו לך אם הוא ירצה לחזור למה אין מצב את מסכימה. תזהרי ממנו הוא כמו מלכודת. הוא עוד יחפש אותך. תתרחקי כמה שיותר ותבני את חייך. בהצלחה. טוב לשמוע שניצלת.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך