אשמח לשמוע מה חבר'ה פה אומרים על המקרה הבא:אנונימי (פותח)

תלמידת אולפנא בכיתה י"ב איפשהו בארץ הגיעה יום אחד לאולפנא כדי להיבחן בבגרות בביולוגיה, וכמה ימים לפני כן היא עשתה נזם באף (היא ידעה שזה לא יהיה לרוח בית הספר, לכן היא המתינה לסוף השנה, שאז היא באה רק לעשות בגרויות). מורתה היקרה לביולוגיה ראתה אותה, איחלה לה בהצלחה בבגרות, והיא הבחינה בנזם אז היא אמרה לה גם 'תתחדשי על הנזם'. בנתיים זמן הבגרות הגיע, התלמידה נכנסה לכיתת הבחינה, אלא ששם חיכתה לה מזכירת האולפנא ודיווחה לה שראש האולפנא קורא לה לחדרו. היא ענתה לה שכרגע יש לה בגרות, אז שתודיע לו שהיא תיגש אליו אח"כ. המזכירה התעקשה, והתלמידה נאלצה ללכת, אעפ"י שבחינת הבגרות היתה אמורה להתחיל ממש באותם רגעים. היא הגיעה לחדרו של הרב, ונחשו מה הוא אמר לה?! שהיא לא יכולה לעשות את הבגרות בזמן שיש לה נזם על האף. היא הסבירה לו שהיא לא יכולה להוריד אותו, זה יגרום לה לזיהום, וגם בכלל- מה הקשר בין בחינת הבגרות לנזם שעל האף!? אבל הוא התעקש, ואמר לה שהוא מוכן אפילו להזמין את מי שעשה לה את הנזם בשביל שיוריד לה אותו בדרך מקצועית שלא תיפגע בה, והוא ישלם לו כמה שידרוש.... התלמידה אמרה לו שאם ככה הם פני הדברים היא מוכנה לוותר על בחינת הבגרות להיום, אבל אז הרב קפץ ואמר- 'לא לא לא, את ניגשת לעשות עכשיו את הבחינה!' ובכן, היא ניגשה, למרות שנגזלו לה 20 דקות מהזמן המגיע לה, ונגזל לה גם החשק. את תוצאות הבחינה היא מרגישה טוב מאוד לכיוון השלילי.

זהו סוף המקרה. אשמח לשמוע את דיעותכם בעניין- כל מה שעולה לכם!

מה הקטע שלה ללמוד באולפנא-פגזניקית גאה!
שלא מרשה לעשות נזם ובכל זאת לעשות.
זה ממש בושה לאולפנא- כאילו- חיכית שאני אגמור פה- ורק אז אני אוכל לעשות מה שאתם לא מרשים.
אם האולפנא לא לרוחה- למה היא למדה שם??
מה אכפת להם אם יש לה נזם על האף או לא?change the
מה זה עניינם בכלל?
שתבוא לעשות בגרויות ותסיים. יש לה בחירה חופשית,שתעשה מה שבראש שלה.
ובמיוחד שזה סוף שנה אין להם זכות להעיר לה, מבחינתם היא כבר סיימה ללמוד שם.

וחוץ מזה מה רע בנזם באף? מה ההבדל בין זה לבין חור באוזן?
לעצם העניין.מ.מ.י.ר
מבחינה חינוכית - התועלת היא אפסית. ויותר גרוע מכך - הרבה סיכויים שנגרם נזק.
הרי שנה הבאה היא תעשה ובכלל לא תשים לב. אז מילא, היה אפשר לקרוא לה לאחר הבחינה שלה ולנסות להסביר לה שזה לא צנוע וכו' וכו', ואולי לשכנע אותה. כך הוא בוודאי שלא שיכנע אותה, ורק גרם לה למורת רוח.
בצורה כזו, לפי דעתי, אפשר לחנך ילדים עד גיל 13-14. משם - זה כבר לא יעזור.

כמה דברים...אנונימי (פותח)
קודם כל אני חייבת להבהיר שזה לא כ"כ פשוט- אולי ההורים שלה לוחצים עליה ללמוד באולפנא? אולי אין בי"ס דתי נוסף באיזור?! צריך תמיד לדון לכף זכות!!

דבר שני- את לא התייחסת לנקודה המרכזית... שמנעו ממנה לעשות בגרות על רקע דבר שכלל לא קשור. לידיעתך- בתקנון של משרד החינוך מופיעה התקנה שלכל תלמיד באשר הוא יש זכות לגשת לבחינת בגרות, ואין לאפלותו על רקע דת, גזע ומין. לבי"ס אכן יש זכות לשלול מתלמידיו זכויות אחרות לפי ראות עיניו, כגון השתתפות בפעילויות מיוחדות (טיולים וכו') שהן מטעם הנהלת הבי"ס, אבל בחינת בגרות שייכת למשרד החינוך, בי"ס כביכול מארח את הבחינה. זה סתם לידע הכללי.

דבר שלישי, שהוא בעצם אחד הסימפטומים השליליים שנוצרו לדעתי במסגרות החינוך הדתי,וזה מה שבעיניי צריך לדון בו, ואת בדברייך פתחת אותו: המצב היום בהרבה אולפנות (ואולי גם ישיבות) שהבנות מחכות לרגע שבו יסיימו את חוק לימודיהם, ואז הן יוכלו לעשות כלמיני דברים שלא התאפשרו להן כל עוד הן לומדות באולפנא. וזה מעבר לכך- הרבה בנות שמסיימות את האולפנא, זוכרות לרעה את המסגרת הזאת, בעיקר על רקע המקרים הללו. אז אולי יש צורך לייסד מחדש את המסגרות הנ"ל? לא חבל שבנות טובות יזכרו לרעה את שנות האולפנא שאמורות להוות זיכרון טוב והרבה ערכים לעתיד? לא חבל שנוצר להן ככה אנטי עצום נגד הדת, ואח"כ הן צריכות לעשות השלמות או חוויה מתקנת במדרשה, ולהתפעם מהעובדה שאין צורך להסתיר נזם פיצפון באף מפני הראש מדרשה, ולגלות פתאום בגיל 20 שהיהדות והדת זה בכלל משהו אחר, אמיתי וטהור, ולא כמו שהן קלטו באולפנא??!

זה שהיא חושבת שלעשות נזם זה נכון והאולפנא חושבתאנונימי (פותח)
שלא זה לא אומר שהיא לא ברוח האולפנא...אנונימי (פותח)
היא לא מסכימה איתם בהכל..בחיים לא נמצא מקום שהוא בדיוק בראש שלנו...
לא תמיד מגיעים למקום הנכוןאנונימי (פותח)
אנ'לא יודעתא-ב-ג-ד
אולי היא בכלל לא הייתה צריכה לעשות נזם אם היא ידעה שזה לא לרוח בית ספר................................................
סבבה, אני מבינה שלא צריכים לכפות עליה.פגזניקית גאה!
אבל לאולפנא יש כללים. והיא- בתור תלמידה [לא משנה למה היא שם] צריכה למלא את הכללים. אם היא לא- צריך לחשוב מה עושים איתה.
וכן, אני מסכימה עם מ.מ.י.ר- היו צריכים לעשות לה שיחה או משו.

וכל מה שכתבתי פה- מנסיון..
ההגדרה של כלל זה שהוא מופיע על הנייראנונימי (פותח)
וכולם מודעים אליו ובד"כ גם העונש על העובר עליו הוא ידוע.

במקרה הזה, לאולפנא אין שום טופס ובו רשום מה אסור ומה מותר, היא רק ידעה שזה לא יהיה לרוח האולפנא. ולכן הדגשתי גם שהיא עשתה זאת בסוף השנה, מתוך ידיעה שהיא כבר לא נחשבת לתלמידת האולפנא, והיא באה לשם רק כדי להשלים את הבגרויות.
דעתי-החיפושית
אני חושבת שמין הסתם. אף אחד לא חייב אותה ללכת לאולפנה הזאת מין הסתם. זאת היתה בחירה שלה. אז ככה שהיא צריכה לכבד את המקום.

ואם המקום אוסר לבוא עם נזם.

אז מה לעשות מחובתה לכבד אותם!
אוקיי נגיד שזה לא כתוב..פגזניקית גאה!
אבל היא ידעה שאסור.. למה ראש קטן??
ההנהלה כאן טועהמשה
מאבק במקרה הזה על הנזם הארור הוא לא מה שיועיל להנהלה או לבת. הבת כבר ממש בסוף וקשה לי להאמין שזה מה שישנה את דעתה.

סתם יוצר אנטגוניזם
אוהו... אנטגוניזם...א-ב-ג-ד
חחח מה זה בכלל???? סורי על הבורות....
אבל מה אנחנו??? מורים ללשון???
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
קבל ח"ח על ההשראה.
אפשר לקחת אותה לשיחה ולהשפיע עליה.פגזניקית גאה!
שיחה שתשפיע עליה על מה? מצטערת על הבורות,אנונימי (פותח)
אם לזה התכוונת- יש בעיה עם נזם באף?
כן.צחקן
בע"ה

כתוב על כך גם במקורתינו...
מה הבעיה?אנונימי (פותח)
תכל''ס באמת אין בעיה עם נזם באףאנונימי (פותח)
כתוב במקורותינו שרבקה קיבלה מתנה מאליעזר נזם.... אז אני אשמח לקבל את המקורות שלך (צחקן)..
אני חושבת שפז
לא משנה עכשיו אם מותר או אסור נזם היא במסגרת שתעשה מה שעושים במסגרת הזאת אחרי יב' שכבר לא תלמד שתעשה מה שבאלה!!!

וחוץ מזה אני במקום המנהל לא הייתי באמת נותנת לה לעלות לבגרות לא רוצה לעשות תבגרות בעיה שלך! לא שלו!
מה הקשר??אח..
גם פעם נשים לא נשואות היו הולכות עם כיסוי ראש , למה את לא שמה?? {אפילו אם את לא רוצה את רואה שהזמנים השתנו - לא ח"ו שגם התורה אבל...} פעם הנזם באף לא היה מסמל מה שזה מסמל היום...וכך עוד דברים שהשתנו...
נזם בזמן התנ"ך, לא מחייב נזם של היום.מוריה
בס"ד

ייתכן מאוד ואותו נזם של רבקה אלו עגילים בכלל, או צמידיים.
לא רשום שם נזם באף. אז את לא יכולה לדעת מזה.

חוצמיזה, היום יש עם זה בעיה הלכתית מפני רוח ההלכה, לא מההלכה עצמה.
כיוון שזה לא מקובל אצל הדתיים, בת שתשים נזם והיא דתיה, עושה חילול ה'.
המנהל/רב צודק ולא צודק..מוריה
צודק שלא הסכים לה לעשות את הבגרות כל עוד היא עם נזם.
טעה שנכנע לבסוף ונתן לה לעשות את הבגרות.

היא ידעה שאסור, זאת בעיה שלה.
לא מדובר על אחת שסיימה את האולפנה, ובאה להשלים כמה בגרויות.

סה"כ בעיה שלה.
שפעם הבאה תחשוב לפני.
אין לי כוח לקרוא את כל התגובות, אז יכול להיותליאור ברוכים
שאחזור על דברים שאנשים אחרים אמרו
זה שהיא רוצה לשים נזם- כשל בחינוך ובעיה שלה
אבל מפה ועד למנוע ממנה לעשות את הבגרות זה ממש מעצבן, היא סיימה ת'אולפה, זה שיגידו לה עכשיו להוריד ת'נזם זה ממש לא מה שישנה אותה, אגב, זה בהרבה מוסדות דתיים, בישיבה שלי למשל אסור להיכנס לבגרות במכנסיים קצרות, וזה ממש מעצבן כי יש אנשים שמגיעים מבנימין במיוחד בשביל בגרות עד לאפרת וזה תקופה חמה ולהתחיל להסתובב עם מכנסים ארוכות רק בשבל זה זה ממש מעצבן...
היא היתה יכולה לחכות עם הנזם,אנונימי (פותח)
אבל משם ועד לעשות לה בעיות עם הבגרות?
אז אין בעיה הלכתית עם נזם- זה רק רוח ההלכה, נניח כמו צמידים ברגל? או חור שני?
היא חיכתה שנהליאור ברוכים
נו אז למה פשוט לא באת לבגרות בלי הנזם??מאחורי הקו
יכלת להשאיר אותו בבית!!!
כי זה בהתחלה, אז אסור להוריד- אם היא מורידהפלספנית
בס"ד
זה יעשה לה זיהום.
מסכים עם מוריה ב100%!!!~אהרלה~!נתניה
ללא ספק! היה אסור לתת לה לעשות את הבגרות!
אם בחורה בכיתה יב לא יכולה לצפות את תוצאות מעשיה, זבש"ה!

וכן, כמו שאמרנה מוריה, היא לא סיימה את הלימודים ובאה להשלים בגרויות,
זה תלמידה שעוד נחשבת כתלמידת יב לשנה"ל הזאת.

ויש פה כאלה שטענו, שהאוטלפנא 'מארחת' את בחינות הבגרות של משרד החינוך!
זה טעות חמורה! זה לא ביה"ס אקסטרני! זה מקום לימודים מסודר!
ולא כל מי שבאה יכולה לעשות שם מבחני בגרות!
אלא, מי שנמצאת במסגרת האולפנא, יכולה לגשת שם למבחנים!
ברגע שהיא עשתה משו בניגוד לכללי המקום, היא הוציאה את עצמה, מהמקום הזה!
ולכן, אין לה שום זכות לגשת שם לבחינה!
טעות בידיך- תעיין שוב בתקנות משרד החינוךאנונימי (פותח)
בנוגע לבגרות.
מה המקורות שלך..תכתבי בבקשה..!~אהרלה~!נתניה
שאלה לבנות האולפנא.- חובה להיכנס!!!!inntv
קוראים לי רבקה. לא מזמן פגשתי את עבד אברהם שנתן לי נזם וטבעות וביקש ממני להגיע לארץ כנען כדי להתחתן עם יצחק. אני רוצה לשאול את חברות הפורום אם באמת בכנען לא מרשים נזם והאם לדעתכם יצחק יסרב להתחתן איתי בשל כך. כמו כן האם זה נכון שבכנען בנות אולפנא מסתובבות עם חולצות טריקו . כאן בחרן אני מאוד מקפידה ללכת רק עם בגדי צמר צנועים. רבקה בת בתואל. חרן.
"ונזם זהב באף חזיר, אישה יפה וסרת טעם"סבא גפטו
אני עדיין דובקת בעמדתי..פגזניקית גאה!
שראש האולפנא עשה מעשה טוב. אולי הוא היה צריך לקחת אותה לשיחה, אבל היא בכלזאת צריכה להתאים את עצמה למערכת האולפנא..
אני בן............כך ש...אנונימי (פותח)
לא יודע, אבל מה שאני יודע,זה שאם אני הייתי שם נזם באף....היו גם מעיפים אותי מהבגרות בטוח!!! לא יודע למה....סתאם!!
לדעתיSpEcIaLl
היא יכלה לחכות עד שתסיים תבגרויות..כולה עוד שבועיים בגרות אחרונה ..מה הלחץ?!היא הרי יודעת שזה לא לרוח האולפנא אז למה לעשות דווקא?!
ובקשר למנהל-עשה מעשה כ"כ לא חכם..אני לא חושבת שצריך להוציא אותה מהבגרות בגלל זה(ובטח לא להחזיר אותה אח"כ)הוא פשוט היה צריך לדבר איתה אחרי הבחינה אם זה כ"כ מזיז לו...למרות שלא נראה לי שבזמן כ"כ מועט הוא יכול להשפיע עליה..
אפשר בזמן כ"כ מועט להשפיע..הפגזניקית גאה!
הוא בכלזאת המנהל שלה.
אם הרב של האולפנא שלי היה לוקח אותי לשיחה, ברור שזה היה מפריע לי!!
לדעתי היה פה איזשהו דווקא.. לא?אנונימי (פותח)
הרס אותה!!!אנונימי (פותח)
לא הורסים לבן אדם חלק חשוב בחיים בגלל זה. אם היא היתה עושה זאת לפני והיו אומרים לה , אבל בכלל לא היה זמן! היה צריך לעשות במקרה זה מהלכים רק לאחר תום בחינת הבגרות!!!
האולפנאאנונימי (פותח)
נראה לי שהאולפנא שלה יותר מעניין הציונים שלה ולא החינוך שלא כי אם היא לומדת שם שש שנים והיא לא הפנימה שנזם זה אסור זה אומר שהאולפנה לא הסבירה את זה מספיק ברור ולמה הראש אולפנה נתן לה לחזור לבגרות אם הוא לא מוכן שזה היהי באולפנא שלו לי זה נראה כמו פשלא חיוכית
זה באמת פאשלה לאולפנאפגזניקית גאה!
אבל זה קרה. השאלה מה המנהל עושה עם זה..
לדעתי שוב- שיחה הייתה יכולה לעזור..
יש לי מילה אחת להגיד על נזם: "איכס...."אנונימי (פותח)
אצלנו,תירא-אל
לקחו את כולנו לשיחת נזם, הסביו את דעת האולפנה (השוללת) בנושא, ואח"כ נתנו לכל אחת לעשות מה שנראה לה הכי נכון.
(אגב, למרות שזה בכלל לא משנה, חצי מהבנות שהיו בשיחה הורידו את הנזם אחריה.)
צריך לעשות שיחה-פגזניקית גאה!
ולא לתת לכל אחת לעשות מה שהיא רוצה.. כל עוד היא באולפנא [ג-ם שמינסטית!!] היא לא תשים נזם!!
בנותאנונימי (פותח)
בנות שהאולפנה לא מתאימה להן-פשוט שילכו.עכשיו אני בשרות אבל כשלמדתי באולפנה היו מלא בנות שלא הפסיקו לקטר על האולפנה וחבל הן הורסות גם לשאר הבנות .אם לא מתאים לך פשוט תעזבי את לא עושה לאף אחת טובה
אה, נכון.תירא-אל
גברת פסגת זאב, בואי ננסה להבין למה לכתחילה עלולה לעשות בת אולפנה קדושה וזוהרת בצניועתה נזם. אני מבדילה בין שתי קבוצות עיקריות-
נתייחס קודם לקבוצה הראשונה.
קבוצה של בנות שפויות למדי, שעושות נזם בדיוק כמו שאת עושה עגיל, (ראשון או שני, תבחרי.) בפשטות, כי לדעתם נזם זה דבר שמחמיא לאף החינני שלהן.
נסי לדמיין דבר כזה קורה: מישהי עושה נזם בתמימות, האולפנה מתלהטת עליה ודורשת שתוריד- מה תעשה אותה הבת? אני מניחה שהיא תשאיר אותו. יצר המרדנות שיתחיל לשלוח בועיות קטנות של תסיסה באזור בין המוח לאף של אותה נערה, יקבע את הנזם לאף שלה כמו מסמר עם פתיש.
האם הטיפול הנוקשה של ההנהלה הועיל לאותה הנערה? לא. האם הוא הועיל לשמה הטוב של האולפנה? לא. האם היחס הה תרם לנערה תודעה חיובית מסוג כל שהוא? עוד יותר לא.

נתייחס גם לסוג השני, המורכב יותר.
בגילינו, מדעית, יש צורך בהתמרדות (נקרא לזה בדרכים עקיפות- יש צורך בשינוי, בהרחבת אופקים, בתשומת לב שלילית וכו'). כרגע, הנושא הוא לא למה מופיע היצר הזה, למה הוא מוביל, ואם הוא חיובי או לא, ואיך כדאי לווסת אותו, והאם טוב לדכאו- נתייחס אליו רגע כעובדה קיימת.
כל רגש הקיים בתוכינו, דורש להתבטא באופן כל שהוא. למשל, אני די לא סובלת גורם בסביבה שלי, הרגש הזה ידרוש להתבטא בצורה של חוסר חיבה כלפיו. הגיוני, לא?
המצב מסתבך כשמגיעים ליצר המרדנות. אצל רובינו, בגילינו, הוא יצר בעל עוצמה וכוח, שמשפיע על המחשבות, הרגשות, ואולי אפילו המעשים שלנו. (אני חיייייייייייבתתתתת לאמר ב-ז-ה-י-ר-ו-ת כפיל המהלך בין הכוסות שבת שאמא ירשה מסבתה רבה, שלעיתים אפילו כדאי לתת ליצר המרדנות להתבטא באופנים שונים, כדי למנוע ממנו להתפרץ באופנים אחרים, גרועים יותר. במילים אחרות, בקשר ליצר המרדנות, לפעמים טוב לזרוק לנפש הבהמית איזה עצם כדי שהיא תפסיק לקרקר.)
אם נערה עושה נזם מתוך הרגש הזה, מתוך התחושה השורפת הזאת, צעקות של ההנהלה יפגעו בה מאוד. גם שיחה רגועה אך תקיפה לא תועיל במקרה הזה. הנזם הזה הוא דבר הרבה יותר עמוק מנקודה קטנטנה באמצע האף, הנזם הזה הוא דבר שבא ממקום דורש טיפול שורשי, ולא סתם שיחה על אפים חינניים יותר או פחות. גם לילדה הזאת לא תועיל שיחה דורשת כזאת, בשום תחום. אולי אפילו להפך.

[כמובן, יש גם את השאלה של האם הלכתית\חברתית אפשרי בכלל לעשות נזם.
בכללי, נזם וגלח הם דברים די מקבילים, לשניהם יש התכונות אותם אולפנות שונאות: בולטים, קשורים להופעה חיצונית, מתמרדים, ומדביקים תדמיות לא-מחמיאות.
לא ניכנס לשאלה של האם יש לנהוג באופן שאינו מגרה סטיגמות, או שדווקא צריך להיכנס לתוכן ולנסות לעקור אותן- אבל לי זה נראה די ברור, שלסטיגמות כאלה אין צורך לשים יותר מידי לב. א עוד כמה אנשים צרי עין יסיקו כמה מסקנות, וידברו עליך רע בשידוכים. כפרת עוונות.
צנוע?
בעיני זה לא מה שמשנה, סוגיה שהיא יותר לכל בת ובת. יש כאלו שדווקא הגלח במקום הצמה עשה להם פרצוף מדוסדס, עסק אינבידואליסטי.]

בקיצור, אני בהחלט חושבת שההנהלה שם טעתה, (נתמקד- אם הבת הא מהסוג הראשון, ודאי ששיחה בבגרות לא תעזור, ואם היא מהסוג השני, במיוחד שודאי ששיחה מהזג הזה לא תועיל.) ושהיה עליה או להחליק ולהתעלם, או להראות לה את הצד ההנהלתי של המטבע, ולתת לה לבחור את צעדיה הלאה.
אגב, חילוקי דעות בנושאי נזם לא מחייבת את חוסר התאמתה של האולפנה לבת. פרופורציות.

חופש מהנה.
גברת תירא -אל.פגזניקית גאה!
אני רוצה לספר לך שאני באתי לאולפנא עם בגד לא מתאים. סבבה? בגד.
לא שחשבתי שהוא לא מתאים.. הייתי זיינוקה. ולבשתי אותו-בפשטות.
קיצור, המורה שלי לקחה אותי לשיחה בצד והסבירה לי למה זה לא מתאים. ולמה זה לא צנוע. ולמה לא כדאי שאני אלבש אותו.
מאז- אנלא לובשת את אותו בגד. גם לא באולפנא- וגם לא מחוצה לה..
למה? כי הסבריו לי שזה לא שייך.
לא חייב כל דבר להתמרד. [כמובן שיש והיה בי ת'יצר הזה.. אבל..]

בואי ננסה לחשוב למה המורה שלי לא העיפה אותי מהאולפנא?? כי לא ידעתי.
אם הייתי יודעת בפירוש שאסור ללבוש בגד כזה באולפנא- היו מעיפים אותי הבייתה.

כך לדעתי היית צריכה הנהלת האולפנא לנהוג- לקחת את הילדה לשיחה, ולברר למה היא עשתה נזם? האם בתמימות? או דווקא כדי להראות שהיא כביכול בנאדם חופשי, שמינסטית שסיימה [כמעט] את לימודיה..
אחרי שיגיעו למה היא עשה זאת. ישאלו אם ידעה שאסור באולפנא נזם או לא?
אחרי זה- שיסבירו לה למה לדעת אסור נזם, מה החסרונות בדבר כזה- וכו'..

ככה- גם הבת תגיע איתם להבנה ותראה שבאמת רוצים בטובתה..
נכון.תירא-אל
להכניס בה את ההבנה, להחדיר בה את התודעה- אבל לא בקשיחות, אלא במתינות, אך ורק למען אותה בת.
סבבה אז אנחנו מסכימות.פגזניקית גאה!אחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך