ראשית, מאין קבעת שאני שמאלנית? גדלתי כמעט כל חיי בהתנחלות, אין דבר שמאוס עלי יותר מהדעות השמאלניות (שים לב שלא דיברתי על השמאלנים כאנשים אלא על דעותיהם וזו גם גישתי לחרדים) אז לתקן את הבלבול הלא מובן שלך- אני בהחלט ימנית בדעותיי. אפילו מאוד. בנוסף, אני חיה ע"פ ההלכה ככל יכולתי, אני נשואה ומכסה את ראשי בכיסוי ראש מלא וביגוד צנוע, עשיתי שרות לאומי ובעלי וכל אחיי שרתו בצבא במקביל ללימוד התורה החשוב בישיבה.
נא להבהיר- זה שאני אולי מתעבת ממשלה שמסרה את גוש קטיף לא אומר שאני צריכה להיות כפויית טובה לקב"ה שהעניק לנו אןלת הזכות לחיות במדינה משלנו. לא רק שאני לא צריכה להיות כפוית טובה, אסור לי, וגם לך! וכן, יש לעשות את ההשתדלות המירבית להגן על הארץ הזו בכלים שניתנו לנו כגון צבא, חקיקה ומעורבות במדינה כדי שנוכל להשפיע עליה לטובה. לקטר ולקטר כפי שנראה שאתה עושה ולזרוק את המדינה לפח בכפיות טובה לקב"ה- זה לא מה שיוביל אותנו לגאולה השלימה. ממש לא. ולפי אופן ההתנסחות שלך כלפיי נראה שאתה מצוייד בלא מעט שנאה כלפיי וכלפי שכמותי וזה למרות שאינך מכיר אותי ואת דעותיי אך נוח לך לחרוץ דעה(שגויה כאמור) עליי. אז שיהיה לך לבריאות אם זו גישתך לחיים ולאנשים.
אז כפי שהבהרתי את המדינה השמאלנית איני אוהבת אבל לשמאלנים אין בעלות על המדינה ואת המדינה עצמה אני כן אוהבת. אם אין לך טיפת ערך להמצאות שלנו בארץ הזו אתה מוזמן לחזור לגלות ממנה הגעת ולבכות על מר גורלך, אוולי לייד האנטישמיים תהיה יותר מבסוט. אני, כבת למשפחה ניצולת שואה לא רואה את חיי כיהודיה באף מקום אחר מלבד כאן בטח לאחר שזכינו בכזה נס מאת הקב"ה להיות במדינה משלנו.
חבל מאוד שאתה עצמך שונא אותנו ומטיף מוסר לא לשנוא אחרים, אם אין בך טיפת רחמים על משפחות יהודיות צדיקות שלא עשו עוול לאיש אלא להיפך, תרמו לחיים היהודיים שלנו כאן בכל המובנים, אז אתה בנאדם מאוד קר ועם ראיה מעוותת.
ולי יש טיעונים מאוד מסויימים שבגללם יש לי רגשות לא חיוביים כלפי חרדים רבים. הדגשתי כבר בהודעתי הראשונה שאיני שונאת אותם אבל נדמה לי שבהחלט אפשר להבין למה איני מחבבת אנשים שלעתים מעוותים את היהדות ומחפשים חומרות על גבי חומרות ובשם כך מסתכלים עלינו כעל חפיפניקים כשבעצם אנחנו מקיימים את המצוות והם מחמירים מעבר למה שצריך. ויש לכך מספיק דוגמאות:
1) כשרות- בני דודיי לא יאכלו אצלי למרות שאני אוכלת כשרות ברוב המקרים אפילו מהודרת(זה מה שיש באזור מגוריי)\ בוררת את האורז כהלכה ובכלל מקפידה על כללי הכשרות. ולמה? כי הם לא סומכים עליי. על מי הם כן סומכים? רק מי שנראה כמותם. זו יכולה להיות אפילו משפחה שבה האשה הולכת בפאת קאסטם(שידוע עד כמה היא שנויה במחלוקת) ארוכה מתנפנפת שמסובבת הרבה ראשים ברחוב וחצאית מיני (עם גרביונים תואמים כמובן)- אבל היא תחשב לאשה יותר כשרה ממני שעליה ניתן לסמוך. למה? ככה. כי זו צביעות.
2) צניעות- הם יקפידו בארועים על הפרדה מוחלטת בין המינים למרות שזה לא כתוב בהלכה אלא רק הנחיה מומלצת כך שמי שלא מפריד יחשב חפיפניק. באותו עניין הנשים שם הולכות בימינו באופן כה פרובוקטיבי שאפשר להבין למה דרושה הפרדה. בארוע משפחתי של בן דוד שלי, הייתי לבושה בשיא הצניעות, בודאי בהשוואה לבנות דודות החרדיות ולפתע בן דוד שלי ניגש אליי ומצא לנכון להגיד לי לזוז ממקומי החוצה כי אולי עוד מעט יעברו גברים במקום. עמדתי בצד עם עגלת תינוק במקום שבקושי לא רואים אותי. זלזול באשה כבר אמרתי? והכל בהכשר ההלכה כביכול למרות שזה לא כתוב בשום מקום בהלכה ולהתנהג בחוסר דרך ארץ שכזה זה ודאי לא במקום.
3) יהיחס שלהם לחיצוניות פשוט אבסורד- מצד אחד הם מקפידים על כל פיפס של סנטימטר בבגדים ובשיער ומצד שני הן נראות כמו דוגמניות מהוליווד ואחרי כל זה הן צוחקות על הדתיות הלאומיות שאין להן כביכול מספיק סטייל- שזה ממש חשוב בעבודת ה'. הסטייל. הן בודקות כל היום איך כל אחת הולכת ומוציאות הון עתק על בגדים בעיקר לארועים ברמות של לקחת הלוואות. אבל הן מרגישות שהן בסדר כי לבת של מלך מותר וצריך להראות טוב. הרדיפה שלהם אחרי היוקרה הזו היא עצמה עבודה זרה והשיפוט שלהם של אנשים לפי מראה חיצוני בלי לדעת מי האדם מבפנים וכמה הוא מקיים מצוות כי הם המסתמכים רק על סממנים חיצוניים- מזעזעת בעיניי. אני מדברת מנסיון אישי כואב של יחס מגעיל מצד בת דודתי שאמרה לי בפרצוף שהן יותר יפות מאיתנו וחילקה לי ציונים על המראה החיצוני שלי אחד לאחד. ממש בחורה עמוקה עם חינוך לפנימיות. העיקר שהיא כ"כ צדיקה שלא תסכים לאכול אצלי בבית.
4) עדות- כמו מקודם, להכיל את השונה לא הצד החזק שלהם. ספרדים ואשכנזים לא יכולים ללמוד או להתחתן יחד. למה? כובע. כנ"ל לגבי יחס הליטאים לחסידים ולהיפך. שום אחדות. מה שלא תראה המגזר הדתי לאומי שם כולם יכולים להתפלל איתך, ללמוד איתך ולהתחתן איתך. כולם עם ישראל. עוד בנושא- לא קיבלו את בני בן השנתיים לשני מעונות אליהם רציתי להתקבל, למה? כי אני לא נראית כמוהם בסגנון. הם חוששים שהמטפחת שלי תכשיל את האברכים שמגיעים למעון אבל הפאות הראוותניות של החרדיות שבאות לשם זה בסדר.
5) רבים מהם תורתם אינה אומנותם ולמרות זאת לא עובדים. לא עוזרים בנטל הגיוס לצבא. גם כאן מידע אישי. אם יש דתיים פראיירים שגם לומדים תורה וגם מתגייסים אז למה לא לחיות על חשבונם?
אני מניחה שיש לי עוד הרבה דוגמאות שיכולתי להוסיף אבל קצרה היריעה.
אז תגיד לי אתה אם הסעיפים הללו לא מקוממים ומשפילים וזועקים צביעות שמובן למה איני מחפשת את קרבתם.
יאללה נשמע מה יש לך להגיד.