אנטישמיות לחרדים!!!!!!!!!!!!!!!!!עדן16

כבר מלא פעמים אני נתקלת במקרים של בוז וזילזול של הציבור הדתי לאומי לציבור החרדי!!

אתמול זה עבר סף חדש של רוע ,כשעמדתי בטרמפיאדה ליישוב שלי עמד שם אדם חרדי מבוגר שעצר גם כן טרמפים ,הוא היה שם בין הראשונים ולכן גם זכותו לעלות ראשון..ואז הגיעו כמה נערים עם מראה דתי לאומי מובהק-לא ערסים או משו בסגנון!!והתחילו לקלל אותו סתם!סתם!הוא לא עשה להם כלום!!

"יא משתמטים..עופו מהארץ הזאת.." בצרוף קללות..ועוד איזה קללות..והתחילו לדחוף אותו..

לפעמים נראה לי שיש אנשים  שחושבים שהם יותר טובים מהחרדים ומרשים לעצמם להשפיל אותם..גם כשמדובר באנשים מבוגרים!!

פעם אחרת הייתי באוטובוס וישבו שם כמה חברה דתיים (לפחות נראים ככה..) ,עלה לאוטובוס חרדי ואחד מהחברה שישב לבד אמר בקול "בקשה שהחרדי המסריח הזה לא יישב ליידי"..לדעתי זאת אנטישמיות!!!!!!!!!!!!!!! ומה שהכי כואב לי שזה חברה דתיים..

את צודקתשואף לאור

אבל אני חושב שזה מיעוט מאוד קטן.

ההתנהגות הזאת היא טיפשות ואינה דרכה של תורה,למרות שיש לנו חילוקי דעות איתם הם יהודים שומרי מצוות,וכשם שאנחנו רואים ביהודים שאינם שומרי מצוות אחים אז גם כאן.

מצד שני יש גם יחס לא נעים לפחות אצל חלק מהחרדים כלפי הציבור הדתי לאומי (אינני מדבר על קללות וכו'),אבל אני רוצה להאמין שהרוב משני הצדדים לא כזה.על כל פנים עלינו להרבות באחווה ורעות..

לא מיעוט..עדן16

מה שאני רואה,זה ממש לא מיעוט קטן..נכון שלרוב זה לא מגיע למצבים קיצוניים כמו שתארתי..אבל אצל רוב הדתיים שאני מכירה יש איזה שינאה כזו אל החרדים שמתרצים אותה על ידי כל מיני סיבות כמו השתמטות וכו' אבל באמת השינאה נובעת מיזה שאנחנו חושבים שאנחנו יותר טובים,פתוחים מהם..(שעל זה אפשר להתווכח עם זה שלילי או לא)

נראה לי שזה באמת מיעוטאנונימי (פותח)

אם תעשי סקר לפי דעתי יצא לך שהרוב אוהבים את כל העם כולל את החרדים!!!
אני גרה בבית שמש... ואני ב"ה לא מרגישה שום דבר נגד החרדים דווקא ממש לא אהבתי כשהיו את כל ההפגנות פה נגדם.

דרך אגב-אני כן מבינה למה לא אוהבים את המיעוט שבמיעוט של חרדים שיורקים ועושים דברים לא נעימים אבל גם להם לא מגיע שירקו ויקללו אותם. בסה"כ חרדים הם בני אדם בדיוק כמו כולם ואים לי מושג מה יש לאנשים נגדם!!!!

מי שעשה את מה שהוא עשה לחרדים, סליחה שאני אומרת בכזו חריפות אבל הוא אולי שם כיפה אבל הוא לא דתי!!!!!!! בנאדם שלא יודע לכבד אחרים מהעם שלו לא יודע לכבד את ה'!!!!

יש חרדים שבאמת צריך להתיחס אלייהם ככה אך מיעוט קטןנעומה=)
מסכים איתך!מרדכי

בס"ד

זאת בעיה גדולה מאוד שרוב הציבור ה"דתי לאומי" מעדיף להתחבר לחברה החילונית מאשר לחברה החרדית שאחרי הכל היא יותר קרובה אלינו - ואליה אנחנו צריכים להתחבר ולא לחברה החילונית שבמקום שאנחנו משפיעים עליה לצערנו היא משפיעה עלינו (בתור מגזר, לא בתור בודדים).

איככסס..גועל נפש!!!דוסית גאה!

מקוה שאין פה אף אחד ששונא חרדים...

שיהיה!! נרביץ לו גם..!!חרותיק

אני אישית אוהבת את כולם.

יעני לא הולכת ומחבקת כל אחד,

אבל משתדלת מאד מאד שלא לשנוא אף אחד,

אלא לאהוב.

מזעזע. מזכיר איך התייחסו ליהודים בזמנים אפלים.אנונימי (פותח)

מזעזע לראות את היחס לחרדים בחברה הדתית-לאומית.

ע"פ סקר שהתפרסם לא מזמן בעולם קטן, כ-60 ויותר העדיפו לתת משלוח מנות לחילוני או שמאלני מת"א שדוגל במדינת כל אזרחיה ע"פ בחור ישיבה חרדי שסבור שביטול חוק טל נועד כדי לפגוע בו.

מעדיפים כופרים ואנטישמים על פני לומדי תורה, מעדיפים את בג"ץ ואת הצבא שגירשו את המנתנחלים מגוש קטיף, על פני אלו שנפגעים מאותו בג"ץ ומאותו צבא.

מזעזע.

אתה יכול לומר באיזה עלון בדיוק ?אנונימי (פותח)
בשבת של אחרי פורים אאל"ט.אנונימי (פותח)
אם תסתכל על התגובות שם תראה שלא מדובר בשנאהאנונימי (פותח)

אלא עם מי אנחנו צריכים יותר לחזק את הקשר ועוד...

http://www.olam-katan.co.il/all_gilyonot/341.pdf

וזה גם לא סקר מייצג.לך דומיה תהילה
איכס. גועל נפש. 'לא מדובר בשנאה' אעלק.אנונימי (פותח)
לא אובייקטיביקטנציק

חלק העדיפו לתת לתל אביבי כי הוא פחות קרוב ואותו צריך לקרב. ע"G התגבובת שם

ל"אנונימי:האם שאלת מאות אלפי איש?! זה שקר.יש אחווהעדינה
לכתוב על "חבר"כשיש מאות אלפי יהודים שומרי תומ"צ זעדינה

ב"ה זה מטופש והוצאת לעז ודיבה ומחלוקת ולענ"ד השירשור מותר מסיבות אלו. אפשר גם לומר שחרדים מזלזלים ב"מיזרוחניקים" וזה שקר כי אני מכירה רבים שמדברי םעל היופי שבהם ובצניעות ואהבת ישרא לוההקפדה במצוות כי ב"ה כול םמשתפרים ועולי םאז בואו נדבר טוב, בסדר? נסנגר על כל עמ"י 

היה לי חבר שאמר שהוא מעדיף שהבן שלו יהיה חילוניאנונימי (פותח)

מאשר שיהיה חרדי (אם הייתה לו את הבחירה)

כמעט דפקתי לו מכות....

לאנונימי: מי אתה בכלל? מי אמר שדברי ךעדינה

נכןונים בכלל או שחברך מייצג מישהו פרט לעצמו

שיתביישו מצטערת להגיד. פשוט שיתביישושוקו =)

ואנחנו העיקר הנוער שחופרים לו ולומדים ומלמדים על כמה שצריך לאהוב כל אדם מעם ישראל. 

ואנחנו פשוט לא מיישמים את זה. 

חרדי יותר טוב מחילוני?האומנם?!?פלוני0

חרדים יותר טוב מחילונים?!?מי אמר?!?
לכל אחד יש את המעלות שלו- הם טובים והם טובים...

אני זוכר שקראתי פעם מכתב שפירסמו אצלנו בישיבה- אני לא זוכר אותו בדיוק(מי שיוכל להעלות אני אשמח מאוד!)...
אבל זה היה כאילו איזה חילוני שכותב לדתיים לאומיים- "עאלק אתם שילוב בין חרדים לחילונים- הרי תמיד אתם נמשכים יותר לכיוון החילונים ותמיד תרצו להיות חילונים אז מה אתם משחקים אותה???"
זה תמצית של הנאמר במכתב- וזה מאוד הזכיר לי את השרשור פה- שוואלה אנחנו מעדיפים חילונים על פני חרדים..

אבל אני חושב שזה ממש לא נכון!! ואנחנו ממש לא  "מעדיפים כופרים ואנטישמים על פני לומדי תורה, מעדיפים את בג"ץ ואת הצבא שגירשו את המנתנחלים מגוש קטיף, על פני אלו שנפגעים מאותו בג"ץ ומאותו צבא" אנחנו צריכים לאהוב אותם שווה בשווה, ואנחנו לא אמורים לאהוב אף אחד יותר מאף אחד- אלא לאהוב את כולם שווה בשווה...

אני מסכים שמי ששונא את החרדים צריך לתקן את זה- וזה לא טוב בכלל.
אך מצד שני צריך לאהוב גם את החילונים- וזה לא בא אחד על חשבון השני!

אני מקווה שהבהרתי את עצמי נכון...
מקווה שהבנתם...

החרדים לא פתוחים....אנונימי (פותח)
נאכון אבל לא כולם ככה..רק אלוקים

יש המוון חרדים שיותר פתוחים ממך (מינסיון)

אוקיי.. לא יותר ממני אבל סבבה..=)אנונימי (פותח)

טוב לא מכיר אותך\כה במיוחד שאת\ה באנונמי..רק אלוקים
פתיחות צריכה להיות במידה,יתר פתיחות היא הפקרותשואף לאור

ופריצות

לדעתי זה גיל ההתבגרות לגמריי.אנונימי (פותח)

סתם רוצים לעשות פוזות.

'תראו אותי, מדבר ככה אל חרדי'...

שהקב"ה יחזיר אותם בתשובה שלמה, אמן!

צודקת במאה אחוז אשריך ישר כוח על הערהידיד

החשובה הזאת.

פתיחות יתר היא לא פתיחות אלא הסגירות הגדולה ביותרender13

ההשוואה המתבקשת היא בין "1984" של ג'ורג ארוול (סגירות), ל"עולם חדש מופלא" של אלדוס האקסלי (פתיחות מעושה וחסרת משמעות).

קרא/י את שני הספרים הנ"ל, זה יתן לך רקע לנושא.

אני לא מסכים עם המעשה, אבל אישית אני לא סובל חרדיםאברי

למדתי בחינוך חרדי וממש נפגעתי. אני רואה חרדי/חסיד... אני מיד נכנס לאנטי...

על אותם נערים אפילו אני הייתי מתערבאנונימי (פותח)

ברגע שרואים את זה צריך להגיד להם בבקשה לזוז ממנו לא מסכמים להתקשר למשטרה

זה כל פעם עצוב לי מחדש!!מעפר אני באה

למה יש שנאה כ"כ גדולה בין שני המגזרים האלו?? למה ההשקפה צריכה להרוס כ"כ הרבה?

אני בחיים לא אבין!!

גמני למדתי בבצפר חרדי ופגעו בי ממש..אנונימי (פותח)

ולכן אני לא מתה על חרדים במיוחד...אבל אני לא אקלל או אכה אותם ברחוב...

חולקת עליך!!אנונימי (פותח)

אני ממש לא אוהבת חרדים (אני שונאת אותם) אבל את לא יכולה לקרוא לי אנטישמית אני יודעת שהם חלק מעם ישראל וצריך שיהיה אחדות ובלה בלהה אבל החרדים כל כך מעצבנים ועושים הכל הפוך וחיים על חשבונינו שהם זורקים ביצים על ילדה בת 7 הם לא עושים צבא וכל מה שהם עושים זה חילול ה' גדול כי הם גורמים לכך שכל הציבור הדתי יראה לא טוב לעולם החילוני במקום שיראו את ערכי הציונות היפים והצניעות היפה במשפחה היהודיתהם הם רואים כפיות ודריסת מעמד האישה והקיצוניות שלהם מעוררת שנאת חינם בין הזרמים השונים  ואנחנו צריכים ליהיות מאוחדים מחבל שבא להרוג יהודים לא הורג רק גברים או נשים או דתים או חילונים מחבל רוצה להרוג כמה שיותר יהודים ולא משנה לו מה דעתם או מה מינם אנחנו צריכים לזכור את זה אנחנו יהודים! אנחנו אחים! וכוחינו באחדותינו כמו שענף אחד קל לשבור וערמת ענפים קשה לשבור, כך אם ניהיה מאוחדים נשאר חזקים ויהיה קשה לפגוע בנו והחרדים פוגעים באחדות של העם !!!

את יודעת מה הבעיה שלך?מרדכי

בס"ד

שאת מאמינה לכל מילה שיוצאת מהפה של התקשורת!

את באמת חושבת שחרדי ירק על ילדה בת 7? כל מה שהיה בבית שמש זה היה בשביל לנסות להפיל את ראש העיר שיש שם כי הם לא אוהבים אותו.

הם לא אלו שעושים את החילול ה'-

התקשורת מנפחת כל סיפור וממציאה סיפורים על החרדים בשביל להכפיש אותם (ואני אומר את זה בוודאות!!!! כי בזמנו בדקתי את הנושא הזה לעומק).

חרדים ממש לא פוגעים באחדות של העם, אלא את! (וסליחה על הבוטות)

את זאת ששונאת אותם, את זאת שמכפישה אותם ואת זאת שהורסת את האחדות!!!! את וכל שונאי החרדים!

זה יפה מאוד להתייפיף ולהגיד אנחנו רוצים אחדות - אבל באותו פה להגיד אנחנו שונאים חרדים. כך לא תגיעי לשום מקום.

זה מזכיר לי הפגנה של תושבי בית שמש שהייתה על יד הישיבה שלי ונכחתי במקום -

מצד אחד הם צעקו "בית שמש לכולם" ואחרי 2 דקות הם צעקו "בית שמש לא לחרדים"

כנראה שאני הייתי היחיד ששם לב לסתירה שיש שם.

היא לא היתה שמה לב לסתירה, גם היא מדברת כךender13
נטע.עדן16

מסכימה לגמרי שחייבים אחדות..אבל זה שיש קיצוניות ביחס אל החרדים זה עובדה.

החרדים שהצגת זה מיעוט..האלה שזורקים בביצים זה הסיקריקים שאני לא יודעת מה את יודעת עליהם..אבל הם קיצוניים בטרוף!!..ואני נגד תג מחיר..אז אני יכליל את כל הציבור הדתי לאומי בגלל שיש כמה חברה קיצוניים שעושים את זה שקוראים לעצמם דתיים לאומיים??!! בכל ציבור יש שוליים קיצוניים ולא צריך להכליל אותם לחברה שלמה.

בעניין האישה אצל החרדים-אני ממש לא מסכימה איתך(!!!) הם ממש לא דורסים את מעמד האישה!!מי שדורס את מעמד האישה זה אלה שתולים אותה בראשי חוצות כפרסומת!!..

נכון שיש לי אי הסכמות אם החרדים..אבל זה אומר שצריך לשנוא אותם??!! בשינאה שלך את מוסיפה משהו לאחדות העם???יש הבדל בין חילוקי דעות לבין לשנוא..

למה נראה שהצדיקים שעושים תג מחיר מחשיבים את עצמם,אנונימי (פותח)
לדתי לאומי?
אני מכירה כמה כאלהעדן16

והם מגדירים את עצמם דתיים לאומיים..לצערי

באמת לצערך הם דרגה אחת מעל כולנוכבר לא יודע
התכוונת מתחתינו..אני מקווה..עדן16

מתחתינו אולי בשערי הטומאה...אנונימי (פותח)
אנשים שמקריבים את חייהם וחירותם למעננו, אפשר לדבר עליהם בכלל?
וואווווו...נסחפת..עדן16

מקריבים את חייהם וחירותם למען הפגיעה בעם ישראל!!!אנשים כאלה פוגעים בעם ישראל ולא מפיקים שום תועלת!!!יש דרכים אחרות להביע מחאה..אני מזלזלת באנשים כאלה!!!!!!!!!!!!

אה, נכון, הצבא הקדוש מציל את עמ״י.אנונימי (פותח)
לרגע שכחתי שהצבא נוקם בערבים אחרי פיגועים. שהצבא נלחם בפינויים. זו לא רק דרך להביע מחאה, זו דרך למלחמה באויב. מה שהצבא לא כל כך עושה...
לעדן: ואני מכיחרה מאות שאוהבים את כל עמ"י ולא מכירעדינה

ולא מכירה אחרים ואם יש מישהו שלא אוהב ,הוא מייצג את עצמ וולא שום "ציבור"

לאבי: איזה "תג ראית"? מנייון לך מי עשה? מי ריסס ומעדינה

ומי פגע שום ערבי לא נהרג ולא נפצע וכל ה"תגים "שאנונימיים עשו ואתה מעליל זה סתם תוית תקשורתית בלי מזוהים ובלי זהות.

לאבי: מה הקשקוש?! אילו "תגים" אלמונים ולא ידוע מיעדינה

מי עשו אלא רק עלילות של המשטרה עשרות מעצרים על כלום על נער שהיה במרחק חצי שעה נסיעה ממקום ה"תלונה" או שמצאו ברשותו אולר או כל מיני שטויות כאלו בושה..

הוסתת מהתשקרת. מי שנתפס הי עו"ד שמאלךני מיפו שתכנן להצית את מסגד "חסאן-בק" ביםפו ולרסס שתי מילים מאוד מוכרו תשיש לרבים אינטרס להכפיש דתיים והכל כדי להסוו תאת הפושעים מסיבה פלילית. לא חסר סיכסוכים פנימיים בכפרים גם הוא נכלא אחרי המשפט וזה פורסם עם שמו .אל תכפיש את הציבור סתם

חבר שלי הצית שדה והוא הודה בזה בעסקת טיעון, סבבה?אנונימי (פותח)
לאבי: מי החבר שלך. בינתיים אלף פעמים ערבים מציתיםעדינה

ותשקרת השמאל לא מפרסמת כלום כלו םאלא רק את עלילו ת השקר שלהם .לא פעם הם צילמו שדות של יהודים שהעריבם הצית ווטענו ופירסמו כאיל ושזה שלהם. שקט שקט אל תהיה כמו תשקרת השמאל .מאות כתבו תראית יב"בשבע" בנושא. מי שסובלך אלו היהודים ולא העריבם. שם יהודי לא זורק בקת"ב. עריבם שרפו משפחות לפני 20-3- שנה. ברוב הפעמים זה לא פוגע, תודה לא-ל.ואם באמת יש לך חבר כזה- זה נדיר. כי על המקרה הזה יש אלף הפוך. אבל את זה -בודאי התשקרת תפרסם ובהרחבה. ואני כותבת בכאב מהאזנה שנים(את חטאי אני מזכירה היום )לרשת ב' ולגל"צ ולהסתה שם ולחד צדדיות ולצביעות וכו' ואין לי כח לתת דוגמאות.

את חיה בסרט.אנונימי (פותח)

הרבה פעמים יהודים זרקו בקת"בים על ערבים....

את סתם רוצה לשחק אותה המסכנה. אנחנו, נמאס לנו לשחק אותה המסכנים.

ברמת מגרון, ערבי לא יהיה בלי צבא, כי הוא מפחד.

למה? כי דם של יהודים אינו הפקר, הוא שווה את הלגיטימציה שנקבל אחר כך.

יותר טוב לשמוע הכפשות עלינו, מאשר בוקר אחד לא לקום.

http://news.walla.co.il/?w=/2689/1852327

http://reshet.tv/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/News/Politics/Security/Article,73612.aspx

ויש עוד המון מקרים. את אומרת שזה לא מוסרי ולכן כדי להצדיק את מפעל ההתיישבות את רואה צורך לומר שזה לא קיים. אני חושב שזה מוסרי ולכן אני גם חושב שזה קיים....

חולק עליך לנטע,נ,spe
עבר עריכה על ידי spe בתאריך י' סיון תשע"ב 22:22

חרדים רגילים לא זורקים ביצים על ילדה בת7 אלא מי שעושה את זה זה אנשים משוגעים שקוראים להם קנאים או נטורי קרטא שהם עושים הפגנות ומקללים את הרב אלישיב ובקשר לציונות זה מצווה אחת מתוך תרי"ג מצוות שחלק מהמצווה זה לימוד תורה והם אלו שמגינים עליך כי לולי הם לא בטוח שהיום מדינת ישראל היתה עדיין קימת אחרי כל המלחמות עם הערבים והניצחון זה בגלל החרדים שלומדים ושומרים ובעצם הם לא סתם יושבים ועושים חיים אלא שחוזרים לבית רק אחרי לימוד של חודש שלם ללא יציאה מהישיבה וגם מתי שחוזרים חוזרים ליומים ומיד חוזרים לעוד חודש ואם ראשי המדינה היו מקשיבים למה שהם אומרים המדינה לא היתה במצב כלכלי כזה אלא יותר טוב וגם מצב ביטחוני יותר טוב אלא שנותנים את העבודה לשוטה ששמו הוא אהוד ברק ובדיוק מתי שכולם יצאו נגד החרדים ידוע שהמצב החברתי ירוד מאז שיצאו נגד החרדי באופן קיצוני מאוד

נראה שאת כותבתspe

נראה שאת כותבת מחוסר ידע

א. מה זה אחדות?. לכן את אוהבת או שונאת.כמובן שזה מדרגה חשובה.אבל מה עם אהבת חנם. את יודעת על מה חרב בית המקדש על שנאת חנם

ב.את יודעת מי זרק ביצים -הוא לא היה חרדי הוא היה איש נטורי קרתא ואגב הוא אחד מתוך אלפים .לכן את שונאת את כולם??..

ג. הם לא עושים צבא - אז מי ישב ללמוד תורה את יודעת שאם יהיה רגע אחד בלא לימוד תורה העולם יחרב וזה עיקר הבריאה.

אשמח לענות על עוד שאלות ??  .  בי.

נטע- את אנטישמית.משכנות הרועים
עבר עריכה על ידי משכנות הרועים בתאריך י' סיון תשע"ב 23:06

מדברת על אחדות ובאותו משפט מצהירה 'אני שונאת חרדים'.

תלכי לעזאזל את והצבא הטמא והארור שלך ושל חברותייך.

זה הכללה לגמרי לא כולם ככהאנונימי (פותח)

מי שחושב ככה על חרדים מושפע  מהתקשורת

(ולכל מי שרוצה לדעת אני מבית שמש)

באנה את חיה בסרטים עמוקים!!!!אביתראחרונה

למה נראה לך שאם הם ישתנו העולם יהיה בשלום!!!

החרדים הם עם מיוחד ואני מכיר אותם אישית.

בתור דתי לאומי אמיתי שזה לא כמוך!!!

אני מאמין בתורה שהקב''ה שלך לנו וזה התחלית של כל יהודי בעולם וגם החרדים!!

ואם את לא מאמינה בזה למה את מחכה?!?!?

לא אמרתי שהם מושלמים יש להם תפקות(לא צבא-למרות שיש חלק כן)

כמו שאצלנו יש המוון תפקות וכדאי להכיר אותם פריצות גדולה יותר מדי מעורבב

ואם את כ''כ רוצה להביא את הגאולה תתחלי לאהוב אותם כי אם לא תאהבי את פוגעת באחדות של העם!!!

בהצלחה מכשלונות לומדים!!!!

טלי קורה מבין עינייך-ולעצם העניןאבנר ח-י

אינני יודע עד כמה את קרובה ומכירה את עולם החרדי.אני במקרה קשור מאוד לעולם זה.ואיני יודע אם את מודעת לכך כי עבורם לא קיימת אידיאולוגיה של ציונות דתית ואפילו החרדית לאומית.כך שאנו לא קיימים עבורם.מבחינתם אנו עבורם סוג של חילונים שצריכים לחזור בתשובה יסודית שלימה.אמנם יש לנו ככל יהודי חובה לבדוק ולתקן עצמנו במישור הפרטי אך יש לנו הרבה מה ללמד אותם מהי אהבת עם ישראל מבחינת ערבות הדדית ומהי המסירות במצוות יישוב ארץ ישראל שעבורם היא שולית עד לבוא משיח צדקנו.כך שהיה ראוי שמשיהוא מהם ולו אחד-יתריע אצל רבותיו מדוע הם מתייחסים כל אל הציבור שלנו.לעצם הענין-לגבי תופעות נאלחות כמו שציינת אלה מקרים של אנשים שנמצאים בשולי שוליים שלנו ושראויים למלוא הגינוי והטיפול כדרך שמטפלים במקרים חמורים ושפלים כאלה.

כ--ו--ל--כ--ם מדברים באויר. גרה עם כולם ויש אחוהעדינה

ויש אחווה

מתחבר לרעיון של אבנר חי ושל מרדכיישראל כהן

אין מגזר מושלם כל אחד צריך לתקן את עצמו וגם ללמוד מהשני את הדברים הטובים שיש לו.

יש מאמר כ"כ ידוע שפתאום כולם שכחו:

"אדרבה שנראה כל אחד מעל חברינו ולא חסרונם"

אני יגיד את הדברים מהזווית שלי לדעתי יש הרבה חרדים שבאמת חושבים שהדתי לאומי צריכים וחייבים לחזור בתשובה וכמו שאמרו כאן מתייחסים אליהם כאל חילונים.(אני מדגיש "הרבה" מהם אבל לא כולם)

לגבי הדת"ל שהתפרצו על החרדי זה נראה לי נערי שוליים וכנ"ל גם החרדים שזרקו ביצים על ילדה בת 7 אלו קיצוניים בלבד-אני בטוח בזה!

עדינה, אני מסכים עם דבריך ב90% בלבד אל תושפעו מהתקשורת על החרדים וכו' אני יצא לי לדבר עם חרדי לגי יום העצמאות לדוגמה סתם שתדעו חל שיפור עצום ביחס של החרדים ליום הזה גם אם חרדים לא עומדים בצפירה הם רובם מעריכים ומוקירים את המדינה ובבד בבד מיחלים לשינוי משמעותי בה.

בתקווה לאחדות ע"י השלמה בארצו (ואנו, לעניות דעתי בייחוד הציבור הדת"ל אם ירצה בשינוי יכולים לאחד את ע"י כולו) 

פטיש ואבנרישראל כהן

תודה שאתה מתחבר לרעיון שלי ושל... ושל... אין לי כוח לכתוב....

אבל אולי תהיה קצת מקורי יותר?

אני לקחתי 3 תגובות איחדתי אותם והוספתי גם את דעתי.

ואתה? -אתה יודע מה עשית.... (העתק הדבק)

אבל תודה על ההזדהות בכל זאת!

אני מסכים עם כולםעמנוXל

רק האלה שבאמת בעייתיים, ומהם יש את כל הבעיות, הם בעיקר הנטורי קרטא והאלה שהולכים בדרכיהם....

ואיתם יש לי בעיה שהם מנסים סתם לריב עם כולם או עושים כל מיני דברים תמוהים כמו לשרוף במבות (וזה אמיתי לגמרי ואם אתם רוצים יש הסרטה)

והם אלה שמדליקים את התקשורת (ואת הפחים)

וגורמים לציבור החרדי כולו להיראות ככה כשהאמת היא שזה לגמרי ההפך

אבל ייש גם את האלה שהולכים נגד הדתיים לאומיים (בלשונם:מזרוחניקים....)

וגם זה לא בסדר בדיוק כמו בצד ההפוך של הדתיים לאומיים שהולכים נגד החרדים ככה שגם לצד הזה צריך להתייחס....

לכל המגיבים הבעיה היא של הדתייםspe

מאיפא  השנאה הזאת מופצת ע''י עיתוני שמאל . לא. אז הם כאילו מסכימים אתם בנושא החרדים כביכול אבל בנושא ארץ ישראל?...............................??....?.......?.?

בזמן דוד המלך חלק הלכו לצבא וחלק למדו רוצים להתחלף?

נא להגיב

עלי זה לא נכון..אור חזק

אני לפעמים מרגישה הרבה יותר קשורה דווקא לחרדים מאשר לחילונים, תגידו שאני מוזרה אבל זה האמת. ואם רק תכירו את החרדים תבינו שהם לא כאלה כרישים כמו שהם אולי נראים לכם. יכולהיות זה בגלל שיש לי דודים חרדים שהמשפחה שלי מאוד קשורה אליהם אז לכן אני מכירה אותם מבפנים ויותר מרגישה קשורה אבל זה לא מחייב כי הרבה חרדים הם דווקא חמים!

זו באמת אחת הבעיות בציבור שלכם..שמוליק פיין

בס"ד

מחפשים כל הזמן כמה לאהוב את החילונים..וכמה שפחות לבתחסר לחרדים..

אתה גם..שירה100

אז אתה לא שונא חרדים אבל ציונים..שיתפוררו מהעולם??

זה לא אהבת ישראל..

עם כל הכבוד..בכלל לא כל הציונים הם מזרוחניקים..

ואני לא סובלת את ההתנשאות הזאת..

סורי על החריפות של התגובה אבל אני שונאת שמגינים על החרדים ושונאים את מי שאמור להיות הכי קרוב אליך..הציבור שממנו אתה יוצא..

אנטישמיות של חרדים!!!!PINI87

הכותבת הציגה 2-3 מקרים שאולי לא הכי מוסריים מצד חברה ציונים דתיים . 
אך באופן גורף אין שנאה ובטח לא הגדרה פופוליסטית-תקשורתית - "אנטישמיות . 
יש מחלוקות מהותיים בין הציבור שלנו לבין החרדים - חלק לא מבין את המהות של הויכוח ולוקח את זה למחוזות שאסור שייקרו . 
אך יותר מפריע לי ההלקאה העצמית הידועה של הציונות הדתית - גם החרדים אם כל הכבוד שונאים דתיים לאומיים - יש מנינים בירושלים שלא מחשיבים את הציוניים , יש זלזול כלפי רבנים ציונים וכלפי ציבור חובשי הכיפות סרוגות - 90% מהחרדים שתשוחחי איתם יזלזלו בהשקפת עולמך ויייגרמו לך להרגיש כאילו עולמך הדתי הוא בעצם "חפיפניקיות" במסווה דתי . ועל כך כמובן אין עוררין אין לך בעיה עם זה .
העיקר לנפח אירועים ולהפוך אותם לאיזה סיסמה מטופשת - "אנטישמיות" .  
לפני שבאים בטענה לציבור שלנו - תבדקי מול איזה ציבור את עומדת מול אוטובסים של חרדים שיורקים על הרצפה כאילו כלום - רבים עם נהגים ולא משלמים מחיר מלא כי הם תלמידים , גם אם הם בני 24 ויותר . 
אז במקום כל ההלקאה העצמית הזאת כלפי ציבור שלם - תציגי את המקרה כהתנהגות בלתי מוסרית של פרחחים ולא של ציבור שלם ועוד בכינויים שמתאימים לערוץ 2 . 

או במילים של העם : תרדי מהעץ שטיפסת עליו עם הכותרת המפוצצת שלך. 

רוב ככול החרדים בזים לדתיים הלאומייםאנונימי (פותח)

ומסתכלים עליהם מלמעלה למטה ללא הצדקה וגם דואגים ברוב הטאקט שלהם והדרך ארץ שלהם להגיד את זה בפרצוף. אתה יודע מה הבעיה? כל מי שדברתי איתו לא מודה שזה כך למרות שלכולם מסביבי יש אוזניים ושמעו אותם מדברים כך.

חשוב לי רק לאזןאנונימי (פותח)

בתור מי שמכירה מקרוב את שני המגזרים(גדלתי בבית דתי לאומי לא חפיפניק אך במשפחתי המורחבת רוב חרדי וכן אני גרה כיום בעיר חרדית(לא בשמחה רבה) ) יש אנטי, זלזול ויחס מתנשא ביותר של החרדים כלפי המגזר הדתי לאומי, אני רואה את זה בכשרויות שלא נאה להם לאכול אצלנו בגלל חומרות שהם לוקחים על עצמן, זלזול בכל מי שלא נראה כמותם חיצונית-אתיופים, סרוגים וכו' השקעה מוגזמת בחיצוניות כביכול בשם ההלכה והתנשאות מעל בנות המגזר הדתי לאומי בנושא זה.

אני לא שונאת חרדים, אבל אני כן יכולה להצביע נקודתית על דברים שבעיני הם בושה למגזר החרדי ומייצגים צביעות רבה ואטימות.וכן, אני מודה שלאחר שנים ששמעתי בפרצוף שלי, מבלי ששאלתי לדעתם ומבלי שירדתי לרמת הזלזול שהם הפגינו כלפי שכמותי, את כל ההתנשאות וחוסר הדרך ארץ שלהם אין לי לצערי כיום אהבה רבה למגזר הזה כפי שהיתה לי כשהייתי קטנה ועוד לא נחשפתי אז להתנהגות הזו שלהם. אני מבחינתי, ואני אומרת את זה בצער רב מאוד, מעדיפה להתחכך בהם כמה שפחות. ממש לא בא לי כל פעם להרגיש סוג ג' ולשמוע אי אלו הערות על המגזר שלי בפניי. אין לי בעיה שהם חולקים עליי רק שאצלם יש כ"כ הרבה צביעות שזה משגע וגם אם יש להם ביקורת יש דרך להגיד אותה אם בכלל. אני למשל מעולם לא טרחתי להשמיע בפניהם את מה שאני חושבת עליהם. לא כי לא היה לי מה להגיד ולא כי לא רציתי להגיד. אני פשוט חונכתי לערכים אחרים עם קצת יותר דרך ארץ לטעמי.

חשוב מאוד לדעת שה"שנאה" הזו(לא כ"כ אוהבת את המילה ולא בטוחה שזו באמת שנאה) היא בהחלט תוצאה גם של היחס המתנשא שלהם כלפינו. וכמו שאותו חרדי לצערי ספג יחס רע מנערים לא חכמים בציבור שלנו יש גם את ההיפך ולא רק ע"י נערים אלא אפילו ע"י מבוגרים.

אתה נשמע לי מנותק לחלוטין מהמציאות. צר לי.אנונימי (פותח)

ראשית, מאין קבעת שאני שמאלנית? גדלתי כמעט כל חיי בהתנחלות, אין דבר שמאוס עלי יותר מהדעות השמאלניות (שים לב שלא דיברתי על השמאלנים כאנשים אלא על דעותיהם וזו גם גישתי לחרדים) אז לתקן את הבלבול הלא מובן שלך- אני בהחלט ימנית בדעותיי. אפילו מאוד. בנוסף, אני חיה ע"פ ההלכה ככל יכולתי, אני נשואה ומכסה את ראשי בכיסוי ראש מלא וביגוד צנוע, עשיתי שרות לאומי ובעלי וכל אחיי שרתו בצבא במקביל ללימוד התורה החשוב בישיבה.

נא להבהיר- זה שאני אולי מתעבת ממשלה שמסרה את גוש קטיף לא אומר שאני צריכה להיות כפויית טובה לקב"ה שהעניק לנו אןלת הזכות לחיות במדינה משלנו. לא רק שאני לא צריכה להיות כפוית טובה, אסור לי, וגם לך! וכן, יש לעשות את ההשתדלות המירבית להגן על הארץ הזו בכלים שניתנו לנו כגון צבא, חקיקה ומעורבות במדינה כדי שנוכל להשפיע עליה לטובה. לקטר ולקטר כפי שנראה שאתה עושה ולזרוק את המדינה לפח בכפיות טובה לקב"ה- זה לא מה שיוביל אותנו לגאולה השלימה. ממש לא. ולפי אופן ההתנסחות שלך כלפיי נראה שאתה מצוייד בלא מעט שנאה כלפיי וכלפי שכמותי וזה למרות שאינך מכיר אותי ואת דעותיי אך נוח לך לחרוץ דעה(שגויה כאמור) עליי. אז שיהיה לך לבריאות אם זו גישתך לחיים ולאנשים.

אז כפי שהבהרתי את המדינה השמאלנית איני אוהבת אבל לשמאלנים אין בעלות על המדינה ואת המדינה עצמה אני כן אוהבת. אם אין לך טיפת ערך להמצאות שלנו בארץ הזו אתה מוזמן לחזור לגלות ממנה הגעת ולבכות על מר גורלך, אוולי לייד האנטישמיים תהיה יותר מבסוט. אני, כבת למשפחה ניצולת שואה לא רואה את חיי כיהודיה באף מקום אחר מלבד כאן בטח לאחר שזכינו בכזה נס מאת הקב"ה להיות במדינה משלנו.

חבל מאוד שאתה עצמך שונא אותנו ומטיף מוסר לא לשנוא אחרים, אם אין בך טיפת רחמים על משפחות יהודיות צדיקות שלא עשו עוול לאיש אלא להיפך, תרמו לחיים היהודיים שלנו כאן בכל המובנים, אז אתה בנאדם מאוד קר ועם ראיה מעוותת.

ולי יש טיעונים מאוד מסויימים שבגללם יש לי רגשות לא חיוביים כלפי חרדים רבים. הדגשתי כבר בהודעתי הראשונה שאיני שונאת אותם אבל נדמה לי שבהחלט אפשר להבין למה איני מחבבת אנשים שלעתים מעוותים את היהדות ומחפשים חומרות על גבי חומרות ובשם כך מסתכלים עלינו כעל חפיפניקים כשבעצם אנחנו מקיימים את המצוות והם מחמירים מעבר למה שצריך. ויש לכך מספיק דוגמאות:

1) כשרות- בני דודיי לא יאכלו אצלי למרות שאני אוכלת כשרות ברוב המקרים אפילו מהודרת(זה מה שיש באזור מגוריי)\ בוררת את האורז כהלכה ובכלל מקפידה על כללי הכשרות. ולמה? כי הם לא סומכים עליי. על מי הם כן סומכים? רק מי שנראה כמותם. זו יכולה להיות אפילו משפחה שבה האשה הולכת בפאת קאסטם(שידוע עד כמה היא שנויה במחלוקת) ארוכה מתנפנפת שמסובבת הרבה ראשים ברחוב וחצאית מיני (עם גרביונים תואמים כמובן)- אבל היא תחשב לאשה יותר כשרה ממני שעליה ניתן לסמוך. למה? ככה. כי זו צביעות.

2) צניעות- הם יקפידו בארועים על הפרדה מוחלטת בין המינים למרות שזה לא כתוב בהלכה אלא רק הנחיה מומלצת כך שמי שלא מפריד יחשב חפיפניק. באותו עניין הנשים שם הולכות בימינו באופן כה פרובוקטיבי שאפשר להבין למה דרושה הפרדה. בארוע משפחתי של בן דוד שלי, הייתי לבושה בשיא הצניעות, בודאי בהשוואה לבנות דודות החרדיות ולפתע בן דוד שלי ניגש אליי ומצא לנכון להגיד לי לזוז ממקומי החוצה כי אולי עוד מעט יעברו גברים במקום. עמדתי בצד עם עגלת תינוק במקום שבקושי לא רואים אותי. זלזול באשה כבר אמרתי? והכל בהכשר ההלכה כביכול למרות שזה לא כתוב בשום מקום בהלכה ולהתנהג בחוסר דרך ארץ שכזה זה ודאי לא במקום.

3) יהיחס שלהם לחיצוניות פשוט אבסורד- מצד אחד הם מקפידים על כל פיפס של סנטימטר בבגדים ובשיער ומצד שני הן נראות כמו דוגמניות מהוליווד ואחרי כל זה הן צוחקות על הדתיות הלאומיות שאין להן כביכול מספיק סטייל- שזה ממש חשוב בעבודת ה'. הסטייל. הן בודקות כל היום איך כל אחת הולכת ומוציאות הון עתק על בגדים בעיקר לארועים ברמות של לקחת הלוואות. אבל הן מרגישות שהן בסדר כי לבת של מלך מותר וצריך להראות טוב. הרדיפה שלהם אחרי היוקרה הזו היא עצמה עבודה זרה והשיפוט שלהם של אנשים לפי מראה חיצוני בלי לדעת מי האדם מבפנים וכמה הוא מקיים מצוות כי הם המסתמכים רק על סממנים חיצוניים- מזעזעת בעיניי. אני מדברת מנסיון אישי כואב של יחס מגעיל מצד בת דודתי שאמרה לי בפרצוף שהן יותר יפות מאיתנו וחילקה לי ציונים על המראה החיצוני שלי אחד לאחד. ממש בחורה עמוקה עם חינוך לפנימיות. העיקר שהיא כ"כ צדיקה שלא תסכים לאכול אצלי בבית.

4) עדות- כמו מקודם, להכיל את השונה לא הצד החזק שלהם. ספרדים ואשכנזים לא יכולים ללמוד או להתחתן יחד. למה? כובע. כנ"ל לגבי יחס הליטאים לחסידים ולהיפך. שום אחדות. מה שלא תראה המגזר הדתי לאומי שם כולם יכולים להתפלל איתך, ללמוד איתך ולהתחתן איתך. כולם עם ישראל. עוד בנושא- לא קיבלו את בני בן השנתיים לשני מעונות אליהם רציתי להתקבל, למה? כי אני לא נראית כמוהם בסגנון. הם חוששים שהמטפחת שלי תכשיל את האברכים שמגיעים למעון אבל הפאות הראוותניות של החרדיות שבאות לשם זה בסדר.

5) רבים מהם תורתם אינה אומנותם ולמרות זאת לא עובדים. לא עוזרים בנטל הגיוס לצבא. גם כאן מידע אישי. אם יש דתיים פראיירים שגם לומדים תורה וגם מתגייסים אז למה לא לחיות על חשבונם?

אני מניחה שיש לי עוד הרבה דוגמאות שיכולתי להוסיף אבל קצרה היריעה.

אז תגיד לי אתה אם הסעיפים הללו לא מקוממים ומשפילים וזועקים צביעות שמובן למה איני מחפשת את קרבתם.

יאללה נשמע מה יש לך להגיד.

ואגב,אנונימי (פותח)

אתה בודאי תטען שמדובר במיעוט. אך לא, תופעת הצביעות בעיניין הצניעות בקרב נשות גזר החרדי אינה תופעה מינורית כלל וכלל, איני יודעת היכן אתה מתגורר אך במקום מגוריי, בני ברק, מדובר בתופעה רווחת שרק צוברת תאוצה משנה לשנה.

בנושא חוסר קבלת השונה או אם תרצה-גזענות, רק בשבוע שעבר שרפו חרדים בשכונתי חנות של יוצאי אתיופיה ורק אמש שמעתי במעון של בני(טוב שהסכימו לקבל אותנו לשם שלא נקלקלם חלילה) 5 נשים ספרדיות מדברות על "האשכנזיות האלה" ואני אשכנזיה לא עלינו עברתי לידם ולא ראיתי טיפת בושה וכלימה בעיניהן. כנראה שזה כבר ממש בא להן טבעי עם חינוך כה מהודר להפרדות.

עוד נק' שנזכרתי בה, שים לב שלפני פורים יש מודעות פרסום לתחפושות, כמובן שכל פרצופיהם התמימים של הבנות המוצגות(בתחפושות צנועות) מטושטשים. אם זה לא עיוות של המושג צניעות וזו לא עילה להטחת אשמה במגזר החרדי, אז אני לא יודעת מה זה.

למה ה'! למה?באש ובמים

למה כזו שנאת חינם!?

על מה נחרב בית המקדש השני? על מה? "בדור שלא קם בית המקדש כאילו בימיו גם חרב"

ההגדרה שלך מוטעיתאנונימי (פותח)

כי-

א) אמרתי כבר מס' פעמים, איני שונאת אבל לאהוב תופעות מטרידות ביותר בציבור הזה איני יכולה. אין זה סותר את העובדה שאני מודעת לכך שיש גם הרבה מאוד טוב בציבור זה ושללא ספק גם הציבור הדתי לאומי אינה טלית שכולה תכלת, אבל השרשור כולו היה לא מאוזן לחלוטין וכולו היה על ה"אנטישמיות כלפי החרדים" כדברי פותחת השרשור ואני חשתי מההתקלות שלי בצד ההפוך, שראוי וצריך לדעת כי העניין הדדי.

ב) כשאת מדברת על שנאת חינם היא צריכה להיות לחינם, כלומר- ללא סיבה. ובכן, כשאני נתקלת במשפחתי האישית(המורחבת) ובשכניי בבניין באנשים שיחסם אליי הוא כפי שהזכרתי בהודעתי הארוכה וללא שהתגרתי בהם או לא כיבדתי אותם וזה יחסם אליי או אז איני רואה בזה ביקורת סתמית ללא סיבה. זו לא סתם מציאת ביקורת מתחת לאדמה לשם השמצה. הדברים קיימים והם כואבים ופוגעים!

ואחת הסיבות שאני נמנעת ממגע איתם כדי לא להגיע למצב של שנאת חינם, כי פשוט בכל מפגש שלי איתם אני זוכה לעקיצות מצידם(ללא שאני יוזמת שום אמירה או שיחה שתגרום למחלוקת!) כך שכנראה הנסיון שלהם לא לשנוא אותי גדול משלי.

ועוד רציתי להזדהות עם אמרת- למה ה'? למה?אנונימי (פותח)

למה עושים לי כזו אפליה בעיר שומרת מצוות? למה הכל רק לפי מדד חיצוני? למה חוששים שבני התמים בן השנתיים יקלקל מישהו במעון? את חושבת שאלו לא סיבות לשנאת חינם? אז מוטב שתשאלי את אחינו החרדים לדבר ה' מדוע אלו הדרישות הלא הגיוניות שלהם מאחיהם היהודיים.

הנה תגובתי למאמר מזמנו:האדמו"ר מצנעא

לא קוראים לזה ממלכתיות, אלא תורניות

קוראים לזה נאמנות לה' יתברך, בכל מחיר. קוראים לזה קיום התורה בשלמותה. קוראים לזה אהבת ישראל שלמה.

ארץ ישראל היא ארץ החיים של עמ"י. הרב קוק כותב באורות התורה שכמו שאין חיים גשמיים ישראליים שלמים שלא בא"י, כך אין חיים ישראליים רוחניים שלא בתורה. אני מאמין שגם כותבת המאמר מבינה כי א"י היא כסא ד' בעולם, הלא זה ברי לכולי עלמא.

אם אכן א"י היא כסא ד' בעולם, ודאי שמדינת ישראל היא יסוד כסא ד' בעולם. מדוע ודאי?

הלכה מפורשת היא בב"י ובב"ח (או"ח תקסא, מ"א א, מ"ב ב), שרק בזמן שהארץ בריבונות נוכרים יש דין אבלות עליה, ואם איננה כך - אין עליה דין אבלות.

עיקר המצוה היא ריבונות ישראל (המצוה הכללית של כיבוש הארץ, ולא המצוה הפרטית של ישוב הארץ), כמו שמפורש באבנ"ז (יו"ד סו) ובישומ"ל (יו"ד תנה), ובעוד מקומות.

אם כן, ודאי שמדינת ישראל היא יסוד כסא ד' בעולם, כי בלעדיה אין את עיקר המצוה, שהוא ריבונות ישראל.

היה היה באחת מישיבות הדגל הליטאיות, בעיצומו של יום הכיפורים, בחור שאיבד הכרה. איש מד"א (לא הצלה) הוזעק להצילו. איש המד"א שלנו, מגיע לאותה ישיבה כאשר הוא אוכל פיתה עם אצבעות סרטן, ביום הכיפורים! איש המד"א הציל את הבחור ושב למקומו. לאחר יוה"כ שאל בחור הישיבה את רבותיו האם עליו לברך 'הגומל'. בירור הלכתי ומעשי קצר קבע: אכן.

ועכשיו אקשה קושיה - אבל אותו איש מד"א, אכל ביום הקדוש פיתה עם אצבעות סרטן! היאך ניתן לו לברך 'הגומל', אם על מי שהצילו אמרה תורה: "ונכרתה הנפש ההיא מעמיה"?!

פשוט מאוד - הבחור לא מהלל את רבש"ע בברכתו על אותו איש מד"א, אלא מהלל את רבש"ע על עצם ההצלה.

כן גם אנו - אנו אומרים הלל ביום העצמאות על קום מדינתנו הקדושה מכיוון שאנו צריכים להלל אותו על ניסיו ומעשיו הגדולים, ולא משנה באילו כלים הוא בחר להשתמש על מנת לקיים לנו את ניסיו.

אתה מגזים בטירוף!!!פלוני0
עבר עריכה על ידי לך דומיה תהילה בתאריך י"א סיון תשע"ב 16:46

"אותה אחת מבית שמש - אמא של נעמה מרגוליס"- תירגע ומהר!!!
למה???בגלל שירקו לבת שלה בפנים-לילדה בת 7??!!!
אין לי בעיה שישמרו על הצניעות שלהם-אבל שלהם!!
הם לא יכולים להכריח אפחד ללכת איך שבא לו- וכשילדה בת 7 הולכת צנוע, אך לא מספיק בשבילם-הם יורקים עליה??
מה עם בן אדם לחברו?!?!?אתה יודע איזה טראומה הילדה הזאת עברה???

אני מסכים איתך שהתקשורת הפכה את זה לגל הסתה נגד כל וזה לא היה בסדר, אבל אותה קבוצה קטנה שככה ביזתה והפחידה את כל הבנות האלה- וביניהם נעמה מרוגליס- צריכה להיעצר ולהיכנס לכלא!!

אתה בכלל מכיר מה היה שם???פלוני0

אתה שמעת על כל ההפגנות שהיו שם??
ילד או ילדה (אני לא זוכר בדיוק...) נפצעו מזריקת אבנים של החרדים...

אתה ראית במקרה את הכתבה שעשו על נעמה מרגוליס??

הנה לינק מצורף-

תיכנס תצפה- תראה מה היא אומרת...
היא עוד שניה בוכה שם- כמה היא מפחדת ללכת ברחוב לבד!
ותאמין לי לילדה קטנה זה ממש מפחיד- כשאתה הולך ופתאום חבורה של חרדים יורקת עליכם וצועקת לעברך מלא כינויים וכו'...

אני בטוח שאם חבורה של חילונים היו יורקים עליה בגלל שהיא יותר מידי צנועה- אז אמא שלה היתה הופכת גם את כל החבורה של החילונים למפלצות- כמו שהיא עשתה לאותה קבוצה של חרדים( ואני מדגיש שוב- לא את כולם! רק את אותה חבורה!!!)

ובקשר לאוטובוס- מצידי שינהגו איך שרוצים- אך להכריח אותי הם לא יכולים!
ואם יושבת בת מקדימה- הם לא יכולים לעשות כלום נגד זה- ואסור להם לעשות משהו!!!
לכל אדם יש את זכותו לעשות מה שרוצה- אם אני ארצה לכבד את מנהגם אני אכבד, אך אם נוח לבת מסויימת לשבת מקדימה- אין להם שום זכות לעשות לה כלום!!!
אני זוכר שפעם שמעתי כמה מקרים- בהם בת ישבה מקדימה וכמעט עשו עליה לינץ' בגלל זה!!!

לא יודעת מה עם המהדריןאנונימי (פותח)

אבל אני ראיתי מספר פעמים בקווים שאינם מהדרין אברכים שהניחו בנחת את כובעם על המושב שלצידם כך שכל אברך תפס בעצם 2 מושבים וכשאשה רצתה לשבת ולא היה לה איפה, אף אחד מהם לא חשב אפילו לקום, להצטופף עם אברך אחר, קצתתת להתחשב בזולת, אותה אשה הייתה צריכה לא פחות מלהתעמת עם אותו אברך שיתן לה לשבת תוך שאותו אברך משתדל להתעלם ממנה ולכל הפחות לא להביט בה חלילה העיקר לא לקום ולנהוג בדרך ארץ. מה שקרה בסוף היה שאותה אשה הרימה את כובעו והתישבה ורק אז מרוב רתיעה ממפגש כה טראומטי עם אשה הוא קם בזעף והלך להצטופף עם אחר.

גם במקום עבודתי אני נתקלת לא אחת באברכים שחושבים שהכל מגיע להם ובחינם. זו מין מנטליות שכזו שלצערי רואים דוקא אצלם.

ועוד תופעה מצערתאנונימי (פותח)

בעברי הרחוק עבדתי בסופר חרדי שם היה מנהג להכריח נשים להתלבש בצניעות ע"י חלוקים. לבקש לכבד זה לגיטימי וברור. להכריח זה משהו אחר.

סיפור שהיה הוא שנכנסה אשה דתיה צנועה למדיי ולא מושכת אבל מה? עם מכנס-חצאית, קרי מכנס רחב מאוד, אבל לא משהו שנראה בנוף החרדי המצוי, השומר החילוני שקיבל הוראה לחרף נפשו על כבוד החרדים גם כשזה לא הגיוני וגורם לביזוי אדם- נאבק באשה ללבוש חלוק מגוחך שאמור לגרום להראות יותר צנועה. או בעצם יותר "משלהם". האשה הלכה משם בבושת פנים.

5 דק' לאחר מכן נכנסה בחורה חרדית לכל הדעות אשר ניכר בלבושה כי היא חרדית, אממה? לא מי יודע מה צנועה- חצאית מיני, איפור מוגזם ולראשה פאה מהודרת וגולשת בצבעי השמש. איש לא הניד עפעף, מה, לבקש מבחורה שניכר לכל כי היא חרדית לעטות עליה מעיל? ממש פדיחה לבקש דבר כזה ממשהי שברור שהיא חרדית ואולי זה פשוט לגיטימי. כי זה "כמונו" ויש "לא כמונו". אין מחשבה עצמית הגיונית ובריאה להבחנה בין צניעות ורוח צניעות שאינה נמדדת בסנטימטרים כלשהם. עצוב מאוד.

תגובתך מאוד לא ברורהאנונימי (פותח)

"לכם" , "ישתלטו" . מי ישתלטו אלו שלא מבחינים בין צביעות צניעותית לאי צביעות שכזו? מקווה שנורמה כזו לא תשלוט בשום מקום בעולם. לא רק בישראל, שכאמור אינך חייב לחיות בה אם אתה כ"כ רוצה לירוק עליה כלפי שמיא וולהגיד לו "לא תודה" .

שבת שלום

אהבת ישראלfriedeli

אני מגדיר את עצמי כמשהו ביניים איני מזרוחניק אך גם לא חרדי

ואשתדל ללמד זכות על כולם אותה אשה בבית שמש גם אם היא לא צנועה זה מפני שהתחנכה במקומות אחרים והיא טועה אבל לא אקלל אותה בגלל זה

מי שירק עליה אם היה כזה אי אפשר להגדיר אותו כציבור ובכלל ההכללות פה הם ממש לא לענין

יש לי חברים וקרובים חרדים וכל מה שאמרו פה עד עכשיו לא ראיתי עליהם

למשל מי שלא יודע ברוב החצרות החסידיות ובשאר המקומות החרדים לה' באמת מחנכים לאהבת ישראל וכל מזרוחניק יודע שכשהוא מתפלל בשבת במאה שערים לפחות עשרה אנשים יזמינו אותו לסעודה.

והקפדה על כשרות לא נובעת משנאה גם שכנים שלנו יודעים שאצלנו אוכלים בד"ץ בלבד ואיננו חרדים

וכמו שכבר אמרו פה אדם לומד תורה זה יותר חשוב לעם ישראל מאשר שיעשו צבא כי בסופו של דבר מי ששומר עלינו זה הקב"ה וכשהרב שלי בישיבה רצה ללכת לצבא כשהיה לו משבר בלימוד הרב דב ליאור שמע אותו נעמד וצעק עליו בוגד אתה הסיירת מטכ"ל ורוצה ללכת לעורף?בוגד!

לענין תג מחיר מי שלא מסכים אם האנשים הפועלים עדיין צריך לדעת שרובם ככולם מוסרים את הנפש כפשוטו למען א"י ע"י והתורה

לדוגמא זה אותם אנשים שהקימו את המערכה האחרונה נגד תערובת של ערבים ויהודיות

ולמשל נסעתי בטרמפ בלילה מירושלים ליצהר עם אחד מהם ובכניסה לישוב הוא מקבל טלפון ואמר לי שמע יש יהודי שנעצר ואני חוזר עכשיו לירושלים

והם גם אותם האנשים שאם הם יראו שוטר רב עם ערבי הם יבואו לעזור אף על פי שאם הוא יבוא להרוס את ארץ ישראל  לא יתנו לו לעשות את זה בכל מחיר 

לסיום שני סיפורים על ר' עמרם בלוי מנהיג נטורי קרתא בזמן הרב קוק

פעם אחת בהלויתו של הרב חרלפ שראו אותו ושאלו אותו איך הוא בא ואמר לשואלים קודם כל הוא ת"ח גדול וגם אם חולקים עדיין מעריכים וחוץ מזה שאני למדתי אצלו בצעירותי ועוד סיפור שכתב בספרו שפעם אחת הלך יחד עם הרי"ח זוננפלד וראו תהלוכה של ילדים חילונים בתערובת ורצו כלה פמליא לברוח מהם לרחוב אחר כהרגלם אבל הרב זוננפלד נעצר עצם את עיניו והביט לכיוון הילדים ועד שעברו מלמל את הפס' יוסף ה' עליכם...

בציפיה לגאולה שלמה מתוך אהבת ישראל וקיום התורה באמת ע"י כל עם ישראל בארץ ישראל אמן

אואה כמה שאתה מכלילאנונימי (פותח)

וכמה שאתה מקטרג על ציבור שלם בעצמך...

אתה כבר החלטת מה מפריע לי ומה לא...כנראה שכך נוח לך. אז בניגוד אליך כנראה, לי אין בעיה להכיר במעלות הציבור החרדי, לא הדגשתי כאן את מעלותיו כי נושא השרשור פנה לכיוון של נימוק הביקורת. אבל, בפירוש יש גם מעלות רבות. איני יודעת אם יותר ממעלות הציבור הדתי שאני רואה בו מעלות רבות יותר אבל ודאי שיש.

אז להפתעתך, או שלא, יש לי בהחלט בעיה עם אותן אלו שהולכות בכיסוי סמלי אם בכלל וקוראות לו כיסוי(אם כי מצאתי מספר רבנים כדוגמת הרב רבינוביץ' והרב צבי יניר שמתירים ללכת בכיסוי חלקי - ולא, הם לא רפורמים אך אני מבינה שדעתם הינה מיעוט) ועל אלו שהולכים לים מעורב ופאבים וכד' ברור לי שאתה מתייחס לפלח מאוד חפיפניק שלא ברור לי איך אתה קושר אותו לציבור הדתי לאומי החזק. זה בדיוק כמו שיש אצל החרדים שבבניקים. אני לא התייחסתי לאלו שחפיפניקים מבית אלא לאלו שקיבלו חינוך חזק והם מתיימרים להיות מקפידים ובכל זאת תראה את נשותיהן מנקרות עיניים באיפור מוגזם וכו' וכו' מה שלא תראה אצל הדתיים החזקים. אז נא להבדיל בין השכבות המחפפות לבין איך שמתנהגים אלו המגדירים עצמם כחזקים.

טלויזיה? הריני להודיעך כי ישנם גם חרדים "חזקים" המחוברים לאינטרנט והמידע הפתוח זמין עבורם..

אני לא יודעת על איזו שטיפת מוחות של ילדים בציבור הדתי אתה מדבר כי אצלי בבית זה לא היה, ההיפך. אבל מהצד השני -היה גם היה.

שנים שמעתי את דוד שלי מדבר בזלזול על החצאיות מטאטות הרצפה שלנו באומרו שזה "מיזרוחניקי מדיי" איזה מין אמירה זו?? לא משנה שהיום בנותיו הולכות או ארוך מאוד(כי זה מלכותי יותר) או קצר. אין כמעט זכר לאיך שהן הלכו בילדותן לעומת היום. והשינוי אינו לטובה. בכ"ז הם מוצאים מקום להתנשא. קראו לנו "כיפה סרוחה", "מסריחניקים", על חסידי גור שגרו לידם הם היו צוחקים פעמים רבות על ה"פיאייס" והראש המגולח.

היו מעירים לי על שהלכתי ללא גרביים למרות שהמשנה ברורה התיר. כי רק הם יודעים, רק הם חרדים לדבר ה'.

אתה מדבר על חיקוי תרבות המערב? לך ברחוב ר' עקיבא תראה מלא חנויות בסטייל הוליוודי- "מנהטן" "דייבי מוד" ועוד, מגזיני אופנה לנשים(את "בשבע" הם יזרקו לפח אבל דוגמניות חרדיות בשלל פוזות לחרדית המעודכנת זה כן)

אז אני לא יודעת מה פשר הסיסמה שלך ש"הציבור החרדי עדיף עשרת מונים על הציבור הדתי לאומי" ובמה זה מתבטא, אבל אני כתבתי כאן במה נראה לי שאתם שוגים ואנו עושים נכון. ואני שוב מדגישה שאני מתייחסת בשני המגזרים לאלו שנחשבים לחזקים ולא לאלו שהאג'נדה שלהם היא לחפף כי אלו לא מיצדים את שכמותי.

ואגב, אתה יודע איך יש מקומות בציבור הדתי שיש תופעות של נוער שוליים וכד'? כי אצלכם החברה מקיאה אותם. או שאתם איתנו או שנגזר עליהם להיות סוג' ב'. אצלנו לא מוותרים על נשמות יהודיות ומנסים לחזק את כולם. מקבלים אתיופים, מזרחיים, גרים. חוזרים בתשובה ועוד..

אתם פשוט אומרים להם- מצטערים. תסתדרו לבד מה שברוב המקרים מדרדר אותם עוד יותר וגורם להם כאמור לא לאהוב את המגזר.

ובאשר להחמרות- אני לחלוטין בעד שכל אחד יתחזק ויעלה מעלה מעלה בשמירת המצוות ואם הוא מחליט להחמיר במשהו שתבוא עליו הברכה. לא בציניות. הבעיה מתחילה כשחומרה של אי אלו אנשים הופכת מבחינתם להלכה שמי שלא מקיימה הוא לא בסדר או כשחומרה של אדם מסויים גורמת לטרחת הציבור או אי הסכמת הציבור. כך שעם כל הכבוד- קווי מהדרין אינם הלכה אלא חומרה. אכילה נפרדת בארוע משפחתי- אינה הלכה. ציפיה שאנחנו תמיד נספק לכולם מנות מיוחדות בארועים לפי הכשרות הספציפית שלהם בבית- אינה הלכה. אז נא לא לקרוא לאנשים שומרי הלכה אנשים שלא אכפת להם מההלכה. אתה רוצה להחמיר- מעולה, לא על חשון אחרים ולא ע"י הוצאת שם רע. זה חטא לא פחות גרוע.

מעשה פורה ראש ולענה.האדמו"ר מצנעא
עבר עריכה על ידי האדמו"ר מצנעא בתאריך י"ב סיון תשע"ב 23:19

חיים ולדומירסקי אמר פעם בסרקזם בשם השוליים בציבורנו: "כלל ישראל = חילוניים".

מי שמסתכל בעין כזו על יהודים קדושים, אהבת ישראל שלו בזויה ושפלה. הרי היכן מתבטאת אהבתו לאחיו?  רק אצל החילוניים. א"כ, זו אהבת ישראל כ"כ פגומה ומושמטת, שכל זיק של תורה לא קשור אליה.

עם כל זאת, אני לא חושב שישנם המון אנשים הגיעו למצבים כ"כ בזויים כמו המעשה האיום והלא-אנושי שציינת. אני מאמין שהם מיעוט.

צודקת! לצערי!אחי
סיפור מזעזע!!!!!!!!!!אורושקה...

אני לא מאמינה שיש אנשים כאלה בחברה שלנו! 

אני יכולה להגיד לכם שאני גרה בשכונה גם של דתיים לאומיים וגם של חרדים והם לא כאלה נוראיים כמו שמתארים אותם!!!

יש אנשים ממש מוזרים אבל גם בחברה שלנו יש את האנשים האלה!! 

לדוג' מה שקרה בבית שמש- הם התנהגו אליינו ממש מגעיל אבל זה לא אומר שאנחנו גם צריכים להתנהג ככה!

זהו!!!

שבת שלום לכולם! 

אורושקה...

אני את כתיבתי בדיון זה מיציתיאנונימי (פותח)

צר לי שנאלצתי לתת כאן כ"כ הרבה דוגמאות למה שבעיני נתפס כמעוות, כך אני רואה את הדברים לא משמועות של התקשורות אלא מהחיים האישיים שלי. הדברים כואבים לי ברמה שהם מדירים שינה מעיני מעצם הפגיעה שאני חשה ממעשים כאלו. אין זה סותר שיש בציבור זה גם אנשים יראי שמים, גומלי חסדים וצדיקים אמיתיים שודאי שיש מה ללמוד מהם כולל לי אישית.

כולי תקווה שיבוא משיח צדקנו ויהיה סוף למחלוקות בינינו ולשנאת החינם. אני אומרת את זה בהחלט גם לעצמי.

שבת שלום ומבורך

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך