חופשה משפחתיתelerner

אנחנו רוצים לתכנן חופשה בת ארבעה ימים בדרום רמת הגולן עם 6 ילדים - 3  בנים בגיל בית ספר יסודי, תאומות בנות 3 ותינוק בן שנה וחצי. מקום לינה כבר הזמנו  והיינו רוצים לשמוע הצעות לגבי טיולים וכדומה שיכולים להתאים למשפחה שלנו - חלק מהזמן נצטרך להתחלק לגדולים שיטיילו עם אבא וקטנים שיבלו עם אמא, אבל אנחנו רוצים כמובן לעשות חלק מהדברים כמשפחה - וכמובן לצמצם כמה שניתן כרטיסי כניסה למקומות יקרים.

אנחנו מתכוונים לצאת בע"ה יומיים אחרי ט באב עם תוכנית מסודרת לכל יום ומתוקצבת.

אם אתם אוהבים סתלבט- לכו על הכינרתאינקו
ככה יום או יומים, במחיר של כ50 שח לרכב.
באבני איתן (אם אני זוכר נכון) יש חווה שמתאימה לילדים קטנים, בעוד שהגדולים יכולים ללכת לנחל אל-על, עד המפל השחור. (מתאים לגיל יסודי).
בעצם, רק אחד "הלך" על הכינרת ;)אינקו
חופשהירוק זית
הגליל העליון זה מקום נהדר.נחל דן לקטנים הבניאס לגדולים קאייקים לכל המשפחה ויש מלא מים שזה מתאים לכ-ו-ל-ם ברמה שלו .ויש עוד מלא מסלולים ופינות חי נגיד בקיבוץ הגושרים יש המעיין הנעלם גם יפה לכל המשפחה ןהחצבני מפל התנור אפשר להתפצל הגדולים במסלול הארוך והקטנים במסלול הקצר וגם שם יש קצת מים להשתכשך ובאגמון החולה יש מכוניות חשמליות להשכרה זה היה מקסים לראות את כל החיות וחלק מהילדים נהגו להנאתם אבל זה רק בשעות אחה"צ-ערב.זהו על קצה המזלג.תיהנו
פארק הירדןאנונימי (פותח)
זה גם מקום נחמד נראה לי שזה מתאים גם לקטנים וגם לגדולים, זה עולה כסף למכונית אבל אפשר לבלות שם כל היום
כרטיס מטמוןירוק זית
מאפשר כניסות חינם לרוב שמורות הטבע ומוזיל באחוזים אחרים. חוץ מזה אני חושבת שיש עכשיו מבצע בשמורות הטבע של כניסות חינם שווה לבדוק.
בדיוק חזרנו מחופש!!!אנונימי (פותח)
ישנו בצימר באבני איתן.
ביום הראשון, היינו בשמורת החולה. קצת רחוק אבל ממש שווה. שימי לב! יש כמה דברים סביב אגם החולה, חלק צריך להשכיר אופניים או מכונית קטנה וזה נורא יקר. אני מדברת השמורת טבע, של רשות הטבע והגנים, ככה שתשימו לב באיזה כניסה אתם נכנסים. תשלום: כמו כל דבר של הרשות, נדמה לי 18 למבוגר ו8 לילד, או משהו כזה. מסלול מקסים! כולו גשר מעל המים ורואים כל הזמן חיות: דגים צבי מים, וציפורים. מי שמתמזל מזלו עשוי לראות ברווזים לוטרות או ג'מוסים. (תאו)

ביום השלישי נסענו ליד צומת צמח יש קיבוץ בית זרע, שם יש "גונגל כיף" מעין פינת חי מורחבת, יש נחשים ע-נ-ק-י-י-ם שאפשר לגעת בהם, טווסים, פינת ליטוף, קופים תוכיים וכו. הבעיה היחידה שזה קצת יקר... לתינוקת בת 1.5 לא שילמנו, אבל לכם יש ב"ה הרבה ילדים...

בהצלחה! אם את מעונינת בעוד פרטים, על המקומות הללו או בכלל, טלפונים, אשמח לעזור! תשלחי לי מסר אישי ואחזור אליך.
טיולאנונימי (פותח)
אנחנו טיילנו בין גני אירועים ישבו ב פינות ישיבה מקסימות בחיק הטבע ולקחנו רכב מ השכרת רכב ונסענו את כביש חוצה ישראל
מעיינותשמי
עין טינה בכביש של גשר הפקק לכיוון גדות.
ה"מעיין הנסתר" (יש הרבה כאלה...) ליד כפר נחום.
אם אתם באים מכיוון הבקעה אז באיזור הקיבוצים מירב, מעלה גלבוע יש את נחל הקיבוצים.
וגםירוק זית
באותו איזור עין שוקק ועין מודה
אין על עין טינה!!!! אין!!!דבי חיה
אני לא יודעת כמה מיים יש םש עכישו אבל שווה לברר, לילדים בוגרים נראה לי שזה מתאים!
ונחל הקיבוצים גם נחמד מאוד גם לילדים יותר קטנים!
בדיוק גם אנחנו בררנו על נופש עם ילדיםאודי-ה
המסקנות שלי -
-כדאי מאוד שתהיה בריכה בנופש ע"מ שאם יהיה זמן פנוי שההורים לא ישתגעו ויהיה עיסוק לילדים.
-אפשר לבדוק באתר "שמור" מקומות שומרי שבת - אמנם אין כ"כ הרבה, אבל כדאי לפרנס מקומות שומרי שבת.
- נדמה לי שבאתר של נוב או אבני איתן ראיתי כל מיני פעילויות - אפשר לבדוק.

מאוד מאוד חשוב!!!
לקבוע בדיוק לאן הולכים כי אח"כ אפשר נורא להתבלבל וסתם למרוח את הזמן ולחזור עייפים יותר.
אז זה שאת מבררת עכשיו זה באמת מצויין.
בריכת המשושים / הירדןאנונימי (פותח)
רגוע וכייפי
תודה לכל העצות!elerner
נחל צלמוןאנונימי (פותח)
נחל צלמון קצר נחמד ואמור להיות מים
ג'ילבון
משטרת א טינה מכיוון מירון נחל מירון מגיע לצומת של שלושה נחלים יש שם מים מקום יפיפה, תסתכלו במפה יש כמה אפשרויות של מסלול תלוי איזה אורך מתאים לכם- מפה מס' 2
כל המסלולים חינם כמובן.

לילדים הגדולים עם אבא גמלא יכול להיות מקסים
נסיעה טובה ותהנו.
היינו בנחל צלמון לפני זמן לא רב- המקום מוזנח,elerner
מלוכלך, ערימות של אשפה וזכוכיות שבורות - ממש לא מקום שהייתי חוזרת אליו!
התפלאנו, כי המקום מוזכר בכל הספרים.
מצטערת לשמועאנונימי (פותח)
כשאנחנו היינו היה נקי וממש נחמד.
נחל עמוד - הייתם?אנונימי (פותח)אחרונה
יש 'מטמון' רק לגולן!אנונימי (פותח)
אפשר לקנות מטמון כמדומני במאה ש"ח וזה נותן כניסה חינם לכל אתרי הגולן. שווה לבדוק
טיול בחרמוןירוק זית
לא הגענו לסיור. אבל לדעתי זה שווה.סיור של שעה וחצי מודרך -מורשת קרב, נוף מדהים-גם אם לא מצטרפים לסיור שווה להגיע לשם נוף מדהים ומזג האויר גם!!!!!!!!!!!
בטלפון הם אומרים שזה סיור בלי תשלום אבל העליה לסיור הוא ברכבל וזה עולה 35 ש"ח מגיל 3.וגם להגיע מבעוד מועד ,לנו אמרו שהסיור הוא ב-אחת,אז הגענו באחת והסתבר שזה רבע שעה עליה ברכבל ואז בעצם פיספסנו את הסיור.בגלל זה כדאי להגיע מבעוד מועד.
לינה בשטח-ממליצה בחום על חורשת טל -גם בקמפינג וגם בבונגלו"ס.
הייתי מספרת יותר אבל האוטו שבק חיים והאלצנו לחזור מוקדם ובאוטובוסים.
לא נורא כל כך.
העיקר לטייל בארצנו הקדושה.

עוד דבר-אחרי שיורדים מהחרמון "קלעת נמרוד" זה אמנם מבצר של איזה גוי אבל הנוף הנוף, וגם המבנה המדהים ממש מטיילים במבצר.זה עצום.שווה להיכנס ולמחזיקי מטמון זה בחינם.ממליצה.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך