נקודת שבירהblanca

אני לא מסוגלת להגיד את זה לחברות שלי. אבל כאן אני יכולה להתבטא בחופשיות

תודה על המקום.

לא מתקשרת יותר לאף אחת.

לא צריכה שיזרקו לי את זה בפנים אחרי.

אני ורק אני, סליחה, אני והקב"ה- ביחד. רק ככה אני אתגבר. לא זקוקה לאף אחת מכן. רק לעצמי.

אתן שומעות?!

המחשבות שלכן עליי לא עוזרות לי. כי בסופו של דבר אני לבד.

ביום, בלילה. לבד.

24/7.

ורק אני מתמודדת עם זה.

תוך שלושה חודשים אתן מתחתנות לי ולא טרחתם אפילו פעם אחת לשאול מה שלומי- מה שלומי באמת. איך אני מסתדרת עם זה ואיך אני מסתדרת עם הלבד הזה פתאום.

כבר שנים אנחנו שלוש, ואתם מילאתם אותי, את הזמן שלי. לא עשיתי דבר לבד, תמיד התחלקנו לשלוש. ועכשיו אני בבית, לבד ולא יודעת מה לעשות עם הזמן שלי.

יש בי כעס כלפיכם שהשארתם אותי לבד.

אבל יותר מזה יש לי כעס כלפי עצמי.

ואני בחיים לא אגיד לכן את זה.

הייתי שם בשביל- כל הסידורים, הארגונים, המסיבות, החיפושים, תמיד שם תומכת. כל כולי שלכן. את התחתנת ראשונה ועברת. נשארנו שתיים.

ועכשיו עוד שבוע את מתחתנת.

תוך שלושה חודשים אני לבד.

אני החברה הטובה, המלווה, הנהגת, התומכת.

אני הלבד.

כל כך לבד.

ואני בחיים לא אוכל להגיד לכם את זה.

כי אתן פשוט לא רואות את זה.

בפעם הראשונה בינינו אתן פשוט לא רואות אותי.

אני שונאת את המשפט הזה "אני חושבת עלייך"! אני רוצה שתראי אותי! את הכאב שלי, את החומות שפתאום נבנו בינינו-

לא כי התחתנתם,

כי הזנחתן.

ואני בחיים לא אגיד לכן.

גם לא אתקשר לחברה רווקה אחרת לבכות על מר גורלנו.

הקב"ה אתה תראה בעוניי ותהיה בעזרתי.

אני אבלע את זה ואמשיך לחייך.

עם הבדל קטן,

הפעם אני לא מצפה מאף אחת.

אין חברות לעד.

אני והקב"ה לבד.

רק הוא יודע עד מתי.

יד ביד. 

יקרה.כמו צמח בר

וואי. הצלחת להעביר כ''כ הרבה כאב בהודעה!

אפשר לומר לך משהו קצת קשה?

(את השורות הבאות תקראי רק אם ענית "כן" על השאלה )

את אומרת שהם הזניחו אותך.

שתמיד הייתן ביחד ועכשיו את לבד.

עלתה לך בראש אולי מחשבה שאולי זה הפוך?

אולי א-ת הזנחת אותם? ויתרת עליהן כ''כ מהר!!

תראי, חברות שלך נמצאות במצב שמח. הן התחתנו/יתחתנו ב''ה עם בחיר ליבן.

וכן. האושר ממלא אותן.

וכן. קצת קשה להם להתנתק מהבעל שלהם. במיוחד כשהם התחתנו לא לפני הרבה זמן.

אז נכון. זה קצת לא נעים כשנשארים תקועים.

ונכון. זה קצת לא נעים כשמסתכלים על חברה שלך שקועה באושר הפרטי שלה. משפריצה אותו לכל הכיוונים. ואת בצד. לבד.

אבל-

עכשיו תגידי לי אם זה נכון מה שאני אומרת- נכון שאם היא היתה בדיכאון עכשיו, היתה מכבה את הפלאפון. מסרבת לדבר עם אנשים. מתנתקת.

נכון לא היית נוטרת לה על זה? נכון שהיית מנסה לשכנע אותה לדבר איתך. ואם לא אז היית פשוט מחכה. מקבלת ומבינה.

אז למה עכשיו כשסוף סוף המשאלה שלה התגשמה את מוותרת עליה,ככה, בקלות?

החברות שלכן עוברת מבחן עכשיו.

משבר בחברות.

את יכולה לקחת את זה בתור נפילה. התרסקות מוחלטת. הרס של כל הדבר הנפלא שהיה בינכם בשנים האלו.

או- שתראי את זה בתור אתגר, תתעלי מעל רגשות העצב (והקנאה?!) הפרטיים שלך. ותעשי מאמץ בשביל החברות הזאת.

היא לא מתקשרת? תתקשרי את!

היא לא יוזמת? תזמי את!

כי בסופו של דבר,אם משהו חשוב לך,את תשקיעי בו. חזק.

ועוד כמה זמן ההתרגשות העצומה קצת תתמתן. ושוב יהיה להן זמן אליך כמעט כמו בעבר.

ונכון שפעם היה לכן הכי מושלם בעולם,אבל צריך לקבל את זה שהחיים משתנים והן חולקות כל רגע מעצמן עם עוד מישהו. ואני בטוחה שגם את, כשתתחתני (בקרוב,בקרוב,אמן!!) תהיה בתוך זה ותחיי את זה.

וזה יתאזן.

אבל זה יקח זמן.

צריך סבלנות והשקעה!

זה רק עניין של השקפה.

(ומ-מ-ש לא באתי להטיף  לך מוסר . ח''ו. אני בטוחה שזה קשה וכואב נורא! אבל רציתי להאיר לך את העניין מזוית שונה. בתקווה שזה יועיל..)

מאחלת לך שהאושר הפרטי שלך יבוא כ''כ מהר שלא תספיקי להיות עצובה!

שיהיה לילה מאושר!

ו--כתבת ממש ממש יפה!

בסוף זה יגיע...ארמי

פשוט תקופה קשה, ואין מה לעשות כ"כ,

אבל אסור לשקוע במרמור.

מניסיון אישיאנונימי (פותח)

בנושא דומה.

העולם לפעמים אכזר ביותר..

יש לך 2 ברירות.

1. להאמין לכל מה שיאכילו אותך

2. להתמודד עם המציאות.

במקרה שלך זה משבר זמני. את לא אמורה להתחתן עם החברות.

יגיע יום ותקימי את הבית שלך ואז לא תרגישי חוסר (כמו אותן חברות) .

נוגע ללב.ד.

כואב.

תתעודדי. מי שבוטח כך בקב"ה - יזכה גם כן... (ואולי זה ה"ריווח" מהמצב הזה).

ובכל זאת - נאמר טיפה של לימוד זכות: קשה בו-זמנית להתרכז בשני דברים חשובים כשהאחד חדש, מאד תופס ואישי. אולי רק יחידים יכולים.

אז צריך לתת קצת זמן לחברות "להתארגן" על המצב החדש.  אח"כ מסדרים כל דבר במקומו הראוי ב"פאזל".

ואחרי הכל - יש להניח שגם את מעוניינת שכאשר בעז"ה תתחתני - וגם אחרי שתסדרי לעצמך מאוד את האיכפתיות מחברותייך, הבעל יהיה במקום הראשון.  זה לא אומר בשום אופן שאין חברות לעד. זה אומר שיש קומות נוספות. ואז החברות נבנית מחדש כראוי למצב החדש.

[גם הורים עוברים מבחינה מסויימת דברים דומים. איפה הילד?.. רק שהם כ"כ "חברים טובים", שהכי איכפת להם שלילדיהם יהיה טוב. ובסוף - אם זוכים - מקבלים בחזרה מנה גדושה, עם תוספות..]

בעז"ה - בקרוב ממש...

ועוד ניצול קטן לטובת "כל מינֵי" פה: יש כאלה, שמגיע חג - קצת מר להם... כבר מרגישים קצת "גלגל חמישי", ו"עד מתי"...

כדאי לדעת שגם כשבונים בית בעז"ה - תוכן החג, הוא קודם כל מתוך התרכזות בעניינו. והשמחה מופיעה ביתר שאת כשזה בתוך "משפחה".

על כן, כדאי גם כעת להתעודד: לחזור אל התוכן הפנימי של החג, לשמוח בו, לחיות "בתוכו", להאיר פנים, להיות פועלים ולא "נפעלים" מהחסר-הזמני..

וזה גם ימשוך אחריו את השמחה השלמה. ותחגגו כולם חגים שמחים עשירים בתוכן - שכבר הפנמתם עוד קודם - ושלמים ב"צורה", עם החצי שיתגלה בקרוב.

שיהיו שבת שלום וחג שמח לכולם.

ונזכה לקבל את התורה בשמחה ובפנימיות הלב, בתוך כל ישראל.

blanca ו"כמו צמח בר" -w.w.m.n

אתן אדירות!!!!!!!!!

אפשר להסתפק בתגובות שלכן בלבד

blanca ביטאה בצורה יוצאת מן הכלל תחושות שאני מניחה שקיימות אצל הרבה מאוד רווקות שחברותיהן הטובות התחתנו. אני הזדהיתי עם כל מילה שלך!!!! זה בהחלט לא נעים להישאר מאחור ולבד. 

אני מסכימה עם "כמו צמח בר" שאם הקשר חשוב לנו - נקבל את הצורך של החברה הטובה לטפח את הקשר עם בעלה, ננסה ליזום בעצמנו שיחות/מפגשים איתה ונתאים את עצמנו לקצב שלה. ברור לכולם (אני מקווה) שההתנהגות הזו של הנשואים הטריים איננה מרוע לב (אחרת הופכים את כולם לרעים חיוך זו הרי "תופעה" נפוצה מאוד... גם מאוד יכול להיות שהבעייה אצלנו - שקשה לנו לקבל את העובדה שהחברות בינינו משתנה. רוצים שהכל ימשיך כרגיל, כשזה לא מציאותי בכלל... לא צריך להתרגש מזה שהחברה עכשיו מפנה גם תשומת לב לבעלה. זה טבעי ולא מבטל את המקום של החברה. לפעמים בנות נשואות מספרות שהן מרגישות שהרווקות נטשו אותן, מתנכרות להן. גם כשנשואים - יש דברים שעושים/אומרים רק לחברים טובים...).

blanca אני מקווה שתסתכלי בעין טובה על החברות שלך (הרי מי אמר שהן הפסיקו להיות חברות שלך? הרבה דברים הם סתם פרשנויות שלנו...), תהני ממה שכן יש (לא לרחם על עצמנו בגלל שלא מספיק שאנחנו לא נשואות - אלא אנחנו גם חסרות חברות. צריך לשמוח במה שיש!) ותשקיעי בחברות ביניכן.

יכול להיות שעוד תופתעי ותראי שכשאת יוזמת - הן זורמות איתך בכייף!!! (ככה קורה אצלי ב"ה: כשבא לי לדבר עם חברתי הטובה או להיפגש איתה - אני מרימה אליה טלפון. אם היא יכולה - אנחנו נפגשות/מדברות וממש כייף לנו יחד. בדיוק כמו בימים ההם קורץ אם לא יכולה - קובעים זמן אחר... זה שהיא נשואה - לא הופך אותה לעסוקה הרבה יותר ממך...).

ב"הצלחה יקירתי!!!

שה' ירפא את ליבך וליבנו חיוך

^^^^^!!! ויש לי מה להוסיף כנשואה...אלירז

הרבה פעמים, עם החתונה גם עוברים דירה למקום רחוק, להיפגש איתכן מסובך..

ואנחנו מתגעגעות - יותר מכן!! אין לכן מושג..

זה קשה גם לנו!!

אנחנו אוהבות אתכן, זוכרות אתכן,כן! חושבות עליכן.. 

בודקות על כל בחור שהבעל מצייץ עליו-

מקוות שאולי הפעם הוא יתאים לאישיות המדהימה שאנחנו יודעות שאתן!

ולפעמים (אני לא יודעת על כל המקרים) -

אנחנו גם אומללות בעצמינו...

מהבדידות שבמעבר, שבחיים החדשים ובהתמודדויות החדשות, שבהתחלה חדשה...

ואנחנו מתקשרות לפעמים, ובדיוק לא יכולתן לענות, והחיים רצים אצלכן, אז גם לא תמיד זוכרים להתקשר חזרה..

וההרגשה היא הפוכה -

שאנחנו נשכחנו..

ושאנחנו לבד..

יש לי תחושה שאדם תמיד בודד בסופו של דבר..

ולאו דווקא במובן הרע.

בסופו של דבר- בדיוק כפי שכתבת

זה את/אני/היא/הוא -  מול הקב"ה וחסל.

בחורה יקרהאישה קטנה
קראתי את דברייך בכאב ואני מאחלת לך הרבה אושר ושמחה בקרוב בע״ה,אכן אין עוד מלבדו,ורק הוא יעזור לך.אך בבקשה אל תמהרי לשפוט את חברותייך עד שתגיעי למקומן,ואני מקווה שתגיעי למקומן במהרה.זה לא כזה פשוט כמו שאת חושבת.ואל תזלזלי בכך שהן אומרות שהן חושבות עלייך.לך יש את הכאב שלך אך להן יש את החיים שלהן עם אתגרים וקשיים אחרים.זה שהן התחתנו לא הופך את חייהן אוטומטית לדבש. אז בבקשה אל תשפטי כל כך מהר. מקווה שתמצאי מזור לכאבך וזיווג במהרה והמר יהפוך לך למתוק מתוך חברות טובה עם חברותייך.
וואי, איך נגעת לי ללב..נוצה ברוח

אין ספק שהגדרת בצורה מדהימה מה שרבות מאיתנו מרגישות..

ואין לי דברים חכמים להוסיף אלא רק להזדהות ואפילו להודות,

שאחד החששות היותר גדולים שלי כרגע, כמאורסת

זה לגרום לחברות שלי, מבלי משים, את אותן תחושות שאת מתארת..

כי נכון, חברות שלי היו שם ועדיין פה בשבילי לכל דבר, כמו שאני משתדלת להיות בשבילן

אבל אין מה לעשות, המציאות משתנה והיא לא אותו הדבר, גם אם נרצה מאוד לשמר אותה כמו שאנחנו מכירות..

והחשש לי הוא גדול, כי אני יודעת שזה בלתי נמנע..

ואני רק יכולה להצטרף לדבריה של כמוצי המקסימה ולומר- אל תוותרי על החברות שלך!

נכון, היית שם בשבילן בכל השלבים! ומגיע לך על כך המון הערכה!

אז חכי רק עוד קצת ואל תרפי מהן!

כי עם כל הכבוד (ויש כבוד!) בעל הוא לא כמו חברה!

ואחרי שהן תתאפסנה על עצמן ותחזורנה לשיגרה, את, החברה הטובה שלהן, תהיי חסרה להן!

ושוב, אני יכולה להגיד לך מנקודת מבט אישית, שכן, יש לי המון חברות שאני באמת באמת חושבת עליהן, אבל פשוט לא מספיקה להתקשר אליהן, וזה כשאני אפילו עוד לא נשואה..

וברגע שחברות שלי, מצידן, מראות לי שחשוב להן לשמור על קשר, אע"פ ולמרות הכל, זה רק מדרבן אותי יותר ומרגיע אותי שבסופו של דבר הן שמחות בשמחתי ויודעות שנצליח להתגבר על האתגר הזה..

אז אהובה, שה' יימלא חסרונך בקרוב ובעז"ה האיש לך יימצא אותך בקרוב!

ותזכי שחברותייך ישיבו לך כגמולך הטוב!

(ולאחר קריאה חוזרת שמתי לב שכתבתי בעיקר לעצמי, אז תודה וסליחה על הניצלו"ש...)

"נוצה ברוח"..ד.

"כי עם כל הכבוד (ויש כבוד!) בעל הוא לא כמו חברה! " (ציטוט) -

בעל הוא יותר, וצריך להיות יותר (אם כי אכן גם בחברות יש גוון ייחודי השייך להן);

את פשוט עוד לא נשואה, ועדיין אין לך בעל... (אפילו שהתארסת..) 

ידעתי שמישו יעיר לי על זה...(:נוצה ברוח

ואכן אתה צודק..

ואפילו התלבטתי אם לכתוב שזה אמור להיות דבר יותר טוב, אך לא רציתי לזרות מלח על הפצעים..

כוונתי הייתה, שעם חברה ממין נקבה זאת חברות אחרת, כמו שכתבת, עם גוון ייחודי,

שעצם זה שהיא בת ולא בן זה נותן משמעות וגוון אחר לקשר..

מקווה שהובנתי ותודה על הארה..

בשמחות!

וווואווואנונימי (פותח)

אין לך מושג כמה דיברת בדיוק מתוך הגרון שלי- לפני חודשיים.

חברה הכי טובה שלי התארסה, ואני עברתי את אותו משבר שאת עוברת עכשיו. מתוך שנכנסתי לזה, אז עוד יותר החמרתי את המצב: הפסקתי להתקשר אליה מיוזמתי כי הרגשתי שארוסה הוא היחיד שמעניין אותה עכשיו ושאף פעם אין לה כוח/זמן אלי, והיא פירשה את זה כ- "קשה לה עם זה, אז אני לא אוסיף על הקושי ואספר לה על כמה טוב לי עכשיו ועל כל ההכנות לחתונה".

נראה לי שגם מתוך נסיון מר של כמה חברות אחרות שממש חתכו את החברוּת שלנו אחרי שהתחתנו, לא רציתי לפתח ציפיות גבוהות מהחברה הזאת, והעדפתי אפילו לא לנסות.

זה היה טיפשי, וככל שעבר הזמן והתרחקנו אחת מהשניה נהייתי יותר ויותר אומללה. 

בסוף חברה אחרת פחות או יותר הכריחה אותי להתקשר אליה, ואז התקשרתי ובמשך איזה שעה בכיתי ואמרתי לה ה-כ-ל, בלי לייפות את זה. כל מה שאני מרגישה.

זה הדבר שאני הכי שמחה שעשיתי עד עכשיו.

ברור שהחברות שלנו לעולם לא תהיה מה שהייתה- היא עברה שלב. אבל זה לא אומר שזה דבר רע.

החיים ממשיכים, ואנחנו ממשיכים איתם וצריך לראות את היתרונות שבמצב החדש. 

זה לפעמים קשה, אבל ללא ספק יש גם יתרונות.

ואני יודעת שכשיגיע תורי ואני אתחתן, המצב שוב ישתנה- אבל לא משנה מה, החברות הזאת מספיק חשובה לשתינו, שגם אם אני אגור באילת והיא בקרית שמונה, אנחנו נמצא דרך להמשיך להיות חברות. 

בקיצור, בלנקה יקרה- אני ממליצה לך לדבר עם החברות שלך, למרות שזה נראה לך עכשיו רעיון ממש טיפשי... אני חושבת שלא תתחרטי על זה

בהצלחה ומליון נשיקות!

גישה קצת שונה ממה שהציגו כאן...קחו עמכם דברים
עבר עריכה על ידי קחו עמכם דברים בתאריך ז' סיון תשע"ב 10:44
מכירה מקרוב את ההרגשה שאת מתארת,אם כי השתדלתי לא להיכנס אליה כל כך-ניצלתי לתפילה.וממילא הכל מסתובב במקצב שלו והכיוון הוא לטובה,אז מה יש לנו לדאוג.
זה כאב טבעי,קנאה נורמלית שלענ"ד היא בבחינת "קנאת סופרים תרבה חוכמה".את רואה משהו מסויים,זה מעצים לך את החוסר,תתפללי משם.תגידי לאבא שגם את רוצה ככה,כמו שלה יש,ואפילו יותר.
לא לפחד לבוא אליו עם זה,תהיי בטוחה שהוא רוצה אותך אמיתית (גם אם זה אומר כואבת וקטנת אמונה לעיתים) מאשר במסכות של חיוכים ו"הכל בסדר".
והוא יתברך ימלא חסרונך בשמחה,אני בטוחה.
והאמונה שלך חזקה,ואת באמת באמת איתו יד ביד;זו לא קלישאה.
לגבי ההתמודדות שהצגת...
מה שאני עשיתי באופן אישי (שאולי לא יתאים לכולן...) זה קצת להתנתק רגשית.
ברגע שהבנתי לאן נושבת הרוח,ניסיתי להתחבר קצת פחות.
זה לא אומר שלא דיברתי עם חברות שלי באותה התדירות,להיפך-בתור כלה את הכי צריכה את חברות שלך.
זה גם לא אומר שהפסקתי לאהוב אותן,ממש לא.
(את מי שאני מכניסה פנימה קשה מאוד להוציא,לטוב ולרע)
אבל זה כן אומר שניסיתי להסתכל על כל הסיטואציה ממקום רגשי מהצד,לא מעורב.וממילא קצת נפרדתי ממנה.
חברות שלי (נשואות ורווקות) פזורות ברחבי הארץ,מהצפון לדרום.
אני משתדלת להיות מהטיפוסים ששומרים על קשר.להתקשר,לשאול,להתעניין.אפילו סתם לסמס חג שמח.
לרוב אין לי בעיה לנסוע מרחקים (ברור שזה תלוי באיזו תקופה אני נמצאת,אבל בכלליות...) כדי לשבת עם חברה שלי ולאכול פיצה.ובכלל-קשרים חברתיים חשובים לי.
מאידך,קשה לי מאוד להשקיע אם אין הדדיות.
אני יכולה ליצור קשר פעם,פעמיים,שלוש,עשר...
אבל ברגע שזה לא הדדי/לא זוכה להערכה,אני אפסיק.לא נעים לכפות את עצמך על אנשים.
וזה מה שקורה בדר"כ עם חברות מאורסות/נשואות.
רוב הזמן הן עסוקות בסידורי חתונה/בישולים/נקיונות/עבודה/זמן איכות עם הבעל וכו',ואין תמיד זמן לטלפונים או פגישות.במקרים כאלה אני לרוב אזרום עם הצד השני ולא אלחם יותר מדי (וזה ממש לא אומר לנתק קשר).
זה מאוד מכאיב-כשקשר קרוב הולך לאיבוד.וכשאחד בצדדים משנה סטטוס,הקשר ישתנה וחלק ממנו יאבד.
זה בריא שאישה תהיה מרוכזת יותר בבעלה ובבית שלה.אם היא מתקשרת אלייך באמצע הלילה כדי לבכות על קושי ולא מעירה את בעלה-משהו פה לא לגמרי תקין לענ"ד.
בגלל שזה בלתי נמנע עדיף מראש לנתק קצת רגש ולהנמיך ציפיות.
זה גם עוזר לשמחה שלמה יותר בשמחה שלה.
אפשר להיות המלווה,הנהגת,העוזרת ברגעי משבר מתוך מקום נקי ועם הרבה הרבה הרבה פחות צרות עין או כאב לא בריא.
והקשר שאחרי-תלוי בך,אבל בעיקר בה.
היא זו שהחיים שלה השתנו עכשיו,וזו הבחירה שלה באיזה אופן לחדש קשרים חברתיים שהם לא בעלה.
ואת צריכה להיות במקום מקבל ושמח,ולדעת שככה זה בטבע.
הכל נמצא בעולם בשביל הבחירה והניסיון-תבחרי נכון

(מחילה אם סטיתי קצת מהנושא,הכתיבה עזרה לי לאפס קצת את דעתי בנושא...)
מותק!! את ואני!! שני הבא - משהו בירושלים!אלירז

וכתבת מקסים.. זה בלי קשר!

מאמי!!אני מבינה שאת ממש רוצה את הוופל הבלגי ההואקחו עמכם דברים
מבינה את הכאב, אבל הוא זמני.בת 30

בתור מי שהתחתנה יחסית מאוחר מבין החברות, אני יכולה להזדהות.

מצד שני, אל תחשבי שזהו, זה ככה לנצח.

שנה ראשונה לנישואין דורשת כ"כ הרבה כוחות- הסתגלות לכ"כ הרבה מצבים ועניינים חדשים, והכי נכון זה להתכנס פנימה- הזוג עם עצמו. זה הכי נכון והכי בריא.

בוודאי לא תרצי מצב שבו החברה הטובה מדברת איתך שעות בטלפון במקום עם בעלה, או במקום לדאוג לבית שלה, או לעצמה כי היא גם בהריון בנוסף לכל...

עם כל הקושי, אהבה אמיתית מצידך, תתבטא בכך שתביני שהן צריכות עכשיו את הזמן והכוחות לבניה איתנה של הדבר שהוא הכי חשוב, בסופו של דבר, שזה הבית שלהן..

אם לא תכעסי, תביני, וגם תרימי טלפון מדי פעם ולא תיעלבי אם היא לא ממש יכולה לדבר עכשיו, מובטח לך שתקבלי אותה חזרה עוד שנה, שנתיים. ואולי אפילו תופתעי לראות שהיא תתקשר אלייך...

אצלי קרה בדיוק דבר הפוךyaldaima

אחרי שהתחתנתי ממש ניסיתי לשמור על קשר

עם שלושת החברות שהיגדרתי אותן כחברות טובות.

עם אחת, החברה הכי טובה זה הצליח,

ועם השתיים האחרות, פשוט ניסיתי להפסיק

לכפות את עצמי על מי שאינה מעוניינת בחברתי.

גם ככה עם השתיים האלה אני יותר הייתי

חברה שלהן, מאשר שהן חברות שלי.

וזה היה כ"כ פוגע שכשילדתי אחת מהן לא הטריחה את עצמה

לבוא לבקר, הילדה כמעט בת שנה ב"ה, וכלום

שום  בדל של התעניינות...

גם לא מעט "חצי חברות"

שבאו לשמוח איתי בחתונה,

סיננו אח"כ כשניסיתי לשמור על קשר.

וגם לי זה גרם להרגיש רע,

"אני האמא הטרייה, אני הנשואה

ועוד אני צריכה לנדנד לכולן"

אז פשוט הפסקתי, וכשהן ירצו הן יתקשרו.

ואחרי כל ההקדמה הזאת,

אני חושבת שכדאי לך לחכות מעט

ואחרי החתונה, כשעוברים למקום חדש

ונגמרות החגיגות, והבעל באונ'/ישיבה/עבודה או מה שלא יהיה

ומרגישים קצת לבד בבית... תסמכי עליהן שהן יתקשרו,

ואם תראי שעבר כבר זמן, והן לא, תתקשרי את.

ואני מקווה שבקרוב תזכי לבנות גם את בעז"ה

את בהמ"ק שלך מתוך שמחה גדולה!

חיבוק וחיוך!

חברה יקרהanonimit_1

שלי.

אז מה אם התחתנתי.

זה לא אומר שכל פעם שאני מתקשרת את צריכה להתפעל ולשאול בעקיצה "מה שלומכם?" (לא, אני לא בהריון, ואני לא חושבת שבעלי ממש מעניין אותך).

גם לי קשה לפעמים,

ולהיות נשוי זה אמנם כיף, אבל לפעמים יש גם רגעים קשים.

וכשלי קשה עם מי שהכי קרוב אלי- אני לא אבוא לבכות לך, ולא לאמא שלי או לאחותי, אז גם אני מתמודדת לבד.

אני יודעת שקל להאשים אותי,

אבל אל תשכחי שעוד לפני החתונה הייתי עסוקה.

את מבינה, אני בתואר שדורש המון, והשנה הזאת מאוד קשה.

אני באמת חושבת עליך, בתור סדר היום המטורף שלי.

כל מפגש עם חברים של בעלי אני מנסה לחשוב למי הרווקים יתאימו.

ואת בראש.

רציתי להגיד לך תודה, שהיית שם בשבילי בחתונה.

מקווה שנבין אחת את השניה טוב יותר.

חברתך שמתגעגעת אליך.

ועוד משהוanonimit_1

שמת לב ששאר החברות שלנו שדיברת עליהן לא היו בחתונה שלי?

ואז אתן קוראות לי "לא חברה".

אבל תודה שאת הגעת.

אפשר עזרה?אנונימי (פותח)

מישהי יודעת איך כותבים שרשור חדש??

[אני חדשה פו.]

למעלה מימין יש כפתור אדום עם הכיתוב "שרשור חדש"הנכד והנין של
צדיקים וצדיקות! תודה רבה!blanca

ואוו! 

אין לכם מושג איך עודדתם אותי בכל התגובות שלכם! 

כשפתחתי את השרשור, רק רציתי מקום לשפוך את כל מה שעובר עליי- ובמקום זה מצאתי מקום שיכול להכיל אותי, אנשים מקסימים ואפילו קצת שלווה.

תודה על כל העצות, הדעות, המחשבות והאכפתיות!

רציתי להגיד שהכעס שהרגשתי (ובזכותכם הוא פחת!) היה בגלל העובדה שחסרה לי התמיכה של החברות הטובות שלי בעניין הדיטיים והעובדה שמאז שהן התארסו/ התחתנו הן לא שאלו אותי מה קורה איתי בגזרה... לא בגלל ההתרכזות בזוגיות שלהם. ברור לי שבמקום הראשון נמצא הבן זוג, וכן, שלהתחתן זה לא לחיות "באושר ועושר לנצח" יש משברים ותקופות קשות וגם החברה הנשואה יכולה להיות במקום הכואב ושזה טבעי שבשנה הראשונה נכנסים פנימה ובכל זאת מהם ציפיתי ליותר...

אנחנו בקשר טלפוני לפחות פעם בשבוע אם לא יותר! ומתראות פעם בשבועיים שלושתינו אבל אני לא מסוגלת להגיד להן את זה כי זה פשוט לא נראה לי נכון (" היי, אתן לא שואלות אותי אם אני יוצאת או לא?", " ממש קשה לי אחרי שהתארסתן שתיכן ואני לבד" או משהו בסגנון...) 

ולכל המתעניינים החתונה של החברה השנייה הייתה אתמול- ב"ה היה שמח! (כן, כן הייתי המלווה- נהגת) והרבה מזה בזכותכם!

ה' עמכם!

להיות מלווה זו זכות גדולהאורין

הקב"ה ישלח לך את המיועד במהרה

"דברים שרואים מכאן, לא רואים משם"ברווזה

אל תדון אדם וכל הבלה בלה הזה. אבל מה לעשות, שזה נ-כון! וגם לי נמאס להגיד את זה. זה לא אישי, די להיעלב, די לקחת ללב. "נקי יהיה לביתו שנה אחת ושימח את אשתו אשר לקח." תנו לנשואים להיות נשואים, תנו להם לשמוח יחד, תנו להם את הזמן שלהם יחד. זה לא רק כייף חיים, זה גם קשה. תנו לנשום, תנו אויר, תנו זמן.

אני מבינה אותךאנונימי (פותח)אחרונה

מה שאת עוברת זה סוג של אבל (חלילה) שאת נפרדת מחברות ולפי מה שאת מספרת אף אחד לא מכבד את זה. אז תני לעצמך זכות להתאבל על מה שהיה. 

אני מבינה איתך כי אילו לא כל החברות שלי ככה, אבל הוי אלא שהשקעתי בהן - שבע ברכות שבת כלה מלווה נסיעה לחו"ל בשביל החתונה ... ומאז החתונה פשוט נגמר הקשר - וזה כבר עניין של כמה שנים.  ברור שזה לא יהיה אותו דבר מאז החתונה והזוג צריך זמן, אבל פשוט רק לקחת ואז לנטוש  את מי שהשקיע בך נשמה, לב, זמן, וכסף ולא להגיד תודה על השבע ברכות שלבד בישלת בשביל 30 איש כולל כל הקניות בלי מכונית. נראה לכם סביר פשוט לא להרים טלפון אי פעם להגיד תודה, לדוגמה. נראה לכם סביר לנטוש חברה שאת בעצמך אמרת שהיא אחותך הגדולה, או החברה הכי טובה. 

ב"ד כל החברות שלי נשואות ויש אלו שממש בסדר. אנחנו שומרות על הקשר, אפילו שהזמן מוגבל וכולי. אבל אין לי עוד כוח לעוד חברות רווקות שמתלוננות על הרווקות, שיחות על ההוא ורק לוקחות ואז נעלמות. 

אז הכי כיף זה להתיידד עם אישה נשואה שהיא כבר מסודרת ויודעת איך לנהל את החיים שלה וגם לשמור על קשר עם חברות.

מתישהו תשתררי מהעצבות ותחזירי לחיים, בטוח. באמת זה יהיה בסדר. בינתיים תשמרי על עצמך.

בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

נכון, לא מבינה איך זה סותר את מה שאמרתיחושבת בקופסא

סגנון הבגדים שאדם אוהב גם כן מושפע מהחברה שבה הוא נמצא.

אפשר לסווג בחור לפי האם הוא לובש חולצה מכופתרת עם משבצות כחולות או גופייה עם הדפסי להקות רוק, ולדעת לפחות בערך לאיזו חברה הוא משתייך.

רווקות אם יכולתן לקבל דבר אחד בתקופה הזאת מה היה?ראומה1

בתקופת חיפוש הזוגיות.

קריזה לא?בנות רבות עלי

פניתי לרווקותראומה1

אהה חח... כן... סליחה. לא התכוונתי להפריע. כמובן.בנות רבות עלי

מקפיצה♡♥︎♡♥︎ראומה1אחרונה

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עלי

עכשיו מה הקטע?בנות רבות עלי

עכשיו הגעתי לבית אז אני יותר מיושב. שניה רגע עוצר כי נשרף לי האוכל.

אוקי שומעים? אז בקיצור, עכשיו אני פתאום קולט את הפספוס. היא היתה עם האח שלה (בנינו זה הבן שלה אבל אני מעדיף לחשוב שהיא לא נשואה)

קיצר זרקה לו פירגונים בקול .. "מלך מלך!" אני סתם הסתובבתי. נראה לי היא חצי התפדחה למרות שהיא לא מהמתפדחות. אולי מהמפדחות זה כן. בקיצור....

מה רציתי להגיד, חשבו על הסיטואציה שאני מסתובב ואומר לה "יותר ממני?..." מה לדעתכם היתה התגובה שלה? אני אומר הייתה מבקשת את המספר לא שאני משוויץ עכשיו או משהו.

סתם טוב אני רואה שאני שוב מדרדר לכן נעצור כאן. יש למישהו משהו להוסיף?

אתם אומריםבנות רבות עליאחרונה

זה בסדר אתה גם ככה מדבר לעצמך אין מה להוסיף . אוקי... הבנתי.

אני הולך.

🤣🤣🤣

אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא

בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.

בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.

אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)

מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם

רציתיהפי

התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?

זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב

נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו

אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנות

רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").

אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).

איזה חמודה את. בטח גם הוא רצה לפנות והתביישאורין

לענ"ד, יש בנות שכן, ויש שלא. אי אפשר לדעת מראשלגיטימי?

^^ברוקוליאחרונה

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

נחמד נחמד אבל לא ואני הכי לומדת זכותראומה1

גם בפייסבוק יש לו תמונה אחת ישנה מאוד לפני עשור.

וההצעה נעשתה דרך בוט בינה מלאכותית שמצריך הרשמה אישית דדך הסלולארי הפרטי.

התמונה מלפני שני עשורים רואים לפי מבנה הפנים, משקל הגוף, צבע כל השיער שכבר האפיר, ועוד.

אני יודע לזהות תאריך של תמונות רק לפי איכות התמונהמשה

יש הבדלים בין מצלמות דיגיטליות של 200X לבין 201X לבין סמארטפונים של 2020+.

מה לגבי שיאומי מקשיםחתול זמני

ומה אם הטלפון פשוט שרד המון, המון זמן?

הם גרועים, אבל לא כזהמשהאחרונה

יש לכם מצלמה קצת אחרת

פעם ביקשתי מחבר שלי תמונה בשביל להעביר למישהיפשוט אני..

שמתי לב שבתמונה יש לו שיער מלא לעומת התקרחות שיש לו היום, וגם הבטן בתמונה הרבה יותר מחמיאה מהמציאות. אחר כך ראיתי שלצידו יש בקבוק קוקה קולה הנושא את שמו, וחיפוש זריז בגוגל הראה שהקטע עם השמות על הבקבוקים היה לפני למעלה מעשור...

אני בדיוק בשלב שבו הבטן מתחילה לפרוץ גבולותחתול זמני

צריך לדאוג לכמה שיותר תמונות מחמיאות

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיoo

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

לי היו 2 מודליםעל הנס

אחד של ההורים

השני של הסבא וסבתא שגרו צמוד ממש

הדתדלתי לקחת את הטוב שראיתי משניהם.

מההורים שלי למדתי בעיקר מה לא

מהסבא וסבתא קיבלתי המון.

אבל קצת עיוות לי את המושג זוגיות כי סבא שלי היה בעל מהסרטים באמת.עשה הכל או כמעט לגמרי הכל ופינק את סבתא שלי ממש בלי סוף וממש נהנה מזה.

היא היתה ממש נסיכה שלו.

ברור. מכל אינטראקציה קרובה מושפעיםברוקולי

משפיע מאודadvfbאחרונה

בעיקר בהתנהלות בתוך קשר,

בסוף, זה מה שראיתי בבית. על בסיס זה, אני יכול לעצב את איך אני רוצה שהזוגיות שלי תראה.

מזל טוב!בנות רבות עלי

רק עכשיו אני רואה @ארץ השוקולד אני נכנס פעם במאה שנה לכן לא ראיתי.

שתזכו לבניין עדי עד !

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמני

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

לשאול שאלה אחתadvfbאחרונה

מה הדבר המהותי שמסתתר מאחורי הפרט הטכני?

ברור שהתשובה יכולה להשנות מאדם לאדם

אולי יעניין אותך