נקודת שבירהblanca

אני לא מסוגלת להגיד את זה לחברות שלי. אבל כאן אני יכולה להתבטא בחופשיות

תודה על המקום.

לא מתקשרת יותר לאף אחת.

לא צריכה שיזרקו לי את זה בפנים אחרי.

אני ורק אני, סליחה, אני והקב"ה- ביחד. רק ככה אני אתגבר. לא זקוקה לאף אחת מכן. רק לעצמי.

אתן שומעות?!

המחשבות שלכן עליי לא עוזרות לי. כי בסופו של דבר אני לבד.

ביום, בלילה. לבד.

24/7.

ורק אני מתמודדת עם זה.

תוך שלושה חודשים אתן מתחתנות לי ולא טרחתם אפילו פעם אחת לשאול מה שלומי- מה שלומי באמת. איך אני מסתדרת עם זה ואיך אני מסתדרת עם הלבד הזה פתאום.

כבר שנים אנחנו שלוש, ואתם מילאתם אותי, את הזמן שלי. לא עשיתי דבר לבד, תמיד התחלקנו לשלוש. ועכשיו אני בבית, לבד ולא יודעת מה לעשות עם הזמן שלי.

יש בי כעס כלפיכם שהשארתם אותי לבד.

אבל יותר מזה יש לי כעס כלפי עצמי.

ואני בחיים לא אגיד לכן את זה.

הייתי שם בשביל- כל הסידורים, הארגונים, המסיבות, החיפושים, תמיד שם תומכת. כל כולי שלכן. את התחתנת ראשונה ועברת. נשארנו שתיים.

ועכשיו עוד שבוע את מתחתנת.

תוך שלושה חודשים אני לבד.

אני החברה הטובה, המלווה, הנהגת, התומכת.

אני הלבד.

כל כך לבד.

ואני בחיים לא אוכל להגיד לכם את זה.

כי אתן פשוט לא רואות את זה.

בפעם הראשונה בינינו אתן פשוט לא רואות אותי.

אני שונאת את המשפט הזה "אני חושבת עלייך"! אני רוצה שתראי אותי! את הכאב שלי, את החומות שפתאום נבנו בינינו-

לא כי התחתנתם,

כי הזנחתן.

ואני בחיים לא אגיד לכן.

גם לא אתקשר לחברה רווקה אחרת לבכות על מר גורלנו.

הקב"ה אתה תראה בעוניי ותהיה בעזרתי.

אני אבלע את זה ואמשיך לחייך.

עם הבדל קטן,

הפעם אני לא מצפה מאף אחת.

אין חברות לעד.

אני והקב"ה לבד.

רק הוא יודע עד מתי.

יד ביד. 

יקרה.כמו צמח בר

וואי. הצלחת להעביר כ''כ הרבה כאב בהודעה!

אפשר לומר לך משהו קצת קשה?

(את השורות הבאות תקראי רק אם ענית "כן" על השאלה )

את אומרת שהם הזניחו אותך.

שתמיד הייתן ביחד ועכשיו את לבד.

עלתה לך בראש אולי מחשבה שאולי זה הפוך?

אולי א-ת הזנחת אותם? ויתרת עליהן כ''כ מהר!!

תראי, חברות שלך נמצאות במצב שמח. הן התחתנו/יתחתנו ב''ה עם בחיר ליבן.

וכן. האושר ממלא אותן.

וכן. קצת קשה להם להתנתק מהבעל שלהם. במיוחד כשהם התחתנו לא לפני הרבה זמן.

אז נכון. זה קצת לא נעים כשנשארים תקועים.

ונכון. זה קצת לא נעים כשמסתכלים על חברה שלך שקועה באושר הפרטי שלה. משפריצה אותו לכל הכיוונים. ואת בצד. לבד.

אבל-

עכשיו תגידי לי אם זה נכון מה שאני אומרת- נכון שאם היא היתה בדיכאון עכשיו, היתה מכבה את הפלאפון. מסרבת לדבר עם אנשים. מתנתקת.

נכון לא היית נוטרת לה על זה? נכון שהיית מנסה לשכנע אותה לדבר איתך. ואם לא אז היית פשוט מחכה. מקבלת ומבינה.

אז למה עכשיו כשסוף סוף המשאלה שלה התגשמה את מוותרת עליה,ככה, בקלות?

החברות שלכן עוברת מבחן עכשיו.

משבר בחברות.

את יכולה לקחת את זה בתור נפילה. התרסקות מוחלטת. הרס של כל הדבר הנפלא שהיה בינכם בשנים האלו.

או- שתראי את זה בתור אתגר, תתעלי מעל רגשות העצב (והקנאה?!) הפרטיים שלך. ותעשי מאמץ בשביל החברות הזאת.

היא לא מתקשרת? תתקשרי את!

היא לא יוזמת? תזמי את!

כי בסופו של דבר,אם משהו חשוב לך,את תשקיעי בו. חזק.

ועוד כמה זמן ההתרגשות העצומה קצת תתמתן. ושוב יהיה להן זמן אליך כמעט כמו בעבר.

ונכון שפעם היה לכן הכי מושלם בעולם,אבל צריך לקבל את זה שהחיים משתנים והן חולקות כל רגע מעצמן עם עוד מישהו. ואני בטוחה שגם את, כשתתחתני (בקרוב,בקרוב,אמן!!) תהיה בתוך זה ותחיי את זה.

וזה יתאזן.

אבל זה יקח זמן.

צריך סבלנות והשקעה!

זה רק עניין של השקפה.

(ומ-מ-ש לא באתי להטיף  לך מוסר . ח''ו. אני בטוחה שזה קשה וכואב נורא! אבל רציתי להאיר לך את העניין מזוית שונה. בתקווה שזה יועיל..)

מאחלת לך שהאושר הפרטי שלך יבוא כ''כ מהר שלא תספיקי להיות עצובה!

שיהיה לילה מאושר!

ו--כתבת ממש ממש יפה!

בסוף זה יגיע...ארמי

פשוט תקופה קשה, ואין מה לעשות כ"כ,

אבל אסור לשקוע במרמור.

מניסיון אישיאנונימי (פותח)

בנושא דומה.

העולם לפעמים אכזר ביותר..

יש לך 2 ברירות.

1. להאמין לכל מה שיאכילו אותך

2. להתמודד עם המציאות.

במקרה שלך זה משבר זמני. את לא אמורה להתחתן עם החברות.

יגיע יום ותקימי את הבית שלך ואז לא תרגישי חוסר (כמו אותן חברות) .

נוגע ללב.ד.

כואב.

תתעודדי. מי שבוטח כך בקב"ה - יזכה גם כן... (ואולי זה ה"ריווח" מהמצב הזה).

ובכל זאת - נאמר טיפה של לימוד זכות: קשה בו-זמנית להתרכז בשני דברים חשובים כשהאחד חדש, מאד תופס ואישי. אולי רק יחידים יכולים.

אז צריך לתת קצת זמן לחברות "להתארגן" על המצב החדש.  אח"כ מסדרים כל דבר במקומו הראוי ב"פאזל".

ואחרי הכל - יש להניח שגם את מעוניינת שכאשר בעז"ה תתחתני - וגם אחרי שתסדרי לעצמך מאוד את האיכפתיות מחברותייך, הבעל יהיה במקום הראשון.  זה לא אומר בשום אופן שאין חברות לעד. זה אומר שיש קומות נוספות. ואז החברות נבנית מחדש כראוי למצב החדש.

[גם הורים עוברים מבחינה מסויימת דברים דומים. איפה הילד?.. רק שהם כ"כ "חברים טובים", שהכי איכפת להם שלילדיהם יהיה טוב. ובסוף - אם זוכים - מקבלים בחזרה מנה גדושה, עם תוספות..]

בעז"ה - בקרוב ממש...

ועוד ניצול קטן לטובת "כל מינֵי" פה: יש כאלה, שמגיע חג - קצת מר להם... כבר מרגישים קצת "גלגל חמישי", ו"עד מתי"...

כדאי לדעת שגם כשבונים בית בעז"ה - תוכן החג, הוא קודם כל מתוך התרכזות בעניינו. והשמחה מופיעה ביתר שאת כשזה בתוך "משפחה".

על כן, כדאי גם כעת להתעודד: לחזור אל התוכן הפנימי של החג, לשמוח בו, לחיות "בתוכו", להאיר פנים, להיות פועלים ולא "נפעלים" מהחסר-הזמני..

וזה גם ימשוך אחריו את השמחה השלמה. ותחגגו כולם חגים שמחים עשירים בתוכן - שכבר הפנמתם עוד קודם - ושלמים ב"צורה", עם החצי שיתגלה בקרוב.

שיהיו שבת שלום וחג שמח לכולם.

ונזכה לקבל את התורה בשמחה ובפנימיות הלב, בתוך כל ישראל.

blanca ו"כמו צמח בר" -w.w.m.n

אתן אדירות!!!!!!!!!

אפשר להסתפק בתגובות שלכן בלבד

blanca ביטאה בצורה יוצאת מן הכלל תחושות שאני מניחה שקיימות אצל הרבה מאוד רווקות שחברותיהן הטובות התחתנו. אני הזדהיתי עם כל מילה שלך!!!! זה בהחלט לא נעים להישאר מאחור ולבד. 

אני מסכימה עם "כמו צמח בר" שאם הקשר חשוב לנו - נקבל את הצורך של החברה הטובה לטפח את הקשר עם בעלה, ננסה ליזום בעצמנו שיחות/מפגשים איתה ונתאים את עצמנו לקצב שלה. ברור לכולם (אני מקווה) שההתנהגות הזו של הנשואים הטריים איננה מרוע לב (אחרת הופכים את כולם לרעים חיוך זו הרי "תופעה" נפוצה מאוד... גם מאוד יכול להיות שהבעייה אצלנו - שקשה לנו לקבל את העובדה שהחברות בינינו משתנה. רוצים שהכל ימשיך כרגיל, כשזה לא מציאותי בכלל... לא צריך להתרגש מזה שהחברה עכשיו מפנה גם תשומת לב לבעלה. זה טבעי ולא מבטל את המקום של החברה. לפעמים בנות נשואות מספרות שהן מרגישות שהרווקות נטשו אותן, מתנכרות להן. גם כשנשואים - יש דברים שעושים/אומרים רק לחברים טובים...).

blanca אני מקווה שתסתכלי בעין טובה על החברות שלך (הרי מי אמר שהן הפסיקו להיות חברות שלך? הרבה דברים הם סתם פרשנויות שלנו...), תהני ממה שכן יש (לא לרחם על עצמנו בגלל שלא מספיק שאנחנו לא נשואות - אלא אנחנו גם חסרות חברות. צריך לשמוח במה שיש!) ותשקיעי בחברות ביניכן.

יכול להיות שעוד תופתעי ותראי שכשאת יוזמת - הן זורמות איתך בכייף!!! (ככה קורה אצלי ב"ה: כשבא לי לדבר עם חברתי הטובה או להיפגש איתה - אני מרימה אליה טלפון. אם היא יכולה - אנחנו נפגשות/מדברות וממש כייף לנו יחד. בדיוק כמו בימים ההם קורץ אם לא יכולה - קובעים זמן אחר... זה שהיא נשואה - לא הופך אותה לעסוקה הרבה יותר ממך...).

ב"הצלחה יקירתי!!!

שה' ירפא את ליבך וליבנו חיוך

^^^^^!!! ויש לי מה להוסיף כנשואה...אלירז

הרבה פעמים, עם החתונה גם עוברים דירה למקום רחוק, להיפגש איתכן מסובך..

ואנחנו מתגעגעות - יותר מכן!! אין לכן מושג..

זה קשה גם לנו!!

אנחנו אוהבות אתכן, זוכרות אתכן,כן! חושבות עליכן.. 

בודקות על כל בחור שהבעל מצייץ עליו-

מקוות שאולי הפעם הוא יתאים לאישיות המדהימה שאנחנו יודעות שאתן!

ולפעמים (אני לא יודעת על כל המקרים) -

אנחנו גם אומללות בעצמינו...

מהבדידות שבמעבר, שבחיים החדשים ובהתמודדויות החדשות, שבהתחלה חדשה...

ואנחנו מתקשרות לפעמים, ובדיוק לא יכולתן לענות, והחיים רצים אצלכן, אז גם לא תמיד זוכרים להתקשר חזרה..

וההרגשה היא הפוכה -

שאנחנו נשכחנו..

ושאנחנו לבד..

יש לי תחושה שאדם תמיד בודד בסופו של דבר..

ולאו דווקא במובן הרע.

בסופו של דבר- בדיוק כפי שכתבת

זה את/אני/היא/הוא -  מול הקב"ה וחסל.

בחורה יקרהאישה קטנה
קראתי את דברייך בכאב ואני מאחלת לך הרבה אושר ושמחה בקרוב בע״ה,אכן אין עוד מלבדו,ורק הוא יעזור לך.אך בבקשה אל תמהרי לשפוט את חברותייך עד שתגיעי למקומן,ואני מקווה שתגיעי למקומן במהרה.זה לא כזה פשוט כמו שאת חושבת.ואל תזלזלי בכך שהן אומרות שהן חושבות עלייך.לך יש את הכאב שלך אך להן יש את החיים שלהן עם אתגרים וקשיים אחרים.זה שהן התחתנו לא הופך את חייהן אוטומטית לדבש. אז בבקשה אל תשפטי כל כך מהר. מקווה שתמצאי מזור לכאבך וזיווג במהרה והמר יהפוך לך למתוק מתוך חברות טובה עם חברותייך.
וואי, איך נגעת לי ללב..נוצה ברוח

אין ספק שהגדרת בצורה מדהימה מה שרבות מאיתנו מרגישות..

ואין לי דברים חכמים להוסיף אלא רק להזדהות ואפילו להודות,

שאחד החששות היותר גדולים שלי כרגע, כמאורסת

זה לגרום לחברות שלי, מבלי משים, את אותן תחושות שאת מתארת..

כי נכון, חברות שלי היו שם ועדיין פה בשבילי לכל דבר, כמו שאני משתדלת להיות בשבילן

אבל אין מה לעשות, המציאות משתנה והיא לא אותו הדבר, גם אם נרצה מאוד לשמר אותה כמו שאנחנו מכירות..

והחשש לי הוא גדול, כי אני יודעת שזה בלתי נמנע..

ואני רק יכולה להצטרף לדבריה של כמוצי המקסימה ולומר- אל תוותרי על החברות שלך!

נכון, היית שם בשבילן בכל השלבים! ומגיע לך על כך המון הערכה!

אז חכי רק עוד קצת ואל תרפי מהן!

כי עם כל הכבוד (ויש כבוד!) בעל הוא לא כמו חברה!

ואחרי שהן תתאפסנה על עצמן ותחזורנה לשיגרה, את, החברה הטובה שלהן, תהיי חסרה להן!

ושוב, אני יכולה להגיד לך מנקודת מבט אישית, שכן, יש לי המון חברות שאני באמת באמת חושבת עליהן, אבל פשוט לא מספיקה להתקשר אליהן, וזה כשאני אפילו עוד לא נשואה..

וברגע שחברות שלי, מצידן, מראות לי שחשוב להן לשמור על קשר, אע"פ ולמרות הכל, זה רק מדרבן אותי יותר ומרגיע אותי שבסופו של דבר הן שמחות בשמחתי ויודעות שנצליח להתגבר על האתגר הזה..

אז אהובה, שה' יימלא חסרונך בקרוב ובעז"ה האיש לך יימצא אותך בקרוב!

ותזכי שחברותייך ישיבו לך כגמולך הטוב!

(ולאחר קריאה חוזרת שמתי לב שכתבתי בעיקר לעצמי, אז תודה וסליחה על הניצלו"ש...)

"נוצה ברוח"..ד.

"כי עם כל הכבוד (ויש כבוד!) בעל הוא לא כמו חברה! " (ציטוט) -

בעל הוא יותר, וצריך להיות יותר (אם כי אכן גם בחברות יש גוון ייחודי השייך להן);

את פשוט עוד לא נשואה, ועדיין אין לך בעל... (אפילו שהתארסת..) 

ידעתי שמישו יעיר לי על זה...(:נוצה ברוח

ואכן אתה צודק..

ואפילו התלבטתי אם לכתוב שזה אמור להיות דבר יותר טוב, אך לא רציתי לזרות מלח על הפצעים..

כוונתי הייתה, שעם חברה ממין נקבה זאת חברות אחרת, כמו שכתבת, עם גוון ייחודי,

שעצם זה שהיא בת ולא בן זה נותן משמעות וגוון אחר לקשר..

מקווה שהובנתי ותודה על הארה..

בשמחות!

וווואווואנונימי (פותח)

אין לך מושג כמה דיברת בדיוק מתוך הגרון שלי- לפני חודשיים.

חברה הכי טובה שלי התארסה, ואני עברתי את אותו משבר שאת עוברת עכשיו. מתוך שנכנסתי לזה, אז עוד יותר החמרתי את המצב: הפסקתי להתקשר אליה מיוזמתי כי הרגשתי שארוסה הוא היחיד שמעניין אותה עכשיו ושאף פעם אין לה כוח/זמן אלי, והיא פירשה את זה כ- "קשה לה עם זה, אז אני לא אוסיף על הקושי ואספר לה על כמה טוב לי עכשיו ועל כל ההכנות לחתונה".

נראה לי שגם מתוך נסיון מר של כמה חברות אחרות שממש חתכו את החברוּת שלנו אחרי שהתחתנו, לא רציתי לפתח ציפיות גבוהות מהחברה הזאת, והעדפתי אפילו לא לנסות.

זה היה טיפשי, וככל שעבר הזמן והתרחקנו אחת מהשניה נהייתי יותר ויותר אומללה. 

בסוף חברה אחרת פחות או יותר הכריחה אותי להתקשר אליה, ואז התקשרתי ובמשך איזה שעה בכיתי ואמרתי לה ה-כ-ל, בלי לייפות את זה. כל מה שאני מרגישה.

זה הדבר שאני הכי שמחה שעשיתי עד עכשיו.

ברור שהחברות שלנו לעולם לא תהיה מה שהייתה- היא עברה שלב. אבל זה לא אומר שזה דבר רע.

החיים ממשיכים, ואנחנו ממשיכים איתם וצריך לראות את היתרונות שבמצב החדש. 

זה לפעמים קשה, אבל ללא ספק יש גם יתרונות.

ואני יודעת שכשיגיע תורי ואני אתחתן, המצב שוב ישתנה- אבל לא משנה מה, החברות הזאת מספיק חשובה לשתינו, שגם אם אני אגור באילת והיא בקרית שמונה, אנחנו נמצא דרך להמשיך להיות חברות. 

בקיצור, בלנקה יקרה- אני ממליצה לך לדבר עם החברות שלך, למרות שזה נראה לך עכשיו רעיון ממש טיפשי... אני חושבת שלא תתחרטי על זה

בהצלחה ומליון נשיקות!

גישה קצת שונה ממה שהציגו כאן...קחו עמכם דברים
עבר עריכה על ידי קחו עמכם דברים בתאריך ז' סיון תשע"ב 10:44
מכירה מקרוב את ההרגשה שאת מתארת,אם כי השתדלתי לא להיכנס אליה כל כך-ניצלתי לתפילה.וממילא הכל מסתובב במקצב שלו והכיוון הוא לטובה,אז מה יש לנו לדאוג.
זה כאב טבעי,קנאה נורמלית שלענ"ד היא בבחינת "קנאת סופרים תרבה חוכמה".את רואה משהו מסויים,זה מעצים לך את החוסר,תתפללי משם.תגידי לאבא שגם את רוצה ככה,כמו שלה יש,ואפילו יותר.
לא לפחד לבוא אליו עם זה,תהיי בטוחה שהוא רוצה אותך אמיתית (גם אם זה אומר כואבת וקטנת אמונה לעיתים) מאשר במסכות של חיוכים ו"הכל בסדר".
והוא יתברך ימלא חסרונך בשמחה,אני בטוחה.
והאמונה שלך חזקה,ואת באמת באמת איתו יד ביד;זו לא קלישאה.
לגבי ההתמודדות שהצגת...
מה שאני עשיתי באופן אישי (שאולי לא יתאים לכולן...) זה קצת להתנתק רגשית.
ברגע שהבנתי לאן נושבת הרוח,ניסיתי להתחבר קצת פחות.
זה לא אומר שלא דיברתי עם חברות שלי באותה התדירות,להיפך-בתור כלה את הכי צריכה את חברות שלך.
זה גם לא אומר שהפסקתי לאהוב אותן,ממש לא.
(את מי שאני מכניסה פנימה קשה מאוד להוציא,לטוב ולרע)
אבל זה כן אומר שניסיתי להסתכל על כל הסיטואציה ממקום רגשי מהצד,לא מעורב.וממילא קצת נפרדתי ממנה.
חברות שלי (נשואות ורווקות) פזורות ברחבי הארץ,מהצפון לדרום.
אני משתדלת להיות מהטיפוסים ששומרים על קשר.להתקשר,לשאול,להתעניין.אפילו סתם לסמס חג שמח.
לרוב אין לי בעיה לנסוע מרחקים (ברור שזה תלוי באיזו תקופה אני נמצאת,אבל בכלליות...) כדי לשבת עם חברה שלי ולאכול פיצה.ובכלל-קשרים חברתיים חשובים לי.
מאידך,קשה לי מאוד להשקיע אם אין הדדיות.
אני יכולה ליצור קשר פעם,פעמיים,שלוש,עשר...
אבל ברגע שזה לא הדדי/לא זוכה להערכה,אני אפסיק.לא נעים לכפות את עצמך על אנשים.
וזה מה שקורה בדר"כ עם חברות מאורסות/נשואות.
רוב הזמן הן עסוקות בסידורי חתונה/בישולים/נקיונות/עבודה/זמן איכות עם הבעל וכו',ואין תמיד זמן לטלפונים או פגישות.במקרים כאלה אני לרוב אזרום עם הצד השני ולא אלחם יותר מדי (וזה ממש לא אומר לנתק קשר).
זה מאוד מכאיב-כשקשר קרוב הולך לאיבוד.וכשאחד בצדדים משנה סטטוס,הקשר ישתנה וחלק ממנו יאבד.
זה בריא שאישה תהיה מרוכזת יותר בבעלה ובבית שלה.אם היא מתקשרת אלייך באמצע הלילה כדי לבכות על קושי ולא מעירה את בעלה-משהו פה לא לגמרי תקין לענ"ד.
בגלל שזה בלתי נמנע עדיף מראש לנתק קצת רגש ולהנמיך ציפיות.
זה גם עוזר לשמחה שלמה יותר בשמחה שלה.
אפשר להיות המלווה,הנהגת,העוזרת ברגעי משבר מתוך מקום נקי ועם הרבה הרבה הרבה פחות צרות עין או כאב לא בריא.
והקשר שאחרי-תלוי בך,אבל בעיקר בה.
היא זו שהחיים שלה השתנו עכשיו,וזו הבחירה שלה באיזה אופן לחדש קשרים חברתיים שהם לא בעלה.
ואת צריכה להיות במקום מקבל ושמח,ולדעת שככה זה בטבע.
הכל נמצא בעולם בשביל הבחירה והניסיון-תבחרי נכון

(מחילה אם סטיתי קצת מהנושא,הכתיבה עזרה לי לאפס קצת את דעתי בנושא...)
מותק!! את ואני!! שני הבא - משהו בירושלים!אלירז

וכתבת מקסים.. זה בלי קשר!

מאמי!!אני מבינה שאת ממש רוצה את הוופל הבלגי ההואקחו עמכם דברים
מבינה את הכאב, אבל הוא זמני.בת 30

בתור מי שהתחתנה יחסית מאוחר מבין החברות, אני יכולה להזדהות.

מצד שני, אל תחשבי שזהו, זה ככה לנצח.

שנה ראשונה לנישואין דורשת כ"כ הרבה כוחות- הסתגלות לכ"כ הרבה מצבים ועניינים חדשים, והכי נכון זה להתכנס פנימה- הזוג עם עצמו. זה הכי נכון והכי בריא.

בוודאי לא תרצי מצב שבו החברה הטובה מדברת איתך שעות בטלפון במקום עם בעלה, או במקום לדאוג לבית שלה, או לעצמה כי היא גם בהריון בנוסף לכל...

עם כל הקושי, אהבה אמיתית מצידך, תתבטא בכך שתביני שהן צריכות עכשיו את הזמן והכוחות לבניה איתנה של הדבר שהוא הכי חשוב, בסופו של דבר, שזה הבית שלהן..

אם לא תכעסי, תביני, וגם תרימי טלפון מדי פעם ולא תיעלבי אם היא לא ממש יכולה לדבר עכשיו, מובטח לך שתקבלי אותה חזרה עוד שנה, שנתיים. ואולי אפילו תופתעי לראות שהיא תתקשר אלייך...

אצלי קרה בדיוק דבר הפוךyaldaima

אחרי שהתחתנתי ממש ניסיתי לשמור על קשר

עם שלושת החברות שהיגדרתי אותן כחברות טובות.

עם אחת, החברה הכי טובה זה הצליח,

ועם השתיים האחרות, פשוט ניסיתי להפסיק

לכפות את עצמי על מי שאינה מעוניינת בחברתי.

גם ככה עם השתיים האלה אני יותר הייתי

חברה שלהן, מאשר שהן חברות שלי.

וזה היה כ"כ פוגע שכשילדתי אחת מהן לא הטריחה את עצמה

לבוא לבקר, הילדה כמעט בת שנה ב"ה, וכלום

שום  בדל של התעניינות...

גם לא מעט "חצי חברות"

שבאו לשמוח איתי בחתונה,

סיננו אח"כ כשניסיתי לשמור על קשר.

וגם לי זה גרם להרגיש רע,

"אני האמא הטרייה, אני הנשואה

ועוד אני צריכה לנדנד לכולן"

אז פשוט הפסקתי, וכשהן ירצו הן יתקשרו.

ואחרי כל ההקדמה הזאת,

אני חושבת שכדאי לך לחכות מעט

ואחרי החתונה, כשעוברים למקום חדש

ונגמרות החגיגות, והבעל באונ'/ישיבה/עבודה או מה שלא יהיה

ומרגישים קצת לבד בבית... תסמכי עליהן שהן יתקשרו,

ואם תראי שעבר כבר זמן, והן לא, תתקשרי את.

ואני מקווה שבקרוב תזכי לבנות גם את בעז"ה

את בהמ"ק שלך מתוך שמחה גדולה!

חיבוק וחיוך!

חברה יקרהanonimit_1

שלי.

אז מה אם התחתנתי.

זה לא אומר שכל פעם שאני מתקשרת את צריכה להתפעל ולשאול בעקיצה "מה שלומכם?" (לא, אני לא בהריון, ואני לא חושבת שבעלי ממש מעניין אותך).

גם לי קשה לפעמים,

ולהיות נשוי זה אמנם כיף, אבל לפעמים יש גם רגעים קשים.

וכשלי קשה עם מי שהכי קרוב אלי- אני לא אבוא לבכות לך, ולא לאמא שלי או לאחותי, אז גם אני מתמודדת לבד.

אני יודעת שקל להאשים אותי,

אבל אל תשכחי שעוד לפני החתונה הייתי עסוקה.

את מבינה, אני בתואר שדורש המון, והשנה הזאת מאוד קשה.

אני באמת חושבת עליך, בתור סדר היום המטורף שלי.

כל מפגש עם חברים של בעלי אני מנסה לחשוב למי הרווקים יתאימו.

ואת בראש.

רציתי להגיד לך תודה, שהיית שם בשבילי בחתונה.

מקווה שנבין אחת את השניה טוב יותר.

חברתך שמתגעגעת אליך.

ועוד משהוanonimit_1

שמת לב ששאר החברות שלנו שדיברת עליהן לא היו בחתונה שלי?

ואז אתן קוראות לי "לא חברה".

אבל תודה שאת הגעת.

אפשר עזרה?אנונימי (פותח)

מישהי יודעת איך כותבים שרשור חדש??

[אני חדשה פו.]

למעלה מימין יש כפתור אדום עם הכיתוב "שרשור חדש"הנכד והנין של
צדיקים וצדיקות! תודה רבה!blanca

ואוו! 

אין לכם מושג איך עודדתם אותי בכל התגובות שלכם! 

כשפתחתי את השרשור, רק רציתי מקום לשפוך את כל מה שעובר עליי- ובמקום זה מצאתי מקום שיכול להכיל אותי, אנשים מקסימים ואפילו קצת שלווה.

תודה על כל העצות, הדעות, המחשבות והאכפתיות!

רציתי להגיד שהכעס שהרגשתי (ובזכותכם הוא פחת!) היה בגלל העובדה שחסרה לי התמיכה של החברות הטובות שלי בעניין הדיטיים והעובדה שמאז שהן התארסו/ התחתנו הן לא שאלו אותי מה קורה איתי בגזרה... לא בגלל ההתרכזות בזוגיות שלהם. ברור לי שבמקום הראשון נמצא הבן זוג, וכן, שלהתחתן זה לא לחיות "באושר ועושר לנצח" יש משברים ותקופות קשות וגם החברה הנשואה יכולה להיות במקום הכואב ושזה טבעי שבשנה הראשונה נכנסים פנימה ובכל זאת מהם ציפיתי ליותר...

אנחנו בקשר טלפוני לפחות פעם בשבוע אם לא יותר! ומתראות פעם בשבועיים שלושתינו אבל אני לא מסוגלת להגיד להן את זה כי זה פשוט לא נראה לי נכון (" היי, אתן לא שואלות אותי אם אני יוצאת או לא?", " ממש קשה לי אחרי שהתארסתן שתיכן ואני לבד" או משהו בסגנון...) 

ולכל המתעניינים החתונה של החברה השנייה הייתה אתמול- ב"ה היה שמח! (כן, כן הייתי המלווה- נהגת) והרבה מזה בזכותכם!

ה' עמכם!

להיות מלווה זו זכות גדולהאורין

הקב"ה ישלח לך את המיועד במהרה

"דברים שרואים מכאן, לא רואים משם"ברווזה

אל תדון אדם וכל הבלה בלה הזה. אבל מה לעשות, שזה נ-כון! וגם לי נמאס להגיד את זה. זה לא אישי, די להיעלב, די לקחת ללב. "נקי יהיה לביתו שנה אחת ושימח את אשתו אשר לקח." תנו לנשואים להיות נשואים, תנו להם לשמוח יחד, תנו להם את הזמן שלהם יחד. זה לא רק כייף חיים, זה גם קשה. תנו לנשום, תנו אויר, תנו זמן.

אני מבינה אותךאנונימי (פותח)אחרונה

מה שאת עוברת זה סוג של אבל (חלילה) שאת נפרדת מחברות ולפי מה שאת מספרת אף אחד לא מכבד את זה. אז תני לעצמך זכות להתאבל על מה שהיה. 

אני מבינה איתך כי אילו לא כל החברות שלי ככה, אבל הוי אלא שהשקעתי בהן - שבע ברכות שבת כלה מלווה נסיעה לחו"ל בשביל החתונה ... ומאז החתונה פשוט נגמר הקשר - וזה כבר עניין של כמה שנים.  ברור שזה לא יהיה אותו דבר מאז החתונה והזוג צריך זמן, אבל פשוט רק לקחת ואז לנטוש  את מי שהשקיע בך נשמה, לב, זמן, וכסף ולא להגיד תודה על השבע ברכות שלבד בישלת בשביל 30 איש כולל כל הקניות בלי מכונית. נראה לכם סביר פשוט לא להרים טלפון אי פעם להגיד תודה, לדוגמה. נראה לכם סביר לנטוש חברה שאת בעצמך אמרת שהיא אחותך הגדולה, או החברה הכי טובה. 

ב"ד כל החברות שלי נשואות ויש אלו שממש בסדר. אנחנו שומרות על הקשר, אפילו שהזמן מוגבל וכולי. אבל אין לי עוד כוח לעוד חברות רווקות שמתלוננות על הרווקות, שיחות על ההוא ורק לוקחות ואז נעלמות. 

אז הכי כיף זה להתיידד עם אישה נשואה שהיא כבר מסודרת ויודעת איך לנהל את החיים שלה וגם לשמור על קשר עם חברות.

מתישהו תשתררי מהעצבות ותחזירי לחיים, בטוח. באמת זה יהיה בסדר. בינתיים תשמרי על עצמך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך