משו שקרא לי היום!!..אנונימי (פותח)

אני כבר עובדת שנתיים בלנקות בית כנסת ביישוב שלי! וכל פעם יש אנשים שלא מתחשבים גם שאני אומרת להם שרטוב ומבקשת לא לעבור הם לא שמים עלי..!! והמצחיק (עצוב..) זה שילד בן 7 נכנס, רואה שאני מנקה ומעצמו מסתובב והולך מסביב..!! אבל כל המבוגרים?!!?. ח"ו שיקשיבו לילדה בת 17?!?!?! זה ממש לא לכבוד שלהם!!..
היום, קרא משו שאני בחיים לא ישכח!! הושפלתי כמו שבחיים לא הושפלתי!!!!!!...
אז כמובן ניקיתי ת'בית כנסת האשכנזי כהרגלי...היה שיעור בבית כנסת הספרדי  של רב מאוד "גדול" תסלחו לי אבל אחרי מה שהרב הזה גרם לי קצת קשה לי לכבד אותו..!!..בקיצור אני שטפתי את הלובי, ואותו שיעור נגמר והאנשים התחילו לצאת..ואני חייבת לציין שיש יציאה מול הבית כנסת הספרדי..אבל הם החליטו ללכת דרך האשכנזי...כמובן שאני באה וישר מבקשת מהם ללכת מסביב כי רטוב פה..ופתאום אני קולטת שהרב וכל ההמולה סביבו הולכים בשיא המהירות לכיוון הלובי  (אני עמדתי בסוף הלובי..) ופתאום הרב נעצר שם ידיים על עניים ולא מסכים לזוז..ועושה קולות מוזרים של אנלא יודעת מה..!! פתאום 3 גברים מתקרבי אלי ועושים כאילו דוחפים אותי כדי שאני יבין שאני צריכה ללכת ..והם אומרים לי"הרב לא יעבור אם תעמדי פה,הרב לא יזוז"...אמרתי:בסדר אני מכבדת, אין לי בעיה לזוז, אני רק מבקשת שתלכו מסביב זה בדיוק אותו דבר..כי רטוב פה!!!! (אותו רב שמע את זה כי הוא עמד מולי..)והם ממשיכים ת'זוזי ת'זוזי....!!בקיצור שטפתי כמו חמור פעמיים ופשוט הרגשתי מושפלת!! ..הרב הזה כל הכבוד לו על השמירת עניים שלו ...אבל איפה בן אדם לחברו?!!??...איפה "כל הלבין פני חברו כאילו שפך דמים"?!?1....כי מה שהרב הזה עשה לי זה לא פחות משפיכות דמים..הרב הזה גרם לכל הגבריןם מסביב להתנפל עלי ..!!! ואפילו לא הקשיבבוו לי!!!!
זהוו סוףף פריקהה!!
ושכולם !! מתי שאתם רואים מישו שמנקה תפתחו עניים לראות אם לא רטוב...או הכי טוב תשאלו אם אפשר להכנס..!!.. תוודהה

שקרה****אנונימי (פותח)
וואו! ממש קשה חדון אותו לכף זכות אחרי דבר כזה...שולמית=]

איזה מעצבן!

נשמה! זה רק נסיון, שלא תתעצבני על הרב..

למרות כל העוול שהוא עושה לך.. מאמינ השתצליחי!!! חג שמח!

בסוף תמצאי עליו סינגור...מיריצ'י =)

ב"הצלחה..

למה צריך בכלל לסנגר!?!?!?..ארררראנונימי (פותח)

אולי לא צריך כי המעשה גרוע אבל שורש העם הוא אחדרפאל תן חיוך

ולכן אם אחד שרוי בחטא ממילא זה מפריע גם לאחרים לכן הייתי אומר שתבקשי מימשהו שידבר וילבן איתו את הדברים

זה רב גדול אחד !! איך אני יגיע אליו??!..אנונימי (פותח)

וחוץ מזה אם הוא עשה את זה הוא לא חושב שזה לא בסדר..!!..

רב גדול שגר לידך? תבואי אליו..שולמית=]

למרות שזה סיבוך והכל.. אבל חבל שהוא ישאר עם עברה כ"כ חמורה! דברי איתו.. כמה שהוא רב גדול, הוא עדיין חוטא..

הוא לא גר לידי בכלל..אנונימי (פותח)

הוא הגיע בשביל להעביר שיעור!!!..
לבוא אליו.."?!?!? הבנאדם לא הסתכל עלי ..לא דיבר איתי..!! הוא קלט אותי וישר שם ידיים על העניים והסתובב כאילו ההיתי  לא צנועה..!! ואני שיא הדוסית..חצאית ארוכה וכו'..!! אךךך כזה מעצבןן!!..!

איזה דוחה! וואי נשמה.... את מוזמנת לאישי עינב שכמותי
עזבי.. את ממש צדיקה שלא יתפרצת עליו.. אני במקומך..רק אלוקים

לא יודע מה הייתי עושה.. אבל משו לא נראלי ממש טוב..

למי לפרט פה??!? או לרב?!אנונימי (פותח)

הרב לא מדבר עם בנות לא מקבל בנות וחוץ מזהה !! כמו שאמרתי אם הוא היה חושב שזה לא בסדר..הוא היה מסתובב בשניה שאמרתי והולך מסביב..!!..

הכוונה לרב אחר,תוכלי לשאול באתר כיפה שנתתי לינקשואף לאור
אבל אין לי מה לשאול!!..תודה בכל מקרה..!!אנונימי (פותח)

ואני לא מתכונת ללכת לחפש את הרב כדי לומר לו שהוא פגע בי..!!..ממש לא!!

את לא רוצה לשאול כדי ללבן אם הכל היה בסדר ? ומהשואף לאור

הסיטואציה הזו ?

בסדר תני למישהו שאת סומכת עליו שידבר איתורפאל תן חיוך

{תתני באישי את השם וננסה ללבן איתו את הבעיתיות של זה}

בשולי הדבריםמשה

כיף לשמוע על אנשים שעובדים באופן קבוע בגילאים האלה. לא מצוי וכ"כ חשוב ומועיל להמשך החיים.

חח admin...אנונימי (פותח)

רק צעירים בגיל הזה מסכימים לקבל  משכורת מינימום..!!!...חח אבל אני מתנחמת בזה שזה זכות גדולה לנקות בית כנסתת

זכות ענקית שפיצית!עינב שכמותי
_אמיר_...אם הכל היה בסדר?!?אנונימי (פותח)

אין מה ללבן !! מה שהיה בכלל לא היה בסדר..!!..רשמתי בדיוק את הסיטואציה..!!

עזבי יש אנשים שמרוב "צדיקות" נכנסים להם כל מינירק אלוקים

שטויות לראש.

יכול ליותר שהוא רב גדול.. אבל לפי מה שאני יודע אסור לראות בת לא צנועה זה מדרבנן, וכתוב בתורה בפירוש "ואהבת לרעך כמוך" - גם לבנות!!

"לא תתורו" זה דאורייתא.לך דומיה תהילה

ובלי קשר, חיוב מדברנן לא נחשב?

דרך ארץ קדמה לתורהעירוניסט גאה

תגידי את זה בשמי לרב

הסיפור שלך הזכיר לי כל מיני סיפורים על הרב מרדכי אליהו זצו"קל

איך הוא היה תמיד רגיש ומתחשב לכל אחד "אוי לספינה שאבד קברניטה"

אמיראמיר ! אנונימי (פותח)

אני לא יכולה להגיד לו..כי הוא לא מדבר עם בנות..!!..אבל תוכל למסור לו בשמי?!?!... חח אצלך זה ילך בקלות..

אני חייבת להודות שזה ממש לא בסדר..שולמית=]

תבואי אליו, ותגידי לו שגם אם הוא לא מדבר עם בנות, שיקשיב להם.. איזה רב זה שלא מדבר עם בנות אבל משפיל אותם כ"כ!!!!!!

וואי, אנונימית אני פשוט מעריצה אותך על ההתמודדות הזאת!! עלי והצליחי..

הייתי זורק עליהם את הדלי עם המים איזה טוב ה'!!!!
חחח עקיבא..אבא שלי אמר לי שחבל שלא זרקתי..!!..אנונימי (פותח)

אבל עדין איכשהו הוא רב..ישלי קצת כבוד לאנשים שגדולים ממני!!..וחוץ מזה ההיתי עושה לי עבודה יותר קשה.. חח..

לא על הרב על הגיחזיים שסביבו.....איזה טוב ה'!!!!

מזכיר את מה שאמרו חז"ל על הפסוק ויגש גיחזי להדפה וד"ל

זה ממש השפלה!ואני לא חושבת שאת צריכה עכשיואנונימי (פותח)

לסנגר את הרב הזה!!כשקראתי את זה היה בלי פשוט לבכות!!!

איזה מעליב..מחסה את העניים...מילא שלא יסתכל!אבל מכסה

כאילו את איזה חיה מגעילה....וככה סוחף את כולם ולא שם עלייך!!!!

אין לי שום טענה על שמירת העניים שלו...אנונימי (פותח)

זה הדרך שלו..ואני מכבדת את זה ולא נעלבת..!!..הטענה שלי שעברו לי בשטיפה..!!..ולא הקשיבו לי!!

ד"א זה ממש משמח שכולם מזדהים..אנונימי (פותח)

ומנסים לעזור..!! תוודהה לכוולםם!!! את ממש נחמדיםם

סתכלי איזו שוני בתגובות פה:אנונימי (פותח)

כשאותה חבורה התייחסה אלייך בצורה נבישה ומכוערת - כולם פה תקפו אותם על כך בנחרצות חסרת פשרות.

ואילו כשסופר פה על דבר לא פחות חמור - על התנהגות מכוערת של נערים דתיים לאומיים  כלפי מבוגר חרדי שכללה גם דחיפות וצעקות - לא עשו מזה עניין, אלא במקרה הכי קיצוני אמרו שבאמת צריך להרבות באהבה ולא להתנהג ככה.

לאנשים פה אכפת מבנות שמותקפות ע,י רבנים/חרדים, אבל לא אכפת מרבנים/חרדים שמותקפים ע"י צעירי הציונות הדתית.

אני יותר מזדהה איתה..ואני לא אומרת שהמעשה השניאנונימי (פותח)

בסדר!!פשוט לא ראיתי בכלל תשרשור או מה שזה לא יהיה..

לא ראיתי ת'שרשור הזה..אנונימי (פותח)

אבל אם ההיתי רואה ההיתי מגיבה בדיוק כמו שהגיבו לי..!!!...

אז אשרייך, והלואי וכולנו נלמד ממך (לא בציניות).אנונימי (פותח)

זה שהרב לא היה בסדר מובן,דוסית גאה!

אבל אם תרשי לי להעיר לך, את פשוט לא צריכה לשטוף את הבית כנסת כמתקיימים שם שיעורים...את צריכה לעשות את זה בזמנים שהאוכלוסיה שם דלילה...

בכ"א תיידעי באיזו דרך את הרב שנפגעת...מטעויות לומדים!!

ועוד משו-מקנאה בך על הזכות שנפלה בחלקך לנקות בית כנסת!

איזה מיקראה מוזר אף פעם לא ראיתי רבידיד

שעוברת אישה גם אם היא לא צנועה ששם את הידים שלו על העניים בפניה פשוט שלא יסתקל זה ממש מעליב במיוחד אם את צנוע. 

דוסית גאה..אנונימי (פותח)

בקשר למה שרשמת..ישלי שעות שאני צריכה להיות שם שקבעו לי..והשיעור בכלל לא היה בבית כנסת שניקיתי..!! וחוץ מזה שבאמת בד"כ אין שיעורים...אבל שיש חג אז יש..ולא טרחו ליידע אותי..!!

אני חושב שאתה לגמרי טועה... אין כאן הלך רוח פשרניאנונימי (פותח)

כלפי אלימות או תוקפנות כלפי חרדים

מי אמר שההוא היה חרדי??רק אלוקים

וחוצמזה אני לא אשם על חבורה מטומטמת של ערסים..

שטויות, תן קישור לשרשור. אל תדבר סתם.ender13

למגיב: לא יודעת עד כמה תאורים נכונים אבל איך אתה כעדינה

כותב בלשון רבים :"נערים"  "רבנים"  מותקפים"...  איך אתה כותב בסגנון כזה? מקרה אחד ואפילו אם היו לך כמה לא מעידים על הכלל ואיך אתה עוה הכללה לציבורים ששניהם טובים מאוד?! זה לא גורם לאחדות. לא כותבי םבלשון רבים. זה מחלחל לקוראים והם עלולי םלחשוב בטעות בתת מודע שזה קרה הרבה פעמים. זה לא מעיד על הכלל ובכלל מה זה "נערות מותקפות"?! נא לדייק בניסוח. זה לא נשמע יפה אבל איני יודעת איך בדיוק היתה הסיטואציה והתאור אולי קשה מהמציאות...אבל אני מבינה אותה

צריך לברר את העניין לפני שכותבים תגובהאנונימי (פותח)

זו סיטואציה רגישה שצריך לבדוק מה בדיוק העניין

הרב חרדי!! ואין לי שום דבר נגד חרדי ח"ו!!!אנונימי (פותח)

יש דבר נגד השפלה..!! שלא שמו עלי!!..

וואי,ט!הר

אני גם עובדת בזה.

מבינה אותך.

בהצלחה...

איזה עצוב זה תהילול

ולפי דעתי זה ממש ביזוי לתורה שתלמידי חכמים כאלה מתייחסים ככה!!!

דרך ארץ קדמה לתורה - וזה לא משפט שאני המצאתי..

ולגבי מי שכתב על הסיפור עם הנערים הד"לים שהתקיפו חרדים - זה שונה..

פה מדובר ברב! מרב מצפים ליותר!

בואנה תקשיבו...ר-ע-ו-ת

אוקיי לא בקטע של לתקוף או משו'... אני דיי מבינה את העצבים אבל-

היה לי ממש ממש קשה לקרוא את המילים שלך על הרב!

את בעצמך ציינת שהוא רב גדול וחשוב אז מה עם כבודם של תלמידי חכמים??

לבקש מרב ללכת מסביב???? וואוו.... לא הייתי מסוגלת לבקש דבר כזה...

והקטע עם השמירת עיניים? אשריו לגמרי!!! איזה צדיקק!!!!

זה באמת לא נעים שהעוזרים שלו פנו אלייך בצורה כזאת. מבינה לגמרי.

אבל קצת להזהר בכבודם של תלמידי חכמים.

ואגב, זכות גדולה לנקות בית כנסת.! הלוואי עליי!!!

ר-ע-ו-ת!! אנונימי (פותח)

היי..אז דבר ראשון לא ביקשתי מהרב אישית..!! ביקשתי מהעוזרים שלו שבאו ל"פנות " אותי..שבבקשה ילכו מסביב..(שזה בעצם הדרך המקורית והקצרה יותר..)..!! הבנת?!?!.. וחוץ מזה..מה קרה?!?..אנשים גדולים לא יכולים להקשיב לצעירים?!?!..זה לא שהערתי לו משו..רק ביקשתי מהם שיעברו מסביב..!!..לא נראה לי בעיה..!!
בתור אחת שאצלי רבנים גדולים זה דמות לחיקוי ואני מעריצה ומעריכה ת"ח.!! ציפיתי ליחס יותר נחמד..עזבי נחמד..ליחס!!! ולא להתעלמות!!..

תקראי קצת סיפורים על ר' ישראל סלנטר ור' אריה לויןshindov

ותראי איך מתייחסים לבני אדם. הם היו לא פחות צדיקים מזה שאת כל כך דואגת לכבודו.

shindov אז זה אומר שהרב היה בסדר?!?|תוהה|אנונימי (פותח)
זה ממש לא מה שהוא אמר... להיפךצורניקית

הוא התכוון שר' אריה לוין ור' ישראל סלנטר היו לא פחות צדיקים מהרב שבסיפור, ואם הם יכלו להתייחס כמו שצריך לבני אדם, אין שום סיבה שהוא לא יעשה את זה רק בגלל שהוא רב גדול.

ואם כבר אני מדברת אז אני ממש מבינה אותך (האנונימי שפתחה את השרשור), זה כל כך מעצבן כשהופכים אידיאל לדבר מוגזם שפוגע באחרים...

את צודקת לגמרי!!!shindov

חובתך לדרוש התנצלות, אם באמצעות מעסיקייך ואם באמצעות מכתב שתכתבי לו. אל תוותרי גם לפני יום כיפור שיבוא לבקש סליחה. ודרך אגב לכאלה שאינם מעריכים את עבודתך. לא מגיע שתשרתי אותם. אלה שמעסיקים אותך חייבים לדאוג להגן עלייך. גם מפני טיפוסים חסרי מוסר גם אם קוראים להם רב, וגם מאלה הנכנסים לבית הכנסת ומזלזלים בעבודתך. התפילה שלהם לא שווה הרבה. חזקי ואמצי.

להעביר מכתב? ולדאוג שיקבל אותו?ender13

אם את מכירה מישהו שיש לו גישה או שיכול להשיג גישה לרב הזה תעבירי לו מכתב.

תוודאי שהמכתב יגיע אליו ולא אל איזה גבאי.

חשוב שידע מה הוא עשה.

נ.ב.

אם זה מקל עליך, זעמתי בשבילך כשקראתי.

אני בטוח שרוב האנשים פה הרגישו כך.

אני האנונימית הראשונה!!!אנונימי (פותח)

פתחתי ניק חדש..כי אין אנונימי...!!!...
אז..דיברתי על המקרה עם אנשים חברות וכו'..! והרבה הזכירו לי את הפסוק "במידה שאדם מודד,מודדים לו"..(משהו כזה..) (מי שלא הבין זה אומר..איך שאני בווחרת לסלוח לאחרים כך בוחרים לסלוח לי..וההפך חלילה..)..
למרות שאני בטוחה שלא השפלתי אף בנאדם ברמה  כזאת..!! החלטתי לסלוח ולהמשיך הלאה..אני לא רוצה להקפיד על הרב הגדול...זה מרגיש קצת לא נכון..!!.. בכל מקרה תודה לכולם..!!

אשרייך צדיקה.חרותיק
בכל זאת, גם אם זו טעות תמימהender13

יש סיבה שמן השמיים זימנו לו תקלה כזו.

אני מאמין שתעשי לו שירות אם תעבירי לו את מה שהרגשת.

אם תרככי את זה בכך שאת מוחלת לו, מה טוב.

יש כאן שני מגיבי םשכתבו נגד השפלת האחר אבל השפילועדינה

ציבורים שלמים בכתיבה בלשון מכלילה . "רבנים"  נערים" מה זה?! זה סיפור מוזר .מעולם לא שמעצתי על דבר כזה אז למה לכתוב בהכללה?! האם זו טעות תמימה או שזה לא בתום לב ומיועד לגרום לקורא "לחשוב" כאי לושזה קורה כל הזמן?! מי שכותב על "בי ןאדם לחברו" שלא יכתוב על ציבורים שלמים

אשריך שאת מהנעלבין ואינם עולביןמושיקו

ועוד נעלבין מכאלו אנשים שמרוב שמקפידים על המצוות שוכחים את המצוה שכנגד כל התורה "אהבת ישראל".

הכי טוב לדבר עם המעסיק שיביא מפתח או מכשולים וכו' כדי שלא יעברו איפוא ששוטפים.

או שתעשי לבד משול כזה.

בכ"א ללמד עליו זכות על עצם זה שהוא עבר אפשרי (שמשום מה לא יכלו לצאת דרך הפתח השני) אבל לימוד זכות על הפגיעה, מאוד קשה למצוא

כבר שנים שלא הגבתי פה, אבל חייבת-פגזניקית גאה!

את צודקת לחלוטין. ה"בעיה" של הדור שלנו זה שאנחנו נתלים באמונת חכמים ושוכחים שמאחורי כל "חכם" עומד אדם שמחוייב בבן אדם לחברו בדיוק כמונו.

השאלה לפי מה אנחנו מודדים אדם גדול- לפי כמות דפי גמרא שגורסים ביום? חס ושלום, אני לא מזלזלת, אני רק חושבת שכל התורה שאנשים לומדים אמורה רק לגדל אותם כבני אדם, להפוך אותם לאנשים טובים יותר, שיוכלו להאהיב את ד' על הבריות.

התורה ניתנה ע"מ שיהיה "וחי בהם" ולא ע"מ שאנשים יצטנפו בחדרים עם דפי גמרא ויקראו "גדולים" ואז כשהם עוברים עם החבורה שלהם מהשיעור הדגול שהם העבירו, הם מזלזלים בעבודה של ילדה בת 17.

אני כותבת מכאב אישי אמיתי שקורא קריאה נמרצת להפסיק ללכת בעיניים עצומות אחרי רבנים בגלל שהם גדולים או בגלל הזקן הלבן הארוך שלהם [במחילה].

אדם שראוי להקרא רבי, הוא אדם שהתורה היא המנוע של החיים שלו, וברור שכל מה שהוא נפעל בחייו הוא נגזרת של תורה גדולה, של מפגש עם דבר ד', אבל אדם שלא שוכח את הבסיס.

יותר משעצבן אותי המקרה, עיצבן אותי התגובות המתונות של כולם.. היה פה עוול. 

אנונימית יקרה, בשבילך, נתבי את הכוחות שלך למקומות אחרים מהכעס, אבל תפיקי לקחים ממה שנפגשת בו. ואם את אמיצה [אינשאללה] אז לכי דברי עם הרב.. תכתבי לו. 

סליחה על התגובה הנזעמת משהו, כאב אישי עצום בנושא.

היי זאת אני...אנונימי (פותח)

פגזניקית גאה!י ....אני בטוחה שלרב לא הייתה מטרה להשפיל אותי ..אולי היה קצת חוסר יחס..ואולי חוסר שימת לב למקרה..!! אבל בטח שלא בכוונה!! בכל מקרה מסובך לי להגיע אל הרב !!
ו...אנחנו צריכים  ללכת בדרך של הרבנים הם בעצם ה"מנהיגים" של עמ"י....ומותר להם לעשות טעויות..זה לא אומר שהם לא צריכים להיות המנהיגים..!! כמו משה רבינו הוא היה מנהיג..ולפעמים גם חטא..אבל בסה"כ הוא הנבהיג את עמ"י בדרך הישר..!!..

סליחה?! פזמניקית?! אץ כמ ומגיב אחר שהחליט לעכתובעדינה

כאיל ובתום לב בלשון רבים "רבנים"  חבורת"  יוצאים" .אי ךאת מכלילה?! מקרה אחד לא מעיד על הכלל ואני לא יודעת איך במציאות זה היה אבל מעולם לא שמעתי על רב ששם ידיים על העינים וש"חבורתו" אומרת לאישה לזוז, אז תחזרי לפרופורציות ואל תכתבי בלשון רבים. כמו מגיב אחר "רבנים" נערים" מרביצים" לחרדי.. מהכ זה?! אם היה נער לא מנומס זה מעיד על כולם? איך אנשים מכלילים ומשפילים ציבורי םשלמים בו בזמן שהם מדברים נגד השפלות בודדוצת שלא יודעת, סליחה איך הם היו בדיוק אבל אם זה כמו בתאור זה מעליב  אבל בבקשה- לא לתוב בהכללה ולדבר נגד השפלה..

אולי תקבעי איתו פגישה, או תשלחי לו מכתב כי זהאברי

ממש[!!!!!!!!] לא יפה מה שהוא עשה. יש מצב שהוא לא שם לב, זה לא גורע כלום. צריך לידע אותו לפי דעתי.

תאמר ככה גם על תנאים ואמוראים?רק אלוקיםאחרונה

כל אחד נכשל..

ויש בגמרא כמה ביפורים על צדיקים בצורה שאתה לא יכול לחשוב, שנפלו בזה, או שכמעט נפלו..

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך