לא יודעת מאיפה להתחיל, מזה שהיתה לי זכות אדירה עכשיו כדי להציץ לעולם פנימי וקסום של מישי כמוך, או מזה שתכל'ס אני כ"כ מזדהה מעיקרי דברייך?
אשתדל לנסח את עצמי..... וסליחה מראש על האורך.
'מה ההורים רוצים ממני?' שאלה שבטח נמצאת לך בראש כל הזמן ותאמיני לי לא רק לך! בגיל הזה הרצון היחידי שלנו שתכל'ס זה לא בקשה כזאת גדולה, זה להנות בחיים. 'די לא באלי בטוב לשמור עכשיו על האחים הקטנים דווקא שהחברות נפגשות!' או לחילופין 'החצאית הקצרה נראית הרבה יותר יפה מזאתי הארוכה! ומה שלא אלבש אותה כי שיקצה (מזלזל) היא איזה מילימטר מעל הברך?! רוצה להיות גם קצת יפה ולא להיראות איזה דוסה חננה' ועוד מלא.... כי למה מגיע לי שיהיה לי רע? ולמה אני צריכה לחסום את עצמי מההנאות? אם מדובר בהורים שלא מרוצים - ויש להם הרבה יותר נסיון ממני שלזה תכף נגיע. ואם מדובר בזה שזה '?לא מתאים לבת ישראל....'? וכ'ו...
ולכן אני כ"כ מעריצה כל אחד שמתגבר על זה. שכן, למרות הכל שם ת'בגד הצנוע, ולמרות הכל מכבד את ההורים, ולמרות הכל......
אשרייך על כל פיפס הכי קטן שאת עושה לעבר הפסגה לעבר הטופ- הדבר האמיתי.
אז תשמעי, ושיא הלא בקטע של מחנכת למה אני גם ככה כל החיים בכסח על ההורים.... להורים יש יותר נסיון חיים ויותר חכמת חיים! וכן, אולי קשה להאמין אבל הם רוצים אך ורק בטובתנו...אז גם אני וגם את וגם כל אחד אחר הגיע הזמן לקלוט את זה...... לפעמים ההורים באמת לא מבינים אבל ת'כלס בלעדם איפה היינו? באמת....
אז קחי שניה לנשום ואני ממשיכה לנאום.....
לצערי אני לא יכולה להגיד על אחותך בבטחון שהיא אינה מתביישת בך.... כי יכול להיות שכן.... אבל חשבת על זה שיש כאן קצת הרבה מאוד גאווה מצדה?! מזה להתבייש באחותך? איך היא מעזה? אז זה שאת לא בדיוק כמוה זה מצריך בושה? זה שאת לא דוסה או לא דוסה כמוה, זה שהסגנון דבור ולבוש שלך שונה, זה שאת נראית ככה והיא אחרת והעובדה שמעשייך ומחשבותייך לא זהים לשלה... זה כאילו היא באה ואומרת "אני מושלמת ובגלל שאחותי שונה ממשני סימן שהיא לא מושלמת ולכן צריך להתבייש בה....." וכמו שאמרת בטח גם לך יש מה להתבייש בה..... בטח יש תחומים שאת הכי בהם והיא לא....
עוד שניה לנשימה......
די, התבאסתי לשמוע ש"איתו" לא בדיוק מסתדר.... ואאוץ' איזה קשה לך עכשיו עם חברה שלך.... המצב מתוסבך הא?
וואו, תשמעי, מתבגרת טיפוסית.....
אז אני אומרת לך בשיא הכנות, ואני יודעת שהכי קל להגיד והמעשים רק אנשים מדהימים כמוך, יכולים לבצע. תעזבי אותו! הוא פשוט לא בשבילך... וגם לא השני החמוד ההוא.... וזה ששיא האפשר לדבר איתו מרצינות...... הם הורסים לך ת'חיים בסוף לא?
אמן, שיום אחד תקימי בית עם האחד היחיד והמיוחד. ועד אז את שואלת? עד אז תתכונני, כדי שתוכלי להגיע למעמד טהורה וראויה. שהוא יהיה הגבר היחיד בחייך ולא מס' ...
הקב"ה לא מעוניין בך?! אבאל'ה! אין לך מושג כמה הוא אוהב אותך ומחכה לך! ומצדו הוא יחכה גם עוד אלף שנה! אבל לא נותנים לו לחכות. כי ברגע שתכנסי לזרועתיו האוהבות את תדעי כמה את שווה! אז נשמה יקרה כ"כ תרוצי אל אבא! הוא מחכה! לכי דברי איתו! לכי תתפללי אליו! ותנחשי מה! שבועות יהיה גם שנה הבאה.... ועוד לפני זה היה את היום, את הדקה! אז נצלי אותה וסגרי קצת את החמשב ולכי ללמוד משו, לקרוא תהילים! אבא מחכה רק לך!
אני מקנאה בך שאת כזו מיוחדת! ומלאןןן עוד יש לי לומר לך אבל במקום אסכם במשפט אחד: כל עוד הנר דולק אפשר לתקן
אני אשמח לדבר איתך באישי באמת! אני גם ממש רוצה ! אבל את לא חייבת כמובן... אז אני מאמינה בך! ובטוחה שבסוף הכל יסתדר....
פה בשבילך.....