רציתי לשתף אתכם: קראתי הארי פוטר! (לראשונה)אני ירושלמית

סוף סוף התגברתי על הרתיעה שהיתה לי מהרב מכר הזה... וקראתי את הארי פוטר והאסיר מאזבקאן. (השלישי...)

רציתי לראות על מה המהומה, והאם באמת הספרים כ"כ מיוחדים.

אז ככה:

קודם כל אציין שראיתי את שלושת הסרטים הראשונים של הסדרה, כך שהתמצאתי בקורות הספר.

הספר התגלה כספר ילדים חמוד מאד. אני מדגישה ספר ילדים, כי הוא בהחלט לא חורג מההגדרה הזאת לטעמי.

די  נהנתי מהקריאה, וכנראה אמשיך בעוד ספרים של הסדרה. אבל כנראה שאינני ילדה באמת, כי לא הבנתי על מה המהומה.

השפה לא משהו, וגם העלילה די פשוטה, אבל זה אולי בגלל שראיתי את הסרט, ודוקא הסרט תואם את הספר במאוד מאוד, כך שלא ברור לי, למה תמיד אומרים שהספרים פי מאה יותר טובים מהסרטים.

בהשוואה לספרי פנטזיה אחרים, הפנטזיה בספר מאוד פשוטה.

לדעתי, מה שחמוד בעיקר ושובה את הלב, זה ההכרות המתמשכת עם הדמויות, עלילות בית ספריות שיכולות להתאים לכל תלמידי בתי הספר בעולם, והידידות בין הילדים וחיות המחמד. וכמובן גיבור על שתמיד מצליח בסופו של דבר.. זה בהחלט מתכון לילדים...

לסיכום: ספר נחמד, כנראה שאם הייתי בת עשר, הייתי מתלהבת ממנו יותר...

לא כ"כ מסכיםיוסלה קמצן (קדוש?)

קודם כל השלישי הוא עדיין בקלאסיקות ועוד לא מתחיל באמת האקשן אז  הוא לא אינדיקציה 

דבר שני כיוון של לא קראת את אחד ושתים אז את לא הרגשת כנראה את כל המכלול ואת הגאונות של הסופרת 

ושלישית הספרים באמת הרבה יותר טובים מהסרט , הסרט הוא רק דגימה מזערית וקטנטנה ולא משקף אפ' בחצי את הספרים  

לגבי אחד ושתיים, אתה צודק, מה שלא קראתיאני ירושלמית

לא יכול להיות לי מושג לגביו.

רק לאחר שאקרא אוכל לדעת.

אבל הסרט השלישי מקביל כמעט לגמרי לספר. לא זכור לי שהפסדתי בו הפסד משמעותי. בטח יחסית לספרים אחרים שבוימו לסרטים.

יכול להיותיוסלה קמצן (קדוש?)

אבל השלישי הוא לא הכי טוב שלה

הכי טובים הם

במקום הראשון: 7- אוצרת המוות

במקום השני-1-אבן החכמים

ובמקום השלישי-4 - גביע האש

...טוהר.

רק מהסרט החמישי בערך מתחילים לחרוג מהספר...ולגבי-ספר ילדים,למה צפית?לקלאסיקה ספרותית?יש כל מני סגנונות של כתיבה וספרים,המטרה של הספר היא לא השפה הגבוהה וניתוח הרגשות,אל תצפי ממנו להיות נשים קטנות,או-אל תיגע בזמיר- כי הוא לא..זה סגנון שונה,וגאוני בפני עצמו..וכמובן יכול להיות שדעותינו חלוקותחיוךעל טעם וריח..

לפי דעתי, (ולא בטוח שהיא נכונה...)ריעות

אם רואים קודם כל את הסרט, ואח"כ קוראים את הספר, זה שונה מאשר לקרוא את הספר, ואז לראות את הסרט, כי ככה אתה שם לב לפרטים הקטנים שאולי הם לא חשובים... בקיצור, הסתבכתי....

אבל העלילה בספר השלישי באמת הכי פחות טובה, כי היא הכי פחות חשובה לעלילה הכללית.

צודקתיוסלה קמצן (קדוש?)

אם רואים קודם כל את הסרט הוא מצמצם את המבט על הספר

נ.ב. לא ליגוע בהארי פוטר הוא פרה מאוד קדושה

יכול להיות..(לגבי קודם סרט אח"כ ספר..)אני ירושלמית
עבר עריכה על ידי אני ירושלמית בתאריך ח' סיון תשע"ב 23:24

טוב, אני אמשיך לקרוא עוד ספרים בע"ה, ונראה מה יהיו התוצאות...

נ.ב. יוסי שושן, לא הבנת כבר, שאחד ה-תחביבים שלי זה לשחוט פרות קדושות?...חושף שיניים

מזל טובשפרינצה

זה נכון שמהספר הזה הרבה יותר מתלהבים שצעיריםפלש

וואו, הגזמת!אש להבה

אני ממש לא מעלה שסוגדים לספר, אבל אני חושבת שיש בו הרבה יותר מאשר 'ספר ילדים'

כן, מה למשל?אני ירושלמית
איזשהוא קסםשפרינצה

שכנראה באמת יותר חזק בגיל צעיר יותר..

אבל ה"סגירת קצוות" בספר השביעי מעולה, וגם איך שהסיפור מסופר..

הסגירת קצוות לא כזאת מעולה.. נשארו די הרבה חורים.SimplePlan
איזה חורים אם תוכלי לפרטיוסלה קמצן (קדוש?)

מווחה על כבוד הסופרת

אני אגיד לך ת'אמת - אין לי רשימה במוח...SimplePlan

אבל זכור לי שכשקראתי את הספר היו דברים שהיא סגרה באופן מעולה -כמו הסיפור של סנייפ, אבל היו גם כמה דברים שהפריעו לי.
הבעיה - אני ממש לא זוכרת אותם כרגע..

זה בסדר..*1 משועממת*

הסופרת היא אנטישמית מס 3 בעולם..

??שפרינצה

מאיפה המידע?

מהספרים:דניאל!!

6

7

4

1

3

2

היה כאן איזה שירשור קושיות על הארי פוטר ממש ארוך.דביר א.מ

אגב יהי ממש נחמד אם תהיה אפשרות למנהלים לפתוח אותו מחדש כי יש עוד קושיות [טעויות של רוליג ]

וגם חלק מהתשובות לא נכונות [פעם כשזה היה בין הדפים הראשונים ניסיתי להגיב אבל עברו שבועיים]

מוזמן לפתוח חדש..שפרינצה

.

ספרי ההמשך לא כ"כ מתאימים לילדיםאנונימי (פותח)
ברור שכן!!auchv

לאיזה גיל אתה מתכוון כשאת\ה  אומר\ת ילדים?!??

מסכימה איתך שסגנון הכתיבה עצמו לא ברמה הכי גבוהה,מתו"ש

ותכלס גם חסרות בו מאד התפתחויות הדמויות (הארי וחבריו בגיל 18 נשארו מאד דומים לעצמם בגיל 10..)

אבל לבנות עולם אחר לגמרי - זה גאוני. הבתאדם הזאת אשכרה בדתה את כל הפרטים לפרטי פרטים בתוך הראש שלה.. והשילוב של מה ששמענו בספר אחד לדברים ששמענו בספר אחר לעלילה הגיונית מתמשכת - זאת אומנות.

*יש מצב שבגלל שאת כ"כ רגילה לעולם של הספר כברמתו"ש

זה נראה לך נורמלי ורגיל (:

והנה אני שוב מגיחה כאן,אור היום

מבליחה לרגע לפני שאני נעלמת מכאן שוב -

בתור אחת שקראה את הספרים הרבה פעמים (במיוחד את הראשונים, כי כמעט כל פעם שיצא עוד ספר, קראתי שוב את כל הסדרה, ובזמן שחיכיתי עד שייצאו הספרים הבאים, קראתי שוב את הראשונים), זו דעתי:

הספרים באמת קסומים וקוסמים יותר (משחק מילים לא מכוון) לילדים. כשאני קוראת את הספרים עכשיו, הם פחות שובים אותי ממה שהיה פעם. בגיל צעיר יותר, היה להם יותר קסם, משהו שא"א להסביר אותו.

ואחד מהדברים שאני אהבתי זה הסיטואציות שרולינג מתארת, שעם הרבה מהן הזדהיתי ויכולתי להרגיש אותן קרובות אליי- לא כי חוויתי משהו דומה, אלא גם בחוויות שונות... כאילו משהו בתחושות ובמחשבות הרגיש לי זהה. דוגמא קטנה- האמירה של הארי לדמבלדור, בתחילת הספר השישי, שזה פשוט קשה לחשוב שסיריוס לא יכתוב לו יותר (לא מצטטת במדויק). אז לא חוויתי אובדן מקרוב, ברוך ה', אבל התחושה הזו כן חזרה אליי כשנפטרו אנשים מסביבי, והרגשתי קרבה והזדהות לכאב שהמשפחה האבלה חווה, והמשפט הזה עלה לי.

עד כאן חפירה לילית.

*-*H.F.H

לדעתי דווקא הספר השלישי הוא הספר הכי טוב והוא גם הספר שהכי דומה לסרט..

הספר הכי פחות טוב לדעתי הוא החמישי..

השלישי משעמם..אש להבה

השישי הכי טוב!

לדעתי השביעי הכי טוביוסלה קמצן (קדוש?)
הראשון...פשוט הוא הראשון אז הוא הכי יפה!!auchv
הראשון מרוח....אש להבה

השביעי מעולה, אבל אין על השישי!!

איכס!יש לך טעם גרוע מצטערת להודיע!!auchv

הספר נחמד אבל הסרט תודי-זוועת עולם!!

לא צופים בסרט ואחר כך קוראים את הספראנונימי (פותח)

לדעתי, העניין בהארי פוטר נסוב לא סביב עלילות בית ספריות ,

אלא סביב עולם מאגי שלם שיצרה רולינג. הפרטים הקטנים שמתאספים לכדי העולם הזה, מאבדים ערך אם כבר צפית בסרט.

הפנטזיה מאוד פשוטה במובן שזה לא ספר מדע בדיוני למבוגרים שעושה שימוש בחוקים פזיקליים ומתמטיים ומכופף אותם באופן שמצריך חשיבה פרוצדוראלית ומופשטת בשביל להבין. היא לא מאוד פשוטה לעומת זו של טולקין למשל, שעושה שימוש במיתולוגיה. גם ההוביט מיועד לילדים, אלא שהוא רפטטיבי ומלא מלחמות, לא משהו שיצליח בקרב ילדים, אבל כן בקרב מבוגרים צעירים.

אין ספק, שקהל היעד של הארי פוטר הוא ילדים. המבוגרים יכולים להנות כאמור, לא מהעלילות הקטנות, אלא מהתמונה הגדולה דווקא. וזה אובד ברגע שצפית בסרט.

שערים חשמליים

רק רציתי לעדכן: אני אוחזת כבר בספר החמישי...אני ירושלמית

כנראה שבכל זאת יש לי נשמה צעירה...צוחק

תובנות ועידכונים יגיעו בע"ה, בסיום...

הא?!בת נוגה

תיהני!!

ולגבי הודעתך הראשונה -

אין לי כוח לחפור,

אז בקיצור - לדעתי אכן ספר נחמד, כהגדרתך, יצירתי למדי ברעיונות שבו (בעיקר הקטנים והחמודים כמו תחנת 9.75..)

קריא מאד - אבל רק פעם אחת (באיזשהן X שנים..)

כי הכתיבה דלה מידי עכשווית מידי ומיסחרית מידי

מכדי שיהיה תענוג אמיתי  -מעבר לסיפוק הידיעות של מה התרחש הלאה - בקריאה שלו.

מהספר השלישי זה נהיה הרבה יותר טוב..רינת!!!

השביעי ממש לגילאים גדולים.

השלושה הראשונים באמת ספרי ילדים.

את השלושה הראשונים היא כתבה לילדים.ריעות

כשהיא ראתה שגם מבוגרים מתעניינים, היא המשיכה לכתוב ברמה יותר גבוהה.

ירושלמית יקרה-מרב14

אם ראית את הסרטים  אני חושבת שאכלתך אותה- הנאה מהארי פוטר לא תהיה לך.

לא נראה לי שיש מצב שתקראי את הספר ותדמייני משהו שונה מהדמויות והמקומות בסרט- והסרט פשוט גרוע!!! -את רואה את הספר כמו הסרט, אז למה שתאהבי אותו?!

וזו לדעתי גם הסיבה  שאת לא רואה הבדלים עצומים בין הספר לסרט, קראת את הספר עם הסרט בראש..

אני לא ראיתי אף סרט בשלמותו כי נורא עיצבן אותי שהסרט כ"כ שונה מאיך שאני רואה את הדברים.

וחוץ מזה, זה באמת ספר ילדים, ואם קוראים אותו בקריאה בקורתית של מבוגרים "רציתי לראות על מה המהומה"

בספרים האלה צריך אך ורק להנות מהעלילה הכיפית כי אין שם שום עומק אחר!!!

וטוב, זה באמת ספר ילדים....  אני קוראת את הספרים האלה בלי סוף מגיל שמונה, ככה שעכששיו זה גם מין נוסטלגיה כזאת... בתור אחת שנורא אוהבת את הספרים האלה- לא נראה לי שהייתי נהנת לקרוא אותם סתם עכשיו..

בכל מקרה החוסר התלהבות שלך נובע נראה לי בעיקר בגלל הסרטים.

בדיוק סיימתי את הסידרה לפני שבוע... ורציתיאני ירושלמית

להעלות תובנות.

טוב, אז בעיני, הספר הכי חמוד, הוא דוקא הראשון. בו הקסם של האגדה הכי חזק בעיני.

העלילה 'מותחת' ואני שמה אותה במרכאות כי היא מותחת באמת, בעיקר לילדים.. כן, מה לעשות.. בעיני היא כך עד הסוף.

נהנתי מהמשך הקריאה בסדרה, בשל הסיבות שהזכרתי כבר.

הכרתי את הדמויות, וקסם לי אורח חיי החברים בבית הספר, והכי הכי  קסמה לי 'המחילה'... גם הדמות שהכי חיבבתי היא גברת וויזלי...

אין ספק יש בספר כמה רעיונות ממש מתוקים, כמו רשת 'הפלו' 'מכתב צרחן' 'הגיגית' ועוד רבים...

בעיקרו

המשך...אני ירושלמיתאחרונה

בעיקרו של דבר, הספר כספר פנטזיה די בנאלי.

הדמויות העיקריות נחמדות, הדמות של הארי פוטר חביבה אבל כל העניין הזה, עם כוח האהבה שגובר על כוחו של לורד וולדמורט, גובל בהחלט בקטשיות, וגם בניחוח נוצרי.

כמובן דמבלדור, הוא דמות הסבא הטוב, שכולנו היינו רוצים לעצמנו...

הרמיוני היא האינצקלופדיה המהלכת השימושית כ"כ...

וכן הלאה...

אבל בהחלט נהנתי מן הקריאה. היא חמודה ומאווררת כמו שרק ספרי ילדים עשויים לאורר...

האם אקרא אותה שוב? ימים יגידו...

מה שבטוח הספר השביעי הוא הפחות טוב בעיני...

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אאאזז, אחי ואחיותיי אוהבי הספרמקפיצים נטושים

מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?

לא אוהבת את הז'אנרעשב לימון
מכירהמבולבלת מאדדדד

כותב נדיר.

לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת

הערפילאים העידן הראשון מנצח 

סופר הפנטזיה הטוב ביותר שיצא לי לקרואאנונימי (2)
אמביוולנטיצדיק יסוד עלום

בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.

קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...

מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.

מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.

1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור

2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.

3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.

4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע

אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו,  הוא מגלם אומנות ולא אמנות.

הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב

סרטון קומי להמחשה:

רובין הוב לא קראתי, לגבי פטריק רות'פוס,מקפיצים נטושים

המליצו לי ממש,

וקראתי,

ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?

שמע, עניין של טעם...צדיק יסוד עלום

הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.

(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)

וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה

רובין הוב זהב, שינתה לי את החיים לדעתיצדיק יסוד עלום
גם שם הרוח מלא ברמזים...אנונימי (2)

דווקא אחד הדברים שאני אוהב אצל סנדרסון זה שהוא נקי.

לגבי רובין הוב- קראתי חלק, כבד מאד ותרגום מזעזע

😥😥😥צדיק יסוד עלום
עניין של טעם i guess...
מלחמת הנפילים סדרה מומלצת ממשאיגנוטוס פברלאחרונה

בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"

בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה

מנוע בינה מלאכותית לבדיקת תכנים של ספריםווקי טוקי

הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית. 
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'. 
מוזמנים להשתמש: 
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי

כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.

וואו זה אדיר. תודה!שואלת12
בשמחהווקי טוקי

אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.

הוא מסוגל לראות את הסרט?נקדימון
לא, הוא מספק מידע על בסיס מה שמופיע ברחבי הרשת.ווקי טוקיאחרונה
די!!! זה המקום!!! אנשים כנסו, זה בול בשבילכם!!!!ימח שם עראפת
שימו ♥️! אני פותח בזאת תחרות כתיבת סיפורים בנושא - הר הבית

אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!

"אל תירא כי חי הנוער חי וער חשמונאי"דורין השמיני
וואו אחי, אתה בדיליי של שנה אחת בלבד, מהיר!ימח שם עראפת
שמתי לב פשוט עכשיו הפורום חזר והיה לי משעמםדורין השמיני
ספרים דיגיטלייםדם סגול
יש למישהו ספרים חרדיים בקובץ פידיאף?
סיפור על תנור שכונתי וגניבת היונים מהסיר.shl_p
שלום רב,

אני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.

מישהו יודע להפנות אותי למקור?

תודה רבה

זה מופיע בספר אלנקםימח שם עראפתאחרונה
ספרו של עזרא יכין
איך זה שיש רק 2 חנויות קומיקס בכל הארץ!??!יואב גל
גמרו לי על החיים עם המחירים שלהם
❤️יואב גלאחרונה
אני מדבר על קומיקסים מהחברות הגדולות (Marvel, DC)שמדפיסים בכמויות ואני קונה ספר שלהם ב150+ שקלים לפחות.

אולי יעניין אותך