עזרה בהסברת הצניעות לבתי בת ה13אנונימי (פותח)

שלום לכולם ,איך מסבירים לנערה בת 13 את חשיבות הצניעות ,ואיך להתתנהג איתה ?

קצת רקע ,בתי יפה, מרגישה צורך לגלות את נשיותה ,ללבוש קצת חשוף ,אוהבת את החיים חברותית מאוד ולא משהו בלימודים ,זה מפריע לי  בתור אבא ,שבנים  יסתכלו עליה ויכשלו ,ומצד שני אם אני אאסור עליה(וניסתי ) היא תעשה את זה בדווקא מאחורי גבי, נכון שהיא צדיקה בנשמה אך קשה לה שלא להרגיש אשה קטנה ומושכת,

את התשובות אני רוצה מהדעת וההבנה של נערות ולא מבוגרים או בנים .נכון גם אני קורא ספרים ובוגר הסדר ,אבל בטח הבנות מרגישות את הקושי יותר.

השאלות:

היכן עלי להחמיר איתה והיכן לוותר.?

אם אוותר האם זה לא עבירה שלי ,שיסתכלו עליה בנים בחוסר צניעות.?

תודה

אני לא יודעת איך אתה יכול עזור לה בידיוק..fvihgkv

אבל לי תמיד ממש הפריע שביקשו ממני כל הזמן להתלבש צנוע, כי זה מכשיל את הבנים. זה כל כך עצבן אותי שאנחנו צריכות לסבול (וזה באמת לסבול,עם כל העטיפות האלה)בגלל הבנים זה לא ענין אותי וזה התירוץ הכי גרוע שנתנו לי על צניעות אני לא יודעת מי הבת שלך בגלל זה אני גם לא  יכולה כל כך לעזור לך 

(אני ישמח אם אנשים שלא צריכים להגיב לא יגיבו..)

נ.ב

למה הורידו את האננומי?

אין צורך להחמירעדן16

כמו שאתה אומר..היא תעשה מאחורי גבך אם תחמיר..לדעתי תסביר לה את דעתך ותן לה לנהוג איך שהיא רוצה..אני אישית שההורים שלי לחצו עליי עשיתי אנטי..וקצת צורם לי שמה שמפריע לך זה שבנים יפלו בגללה..זה לא נראה לי מה שאמור להניע אותך לשכנע אותה שלא תלך ככה..

אממנושי104

לדעתי בתור הורה - מחנך , יש גבול כלשהוא , שאתה כן אמור לקבוע לה . 

לא צריך להחמיר - מעבר להלכה ..

ההורים שלי , אז עד גיל מסויים הם חינכו אותי , וגם עכשיו - שת'כלס אני עושה מה שאני רוצה , ומתלבשת איך שבאלי , עדיין יש גבולות .. 

יש דברים שברור - שאינמצב אני נכנסת איתם הביתה .. 

אז אולי כדאי שגם תקבע גבולות ..

ואל תחמיר - במה שלא צריך להחמיר .

[אני לא ממש הבנתי ממה למה התכוונת , אבל נגיד גרביים - יש על מי לסמוך שלא צריך ללכת . אז ממש חבל להחמיר בזה .. גם באורך החצאית וזה ..]

בכ"מ - שזה לא יהיה הדוק מידי ולחוץ , שזה גם קצת יבוא מעצמה . 

כי אם לוחצים וזה , אז היא סתם תעשה אנטי , וחבל ..

ותגיד לה , בגלל ההלכה וזה .. אולי כדאי שאמא שלה גם תדבר איתה על זה - ולא אבא ..

בהצלחה

הבהרהאנונימי (פותח)

שתבינו, יש לי יכולת להסביר והסברתי לה על כל מה שאנו יודעים (בת מלך יהלום דרך ה' וכו' וכו' ) אבל בסוף הכי מציק לי שעוברים בכל רגע עבירה שבנים יראו ויכשלו ,היא רוצה שרוולים קצרים מאוד וחצאית עד הברך (בעמידה בלבד )וכך כל החברות שלה .

בקשר לבניםנשמה מאירה

נראה לי שהגישה שלך לא נכונה. לדעתי תדאג לה ולא לבנים שיכשלו. כאשר אתה מדבר אתה תשדר שאתה דואג לה ורק לצניעות שלה. עזוב את הבנים , הם כבר ידאגו לשמירת עיניים שלהם.

מנסיון , כאשר מדברים על שמירת העיניים של הבנים , זה רק גורם לאנטי ולאמירות בסגנון , "שהם ישמרו על העיניים שלהם , למה אני צריכה לסבול ".

יהלום , בת מלך וכל שאר הענינים זה באמת המהות של הצניעות וזה צריך להיות נושא השיחה העיקרי.

דיי מתחברת למה שנושי104 אמרה...תן חיוך....=)

אני חושבת שאתה לא צריך להעיר לה בגיל כזה כבר...

אם אני נגיד, חונכתי על משהו ועכשיו אני בוחרת לא לקיימו - אמא שלי לא תגיד לי להחליף מיד וכאלה.. היא תאמר לי שהיא לא מעירה על צניעות, אני יעשה מה שאני חושבת, אבל היא לא שמחה מזה.

לא שהיא מנסה לעשות לי מצפון..(וגם אם כן-לא עובד לה..) אבל אני יודעת שזה לא בסדר, ואולי יבוא יום ואני אשנה את זה...

ואני חושבת שאם אתה כופה עליה ללכת ככה וככה אז היא תמשיך ללכת ככה, רק "מאחורי הגב שלך"..
אז עדיף שהיא תעשה את זה בידיעה שלכם, ובידיעה שלה שזו לא הדרך שאתם חפצים בה..

ובאמת, צניעות זה משהו שאמור לבוא מהבת עצמה..

אף אחד אחר לא יכול להחדיר לה את זה. אם היא לא תרצה-זה לא יהיה ולא משנה כמה תכפו עליה.

מה שאתה יכול לעשות זה אולי לשבת איתה קצת נגיד בשבת, ללמוד משהו קטן בנושא צניעות.. או סתם להחדיר פעם ב.. כמה דברים..

חשוב שזה לא יבוא ממכם כ"אני לא מסכים לך ללכת כך וכך" אלא "אני לא מרוצה מזה שאת הולכת כך וכך"

זהו בערך..
בהצלחה..

יישר כוח עצום לכולן אתם עוזרות.ועוד שאלהאנונימי (פותח)

יש לה אח בן 11 ,אני רוצה שהוא יגדל בקדושה ,אם היא תעשה מה שבא לה נגיד חולצה פתוחה ,בטוח שהיא תכשיל אותו בראיה אסורה . האם בבית כן לכפות כשהיא לא מסכימה ,ואם לכפות אז באיזו צורה?

לדעתיעדן16

בבית כן לכפות..אבל זה בטוח לא יהיה אותו דבר כמו שהיא תעשה את זה מרצונה..

שאלה מורכבת-חשוב לי שכולם ייכנסו בבקשה*#&למה?!*#&

אני מסכימה עם מה שנאמר פחות או יותר..הנה דעתי בעניין-

קודם כל,תבין שאיך שהיא מתלבשת ומתנהגת זו תוצאה של המון גורמים...ואני לא חושבת שאפילו אחד מהם הוא רע או בא ממקום של להחטיא מישהו,חלילה.

אני חושבת שההסתכלות על לבוש צנוע כדבר שמטרתו "לא להכשיל בנים" היא מוטעית ומעוררת מרדנות ותסכול. במיוחד אם בת, שתמיד יגידו לה להתחשב בבנים הצדיקים והחסודים תראה שזה ממש לא תמיד ככה. (בכל מיני מקרים,שלא אפרט..אבל מתישהו הסיבה הזאת מאבדת מטעמה..)

אני חושבת שחשוב אולי לפנות למורות בבית הספר, בבקשה ליצור אווירה טובה בכיתה סביב הנושא הזה (לא באמת סומכת על המורה שהבנות ילכו צנוע רק בגלל מה שהיא תאמר..אבל שווה נסיון)-ואל תגיד לבת שלך שזה מיוזמתך! היא תתפדח (לדעתי..)

בנוסף, אמא שלה יכולה לדבר איתה על זה?

חשוב מאוד בגיל הזה ליצור אווירה פתוחה עם דמות נשית בוגרת של פתיחות ומענה לקשיים. אם זה יהיה קיים בצורה בריאה-אפשר לדבר על הנושא בכייף ובנעימות-על כל הצדדים של הצניעות, הסיבות, והיתרונות... ולדעתי לא לפחד גם להסביר מתי מותר כן לגלות את הגוף וכד'...במקום "אסור!" "אסור!"-לשדר "סבלנות, יש פה משהו שצריך לשמור עליו.." .

בנוסף, פרט חשוב מאוד-

קביעת כללים מ-א-ו-ד ברורים של מה שנחשב צנוע. לא בכלליות "זה לא צנוע, תתביישי". אלא- "החצאית לא מכסה את הברך שלך, זה נוגד את כללי ההלכה, לכן כדאי שתלבשי משהו אחר שכן יכסה כנדרש". להגדיר את כללי הצניעות בפתיחות ולהעיר בכל פעם מה בדיוק לא בסדר בבגד ספציפי יעזרו לכל הנושא להיות ברור ומוגדר. אל תאמינו לשטויות-ילדים (גם בגילינו) אוהבים מסגרת ברורה.

ועל מה שאמרת-

אני חושבת שכדאי שנודה בעובדות- סביר להניח שהבן שלך ייחשף לבנות חשופות יותר מאשר הבת שלך שיהיה הרבה יותר בעייתי בשבילו לראות אותן. להילחץ סביב השרוולים שלה לא יגונן עליו לתמיד..זה לא עובד ככה.

אישית, שנאתי כשאמרו שאנחנו "יהלומים ולא עגבניות בשוק שכל אחד רואה ולוקח"...זה הציק, זה היה מעצבן וזה גרם לאנטי רציני אצל כמעט כל מי שדיברתי איתה על כך מהשכבה. נכון, אנחנו צריכות לשמור על הגוף שלנו. אבל אנחנו לא רוצות להינעל מאחורי זכוכית! לא בחרנו להיות מושכות ונשיות...תבינו! ההתמודדות הזאת עם הגוף היא בכלל לא פשוטה!

אולי אני כותבת דברים שלא מתאימים לפורום המעורב, אבל אני מרגישה שיש צורך להבהיר-

ילדה קטנה נהפכת פתאום לאשה. זה מפחיד נורא, זה שונה וכל העולם משתנה לה. אני זוכרת איך היה לי דוד צעיר (לא נשוי) שהיה בן בית אצלינו. תמיד הוא היה מדגדג אותי ומרים אותי לשמיים. היינו משחקים ביחד קלפים ועושים תחרויות. מרגע שנהייתי בת תשע-הוא פשוט לא דיבר איתי! אדון אבא יקר, אתה יודע איך זה גרם לי להרגיש???

אני, כילדה קטנה הרגשתי שהעובדה שאני נהפכת לאט לאט בוגרת יותר, שאני נהיית אשה- זה אומר שאני רעה. שיש לי איזו מחלה מידבקת ושמסוכן להתקרב אליי.

פתאום אסור לשחק בריצה וקפיצות עם בני הדודים. פתאום חייבים כל בגד בחנות לבדוק עשר פעמים בכל תנוחה איך הוא יושב על הגוף- צמוד..? שקוף..? קצר..? זועק...? החיים בבת אחת זרקו אותי למציאות מורכבת ומפחידה ששידרה אליי-שהגוף שלי הוא רע! שצריך להסתיר, לכסות! כאילו שאני צריכה להתבייש בו, חלילה...

תודה לאל, ה' נתן לי אמא עם פתיחות ותשובות אמיתיות..לאט לאט היא דיברה איתי..ענתה לכל שאלה והזדהתה עם הקשיים שלי.. דיברתי איתה, שאלתי, בכל פעם עוד קצת ועוד קצת והיא הסבירה לי כמה הלכות הצניעות הן טובות לנו, וממש לא רק בשביל הוד רוממותם הבנים המסכנים..היא עודדה אותי לשוחח עם החברות בכיתה ובשבט וזה עזר. במקום נושא שהתביישנו בו, כל העניין לאט לאט נפתח. השינויים בחיים שלנו היו  משותפים לכל הבנות,וזה בסדר...

אני כותבת את כל זה, כי אני חושבת שלך, כאבא-זה ממש חשוב שתבין. ואם זה לא מדוייק לבת הזאת,אז אולי לבת אחרת.

הנושא הזה רגיש מאוד, ובסה"כ יש לה עוד המון זמן לפתח אשיות משלה ולהקנות הרגלים טובים. הכי חשוב זה ליצור סביבה חיובית ולתת תחושה של עידוד וסימפטיה מהבית.

עד כאן החפירה.

(אשמח לדבר באישי עם כל מי שירצה להגיב..)

יש בזה משהוא כ"כ נכון!!!אופה קטנה

אין ספק שזה גיל מלא בתמיהות וחוסר בהירות סביב הרבה נושאים, ויד תומכת ומלוה צעד אחר צעד שלאט,לאט מכוונת לדרך הנכונה-היא בעיני הדרך האולטמטיבית!!!

לפעמים צריך לחשוב-למה הילד שלי מתנהג בצורה מסויימת...?מה גורם לו לזלזל ב...? לא תמיד הוא ידע בעצמו...[בכל זאת-יש סיבה שקוראים לזה:גיל הטיפשעשרה!! קורץ]

המון בהצלחה ולא להפסיק לשדר אהבה,ובע"ה היא תראה את הדרך הנכונה!

אממ...לפי דעתי אתה יכול להעיר לה, אבל יש גם גבול!!תן חיוך....=)

בבית..?!

בבית לדעתי שתלך איך שבא לה!!

אני, אפילו שמגיעים אלינו שכנים או דודים או כל דבר אחר, אם לא באלי להחליף ת'בדגים-אני נשארת ככה! ומי שמפריע לו-שלא יסתכל!!

סורי, אבל בית זה המקום שלך ואת יכולה ללכת בו איך שבא לך, ובמובן-זו רק דעתי..

אם כל הזמן היא תראה שההורים שלה רק מסתקלים על הפתחאסצתי

של החולצה והאורך של החצאית שהיא לבשה הבוקר זה יגרום לה לעשות דווקא כי גם המבטים אומרים הרבה ממה שאתם חושבים תסבירו לה יפה את מה שאתם חושבים תעמדו על הגבול החובה ויותר מזה תנו לה להחליט בעצמה 

ואם תסבירו לבן את מה שאתם חושבים הוא יבין...

לפי דעתי...ש.מאפושו!

לגבי צניעות-תגביל אותה אבל לא יותר מידי,ואל תוותר זה חשוב שההורים לא מוותרים!

ההורים שלי אישית הגבילו אותי בדברים מסוימים ולא כל כך הקשבתי להם אבל אהבתי שהם לא מוותרים,ועדיין לא!!

ועצה ממש טובה שההורים שלי עשו לי-תגיד לה שאתם יודעים שזה רק גיל ההתבגרות וכי היא רוצה לבחור את הדרך שלה לבד בלי אנשים שידריכו לה מה לעשות,

ולא רק לגבי הצניעות אלא לכל גיל ההתבגרות...

לגבי הלבוש ליד האחים-תודיעו לה שבבית חשוב לכם שהיא תלך בדרך שאתם כהורים בחרתם לחנך...

דוגמא מחיי האישים-יש לי אח שסטה מן הדרך הדתית והורים שלי ביקשו ממנו שבבית יכבד וישים כיפה,וכו'...והוא ממש מכבד!!

קיצר שיהיה המון בהצלחה ויישר כוח!!!

דבר ראשון*חזרזיר*

העניין שאכפת לך, ושאתה מתייעץ, זה מראה שחשוב לך לפעול בצורה חכמה, ו- כל הכבוד!

שנית, לגבי עניין הצניעות-

לדעתי בדרך החיים שיש במשפחה, ובשיחות שכבר הבנתי שהיו לכם, ושאתם עוד עתידים לעשות, ביתך תבין בצורה ברורה מהי דעתכם. וזה חשוב.

לדעתי הכי חשוב שכל הזמן תשתדרו לה - שהיא צריכה לשמור על עצמה לא בגלל הבנים אלא בשביל עצמה.

כי הגוף הזה הוא רק שלה, ודבר חשוב ויפה שומרים כמה שיותר, זה לא אומר שצריך להחנק עם חולצות עם צאוורון וחצאיות מטאטות.

ע"פ ההלכה אפשר מחשוף של שתי הצבעות, וחצאיות כמה סניטמטרים מתחת לברך (10 אאל"ט)

בכ"מ - אולי אתם יכולים ללמוד על הנושא ביחד, אחה"צ. (יש ספרים יפים בנושא, אם תרצה אכתוב בשמחה באישי)

והכי חשוב שלא יבוא מכפייה, זה צריך לבוא מרצונה - אם לא, זה יכול לגרום ליותר אנטי. וגם - היא בגיל שיכולה להיות כוונה במצווה, ואם לא תהיה כוונה והיא לא תתלהב מהעניין חבל על האנרגיות שלכם כהורים ושלה כילדה.

אגב, ממליצה יותר שהאמא תדבר איתה על היושא, ושוב לא לדגע. אני בטוחה שהיא מבינה, ומנסיוני האישי - עוברים דרך בעניין הצניעות, הכל יכול להתההפך..

לגבי לבוש בבית - משפחה זה משפחה! ומשפחה צריכה לקבל בכל מצב, אז אני שוב מזכירה פה את עניין הכפייה, והרצון החזק שלכם, תשתדלו להכיל אותה אבל לשדר לה את הדרך בה אתם רוצים, את הכוונה שעומדת מאחוריי זה, ולבקש לכבד.

אמממ, זהו לבינתיים נראה לי.

שיהיה בהצלחה!

אממ..נועוש=]]!!

תמיד בס"ד

קודם כל,גיל 13 זה עוד גיל די קטן.. אז ברור שהיא מתלבשת ככה מהשפעה של חברה וסביבה בעיקר.

תראה, אתה לא יכול לכפות עליה כי היא תתנגד עוד יותר. מה שכן יש גבולות בסיסים שאתה צריך להציב לה, אבל בעניין של לבוש לא להעיר. מניסיון,זה רק יחמיר את המצב.

כמובן שצריך להראות דוג' אישית - בעיקר הנשים בבית.. ואולי לנסות לפתוח אתזה בבית בעדינות כדי שהיא באמת תבין ת'עניין..

בכולופן,גם בעניין הבן,גבולות וקווים אדומים צריך לקבוע, שבעז"ה יעזרו גם בעניין האח.

זהו.. תיזהר מלהעיר יותר מדי.. זה לא טוב, ולא כדאי

ב"הצלחה.

אני בערך באותו גיל....אנונימי (פותח)

אני בערך בגיל הזה,

אני אוהבת ללבוש ארוך,

אני נותנת עצה,

תציאי לה ללכת לקנות איתך בגדים צנועים תלכי איתה לחנות צנועה ותיקנ משהו צנוע ושהיא אוהבת,

מקווה בישבילכם...

לא יודעת זה לדעתי בלבד אבל...[ודאץ כנס חוצפן]שוקו =)

יש באמת משהו מרגיז בזה שבאים אלייך ואומרים לך

"תשמעי אחותי, את רואה את ההוא שם? את לא רוצה להכשיל אותו נכון? אז תלכי עם ארוך".

כי אם אומרים לי כזה דבר - זה ממש ממריד, מרגיז ומעצבן. 

אבל [וזה הסיבה העיקרית שאני הולכת עם צנוע יש גם את הקטע עם הבנים אבל במחילה הוא פחות חשוב לי...שנזכה בע"ה להפנים] יש את העניין של כבוד, 

תראי אותה - היא הולכת עם מחשוף ומכנסיים קצרות, ויש לה לק ברגליים [בעע], והיא ניראת כמו ברבי, 

ומה רע לה? 

ויש אותה - חולצה סגורה, חצאית ארוכה [כן...נוח לה והיא יפה גם] אולי יותר חם לה לפעמים אבל

ביננו? למי את נותנת יותר כבוד והערכה? לזאת שהולכת כמו פרוצה ומוכרת את עצמה והיו לה 10 חברים?

או לזאת ששומרת על עצמה? 

ביננו? את רוצה שבנים יימשכו אלייך כי הגוף שלך יפה? או כי האישיות שלך יפה? 

את רוצה שיעריכו אותך ויכבדו אותך? תלכי צנוע. 

לא בקשתי שתשימי גרביים, לא בקשתי שהחצאית שלך תיהיה עד לרצפה 

אלא שתראי צנועה, שתשדרי צניעות שהחצאיות יהיו מתחת לברך

[הם לא חייבות להגיע עד לרצפה זה בסדר...] 

שהחולצה לא תראה את הכל, שהשרוולים יהיו שלושתרבי/ארוכים ולא קצרים

בסופו של דבר אנשים יעריכו אותך ויכבדו אותך זה בשביל עצמך ולא בשביל אף אחד אחר...

זה לא נקרא להסתיר, זה נקרא לשמור

אף אחד לא רוצה שתראי מכוערת, צנוע - לא אומר מכוער זה גם יכול להיות יפה

זאת נראה לי החפירה הכי ארוכה שאיי פעם יצא לי לכתוב בערוץ [קולולו כפיים

אבל זה הסיבות שאני חושבת שיותר יקשיבו לה מאשר "לא להחטיא בנים" (אני לא אומרת שזה לא חשוב כן?)

בהצלחה!  

דאץ - אתה, שלא תזלזל פה באף אחד. 

בנות פה פשוט יותר בגילה ויכולות להגיד מנקודת מבט שלהם ולא משל ההורים 

פשוט אל תזלזל (ו"איפה לעזאזל האישה?" עוף מכאן יא שובניסט)

מסכימה לגמריאנונימי (פותח)

חוצמזה-זה אולי קצת פסיכולוגי אבל מי שמחצינה את הגוף שלה זה אומר שאין לה דברים אחרים להראות, ומי שהולכת צנוע-זה בגלל שהיא יודעת שיש לה דברים אחרים חוץ מהגוף להתגאות בהם!

לדעתי לא צריך לדבר רק על צניעות וכו'-כי זה לא רק זה-יש מאחורי זה דברים אחרים כמו לחץ חברתי ובטחון עצמי...(נגיד אם הילדה רוצה ללכת ככה רק בגלל שהיא מפחדת ממה שהחברות שלה יגידו לה או אם היא מרגישה לא שווה אם לא רואים לה את הגוף

סורי אם חפרתי-באמת לא התכוונתי-אבל לא חייבים להתייחס....חיוך

איפה לעזאזל האישה?דאץ

למה היא לא יכולה להסביר ואתה צריך להעזר בילדות בפורומים??

האשה ברוך ה' בסדר, תודה לשואלאנונימי (פותח)

גם לה קשה בעניין ההסברה .אנחנו ביחד , רק היא לא מבינה בפורומים ואני כן. 

יישר כוח למגיבות אתן צדיקות .

לפי דעתי...אבודה!

אל תעיר לה...יש מספיק אנשים שיעשו את זה!

זה באמת נמאס המורים מעירים הרבנים מעירים...יש מספיק אנשים שיעשו את זה!

וגם לפעמים עם הורים יש את הקטע הזה של מרידה...

עם אבא שלי היה מעיר לי הייתי עושה דווקא...

אוווו יפה מצדך ישרכוח!!!ישראלית בנשמה!

על סמך מה שההורים שלי עשו....

אתה צריך לדבר איתה,להסביר לה על כל האיסורים שבצניעות תדבר איתה פתוח אפילו תסביר לה איך הראש שלכם (הבנים) עובד!!! 

כשאתה מדבר איתה תבוא אליה בגישה שאתה רק מסביר ואומר ואתה לא הולך להכריח אותה לעשות את זה אלא להסביר לה את מה שהיא עושה..!

אך עדיין לא לעזוב אותה ולתת לה מה שהיא רוצה,

להעיר לה בקטנה על מחשוף אוו חצאית ממש קצרה!

אני אישית שונאת שמערים לי,הסבירו לי אני מבינה מה ההשלכות ואני יודעת שלפעמים אני יכולה להחטיא אבל עדיין אי אפשר בבום אחד!

אני חושבת שזה תהליך ועם כל צעד מקבלים הבנה ומרגישים שזה לא רק כי כתוב בתורה או שאבא אמר אוו שהכול בגלל הבנים...אלא זה גם בשבילי!

לפי דעתי זה לא עברה שלך!

היא ילדה גדולה ואם היא יודעת ומודעת מה נגרם מכך,זאת רק בעיה שלה...

בינה לבין בורא עולם!

אתה בתור אבא צריך להעביר לה תמסר ולהראות לה שזה רק לטובתה!

בהצלחה!!!!

רק לא לחפור בזה יותר מידי!!תהילול

אל תתעקש איתה יותר מידי..

אבל תסביר לה שזה חשוב לך ושזה מצער אותך..

ואל תזכיר התחשבות בבנים!!

כי זה אומר משו כזה בערך:

בנים אוהבים בנות יפות. אז אם את לא תיהי יפה בנים לא יאהבו אותך..

אז תתלבשי צנוע ואז בנים לא יחשבו שאת יפה ואז הם לא יאהבו אותך..

(כן. אני יודעת שזה לא נכון.. אבל ככה זה מתפרש אצל המון בנות בגיל הזה..)

תזכיר רק תמעלות של זה..

שבנים יותר מעריכים בנות ששומרים על עצמם וכו וכו..

בהצלחה

לדעתי- אסור לכפות ללכת בצניעותילדה סוכר

צניעות זה דבר כלכך פנימי. דבר מאוד אישי ואם לא נתייחס שניה לדעת ההלכה-צניעות אצל כל אחד זה משהו אחר.

אני יגיד לך איך אמא שלי אומרת לי לדוגמא- זה הגוף שלך, את ילדה גדולה, עברת בת מצווה. תתלבשי איך שאת רוצה. (בלי כל קשר לבנים. זה באמת נורא מעצבן שאומרים לך ללכ בצורה חנוקה בשבילך כדי לא להכשיל מישו אחר)

היא כן אומרת לי נגיד את דעתה- אני חושבת שהחצאית הזאת קצרה מידי, או הבגד הזה צמוד מידי לדעתי. ואני מבחינתי- כן חשוב לי לדעת מה היא חושבת. אבל בתכל'ס- אני הולכת לפי ההרגשה שלי. לפי איך שאני מרגישה צנועה וסבבה עם עצמי. אני לא ממש יודעת איך אני הייתי מגיבה בתור הורה במקרה שלך. אבל זאת המציאות אצלי. אז יכול להיות שאולי זה יעזור.. לוידת...

המון הצלחות!!!

חברותאנונימי (פותח)

בגיל הזה השיקול הכי דומיננטי ומשמעותי זה החברה. יותר מההורים, המורות, שיעורי הרבנים ועוד.

אם החברות שלה לובשות לא צנוע - אין הרבה סיכוי לשכנע אותה להיות שונה מחברותיה.

בת בגיל כזה עושה כל שביכולתה כדי להיות חלק מהחברה, ולא להיות אחרת.

האם מסגרת הלימודים בה היא נמצאת תואמת את השקפת העולם הדתית שלכם בבית?

דוגמא אישיתאסצתי

זה דבר הרבה יותר חזק מאשר אלף שיחות מוסר אם אמא שלה הולכת צנוע ומקפידה על זה מאוד זה ישפיע חשוב גם שהאמא הולכת צנוע אבל בכל זאצ נראת אופנתי ויפה אחרת הבת תחשוב שמי שהולך צנוע נראה לא יפה...

יישר כח 

רקעאנונימי (פותח)

אני ואשתי דוסים כאלה צניעות מלאה . בישוב תורני בית ספר תורני , אך לכל ילד יש נשמה מסוג שונה , בתי לא אובהת גבולות ותמיד מנסה דברים מעבר למותר , תמיד שמעה מוזיקה של דוסים רק בשנה האחרונה התחילה לועזי. וכו' ...

לכן ההסברים הרגילים לא מועילים כל כך , כי היא ילדה של "בא לי לא בא לי".

לא פשוט לנו לראותה מתדרדרת רוחנית ,אך אנו מאמינים בה בעתיד יפה .

השאלה על ההווה לכפות צניעות (מינימום מחייב) או לא לכפות ?

גבולות גמישיםמאמע צאדיקה

אני אמנם לא בת עשרה יותר... וגם כשהייתי לא היה לי קשה במיוחד עם בגדים-

אבל כאישה יש לי כמה כיוונים...

כדי לתת לאדם (ולילד) שני סטים של גבולות-

1. הגבול הנורמאטיבי- זה מה שאנחנו עושים, ככה ראוי לעשות.

את זה בד"כ הילדה כבר יודעת- היא מכירה איך אמא שלך\ המורה שלה לובשת, סביר להניח שהיא למדה או תלמד (עם אמא למשל?) הלכות צניעות בלבוש- טפח וכולי....

2. גבול גבולי- את זה לא עוברים- לא כי זה הלכה- אלא כי ככה בני אדם לא מתנהגים. 

לא מדוסיות- אלא מאנושיות.

נראה לי זה גבול שיהיה הרבה יותר חזק לילדה ויישמר גם שכהיא תצא להרפתקאות גבוליות מבחינה הלכתית.

דיבורים ולימוד בתחום הזה? הלכות לבוש בכללי לעמ"י- מה שכתוב גם על גברים. דיבור עם אמא- על מה הבגדים משדרים, מה האוצרות שלך שראוי לשמור לך.

* הגוף שלנו הוא אוצר, הוא דבר יפה- הוא יצירת אלוקים

אין מה להתבייש בו או להחביא אותו

יש מה להיות צנועים בו- לשמור אותו לעצמנו.  לתת לנשמה שלנו לדבר ולא רק לגוף.

* כדאי ללמוד הלכה ברצינות, לא לזרוק משפטים.

אמנם יש דברים שהילדה לא תבין בשלב זה- וכדאי לא ללמד אותה עכשיו כדי שאח"כ היא לא תרגיש שזה חרוש כבר... אבל יש ספרים שבהחלט יתאימו.

כדאי ללמוד את המרכיב היסודי האווביקטיבי של הלכות לבוש לנשים- בלי קשר למי רואה או לא.

כדאי ללמוד ברצינות גם מחשבה- למשל על הכותנות עור של אדם הראשון- מדרשים ופירושים שם

ממליצה על הספר "כותנות אור" -אולי רמה גבוהה לבת שלך עכשיו- אבל טוב שיהיה לכם במוח וטוב שיהיה לה במדף לכש...

וכל הכבוד לכם

לכפות מינימום מחויב...!ש.מאפושו!
לדעתי לא צריך לכפותאנונימי (פותח)

תהיה תקופה של מרד ואז הכל יחזור לטוב

אבל-זה לגמרי תלוי בבנאדם....בדר''כ מורדים בגיל הזה ואז מתחזקים אבל יש כאלה שממשיכים ומתדרדרים יותר ויותר-אז צריך להכיר אותה

ממש יפה אבל שבתור הורים אתם מאמינים בה!! זה מזה חשוב ואני אומרת את זה בתור אחת בערך בגיל שלה, ובלי קשר-(או עם קצת..) דווקא זה שההורים שלי נתנו לי ללכת לקנות בגדים לבד ולא הסתכלו כל שניה בביקורת-יכול להיות שגם בגלל זה אני הולכת כמו שהם רוצים, אבל שוב-יכול להיות שזה קשור אלי אישית ואצלה זה לא ילך...

כל הבנות פהשימעלה

מזרוחנקיות איפה הדתיות איפה?

לאחיות שלי אין (משום מה) בעיה עם זה

מן הסתם יש להן בעיה אבל הן מתעלמות ממנה.אנונימי (פותח)

אם אין להן בעיה-אז הן לא בנות. יכול להיות אבל שזו הדרך שלהן להתמודד-להתעלם...אחלה דרך אבל לא לכולם זה מתאים

סליחה, אני בת 13מישהי.....

ואין לי שום בעיה עם העניין, אז מה - אני לא בת?!

שימעלה.....אני כמעט בטוחה שאתה....ישראלית בנשמה!

לא מודע לבעיות של אחיות שלך!!!!!

חוץ מזה לך תבין...כל עוד אתה לא בת אתה לא תקלוט!!!!

אתה לא קורא עולם קטן?מ. שלום

בדיוק בעולם קטן של שבוע שעבר (במדבר) הופיעה התיחסות לשאלה הזו בדיוק

עיקרי הדברים שנאמרו שם:

הבעיה שלך/של הבת שלך היא לא האם בנים יסתכלו/לא יסתכלו יכשלו/לא יכשלו. זו הבעיה שלהם.

זה ממש לא הנקודה.

הנקודה היא כמו שאמרת נתינת ביטוי לנשיות של בתך באופן בוסרי וטרם זמנו.

זוהי הבעיה הגדולה והפיתרון הוא כשמבינים שרוצים לשמור את הנשיות בטהרתה ולתת לה ביטוי מלא ושלם בעיתו ובזמנו.

כן, וזה גם אומר להתמודד עם היצר (של הבת כמוסבר ולא של הבנים) ולדחות סיפוקים מתוך הבנה שהביטוי הבוסרי והמוחצן של הנשיות רק פוגע בגוף ובעיקר בנפש.

כדאי לקרוא את הדברים במקור בעיקר משום ששם כתבה אותם בת.

לאבא הדואגshila969

לאבא הדואג..

לדעתי- לא צריך לומר לבת מה היא עושה לבנים... לא ללכת בכלל בכיוון הזה . אלא ללכת בכיוון של מה אני רוצהלשדר בבדים שאני לובשת מה המטרה שלי... הרי כל אחת יודעת שבבגדים שלה כמו בדיבור  היא משדרת משהו... מה אני משדרת? מה אני רוצה לשדר... זה יכול לעזור... בהצלחה רבהרבה

אמממ..דעתי בתור נערה... בדמייך חיי

תסביר לה את כל העניין..שהיא בת של מלך,שהיא נסיכה...ונסיכה צריכה לשמור על עצמה ולכבד את עצמהה....אחרת היא לא תוכל להיקרא בת של מלך,ותסביר לה שאם היא רוצה שיכבדו אותה באמת ולא יראו בה כחפץ..היא גם צריכה לכבד את עצמה איכשהוא...ו...עוד משהו תאמר לה שככל שמסתירים את החיצוניות כך גם קורנת החוצה הפנימיות....וזהו ניראלי... פשוט תיקח אותה לשיחה כזאת ותסביר לה את הדברים שאמרתי...

נ.ב..

ניראלי שאם אתה רואה שזה לא הולך..פשוט תן לזמן לעשות את שלו...כי לפעמים שלוקחים לשיחה אז ה-אנטי מתפתח יותר...תפעל לפי איך שאתה יודע שהבת שלך מתנהגת...

בתור אחת שקשה לה קצת עם צניעות....עינב שכמותי

פשוט לא! זה לא אמור לבוא מהנקודה שזה יכשיל בנים וזה....

תסבירו לה מה הגבולות שלכם, אבל תכפו עליה כי אז היא תמרוד!

אני אישית לא סובלת שהההורים שלי אומרין לי "חצאית ארוכה,חולצה סגורה, שרוולים שעוקפים ת'מרפק, ציפרוניים ללאל לק וזה... תנסו להשפיע וזה.... אבל היא מתבגרת ואני חושבת שיש לה ת'זכות לבחור בעצמה איך היא מתלבשת.... עברו השנים שהיא ילדה קטנה וחנכ ואותה מזה לבוש צנוע..... עכשיו זה תלוי בא ואתם יכולים רק לכוון ועזור קצת פה ושם.

כשהייתי בכיתה ח' דיברו איתנו הרבה על צניעותדינוחה

ומה שתפס אותי היו 2 מילים: "כבוד עצמי"אני לא יודעת אם כולם ככה, אבל אני מאז שהבנתי את המשמעות של הכבוד העצמי רק מעלה בקודש (בעז"ה שימשיך)...

אתה יכול גם להגיד לה ש...רבקה הרמן

אם תסתכל על מלכת אנגליה וכל משפחת המלוכה היא תראה שהם מתלבשים צנוע כי הם מכבדים את עצמם!!

בהצלחה!!

אצלי בבית יש את הנקודהבתותי

שמסתובבים המון בנים מגילאים צעירים יחסית עד מבוגרים (אבא שלי רב)

והסבירו לי את הנקודה שליד בנים-אני מסתובבת בצניעות לפי ההלכה, כשאין בנים בבית-אני יכולה להסתובב יותר כללי-אבל עם גבול.

אולי אצלי זה היה שונה כי גם הפחות צנוע היה סגור, ארוך והנקודה הבעייתית הייתה גרביים גם אם אני קמה בבוקר או עוד דקה הולכת לישון ויש בן בבית, או הנקודה שבשטיפת כלים-החולצה מכסה את המרפק לגמרי ולא חצי למרות שאחר כך אני צריכה להחליף חולצה כי היא רטובה.

אבל אולי כדאי לחשוף אותה ליופי שבצניעות-בצורה יותר עקיפה ולא ללכת "ראש בקיר" כשמסבירים לה, ואולי כדאי גם להתייעץ עם אדם שיותר מכיר את המשפחה.

ונקודה שנראה לי חשובה מאוד להפנמה-לא כל מה שאומרים פה יתאים לה, יש את הנקודה של חנוך לנער על פי דרכו-ואם מנסים לעקוף את הדרך-לא סוללים אותה ולא מוציאים ממנה את המכשולים שיש בדרך

בהצלחה

אין לי נסיון אבלבת 30

זוכרת שגם אותי מאוד הרגיז, גם בתור נערה וגם בתור מבוגרת שהטענה היחידה ששמעתי  "לטובת" הצניעות היא חולשתם של הגברים.

זה לא מעמיד אתכם באור כ"כ חיובי... ומעמיד אותנו הנשים בתור מכשול, מה שלא נחמד לנו לחשוב על עצמנו, אפילו אם בתור בוגרת אני מבינה שיש בזה ענין.

הענין הוא לא שאני לא רוצה שיכשלו בגללי. אני לא רוצה להיות אחת כזאת שכולם מסתכלים עליה, כי זה פוגע בי. בראש ובראשונה. אני צריכה להאמין שאני כ"כ יפה, מיוחדת וכו' שאני לא מוכנה שכולם יחשבו עלי, יסתכלו עלי וידברו על מה שלבשתי, מה אני, חפץ? בובת ראווה?

מי שרוצה שיתיחסו אליה בתור אדם ולא בתור חפץ, שגם תתייחס ככה לעצמה...

זה נראה לי הסבר שמתקבל על הדעת גם לילדה בת 13.

עוד דבר, אל תשכח, שבסופו של דבר היא רק בת 13. עם כל החכמה וההבנה, יש דברים שא"א באמת להבין בגיל הזה. יש דברים שאת עומקם מבינים רק אחרי החתונה, למשל. 

צודקת אבל..אנונימי (פותח)

מה לעשות שיש גברים עם מוח חולני.

וכמו אחד שיש לו תאווה לאוכל ועוגות והוא יעבור ליד מאפייה והוא יהיה חייב לקנות בורקס או רוגאלך.

או אחד שמכור לכסף וכל דבר שיתן לו הזדמנות להרוויח הוא יעשה את המולטי השדלות שלו מרוב רצון להיות מיליונר אותו דבר שרואים אשה לא צנועה גלגלי ההורמונים בגוף ובמוח בעיקר משתוללים  וגורמים לנפילות ברוחניות ובגשמיות.

נשים לעולם לא תבנה מה משמעות של הוצאת זרע לבטלה (ונקרא לילד בשמו) שנגרם מהרהורים לא צנועים. אז נכון תגידי שהוא לא חייב להסתכל וכו' ואת צודקת אבל ת'כלס בימינו אנו ובדור הזה שכמעט אין פינה שאין שמץ של זנות. לפחות שאשה תלך נורמלי ולא כמו בחוף הים ואף גרוע מזה.

מעניין שתמיד מראים בהוליווד וכל המתיפיפים למינהם זוגות. שהגבר לבוש בקפידה עם חליפה ארוכה וחנוק בעניבה ולידו האשה חצי ערומה אם לא 90%.  זה נראה נורמלי?

אם גבר ילך ערום ברחוב ישר יעצרו אותו על התערטלות בפומבי ולאשה זה מותר

בקיצור, לא צריך ללכת כמו טאליבן אבל לפחות בצניעות מינימלית שלא תמשוך את העין. כדי שאשה בעצמה לא תרגיש לפחות זולה ושכל אחד צריך לתת בה את מבטו ואחריתו מי ישורנו. 

טוב שלא הפכתן אותנו למפלצות....אנונימי (פותח)

אני לא יודע איך לומר לכן את זה, אבל יש גם גברים שיודעים לעמוד ביצר שלהם ולא להוציא זרע לבטלה.

אה וגם יש לנו עוד קצת עיסוקים, חוץ מלחשוב כל היום על דברים לא צנועים.

כמה דברים...עוד חוזר הניגון

בס"ד

ממרום גילי (18 חיוך) ומנסיוני האישי (גם כמדריכה לשעבר של הגיל הזה), אני רוצה להגיד כמה דברים:

1. זה בדיוק הגיל! זה קורה לכל הבנות (*זהירות הכללה!*) בגיל הזה ברמה כזו או אחרת, וזה ממש לא בהכרח מעיד על מה יהיה בהמשך החיים שלה.

אבל מה שכן יכולה להיות לו השפעה על המשך החיים שלה הוא התגובה שלכם. לדעתי אם תכנסו ללחץ, תחנקו, תענישו וכו', זה רק יגרום לזה להתפרץ יותר. היא צריכה מצד אחד לדעת שהבגדים שהיא לובשת לא מוצאים חן בעיניכם, אבל מצד שני לדעת, להרגיש ולהיות בטוחה שאתם תקבלו כמו שהיא ותאהבו אותה באותה מידה, לא משנה מה. לכן, לדעתי הכי חשוב לא לשדר לחץ מהנושא, אלא לשדר ביטחון ונינוחות.

2. לא לחרוש על הנושא!! אני לא יודעת איך זה במקום שבו היא לומדת, אבל באול' שלי בכל השנתיים של ז'-ח' לא הפסיקו לדבר איתנו על צניעות!!! זה היה נורא! זה הפך את הנושא לשנוא ולעוס. אני לא מתיימרת לומר שזה לא נתן לנו נקודות למחשבה, והבנה יותר רחבה של הנושא, אבל זה גרם לכולנו אנטי במידה מסויימת, במיוחד לבנות שהן קצת יותר מרדניות מטבען. זה כן חשוב לפתוח את הנושא הזה בגיל הזה. אבל צריך מאוד להזהר לא להגזים, לא להפוך את זה להיות ה-נושא.

3. כן להסביר על הצד של הבנים. לא מהכיוון של "את צריכה להיות צנועה כי לבנים אסור לראות אותך לא צנועה", אלא מהכיוון של להבין שראש של בנים לא פועל כמו ראש של בנות. לבנות יש הרבה פחות את יצר המשיכה המינית הגופנית, ובאמת קשה לנו להבין מה זה. כדאי שהיא תבין שכשהיא מסתובבת עם בנים לדוגמה, אז לה זה כיף כי זה שיא הצחוקים, ומגניב, ובנים זה דבר שיא החמוד ומעניין, אבל לבנים שמסתובבים איתה מצטרף ל"כיף" הזה עוד מימד. אני זוכרת שההבנה הזאת נחתה עלי בכיתה ח' כמו סטירת לחי. זה עיצבן אותי מאוד, אבל זה גם זיעזע אותי וגרם לי לרצות להיות יותר צנועה לכבד את עצמי.

4. ברמה היותר פרקטית: כמו שמישהי פה אמרה, כדאי שההגדרות של מה שמבחינתכם נחשב צנוע יהיו ברורות (לדוגמה: שרוול שמכסה את המרפק, חצאית שעוברת את הברך בישיבה, וכו'), אבל לדעתי לא לכפות שום דבר. אם היא לובשת משהו שלדעתכם לא צנוע, אני הייתי מעירה לה בקטנה "החצאית הזאת קצרה עליך מדי לטעמי". אבל לא בנימה של "לכי להחליף אותה מיד!", אלא פשוט שתדע שזה מה שאתם חושבים, ובע"ה בפעם הבאה שהיא תרצה ללבוש אותה היא תחשוב פעמיים (זה לא אומר שהיא לא תלבש אותה שוב). גם אם לדוגמה אמא שלה הולכת איתה לקניות והן מודדות בגדים, האמא יכולה להגיד את דעתה "אני לא אוהבת את החולצה הזאת עליך, היא צמודה מדי לדעתי", אבל בסופו של דבר ההחלטה אם לקנות את הבגד או לא תהיה של הבת בלבד. כלומר, לא לאסור עליה לקנות או ללבוש דברים, אבל שתדע את דעתכם עליהם.

יישר כח! ובהצלחה!

וסליחה אם קצת גלשתי...

במחשבה שניהעוד חוזר הניגון

בס"ד

אני לא בטוחה שזה טוב אפילו להעיר לה בקטנה... אולי כן... לא מצליחה להחליט... אבל שוב, חשוב שזה לא יהפוך להיות אישיו מרכזי ביניכם.

לדעתי הכי חשוב-מתנחלת קטנה=)

שזה לא יגרום לה פשוט לעשות דברים מאחורי גבך...

קודם כל והכי חשוב זה שהיא תרגיש פתוחה לספר לך דברים ולשתף אותך וכן לא להגיע למקום לוחץ ומעיק שיגרום לה להתרחקות.

תנסה להגיע למצב שטוב לכם וכיף לכם ביחד ומתוך זה גם יגיע הרצון שלה לשמח אותך ולגרום לך נחת והיא הרי יודעת איך אתה רוצה שהיא תתלבש.

מותר לך מדי פעם להעיר אבל קצת! ולהזהר ממש שלא להגיע למקום מעיק שיגרום לה למרוד...

מה שכן, אם אתה מרגיש שזה שייך- אז תפרגן לה אם אתה רואה השתפרות!

ובלי קשר לפרגן לה על דברים אחרים...

ולגבי השאלה אם זו עברה שלך- זה ממש לא משנה של מי העברה וזה לא מה שאמור להיות אכפת לך!

ואם זו עברה שלה, אז לא אכפת לך שהיא תתלבש לא צנוע?!

זה תפקידך בתור אבא לדאוג לה (וזה אפילו מצוה)

מקווה שעזרתי!

לא קראתי את כל התגובותאנונימי (פותח)

אז יכול להיות שמישהו כבר אמר את זה

אבל אני חושב שאחד הדברים הכי חשובים שהילדה תרגיש שאתה מגיע ונותן לה עצות

ולא שאתה נותן פקודות מה לעשות ומה לא כי כשהיא מרגישה שאתה רק רוצה לעזור

יהיה לה הרבה יותר קל לקבל ממך

בעולם קטן האחרון לשבועותאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי micmic בתאריך י"א סיון תשע"ב 01:13
עבר עריכה על ידי micmic בתאריך י"א סיון תשע"ב 01:12

שאלה נערה אחת שאלה דומה "המאבק על הסנטימטר"

לדעתי תראה לה את התשובה

אם לא קבלת עולם קטן להלן הקישור

http://www.olam-katan.co.il/all_gilyonot/351.pdf

בכל מקרה תסביר לה את הראש של הבנים כמה הוא יכול להיות לא נקי בעקבות זאת ואיזו סטיגמה יכולה להיות עליה כאחת שאיננה הולכת בצניעות והקלות הראש שיכולה לבוא בעקבות זה.

הדבר אינו המלצה אלא דברים שקיימים במציאות.

אמנם היא מנסה ליראות יפה אבל היופי הוא פנימי היופי החיצוני יכול רק להכשיל לא רק אחרים אלא גם אותה.

זה גיל הטיפשעשרה שבנים מעניין אותם בין השאר רק כדורגל ובנות ולא לצורך קדושה.

בכל מקרה רק תפילות  ונסיון לדוגמא אישית

אני מעוניין לקבל תשובות מהמבט של נשים ונערותאנונימי (פותח)

ולא של בנים .תודה על ההתחשבות .

אני מניחה שכבר די אמרו אבל בכ"זאנונימי (פותח)

אני זוכרת שכשאבא שלי העיר לי על צניעות זה היה הכי מעצבן!!

וחשבתי שזה עוד יותר לא צנוע שהוא מדבר איתי על זה.

ובמיוחד בגלל שהוא עשה זאת לא מתוך כל העומק של הצניעות... אלא פשוט ש"זה לא בסדר איך שאת הולכת"

כשיצא הספר "הצנע לכת" של מרכז הרב (החוברות הקטנות.. מומלץ)

אבא שלי מאוד התלהב ואמר שהם עשו את זה בצורה נפלאה וחידשו לו הרבה...

ז"א אני הבנתי את המסר שלו שאסור לי ללכת ככה כי אני מחטיאה בנים ואת עצמי..

ובאמת לא את העומק והיופי שאח"כ רק בכתה י"ב דיברו איתי על זה(!) וזה ממש מאוחר..

מה שהמורה המקסימה בי"ב אמרה היה ע"פ מקורות, הרב קוק ועוד, ומשהו שאני זוכרת עד היום זה שהיא נתנה דוגמה מחייה,

שיש גיל  שהילד יוצא מהמקלחת ערום ומסתובב כך בבית.. והרבה מקומות יגידו לו "תתביש לך!!! תתלבש."

והיא לא, היא אומרת: "זה יפה! תתכסה!"

ז"א שמה שהכי יפה, אנחנו לא מראים לעיני כל לתצוגה..

אנחנו שומרים טוב טוב ומחכים ואז זה יפרוץ בקדושה במקומות המתאימים לכך.

וככה הילדים שלה גדלים מגיל קטן על צניעות אמיתית, ולא על בושה...

צריך לדעת שעל הנושא הזה צריך לדבר גם בצניעות, וכדאי לחשוב על הדרך שבה זה יכנס ללב בתך, "חנוך לנער עפ"י דרכו..."

עוד נקודה- החברה והאופנה...

אני זוכרת שכשהתחילה האופנה הזאת של חצאיות מעל לברך או עד הברך ממש הצטערתי לראות איך חברות שלי מתחילות לקצר את החצאיות,

הרי כשזה לא היה באופנה הם הלכו צנוע!!

והבנתי שאני מאוד מקפידה על הגבולות שלי, ומשתדלת בכך ולכן גם מבקרת את האופנה.. וןלא לוקחת ישר כל מה שמציעים לי...

והחברות? דוקא יותר מעריכות אותי בגלל שאני עומדת על הגבולות והאמת שאני מאמינה בה...

ומעריכה את ההלכה ורואה אותה כמשהו אמיתי ונכון שיודע הכי טוב בשבילי.

וחשבתי שצריך לחנך מהבית, (וכך חונכתי) לבדוק טוב טוב מה אני לוקחת מהאופנה ומה אני לא מכניסה אלי...

בהצלחה רבה!

נראה שאתה אבא ממש טוב שדואג לבת שלך באמת

ושכוייח שאתה מקשיב לנערות...

זה הכי אמיתי.

צריך להיות ברור שההלכה היא הכי טובה. זה מה שצריך!אנונימי (פותח)
אל תהיה בטוח שהמב אצל חרדיות ימינו יותר טוב.אנונימי (פותח)

במקרים רבים דוקא הן נסחפות אחרי אופנה הוליוודית ונראות הרבה יותר ראוותניות מהדתיות הלאומיות הטובות שהולכות בצניעות ופשטות לא מנקרת עיניים.

דוגמאות יש לרוב:

גרביונים שלא רואים שהם גרביונים מרוב שקיפות

לבוש מצועצע עם חולצת בסיס כי רק לכסות זה מה שחשוב אבל הבגד עצמו יכול להיות מנקר עיניים

עקבים שלא ברור לי איך הן לא נופלות מהן

ובהמשך כשהן נישאות- פאות שכל קשר בינו לבין הופעה צנועה מקרי בהחלט.

והכל בשם ה"מותר להיות יפה, צניעות זה לא כיעור והרב מרשה" אז רוח ההלכה נדחקת למקום האחרון ויש אישור הלכתי.

מה גם שחשוב להדגיש כי צניעות היא מעבר לבגדים, הבגדים הם

ביטוי של הפנימיות. כל ההתחכמויות האלו עם הבגדים מצחיקות ואף מביכות למראה. מה שהכי מביך זה חוסר הצניעות במשפט של חרדית שהכרתי ש- אנחנו החרדיות הכי יפות, יותר מכן, אנחנו משקיעות המון באיפור ושיער וב"מראה הנכון" שזה משפט שמראה על בחורה מאוד צנועה.

אני חושבת שאל תלחצו עליה....באש ובמים

תנו לה ת'זמן שלה ורק תתנו לה דוגמא טובה.... שתושפע לטובה על אמת ולא סתם בשביל ההורים ולברוח מזה ברגע שאפשר.....

לדעתי...בלהבלה123

בתור בת...

תסביר לה שזה טוב גם בשבילה, לא רק בשביל הבנים.

יש צד של אינטימיות אישית. למה כולם צריכים לראות הכל?

שתשמור על עצמה. לא רק בשביל הבנים. בשבילה.

שתבין שהיא בת של מלך, נשמה טהורה, וזה לא מכבד אותה להתלבש בכל צורה שהיא רוצה.

...אחת העם...

אני הייתי חייבת ממש מתישהו למרוד, ובסוף היתה ירידה לצורך עליה,  רק משם התחלתי לעלות.

בדיבור על הנושא - אם יש - אפשר אולי ללכת בכיוון של אנשים שמשפיעים עליה - אבל שעיקר התפקיד שלהם זה לא לחנך כל היום. לדוג' מדריכה, (אם יש) אחות גדולה, וכו'.

כדאי להתייעץ עם הרב ומורה הדרך של משפחתךב.ש.

אתה גם יכול לפנות לחברים מקשיבים שיתנו לך עצה.

אני לא רואה עניין לומר כאן את דעתי.

ספק תראה את תגובתי ספק תפעל לפיה.

ספק ספיקא - לקולא.

בהצלחה רבה!

משהו שקצת מפריע לי..בטוב

אתה מסתכל על בתך כנשית ומושכת...

מפחד שהיא תכשיל את האח.

תוציא קודם כל את המחשבות האלה ממך ומהמשפחה, לא לגרום לתחושה שהאחות מפתה את אביה ואחיה חס וחלילה.(לדעתי  אבא לא אמור לראות את פוטנציאל המשיכה של ביתו ובודאי לא לחשוש שתכשיל את אחיה, חו"ח עריות)

ואגב הדבר הגרוע ביותר להגיד לנערה בגיל הזה זה שהיא עלולה להכשיל בנים כי -

1. היא מאד תמימה ואתה מגלה לה את הכח שלה והיא עלול להשתמשמ בזה וליפול חזק

2. זה ממש לא עושה מוטיבציה להתלבש צנוע.

3. במידה והיא כן אחת שהפחדים עובדים עליה והיא תתחיל לחשוש מכל גבר וזו תהיה הסיבה שלה לצניעות. יהיה לה קשה מאד להשתחרר מזה כשתהי עם בעלה.

בהצלחה

והעצה היחידה שלי עבורך- אל תהיה חרד, קבל את החיים מהצד החי והזורם ולא מצד הפחדים.

אולי להכשיל בראייה אסורה לא ח"ו עריותאנונימי (פותח)

שכחת שגם להסתכל אסור ? וזה שהוא אומר שהיא מושכת זה לא מדבר עליו אלא כלפי אחרים.בקיצור כף זכות

לפי דעתי- (בתור בת)אש להבה

אם היא יפה בכ"מ, אז יסתכלו עליה בכל מצב.

אבל אתה אומר שכשאתה מעיר זה לא עוזר ואפילו מחריף את המצב, אז כמו חלק מקודמי, לפי דעתי פשוט תסביר לה את דעתך, ותן לה לעשות מה שהיא חושבת. תבהיר לה שאתה מתנגד אבל אתה סומך עליה, ובעז"ה זה יעזור...

הערה קטנה- לדעתי מי שצריכה להעיר לה זו האמא.Slow motion

מזתומרת?דרדסבבא

לא לומר לה כלום?

שתעשה מה שבא לה?

אתה אבא שלה!

אתה ואישתך צריכים לחנך אותה ולהבהיר לה שיש רמת צניעות שפחות ממנה לא נכנסים לבית שלכם!

כמובן שגם כדי ללמוד על הנושא

אבל עם כל זה שצניעות זה דבר אישי אז כמו שהיה לא תדליק מחשב בבית בשבת ככה שלא תסתובב שלבוש לא צנוע!!

יו"ש צודק..אש להבה
צודקת. אני בת. אחרת לא הייתי מגיבה פה...Slow motion

באופן אישי, אצלי בבית אף פעם אמא שלי לא העירה לי על הצניעות, רק מורה מטומטמת שדרשה שנלך בגיל ממש קטן עם שרוולים ארכים וזה היה ממש מגעיל מצידה.

בכל מקרה, לי אישית היה אם כבר, יותר נעים שהאמא תעיר ולא האב.

או אפילואם יש אחות גדולה שקשורה אליה. 

אל תתערב....עדנצ'קה

תן לה למצוא את הדרך הנכונה בעצמה...

כשמתחילים לאסור זה מביא לפעולות הפוכות....

מנסיון!

אבל אם לא יהיה אף אחד שיכוון אותה ...דודה שוקו

לכי תדעי לאן היא תדרדר ...

משו יפה שחברה שלי אמרה-חייבס"ית

תסביר לה את זה!

דמיינו שיש בגינה שתי פרחים זהים,  פרח אחד חסוף שאפשר לגעת בו וכו' ופרח שני שמסביבו גדר.

למה אתם הייתם נמשכים יותר? את מה הייתם קוטפים?

אז ברור שאת זה שלא בתוך גדר כי למי יש כוח לטפס וכו'..

אותו דבר הגוף שלנו!!

אם ילכו ברחוב שתי נערות אחת מכנס קצר וגופיה והשניה חצאית צנועה וחולצה צנועה

למה אתם חושבים שאנשים יותר ימשכו?? תחשבו על זה..

הבגדים שלנו שומרים עלינו! ככל שנלבש יותר צנוע יותר יכבדו אותנו ות'גוף שלנו ולא יתקרבו ככה סתם!

בשביל להגיע אלינו צריך מאמץ!

הגדר שומרת על הפרח ,עוטפת אותו שלא יגעו בו! ככה גם הגוף שלנו!!

מקווה שהפנמתם ת'מסר |מרגיש מדריך|

אממ..גברת כפרעליי יקרה-*#&למה?!*#&

אני לא רוצה ללכת צנוע רק בגלל זה..

מנסיון אישי ללכת עם בגדים ארוכים ממש לא בהכרח יגן עלייך מפני בנים שיתעסקו לך עם הגוף..ממש לא!

לצערי זו האמת..

את יודעת איזה משבר אמוני היה לי ברגע שקלטתי את זה?!

לא הולכים עם בגדים ארוכים בגלל בנים-משום סיבה שהיא! זה שזה עניין של כבוד-זה גם כלפיי בנות אחרות,פשוט ככה יותר מכובד!

באמת שנושא הצניעות הוא כל כך רגיש ומורכב מכל כך הרבה גורמים..בנושא הזה אין משפט נכון יותר מאשר "חנוך לנערה- על פי דרכה.." (כן, שיניתי קצת ת'נוסח..). כל אחת שונה ומתחברת לעניין שונה.

אני רואה כמה אתן מתחברות לנושא של לשמור וכו'- אז בסדר,אני אישית לא סובלת את זה. אז אולי באמת הדבר הנכון הוא לחשוף לגישות שונות, ולהיות ערניים לאיזו גישה הכי מתאימה לילדה הספציפית המדוברת, וככה מסבירים את זה.

(אגב, השרשור באמת חשוב מאוד גם לטובת המדריכות (והמדריכים) שבינינו..וסתם ככה להבנה יותר טובה לחיים.

אני עם למה..עדן16אחרונה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך