מישהו פרסם את זה בפייסבוק שלו, ואהבתי מאוד.
למי שאין כח שיזפזפ לאמצע, ילד חרדי בן הכי הרבה 10 מסביר לירון לונדון המלומד כמה דברים שהוא לא מסוגל להבין.
מישהו פרסם את זה בפייסבוק שלו, ואהבתי מאוד.
למי שאין כח שיזפזפ לאמצע, ילד חרדי בן הכי הרבה 10 מסביר לירון לונדון המלומד כמה דברים שהוא לא מסוגל להבין.
אפרת234
יישר כח לילדיםגאהלהיותיהודיהכלומר, בעיני הם מקסימים- אבל לא יודעת איך חילונים יסתכלו על כזה דבר.
א. הוא אמר שגוי זה לא אדם - וזה לא נכון, התורה אומרת להתייחס יפה לכל אדם - גם אם הוא לא יהודי,
אז הוא לא יהודי צריך להתייחס אליו לא יפה?
ב. גם בזמן התורה - אני לא זוכרת בדיוק איזה שבטים אבל שבט אחד למד תורה והשני נלחם - יעני חלוקת תפקידים
וצריך שזה יהיה גם בימנו, ואם נגיע למצב שיהיה יותר חרדים במדינה [המון חילונים משתמטים גם]
מה לעשות עם כל הכאב....חלק מהם יצרכו להתגייס גם.
אבל וואלה!!
הם כאלה חמודים! וואיי ואייי איזה נשמות! 
ממש! כל הכבוד להם!
...ראיתי את הסרטון הזה ביטיוב (ואני בקושי רואה סרטים ביוטיוב...) הוא חדש או מה?
טוב לא משנה לעניננו באמת סרטון יפה!
שוקו, אומנם אני דת"ל אבל אני לומד בישיבה תיכונית והרב שלנו הזכיר את המשפט הבא כמה פעמים:
"אתם(ע"י) קרויים אדם ואין אומות העולם קרויים אדם" אני לא יודע מה המקור שלו אבל אתם מוזמנים לחפש...
בזמן התורה שבט לוי עסק בתורה.
אגב שמתם לב למה שהילד אמר? "יהיה גוג ומגוג ואדום וילחמו על ע"י ויהרגו הרבה"
מי ילחם????????????????
.נקודה למחשבה.
תן חיוך....=)אותי שאלת נכון?
אני דת"ל דתי לאומי.(לא לשעבר)
תן חיוך....=)מכל מקום הבנתו אינה מתמצה בקריאתו בעלמא כלל ועיקר,צריך להבין בדיוק למי המשפט מתייחס ובאיזה מציאות.
תן חיוך....=)בס"ד
ואני אומר את זה בתור אחד שנוסע עם התושבים שם הרבה באוטובוס ומסתובב בעיר הזאת
וסליחה, אבל ירון לונדון הזה מפגר, ואם אני הייתי האבא של הילדים האלה הייתי גאה בהם!!!! איזה ידע איזה עוצמה איזה תשובות!!!!
אני גאה בילדים האלה למרות שהם לא הילדים שלי, למרות שהם חרדים ולמרות מה שהם אמרו על הגוי שהוא לא "אדם".
ילדים נשמות אחד אחד, גאווה לעם היהודי עם הידע הנרחב הזה. בן כמה הילד הזה בסה"כ? וכבר מבין בעניינים כאלה... יש דברים שהוא אמר ששאלתי את עצמי את אותה שאלה של ירון...
ואהבתי את המשפט האחרון של ירון-
מצד אחד הוא לא מאמין שאנחנו בני עם אחד.
מצד שני- היה לו רגש אנושי כלפיהם והוא פשוט רצה לחבק אותם.
אם זה היה סתם גוי שהיה מצטט לו דברים מהברית החדשה/מהקוראן/ספרים אחרים דבילים- הוא לא היה מרגיש ככה. הוא אומר שהוא "מבולבל", כי הוא לא מבין שהרגש האנושי הזה- זה מה שרק יהודים יכולים להרגיש כלפי יהודים, גם עם הדעות שונות.
העלה לי את המורל הלאומי 
לנצל את זה שילד קטן לא תמיד יודע להסביר הכל נכון ויפה
ולשאול אותו שאלות שגם אנשים גדולים יותר יתקשו לענות עליהם לחילוני זה פשוט גועל נפש
למה את האבא הוא לא שאל את השאלות האלה???
זה ממש מסקרן.. ויש לי רימון 
ו- אני לא חושבת שזה לא נכון להביא ילדים קטנים שידברו על זה.. דווקא להיפך- אם הם לא יודעים תשובה כלשהי אתה מבין שהם ילדי.. אבל זה ממש מגניב לראות אתזה!!!
הוא(החילוני) אמר שהוא לא מאמין שהם עם אחד.. אז הילד הסביר לו שהם היו יחד בהר סיני,אז ירון אמר לו שהוא לא היה שם..ןהילד הסביר לו שהנשמה שלו הייתה.. הוא אמר שהוא לא מאמין בקטע של נשמות... הילד שאל אותו אם הוא מסכים איתו ששניהם צאצאים של אברהם אבינו והוא אמר שלא... בקיצור-הוא שאל אותו שאלות שגם אנשים מבוגרים דנים עליהם,ועל הרוב המכריע של השאלות הוא ענה לו ממש יפה,ובצורה מאוד חזקה ומדהימה!! (מאוד כדאי לך לראות בהמשך בכל זאת..) בעיני זה גם קידוש ה' גדול וגם סינגור גדול והארה גדולה על השם שנוצר לחרדים...מדנים!!
אש להבהאבל לא אהבתי שהם אמרו שגוי הוא לא יהודי...
מותק של ילדים!
זה דבר שאני אוהבת אצל החרדים! כבר מגיל צעיר, הם נושמים תורה, יודעים הכל!
חיים את זה!
פשוט מתוקיםםם!!
את המשפט הזה הוא לא היה צריך להגיד!!!אני בטוח שאחרי המשפט הזה מלא חילונים התעצבנו עליו!!
עכשיו כל החילונים בטוחים שאנחנו חושבים שאומות העולם לא נקראים אדם- וזה גורם להם לשנוא אותנו...
יש דברים שלא אומרים בתקשורת!!!-חילול ה'!!!
מה זאת אומרת יכול להיות- אני בטוח שאתה צודק!!!
אבל בכל זאת יש דברים שלא אומרים בטלוויזיה- כי דברים כאלו יגרמו לחילול ה' שלעניות דעתי היא הרבה יותר חמורה!!
יש צורך גם לשקול מה הציבור יבין מהדברים הללו,האם יבין אותם כמו שהם או בצורה מעוותת.
ב.מה שכתבת פה גם אם מדויק אינו מספיק לבדו כדי להבין את יחס היהדות לגוים,ונראה בעיני שבדבריך לאו דווקא ביטאת את ההבנה המוחלטת של הדברים בכללותם,דברים כאלו לומדים בבית המדרש ואין טעם להתדיין בזה כאן.
הדברים הוצאו מהקשרם (כמובן כי ילד אמר אותם אבל מבוגר היה אמור להמשיך את הציטוט),
אם היה ההמשך- שהגויים נקראים בריות אז לא היתה בעיה. כשהמשפט חלקי אז חושבים שהגויים אינם אדם אלא חיה וזה גם לא נכון וגם חילול השם.
אבל יפה בעיני הידע והביטחון של הילדים בגיל כל כך צעיר..
זה יפה שמצליחים ככה לחנך אותם...
שנאה תהומית של הממסד החילוני כלפי המתנחלים (ההתנחלות הכי גדולה בשטחים הכבושים..) ועוד יותר כלפי העולם החרדי.
בלי קשר לאם מה שנאמר מדויק או לא, ברור שירון לונדון ניסה והצליח להוציא את החרדים גזענים, משיחיים הזויים ולא- אקולוגיים בגרוש (מליון טיטולים בשנה..זה באמת די מזעזע..צריך לעבור לרב פעמי..)
א. גוי מטמא במגע ובמשא אבל לא באהל.
ב "אתם קרויים אדם" נאמר מבחינה לאומית, שהגויים כאומות נדמו לדניאל כחיות, והמשיח=ישראל נראה לו כאדם.
כדאי שמלמדים בת"ת יעשו קצת שיעורי בית לפני שמלמדים טעויות, ובודאי שמה שהם אמרו לא יערב לאוזן חילונית.
אלו שאלות לבית המדרש,ואני חושב שהמסקנות שיצאו מכאן לא יהיו נכונות או מדוייקות.
הם סתם מתווכחים על פרטים, ואתה הופך את זה כאילו עלול לצאת מזה משו מסוכן >>
שמעוותים את דברי התורה. הגוי נברא בצלם וגם אם אין דרגתו כדרגת היהודי, חשב להבהיר מהי דרגת "ברייה" ולא להוביל למסקנות שגויות שהופכות את תורה למה שהיא לא.
גוי, חשוב לדעת שאין דרגתו כיהודי. וכל מי שמשווה דין של יהודי וגוי, מסלף את האמת...
בתורה כתוב "אדם" לגבי טומאת אוהל וגוי לא מטמא טומאת אוהל
אבל גוי כן מטמא במגע ובמשא ולא בטומאת אוהל
דתי-לאומי לא היה אומר את זה.
שאומרים שזה מסוכן...
אם אתה מאמין בזה, תלך עם האמת שלך עד הסוף!
למה לפחד אם זה מה שאתה מאמין בו??
בעסקונה הליטאית יש הרבה אנטישמיות צרופה וחיים בשקר בצורה מגעילה.
ובמשפחת קרויזר בפרט...
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!