איך מסבירים את העניין הזה לילדים בני 7?
"איך אתה יודע שמה שכתוב בתנ''ך זה אמת?"לך דומיה תהילה
איך יודעים שזה אמת?אנו
אנחנו יודעים שזה אמת למה כי אנחנו רואים את העוצמה ואת הצורה שבה מדברת התורה וזה מוכיח שהיא חייבית להיות אמת כי אי אפשר לעשות שקר כזה גדול.
אז איך מסבירים את זה לילד נתחיל בהסבר על שקר ומה הקטע הזה של שקר שאינו עובד ואינו נכון ואז נביא את ההכוחת הרגילות כגון מצוות שמיטה שלכאורה היא הבטחה לא הגיונית ולמרות זאת עם שלם מאמין בזה במשך הרבה זמן ואנו ראינו שזה אמיתי כנ"ל מה שהתורה נתניה בפרסיה כדי להוכיח חד פעמית אני קיים אבל להשאיר לנו זכות בחירה
למה רק לילדים בני 7?אווזה.
גמאני לא ממש מאמינה בזה.
מחילה על הבוטות, אבל זה נשמע לי הנפצה אחת גדולה. של מישו ששיעמם לו.
ואני בת 14
יש הוכחות מדעיות...אאלעד
לילדה בת 14....
לילדים קטנים יותר קצת קשה להסביר...
אבל לפעמים שיפורי התנ"ך מושכים אותם באיזה שלב....
אפשר להסביר לו שכמו שהוא מאמין בה' למרות שאין לו הוחכות ברורות...הוא צריך להאמין בזה...כרגע, עד שיגדל..
בני 14 צריכים ללמוד את ספר הכוזרי בצורה רציניתשואף לאור
חבל שאת מדברת כך ועוד בצורה כזו,זה חסר בסיס,ואינני חושב שזה רציני.אם היה לך בירור אמיתי אין שום מציאות בה היית מגיעה למסקנה שזו המצאה של "מישהו ששיעמם לו" ח"ו,לזה לא היית מגיעה מבחינה שכלית.להגיד כך על התורה שהיא המנחילה הבלעדית של תפיסות המוסריות ביותר בעידן המודרני (למרות שכמובן לעידן המודרני יש עוד הרבה מה להוסיף וללמוד מהתורה,היא זו שהוציא את האנושות מהטירוף האלילי של רצח,מיסוד רצח כדבר לגיטמי ועוד ועוד)כמו "לא תגנוב" ו"לא תרצח",ושהאדם נברא בצלם (מכאן התפתחה ה"הומניות") זה בלתי אפשרי בעליל שתגיעי למסקנה כמו שכתבת.וזו דוגמא אחת ועוד מצומצמת.
אני חושב שעלייך ללמוד את ספר הכוזרי ברצינות,חבל שתאבדי את משמעות חייך שלשמה נולדת לעולם בגלל חוסר לימוד בנושאים החשובים הללו,ובמיוחד שנולדת למשפחה שומרת מצוות ויהיה לך פשוט יותר להמשיך בדרך התורה (כמובן שתבררי ותדעי שהיא אמיתית לחלוטין)עם גב ותמיכה מהמשפחה.לי לדוגמא לא הייתה הפריווילגיה.
אוריק,אוסנת
אחלה שאלה.
יפה לך שאת שואלת אותה בגיל 14 - זה אומר עליך רק דברים טובים.
ההתקדמות שלנו בחיים היא ע"י שאלות.
יש את המציאות הבסיסית שאנחנו מכירים, והופ! עולה לנו שאלה עליה.
אחרי שאנחנו מוצאים תשובה שמתיישבת לנו על הלב, אנחנו רואים את המציאות בצורה אמיתית יותר, עמוקה יותר, גדולה יותר.
וזה מוביל אותנו לעשיה וחיים משמעותיים יותר.
אז אשריך שאת שואלת, בעז"ה גם תקבלי תשובה, ומי יתן שזאת לא תהיה השאלה האחרונה שלך.
http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=258084
ממליצה גם על "אמונות" של הרב ישראל הס ו"דע מה שתשיב לעצמך" של הרב זאב קרוב.
ואם תרצי - אני אשמח להיות חלק מהבירור המקסים שלך (כל מה שצריך לעשות זה להשאיר לי הודעה...
).
ת'כלס חשבתי על זה ו-מתנחלת קטנה=)
יש כל כך הרבה עדויות שזה באמת מדהים!!!!
יש כל מיני דברים בקטנה כמו כל מיני אתרים ארכיאולוגים שמצאו בהם שרידים לתקופות תנ"כיות ועדויות לסיפורים שמתוארים בתנ"ך ופשוט רואים איך שזה נכון אחד לאחד!!!
לא נראה לי שמישהו המציא את התנ"ך וטרח ללכת ולהחביא הוכחות לסיפורים שלו, זה פשוט לא הגיוני!!!
ואיך יכול להיות שיש עולם אם אין בורא?? אני לא מצליחה להבין איך יש אנשים אתאיסטים? מילא להאמין בנצרות או באיסלם אבל לא להאמין?? איך יכול להיות עולם כל כך מדהים שלא חסר בו כלום ושנברא מעצמו?
איך אפשר לחיות בידיעה שלא משנה מה תעשה בחיים מילא מתים בסוף??
זה משהו שקשה לקבל אותו ולא נראה לי שיש מישהו שהדברים פשוט ברורים אצלו אבל זה בתהליך...
לי היה מאוד קשה עם זה ועכשיו אני פשוט מרגישה את זה! זה לא משו שאני יכולה לתאר אבל אני פשוט מרגישה שיש ה'!!!
לא מאמינה שילד בן 7 שואל את זה ב-א-מ-ת...אוסנת
מן הסתם הוא פשוט שמע אחרים, אולי אחים גדולים, שואלים את השאלה,
ומכיון שהוא מעריץ אותם ורוצה להדמות להם - גם הוא שואל.
אין לו כלים נפשיים להבין מה זה אומר, ולכן גם לא לקבל תשובה.
אני לא עוסקת בחינוך, אבל אני יכולה לתאר לעצמי מה ההורים המקסימים שלי היו עושים:
1. עונים. הוא לא יבין, זה ישעמם אותו, אבל הוא יבין שיש תשובה. (אגב - זה נכון לגבי כל שאלה שהוא שואל. גם אם מדובר בהסבר פיזיקלי מסובך - תסביר. הוא לא יבין כלום, אבל הוא יבין שאם שואלים, יש תשובות, וככה מחכימים)
2. מחברים אותו לתורה עצמה, לתמימות הראשונה שצריכה להגיע לפני שלב הבירורים החשוב.
פותחים תנ"ך, ומספרים סיפורי האבות.
המפגש החי עם החיים האידיאליים של האבות, לא רק מעניין את הילד, גם גורם לו להזדהות ולרצות להדמות לאותם ענקים.
ואם הוא שואל באמת...
כנראה שלפני שדואגים לפן המחשבתי שלו, צריך לדאוג לבריאות הנפשית שלו.
ילד שמאבד את התמימות בגיל כ"כ צעיר...
נתתי לו תשובה,לך דומיה תהילה
רק העלתי את הנושא לדיון.
המצב לא כזה נורא כפי שאת מתארת. אח שלי קצת שונה מהחברים בגילו,
הוא יותר מרבה לחקור ומעניינים אותו יותר נושאים. זה לא שהוא ''איבד את
התמימות" ואין יותר מדי מה לפחד על הבריאות הנפשית שלו. יצא לו לקרוא
חומרים על דינוזאורים, התקופה הפרה-היסטורית וכו' אז גם השאלה הזאת
עלתה.
אבל תודה על הדאגה...
ח"ו. מצטערת שכך השתמע...אוסנת
קודם הסברתי את הנחת היסוד שלי - הוא לא חשב על השאלה בעצמו.
יתכן ששמע אחים גדולים או קרא אותה במקום כלשהוא.
אני לגמרי פתוחה לאפשרות שאני טועה, אך עדיין חושבת שהוא לא מחובר לשאלה נפשית, ולא מבין לעומק את המשמעות שלה.
יכול להיות, שמשום שמעודדים אותו להיות משכיל, והוא מקבל הערכה רבה על ידיעותיו והעמקתו (שזה הכי נפלא בעולם!) -
הוא רואה את היחס שלכם לשאלה ולבירור בנושא, ולכן שואל גם כן. כדי לזכות בהערכה.
הלוואי עלי שהילדים שלי יהיו כאלה.
ואז הוספתי הערת שוליים - פגשתי ילדים שבאמת שאלו שאלות מהותיות על החיים.
ילדים שעברו לשלב הנערות מוקדם מדי.
שנאלצו להסתכל על החיים בכיתה א' ממבט שכלי יותר, ציני, פסימי. מבחוץ.
מעניין אותי איך אחיך הגיב. האם זה התפתח לדיון, או לבירור, האם זה השפיע עליו מבחינת קיום מצוות וכו'.
האם הרגשת שהוא מפנים את התשובה והיא בונה בו קומה חדשה.
אני חייבת ללכת - אבל חייבת להוסיף -
אני גם הייתי ילדה שהתבגרה יותר מדי מוקדם, שהגיעה לאולפנא עם בירורים שחברות שלי עשו בשירות,
ואני כבר לא כ"כ בטוחה שזה טוב.
אז אני מציבה סימן שאלה על מה שאמרתי קודם - שהלוואי שילדי גם יהיו כך. כלומר, לא בטוח שצריך לחנך לקפיצת מדרגות הזאת.
מעניין אותי לפתוח על זה דיון.
צריך להסביר להם שתורה היא אמת מוחלטתמושיקו
כי אותו ה' שנתן אותה הוא ברא גם את האמת והשקר ואת שאר חוקי העולם
כמה מההסברים שלי אולי זה יעזורשוקו =)
א. ברכות וקללות התגשמו [תפתח לו תנ"ך תראה לו]
ב. אבא שלי סיפר לי לא מזמן שהוא קרא שמצאו גלגלי זהב ושלדים של סוסים מלאים באלמוגים בים סוף [יציאת מצרים וכו' נקודה למחשבה
]
ג. עם שלם היה במעמד הר סיני - עם שלם לא יכול להמציא שטויות נכון?
היו מגלים את זה...היו מיליונים של אנשים שם - ואם עד היום מספרים את זה זה לא הגיוני שזה מומצא
זה נכתב בשעה מאוחרת ואני קרועה אבל פחות או יותר זה מספק ילד בן 7,
תחדד את זה פה ושם אם צריך
לילה טוב נשמות! 
חוץ מהתגובה שמעלי כולם דיברו שטויות.....חסוי123
אנחנו מאמינים ב-ה' כי יש לנו את ההוכחה הכי גדולה שרק יכולה להיות,
שאפילו הנוצרים והמסלמים לא מכחישים אותה,כי הם לא יכולים!!!!!!
התשובה היא שעם שלם ראה את קיומו של ה' בהר סיני והוא מעביר את זה מדור לדור,
ככה שזה לא יכולה להיות שטות שמישהו המציא.....
כמו שאמרתי הנוצרים והמוסלמים רק מכחישים את ההמשך אחרי (ש-ה' עזב אותנו וכו') אבל אי אפשר להכחיש את מעמד הר סיני....
כל העולם מאמין בתנ"ך!!אדם אחד
ויש עדויות היסטוריות, על הדברים שכתובים בו....
ישנה עדות של 600,000 איש שעוברת במסורת,אני77
ואין בעולם אף אחד שמכחיש את קיומה.
אפילו האתאיסטים לא מכחישים שיש עדות, אלא טוענים טענה די טיפשית-שהעדות מומצאת, טענה שאף בית משפט לא היה מקבל, בייחוד כשיש כ"כ הרבה עדים שמתחייבים בצורה כ"כ ברורה, ומקדישים לזה את חייהם.
וכידוע לכולנו במשך הדורות היו עוד עמים חוץ מעם ישראל, שאילו עדותם של עמ"י היתה שיקרית-אותם עמים היו דואגים להודיע את זה ברגע שעם ישראל התחיל להתפרסם בעולם.
הסבר של השאלה והבאת תשובהפלאח
דבר ראשון- היום רוב בעולם חילוני ולכן רוב העולם לא מאמין בתנ"ך(אמנם הנצרות והאסלם מאמינות, אבל הם דתות וחלק מהמודרנה זה החילוניות). צריך להבין- היום המלחמה התיאולוגית(דתית) שלנו היא לא מול דתות אחרות אלא מול החילוניות. למה הם לא מאמינים? יש מושג כזה שנקרא ביקורת המקרא- כלומר לוקחים את המקרא ובוחנים בצורה ביקורתית-מדעית כל פרט ופרט שכתוב שם. הדבר אומר שהם באים מהגישה המדעית שאומרת שהנאמר הוא לא נכון אלא אם כן הוכחת בצורה מדעית אחרת(ד"א במדע לא מתייחסים ככה רק אל המקרא אלא אל כל דבר). ולכן לדוגמא(יש עוד המון דוגמאות, לא נלאה אתכם בדברי הכפירה האלה...) מתי שהם באים לבחון האם הייתה ממלכה גדולה של דוד ושלמה, אז הם משערים עפ"י התנ"ך את הזמן שבה הייתה אמורה להיות הממלכה ובודקים האם יש לנו ממצאים ארכיאולוגים/היסטוריים המעידים על ממלכה גדולה שהתקיימה באותה תקופה, וכאשר הם לא מוצאים ממצאים כאלה אז מילא הם מבטלים את הכתוב ואומרים שלא הייתה כזאת ממלכה, ואם הייתה אז התנ"ך מגזים בהרבה ממה שהיא הייתה באמת(לאחרונה נמצאה באזור בית שמש חרבת כייפא שיכול להיות שהיא מעידה בצורה מסוימת על ממלכה גדולה באזור אך זה נתון במחלוקת וגם אם נניח שזה כן מעיד זה עדיין ממש לא מתקרב להיות הוכחה מוחצת).
לביקורת התנ"ך לענ"ד יש שתי תשובות- אחת מדעית(עד כמה שאפשר בנושא הזה להיות מדעיים) ואחת רעיונית:
תשובה מדעית אז אכן מבחינה מדעית גם עם כל הנסיונות הוכחה(שרובן לא שוות יותר משקל) לא נוכל להוכיח בצורה מוחצת את כל התנ"ך, אך גם מה שלא מספרים לנו חובבי ביקורת התנ"ך הוא שגם אין לנו שום ממצא השולל את התנ"ך. ההפך- יש ממצאים מסוימים המעידים מעל לכל ספק שחלק מסיפורי התנך קרו- לדוג' מצבת מישע, מצבת ישראל, כתובת תל דן ועוד(חפשו בגוגל). לכן אני טוען שביקורת התנ"ך היא לא מדע, כי כל המדע ה"מפואר" הזה כולו בנוי על זה שאין לנו כיום ממצאים המוכיחים הכל, אלא יש חלק המוכיחים אירועים מסוימים, והתיאוריה הזאת היא נתונה להפרכה בדיוק באותה מידה שבה היא מנסה להפריך את התנ"ך. אנשים נוטים להאמין לתאוריה הזאת בגלל שקוראים לה מדע, ומדע נקשר בראש למדעים המדויקים אשר הם מוכחים מעל לכל ספק, אך ביקורת המקרא היא ממש לא מדע מבוסס.
תשובה רעיונית יש הרבה תשובות רעיוניות ואפשר לקרוא על כך בהרבה ספרים אך אני רוצה להביא תשובה מזווית קצת שונה שכמובן מצטרפת לשאר התשובות: בעצם בעומק של שאלת אמיתות התנ"ך נמצאת שאלת אמיתות היהדות(עוד פעם- אני מדבר על הויכוח היהודי-חילוני ולא על הנוצרי-יהודי). כלומר מתוך שנוכיח את זה נוכל להוכיח את זה.
אנו יודעים שלפני כ2000 שנה העם הכי חזק בעולם היה העם הרומאי. זה לא הייתה עוד איזה מלכות באה והולכת, זו הייתה אימפריה בסדרי גודל שהעולם עוד לא חווה. לא סתם המדרש מספר על סולם יעקב שהמלאך הרומאי היה הכי ארוך- העם הרומאי היה נראה נצחי. כיום אין דבר כזה עם רומאי, וזה לא קרה בגלל שרדפו אותו אלא בגלל שככה פועל העולם וככה פועלת ההיסטוריה. לעומת זאת העם היהודי גם היה קיים לפני 2000 שנה, והוא ממש לא היה אמפריה. הוא היה מושפל. העם הזה עבר במשך ה2000 שנה האלה טבחים, פרעות, גירושים, עלילות דם ושואה איומה. כיום העם הזה חי במדינה משלו, בארץ שלו. דבר זה מנוגד לכל חוקי העולם, אין אף סוציולוג(חוקר חברה) שיש לו הסבר אמיתי שיסביר איך העם הזה עדיין נשאר חי. אז לנו כן יש הסבר וזה הכתוב בירמיה "מֵרָחוֹק, יְהוָה נִרְאָה לִי; וְאַהֲבַת עוֹלָם אֲהַבְתִּיךְ, עַל-כֵּן מְשַׁכְתִּיךְ חָסֶד. עוֹד אֶבְנֵךְ וְנִבְנֵית, בְּתוּלַת יִשְׂרָאֵל: עוֹד תַּעְדִּי תֻפַּיִךְ, וְיָצָאת בִּמְחוֹל מְשַׂחֲקִים. עוֹד תִּטְּעִי כְרָמִים, בְּהָרֵי שֹׁמְרוֹן; נָטְעוּ נֹטְעִים, וְחִלֵּלוּ. כִּי יֶשׁ-יוֹם, קָרְאוּ נֹצְרִים בְּהַר אֶפְרָיִם; קוּמוּ וְנַעֲלֶה צִיּוֹן, אֶל-יְהוָה אֱלֹהֵינוּ"(ירמיהו לא' ב'-ד') התנ"ך לא נכתב סתם ע"י אדם, התנ"ך הוא אלהי.
מסבירים שיש הבדל בין לדעת ללהאמין.אנונימי (פותח)אחרונה
גדולתם של בני האדם (הומוסאפיינס) על פני כל היצורים החיים המוכרים לנו עד היום, היא היכולת הקוגניטיבית.
יכולת זו מאפשרת לנו לספר סיפור ולהאמין לנכונותו גם בלי שנהיה עדים לנכונותו.
להיות יהודי, פירושו להאמין בכל הסיפורים המוכרים לנו:
א. שאלוהים האחד והיחיד קיים.
ב. שהוא בחר בנו מכל העמים ונתן לנו את תורתו במעמד הר סיני.
ג.שהייתה בעבר ממלכת ישראל המאוחדת תחת שלטונו של שלמה המלך שגבולותיה הם גבולות ארץ ישראל השלמה.
וכל שאר הסיפורים.
אנחנו לא יודעים שסיפורים אלו הם נכונים, כי אף אחד לא היה כשהם כן או לא קרו וחווה אותם בגוף ראשון,
אבל כיהודים אנחנו מאמינים שהם קרו.
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.