הרב שרלו שוב לטובת המסתננים66
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך י"א סיון תשע"ב 12:20

צאו מסרט הרע שלכם.

הרב שרלו: יש לארח מסתננים בהתנחלויות

במאמר שמפרסם הרב באתר ישיבת ההסדר בפתח תקווה מציין הרב כי אמנם המדינה אינה צריכה לקלוט את כל המסתננים מאפריקה אולם על רקע ההיסטוריה היהודית מוטלת על ישראל החובה לסייע לגר ליתום ולאלמנה

הדפסה
31.05.12 12:56

ראש ישיבת פ"ת, הרב יובל שרלו, אומר במאמר שהוא מפרסם באתר ישיבת ההסדר בפתח תקווה כי בהתנחלויות ובצפון תל אביב יש לשאת בנטל המסתננים ולארח אותם בישובים ובכלל הערים בישראל. "אין זה הוגן כי האחריות לכך מוטלת על דרום תל אביב, ומקומות אחרים ששם מתקבצים המהגרים. גם ההתנחלויות צריכות לשאת בעול הזה; גם צפון תל אביב; גם כל המקומות במדינת ישראל. הטלת האחריות על מקומות מסוימים בלבד נוגדת את כל תפישת ההלכה בדבר שוויון נשיאה בנטל, ואי ניצול שכבות מצוקה בצורה לא הוגנת. על כך דיברו הנביאים עוד ועוד, בכל ההקשרים של צדק חברתי",

הרב שרלו: יש לארח מסתננים בהתנחלויות
  פלאש90

בנוגע לעצם הכנסת המסתננים לישראל אומר הרב שרלו כי "הכלל היסודי בדיני ממונות ומכאן אני משליך למדיניות מדינה היא "שלך קודם לשל כל אדם". לאמור: עיקרון המדיניות צריך להתבסס על כך שחובתה הראשונית של מדינה היא לדאוג לטובת אזרחיה ורווחתם, וזוהי נקודת המוצא של כל מדיניות. כלל זה מחייב את השלטון לדאוג בראש ובראשונה לטובת אזרחי מדינת ישראל, ולהגן עליהם מפני זרם כיבוש של מהגרים, ואם אכן הידיעות בדבר המצב הבריאותי שלהם המסכן אותנו נכונות – על אחת כמה וכמה".

אולם מציין הרב כי "כלל זה אינו מטיף לאגואיסטיות ואינו בונה חומה בין האדם היהודי ובין שכנו, או בין המדינה היהודית ובין העולם כולו. לאחר ההכרה בגרעין הקיומי היסודי וב"שלך" – מוטלת חובה על האדם הפרטי להיפתח: להיפתח כלפי העני, הגר, היתום, האלמנה, המקדש (מעשרות לשבט לוי), המשימות הלאומיות (גיוס) וכדו'. אולם כל אלה מתוך הרחבת מעגלים, ולא מתוך ביטול גרעין הקיום האישי. הדבר נכון גם ביחס למדיניות מדינה יהודית, שחובה עליה להרחיב מעגלים".

לאור זאת קובע הרב שרלו, "עמדתי היא שכיום מוטל עלינו גם להתחשב בהיסטוריה המיוחדת שלנו, ובכך שבפנינו נעלו את שערי העולם, ואנו יודעים מה משמעות נעילת השערים. אני למד את זה מפשוטו של מקרא "וגר לא תונה ולא תלחצנו, ואתם ידעתם את נפש הגר כי גרים הייתם בארץ מצרים" (ופסוקים נוספים רבים), לאמור: מי שהיה גר בארץ מצרים – חייב לנהוג בצורה אחרת כלפי מי שעובר את אותה חוויה עתה. אדגיש כי זה לא מקור הלכתי, אולם בעיני הוא מקור יסודי מאוד מאוד להבנת דרכה של תורה".

לא שמעת שהזמני כמה הביתה לשבת? מרדכי

להקצות מיטות ב"ישיבת" פתח תקווהצעיר רענן

לסודנים וסודאניות... 

כן, אני חושבת שהוא עדיין רב!תן חיוך....=)

לא מסכימה עם כל הדיעות שלו. אבל הוא רב.

אני רק רוצה לאחל לך ולכל החבר'ה שאיתך, שכשתגיעו למעלה-אמן שישארו לכם קצת זכויות עם כל הזבל שאתם מוציאים מהפה על רבנים!!

אמן!אני17
אפילו לא נכנסתי אז אין מושג איזה רב זה אבל אני יכול לנחש.
ואני מוחה על ביזוי כבוד תלמידי חכמים!
אתה לא יודע לקרוא, וגם העיתונאי לאמשה

הוא לא כתב שצריך לארח אותם ביישובים, אלא שהמדינה צריכה לגבש מדיניות בנושא הזה, ואם להחליט לקבל אותם - אז כולם צריכים לשאת בנטל.

לא צריך להסכים איתו, אבל מכאן ועד לזלזל הדרך קצת ארוכה...

לכן גם סגרתם את האפשרות לכתוב תגובות על הכתבה66
עבר עריכה על ידי 66 בתאריך י"א סיון תשע"ב 12:39

עליו??

אני מוחה בשום פנים ואופן אני לא קורא לו הרב ואל תכתוב בשמי סתם דברים.

לא נראה לך תמחוק.

חחחח קודם שיהיה לנו מקום אחרי זה מסתננים..רק אלוקים
אתה יודע משהו?ענבל
בס"ד

אתם שם באר"מ כל הזמן בוכים שיש לכם פרובוקטורים, אבל מה אתם בנוגה?
למה הבאת את זה לפה? כדי ללגלג עלינו?

אני גם לא ממש מחזיקה ממנו כרב אבל סתם על העקרון של לבוא בכוונה ולעצבן.
תפסיק. זה לא מוסיף לאף אחד.
אני לא אלך אחרי פסקיו של הרב יובל שרלוחית הברזל

אבל אחרי הכל הוא רב?

והוא פוסק הרבה דברים שישנם רבנים שלא מעיזים להתמודד עם שאלות מהסוגים שהוא נשאל.

ואם באמת תעשו בדיקה לגבי הפסיקות שלו, תגלו שברוב המקומות ישנם הרבה רבנים שמסכימים איתו, אבל לא אומרים את זה בקול.

וגם, כן תתפלאו! ישלו הרבה חומרות, שמשום מה אנשים לא ?רוצים ?לשמוע אותם.

אז דבר ראשון, הוא רב שמוכן להתמודד עם שאלות קשות

דבר שני, הוא לא דעת יחיד ברוב הפסיקות שלו

ודבר שלישי, שלא תעלו בדעתכם שאני הולך ע"פ פסקיו, לי ברוך השם יש רב שאני הולך על פיו

מה זה הביזוי כבוד תחי"ם הזה?!!?הסנה-בועראחרונה

פשוט תתביישו לכם. 

במקום לפתוח דיון מכובד-

על איך אנחנו מתמודדים עם הבעיה של הפליטים שמסתננים, לפתוח שרשור שמבזה רב. יפה, ממש יפה. 

---

ברור שמה שהולך בדרום ת"א זה זוועת עולם וא"א להמשיך ככה.

אבל להגיד "לגרש את כולם" ואז בשיעורי הסטוריה להתעצבן על מדינות אירופה שסגרו את השערים בפנינו... ממ. קצת צבוע. 

להעלים עין זו אחת דרכי ההתמודדויות הכי גרועות... בטח עם הבעיה הזו. 

--

באמת שאני מרחמת קצת על מה שקורה פה, 

כי כמה עבודת ה' צריכה להיות פגומה בשיל ככה לזלזל במישהו שנושא עליו את התורה, גם אם לא מסכימים עם הדרך שלו... 

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך