מוזיקה לועזית בעד או נגד ?אנונימי (פותח)

האם שמיעת מוזיקה לועזית מקלקלת רוחנית ,סינון או איסור מוחלט מה דעתכם? האם מאז שהתחלתם לשמוע לועזי ירד לכם החשק להתפלל?

מקלקלת..שירה100

אני יודעת שיותר כיף לשמוע מוזיקה לועזית כי היא רוב הפעמים יותר איכותית..(לפחות לדעתי.. )

אבל לי ברור שהיא שוחקת והורסת את הנפש..

דברים בתת מודע שמתפשטים אח"כ על כל צורת החיים...

הרב אבינר אומר שזה איסור מוחלט...

ולא נראה לי שזה מוחלט שמי ששומע לועזי יורד לו החשק להתפלל...

אבל זה בהחלט משפיע בכללי...

שומעת גם לועזי ולא מוריד את החשק להתפלל!!!ש.מאפושו!

כאני באמת רוצה להתפלל כלום לא יפריע לי!

בקשר לקלקול-תלוי איזה שירים לועזים אתה שומע,וזה גם קשור לאיזה שירים בשפה העברית את שומע!!!

קיצר אני לא מתנגדת!!

ברור שמשפיע לרעה - אין שום ספקאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי yerushalayim בתאריך י"ג סיון תשע"ב 09:14

אם ההשפעה היתה מיידית ואחת שתיים יורד החשק להתפלל אז לא היתה בחירה חופשית כ ו ל ם לא היו מקשיבים למוסיקה לועזית.

אך אל תחשבו שאם מרגישים שהכל כרגיל זה באמת כך...

יש רב בניו יורק שגדל עם מוסיקה לועזית והיה לו קשה להפסיק כי הוא בעצמו מוסיקאי. אמרו לו וקרא שההשפעה עצומה ולימוד התורה והבנתה מאוד מוגבל בגלל שהוא שומע מוסיקה לועזית.

אחרי שהפסיק אמר שהלימוד וההבנה שלו גדלו מאוד.

ג ם כשהמילים ממש לא נוראיות עדיין הנשמה שלנו "מתחברת" לנשמה של הזמר/ת - תחשבו ה ר ב ה אם אתם רוצים שנשמתכם היהודית והטהורה תתחבר למשהו כל כך לא כשר שישפיע עליה

אני אישית נגד ואני לא שומע (רק חסידי!!!)מרדכי

בס"ד

בכל מקרה -

בגלל שאין לי כוח כל פעם מחדש לכתוב את זה, אז כאן יש משהו שרשמתי בנידון בשנה שעברה. 

אהבתי את המודעות SimplePlan
לא בעד ולא נגד! אבל לא השפיע עליי בכלל!תן חיוך....=)
לא...אני ממש לא חושבת שיש קשר!!!!ישראלית בנשמה!

סתם דוגמא הייתי שומעת המוון מוזיקה לועזית...

ולא יודעת למה בחודש האחרון דיי הפסקתי לשמוע בכללי!

והרגשתי ירידה בקטע של תפילות....

אני לא חושבת שזה אסור!

תלוי אם מבינים על מה השיר(לא בקטע של אהבה...בקטע של דת!)

יש מצב שיהיה שיר על נצרות וכו'....

כל הקטע של ההשפעה זה שטויות... יש אולי בעיה במיליםרק אלוקים

וזה משו אחר לגמרי..

מה שאמרו על התקלקלות זה, שפשוט ילד שרוצה להתקלקל שומע כאלה שירים בגלל שהוא רוצה להרגיש "גבר".

אני אישית שומע רק שירים שאני יודע מה הם אומרים..

לא מסכימה..זה נותן איזשהו מקום של קצב אחר~באמונה~

בחים..וברור לי לחלוטין שזה משפיע!! כל דבר שאנחנו עושים משפיע והמון פעמים בתת מודע ואז באים רצונות ומחשבות שלולא  זה לא היינו מגיעים אליהם.

בעיקרון מותר לשמוע עם הזמר והשיר נקיים.רעות :)

רוב השירים הלועזיים וניראלי גם מה שאתה מתכוון הם לא עונים על הקריטריונים הנ"ל. וזה בהחלט משפיע על כל אחד!!!!! יש יותר ויש פחות אבל זה בהחלט משפיע. ולא כולם רואים תוצאות מייד וזה גם לא חייב להתבטא דווקא בחוסר רצון להתפלל.

ואני שומעת, אבל אני משתדלת רק שירים שאני מבינה מה הם אומרים והמילים שלהם יחסית נקיות.

זה תלוי בשיררפאל תן חיוך

כי שירה היא תפילה אם זו שירה אמיתית אם לא אתה בעצם משנה את צורת התפילה.

דגמאות לדברים טובים

"המכביסט"

לאברהם פריד יש כמה שירים באנגלית

וגם ליעקב שוואקי יש כמה.

לבין לבין:[לא מכיר הרבה}

goodbye sr 71הוא דווקא בסדר אם אתה לוקח את המילים ומבין אותם אבל עדין משנה טיפהוצריך לבדוק כל שיר כזה בנפרד

לא בכלל לא

{לא מכיר מה שראיתי לא טוב יצאתי ושכחתי כי לא עניין אותי}

נגד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!גאהלהיותיהודיה

עוד סימן קריאה אחדצחקן
מזיק?
מסכימה לגבי יעקב שוואקי ואברהם פריד!אחי
תלוי בשיר ובזמרעץ על מים
עד כמה הם נקיים אני לא שומעת כי אני אוהבת שירים בעברית בלבד.
מה זה לועזית?באש ובמים

יענו, למי איכפת מהקטע של הלועזית?! איכפת מהקטע של מה השיר! אם זה שיר הלא לרוח הדת אז זה בכלל לא משנה אם זה בעברית, לועזית או ג'יבריש! אם השיר הוא בסדר אז שוב, זה לא משנה השפה!

וכן, זה ממש משפיע על הנשמה ועל קרבתנו לה'! יכול להיות שזה בתת מודע ולא מרגישים את זה..... אבל זה כ"כ משפיע שאין לכם מושג!

בעיקרון נגד....אדם אחד

לא כל כך מהקטע ההלכתי....

די, כאילו, סוג של עניין עקרוני. בעיקר כשאתה שומע סתם לכיף....

הרי יש לך את המוזיקה שלנו, המוזיקה בעברית, מוזיקה ישראלית. אז תשמע אותה!

למה ללכת רחוק? אתה לא מאמין במוזיקה שלך?....

יש חריגים. יכול להיות שיש איזה שיר יפה, ואז סבבה... יותר עניין אישי.

זהו.

תלוי איזה...אורושקה...

אני משתדלת מאוד לא לשמוע מוזיקה לועזית אבל בנות כיתתי שומעות ולפעמים אני מוצאת את עצמי מזמזמת את זה בלי לשים לב...מה שאומר שזה משפיע עליינו גם בלי לשים לב!!!

יש מוזיקה לועזית מגעילה ויש מוזיקה פחות נוראית- יש מוזיקה לועזית עם מילים מגעילות שאני יודעת שחברות שלי שומעות אותה ולא מבינות כי זה באנגלית אבל אני שכן מבינה אנגלית מבינה ומזדעזעת!!!

אני לא אומרת שכ המוזיקות ככה אבל הרבה!

וחוצמיזה- מה העניין לשמוע מוזיקה בלי להבין את המילים??????

טוב... מקווה שעניתי על השאלה בערך...

אורושקה

מה הבעיה במוזיקה לועזית?עינב שכמותי

היא יפה ונעימה לאוזן....

תשאירו ת'שרשור למעלה, אין לי זמן עכשיו לענותחרותיק

אבל יש לי הרבה מה לענות..!!

שבת שלום!!

לא רואה בזה בעיהאבודה!
מוזיקה לועזית?ענבל

בס"ד

יש גם חסידי לועזי...

בוא נגיד ככה, חסידי לועזי אני שומעת ואוהבת.

לועזי אחר אני משתדלת שלא.

שירים נכנסים לנשמה גם אם לא מרגישים ומחקרים מוכיחים שהם משפיעים!

למשל ילדים ששמעו שירי דכאון בעיקר היו מועדים יותר למצבי דכאון קשים.

יש סיפורים על ילדים שהתאבדו וגילו שהם שמעו שירים כאלה של זמרים שהתאבדו או שירים דכאוניים.

זמר מכניס חלק מהנשמה שלו לגוף, ואנחנו סופגים את החלק הזה.

הבעיה במוזיקה לועזית זה לא השפה, זה התוכן.

(יותר נכון, זה לא רק השפה... אני מעדיפה שירים בעברית יותר אבל שומעת גם באנגלית מעט.)

באותה מידה שאני לא ממליצה על המוזיקה הלועזית הלא חסידית אני גם לא ממליצה על אייל גולן או על משה פרץ.

התוכן כמעט זהה..

תלוי. בעיקרון עדיף שלא...אבללללשוקו =)

לפעמים שאני שומעת כי זה שירים שאני אוהבת [וכן אני יודעת שזה לא טוב]

אם זה שירים דתיים של יהודים - שומעת

אם זה שירים ישנים נאיבים כאלה - גם שומעת
אם זה שירים של היום...אבל לא משהו גס או יותר מידי על אהבה שומעת -

אבל משתדלת שלא.. 

ואני יודעת שהרוב לא תומכים בזה...זה באמת יכול לקלקל

כעיקרוןמתנחל מקדומים

רבנים אומרים שזה מקלקל את הנפש

אני אפעם לא הרגשתי קילקול או איזה נזק...

לא יודע, יכול להיות.

צריך לבחון את זה בעצמך ולראות אם זה מזיק~באמונה~

לך או לא.

יכול מאוד להיות שגם מוזיקה לא לועזית בהכרח עושה לך רע..

בעיקרון מוזיקה לועזית היא לא ממש המקום שלנו..הרי את לא מסכימה אם הדרך של הגויים לא? את מקיימת עולם בצורה אחרת אז למה את ניזונה מהם?? מה זה שונה מלהתנהג כמוהם? ואולי גם את זה אנחנו עושים לצערי. יש לנו משמעות אחרת בהסתכלות על החיים על השירה והמנגינות..מה המקורות שמשפיעים עלינו אז מבחינתי הקטע של המוזיקה לא שונה בהרבה..כך נאה לי בכל אופן..לט

רבי נחמן כתב שזה מזיק לעבודת ה' !לשמוח

כשהמנגן הוא אדם לא כשר,  הניגון שלו מזיק לעבודת ה'.

מוסיקה זאת שפה בפני עצמה לללא שום קשר למילים שלהעוד מישהי

בס"ד

מוסיקה היא שפה שמתרגמת רגשות, אמונות, תחושות ותובנות לצלילים.

המוסיקה יוצאת מהמקום הפנימי ביותר בנפש היוצר, ולכן נכנסת למקום הפנימי  ביותר אצל השומע.

מוסיקה מחברת בין הנפשות, ומביאה את האדם למקום שממנו היא באה.

מוסיקה שנוצרה בטהרה, ובאה ממקום טהור בנפש, תביא אדם למקום טהור בנפשו שלו, מוסיקה יכולה גם להוריד אדם למקום טמא אם שמה היא נוצרה.

כאמור מוסיקה היא שפה שמעבירה את המסר היישר לתוך הנפש, היא לא נתקלת בכלל בבורר הפנימי שיש לנו בפני מסרים.

כאשר אדם קורא משהו, הוא מבין את הנקרא, ובאם יש לו הסתייגויות הוא מנתח ולא מקבל את המסר שקרא עליו.\

לעיתים קריאה של דברים הפוכי מהשקפתך יכולים אף להעצים עוד יותר את מה שאתה מאמין, הפוך ממה שקראת.

במוסיקה היות והמסר לא מתלבש במילים, אלא נשאר כרגש, המסר משפיע ישירות מבלי שהשומע יכול לבקר או לסנן את המסר הזה.

כולנו יודעים ששמיעת מנגינה עצובה עושה אותנו באותם רגעים עצובים מעט, מוסיקה בעלת מקצב אחר מקפיצה וגורמת לנו לרקוד, ומחקרים הוכיחו שמוסיקה של מוצרט משפרת השגים במתמתיקה.

המוסיקה משפיעה ובצורה מיידית, ללא שיש לנו בחירה על אופן השפעתה עליינו.

הבחירה היחידה שלנו היא אם לשמוע את המוסיקה הזאת או לא.

לכן לפני ששומעים מוסיקה כדאי לחשוב מי כתב אותה? האם היא נכתבה בטהרה? האם היוצר שלה הוא אדם שאני מעוניין לקבל ממנו מסר רגשי ללא סינון? וכן בקדושה, ניגונים שכתבו צדיקים, וכ' (יש הרבה ניגונים חסידיים,צ שנכתבו על ידי אדמורים שונים) בכוחם לנקות את הנפש, לפתוח את הלב לתפילה, לעורר תשובה וכ'.

אז כדאי לבחון למי ולמה אנחנו מתחברים....

לא ניראה לי משנהנומי ילדתי

לפי דעתי לא משנה אם לועזי או לא זה די תלוי בסוג המוזיקה, ואצלי זה בכלל לא התקשר איכשו לתפילה... אבל כל אחד יעשה מה שהוא חושב.

יפה!! כתבת במקומי!חרותיק

תודה

יש שיר אהבה לועזיאנונימי (פותח)

שאני מאוד אוהב ולא מפסיק לשיר אותו , ממש נדבק לי למוח.הכל בגלל מישהי מהסניף שכאילו אני אשיר לה את זה ואז נתחתן אי"ה .(היא לא יודעת ) זה מבלבל לי את המוח מלעשות?????...?...??.

מה? אתה רציני?ענבל

בס"ד

"הכל בגלל מישהי מהסניף שכאילו אני אשיר לה את זה ואז נתחתן אי"ה"

זה לא היה רציני נכון?

אם זה היה רציני אז דבר ראשון שעליך לעשות זה להוציא אותה מהראש ואז תחזור אלינו.

וואו...הרגת בן מלך......~~..לב אדום.

יא'רומנטיקן..

אבל בזרימה אחי... איך שבא לך....

אני לא שומעת כי אני לא אוהבת,אש להבה

אבל אני גם חושבת שיש משהו יותר משפיע מאשר שירים בעיברית, לו'ידעת להסביר...

שירים לעוזיים שנכתבים ע"י גויים כיום ברובם המוחלטשואף לאור

מזוהמים בעליל,כל שכן שירי אהבה של גוים,אתה צריך להתנתק מדברים כאלו,ומעבר לכך להבין שזה לא הגיל ולא המקום.המטרה שלנו היא להקים בית בישראל ולהתחתן עם אותה אחת / אחד ולכן להתפזר אחר אחרות ואחרים אסור ולא ראוי אפילו מבחינת הנאמנות לאותה אישה שתתחתן בעתיד עמה בעז"ה.בלהתפזר אין הכונה בפגישות ראויות וצנועות לשם נישואין בגיל המתאים.

מקלקלת! (ואפילו מאוד)אחי

אלא אם כן זה חסידי מאוד

ת'כלס הרוב לא מבינים מה זה מוזיקה לועזית...אברי

יש לי חבר שפעם נכנס לבית מדרש שר קללות...[זה היה אחד השירים הפופולארים בגלגל"צ] אני בעקרון לא שומע... אני חושב שזה לא יפה... חוץ מאיימי מקדולנד..  שהיא... זה סוף הדרך!!!

אותי זה הרס!!!!אביתר

ברור שזה הורס שאני בעצמי מנגן על אורגן וקלרינט מטווורף אני מאלתר תוך שנייה תוים שאני מנגן שירים לא קדושים אנייוצא ממן ריקנות ושירי קודש הנשמה שלי עולה וזה וואחד נכון!!!

ברור שלועזי יש רמה מנגינות מגניבות אבל טסור לשכוח אנחנו יהודים ויש לנונפש יהודית והיא צריכה לקבל את הסיפוק שלה ואגב כשאנחנו לא מספקים אותהבמיוחד בגיל הזה שהנפש גדלה ולכן הרבה מגישים ריקנות עצבות או זתם דחדוך...כן צריך לספק אותתה והמוזיקה שהיאבמיוחד עכשיו מצרךהכיחשוב צריך להיזהר כי המוזיקה הלכה ונעלמה!!!(רוק,פופ,ראפ,טראנס,לועזי חלאס חופר!!!)

המנגינות האמתיות הכי יפות הם של החסידים שלא התקלקלו!!!

אוהב את היהדות!!!

בעד - אחלה מוזיקה....פעמיים חי
אולי היא מקלקלת קצת אבל...אהבתישראלניקית

כשאנשים מקשיבים למזרחי שלא בדיוק נקי זה אותו דבר כמו 

לועזי!

היא שיא המקלקלת! לא שאני לא שומעת....אפרת234
עבר עריכה על ידי אפרת234 בתאריך י"ד סיון תשע"ב 18:41

אבל היא ממש הורסת! ילשי חברות שממש התקלקלו בגלל זה....

נגד מה הקטע אם אתה במילא לא מביןידיד
כל כך כל הורסת, אתם לא מבינים בכלל כמה..רוש לילה.

היום אני במצב שבו אני שומעת רק לועזית. אני יודעת שאני הורסת את הנשמה שלי ולמרות זאת קשה לי להפסיק. כל כך קשה.

בהתחלה זה עוד היה בסדר, שמעתי ולא הושפעתי. אבל אז נכנסתי לחוק ריקודי זומבה, למי שמכיר כאן זומבה אז הוא יודע שהריקודים הם עם שירים בספרדית, וכידוע בספרד שרים מאד מאד מאד גס. אולי לא הבנתי את המילים, אבל הנשמה שלי הבינה מעולה.

ואחרי כמעט שנה שאני רוקדת ויודעת את כל השירים בעל פה מבלי להבין מילה-

אני כל כך כל כך למטה... הדרדרתי מאד.

אני ממליצה לכם לא להתקרב ללועזית. כי גם אנגלית זה כמו ספרדית. בדיוק אותו דבר.

שה' ישמור אותנו.

אני אישית יודעת שזה השפיע עלי,תרשיש

אבל לא יותר ממוזיקה מקולקלת בעברית...

זה ממש תלוי בשיר, כמו שכבר אמרו,

ויש שירים בלועזית עם משמעות מדהימה,

ושירים בעברית- שלא נדע...

מה הבעיה במוזיקה לועזית?אנונימי (פותח)אחרונה

איזו בעיה יש? אני אפילו לא תמיד מבין את המילים ואז, גם אם זה מילים לא טובות אני לא יודע.

הקצב והאוירה של השירים האלה הרבה יותר יפה.

אני אישית לא מרגיש שזה מפריע או הורס לי משהו

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך