זה נכון שרק אחרי שיש לך חברה טובה אתה מגלה בה פתאום את כל החסרונות?יש לי חברה טובה כבר 5 שנים, ופתאום עכשיו כשאני מסתכלת עליה, אני מגלה המון חסרונות! ברור שאני ישלים איתם כי אני לא חושבת לעזוב חברה טובה,(מה עוד שבמצב כרגע בכיתה שלי אין כמעיט אפשרות למצוא חברה טובה, כי כולם כבר מסודרות בזוגות) אבל אני גם מרגישה שהיא קצת מתחברת לחברות אחרות וטיפה עוזבת אותי, לא יודעת למה. נגיד היום היה לנו איזה יום כיף, בפארק מים, ופתאום אני רואה שהחברה הזאתי הלכה כבר עם עוד כמה חברות (ואני אמרתי לה שתחכה לי)אז בסוף כל הזמן הייתי עם חברות אחרות. ובסוף היום כשפגשתי אותה אמרתי לה שממש נעלבתי שהיא הלכה בלעדי, אז היא אמרה לי את בכלל הלכת לפנינו, אז אמרתי לה אני לא הלכתי לפניכם, אני חיפשתי אותך ואת החברות האחרות ולא מצאתי אז הבנתי שהלכתם, והיא אומרת לי שהיא ראתה הולכת אותי עם עוד כמה בנות, אז שאלתי אותה למה היא לא קראה לי? והיא לא ידעה מה לענות, וזה רק דוגמא לעוד מקרים....
אני צריכה עזרה אנשים, אני מבולבלת...
ולכן כמה שזה מעצבן וזה מעצבן מאד- היא לא חייבת לחכות לך, מה שכן אסור לה לשקר לך... מה שאני רוצה להגיד זה לא שהיא צודקת ואת לא אלא שכדאי תמיד לדעת שאין לך שום מחויבות לחברות שלך ולהם אין אליך!! כלומר יש ציפיות בסיסיות ששני הצדדים רוצים לעמוד בהם וזה בעצם הבסיס לחברות אבל אם אחד הצדדים לא רוצה לעמוד בציפיות של השני-במידה והוא לא פוגע בו- זאת זכותו!! זכותה של חברתך לחפש חברות אחרות למרות שזה בטח לא נעים לך והמלצתי הכנה זה גם לך- להרחיב את הקשרים שלך עם עוד בנות... לא טוב להיות מחויבת לחברה אחת אף פעם וכמו שאמרו חכמים-"אל תשים את כל הביצים בסל אחד" כן! זה חשוב שיהיה חברות טובות ואולי גם אחת יותר מכולן אבל לא באופן מוחלט... יכול להיות שאיפה שאת נמצאת כרגע זה נשמע לך קשה ואולי אפילו בלתי אפשרי אבל אני כמעט מוכנה להבטיח לך שכשתסתכלי אחורה תראי שזה פשוט נכון!!