שאלה לבנות בפורום!אנונימי (פותח)

נניח שיצאתן עם מישהו תקופה והכל ככה נראה טוב רמה דתית גבוהה כראוי, מגלים סודות והכל

ופתאום הוא מגלה לכן שיש לו בעיה. שהוא אמנם מנסה להתמודד עימה אבל לעיתים קרובות אינו מצליח, יש להדגיש שהוא באמת מעוניין לצאת מזה, לעניינו- הבחור נופל לאתרי זימה.... האם אתן חותכות את הקשר מיד? או שתמשיכו?

קיצר מה תעשו?

כי עברו רק חמש דקות אולי??כבשת החורף

ואין לי מושג מה הייתי עושה.

כדי שתעבוד על מידת הסבלנות <צ>נקודה למחשבה
עבר עריכה על ידי לרגע1 בתאריך ט"ו סיון תשע"ב 19:02

ובקשר לשאלה שלך.. אין לי תשובה..

חשבתי על זה שוב..

אני רק יודעת שסור מרע ועשה טוב זה לא דבר פשוט.. אם זו ממש התמכרות הייתי מדרבנת אותו ללכת לטיפול..

זה לא אומר שהייתי נשארת איתו..

איך אנחנו אומרים כל בוקר.. שלא תביאני לידי ניסיון..

הלוואי ושנהיה יותר מודעים לעצמו ולהיבנות מכל הקידמה הטכנולוגיה והמידע הנגיש ולא להיהרס!

ווואו בהחלט שאלה לא פשוטה.הללוהו

דבר ראשון הייתי אומרת כל הכבוד על הגילוי, לא כל אחד היה מודה...

ולעצם השאלה אין לי תשובה, אבל אני הייתי מתייעצת עם אנשים שאולי מבינים, או הצליחו להתגבר על זה אם זה בכלל אפשרי...

שיהיה בהצלחה!!

לא בטוח שזה תמיד נכון לספרליבי ער
אם הוא בעבודה על זה וזה לא ימשיך זה סתם ישים אותה במקום שכל הזמן חושד ולא רגוע . וגם קשה להעריך את האדם ככה.

אחרי חתונה זה משהו אחר.

ולפני ,כמו שנאמר שיטפל בזה מהשורש כמה שאפשר ושישתדל לא להגיע למצב של קשר ונישואין תוך כדי...

ו...כאן היתי גם אומרת שפשוט יתרחק מאינטרנט לחלוטין.
חבל שזה יהרוס לו אפשרות להתחתן.
אם הוא מודיע סימן שהוא מתכוון להמשיך בזה..?ליבי ער
זה ברור ועבודה שלו עם עצמו. ושינסה לפתור, להתייעץ להעזר עם צריך.
לא היה לי פשוט לשמוע כזה דבר.
זה נק' מאוד קשה להכלה. ולי אישית היה מאוד קשה להמשיך ולהתמודד עם זה.
סליחה, זה לא מתוך ביקורת.
בכנות, היה לי מאוד קשה לשמוע ולהמשיך.
אני לא עונה לך כ"כ על השאלה,ננשמה!

אלא חושבת רק שלפני שהוא רוצה להתקדם לקראת להקים בית,
הוא צריך לעבוד על עצמ ולקבל ייעוץ והכוונה, כדי להצליח לצאת מזה!!
[ואני ח"ו לא מתיימרת לומר שזה פשוט או קל!..]

ורק אז להפגש עם מישהי למטרות חתונה והקמת בית..
ובאיזה שהוא שלב לומר לה שבעבר זה היה..

אבל כל עוד זה משהו שקיים, שממשיך.. בעייתי מאד!

הצלחות ובשורות טובות בע"ה.

תלויens62

אם זה משהו שקרה באופן חד פעמי או כמה פעמים ספורות, לא הייתי עושה מזה ענין. זה קורה להרבה בחורים היום לצערינו וזה הרבה יותר נפוץ ממה שאנחנו חושבים.

אבל אם זה קרה לו  הרבה פעמים, הייתי מתייעצת עם רב מה לעשות כי זה לא פשוט. 

אתרים לא צנועים, מעבר לזה שזה לא צנוע וכו גם מכניסים לראש דברים שממש לא בריא שיהיו בראש וזה יקשה עם הבחור לבנות אחר כך קשר זוגי נכון כי הוא בהכרח יהיה מאד משופע ממה שהוא ראה באנטרנט.

אני משתדלת לכתוב בצורה כמה שיותר זהירה אבל חשוב שאותו הבחור יבין שמה שהוא רואה באתרים האלה זה לא רק לא צנוע, זה תמונות ומראות שממש מעוותות את המציאות וגם אם הוא יפסיק לגלוש לשם,זה יקשה עליו בעתיד בקשר זוגי.

אולי אפילו הייתי מייעצת לו ללכת לאיזשהוא טיפול להתמכרות. משהו כזה.

לא פשוט.

בעיקרון כן לחתוך ומידים...

בתור מי שלא גדלה בחברה דתית אני יודעת שזה יכול להיות ממש רע

אבל תלוי עד כמה זימה- כל מקרה לגופו

אני חושב שלא ממש מודעים פה להיקף הבעיה..י'צעיר

לפי מה שהבנתי מאינטרנט רימון ומהרב יהושע שפירא (ככה זכור לי) זה לא אנשים בודדים שנופלים בעניין, אלא המכה היא רצינית וכוללת את רוב הבנים (ואני לא מעז להכליל יותר מזה)

יכול להיות שהרוב לא מגלים את זה לפני החתונה, ולכן נראה שנדיר יהיה לצאת עם מישהו בבעיה כזאת.

אבל צריך לבדוק, אולי רוב הגברים פשוט מגלים את זה אחרי החתונה?

רוב הבנים?? באמת עד כדי כך?ים...

הדבר לא פשוט בכלל.שי"מ

בכל הספרים מדברים שפגם הברית הוא הכי קשה אז אחד נופל באינטרנט ואחד טוב לו מי מה שהוא רואה ברחוב.

ואין יצר הרע שולט אלא בלב פנוי מהכחמה ככה שאם הוא לו עילוי ברמות אז נופלים, וקמים וזה החיים וזה עבודה קשה שלוקחת זמן. והיצר ממשיך לעבוד גם אחרי החתונה. וחוץ מי זה שהזהר כותב שדבורי ליצנות ולשון הרע זה כמו לראות בחורות פרוצות כי זה גם בגם הברית. ובקיצור נכתבו על זה הרבה ספרים כי זה לא פשוט כמו שבנות חשבות.    

אם אתה מודע שרב הבנים נופלים בזה,איך לא הסכמת איתיכוכב ים

בשרשור שפתחתי בנושא?....מה קרה?

התגובה הקודמת שלי הופנתה לי'צעיר.כוכב ים
מה הסתירה?י'צעיר

את אומרת שממילא אם אדם נכשל בדברים, הדרך היא לברוח.

לא להתמודד.

אני לא יודע איזה דעה הבעת בעניין של ללכת למסעדה, אבל תמיד נראה לי סתירה שמצד אחד דורשים חוסר התמודדות והשארות בביהמ"ד בעניינים מסוימים, ומצד שני דורשים יציאה משם, אל הקשיים שיש בעולם, כי התורה מחוברת לעולם.

לדעתי-השארות בביהמ"ד היא חלק גדול מההתמודדות!זוכוכב ים

לא בריחה. להפך!!!!

את אומרת ככה-י'צעיר

השארות בבית המדרש מתוך הנפילות באינטרנט.

לא כבריחה, אלא כדרך התמודדות.

אז שימי לב לכלל חשוב בחיים-

הדרך התמודדות המועדפת עלייך, לא בהכרח מחייבת את האחרים. תשימי לב שהרבה פעמים מפריע לך משהו במישהו, רק כי את היית עושה את זה אחרת.

שמת לב שהדגשתי וכתבתי"לדעתי"? ולא פסלתי שוםכוכב ים

אדם. אני לא מבינה על מה אתה מדבר...נראה לי שדברי הוצאו מהקשרם,שלא הבינו אותי או שלא הסברתי את עצמי נכון.

נו, לא חשוב...י'צעיר

התגובה האחרונה באמת ניתנת להבנה כזאת, אבל לפי השאלה של "למה לא הסכמתי איתך" מובן הפוך...

לא חשוב, אין טעם להתווכח על זה יותר מידי, ובמיוחד לא פה.

לא יודעת אם זה צנועמעריצה של אבא

לדבר על זה לפני החתונה..פשוט תעבוד על עצמך ואל תגיד לה כלום בנתיים.

הכי טוב שתשאל אתמעריצה של אבא

הרב שלך מה לעשות

הוא חייב לבגידים...

לא הייתי רוצה לגלות משהו כזה אחר כך. אפשר להגיד ברמיזות ולשמור על צניעות

והכי טוב שיטפל בעצמו ורק אחר כך יתחיל לחפש זוגיות.

נכון^מעריצה של אבא

במחשבה שניה גם אני לא הייתי רוצה לגלות את זה אחר כך

הייתי ממליצה לו ללכת לטיפול בעניין,תל אורות

ועושה הפסקה בקשר. עד שזה יטופל. כי זה מתחיל בדמיונות, ועובר למציאות. אחרי הכל, הוא עלול לדרוש ממני להיראות ולנהוג כאחת המופקרות הללו ברגעים הכי מקודשים לזוג, ואם זה לא יילך, הוא יבגוד.

אולי זאת הגזמה?י'צעיר
^^^^^זה רק הלב

אחותי, מעט הגזמת..
מה גם, שאם סיפר את זה, כנראה שהוא רואה בזה בעיה מסויימת, ולא כמשהו אידיאלי.

דווקא מסכים בזה עם תל אורותאלעד

כי כאשר הוא יתחתן ויהיה יחד עם אשתו,

מה ומי יעלו לו בראש בתור השוואה בלתי נמנעת?

לו הייתי בחורה הייתי בורח מאחד כזה.

גברdoni

לא מספרים דבר כזה אף פעם. אלא אם כן אתה מתכנן להמשיך עם זה. לא יודע למה הבנים עוד לא אמרו לך את זה.

תעבוד על עצמך חזק. תגמור עם זה (בהנחה שמדובר בך). אנשים יצאו משברים כאלה ומדברים קשים יותר. 

אם אתה בתהליך גמילה - אל תספר!

משום מההלליש

יש לי את התחושה שדוני ענה תשובה רצינית ביותר-

אם אתה בתהליך גמילה- אין עניין לספר כרגע, זה עלול סתם להבהיל,

וכן, לא לפני חתונה, או כשזה כבר נחלת העבר...

אם אתה לא בטיפול גמילה- ומתכוון להמשיך עם זה- ספר,

ואז אני אישית הייתי נפרדת...

זה מאד קשה לקבל כזה נתון במיוחד בחורה תמימהבטוב

מצד שני אם אתה לא בכיוון של לצאת מזה לגמרי אז זה בעייתי להגיד רק אחרי החתונה...

הייתיממליצה לעשות כל מאמץ אפשרי להפסיק עם זה ואחרי חודש שאתה נקי לשתף ממקום של הצלחה.

תתיעצי עם רב/דמות חינוכיתשירחדש

שמכירה אותו.

תתיעצי עם רב/דמות שמכירה אותך.

או שתלכי ליעוץ על זה. 

אל תשארי עם זה לבד.

זה מסובך מדי.

תעשי מה שנכון לך,

לגבי המקרה הספסיפי

ונראה לי שהבירור - מה אנחנו נעשה

במקרה שלך

לא באמת תעזור לך...

נכתב בכאב...אנונימי (פותח)

אז ככה,את,כן את. תקשיבי. 
תסתכלי רגע מסביבך ותספרי כמה בחורים בני 15 עד 25 שיש להם גישה למחשב את מכירה. יופי. נניח שיש מאה.
  מתוכם נניח שבערך 10 לא יודעים מה יצר או אינטרנט..
 מתוך כל שאר90 הנותרים ,בערך 70 אי פעם לא גברו על יצרם.
  כמובן שכל אחד ברמתו הוא, ובכל זאת,כל אחד מתוך אותם 70 האחוז מתמודד, וזאת התמודדות קשה.תאמיני לי!
 אני מצטער שאני חותך בכזאת קלות את אריזת התמימות...ואני גם מצטער שזה אולי נשמע מתנשא...
נכון,לא עברתי אחד אחד ושאלתי,זה די מביך,בכל אופן... אבל מחברי הטובים אלו הם הנתונים. וחברי הטובים לומדים במיטב ישיבות ההסדר.  אגב,שמעתי גם את אותו דבר מהרב יהושע שפירא באחד השיעורים שלו. 
אחרי שמבינים שזאת לא בעיה כל כל נדירה...ושאותו בחור עם אומץ. הוא לא מוזר כל כך...אפשר לעבור לשאלתך...
את כתבת לעיתים קרובות. 
לעיתים קרובות זה לא אומר בהכרח שהוא מכור!! יתכן שהוא סתם הרים ידיים מלהתמודד בנושא הזה... 
אם הוא מכור זה כבר עניין אחר. וזה נכון גם לגבי אם הוא היה מכור לכל דבר אחר...
אם הוא לא מכור אז הוא בעצם עוד מתמודד די נורמלי,ואם הוא מביע את רצונו להתקדם עוד בעבודת ה׳ שלו,ואת הרצון להפחית ולצמצם את זה עוד אז לדעתי זה מצב סביר להמשך קשר ללא דאגות. 

מעצבן אותי שאנשים חושבים שאם ראיתי תמונה שאיננה צנועה בעליל היא תחרט במוחך?? מאיפה השטות הזאת?? מת(!)נשכח מהלב,אז תמונה שראית למשך דקה לא???
הייתה פה גם עוד טענה שאותו אדם עלול לחיות באשליות לגבי יחסים אמיתיים והוא עלול לבגוד, כיוון שיתאכזב ממך... הטענה הזאת נכונה אבל באותו הזמן היא גם מוציאה את העוקץ... הרי אם אותו חבר יעבור הדרכה שתסביר לו מה רב המרחק בין שם לבין המציאות אז זה יפסיק להיות חמור??? ואם הוא אכן יתוודע לאמת,ואכן סביר שכך קרה, הטענה נפלה! ולמה כל כך קל להניח שאם עכשיו הוא נכשל אש גם בעתיד הוא יבגוד??? מה הקשר? עכשיו הוא עושה עבירה בין אדם למקום,עבירה חמורה שביום כיפור תתכפר וזה שונה לגמרי מבגידה באדם קרוב, אהוב!
אני גם לא מבין למה אנשים אומרים לא לשתף את האישה בהתמודדות,הרי מי אם לא היא תוכל לעזור לי ולתמוך בי?!
מישהו היה צריך להגיד את זה.י'צעיר

תודה.

ואגב, מדובר על בחור בהתמודדות, לא שהוא התייאש מהעניין.

חשבת למה לנשים חשוב לדעת ש"היא האחת" בעיניו??תל אורות

כי אישה נקשרת לבנאדם!! ואתה יכול להטיף הרבה, אבל בחיים, כשאישה תשמע שבעלה/המדוייט גולש באתרים מהסוג הזה אוטומטית תגיד לו 'שלום'. שלא לדבר על כך שאם לנשים זה כואב, אז בנים יותר נפגעים.. והם בטח לא היו ממשיכים. קל לומר דעה מול המחשב, כשזה ב"ה מקרה היפוטתי לרובנו/לא מכירים את העניין. בפועל, הרוב פה, בחיים האמיתיים, לא היו מספרים שנכשלו (מקסימום לרב/דמות רוחנית אחרת) ואם הם היו שומעים זאת, היו חותכים וזהו. ואגב, לגבי טענתך ש"תמונה" נעלמת..אתה יותר חכם מההלכה, שאוסרת על גבר להסתכל על דבר כזה?? כנראה שהם ידעו למה..

תל אורות,אני יהודיה גאה
בס"ד

אני דווקא לא מסכימה איתך.
אם בעלי יספר לי שהוא נפל אני אולי קצת אבהל בהתחלה אבל לא אעזוב אותו אוטומטית.
אני אנסה ללכת איתו לטיפול, אני אדאג לו, אני אשאר איתו כי אני אוהבת אותו, כי הוא האדם איתו התחתנתי וכי אני יודעת שהוא האדם שאני רוצה איתי עד גיל120!!

לגבי מדוייט- אם הוא כרגע בזה אז הייתי באמת ממליצה לו ללכת לטיפול ומנתקת איתו קשר עד שהוא יגמור לטפל.
אבל יש מקרים שהמדוייט מספר שבעבר זה קרה לו ועל זה לא אפסול.
בעבר הוא ראה כמה סרטים כאלה והפסיק אז אני אפילו במקום כלשהו אעריך אותו שהוא הצליח לגבור על זה אבל בטח שלא אפסול על זה שהוא ראה בעבר דברים כאלה!!!

נכון, חשוב לנו לדעת שאנחנו ה-אחת שלהם אבל למה את חושבת שאם הוא ראה דבר כזה אז את לא האחת בעיניו? (מדובר על ראה בעבר).

אגב, כמו שכבר כתבו, רוב הבנים בדורנו נופלים בזה או נפלו בזה פעם אחת בחייהם, אז אם את רוצה אחד שלא את צריכה לחפש מחט בערימת שחת בערך.
דבר ראשון-לא דיברתי על בעל בכלל..תל אורות

דבר שני-אל תדון אדם עד שתגיע למקומו. אולי היית דואגת לו, אבל במציאות היית מתחילה להיות מתוסכלת. לא כולם רוצים טיפול, לפעמים נוח להם, ובינינו זה היה יוצר ריחוק מסויים ביניכם (אא"כ את נשואה/שמעת על מקרים כאלו מקרוב, ואולי זה אחד ל1000). בנים לא צריכים לספר דברים כאלו בדייטים, זה לא ממש עושה רושם טוב (בלשון המעטה), ואם הוא לא מגדיר עצמו כחוזר בתשובה, זה לא יגרום להרבה בנות לשאול אותו בהערצה איך הוא עמד בצפייה ולא 'התקלקל'....זה כן יגרום לרובן לומר לו-תלך לטיפול, תתנתק מרשת, ואז נדבר (כשלרוב זו משמעות של "לא נדבר"). זה מפריע כי זה סוג של בגידה מטאפורית. במיוחד כשיוצאים, והבחור מטיל פצצה כזו, אחרי חודש למשל?? יש בזה מן הנבזיות, שהוא מצפה שאם הוא משך אותה כ"כ הרבה זמן, אז לא יהיה אכפת לה. ואגב, כמה בנים פה, היו מוכנים לשמוע דבר כזה ממדוייטת ולומר זה בסדר? רוב הבעלים שישמעו דבר כזה, יאמרו לרעייתם שהם מתנתקים (ואם לא הם, אז אמא שלהם תנתק אותם). גם אם אנשים נופלים, החוכמה היא לתקן בשקט, אתה מול עצמך, מול רבש"ע ולא לפרסם לכולם. כשבן אדם מתחיל לזרוק לי את הבעיות שלו בצרורות, יש אחת מ-2 מסקנות: או שהוא צריך פסיכולוג או שהוא צריך להבין שטפשות אולי זה הקטע שלו, אבל לא שלי...

^ ברמה פרקטית:נפש חיה

יש אתר שנקרא "שמור עיניך"- חינמי ומטפל בהתמודדות עם דברים מהסוג הנ"ל.
אתר מקסים, תומך, וכככזה ניתן להיעזר בו ולצאת מה "ברוך" אליו נפלנו.

מי שרוצה לקום, עושה מאמץ בשביל זה. אנחנו לא מקבלים אחוזים ולא עובדים אצל הקב"ה, אין עניין לשפוט אחר כל עוד אתה לא במצבו.

אפשר לגגל [או לראות אם באחד הפרסומות  פה באתר יש איזכור שלו] ולמצוא אותו. האתר הוקם ע"י חרדי אאז"נ.

בהצלחה .

אני לא מדברת אם עכשיו הוא בתוך זהאני יהודיה גאה

בס"ד

דיברתי על מקרה שבו הבחור מספר שבעבר הוא ראה סרטון כזה.

סביר שהוא לא יספר את זה באחד הדייטים הראשונים אבל כשהקשר מתפתח כנראה הוא חש צורך לספר.

על דבר כזה אני לא אפסול!

חצי מהבנים בעולם נפלו בזה לפחות פעם אחת בחייהם.

הם קמו, התאוששו, וחזרו לחיים נורמטיבים לגמרי.

לא משנה באיזה הקשר הוא סיפר לך, במקרה שהוא סיפר כי הוא הרגיש צורך להגיד את זה, אני לא הייתי פוסלת וגם לא הייתי ישר אומרת לו תתנתק מהרשת, לך לטיפול, לא כל אחד שנפל בזה פעם אחת או פעמיים צריך טיפול.

אם זה היה בעבר ועד עכשיו הוא לא נפל אז גם לא אגיד לו תתנתק מהרשת.... עובדה שהוא עדיין נמצא בה והוא התגבר.

הוא נפל בגיל ההתבגרות שזה גיל מלא בהורמונים,על זה תפסלי אותו?

עזבי רגע למה הוא סיפר לך... אולי אמרת משהו שגרם לו להגיד את זה, אבל היית פוסלת אותו עלזה שבגיל ההתבגרות הוא ראה פעם אחת סרטון כזה?!, היית ישר אומרת לו "תתנתק", "לך לטיפול"???

את תלכי ותספרי לבחור משהו בסגנון:תל אורות

"שמע,אני צופה קבועה של סידרה לבני 18 ומעלה.." כשהמסר הפנימי אומר-לא אמור להיות אכפת לך, ואם אכפת לך, אז אתה אגואיסט, כי אתה חושב על אושרך, וצבוע-כי אתה נכשלת כמוני, רק בטח לא מספר... בן אדם כן צריך טיפול, כי בדר"כ זה לא נגמר בסרט אחד, ואנשים נופלים בזה שוב ושוב, וחייבים לטפל בזה. ובכלל, מי מספר שטויות שעשה בגיל ההתבגרות??? את תלכי ותספרי לבחור, ששנאת את רב האולפנה/תיכון שלמדת בו, הברזת מתפילות או לא שמרת נגיעה פעם אחת? בדר"כ מה שהיה חד פעמי, לא מספרים בכלל (זה עניינים בינך לרבש"ע, עובדה שעבירות כאלו נאמרות בלחישה ביוכ"פ). תיכנסי לכותרת השרשור ותראי-מדובר בבעיה תמידית!!! שהוא נופל ולא נפל.

תל אורות,אני יהודיה גאה
בס"ד

אני דווקא לא מסכימה איתך.
אם בעלי יספר לי שהוא נפל אני אולי קצת אבהל בהתחלה אבל לא אעזוב אותו אוטומטית.
אני אנסה ללכת איתו לטיפול, אני אדאג לו, אני אשאר איתו כי אני אוהבת אותו, כי הוא האדם איתו התחתנתי וכי אני יודעת שהוא האדם שאני רוצה איתי עד גיל120!!

לגבי מדוייט- אם הוא כרגע בזה אז הייתי באמת ממליצה לו ללכת לטיפול ומנתקת איתו קשר עד שהוא יגמור לטפל.
אבל יש מקרים שהמדוייט מספר שבעבר זה קרה לו ועל זה לא אפסול.
בעבר הוא ראה כמה סרטים כאלה והפסיק אז אני אפילו במקום כלשהו אעריך אותו שהוא הצליח לגבור על זה אבל בטח שלא אפסול על זה שהוא ראה בעבר דברים כאלה!!!

נכון, חשוב לנו לדעת שאנחנו ה-אחת שלהם אבל למה את חושבת שאם הוא ראה דבר כזה אז את לא האחת בעיניו? (מדובר על ראה בעבר).

אגב, כמו שכבר כתבו, רוב הבנים בדורנו נופלים בזה או נפלו בזה פעם אחת בחייהם, אז אם את רוצה אחד שלא את צריכה לחפש מחט בערימת שחת בערך.
בן אדםdoni

הסכמתי איתך בפסקה הראשונה.

בפסקה השניה את ה פשוט מבלבל ת'מח. 

תמונה לא צנועה לא נחרטת במח?!

מת נשכח מהלב?!?!?!

אתה חייב זריז להפסיק ללמוד תורה רק לפי דקלום של פסוקים. תמונה נחרטת טוב טוב בראש. ומת לא נשכח מהלב. 

אני רואה הבדל בין כמה דבריםבטוב

ברור לי שכל בחור נפל ואולי נופל על בסיס קבוע לצערנו בשמירת הברית. אף אחת לא חיה בסרט שבעלה לעתיד יהיה כמו יעקב אבינו שראובן היה "ראשית אונו".

אבל- מכאן ועד צפייה קבועה בסרטי פורנוגרפיה יש הבדל. אני יודעת שגם בעלי ראה סרטים לא צנועים בחייו, ןאגב הוא אומר לי שעד היום זה מפריע לו (למי שאמר שזה נשכח מהר) אבל השאלה היא המינון ואיפה אתה נמצא היום וכמההצלחת להתגבר. לא דורשים 100% הצלחה אבל אם אדם מנסה מאד הוא יכול ללכת בהתחלה לקיצוניות. אשתי לעתיד היקרה- בשנה הראשונה שלנו אני לא רוצה מחשב בבית. שימלא את ראשו רק במראות של אשתו. שתעזור לו לשמור ייחוד עם מחשב ולהיות לידו כל פעם שצריך משהו מהמחשב של ההורים. לדעתי אדם שמראה נכונות ללכת בכזו קיצוניות, גם אם נפל חזק מאד- אני הייתי מעריכה ורוצה לבנות איתו קשר.

טוב שלא הגזמתם...עיינות ותהומות
כל בחור נופל, טוב שלא... יש גם כאלה שיודעים לשמור על עצמם. די להגזמות!
יודעים לשמור על עצמם?doni

אוי ההתנשאות..

מה הקשר התנשאות?עיינות ותהומות
זה לא נאמר בהקשר של התנשאות, זה נאמר כנגד ההכללה הגסה של כל הגברים.
הקשר הואdoni

שהכללות ברובן הן גסות. 

ההכללה כאן פחות

אולי, אבל למה אני שיכלילו אותי, רק בגלל ש״רוב״עיינות ותהומות
הגברים הם ככה?
להכליל אותי על חטא כזה חמור?
לכן אמרתיdoni

שההכללה כאן היא לא מוחלטת, אלא פחות גסה מהכללות אחרות.

חשבתי שהבנת את זה. בכל מקרה, סליחה, לא התכוונתי לפגוע

כואב הלב לשמוע על זה..אבא!

תגיד לו שיתגבר, ויסיח את היצר הרע וילמד תורה.

ועם כל זה ששערי תשובה לא ננעלו, והוא אהוב ורצוי לפני המקום.

וכל מי שגר בארץ ישראל הוא צדיק, 

גם אם לא נראה ככה מבחוץ,

כי הארץ הקדושה הייתה מקיאה אותו אם לא.

וזה שהוא כאן והוא נבחר להיוולד בדור הזה,

זה אומר משהו.

וכן, להתחתן זה חשוב.

זאת מצווה חשובה בפני עצמה.

וזה שהוא נופל בעבירה, לא אמור למנוע אותו לקיים את המצוות שהם רצון ה'

כל דבר לחוד.

וקח את המשוואה הזאת, בחינם.

ותלך איתה לכל החיים:

עבירה = לא רצון ה' = לא לעשות.

מצווה = רצון ה' = לעשות = דרך להתקרב אל ה'.

התופעה הייתה קיימת גם לפני האינטרנטמשה

כשהייתי בתיכון (אי שם לפני כעשור) לא הייתה שום בעיה של נגישות לתכנים מיניים ואחרים. מי שרצה - השיג. זה נכון שהאינטרנט "מחק" את כל ספקי הזימה האחרים, אבל זה לא נכון שהוא האשם בהם.

עם הבעיה עצמה יש דרכים רבות להתמודד. הראשית שבהן - לדאוג שלא יהיה זמן פנוי ומשועמם מסוג כלשהו.

והדרך הראשית הזאת קשה מדי לרוב האנשים,קיש חצילים

במאה ה-21.

כלומר, כמובן שזה הפתרון - בפועל הרוב הגמור של האנשים מתקשה מדי למלא כיום את זמנו הפנוי.

אם אין שום ברירה אחרת - אין שום ספק שעדיף לו לאותו אדם להתרגל (בינתיים) לחיים ללא אינטרנט.

מתוך ראיה מפוכחת, כמובן.

לא שאני חושב שאינטרנט זה רע חלילה.

אבל עובדתית, המדיום התקשורתי העיקרי של כל דור, הוא האחראי בסיפוק הזה.

על דרך (להבדיל) "פנחס בדורו" וגו'.

העיקר - לא לסגור את העיניים לנוכח המציאות.

להציע פתרונות ריאליים לבעיות חריפות ומיידיות.

(אישית, אני ממש רחוק מהגישה של שלילת אינטרנט מכל וכל. בבית שאבנה בעז"ה יהיה אינטרנט, אין ספק.)

האמת, שלי זה עושה קוויץ' בלב, ומרחיק אותי.*קומי אורי*

אני מבינה שיש יצרים והתמודדויות מאוד קשות.

ואני גם לא מבינה כי אני בת, ואין לי את אותם היצרים וההתמודדויות.

אבל אני לא מסוגלת לחשוב על זה שגבר "שאיתי" במקביל נמצא ב"מקום אחר"..

עוד הפעם, אין לי פתרונות, אבל מאוד מאוד קשה לי עם זה.

אני לא יודעת מה עדיף, להתמודד עם הידיעה ביחד או לא להתמודד עם הידיעה ובן הזוג יתמודד לבד..

נושא כואב.

ניצלו"ש חמוראלעד

לא אהבתי את הגישה שכאילו רק לבנים יש התמודדות עם היצר מהסוג הזה

והעובדה שהציווי "ולא תתורו" מתייחס לכולם ולכולן.

יצא לי להכיר ולשמוע כמה וכמה בנות שמתקשות להתגבר על יצר העריות,ואתרי "שאל את הרב" מלאים בשאלות הללו. אז אולי אצלן זה עדין יותר, אולי לא. אולי להן קל יותר להתמודד, אולי לא.  

אבל זו לחלטין לא הבעיה והתמודדות של בני המין הגברי בלבד.

מסכימה עם הניצלוש של אלעדאני יהודיה גאה
בס"ד

כשהייתי בכיתה ו' גם אני ראיתי סרטון כזה.
כי זה סיקרן, ובתור דוסית שגרה במקום נפרד לגמרי, הסתקרנתי ולא היה לי את מי לשאול אז ראיתי.

מוזר, מי שיצאתי איתם דווקא לא פסלו אותי על זה, אז למה שאני אפסול בנים על זה?

אגב, אני גם לא חושבת שיש סיבה לפסול אותי על זה כי התגברתי.
יש סיבות אחרות לפסול אותי אולי אבל אני ממש לא חושבת שזאת אחת מהן.
אוי לא! לא התכוונתי שרק לבנים יש את ההתמודדות הזאת*קומי אורי*

התכוונתי שלדעתי, ההתמודדות הגדולה יותר היא של גברים, ולכן אני, בתור בת, לא יכולה לשפוט אותם

על ההתנהגות שלהם..

גם לא בתור בת את לא אמורה לשפוט אותם..יויו2

"שופט כל הארץ"-זה רק ה'.אלא אם כן הוא מינה עוד כמה כאלה..

אני אמורה לדעת אם אני מסוגלת להתמודד עם זה*קומי אורי*

או לא..

סבבה,לא קוראים לזה לשפוט אותם על ההתנהגות שלהם..=)יויו2

קומי אורי,אנונימי (פותח)

שאת אומרת ״מקום אחר״ למה את מתכוונת? הרי את לא מעלה על דעתך שהוא מאוהב בדמות דמיונית והוא כל הזמן חוזר אליה...כי ברור שזאת שטות גמורה...

כשבחור נכשל,הוא נמצא אך ורק עם היצר שלו...ובפניו הוא נכנע...

סליחה שאני יורד לכאלה פרטים...אבל גם כשנכשלתינראה לך שיש לי מושג מה השם שלה??? או איפה היא גרה ומה היא עושה בחיים??? ברור שלא...

אוף... אני ממש מתאפק לכבד את הפורום ואת יושביו ולא לכתוב משו... מי שרוצה,באישי. 

קראתי חלק מהתגובות,תולתול

אני מסכימה עם חלקן, בעיקר- שאין עניין לספר, לפי דעתי.

הייתי רוצה להביא נקודת מבט קצת שונה-

כן, זה מרתיע מאד, ואני לא יודעת אם הייתי מסוגלת להתמודד עם זה.

מצד שני, יש כמה דברים שהייתי לוקחת בחשבון:

א. אם הקשר חזק מאד, הייתי שוקלת להמשיך למרות הכל.

ב. אם הבחור מתמודד עם זה, ומנסה להתגבר על הנושא- זה שיקול נוסף.

ג. לכולם יש יצרים, ובאמת המון אנשים נופלים בזה. בעייתי אבל אפשר לחיות עם זה, בעיקר אם יש שאיפה לקום.

סמואל וכל שאר המגיביםitay0432

כמה אנשים כאן כתבו דברים ממש נכונים,אבל יש נקודה אחת שפוספסה קצת לדעתי. 

אסור בשום פנים ואופן  לערבב בין אדם מכור לבין אדם ממוצע עם יצר הרע!!!!!!!!!! 

זאת סכנה גדולה!! כל אחד שעלול לקרוא את יחשוב שהוא מכור...

תקראו קצת סיפורים על אנשים מכורים ותבינו מה רב המרחק...

מילת המפתח כאן היא פרופורציה. 

בהצלחה לכולנו!

שאלהאלעד123

בכל השרשור הז היש הרבה הצעות להפניה ל"טיפול".

לדעתי שיטוט באתרים לא ראויים מבחינה דתית איננו הפרעה נפשית או התנהגותית הנדרשת ל"טיפול".

איזה "טיפול" יש או יכול להיות לדברים מסוג זה?

בראתי יצר הרעשי"מ

בראתי לא תורה תבלין זה הטיפול שאפשר.

יש הבדל בין "לא ראוי" כמו לשון הרע לבין אתרי תועבהתל אורות

אתר לא ראוי כמו לשון הרע וסתם בזבוז זמן-כל בחורה תחליט לעצמה אם נראה לה או לא. אתר תועבה-מדובר בתאוות חמורות, שרוב בני האדם (גם חילונים) נגעלים בכלל מלחשוב על זה, ואם בן אדם מרגיש בנוח להסתכל על זה, אפילו אצל חילוניים, מדובר בבן אדם עם בעיות. ויש לזה טיפול!

תל אורותdoni

אני מבקש מאד יפה - אל תשלחי אנשים סתם לטיפול.

אל תגיבי בדברים שאין לך מושג בהם

טיפול זה לא אומר תרופות או פסיכיאטר..תל אורות
עבר עריכה על ידי תל אורות בתאריך י"ז סיון תשע"ב 13:13

טיפול מבחינתי זה גם ללכת לרב שיעזור בתחום, להתייעץ מה לעשות. כמו שברור לך שנרקומן (להבדיל) צריך גמילה, אז גם מי שנופל, הוא פשוט מכור, וצריך להיגמל.

ממש ממש לא!!doni

מי שנופל הוא ממש לא מכור. ואם היית מכירה רק טיפה את המציאות של יחסי רב-תלמיד, היית יודעת שאתה לא יכול ללכת לשאול רב פנים אל פנים. 

זה שצריך להפסיק? זה ברור. אבל זה לא אומר שהבן אדם מכור וזה לא אומר שיש לך איזשהו מושג של מה הוא עובר

אז שיעור קצר בעברית,תל אורות

נפל-זה בלשון הווה, שזה ממשיך לקרות ולא נפסק. לזה קוראים התמכרות התנהגותית-מגוון רחב של הרגלים ופעילויות מזוהים לעיתים כהתמכרות התנהגותית, ביניהם סרטי תועבה, משחקי מחשב, וכו'. (ערוך ומצונזר מויקיפדיה). נפל-זה פעם אחת, וזה ממילא לא צריך לספר לכל העולם. זה רק בינך לבין רבש"ע. ברור לי שהוא עובר משבר ומלחמה פנימית, והוא צריך לגמור את זה. אם בנאדם לא יכול להתייעץ בדמות רוחנית, ומצד שני, לא מוכן לדבר עם פסיכולוג/קבוצת תמיכה להפסיק זאת, אז זו בעיה בפני עצמה, והקשר היה נחתך כאן.

אני חושב שאולי כדאי שבנות יפסיקו לדבר על זה..י'צעיר

סלחו לי, אבל לא בטוח שאתם מבינות כמה שזה קשה.

הרי כל אחד אומר לעצמו "מה הבעיה להפסיק, פשוט מפסיקים", ועובדה שדוחים את זה. ואם זה בדברים פשוטים ולא חשובים, ק"ו שקשה להפסיק בקשר ליצרים חזקים מאוד שטבועים בנו.

וחוצמיזה, נראה לי שזה לא צנוע לדבר על זה ולהעלות את זה לדיון.

אותי אישית מרתיע איך שמדברים על זה פה בחופשיות.

קודם כלdoni

תפסיקו להציע לנעול שרשור שמביך אתכם. בוקר טוב לעולם המבוגרים.

מעבר לזה, תל אורות, מזל שלא כל העולם חושב כמוך. אם היינו שולחים לטיפול כל אחד, למרות שהוא חי בעולם שונה לגמרי משלנו (למשל: בנים לעומת בנות) - היינו משתגעים מזמן.

את מדברת כמו מישהי שבחיים לא עברה התמודדות ושלא יודעת איך העולם מתנהל. 

ואם את באמת לא יודעת איך העולם מתנהל, עדיף שלא תייעצי. 

אדון doni הנכבד..תל אורות

אולי לא הבנת, אז נבהיר שוב: בן אדם שיודע שיש לו בעיה שחוזרת על עצמה שוב ושוב, אבל לא עושה מאמץ לעזור לעצמו להתגבר ולשים "רימון" נגד זה, אם זה בגלל שקשה לו-הוא צריך עזרה מבחוץ. זו בעיה רצינית, ואסור להקל בזה ראש. לא מדובר בהתמודדות עם סתם סרטים, מדובר בסרטים שיש בהם סטיות שמכונות אצלנו תועבות! ואתה רוצה לומר לי שנעזוב את הבן אדם במנוחת חטאו, כי אין מה לעשות?? ועוד שבחורה תקבל אותו ככה? ואם הוא גם לא רוצה עזרה, ואפילו לא מודה שהוא צריך, הוא מכריז שנוח לו לחטוא..מי תרצה להתחתן עם אחד כזה??

לא הסברתי את עצמי נכוןdoni

מי שחוטא ולא מנסה לעזור לעצמו - זאת בעיה קשה שלו. אני לא הולך לבקש מאף אחת להיות בקשר עם מישהו כזה.

מה שכן התכוונתי, שזאת בדיוק הנקודה. אנשים כן מנסים לעזור לעצמם. את חושבת שרימון יעזור? נשמה, מראש אני אומר לך שלא.

מי שחזק בפנים ימצא את זה בכל דבר. אפילו בדברים שלך במבחוץ נראים טובים, הוא כבר ימצא דרך לקשר את זה למחשבות שלו.

שוב: מי שלא מנסה לעזור לעצמו, יש 2 אפשרויות: 1 - שנח לו ככה. 2 - שהוא מנסה וזה פשוט קשה לו בטרוף.

אני לא אומר חלילה לאף בחורה לצאת עם מישהו שלא אכפת לו. אני גם מבין שאולי אתן לא יכולות להבין את זה עד הסוף. אבל אתן חייבות להבין שבן אדם נורמלי (ורובנו כאלה) לא רוצה להישאר למטה. העניין שלעלות זה קשה. 

יש אנשים שנפלו פעם אחת בטיפש עשרה..תל אורות

ולהם אולי חסימה תעזור, אבל אני לא אצפה מהם שיספרו לי דבר כזה. נפילות חד פעמיות-זה בינך לבין רבש"ע. בחור שיגיד לי אני נופל בזה, ו......זהו (בלי אני רוצה לקום, בלי נסיונות למשוך את עצמו אלא רק כעובדה)-בעצם אומר לי "את תצטרכי לחיות עם מכור לסרטי תועבה, זו השריטה שלי". לא אמרתי שאתם רוצים להישאר למטה, אבל כמו שלבחור יש התמודדויות, גם לבנות יש, ואף אחת לא מתיימרת בחתונה, להיות עו"סית בקבע. יש לך בעיה, תתפלל לה', תדבר עם מישהו אבל תישאר במצב סטטי! זה הכי גרוע. אם היינו מחליפים בת בוידוי כזה, רוב הבנים פה היו אומרים לה חד וחלק שנגמר ביניהם, אבל משום מה דורשים מבנות לתת צ'אנס...בקיצור שלא נבוא לידי ניסיון ולא לידי ביזיון!

אז את מדברת על מקרה ספציפיד"ר שוקו

אם הוא אומר אני נופל ואומר (גם אם לא במילים) אני בסדר עם זה וגם אחרי החתונה אני אמשיך - את צודקת. אבל אם הוא אומר כרגע אני נופל, אני מנסה ולא מצליח זה משהו אחר לגמרי (ותסתכלי בתגובה שלי בסוף השרשור-זה משהו שקורה לרוב הבנים).

אז ככה.shimi11

בחורה שיוצאת עם בחור שיודע להפעיל מחשב צר לי לאכזב אותה, אבל 99% שהוא נפל לפחות בצורה חד"פ.

אין דבר כזה בחור שלא נפל, פשוט לא קיים, זה כמו לחשוב בצורה תמימה שהוא לא יודע איך מביאים ילדים לעולם.

לצערינו היום, שהאינטרנט כ"כ זמין ובכיס של כל אחד יש את כל העולם, הדבר הזה תופס את כולנו.

כן, גם במקומות הכי דוסים זה קורה, וזה חלק מתהליך שכולנו עוברים, התמודדות עם יצר הרע ויצר העריות.

כמובן שתלוי בפרופורציה. אם זה היה חד"פ בשישית ונשאר שם, זה סבבה, האדם מתגבר ומתבגר ועובר את זה והנפילה נשארת מאחוריו.

אם זה אובססיה שכל יום אחרי סדר ערב הוא מתבודד עם האייפון שלו, אז יש כאן מקום לדאגה גדולה.

אסור להתחיל כזה קשר ויש לחתוך אותו במהירות האפשרית. בחור שרואה ביום את חברה שלו ובלילה את התועבה הזאת זה איום ונורא ואני מעדיף לא לחשוב מה עובר לו בראש שהוא רואה את חברה שלו.. הוא צריך אשכרה סוג של גמילה, ויש היום הרבה מחנכים ואנשי מקצוע בציבור שלנו שעוסקים לצערינו בגמילה מאינטרנט ומפרונוגרפיה.

צריך גם להתייחס לתופעה שהולכת וגדילה של בנות שנופלות שם, זה קיים וזה גם צובר ותופס תאוצה, וזה קשה מאוד כי לבחורה נכנסים לראש הרבה דמיונות מהסרטים האלה..

לבחורה יהיה מאוד קשה לקבל את זה ולהשלים עם זהרעות4

אפילו שאנחנו מודעות למציאות ולזה שזה קשה ולזה שאלפים נופלים ושצדיקים נופלים.עדיין קשה לקבל את זה על בן זוגך,וכמעט בלתי אפשרי להשלים עם זה.

סוג של בגידה........

די כבר!עיינות ותהומות
יש לי מספיק עבירות גם ככה. תפסיקו להוסיף לי עבירות שלא עשיתי...
הצעה שליאנונימי (פותח)

לחתום את הדיון..

נראה לי שהמסרים הובהרו:

א.לא צריך לספר אם זה לא משהו שקורה באופן כרוני.

ב.בנות צריכות להבין (בעצם,כולם צריכים) שזו מכה גדולה הרבה יותר ממה שאפשר לדמיין שפוגעת כמעט בכולם [וגם אני מעיד על טובי החבר'ה בישיבות] ולא לדון אדם בלי להיות במקומו,בטח אם מדובר על משהו חד"פ.

מכאן והלאה עוד דשדוש בזה נראה לי גם כן לא צנוע..

לחתוךג'נדס

שמעי, אני יודעת שכשנמצאים בקשר רגשי זה מאוד לא קל לחתוך, בטח מסיבה שנראת כמצוקה, ולמה לא להיות שם בשבילו ולתמוך וכו'. (שזה כוונות טובות, באמת!)

אבל זו בעיה מאוד קשה שכל אדם חייב להתמודד איתה ולטפל בה בלי קשר למדוייטת שלו.

אין לי צל של ספק שהוא מוטרד מזה והוא מעוניין לצאת מזה (כמו כל מצוקה, התמכרות וכו') אבל ברגע שאת תסכימי להיות חלק מזה (אפילו רק בחלק של התמיכה ועזרה) הוא יודע, אולי רק בתת-המודע שלו, שאת מקבלת אותו גם ככה. וזה לא יכול להיות!! זה לבנות בית על בסיס רעוע ביותר! תגידי לי את, את רוצה לבנות חיי נישואין שבע"ה יובילו לחיי משפחה במקום ומצב לא יציב? זה הבית שלך. החלטה שלך...

בע"ה, בשורות טובות!

אז ככהד"ר שוקו

זה שהוא נופל לאתרי זימה זה איסור חמור! אבל - זו בעיה ששייכת בעיקר לרווקים וזה לא אומר שום דבר על מה שיהיה אחרי החתונה! (למרות שיש מקרים שאנשים גם נופלים אחרי חתונה, אבל זה כבר סוג של התמכרות בניגוד לנפילות אחרי החתונה שכמה שזה אסור ומגעיל וכו' בסופו של דבר זה קורה. אחרי החתונה יש אישה, וגם כשאסורים חז"ל כבר אמרו "פיתו בסלו").

ולכן לדעתי קודם כל לא צריך לשתף בזה (אא"כ זה באמת התמכרות). ואם כבר שיתף אז לדעתי לא צריך לחתוך ולדעת שלרוב הבנים יש נפילות מדי פעם בנושא הזה (כמו שלכן יש נפילות בצניעות).

ואם זה היה הפוך, היית אומר אותו דבר?תל אורות

לא לחתוך?? כי אני חושבת שחלק נכבד מאלו שכתבו פה שצריך להבין את הבנים, בפועל ממש לא היו מסכימים להבין את הבת. והגיע הזמן להבהיר-החומרה של כניסה לאתרי זימה לא פחותה בעיניי ממי שמבריז מתפילה/מחלל שבת. בן אדם לא צריך לשתף בזה, ואם הוא רוצה לשתף-שיאמר את זה כשהוא מאחורי זה, ולא להחליט לפתוח את ההתמודדות בסיפור לבחורה. טוב לא ייצא מזה...

תל אורותdoni

אני חושב שאת פספסת את הנקודה שאת בעצמך אמרת. להיכנס לאתרי זימה זה *הרבה* יותר חמור מלהבריז מתפילה. זה ברור לכולם. 

ובדיוק בגלל זה אמרתי מראש שלא צריך לספר. בדיוק כמו המשפט האחרון שאת בעצמך כתבת.

נ.ב

מעניין אותי. אם הייתי מספר לך שהברזתי מתפילה - היית חותכת?

לא פספסתי. אמרתי זאת בכוונה, למי שעדיין חושבתל אורות

(ויש כאלו) שאתר זימה פחות חמור הלכתית מסיבותם שלהם.. לנ.ב. שלך-תשובה באישי.

אני מסכים שלא צריך להגיד את זה לבחורהד"ר שוקו

במיוחד שהיא לא תבין (ויעידו כל התגובות של הבחורות פה...). ואני מסכים עם דוני, אם מישהו היה מספר לך שהוא מבריז מתפילה, וקשה לו עם זה והוא רוצה להתפלל ורוצה להתפלל במניין - היית חותכת בגלל זה? לכל אחד יש את ההתמודדויות שלו בעבודת ה' אני בטוח שגם את עושה חטאים.

בנות לא מבינות את זה כי הן לא שייכות ליצר הזה, לא סתם אומרים שכדאי להתנהג עם אינטרנט עם הלכות ייחוד. ולא סתם עשו את אינטרנט רימון.

והערה כללית לבנים: תסתכלו על התגובות של (רוב) הבנות פה, ותראו עד כמה הן לא מבינות את זה (לא באשמתן, פשוט הן לא שייכות לזה. אם הן היו מבינות את זה אז זה היה אומר משהו... ). אם תגיד לבת שאתה מוציא ז"ל היא תחשוב שאתה סוטה והיא לא תבין ש...

^^^אורח כלשהו
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"א סיון תשע"ב 23:37

לקח לי זמן להבין את מידת החומרה.ראיתי ספר של ברסלב (נראלי) שאומר שמי שטוען שלא הוציא ז"ל שקרן.אז אנלא יודע אם שקרן,אבל בואו נכנס לפרופורציות..זה כמו שבת בחיים לא תלבש משהו שיעשה אותה יפה יותר.זאת תאוה שנראלי קשה מידי להסביר...

שטויות.עיינות ותהומות
יש הרבה בנים שלא נופלים בזה. תפסיקו להכליל בחטא שלכם את כולם...
נכון. האשמה כוללת היא לא פתרון!תל אורות
עבר עריכה על ידי תל אורות בתאריך כ"א סיון תשע"ב 14:15

מה הקשר?ד"ר שוקו

זו לא "האשמה כוללת" אלא תיאור מציאות, שקורה שגברים נופלים בזה. זה לא הופך את זה למותר או לאידיאלי, אבל זה קורה (כמובן שגבר שטוב לו עם זה, והוא לא רואה בזה בעיה זה משהו אחר) לכל אדם יש את הבעיות שלו בעבודת ה' וכל אדם רוצה לצאת מזה, ובד"כ אחרי החתונה מפסיקים את זה!

אבל כמו שאורח כלשהו כתב-זה לא ממש נכון!!תל אורותאחרונה
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"א סיון תשע"ב 23:36

זה שמתבגר כתב שטות, זה אומר שכולם עושים אותה?? הפס' :"מים גנובים ימתקו" לא נכתב סתם. והתפיסה של בן לגבי עניין כזה וחתונה בכלל לא דומה לתפיסה של בת, אז בבקשה..?!

אני רוצה להוסיף עוד שאלה לבנים...מתפללת..

נניח, שזה היה הפוך.

אתה, בחור בייניש נחמד ודוס, שחפץ בלימוד תורה ובקיום דבר ה', יוצא עם בחורה נחמדה.

ופתאום יום אחד היא אומרת לך-

"היתה לי תקופה בעבר ( הלא כ"כ רחוק- לפני כמה חודשים.) שנפלתי כמה פעמים באתרים שממש לא ראויים ולא צנועים. אפשר לקרוא לזה זימה. עכשיו כבר יצאתי מזה."

בנים, איך תגיבו???

תשובהאלעד

לדעתי פחות משנה מי הנכשל,

השאלה אם מדובר בנפילה שארעה בעבר ונגמר

או בהתמודדות יום-יומית.

מבחינתי, אפילו אם בחורה נפלה רק לפני שבוע, ויותר מכך- זו גם לא הפעם הראשונה שלה שהיא מועדת וקמה-

העובדה שהיא יודעת שמדובר בכשלון, ומתביישת בכך, מתמודדת עם זה בהצלחה (עד לנפילה הבאה) ומספרת את זה לבחור, (שזה לא פשוט בכלל ומין אמירה מחייבת שיותר זה לא יקרה) - עומדת לזכותה ומאפשרת המשך בניית הקשר.

כל הכבוד..אבל אתה בבחינת "ערער בערבה" בתשובתךתל אורות

וד"ל ברמיזא.

^^^ מסכימה. וההפך נכון גם לגבי גבר.קחו עמכם דברים
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך