אז ככה,את,כן את. תקשיבי.
תסתכלי רגע מסביבך ותספרי כמה בחורים בני 15 עד 25 שיש להם גישה למחשב את מכירה. יופי. נניח שיש מאה.
מתוכם נניח שבערך 10 לא יודעים מה יצר או אינטרנט..
מתוך כל שאר90 הנותרים ,בערך 70 אי פעם לא גברו על יצרם.
כמובן שכל אחד ברמתו הוא, ובכל זאת,כל אחד מתוך אותם 70 האחוז מתמודד, וזאת התמודדות קשה.תאמיני לי!
אני מצטער שאני חותך בכזאת קלות את אריזת התמימות...ואני גם מצטער שזה אולי נשמע מתנשא...
נכון,לא עברתי אחד אחד ושאלתי,זה די מביך,בכל אופן... אבל מחברי הטובים אלו הם הנתונים. וחברי הטובים לומדים במיטב ישיבות ההסדר. אגב,שמעתי גם את אותו דבר מהרב יהושע שפירא באחד השיעורים שלו.
אחרי שמבינים שזאת לא בעיה כל כל נדירה...ושאותו בחור עם אומץ. הוא לא מוזר כל כך...אפשר לעבור לשאלתך...
את כתבת לעיתים קרובות.
לעיתים קרובות זה לא אומר בהכרח שהוא מכור!! יתכן שהוא סתם הרים ידיים מלהתמודד בנושא הזה...
אם הוא מכור זה כבר עניין אחר. וזה נכון גם לגבי אם הוא היה מכור לכל דבר אחר...
אם הוא לא מכור אז הוא בעצם עוד מתמודד די נורמלי,ואם הוא מביע את רצונו להתקדם עוד בעבודת ה׳ שלו,ואת הרצון להפחית ולצמצם את זה עוד אז לדעתי זה מצב סביר להמשך קשר ללא דאגות.
מעצבן אותי שאנשים חושבים שאם ראיתי תמונה שאיננה צנועה בעליל היא תחרט במוחך?? מאיפה השטות הזאת?? מת(!)נשכח מהלב,אז תמונה שראית למשך דקה לא???
הייתה פה גם עוד טענה שאותו אדם עלול לחיות באשליות לגבי יחסים אמיתיים והוא עלול לבגוד, כיוון שיתאכזב ממך... הטענה הזאת נכונה אבל באותו הזמן היא גם מוציאה את העוקץ... הרי אם אותו חבר יעבור הדרכה שתסביר לו מה רב המרחק בין שם לבין המציאות אז זה יפסיק להיות חמור??? ואם הוא אכן יתוודע לאמת,ואכן סביר שכך קרה, הטענה נפלה! ולמה כל כך קל להניח שאם עכשיו הוא נכשל אש גם בעתיד הוא יבגוד??? מה הקשר? עכשיו הוא עושה עבירה בין אדם למקום,עבירה חמורה שביום כיפור תתכפר וזה שונה לגמרי מבגידה באדם קרוב, אהוב!
אני גם לא מבין למה אנשים אומרים לא לשתף את האישה בהתמודדות,הרי מי אם לא היא תוכל לעזור לי ולתמוך בי?!