סקר!!! כסף בשירות....*sapir*

אהלן

נכון בשירות מקבלים כל חודש סכום מסויים (בשביל אוכל, וכו'..)?

אני אישית רוצה לחסוך עד כמה שאפשר את הכסף הזה..

אז השאלה שלי היא קודם כל- אם אפשר באמת לחסוך סכום מכובד...?

והסקר-

1.כמה כסף אתן מבזבזות בממוצע בחודש?

2. האם אתן מקבלות אוכל ממקום השירות או צריכות לקנות ולהכין לבד?

3. על מה מוציאים כסף בשירות?

4. כמה כסף אתן מקבלות כל חודש?

אשמח שתענו!

*וסליחה על הקפיטליסטיות

אינלי מושג...וגם אני אשמח לדעת את כל הנ''ל...חנה צוריה
אבל..ספיר,מאיפה בא לך עכשיו הקפיטליסטיות?!?(; (;
מה,התחלת ללמוד לאזרחות?‏!‏יש לנו לפני זה מתכונת בתושב''ע...;)

תשובות[-]

א. קודם כל:

כל בת מקבלת סכום בסיסי לפי הדברים נ"ל [סליחה אם יש לי טעויות העתקה, מוזמנות לבדוק בקישור]

מתוך האתר של מנהלת השירות האזרחי לאומי [עמוד 26]:

1. מי שגרה בבית ולא מקבלת ארוחות במקום השירות: 753.69

2. מי שגרה בבית ומקבלת אוכל במקום השירות: 636.8

3. מי שלא גרה בבית ולא מקבלת ארוחות במקום השירות: 837.31

4. מי שלא גרה בבית ומקבלת ארוחות במקום השירות: 687.94

5. מי שלא גרה בבית ומקבלת מגורים ואוכל במקום השירות [זאת אומרת- היא לא גרה בדירה אלא בתוך המוסד עצמו]: 519.91 

ב. מקבלים תוספת נסיעות לעבודה- ממקום המגורים [דירה/ בית] לשירות וחזור. בדרך כלל זה חופשי חודשי.

ג. נסיעות מהבית לדירה- בעיקרון מי שגרה בבית לא מקבלת נסיעות חינם בתחבורה ציבורית בין עירונית, רק ברכבת. לבנות שלא עושות בבית, חוץ מהבול [=נותן לעלות על תחבורה ציבורית חינם] אם יש מקטע נסיעה בדרך לשירות/ חזור, מקבלים סכום של 4 חזרות הביתה בחודש [סה"כ 8 נסיעות].

ד. יש גם כמה מינוסים שמקבלים, שיורדים לפיקדון דירה, דמי הרשמה לאגודה, ימי עיון שפתאום מורידים לכם בלי להגיד כלום על זה...

ה. לגבי הוצאות: לדוגמה אוכל: את יכולה להביא מהבית שלך את הדברים העיקריים כמו בשר וכאלה, ודברים קטנים יותר לקנות איפה שאת עושה. שאריות משבת זה תמיד מתכון מנציח.

ו. בסופו של דבר, אני חושבת שזה תלוי באופי שלך... 

גם אני בעד לחסוךאורי החמודה

ללימודים לדברים שאני רוצה

וכד'

|בת שירות לשעבר|אוסנת

אני לא הוצאתי (כמעט) שקל, אבל זה אפשרי רק אם את לוקחת את כ-ל מה שאת צריכה מהבית, ואין לך קופת דירה שדורשת ממך להפקיד בה כסף.

גם אם יש קופת דירה, כדאי שהיא תהיה רק על המצרכים הבסיסיים, ומי שרוצה מותרות שתקנה בעצמה (בממוצע - כל בת משלמת 50-100 ש"ח מדי שבוע לקופה. לא יותר!).

כמו כן, כדאי לסכם שעושים תקופת נסיון לקופת דירה, וכעבור חודש יושבים ומחליטים איך לנהל אותה טוב יותר.

כך תוכלי להתחרט ולבקש לבטל את הקופה, או לשנות את הסכום או המצרכים שקונים. (למה זה חשוב? כי הרבה פעמים את נמצאת עם בנות שלא יודעות להתנהל עם כסף ולעשות קניות נכון-קונות דברים שלא צריך ולא מחפשות מבצעים, שיש להן תרבות שונה בענייני אוכל-קונות הרבה יותר ממה שצריך כדי שיהיה 'שפע', או מחסלות את האוכל בשניה שהוא מגיע רק כדי 'להרוויח' עליך.

לא ראוי בעיני לבקש לבטל את הקופה כי יש בנות שאוכלות יותר ממני)

על מה מוציאים כסף בשירות?

אוכל בסיסי, אוכל כשנתקעים (בכוונה בנפרד, זה יוצא סכום לא קטן...) ונקיון.

גם על צ'ופרים, בגדים, וכל הדברים שאת קונה לעצמך בד"כ.

על נסיעות לא משלמים! אם יוצא לך ליסוע באוטובוס עירוני - בקשי החזר.

50-100 לחודש לקופה?!?!?פלספנית
50-100 ש"ח לקופה לשבוע?!?רותי7

מה קניתן עם זה??

לא הגזמתן קצת?

שלום לך!rivka501

אני עומדת לסיים עוד חודשיים שנה שנייה של שירות לאומי והצלחתי לחסוך נכון לעכשיו 10,000 שקל שמופקדים בפיקדון (לא כולל מה שיש בעובר ושב) - 

שנה שעברה קיבלתי 800 שקל , השנה קצת פחות. 

אני מוציאה בין 100 ל-500 שקל בחודש, בד"כ על קניות של מצרכי מזון או בתי קפה עם חברות , ימי הולדת ובגדים.

אני לא מקבלת אוכל במקום השירות - כלומר זה קצת מורכב - 

שנה שעברה קיבלנו פעמיים בשבוע ארוחת צהרים בבית אבות אבל בד"כ לא נשארתי לאכול אותה.

השנה אני לא מקבלת - יש רק פינת קפה. 

בהצלחה בחסכון! ותדעי שאם את רוצה - את יכולה.

בהצלחה.

^^^כנסי בבקשה...*sapir*

וואי! יצא לך להוציא 500 ש"ח בחודש??? זה נראה לי המווון!

אני מתכננת להוציא כל חודש 100 ש"ח בערך.. (אני מקבלת ארוחות בשירות...)

אפשרי??

כן, זה באמת המוןrivka501

100 שקל זה הממוצע הרגיל שלי -

500 יצא לי בחודש האחרון של השירות, עם כל המתנות לקשישות ולצוות של הבית-אבות (עשיתי והדרת).

וגם היה חודש אחד השנה שהוצאתי בו 800 , בעיקר בגלל יום הולדת לאחת הבנות מהדירה שחגגנו במקום יקר, מפגש של הבנות שירות לשנה הבאה, 2 זוגות נעליים (יש לי מספר גדול אז הנעליים יותר יקרות), אוכל רגיל לדירה ואיזה 8 ספרים .. (:

אם את מקבלת ארוחות בשירות- למה לא?פלספנית

בעזהי"ת

30

הוצאתי השנה, כל השנה, מכל מה שקיבלתי, משכתי מהבנק בסה"כ- 500 שקל, ומתוכם 200 שוכבים לי בארנק. 

אפשר לחסוך בשירות, רק צריך לדעת איך..בכורה

קודם כל, בתור החלה את יכולה לנל לעצמך את החשבון בנק.

את צריכה לפתוח תוכנית חיסכון ולהכניס לה סכום מסויים כל חודש. למשל אם את מקבלת 700 ש"ח כל חודש, את יכולה להחליט להפקיד 300 ש"ח מתוכם בחיסכון, ואת השאר להשאיר ב"עובר ושב" שזה אומר שאת יכולה להוציא מהכספומט וכו'. וזה הכסף שלך לבזבוזים.

אפשר גם בשירות להוציא כסף בצורה נכונה. למשל קניות של אוכל - לחפש מבצעים, לקנות רק מה שצריך וכו'

אם את מחליטה שאת רוצה לחסוך כסף בשירות, ואת באמת תשתדלי לחסוך ולא תוציאי יותר מידי - את יכולה לחסוך הרבה!

חוץ מזה שבסוף השירות מקבלים מענק שחרור, שזה גם סכום יפה.

בהצלחה!

>>>פעימה

בס"ד

אז השאלה שלי היא קודם כל- אם אפשר באמת לחסוך סכום מכובד...? כן.

והסקר-

אני מקבלת ארוחות צהריים בשירות[אבל הרבה פעמים לא אוכלת אותם- כי זה לילדים ומורכב מטבעולים ונקניקיות בד"כ], מוציאה בממוצע בערך 30-50 ש"ח בחודש על ארוחות, ועוד 30-50 בחודש לקופת דירה[ דברים בסיסיים ביותר- טישו, שמן, מלח וכד'...]

לא יוצאת לבילויים וכד' ככה שלא יוצא לי כסף על זה.
מקבלת 1000 כולל נסיעות[830 במקור]...
לסיכום- יצא שנחסך לי המון כסף. כי באמת לא קניתי שטויות[וגם לא יוצא לי לאכול הרבה...]
אם את אכן רוצה לחסוך את הכסף- ממליצה על תוכנית חסכון שיורד אליה סכום נכבד כל חודש, ותשארי רק עם סכום בסיסי- ככה לא תבזבזי סתם כי יש לך בעו"ש... 

בכ"מ- אל תחסכי יותר מדי, תהני קצת, תבלי, תקני דברים שבא לך לפנק את עצמך...
בהצלחה!

תלוי איפה את משרתת.פלספנית

בעזהי"ת

אני מקבלת 573 לחודש, ולא מוציאה מזה שקל- גם לא לקופת דירה, אנחנו מקבלות 900 שקל לחודש מהמוסד שבו אנחנו משרתות למכולת של היישוב.. [כל הדירה באותו מוסד]

זה כ"כ מצחיק שעושים עניין מהכסף של השירות*נעמה*

זה כולה 800 שקל בחודש. 

גננת מקבלת 4200, גננת!

משעשע  

מה 800, 500!פלספנית
טוב אז ככה... חחחאנונימי (פותח)

אפשר לחסוך לפחות חצי משכורת אם את לא אחת שמתפרעת בקניות D: !!! אני אישית חסכתי יותר מחצי משכורת כי יש מה שנקרא-- "הכנסת הורים" (תודה ב"ה, זכיתי זה לא מובן מאליו שההורים עוזרים.. ) אוכל קונים לבד מצרכים.. מבשלים בדירה כי.. לא בכל תקן דואגים לך לאוכל לכן, מהבוקר תפציצי את התיק באוכל כזה סדיסטי שיכול לסבול בחום בקור בסתיו ובאביב ועדיין להישאר בחיים אגב.. זה תלוי כמה זמן את שוהה בתקן לא באה להלחיץ אבל אני דיי חיה תקן שלי יותר מאשר בדירה D: עד כה זו הדרך היחסית זולה... אם את חיית אוכל ג'אנק אז דיי הרבה כסף הולך על זה.. חוצזמיה כשיש כסף יש רצון עז לקניות בכל פעם כשנכנסת משוכרת אז קחי בחשבון אם יש לך משיכה לבגדים נעליים תכשיטים ועוד כל מיני שטוזות למיניהם P: גם על זה מוציאים כסףףף אהה כמובן הוצאות בה-פ-ת-ע-ה--> חתונות, שמחות, וכד' הקיצר זה די תלוי בכל אחת למקרה שלה... חחח בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!  אגב- אל תחלמייי זה כולה 830 + נסיעות שאם תחסכי אותם אז בכיופה P: אבל הכי שווה זה הכרטיס נסיעות שהוא "כרטיס זהב" אז תנצלי אותו מתי שאת יכולה כמה שאת יכולה D:

אז אני עוף מוזר כנראהרוני בלילה

כי אני מוציאה מלא כסף על חומרי יצירה לעצמי, מוזיקה, ספרים ובגדים. אני חוסכת ממש קצת, כי אני אומרת לעצמי שגם ככה השנת שירות לא פשוטה, אז אם יש לי כסף, אז יאללה להתפנק!

עוף מוזר?? ממש לא! אנונימי (פותח)אחרונה

בשירות לאומי כולם יצורות, כי את תפגשי בנות ששונות ממך בתכלית D: כאלה חסכניות כאלה שמוציאות כסף בלי חשבון ובמינוסים מטורפים... אז אל תחששי ותרגישי שאת מוזרה!!!!

ותמצי את עצמך בשנה הזו... תגשימי תחביבים שלך, חברה שלי מהשירות התחילה שיעורי מוזיקה שהיא כ"כ רצתה חצי משכורת ניראה לי שהוא מוציאה בשביל  המטרה וזה מדהים

שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך