סתם מעניין אותי לשמוע את דעתכם:גן נעול

התווכחתי עם מישהי לא מזמן. לטענתה, גם אם מתפדחים להיות במחיצתו של מישהו ולא שלמים עם החיצוניות שלו, כל עוד הדיבור "זורם" בפגישות (לאו דווקא חייבים לחכות לפגישה הבאה, אלא מספיק שהפגישות עצמן "עוברות מהר" והן בסדר) - כדאי להמשיך, לפחות בפגישות הראשונות. לדעתה, גם אם מתפדחים להיות עם אדם מסוים זה בסדר. הזמן יעשה את שלו. היא נימקה זאת בכך שגם אח יכול לפדח, אלא שזמן ההיכרות עמו ארוך יותר, וממילא על כל דבר מפדח שיעשה יהיה יותר נוח להעיר לו על זה.

לעומתה טענתי אני: אי אפשר להשוות בין אח לאדם שנפגשים עמו. עם אח אין מה לעשות. זו עובדה ביולוגית קיימת שאין האדם יכול להתכחש לה. אם מתפדחים להיות במחיצתו של אדם זה כבר אומר משהו. חוץ מזה שגם ככה לא מתחתנים עם אדם במחשבה של "אני אשנה אותו ואז הוא יהיה בסדר". כמו כן, אם החיצוניות מפריעה ברמה מסוימת - אין טעם להמשיך. לא תמיד הזמן יעשה את שלו. ממילא לא כדאי לנסות להמשיך ובסוף להתאכזב ולאכזב את האדם השני. ככל שנפגשים יותר, כך הפרידה עלולה לצרוב יותר, אם לא לזה המפסיק את הקשר - אז לזה שנפרדים ממנו (שאולי גם הספיק לפתח מחשבות)

עכשיו מגיע תורכם - מה דעתכם בעניין?

להתפדח? למה?הרש

הקטע עם הפאדיחה  זה דבר שאף פעם לא הבנתי.

אם מפריע - מובן.

אבל מה אפכת לכם מה אחרים חושבים.

כשאני אוהב מישי- לא אכפת לי מה כל העולם חושב עליה. היא שלי ואני אוהב אותה.

וכן, שווה להמשיך כמה פגישות.

מראה זה דבר סובייקטיבי, וכמה שאנחנו יותר אוהבים מישו הוא נראה לנו יותר יפה (כמו שאמהות אומרות שהתינוקות יפים למרות שהם מזה מכוערים). על עצמי שמתי לב שהיופי של הבחורה השתנה בעיני אחרי כמה פגישות, ושוב אחרי עוד כמה פגישות.

בקשר לשידרוג-

אם הוא מפריע בגלל איך שקוב"ה ברא אותו, אז סבבה. אין איך לשנות אותו.

אבל אם זה בגלל  הלבוש - לשנות לבוש זה מאד פשוט.

לרוב הבנים זה קטע שלא משנה כ"כ, הם לובשים מה שיש, לא משקיעים בזה יותר מידי מחשבה.

אז כדאי לנסות להתעלם מזה ולהסתכל עליו במבט שונה קצת, על איך שהוא באמת. ואולי גם לדמיין אותו עם בגדים אחרים...

לפעמים יש מה להתפדח...גן נעול

בטח בפגישות הראשונות, בהן כמובן עדיין לא מתאהבים, ואם כן - אז באמת גם אני לא מבינה מה יש להתפדח.

דוגמא להתפדחות: פגישה שנייה. יושבים באיזו גינה ואוכלים גלידה. הבן אדם אוכל את הגלידה בצורה מצחיקה. הקשר עדיין לא כל כך חזק, כאמור. טבעי להתפדח... לא? (בל נשכח שבמצב זה האדם עדיין "זר" במובן מסוים)

פאדיחת כאלה זה לא נחשב...הרש

זה כיף, זה נותן קצת רטיבות לפגישה, ויש אחרי זה מה לספר...

אני מסכים איתךאיזה טוב ה'!!!!

כמובן רק אם זה באמת התנהגות מביכה ולא סתם משהו שמפדח אותך כי הקשר בתחילתו.

תנסי לחשוב אם היית מתפדחת מהתנהגות דומה של חברה ותיקה (ובכוונה לא השויתי לאח כמו חברה שלך).

להתפדח?נפשי תערוג

אני מעולם לא התפדחתי בדייט מהמישהי 

גם שהיו הבנות הכי מוזרות.

מי שמכיר אותי, מכיר אותי ואמור לדעת מי אני וזה לא ישנה לו את המחשבה עלי

ומי שלא, הוא גם לא יכיר אותי אחרי

אני דיי מצדד לדברייך!ניתאי הארבלי
אלא סתם ככה הסיבה שכתבת שגורמת את הפדיחה זה בודאי לא סיבה, אם ישנם סיבות עקרוניות אז דברייך נכונים בהחלט..
פדיחה זו לא הגדרה נכונה לדעתי...תל אורות

אולי ההגדרה היא אי נעימות מהבן אדם עצמו. שלא נעים לך להסתובב/לדבר איתו, ואת יותר מתפדחת שיראו אותך איתו, כי גם ככה את סובלת מנוכחותו ולא רוצה שיחשבו שזה רציני... אם אחרי מס' פגישות זה לא נעלם, אין טעם-את סתם מטעה את הצד השני שמתפתח משהו רציני, והכאב גדול יותר.

יש פעמים שגם ה"חיצוניות השולית" עקרוניתגן נעול

(אדם שמדבר בקול רם, צוחק צחוק מוזר, אוכל מוזר וכו'... כמובן הכל תלוי ברמה של עד כמה זה מפריע. לא ישר לחתוך, אבל אם זו רמה שזה בלתי נסבל ואדם מרגיש שהוא לא יכול להכיל ולחיות עם דבר כזה...)

שניכם צודקיםחלום חלומותיי

אלא הכל תלוי ברמת ההפרעה.

אני (אנחנו) בת (בנות)... גן נעול
למה בכלל לצאת עם מישהואלעד123

שמתביישים להמצא אתו יחד?

מצאו לעצמכם מישהו או מישהי שאתם גאים ושמחים להכיר ולהיראות במחיצתו.

עד שלא נמצאים ביחד, לא יודעיםגן נעול

אם הדבר נעשה דרך שידוך כלשהו (דרך חבר/ה, שדכנית, דודה...) איך אפשר לדעת לפני כן שהשהות במחיצת אותו בן אדם תהיה מפדחת? כל השאלה כאשר אחר הפגישה הראשונה נוצרת תחושה כזו - האם להמשיך בכ"ז לפגישה שנייה? ואם כן, האם להמשיך שוב בשלישית וכן הלאה... ומתי עוצרים? זה היה הבסיס לויכוח פחות או יותר. האם "לתת לזמן לעשות את שלו", כי למרות הכל השיחות והפגישות זורמות ונעים לדבר, או לחתוך?

תלוי מאיזו סיבה...ליבי ער
אם זה כי לך מפריע המראה שלו זה משהו אחד.
אבל
אם לך יש מציאת חן רק שאת מתפדחת שיראו כי הוא בסגנון שונה ממך או ממה שמצפים ממך או מהחברה בה את נמצאת...- בעיני זה סתם קליפות שצריך לקלף ולהתנקות.

במילים אחרות-
תהי אמיתית!
אם לך מפריע משהו בו- תתבונני תבדקי ותחליטי מה נכון...
ואם מפריע לך שלמישהו אחר יפריע וכו'....- בעיני זה ילדותי.
אף אחד מהדברים שאמרתגן נעול

אני רואה שאני מתקשה בהגדרת ה"פאדיחה"... אני מרימה ידיים!

לא תמיד יש תמונה של הבנאדם...תל אורות

שנוכל לדעת איך הוא נראה, ולפעמים תמונה לא אומרת דבר עד שהוא פותח את הפה..אז איך נדע אם טוב לנו או לא?? קצת הגיון לא הזיק לאף אחד....קורץ

גם אני חשבתי בדיוק כמוך עד שפגשתיאנונימי (פותח)

בחורה שבהמשך נהיה לנו חיבור מצויין (עד הפרידה).

בהכירות לא ממש התלהבתי מהמראה החיצוני וקצת נרתעתי.. לא שהיא היתה 'לא יפה' זה פשוט לא מה שהצטייר לי בראש..

אבל בהמשך היא היתה בשבילי הבחורה הכי יפה בעולם!!\

מסקנה - לא כדאי להתקבע על משהו.

כיף לשמוע את זה מגבר..תמיד שמעתי את זה רק מבנות..ליבי ער
אני לאו דווקא מדברת על יופי,גן נעולאחרונה

אלא על כל מה שקשור בחיצוניות: תנועות גוף, צורת דיבור, קול...

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלתאחרונה

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך