תגידו,
חבר\ה מגיל צעיר זה הורס את החיי,לא?
אז למה עושים את זה.??
בס"ד
א. כי זה מה שכולם עושים, ואנחנו רוצים להראות חלק מהחבר'ה. אנחנו לא רוצים להשאר בחוץ. או במילים אחרות - לחץ חברתי
ב. ההגעה לזה בטעות. אחד מדריך בבני עקיבא היא הקומנרית בטעות נקשרנו ונהינו חברים (ואני מכיר מקרה כזה)
ג התאהבות במשהי ושגם היא מתאבת בו והם מפתחים קשר
בס"ד
וברור שזה ממש ממש לא מומלץ במיוחד אם זה סתם בשביל חברות ולא למטרה רצינית של חתונה.
זה שוחק את הנפש חברה בגיל ההתבגות וזה עושה רק רע (כפי שאמרתי, אם זה לענייני חתונה זה כבר נושא אחר שאליו אני לא מתייחס כעת)
בנות שעברו משבר שיש להן חבר ואם לא היה להן הן היו במצב הרבה יותר גרוע והקשר איתו ממש תרם להן המון,
אני יכולה לפרט לך באישי (לא רוצה שמישה יזהה)
היו גם גורמים אחרים שהיו יכולים לעזור לה שמותרים הלכתית.
ולהגיד שחברות בגיל הנעורים הורסת את החיים- זה משפט מכליל ומעוות. ממש לא נכון!
כמה בנות את מכירה שיש להן חבר?
אני מכירה כמה וכמה...והאמת שמההיכרות שלי-הקשר בינהם דווקה חיובי ביותר והכיוון הכללי הוא חתונה בעז"ה (אחת כבר התארסה..).
אי אפשר להכליל ולומר שזה רע. בטח לא בצורה גורפת של "הורס את החיים"-תגידו לי- מה זה השטיפת מח הזאת?!? היה לך חבר?
ואתה, מר אמיר- יש לך חברה?
גם אם התשובה חיובית-אני חייבת להבהיר- כל מקרה לגופו!
אישית, אני חושבת שיש המון דברים חיוביים בקשר בגיל הזה, לא כהמלצה גורפת-אלא כל מקרה לגופו! זוגיות זה לא מתמטיקה! אין נוסחה ברורה- כל זוג וכל אדם לעצמו-יחליטו מה הדבר הנכון בשבילם.
וכמובן שיש הבדל גדול בין חבר שעוזר לדמות אחרת, אמיר. בזה אין ספק.
א.אני לא אמרתי שבהכרח חברות בגיל הנעורים תביא לקירסת חייו של מישהו בצורה מוחלטת כמו שכתבת,אלא שזה אסור מלכתחילה ובודאי גורם לנזק מי יותר ומי פחות.
ב.זה לא רלוונטי לשאלה אם הייתי במציאות כזאת או לא,אפשר בנקל להבין את ההשלכות הרוחניות האלו לנער בגיל ההתבגרות (אינני בגיל ההתבגרות לצורך ההבהרה) אבל מעבר להשלכות רוחניות הדבר אסור הלכתית מלכתחילה משום שזה קשר שאינו למטרות נישואין וללא תכלית ומהות,ולכן לא ניתן לאמר שזה דבר שלא פוגע (מעצם כך שזה אסור,בודאי עברה על האיסור פוגעת)
ראי את הבא:http://www.kipa.co.il/ask/show/244772
האם אנחנו עושים חישוב של באם אם אני אחלל שבת ,זה יפגע בי או לא ? ,לא.וזאת משום שזו הלכה,הקב"ה ציווה לשמור שבת,וגם ציווה על צניעות.ולכן השאלה הזאת של האם זה יפגע בי או לא (ושוב עצם עשיית איסור היא פגיעה !) לא רלוונטית ולא משנה את תמונת המצב.
ג.דמות אחרת יכולה לעזור במקרים מסויימים עוד יותר.אבל לא כאן השאלה הגדולה.
מסכימה מאוד עם מתנחלת קטנה=)
גם לי יש כמה חברות כאלה שזה מאוד עזר להם!!!
אבל זה מאוד תלוי איזה חברות זאת!!!
אתם מתכוונים לחבר וחברה נכון?
כי אם יש לי חברים בנים שקטנים ממני לא אמורה להיות עם זה בעיה נכון?
מי שעושה מעשה שהוא בניגוד להלכה זו נפילה בפני עצמה,מן הסתם יש כאלו שיפלו יותר ויש פחות אולם כולם יפלו,ובנושא הזה בדר"כ כולם נופלים בצורה משמעותית.מעבר לכך כאמור זה אסור מבחינה הלכתית מלכתחילה,זה לא עניין של שיקולים אם אני איפול או לא.
יש גם בעיה בקשר עם בנים שאינו חברות במובן שמדובר באשכול,בנושא של להרבות דיבור,צניעות ועוד..
לא נכון לך אח"כ..למשל ברור לך הכי בעולם שזה קשר טוב ואין איתו בעיות..למשל בגיל תיכון ואז קצת מתבגרים ומבינים שזה פשוט לא הכיוון של שנינו..חבל על הרגש וההשתדלות זה סתם מיותר..אני מכירה מישו מקרוב שהיו חברים כל התיכון והיה ברור בלי ספק שהם יתחתנו(גם להם) ואז בשירות הם נפרדו כי פתאום קולטים ומתבגרים חושבים אחרת ב"ה היא התחתנה עם מישהו אחר תוך חודשים ספורים..שאתה לא מדמיין את זה בכלל אחרי שקודם יצאו שנים..
היה לי חבר ושנפרדנו נהיה לי ממש קשה.... אבל היה לי תקופה מדהימה איתו....
ת'אמת אני לא בטוחה בדעתי.....
דבראשון: את יכולה להבטיח ולעמוד בשמירת נגיעה? [דבר חשוב ביותר]
דבר שני: אם כן, זה גוזל הרבה זמן וכסף (SMS, מתנות וכד')...
דבר שלישי: לפעמים זה בא על חשבון החברות, החברים, המשפחה ולא שמים לב. (ןלצערי אני אומרת את זה מניסיון, חברה שלי ביום אחד בהיר שכחה שאנחנו קיימות וזה מזה פוגע..)
ויש כמובן בעיות הלכתיות..
אבל אם את יכולה לקבוע לעצמך כללים ולעמוד בהם זה יותר בסדר..
ותדברי עם מישו שמבין בזה..
(אני חושבת...)

אם זה לא למטרות נישואין זה אסור,זה קשר שאין לו תכלית ואינו צנוע בתכלית.
מעבר לשמירת נגיעה,זה גם עניין של מהות הקשר :
זה תלוי אם את חושבת שיהיה לך טווב!!
שיהיה לו טוב.ושמירת שבת ? אין שום הבדל,זו הלכה שקובעת גדרי צניעות,זו תורתנו וזה לא קשור אם האדם חושב שזה טוב או לא,אדרבא התורה מרחיקה אותנו מזה ואומרת שזה לא טוב.
אנא קראי את הלינק :
זה ממש לא טוב בגיל הזה! סוחט רגשות סתתםם!!
היה לי חבר..
א.גרם לו למחשבות...-מרגישה אשמה!
ב.זה גרם לו לביטול תורה-כי הוא כל הזמן חשב עלי(הוא אמר לי את זה בעצמו...)-ושוב..גם בזה אני מרגישה ממש אשמה...
לא בריא קשר בגיל צעיר!
למה עושים את זה?!
כי רוצים לנסות!! תמיד משהו שלא יודעים ולא מנוסים בו ועוד כולם אומרים שזה לא כדאי/ אסור וכו'..-רוצים לנסות..
גמאני ידעתי שזה אסור ולא רצוי ולא כדאי וכו' וכו'...
אבל בכל זאת..רציתי לנסות...
עכשיו?! אחרי שזה נגמר והפסקנו ת'קשר...אני יודעת שזו הטעות הכי גדולה שעשיתי בחיי!!!
אבל מתנחמת בעובדה שלפחות נסיתי,ראיתי שזה לא בסדר..ולא חוזרת על זה שוב!!
יש בנות/בנים..שמנסים..מבינים את הטעות..בוכים ימים ולילות...ואח"כ שוב חוזרים על אותה טעות...-מסכנים!! המילה היחידה שאני יכולה להגיד..!!
אבל בכל זאת..בד"כ לא מועיל כל ההסברים והדוגמאות...
אמא שלי אומרת: על בשרך תלמד!!! אם מספיק בוגרים וחכמים להבין שזו הייתה טעות-לא חוזרים על זה..
אבל אם לא מבינים..אז אותו בנאדם יחזור על זה אלף ואחד פעמים...
תכלס' אני לא ממליצה...(במילה עדינה..)
אבל כל אחד יעשה בחייו כל מה שנראה לו...-חיים שלו..לא שלי...
אנחנו יכולים רק לעזור מהצד...
זה חוזר פה הרבה,אבל זה לא נכון במשמעמות שמביאים את זה.יש לנו ערבות כלפי כל אחד מישראל,ולכן לגבי מקרה בו אדם שואל שאלה יש לנו אחריות לענות בצורה הנכונה ולהדריך נכון.ולכן לא נכון לתת אמירה שמרככת את העניין בסוף כמו כל אחד יעשה בחייו מה שנראה לו,זה לא נכון,אנחנו צריכים להדריך שכל אחד יעשה בחייו כפי שהקב"ה ציווה אותו.מקווה שדברי הובנו..
לא התכוונתי בעניין של: לא אכפת לי..תעשה מה שאתה רוצה..
העניין הוא שאני רואה אתזה מנק' מבט שלי...אני לא אוהבת שנכנסים לתוך החיים שלי..
שיציעו..שימליצו..סבבה.. אבל כשאומרים לי מה לעשות-אני ממש לא אוהבת..
לכן אמרתי שבסה"כ זה החיים שלו.. ובסופו של דבר הוא יעשה מה שנראה לו..ואנחנו רק ממליצים.. ומסיברים לו..
מצטערת אם לא הובנתי נכון....
- כי לא כולם מבינים שזה מזיק להם
- כי יש כאלה שמבינים שזה מזיק להם אבל קשה להם לשלוט בעצמם
- כי יש כאלה שמבינים שזה מזיק להם ולא אכפת להם מיזה
בס"ד
וכמו שאמרו פה כבר, כל מקרה לגופו.
זה הכללה גסה מה שעשית.
לרוב הנוער זה מכשול. אי-אפשר להתעלם מזה.
אם בא לך!!
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.