לקבלת העלון כל שבוע-7carlebach@gmail.com
רבנו הקד' מאיז'ביצה אומר, שהאנשים היפים ביותר הם האנשים העגולים, כמו שהעולם עגול- בלי פינות, כדי שלא להכאיב זה לזה, יש לזרום ולהתעגל.
אך עם כל הרכות והזרימה יש מצבים שכן צריך פינה, יש מצבים שאני מגלה שמשהו שייך לי ועלי להתעקש להשיגו בכל כוחי.
אבל איך אני מתגבר על הפחדים, הסביבה , הלחץ חברתי?
אומר האי'זביצר- לובשים טלית.
למדנו בפרשת השבוע שאחרי מעשה המרגלים שאמרו לשון הרע, הצטערנו מאוד, חברים יקרים בכל אדם 'המרגלים' האלו נמצאים- ברגע שמאיר לאדם החלטה מעומק הנשמה, מגעים 'מרגלים' שמבלבלים אותו ואומרים לו שהחלטה לא שלו, ולא שייכת לו,
ובדיוק בשביל זה יש טלית- בטלית אני מתבונן בעומק נשמתי, ומתעצם עם ההחלטה שקבלתי. כשבאדם מאירה ההחלטה מעומק נשמתו , הוא חייב טלית להגן עליה. לקים את מה שנאמר אחרי חטא המרגלים על הטלית- 'וראיתם אותו וזכרתם', לכן כמו שבורא עולם נתן לנו טלית אחרי חטא המרגלים גם האדם צריך לקחת טלית אחרי 'המרגלים' שלו, ללכת עם הרצון המיוחד של הלב שלו בלי להסתכל והקשיב ל'המרגלים' החיצונים האלו שמנסים לבלבל אותו.
מוצאים את זה באופן מיוחד במנהג ישראל בזמן החופה, שהכלה נותנת לחתן טלית חדשה, בזמן שאיש ואישה בוחרים זה בזו, מתגלה משהו בעמקי הנשמות, אחרי שהבעל קיבל את ההחלטה, אשתו אומרת לו 'אתה צריך טלית דחוף'- והיא נותנת
לו טלית, לקים את מה שנאמר- 'וראיתם אותו וזכרתם' ...
חברים יקרים גם בין איש ואישה יש 'מרגלים':
ה'מרגלים' באים לחתן, ומנסים לשכנע אותו לעזוב את ההאישה. הם אומרים לו: 'היא לא טובה בשבילך', ה'מרגלים' באים לכלה, ואומרים לה: 'הוא לא טוב בשבילך'.

)