ארץ ישראל. ואנחנו.אווזה.

וואו יצא לי ארוך. לא חייבים לקרוא

---------------------------------------------------------------

הייתי השבת בשבת אולפנה.

לא מקורי מידי.

באמצע שבת התחיל דיון על הפינוי ווהרס המתוכנן של הבתים.(אני וחצי מהשכבה שלי גרות בבית אל, וכל השאר ביישובי בנימין השונים)

גם לא מקורי מידי.

ומה אני יגיד?

באמת שאני מפחדת.

מפחדת מהיום שבו הם יבואו.

שורות שורות של שוטרים לבושים בשחור.עם משקפיים שחורים.עם מבט שחור.

יבואו להרוס בתים לאנשים שאני מכירה.לאנשים מהיישוב שלי.לאנשים מהעם שלי.יבואו להרוס חלק מהארץ שלי.

ומה אני יעשה באותו זמן?

הצוות באולפנה שלי מאוד לא בעד שאנחנו נלך לשם.

הם אמרו שמי שרוצה ללכת זה לא יהיה מטעם האולפנה, אלא רק באישור הורים וכו'.

ואני חשבתי שככה אני לא יישב בבית. אני לא יהיה מסוגלת. אני יודעת שאני חייבת לעלות לשם. להיות שם. לעזור במה שאני יכולה, וגם במה שלא. לא כי אני חושבת שבאמת הנוכחות הספיציפית שלי שם תעזור, אלא בעיקר כדי הגיד שעשיתי מה שיכולתי. להרגיש שננתי את שלי בשביל ארץ ישראל.

אבל אני באמת מפחדת. אני לא יודעת מה יהיה שם. ואנשים יכולים לצאת משפם עם שריטות לכל החיים. בגוף ובנפש. אני למשל, הייתי בהרס בעמונה בתור ילדה בכיתה ג'. לא הייתי בבתים עצמם, אבל הייתי בישוב. ראיתי את כל השוטרים באים. ראיתי סוס דורס את בנדוד שלי. ראיתי שוטר מרביץ לבחורה באלה. וכן, זה השאיר לי טראומה. אחרי הדיון בשבת שבו הדגישו לנו שבנות יכולות לצאת משם עם שריטות ישבתי עם חברה ובכיתי. לא יכולתי.

ועדיין אני חושבת שהמקום שלי בזמן הגירוש ח"ו זה להיות שם. לתת מעצמי את מה שאני יכולה. להאבק למען ארץ ישראל. היום זה הבית שלהם - מחר זה הבית שלי. וגם אם לא. ארץ ישראל היא של כולנו באותה המידה בדיוק. ואני שואלת באמת. מה אני יוכל לעשות כדי להרגיש שותפה? כדי להרגיש שעשיתי מה שאני יכולה?

מה המקום שלנו כנוער בבניית ארץ ישראל? הרי ברור שאנחנו נבוא הרבה יותר ממבוגרים. יש לנו כח, יש לנו מרץ, ויש לנו את הרצון לצאת ולהשפיע.

אבל אנחנו באמת יכולים לזה? באמת זה יצליח? אני עד פעם אומרת. אני ילךלשם, ואני גם עכשיו אני עליתי הרבה פעמים בשבוע האחרון ועזרתי למשפחות.

אוווף.

יצאתי לא ברורה. פשוט כתבתי מה שאני מרגישה.

מוזמנים להגיב. גם אם אין מה

אנחנו מארגנים קבוצה של 500 איש שלא מפחדים ללכתליק המדליק123

מכות או לעשות כל דבר למען הפינוי  .אנשים שיכלו רק לעמוד ולהסתכל על הגוש ולא לעשות כלום כי היו קטנים מדי עכשיו קמים לעבוד ואם יפנו את שכונת האולפנה זה יהיה להם קשה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

קיצקץ לא אחפור פה יותר מדי בהצלחה לכם!!!!!!!

אתה יודע שעומד להיות שטח צבאי סגור?חרותיק

אז תתכננו גם איך להגיע..

מה המטרה ולאןshapira 80

לאן אמורים ללכת?

ואתה כותב את זה כאן... איפה הראש???אברי
עד כמה שזה נשמע מוזר - אני שמח לקורא את מה שכתבתמרדכי

בס"ד

אני נהנה לקרוא על הרצון לפעול למען א"י.

אני נהנה לקרוא שוב בני נוער שמה שמעניין אותם עכשיו זה ההרס של הבתים ולא גמר היורלינג (או איך שלא יקראו לזה).

ועכשיו אגיב לשאר הדברים -

אלימות תיהיה, השאלה היא הגישה, האם באנו בשביל לקבל מכות או באנו להלחם על הארץ שלנו וזה אומר גם לתת מכות.

אני יודע שזה ישמע לחלקכם נורא-

אבל כן, חלק מהמאבק על א"י הוא לתת מכות לאותם כוחות שבאים לזרוק אותנו מהבית. כן, גם אם אותו יסמ"ניק שאיתו אני אלך מכות ואתנגד לו הוא אח שלי. ולא, אני לא אתחרט על כך! הוא בא לפגוע בי, וזה לא הזמן להתיפיף ולחשוב על כך שהוא אח שלי (למרות שרוב היס"מניקים הם ערבים, פושעים ורוצחים. כך שהם לא אחים שלי!) אני נאבק כי זו הארץ שלי! 

אז נכון-

יכול להיות שאני יפגע. אבל אני נפגע מתוך מאבק על א"י, מאבק על המתנה שהקב"ה נתן לנו והבטיח לנו.

זה מזכיר לי אחרי בנית המאחז עוז ציון, בצומת ה-T (על יד גבעת אסף) חזרתי הביתה שכולי מלא בקוצים. לאחר מכן נפתח דיון פה בפורום על זה ובאמת כל מי שהיה שם אמר שהיה שווה להידקר בשביל הבניה ושאלו קוצים של א"י. 

לגבי השאלה שלך בסוף-

כן, אנחנו יכולים! אנחנו, הנוער עם האידאלים יכולים להכריע את המאבק. אם נחליט שאנחנו יושבים מול המחשב או שאנחנו באים לשם בשביל להלחם על הבית. אנחנו נחליט בגבעת האולפנה עם עמונה תיפול בשנית או אם גבעת אסף ומגרון יפונו. אם המאק יהיה באמת מאבק של הליכה עד הסוף, ואנחנו נראה לקב"ה שאנחנו נאבקים עד הסוף על המתנה הגדולה שהוא נתן לנו, בעז"ה בסופו של דבר זה ימנע.

וזה לא ישפיע רק על גבעת אסף, מגרון ועמונה, אלא על כל ההתיישבות כולה, מ-2 בחינות:

האחת: אם "שלום עכשיו" ושאר שונאי ישראל מארגוני השמאל למינהם יראו שהם הצליחו, אז הם ימשיכו ויעתרו לבג"ץ על כל סנטימטר שהם יכולים, ולא תהיה בררה, אלא לפנות.

והשניה: שמאבק אלים יכול לדחות את הפינויים של שאר המקומות כמו שבזכחות מה שהיה בעמונה, לא הרסו את חרשה ושכונת היובל בעלי.

לכן זה צו השעה לצאת למאבק על א"י!!! ובמלמה ננצח!!!!!!! (ולא באהבה כמו בגרוש)

מרדכי מסכימה איתך אבל רוצה להבהיר משהוענבל
בס"ד

גם אם מישהו מרביץ לחייל (יהודי!) הוא עושה את זה בכאב.
אף אחד לא נהנה להרביץ, אף אחד לא בא בשביל האלימות (לפחות לא הרוב), באים כי מבינים שרק בדרך הזאת יצליחו כי השנייה נכשלה, אבל שיהיה ברור, זה כואב לכולנו שאנחנו נאלצים להגיע למצב בו אנחנו נלחמים באחים שלנו.

אז שלא ישתמע מדבריו שזה כיף ואקשן וכו', כי לכולם, וגם לו (נראה לי) כואב לעשות את זה.
ברור שהייתי מעדיף לא להרביץ לו, זה בא מכוח המציאותמרדכי
בעמונה היה מאבק אלים -מישהי.....

ומה יצא מזה? הם בכל זאת פונו!!

מה יצא מי זה?מרדכי

בס"ד

אולמרט לא העיז אחר כך להמשיך במדיניות ההרס ולהמשיך עם התכנון ליישוב חרשה בגוש טלמונים שבמערב בנימין ובשכונת היובל ביישוב עלי שצפון מזרח בנימין.

אני יגיד לך מה יצא מעמונה.אווזה.

שימי לב, שלמרות שעל עמונה יש צו גירוש הרבהה לפני שכונת האולפנה,

לא מדברים על זה בכלל בתקשורת. רק בחודש האחרון.

הם פשוט מפחדים.

זה היה מאבק צודק והם גם יודעים. ומפחדים.

נכון וגם..חרותיק

זה כמו מישהו שנהיה היסטרי לידך.

הדרך היחידה להרגיע אותו זה לתת לו איזו כאפה, או סטירה מצלצלת

זה נראה נורא. אבל זה מה שיעזור לו.

הלוואי.

אי אפשר להשוות אלימות לסתירת לחי,מה גם שלעוררשואף לאור

אדם אפשר בדרכים אחרות.אותם שוטרים לא יבינו דבר מהאלימות הזאת מלבד האמירה "קיצונים"/"משוגעים",באמת שאינני רואה שהם יבינו דבר אחר.הדרך להגיע לליבם לא מתחילה שם כלל ועיקר אלא זה ההפך.

למה אתם קובעים מציאות בשטח ? מי אמר שבכלל מותר ?שואף לאור

ושוב אני שואל,מי אמר שמותר לתת מכות ?שואף לאור

לא זכיתי לשמוע אפילו פוסק אחד.

זה לא שאם נלך מכות ונאבק,ידיד

ונשרוף צמיגים אז ננצח אותם כי בסוף כל סוף הם ינצחו אותנו ולא משנה מה יהיה. אבל כשאנחנו באים לשם ונאבקים איתם אנחנו רוצים להראות שאנחנו לא מוותרים בקלות על ארץ ישראל ושהם לא יחשבו שהם יפנו ואנחנו נעבור על זה בשתיקה!

השאלה מה מותר.אני לא ראיתי שיש מי שמתיר אלימותשואף לאור

ללכת ולהתנגד באופנים אחרים מותר (תלוי מה)

למה הרב מלמד התכוון שהוא אמר למסור את הנפש?מרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ז סיון תשע"ב 08:31

בס"ד

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/239469

והרב מלמד הוא הרב של המקום, כך שיש לו אסמכתא גדולה יותר על סגנון המאבק

תשאל אותו באופן מפורש.אפשר למסור נפש גם כדישואף לאור

להספיק להגיע לתפילה במניין.אי אפשר להסתמך על הנחות.

אפילו הרב צבי יהודהמרימוש!

כשאמר למסור את הנפש התכוון של עצמך.לא של אחרים וחס וחלילה 

שלא לפגוע באחרים.

רוב האנשים ולענ"ד גם הפוסקים והרבנים אינם מתירים להרים יד על חייל /שוטר יהודי.

מי התיר לא לא להרביץ מכות למי שבא לגזול מחבר שלךצחקן

את הבית שלו?

המורכבות שבעניין הזהשואף לאור

הסיטואציה היא לא בדיוק כמו שתיארת.מה גם שאני לא יודע מה הגבולות במקרה שציינת,זה לא מתיר לעשות ככל העולה על רוחך כדי למנוע את הגזלה.

המורכבת היא שמדובר פה בשלטון ששולח יהודים שאולי בגדר תינוקות שנשבו לעשות זאת. ועוד ועוד משתנים שהופכים את תמונת המצב לשונה לגמרי ממה שאמרת.ומכיון שכך הולכים לשאול פוסק הלכה מה עושים בסיטואציה הזו שיש בה הרבה מאוד משתנים שמשנים את תמונת המצב לגמרי.אני לא ראיתי אפילו פוסק אחד שמתיר אלימות ,אדרבא ראיתי רק אמירות נחרצות כנגד אלימות.אז כיצד ניתן לתפוס את המצב כיאלו ומדובר בהלכה פשוטה של גנב יחידי שבא לגזול בית מאדם מסויים ? (מעבר לכך שכאמור גם זה לא נותן לפעול כפי רצונך,ישנם מן הסתם הגבלות גם למציאות הזאת.

שו"ע חושן משפט סימן דטוביה2

ובאשר לחינוך חילים ליפני הפינוי ראה שם בשך שפסק כטור (שם) שמותר גם לפני ההזק

כמו כן ראה רמב"ם (שכתב שבא במחתרת הנהרג על שם סופו שיך בכל גזלן מסוכן ולא צריך לילה או חתירה)

ואם מותר לחלל על זה את השבת (שו"ע שכט) שזה איסור חמור ביות של כרת ובבית דין נסקלים עלו אז למה אסור להכות עלוו יהודי לא שפוי???

תגובהשואף לאור

לפי מה שאני רואה את לוקחת הלכות שלא מתייחסות לעניין הספציפי הזה שיש בו הרבה משתנים שונים.ולכן צריך פסיקת הלכה.מדוע בעניינים אחרים שיש בהם משתנים שונים לעומת המציאות המתוארת בספר הלכתי אנו הולכים לשאול רב ופוסק וכאן לא ?

האם יש לך ראיה שפוסק פסק שמותר להתנהג באלימות במציאות הזאת ?

מסכימה וחייבת לשאול....?אופה קטנה

אני מסכימה איתך שבידנו,הנוער לשנות ולהשפיע.וכן-על כל ההתיישבות בא"י[גם בנגב ובגולן ולמנוע התשלשטות של גויי הארץ...!]

הדבר היחיד שרציתי לשאול/להבהיר הוא:

אתה חושב ש-500 חברה שיפעלו בכל מה שיש ואין להם כדי למנוע את הפינוי, אל מול 3000 חיילים מאומנים שמשימתם היא לפנות כ-30 משפחות(והם "מחויבים" לעמוד במשימתם)...יצליחו למנוע את הפינוי!

הבהרה: ברור לי שכמו שאמרת בנק' האחרונות-פינוי/ניסיון פינוי אלים וטראומתי[לכולם!] וודאי ישפיע על ההתיישבות כך שימנע פינויים אחרים[ובמיוחד כאלה שאין להם אפילו סיבה "משפטית" לפנות] ובטח שיגרום למדינה לקחת את ההתישבות (ואת הנוער!) יותר ברצינות!!!

השאלה היא:האם אתה מאמין[גם בפן האלוקי וגם בפן המעשי-פיזי] שכח ימנע את הפינוי הזה??(ותחשוב על זה בצורה רצינית ואמיתית,בלי להכניס עצבים על המדינה והצבא,(ובנינו-ובאמת שלא חסר!!))

רק נק' למחשבה!

אני לא מצפה לתשובה!

שיהי'ה לנו הרבה בהצלחה בע"ה!ושנשמע רק בשורות טובות!

-----------------------------------------

שחלילה לא ישמע מדברי שאני מזלזלת בחשיבות ישוב הארץ או כל דבר דומה היכול להתשמע מהדברים!

וואוווווווווווווווו!!!!אנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי אז מה?? בתאריך כ"ז סיון תשע"ב 07:17

ב''ה.

אני מאלה שרואים ארוך אומרים שלום,אבל ישבתי וקראתי ודי התבלבלתי..

אנחנו בני נוער..אבל מה באמת הכוח שלנו??אנחנו יכולים לבוא ולהשפיע,אבל אתם בעצמכם יודעים שזה לא הכי עוזר העולם..לא העמונה ולא בגוש!!!

שלא תבינו אותי לא נכון זה עוזר לא כ''כ יכולה לעצביע על משהו,אבל ברור שזה עוזר..

אם הם רואים שלא ביפה הם לא מהססים ומוציאים את האלות,והסוסים ומרביצים..

כן..אני לא כ''כ מעבירה את עצמי כאן..

אם הייתי יכולה ללכת לשם ולהגיד להם:"תסרבו פקודה,תשבו בכלא,אבל אחר כך אתם תדעו שאתם עשיתם דבר טוב ואיזה תחושת סיפוק יהיה' לכם!!כ''כ טובה!!חיוך גדול

אבל אני לא יכולה ולא יעזור שאני יכתוב סיסמאות בפרום..לא יודעת ת'אמת מבולבלת..

אולי צריך לעשות משהו..

אבל מה שבטוח יעזור אם אנחנו נתפלל ונגיד תהילים יכול להיות שזה העזרה הכי גדולה שאנחנו יכולים לעשות..דוס

טוב אני ממש מקווה שלא בלבלתי אתכם ואותי!!!

אז שיהיה' לכולנו שבוע טוב ומבורך ורק בשורות טובות!!מגניב

ותאמינו שזה לא יקרה!!!וגם אם יקרה נצתרך להגיד הכול לטובה!!למרות שזה לא קל לי ניראלי כ''כ קל להגיד את זה כי אני לא גרה שםם..

מקווה שהייתי מובנת..

אז לגבי הכוח שלנו:יש לנו אנחנו רק צריכים לראות איפה להשקיע בווו!!חיוך גדול

שבוע טוב ומבורך!!

אז מה??

באו תקדישו דקה ותקידו להצלחת שכונת האולפנה:

א  לַמְנַצֵּחַ, מִזְמוֹר לְדָוִד.

ב  יַעַנְךָ יְהוָה, בְּיוֹם צָרָה;    יְשַׂגֶּבְךָ, שֵׁם אֱלֹהֵי יַעֲקֹב.

ג  יִשְׁלַח-עֶזְרְךָ מִקֹּדֶשׁ;    וּמִצִּיּוֹן, יִסְעָדֶךָּ.

ד  יִזְכֹּר כָּל-מִנְחֹתֶךָ;    וְעוֹלָתְךָ יְדַשְּׁנֶה סֶלָה.

ה  יִתֶּן-לְךָ כִלְבָבֶךָ;    וְכָל-עֲצָתְךָ יְמַלֵּא.

ו  נְרַנְּנָה, בִּישׁוּעָתֶךָ--    וּבְשֵׁם-אֱלֹהֵינוּ נִדְגֹּל;
יְמַלֵּא יְהוָה,    כָּל-מִשְׁאֲלוֹתֶיךָ.

ז  עַתָּה יָדַעְתִּי--    כִּי הוֹשִׁיעַ יְהוָה, מְשִׁיחוֹ:
יַעֲנֵהוּ, מִשְּׁמֵי קָדְשׁוֹ--    בִּגְבֻרוֹת, יֵשַׁע יְמִינוֹ.

ח  אֵלֶּה בָרֶכֶב,    וְאֵלֶּה בַסּוּסִים;
וַאֲנַחְנוּ,    בְּשֵׁם-יְהוָה אֱלֹהֵינוּ נַזְכִּיר.

ט  הֵמָּה, כָּרְעוּ וְנָפָלוּ;    וַאֲנַחְנוּ קַּמְנוּ, וַנִּתְעוֹדָד.

י  יְהוָה הוֹשִׁיעָה:    הַמֶּלֶךְ, יַעֲנֵנוּ בְיוֹם-קָרְאֵנוּ.

ועוד שאלה.. וגם תגובות למה שכתבתם..אווזה.

שאלה:

לדעתכם אנחנו צכים להמשיך בשגרה, או לשבור אותה? כל השכבה שלי (לפחות מי ששאלתי) אמרה לי שלדעתם צריך להמשיך. להראות להפם שאנחנו ממשיכים בחיים.

אבל לא!! אנחנו צכים להראות להם שזה אכפת לנו!! שאנחנו לא ממשיכים בחיים!! למשל היום יש לי מסיבה סופשנה של האולפנה. אהמות, דברים, עניינים, בלאגנים.. ואתמול (בשבת) אני מזה התעצבנתי עליהם. שעכשיו המקום שאנחנו אמורות ליות בו זה בעיר אהלים בג. האולפנה. זה במאבק. כי בינתיים זה עוד המאבק השקט, אז גם מי שלא חושבת שצריך ליות בפינוי עצמו צכה ליות שם לפחות. והם אמרו לי שהם לא חושבות ככה. אבל מה? רוצים לפנות יהודים מהבית שלהם ואנחנו נעשה מסיבות? לא!! אנחנו צכים להראות להם שאנחנו לא ממשיכים בשגרת חיים רגילה כשרוצים לפנות אחים שלנו מארץ ישראל!!

אז מה דעתכם בנידון?

תגובה: (למרדכי בעיקר..)

ברור גם לי זה ברור שצריך מאבק על ארץ ישראל. ממש מאבק חזק.

אבל, אני, מה אני יכולה לתת שם? אני לא ילך לאיזה יס"מניק ויתחיל להרביץ לו מכות.

אז מה כן?

תשובותמרדכי

בס"ד

את עוסקת בשאלה קשה-

מצד אחד לפינוי אין תאריך ולכן הוא יכול לקרוא בעוד שעה ובעוד חודש באותה המידה.

מצד שני חשוב כבר מעכשיו לבוא לעזור ולתמוך ולהיות מוכנים למאבק.

השבוע שעבר שהיה לי את המסיבת סיום, והופצה שמועה על פינוי אפשרי באותו היום, הודעתי לכולם שאם יהיה פינוי המסיבה יכולה לקפוץ בצד ואני לא אהיה שם. אני חושב שכן תהיי במסיבה ואם יהיה משהו תלכי. ב

בנוגע להמשך השגרה-

כרגע את במצב של לימודים, אז זה יותר מסובך אבל אם עד הפינוי תצאי לחופש תוכלי להיות שם יותר. כרגע זה באמת קשה להמשיך בשגרת החיים הרגילה שגורל ההתיישבות בא"י עומד על המוזניים. וגם לי היה קשה לתפקד בשבוע של המחאות מכיוון שהרגשתי שעכשיו כולי צריך להיות מרוכז במאבק ולא בשטויות אחרים.

לגבי הדבר השני-

עצם העובדה שאת שם זה כבר מועיל! אומנם אני לא אומר לך לבוא לתת מכות ליס"מניק, אבל את כן יכולה להיות בין כל מה שיהיה שם ואז שיבואו להזיז אותך משם להתנגד בכל הכוח שיש לך!! ואם הראש שלך זה לא מכות, את יכולה לבוא ולעזור למשפחות עם הילדים ודברים כאלה. אבל הדבר שבאמת נחוץ זה מאבק אלים ואני מאמין שכל אחד יעשה את זה בדרך שלו.

לדעתי...שירה חדשה~

אני חושבת שלבנות אין מקום במאבק הפיזי.

א-י-ן- מ-ק-ו-ם!!!!

אני יעלה לשם-זה ברור.

אבל אני אעלה בשביל להיות שם ולעזור במה שצריך.לא כדי להיאבק במכות עם חיילים!!!!

כי זה לא צנוע.וכי זה מחלל את הכבוד שלי.וכי אותי בתור בת חלשה(יחסית לבנים)הם יכסחו בקלות.ואז חוץ מראש שבור-לא יצא כלום.

אני חושבת שזה תפקיד הבנים להיאבק.ולהיאבק בכל הכח!!! אבל זה לא התפקיד שלי.

אני צכה להיות שם כדי לעזור עם הילדים,כדי לעזור לאימהות וכדי להראות נוכחות.אבל אנחנו לא צכות להיאבק.

ובקשר לשגרה-אני חושבת שאם היינו יכולים,אם זה לא היה מפריע לנו באמת(כי בסופ"ש החיים לא יכולים להפסיק לגמרי...)אז באמת היה צריך לשבור שגרה לגמרי.להלחם בכל הכוח,כל הזמן.

אח"כ-אנחנו נחזור לשגרה כדי להראות שאנחנו חיים.אבל עכשיו יש מה לעשות.אסור להשאר אדישים.זה צריך להרוס עכשיו את השגרה.כמה חבל שאין אפשרות.....

אוף.לא הצלחתי עד הסוף להסביר.הלוואי ותבינו...

כל כך מעיק!נעומה=)

אני לא אהיה מסוגלת להיות שם כי אני יודעת שאני לא יעשה כלום וגם אני מפחדת מהמראות...

אווף קשה להחליט

אני לא יודעת עם להיות שם....פיתה פיתה

אימא שלי לא רוצה שאני יהיה שם.

ואני רוצה,ולא רוצה!

לפי מה הולך שם-בטוח יהיה אלימות.ויהיה שם מסריח!!!!!אז למי שיש אסטמה לא לבוא (נראלי שהולכים לשרוף צמיגים).

ואני גם לא יועל להיות בבית-הוא הולך להיות חפ"ק (הרבה אנשים,בקיצור...)

אני מתלבטת.

אורה-מזה מזה מזה מבינה אותך!

אני לא יודעת מה לכתב כאן אבל דעתי היא....ש!למ*ת

אני חושבת שללכת מכות בלי קשר לבנים בנות זה לא צריך להיות .

אז מה שהם באים לגרש, הם האחים שלנו, יהודים כמונו .                                                                  אבל הם עדין לא הבינו את הטעות שלהם.. (והם עכשיו מקשיבים לממשלה..).

זה לא שאני חושבת שצריך פשוט לשבת ולחכות שהפינוי הבא יגיע. (או שבעזרת השם לא יגיע!!!)

אני חושבת שצריך כן להפגין ולהראות נוכחות.                                                                               אבל, לא להתחיל לשרוף צמיקים ולהלחם פיזית...

(ככה סתם אנחנו יוצאים  רע )

אני חושבת שיהודים הולכים מכות עם יהודים זה דבר חמור זה!!!

ומה עם הרבנים אני חושבת שאין אפילו רב אחד שמסכים ואומר שזו מצווה להכות יהודים

נ.ב

בזה שנלך  מכות אין שום קשר לפינוי הבא...(שבעזרת השם לא יגיע!!!)

(אני רוצה רק להדגש שזה היא דעתי ואף אחד לא צריך להסכים איתה.. וסליחה עם חזרתי על דברים)

אז מה את מצפה שנעשה?מרדכי

בס"ד

נשב בחיבוק ידיים וניתן להם לפנות אותנו? ניתן להם לזרוק אותנו מהבית? ניתן להם לקחת ממנו עוד חבל ארץ?

לא אכפת לי אם אח שלי. אני נלחם על הבית שלי עד הסוף.

נכון-

אני לא תושב האולפנה, לא תושב מגרון, עמונה או גבעת אסף. אבל אני כן תושב ההתנחלויות שגם גורל ביתו נמצא בידי "ממשלת הימין" ואם ח"ו הפינוי של גבעת האולפנה יעבור בשקט אז הם יעברו האלה גם לבית שלי, למרות שהוא מאושר והכל בסדר איתו, כי כבר ראינו שזה לא מה שמעניין אותם (ע"ע: עמונה, ששם רק דונם וחצי מתוך ה-8 אולי לא חוקיים אבל בכל זאת מפנים את כל היישוב).

אני לא אתן להתיישבות להרס ולא אכפת לי אם בגלל זה אני אצטרך ללכת מכות עם מי שאמור להקרא אח שלי. כמבחינתי מי משפנה כך את א"י, הוא לא מאמין ב-ה' ומי שלא מאמין בקב"ה ועושה כנגד מצוותיו הוא לא אחי! 

ואל תגידו הוא סה"כ ממלא פקודה-

כי אם זה באמת היה חשוב לו, הו היה מסרב פקודה. אומנם הוא יושב בכלא, אבל הוא ישוב בכלא על דבר חשוב!

לגבי היציאה רע-

רע בכל מקרה נצא. ואם לא תהיה אלימות נצא הכי רע שאפשר עם החילול ה' הגדול שיהיה שן שכל אנחנו מוותרים על ארצו ועל נחלתו. אותה נחלה שקיבלנו מהקב"ה, על המתנה הזאת אנחנו חייבים להלחם!

כפי שכבר חזרתי כמה וכמה פעמים -

אורעי עמונה והאלימות שהייתה שם גרמו לכך שלא יהיה פינוי בחרשה ובשכונת היובל. כך שהאמירה על לא יעזור לפינוי הבא היא לא נכונה.

מתנחלת.אווזה.

כ"כ כ"כ הבנתי.

ודיי אני מסכימה איתך.

זה ממש גם הגישה שלי.

זה לא צנוע, מוריד תכבוד, וגם לא מתאים בכלל בצד הפיזי..

אני באה ועוזרת במה שצריך.

אבל,

נראלך שבאמת יפריע ליס"מניק אם את אורזת או צועקת? אם הוא ירצה הוא ירביץ לך בכל מקרה..

ומזה אני מפחדת.

אני יבוא, ויפחד.

וידע שזה מה שצריך לעשות, ויפחד.

וירגיש שלמה עם עצמי, ויפחד.

וירגיש שאני נאבקת באמת על ארץ ישראל, ויפחד.

תגובה ושאלה חשובה!אאלעד

הרב זלמן פרסם את דברי הרב צבי יהודה....

על הדברים האלו מסתמכים המון רבנים וסתם אנשים..

בתגובה, ראיתי את דברי הרב אבינר שאומר שהרב צבי יהודה כלל לא אמר דברים אלו! הוא הביא מדברי המשמש של הרב צבי יהודה שאמר שהרב צבי יהודה אמר שאל אם זה קרקע של ערבי פרטי כי אז אין מקום למאבק וצריך ללכת!

~למישהו יש מקור לדברים אלו? כי ממש קשה לי להאמין שהרב זלמן אמר דברים בלי לדעת ב100% שהם נכונים...~

(מי שלא ראה-הרב זלמן מלמד- על יהודה ושומרון תהיה מלחמה, צריך למסור את הנפש, יהרג ואל יעבור, והעיקר-שהרב צבי יהודה אמר באחד הפינויים תביאו מכונת יריה ותירו עלי..אני לא זז)

(מנחם פליקס-ציטוט-"הוא היה התקיף ביותר בשטח. כשבאו אחר כך לפנות אותנו, הביטויים שלו אני מפחד להגיד אותם פה בכנסת, יזרקו אותי. הביטויים שלו היו חריפים ביותר. רק אני אומר שהוא אמר, נאחז בגדר, הידיים שלו נשרטו, "תיקחו אותי, תביאו מכונת ירייה, זה ארץ ישראל או לא ארץ ישראל? אם זה ארץ ישראל למה שנזוז מפה?" דברים מאד חריפים. זה אותו צבי יהודה שנטע בנו את ההכרה, את החשיבות שלא נגיע חס ושלום, שלא נפעיל אלימות, בזה שהוא כל הזמן חשש ולא נתן לנו, ואחר כך כאשר כן עלינו הוא בירך אותנו והוא בא לשטח והיה התקיף ביותר מבינינו. אנחנו על ידו היינו יונים. ")

אין לי מה לכתוב בנושאש!למ*ת

*אורה אני ממש מבינה אותך תהיה חזקה!!

*מרדכי-

אני לא מצפה שנשב בחיבוק ידיים וניתן להם לפנות אותנו ,

ניתן להם לזרוק אותנו מהבית ,

ניתן להם לקחת ממנו עוד חבל ארץ.

לא ממש לא!!

אני חושבת שצריך להיות שם להראות שזה חשוב לנו מאוד!!!

למחות ואני לא חושבת שצריך להתכונן למלחמה (פיזית)(כמו שיש כבר כאלה שמתכננים)

מה זה יעזור לך לשרוף צמיגים אז שרפתה ו... ואז מה?

אם את הלכתה מכות פתאום תרגיש יותר טוב עם עצמך נאבקתה על א"י השלמה

ונגיד שפצעת את אחד מהם לא תהיה לך עוגמת נפש?? פצעתי את אח שלי!!

*אאלעד-לא הבנתי מה ניסתה  להגיד אתה יכול בבקשה להגיד מה ניסתה להראות בעצם???

לא אמרתי רק לשרוף צמיגיםמרדכי

בס"ד

אלא ממש להלחם על הבית. לא לתת ליס"מניק לפנות אותך בקלות ולהתנגד כמה שאפשר. ואם באים על קבוצה יס"מניקים להכנס בהם בחזרה. הם דוחפים אנחנו דוחפים. הם מרביצים אנחנו מרביצים. הבא להרביצך השכם להרביצו הבא לפנותך השכם להעיפו.

מסכים איתך....אנונימי (פותח)
סורי שלא עניתי לא הייתי הרבה זמןליק המדליק123

נעשה את זה מסודר אני חוזר להגבות הראישונות

1.אברי, כבר המון אנשים יודעים את זה אז לחזק פה את האנשים טיפה לא יהיה דבר רע!!!

2.אנחנו מגינים מי שמרביץ חוטף אנחנו לא הולכים לידפוק מכות לכל אחד שיעבור בסביבה

3.זכר לבית המקדש

4.היה פה דיבור על עמונה אז עמונה לא היה פינוי אנשים לגמרי רק הריסת בתים והמון אנשים ידעו בדיוק מתי הפנוי חוץ מזה שהיום יש הרבה יותר נוער "מתחזק" (בכח ובאמונה) ונילחם ובעז"ה 

5.מי שרוצה להצטרף אני באישי

תודה רבה!

רגע..ישראל כהן

זה עדיין מפריע לי כאילו מה יותר חשוב א"י או היהודי?

אני יסיביר את עצמי אתה הולך לשם מרביץ ליסמניק אז אתה מחליט שא"י יותר חשובה מהאחדות?

לפי דעתי זו ממש שאלה ברומו של עולם!

איך אפשר להחליט על דעת עצמך דבר כזה?

לדעתי, בכל מצב כדאי לשאול רב. ככה אתה תהיה שלם עם ההחלטה שלך ב100% לא 80 לא 90 ולא 99.9!

אחדות?מרדכי

בס"ד

אתה רוצה להתאחד עם מי שקורע אותך?

מצטער אבל אני לא בא לשם בשביל לחטוף מכות אלא בשביל לתת מכות ולהלחם על הארץ שלי!!!! ולא אכפת לי אם אותו אחד שמולי הוא יהודי או לא. הוא בה לפנות את א"י ולהפר את חוקי התורה אז מבחינתי זאת סיבה מספקת.

(ושלא תחשבו ח"ו שאני מעודד אלימות ביום יום, אני ממש נגד זה, אבל בשביל למנוע את פרוק ההתיישבות כולה, זה נצרך)

שוב,איפה ההיתר לזה ? ואני מצטער שאני חוזר על זה אבשואף לאור

אבל אני עדיין לא קיבלתי תשובה ברורה.

אתה נלחם על הארץ שלך בשביל חזון לשבת בה סתם או מחזון התורה(מן הסתם בזה אתה רוצה) ? אם מחזון התורה צריך היתר ברור לכל פרט שקשור למאבק.. חייבים להלחם על התורה בצורה שהיא מצוה.

ב.אם הוא יהודי או לא משנה הרבה מאוד.

ובשביל זה מותר להכות אותו?!? נקודה למחשבה!ישראל כהן

זאת בדיק השאלה שלי!

האם עצם העובדה שזה שממולי לא הולך לפי התורה ומפנה יישובים בא"י תתיר לי לתת לו מכות?

נסה לחשוב גם על השאלות הבאות בינך לבין עצמך...

האם זה באמת יעזור במשהו אם תתן מכות ליסמניק?

אני מעריך שאתה אדם דתי נכון, אז האם אלו הערכים עליהם גדלת?

זה הערכים שרכשתי לאחר הגירוש מגוש קטיףמרדכי

בס"ד

אני לא בא לתת לו מכות סתם, אלא הוא בא אלי עם מכות, הן יגיעו לפינוי מצוידים באלות, חומרי גז למנהם, חומרים לפינוי הפגנות ועוד כל מיני דברים שבאים לפגוע בי, ואתה מצפה שאני אשב בחיבוק ידדים ואתן להם לעשות לי את זה? או שאולי אנהג כמנהג הנוצרים ואתן להם גם את הלחי השנייה?

כמו דוד וגולית -

גולית בא משורין עם חרב ועוד כלים ואילו דוד בא אליו עם הדבר הכי פשוט, ודוד הוא זה שניצח דווקא אם הדברים הפשוטים.

אני לא אבוא ליס"מניק שעומד בצד ותאן לו כאפה סתם. אבל אם קופץ עליי יסמני"ק אני אתנגד אליו בכל הכוח שיש לי (ולצערי הוא דל) ולא יעניין אותי באותו הרגע מי הוא ומה מוצאו ודתו.

נמאס לי להיות ילד כאפות!!!!!!

אני לא אתן להם להרביץ לי!!!! 

אוקיי שומע...ישראל כהן

סתם ככה, דוד לא באמת היה מנצח את גוליית עם רוגתקה....

הוא ניצח אותו ע"י מהלך תפילה קבלי כמעט לגמרי חוץ מהפעולה הקטנה של זריקת האבן....

הרי זה שזה היה ניסי זה ברור לא? 

וכמובן בוא לא נשכח שזה לא אותו דבר... כי להרביץ ליסמניק זה כמו מלחמת אחים!

אגב, מזדהה עם כ-ל מילה של  "_אמיר_" באמת מזדהה! לא מחניף!

אבל הנקושה היא שהוא בא להרביץ לי, אני רק מתגונןמרדכי

בס"ד

כמו שנאמר:

"הבא להורגך השכם להורגו" (וזה נאמר על יהודי, על לא יהודי אין בכלל שאלה לגבי ההריגה)

ופה הוא בא להכות אותי אז אני אכה אותו!!!!

הערת בינייםישראל כהן

אתה לא חייב לבוא לשם בכלל.....

או שאתה גר באחד מהיישובים האלה ואז זה משהו אחר... (לדעתי, מתוסבך הרבה יותר....)

אני לא חייב לבוא לשם?!?!?!?!?!?!?מרדכי

בס"ד

אתה לא מבין שכל גורל ההתיישבות מונחת עכשיו על הפינוי הזה?

אם הפינוי הזה יצליח אז ארגוני המשאל עכשיו יעתרו כל כל פיסת קרקע, ואז לא יפנו את מה שלא חוקי אלא גם את מה שחוקי (כמו עכשיו בעמונה).

היום זה הבית שלהם מחר זה הבית שלי!

הרס ההתיישבות לא ייעצר כאן, אלא הגלגל יתגלגל במהירות אל עבר כל ההתיישבות ביו"ש.

ולא רק זה-

אני חייב להלחם על הארץ שלי, כי זה דבר ראשון הארץ שלי! ויש לי מצווה להלחם עליה!!!! קרב על גבולות א"י יוצא חתן מחופתו! אין הנחות פה!!!!! וכן - פה זה מלחמה על גבולות א"י!!!!!!

אם אני לא יהיה שם אף אחד לא יהרוג אותי, חוץ מדבר אחד - המצפון שלי! אני לא אוכל לישון בלי לדעת שעשית בכל יכולתי על מנת לעצור את ההרס הזה.

באמת שאני לא מבין אותכם, איך דבר כזה עובר על יד האוזן ואנשים אומרים שאני בכלל לא חייב להיות שם? להפך זה הדבר הכי חשוב!!!!

אי אפשר לעשות היקש מפסוקים כאלו שמתייחסיםשואף לאור

למציאויות אחרות לחלוטין כל שכן לא להניח או לנחש מה תהיה כוונת התורה במקרה מסויים לפי מקרה אחר לחלוטין.

ב.אני לא מקבל את הטענה שלך בדבר ההתגוננות כי לא נראה שהמציאות מחייבת פעולה כזו בשביל להתונן וזו פעולה של התנגדות,ולכן צריך לבדוק בדיוק אילו פעולות של התנגדות מותרות(התנגדות לא משמע בהכרח אלימות !).

...ישראל כהן

וזו בדיוק השאלה הגדולה...

ל "מרדכי" באמת ניכר מדבריך שאתה בחור אידאליסטי שאכפת לו מא"י!

אז למה שלא תלך לרב ותשטח בפניו את המצב כפי שאתה רואה אותו כפי שהתבטאת יפה בהודעה הקודמת שלך!

ופשוט תשאל אותו אם יש לך היתר ללכת לשם או לא! 

המילים בפיך אתה יודע  למה חשוב שתלך אז לך על זה! (אתה יכול גם לשלוח את המכתב לרב) 

אז בהצלחה!!!  

(ואם תרצה תפרסם כאן מה הרב ענה לך...)

אני יודע שהרב שלי תומך ואני לא אפרט יותר מי זהמרדכי
תשאל אותו מפורשותשואף לאור
מרדכי...ענבל

בס"ד

אני לא נגד מאבק בפינויים אבל...

כשמישהו מחלל שבת אתה מרביץ לו?

כשאתה רואה מישהו נוגע בבת אתה מרביץ לו?

גם הם עוברים על חוקי תורה ובכל זאת אנחנו לא נוגעים בהם.

אני מסכימה שכשבאים לפנות אותך מהבית תיאבק וארץ ישראל היא הבית של כולנו, אבל אל תתלה זאת בתורה כי זאת תהיה קצת צביעות.

אנחנו נלחמצים כי זאת הארץ שלנו וגם כי סביר שהיסמניקים ירביצו לכם ואז מאליו תחזירו להם אבל זה לא רק בגלל התורה (זה כן בגלל שהארץ שלנו על פי חוקי התורה אבל לא כי יש שם מצווה כזאת).

בקיצור כמו שאמרת, אם יסמניק יבוא וירביץ לך, תרביץ לו חזרה.

אבל לא סתם ככה ללכת לשם כדי להרביץ.

לאף אחד אין מטרה לפגוע ביהודים וזה כואב לכולנו.

(אגב, אם היית מעדן את המילים זה היה נשמע טוב יותר ... זה שאמרת שאתה בא כדי לתת מכות לא היה נשמע מעודד במיוחד...)

אתה ממש צודק!מצפה אביחי

אם הוא לא יחזיר לו מכות תשרור ביניהם אהבת אחים <צ>

(שלא תבינו אותי לא נכון אני לא בעד לבוא ולתת מכות למישו שעבר שם סתם כי הפרצוף שלו דרש אתזה אלא אם ירביצו לו הוא ירביץ בחזרה בשביל להגן על עצמו)

התשובה מאד ברורהאציל

בדרך הטבע יהיה פינוי בקרוב ממש (למעט אפשרות של הסכם כלשהו) מטרתנו היא להיות שם ולהשתדל לעכב כמה שיותר אבל צריך לזכור שבדרך הטבע העניין אבוד וזה גם מה שיקרה אא"כ יתרחש נס.

לצערנו הרבה ב"נ שהאמינו בכל ליבם שהגירוש לא יתקיים חטפו הרבה "משברים" ובסופו של דבר העניין החליש אותם וע"כ כדאי מאוד להפנים את כל הנ"ל.

בציפייה לישועה

מי שרוצה סמס בדיוק כשיתחיל הפנויליק המדליק123

שישלח את המילה "הצטרף" למספר 054-6758830

מה תודה?ש!למ*ת
תודה לליק המדליק.גאהלהיותיהודיה
אהה...ש!למ*תאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך