בס"ד
כל מי שפתח היום בערב (א') את מהדורת החדשות של ערוץ 2, היה יכול לחשוב שהיום קרה אסון נוראי. זה נראה לי היה הפעם הראשונה שיונית לוי הקפואה, כמעט מחתה דימעה כאשר ראו את הילד הקטן מגורש מביתו ואומר שהוא רוצה לחזור אליו.
לא -
לא מדובר בילדי גבעת האולפנה בבית אל שגורלם כרגע אינו ידוע והפינוי שלהם אמור להתרחש בימים הקרובים. אלא מדובר בילדים סודנים ובמשפחותיהם שהסתננו לגבולות הארץ ללא אישור והתחילו להרוס את דרום ת"א, לוד, אילת ומקומות נוספים ברחבי הארץ.
את האמת, אני בד"כ לא צופה במהדורות החדשות השונות, אבל הערב היה לי מין מחשבה ילדותית או רצון להאמין שיזכירו את המאבק על גבעת האולפנה, אבל במקום לראות את הכותרת "הימין מתכונן למאבק" הגיע האכזבה והכותרת הראשית הייתה גרושם של אותם פולשים. כיוויתי שוב באמונה ילדותית שאולי בהמשך יזכירו, אבל כלום, שקט תקשורתי בנושא.
אני מקווה שגם אתם מבחינים באבסורד-
יש כאן שני רצונות לפינוי, האחד של אנשים שומרי ראש שהתיישבו בארץ נחלתם וחלומם הוא ליישב את הארץ. לעומתם יש את אותם המסתננים שברחו מארצם והורסים את הארץ.
אבל-
את התקשורת של ימיינו לא מעניינת קבוצת המתנחלים שעומדת לאבד את ביתה בשל העובדה שיכול להיות שהקרקע שייכת לפלסטיני. אלא לתקשורת הישראלית מה שמעניין זה גירוש של כמה פולשים שהגיעו לכן בדרך לא חוקית והם לא שומרי חוק ורוצחים ועושים עוד הרבה מעשים שזה לא המרום לתארם.
וזאת לא רק התקשורת-
אלי ישי, שר הפנים, חרט על דיגלו להעיף את המסתננים, זוהי מטרתו (שזאת מטרה מאוד מבורכת) אבל כולנו זוכרים איפה הוא
היה בהצבעה על החוק שאולי יפתור את בעיית ההתנחלויות. שוב אנחנו רואים התעסקות לא נכונה, אומנם יותר חיובית, אבל לא נכונה.
אז מה בעצם הגורם לכך שרוב תושבי הארץ הזאת התבלבלו בין הדברים?
הלוואי והייתי יודע.