חבר'ה, זה נושא שמאוד מטריד אותי ואשמח שתגיבו.אנונימי (פותח)

תדעו שאני מעריך את כל נוער הגבעות על העמידה שלהם על כל הנושא של א"י, אבל תראו, הזמן הזה שצריך כל גבעה כדי לחזק את אחיזתנו כאן בארץ די עברה, אני חושב שצריך לנתב את הכוחות העצומים של הנוער למקומות קצת שונים.

אני חושב שבמקום להלחם כל הזמן [ונכון שזה עוזר] כדאי אולי יותר להשקיע בתעודת בגרות שלכם? אם לחבר'ה יהיה תעודת בגרות טובה הוא יוכל ללכת ללמוד משפטים ולהיות העו"ד הבא שיגן על ההתיישבות, הוא יוכל להיות עיתונאי שישפיע, אולי גם בקטע הכי פשוט במקום להקים גבעות לכו לגרעינים תורניים תעזרו שם, לדעתי העם צריך אותכם שם הרבה יותר. נכון שהגבעות זה חשוב ובלעדיהם לא היה את יש"ע, זה היה חשוב, כיום אני רואה את המציאות קצת שונה. כיום הגבעות הרבה פחות חשובות. כדאי שיותר נתחבר לעם במקום ללכת נגדו.

בעניין גבעת האולפנה, יש את אלו שאומרים שאין מצב שמפנים, נלחמים וכו'.

אני לא מבין אותם! אנחנו לא יכולים לצאת נגד המדינה, כמובן שצריך למחות אבל המחאה צריכה להיות ללא אלימות!

אנחנו במדינה דמוקרטית. הפינוי יהיה לצערנו, השאלה מה אנחנו עושים איתו, האם אנחנו יוצאים נגד כל מה שנקרא "מדינה" או שמתפנים בצער רב ומשקיעים עוד יותר בפיתוח ההתיישובת בצדדים אחרים. [לחץ על רה"מ לבנות את הבתים שהבטיח וכו'] 

ממלכתיזם... מתי כבר ימצאו תרופה למחלה הזאת?מרדכי

בס"ד

יש דבר שהוא מעל המדינה - קוראים לזה התורה.

התורה נותנת לנו כמה ציווים:

לדוגמה: "לא תחונם" - אל תתן את הקרקע שלך ותתן נחלה לעם אחר.

ומה לעשות שם חוקי המדינה "הקדושים" עוקפים את חוקי התורה, אז צריך לעבור על אותם חוקים "קדושים:

חשיזם-דאץ

זאת מחלה הרבה יותר חמורה, שבא החולה משוכנע כי הוא היחיד שצודק בעולם וכל השאר הם עפר לרגלם.

נשמה, אין אמת אחת.

חשיזםאנונימי (פותח)

בחשיזם חולים הגבעונים...הם מיעוט מאוד קטן שעושים מה שהם חושבים בלי שיהיה אכפת להם מהתוצאות.

אמירות כאלו לא תורמות דברשואף לאור

אפשר לבקר אולי פלגים באכולוסיה מסויימת שחושבים כך(אני מדבר באופן כללי) אך לא נראה לי שהכינוי הזה מוסיף או ראוי.

ממלכתיזםאנונימי (פותח)

לצערך ממלכתיזם היא תופעה נרחבת מדי, רוב הציבור הדת"ל מאמין בה.

הממלכתים מאמינים שעם עבודה קשה בסוף הכל יסתדר-בהדרגה שלב אחרי שלב-לא לכבוש ולנסות לתפוס את הכל בבת אחת. [לאט לאט בצבא, בתקשורת וגם ביישוב הארץ]

אם הזכרת את התורה אז התורה נותנת המון ציווים, "ואהבת לרעך כמוך" [אין להרביץ לחיילים מהעם שלנו]

"דרך ארץ קדמה לתורה", "לא תגנוב" [גם מערבים], "שמור את יום השבת לקדשו" [אני מכיר אישית סיפור על מישו שקיבל היתר לנסוע בשבת בשביל לקיים את מצוות תג-מחיר]  "לא תרצח" [לקיצוניים במיוחד]

קיצר אחי יש דרך ויש דרך, כל הכבוד לנוער הגבעות על המצווה החשובה של יישוב ארץ ישראל אבל חבל שהם עושים זאת לפעמים בצורה לא טובה.

אני מכיר מישהו שנסע בשבת כדי לקיים אתדי"מ

מצוות "והקשבת למפקדך בכל מצב"

חמוד לפעמים מותר לחלל שבת וזה לא משנה אם את לובש בגדים ירוקים שכתוה עלייהם "צה"ל" או לא...

חמודי שניהם מפגריםאנונימי (פותח)
התכוונתי לכל חייל בצה"ל שנוסע בשבתדי"מ
אז אתה מצדיק לגבי השבת, מה השאר?אנונימי (פותח)
לגבי השארדי"מ

"עביד אינש"-יש מקרים שמותר להרביץ ליהודים

"לא תגנוב"-מדבר על לגנוב נפש.

"לא תרצח"-מדבר על יהודי (גוי אסור להרוג מסברה "ליכא מידי לישראל שרי ולגוי אסור)

די"מאנונימי (פותח)

-יש מקרים שמותר להרביץ ליהודים? פינוי כמה בתים לא אחד מהם! [תן שם של רב שמתיר, אני יכול לתת 100 שאוסרים]

-להרוס מטעי זיתים, מכוניות וכו' של פלסטינים זה גניבה. [וגם לגנוב סתם אופניים.]

-גוי אסור לרצוח.

אחי אני לא יודע עד כמה אתה שפויטוביה2

אבל בנוגע להכאת חיילים אני אפנה אותך לש"ך שו"ע סימן ד ס"ק א

וכל 1000 רבנים שינבחו אחרת בלי לבדוק ולהסביר למה הש"ך לא תקף על החיילים יקרי נפשך עלהם אומר את דיברי בן זומה

בנוגע לגנבה עלי לציין שאם זה חלק ממצוות מלחמת כיבוש ארץ ישראל אז אין בזה שום גנבה וכמובן שאיני מכיר שום מקור (כתוב) מלבד הנחות יסוד כאלה ואחרות שהמצווה הזאת לא חלה על כל אחד ואחד

גוי אסור להרוג (הבדל חשוב זה לא רצח אלה לאו רגיל ולכן פחות חמור מלאכול חבילת בפלים מחוץ לסוכה בסוכות) וכמובן שזה לא לגבי מלחמה שאז נלחמים ואם אתה לא חייל צבה הגרוש אז הנשק שלך אמור גם לירות

למה את מגיבה בכותרת כזאת ?שואף לאור

לגבי שאר הדברים,אין לי אפשרות כרגע לבדוק מה כתב הש"ך אולם השאלה האם מדובר במציאות הספציפית הזאת או לא,אם מדובר רק במציאות דומה אין זה עוזר לפסיקת הלכה למעשה.

כמו כן עלי למחות על הצורה שאת כותבת,כל רב הוא תלמיד חכם בעלי דעה לגיטמית,הם לא נובחים.את יכולה לפנות לכל רב ולשאול מדוע אסור לנהוג באלימות במציאיות כאלו והוא יתן לך את המקורות וההסברים.

אני בןטוביה2

ולטענותך

לא כל דעה היא לגיטימית כי התייש המנפנף בה הוא בעל שער לבן

אם לא כתבתי זאת קודם אז אני מתנצל אין לי שום כוונה לפגוע באנשים שהתורה היא נר לרגלם

אני רק טוען שאם הם מסרבים לדון עיניינית על דברים שנכתבו על ידי גדולי ישראל בדורות הקודמים רק כי יש להם זקן לבן אז מחובתנו היא למשוך באותו זקן כמה חזק שנוכל

למעשה לא עניתה על הש"ך כי אין לך אותו אבל האם יש לך תשובה לשאת הנקודות שהעלתי ואם כן למה אתה עונה

כמובן אולי לא ראוי לענות לפושעי ישראל כמוני למעשה כבר התרגלתי לתשובות מעיין אלו ולכן אני לא כל כך לוקח אותכם ברצינות

תגובהשואף לאור

א.אף אחד לא יכול לקבוע איזו דעה לגיטמית של תלמיד חכם ואיזו לא,רק תלמידי חכמים מהשורה הראשונה אחראים וראויים להגיד דברים כאלו.הם רבנים משום שהם נסמכו להלכה ולא משום זקנם.

ב.למעשה שאלתי אותך שאלה "אין לי אפשרות כרגע לבדוק מה כתב הש"ך אולם השאלה האם מדובר במציאות הספציפית הזאת או לא,אם מדובר רק במציאות דומה אין זה עוזר לפסיקת הלכה למעשה".

ג.אני לא אמרתי דברים כנגדך בסגנון "פושע" וכדומה אני אפילו לא מכיר אותך.

אתה צודק, אבל רק במידה מסויימת.גאהלהיותיהודיה

בס''ד

*זה נכון שאי אפשר שכל הנוער הדתי יהיה בלי תעודת בגרות ונכון שאפשר לעזור ע''י זה שאתה עורך דין וכדומה, אבל השאלה היא-

מה העיקר?!

כשמליונר מ_______ תורם כמויות של כספים לישוב היהודי ב_______, זה יפה מאד.

אבל מה יותר חשוב?

נכון שהחשיבות של התורם היא מאד גדולה, אבל חשיבותו של המתנחל גדולה פי כמה.

*למה הגבעוניסטים היו חשובים???

הם כן חשובים ודווקא עכשיו הרבה יותר.

אתה מכיר מישהו שחי 'י שם מעבר להרי החושך'?

כי אלו אחלה חבר'ה עם המון אידיאל ושכל.(לרבים מהם יש תעודת בגרות!! אז די עם ההכללות, בשביל זה יש את התקשורת).

*קראת את דיוקן של לפני שבועיים?

כי אם קראת אתה אמור לדעת שהיו כ''כ קרובים לניצחון ולעצירת הגרוש, אבל.

תודות ל- א',ב',וג' נכשלנו.

*אני לא מבינה איך אפשר להגדיר מדינה שבה רה''מ מודיע שמי שיצביע בעד חוק מסוים יפוטר,כמדינה דמוקרטית נראה לי יותר בכיוון של מדינה דיקטורטית.

(סתם דעה אישית שלי)

*אם עובדים לפי השיטה שלך- פשוט בונים כדי שמחר יחריבו.

לא?

כי אלו בהחלט יהיו תוצאות (לא הם לא?ההיסטוריה מוכיחה שכן.)

*וכמו שכבר נכתב כאן, התורה טיפה יותר חשובה מחוקי המדינה .הרבה יותר)

לא הורסים(אפילו לא חצי מבנה מאולתר) וממשיכים לבנות.

נ.ב.-

מרדכי אתה צודק אבל קצת יותר בעדינות עם החדשים..קורץ

חלק מהדמוקרטיהאנונימי (פותח)

חלק מהדמוקרטיה זה להיות מלוכלך-זוהי הפוליטיקה. ולכן חשוב שגם אנחנו נדע את הדרך הזאת.

ב"ה פייגלין עושה אותה בליכוד. פייגלין לא מאמין כ"כ בערכי הליכוד אלא קצת יותר ימינה ויש לו קהל אדיר בין חברי הליכוד [שבבחירות רובם לא מצביעים ליכוד למרות שהם חברים בליכוד!] שמאוד משפיע על הרכב המפלגה בפריימריס, והוא יכול לאיים על חכי"ם ושרים שונים שאם יעשו משו שהוא רוצה הוא יגיד לתומכיו להצביע בפריימריס, [וזה לא נחשב למלוכלך כי הוא משלנו? מה שהוא עושה זה בכלל לא דמוקרטי...]

קיצר מה שביבי עושה זה לא דמוקרטי אבל זו פוליטיקה.

קראתי דיוקן. ברור שגוש קטיף יכל להגמר אחרת. אבל מה היו התוצאות?

קרע ענק בעם, היינו נותנים לגיטימציה לציבורים שונים לעשות מה שהם רוצים אם הם לא מרוצים ממשו,

יכלנו לקבל בהפוכה פינויים קשים הרבה יותר כי העם היה הופך להיות נגדנו.

כמה שפינוי גוש קטיף הוא נורא בדיעבד של הבדיעבד הוא דווקא נותן תקווה, תקווה לכך שהממשלה לא מעיזה לדבר בכלל על פינוי יישוב שלם, אין את זה בלקסיקון. וזה אחרי 20 שנה של מדיניות וויתורים שכללה הצעות לפינויים של עשרות אלפים, כיום מפנים מאחז פה ומאחז שם [כמובן שאני נגד] וגולת הכותרת זה כולה 9 מבנים שגם עליהם יש בלאגן שלם.

השיטה שלי היא ממש לא בונים היום כדי שמחר יחריבו...השיטה היא בונים היום עם חוות דעת של עו"ד מהצד שלנו שהשטח בסדר, הבאת עיתונאים משלנו [נוביק ושות']  לעשיית כתבות מעודדות התיישבות לעיתונים הגדולים, הגברת פעולת "משקפת", לחצים של הציבור [חכי"ם ושרים] מימין על קידום שופטים מהאג'נגה שלנו לפרקליטות ולביתי משפט מחוזיים, העצמת מועצת יש"ע, לחצים גדולים מהפייגלינים בליכוד על תנופת בנייה והעפת שר הביטחון מאחריות על ההתיישבות.

וכל זה לאט לאט, נכון שיפילו אותנו בדרך מדי פעם אבל אנחנו לא נוותר ואנחנו עובדים על זה, סולברג כבר נכנס לעליון [אחרי מלחמת עולם של בייניש] פעולת "משקפת" משנה מאוד את הדעה הרווחת נגד ההתיישבות ויש עוד.

"חלק מהדמוקרטיה זה להיות מלוכלך..ולכן חשוב שגם אנוגאהלהיותיהודיה

בס''ד

"חלק מהדמוקרטיה זה להיות מלוכלך..ולכן חשוב שגם אנחנו נדע את הדרך הזאת"

מענין מה שכתבת, באמת מענין.

אני לא אגיב על זה. לטובתך עדיף שלא............

שד

"אבל מה היו התוצאות?קרע ענק בעם"-

תגיד לי- עכשיו אין קרע ענק בעם?!

כי אם נראה לך שאין,אתה (לדעתי) חי בסרט.(אם אתה צריך שאני אפרט אז שלח לי מסר.)

"יכלנו לקבל בהפוכה פינויים קשים הרבה יותר"-

מה היה בעמונה?

דווקא חביב למדי-פיצחו לאנשים גולגלות, אנשים נשארו עם פציעות לכל החיים(!) ולא נדבר על מה שעשו לבנות.

כמו שאמרתי,חביב למדי.

לאחרונה צפיתי בכל מיני סרטונים מתקופת הגרוש מגוש קטיף. אני מתחילה להבין למה יש כל כך הרבה רגשות אהבה כלפי הציבור.

מזעזע הצורה שבה ייצגו אותנו.

מסקנה גם אם יתפנו ללא מאבק וללא טיפת אלימות (כולל מהנוער) ימצאו דרך להראות איך המתנחלים והדתיים האלה הם אפלים,הורסים את השלום לא שומרי חוק וכו' וכו'.לא חסרות דרכים.

"העם היה הופך להיות נגדנו"-

חבל שלא שמתי לב שהעם כולו היה בעדינו חוץ מקומץ שמאלנים.

" כמה שפינוי גוש קטיף הוא נורא בדיעבד של הבדיעבד הוא דווקא נותן תקווה, תקווה לכך שהממשלה לא מעיזה לדבר בכלל על פינוי יישוב שלם"-

מה זה מגרון?עלי?עפרה?עמונה?(להמשיך את הרשימה?)

לא הבנתי איך הגרוש מגוש קטיף הביא אותך לתקווה שכזאת,אצלי דווקא ההפך.

הם פינו את כל חבל עזה,(שזה יותר מישוב אחד) למה שיעצרו?

ולא, זה לא מאחז פה מאחז שם זה,כרגע,9,000 מבנים.זאת אומרת-מעל 9,000 משפחות שהולכות למצוא את עצמן בלי בית.ולמה?כי זו 'מדינה דמוקרטית'.

למה מעל 9,000 משפחות?כי ב-5 מבנים גרות 30 משפחות,ב-9,000-------

*פרט חשוב שכדי לדעת הוא שחלק נכבד מהמבנים הם מבני קבע ולא רק קראוונים.

השוני בין מכונת ההרס היום לבין מכונת ההרס דאז,קטנה אך משמעותית:

אז זה היה במכה אחת, היום לאט לאט- פה ישוב,שם מאחז,כאן 3 קראוונים,שם 5 בנינים.

אנשים מתחילים לקלוט את זה ולהתעורר אבל "הזמן קצר והמלאכה מרובה".(מוקדש למת''ח...)

אני אעזור קצת בחישוב:

מאחז+20 מבני קבע+מאחז+מאחז+ישוב+מאחז+מאחז+30 קראוונים+5 בניינים+ישוב+9,000 מבנים= לא מעט.

אז להגיד שזה מאחז פה, מאחז שם זו טעות.

לגבי שיטתך-

האם אתה יודע שאין סנטימטר אחד בארץ עליו ערבי לא יוכל לטעון שייכות?

האם אתה יודע שטענות הבעלות על מגרון ושכונת האולפנה הוכחו כשיקריות?(אבל זו פסיקת בג"ץ)

אז נניח שהם היו מקבלים חוות דעת מקיצועית מעו"ד מסוים,זה לא היה עוזר כי הגיעו ארגונים חביבים שהפריע להם לראות את הארץ בפריחתה,הלכו לכפר השכן מצאו 'פלסטינאי מסכן' שלא הפריע לו להרוויח כמה גרושים טובים+חלקת אדמה וגם על הדרך להציק ליאהודים וכל מה שנדרש מהם זה לשקר.משתלם בישבילם.(סתם שאלה איך חלקת האדמה הזאת,שהיא לא כ"כ גדולה,שייכת ל-7 פלסטינאיים מסכנים?)

אז עו"ד לא היה עוזר.

כתבות שלא מגנות את הציבור יותר מדי מצונזרות או מסוננות או מטופלות.תנסה אולי אתה תצליח מה שקודמים לפניך לא הצליחו.

הגברת פעולת משקפת וכדומה, זה נחמד מאד תמיד. כמו כן גם הפעלת לחצים.אבל זה לא ימנע את מה שקורה עכשיו.נכון?

"העצמת מועצת יש"ע"-

לא נראה לי שזה יעזור רבים שונאים (באמת שונאים,בלי צחוק!) את מועצת יש"ע והם איבדו את אמונם במועצה. בשבוע שעבר,דני דנון(נראה לי שכך קוראים לו) ביקש את אמונם של הציבור שוב, ולא סתם.

אני בטוחה שהוא יצליח[גיחוך עמוק].

אז סליחה אם הייתי פסימית מדי והורדתי לך את המורל אני רק מנסה להעמיד אותך על טעותך.עצוב

ענבל יקרה!

כבר הגענו למסקנה שאת מעריכה את הלימודים יותר ממני,ואשרייך.

נכון,קטונתי.אבל זכותי להביע את דעתי.

בלי הכסף הגבעוניסטים עוד היו איך שהוא מסתדרים,בלי הגבעוניסטיים הגבעות היו נשארות ריקות או תחת שלטון בני דודינו האהובים.לדעתי,הם כן יותר חשובים מהתורמים במידה מסוימת.(תזכורת:לא זילזלתי בתורמים.)

את יכולה לחלוק עלי,אבל זו דעתי.

תודה על הרמזחיוך.

אני מבינה שלימודים זה חשוב!!!!!

כתבתי איפה שהוא אחרת???אם כן,אני חוזרת בי.

אספר לך סיפור מרתק על חברתי שגרה במאחז ותאמיני או לא-יש לה תעודת בגרות מ-צ-ו-י-נ-ת-!-!

היא למדה באולפנה ובסוף היום חזרה למאחז.אני אולי אפתיע אותך,אבל היא לא יחידה.

תודה על האכפתיות שלך לגבי עתידי(ברצינות מלאה ובהערכה!), אני צריכה מדי פעם תזכורת שכאלה.חיוך גדול

לאברי ושאול!,תודה על התמיכה.

שוגי-הוא בן אדם שפוי עם דעות שונות מעט מדעותייך,וזה בסדר.

אם פגעתי במישהוא אני מתנצלת ואשמח שתודיעו לי,כוונתי הייתה רק להביע את דעתי.לא חלילה לפגוע באף אחד.

חלק מהדמוקרטיה זה להיות מלוכלך-זוהי הפוליטיקהאנונימי (פותח)

חלק מהדמוקרטיה זה להיות מלוכלך-זוהי הפוליטיקה. [הפוליטיקה מלכולכת וזוהי הייתה כוונתי, לא אהבתי שהשמטת את זה כאילו כוונתי הייתה לומר שהדמוקרטיה מלוכלכת] המום

תקשיבי גאהלהיותיהודיה. בעם יש קרע קטן מה שהיינו עושים זה קרע ענק.

את כנראה יותר מדי בגבעות ולא מחוברת לעמישראל כדי לדעת שהעם אוהב ומעריך אותנו, בגדול.

זכיתי להתנדב במד"א במקום בכלל לא דתי ואת לא מאמינה איזה הערכה יש לדבר הקטן על הראש שלי. [לא כזה קטן] בגלל הכיפה מצפים ממני ליותר, אני מייצג משהו שהם מאמינים ומעריכים אותו. 

יש לי הרבה חברים בערים מעורבות וגרעינים תורניים והם הולכים ברחוב וכל רגע צועקים להם-  איזה צדיקים, ה' ישמור אותכם וכו'. את לא מאמינה באיזה מצב מעולה הציבור שלנו כיום ראש השב"כ, סגן הרמטכ"ל, כל האנשים סביב רה"מ, שופט בעליון, מפקד השייטת [דתל"ש וסגנו דתי] ועוד כ"כ הרבה.

התקשורת מאכילה את הציבור שנאה כלפינו כי הם מקנאים ומפחדים, ואת כמו כל נוער הגבעות אוכלים את זה.

שתדעי, העם איתנו [לא כולו אבל חלק נכבד] ושאני אומר איתנו אני מתכוון לדתיים השפויים, אלה שגרים בהר ברכה, אלקנה ופתח תקווה. לצערי נוער הגבעות גורם הרבה מאוד נזקים לתדמית של הציבור שלנו, שאומרים בתקשורת "מתנחלים עשו כך וכך" הכוונה לנוער הגבעות לא להייטקיסט מסוסיא.

לסיכום, יש קרע בעם אבל הוא קטן. הוא יכל להיות הרבה יותר גדול. קורץ

"יכולנו לקבל בהפוכה פינויים גדולים יותר"

אם אינך זוכרת היו הצעות רבות לפינויים גדולים מאוד, אהוד ברק הציע לערפאת כמעט את כל יו"ש, למזלנו זה נגמר רק בגוש קטיף. [אריק הדיקטטור היה מציע עוד ועוד אם היינו נלחמים בו.]

לאחרונה צפית בכל מיני סרטוטנים מהגוש, מעניין איך ייצגו אותנו אם לא היינו בתקשורת!

אם יותר אנשים מהציבור שלנו היו הולכים לתקשורת זה לא היה קורה כי הם היו מייצגים אותנו יותר לעניין.

[לא סתם אורבך אמר לפני 20 שנה-הטובים לתקשורת, את לא שמה לב אבל הרבה מצרותינו זה הם, והסיבה היא שלא נכנסנו מספיק חזק לתחום הזה]

לגבי הפינויים, ברור שאני נגד אבל צריך לדעת לפעמים שאין ברירה, תכל'ס מה אפשר לעשות???

באלימות לא נשיג כלום!!!! אין לי פתרון, מצטער. אפשר לנסות בחוקים, מחאות שביתות [מסוימות] וזהו.

אלימות לא באה בחשבון ואני מקווה שאת מסכימה איתי.

דרך אגב היום שמעתי שפנצ'רו לזמביש ת'אוטו ומרחו עליו צבע. זוהי כפיות טובה. מה את אומרת?

עוד מסר קטן לקוראים, אני יודע שדעותיי לא מקובלות כאן כ"כ, אבל לא ציפיתי ליותר מזה, זה ערוץ 7.

וכדאי לנו קצת יותר יותר לשים לב לדרך ארץ קדמה לתורה.

בנאדם שפוי.יחפה

הוצאת לי את המילים מהפה.ממש.

וגם כתבת את זה טוב.חסכת ליקורץ

לא אמרתי שאת לא חושבת שלימודים זה חשוב..ענבלאחרונה

בס"ד

הבהרתי לאנשים שגם לימודים זה חשוב...

הפניתי את זה לתגובתך מכיוון שתגובתך הזכירה לי זאת.

בלי כסף אף אחד לא היה תומך בגבעוניסטים ולא היו שומעים עליהם חוץ מבתקשורת...

מאיפה יש כסף לפרסום?

מאיפה יש כסף לבתים ולתחזוקה וכו'?

לא נראה לי שהגבעוניסטים יחזרו לחיות כמו האדם הקדמון...

ואני יודעת שלגבעוניסטים יש תעודת בגרות את לא צריכה לספר לי.

אני מכירה גבעוניסטים, אני לא עד כדי כך חיה בבועה.

גאהלהיותיהודיה-ענבל
בס"ד

מסכימה עם רוב דברייך אך צרמו לי כמה מהם.

מישהו שתורם כסף לא פחות חשוב מגבעוניסט.
אולי התורם לא נמצא פיזית ולא נלחם אבל הוא עובד בשביל הכסף הזה ובכל זאת תורם ממנו.
גבעוניסטים אמנם נלחמים אבל בלי כסף שום התישבות לא הייתה מתקימת ולא היו לך גבעוניסטים לטעון שהם יותר חשובים.
אף אחד מהם לא עכול בלי השני כי מה לעשות, כסף זה אמצעי, אז אל תקבעי מי יותר חשוב. קטונת וגם אני קטונתי.

אגב, מישהו שמחליט שהוא יותר טוב ממישהו אחר באמת יש לו בעיה.

ובקשר למה העיקר-
נכון שארץ ישראל זה דבר חשוב, אבל זה לא אומר להיות ראש קטן ולהסתכל רק על העתיד הקרוב.
עם כל הכבוד, עם המלחמה על ארץ ישראל לא קונים במכולת ולא מפרנסים משפחה.
יגיע יום שבו תתחתני בעזרת ה', תלדי ילדים ותקימי משפחה.
ואז תגלי ש.... אופס. אין לי כסף ואני לא יכולה ללמוד כי אין לי תעודת בגרות.
ואז גם מצוות הארץ תיפגם כי את תהיי טרודה בדברים אחרים ואולי תצטרכי לעשות דברים שיפריעו לך.

אז בהנחה שאת לא רוצה להיות מנקת רחובית או מנקה בכללי, כדאי לך להתחיל להבין שלימודים זה גם דבר חשוב.
היא צודקת לחלוטין!!!!אברי

רק שאם זה יקרה... כשנהיה עורכי דין, כבר לא תהיה מדינת ישראל.... אנחנו נלחמים על עצם קיום המדינה!!!!!

מסכים איתה!!!!אנונימי (פותח)
כבר לא...אנונימי (פותח)

כבר לא תהיה מדינה??? הצחקת אותי.

אמרו את זה כבר לפני הרבה שנים על מיליון נושאים.

אם ככה למה לעשות כושר כדי ללכת לסיירת בצבא, הרי לא תהיה מדינה...

למה לעשות תעודת בגרות בכלל? למה להוליד ילדים שימותו? למה לקנות דברים חדשים?

אתה חי בסרט אחי...אין לך תקווה, אין לך עתיד ואתה לא מאמין באנשים שחיים פה!

אנחנו יכולים לשנות ולעשות ונעשה את זה בעז"ה.

זה לא סותר שצריך גם ללמוד (לאברי)ענבל
צריך גם מאלה וגם מאלה...אתה תלך ללמודאבודה!

ומרדכי וחבריו ילכו לגבעות...

אתה קורה לעצמך בנאדם שפוי?????????????אנונימי (פותח)
אני מאוד שפוי!!!אנונימי (פותח)
אז זהו שלא!!אנונימי (פותח)
אני מסכים איתך במאה אחוזיחיאל!
מאאאה אחוז אני מסכיםדודוס
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך