אני רוצה להסביר את כוונתי לאור אוסף התגובות...
אנחנו לא יכולים (ולא צריכים) לעשות השוואה בין כוחות הנפש שלי לכוחות הנפש של בן אדם אחר.
ה' מעמיד אותי בניסיונות שלי ואותו בניסיונות שלו. ואפילו אם הדברים נראים ממש דומים, זה רק על פני השטח, כי לכל אחד יש את מלאי הכוחות והיכולות שלו להתמודד עם כל מיני מצבים וארועים.
ולכן אני חושבת שאין הבדל במסע שכל אחת עוברת, כי הוא אינדווידואלי אך ורק לה!.
ואסביר, כתבת:
"זו שאלה שנמצאת בתוכי המון זמן...
באיזשהו מקום לא מוכנה לקבל שהצורה שבה אגיע לבניית הבית היא זהה למי שלא עבר דרך ארוכה לפני...
זה נותן תחושה כאילו הכל היה 'סתם'...
אז מה זה נתן לי כל הזמן וההמתנה וההתמודדות והדמעות והכאב והגעגוע והחלומות.....?
אם במילא זה לא מתבטא בשום דבר ושוכחים את ההמתנה...."
יקרה, את, עם שלל תכונותייך הנהדרות והאישיות הכובשת שלך (נכתב בהרבה אהבה!) היית צריכה לעבור את ההמתנה, ההתמודדות, הדמעות וכו'...
בחורה אחרת לא הייתה צריכה בגלל-- הכוחות שה' טמן בה.
מה זה אומר על הזוגיות שהיא בנתה בגיל צעיר...? שהיא תתמודד עם קשיים בצורה ילדותית יותר? שהיא ובעלה לא באו בוגרים לקשר ו"יתבגרו" ביחד? שהתמודדות עם המכשולים שהחיים יציבו בפניה יהיו קשים יותר מאשר בגיל בוגר יותר?
לכל השאלות האלה ועוד, התשובה שלי היא לאו דווקא!
הבחורה יכולה להיות מאוד בוגרת ואחראית ומוכנה לאתגרים של החיים יותר מבחורה אחרת שהתחתנה בגיל "מבוגר".
זה עיניין של חינוך ואופי.
את התברכת, ואת רואה במסע שלך אור ואוספת לך ניצוצות בדרך שה' בוחר להוליך אותך, בחורה אחרת -שלא עושה חשבון כזה, בין אם היא התחתנה צעירה ובין אם לא, אם היא לא עושה חשבון נפש לעצמה למה ה' בחר בשבילה את הדרך שלה, לא תגיע למידות מתוקנות יותר, לזוגיות ובית טובים יותר, לא משנה כמה קלה/ מאתגרת היתה דרכה. המסע שלה לא תרם לשום כלום...
בעקבות שאלתך, אני מרגישה שההמתנה מאוד בנתה אותי!
ההשתוקקות לבית, לילדים, לקדש שם שמיים, התפילות הבלתי פוסקות, גילוי התכונות והכוחות שבי (לטוב ולמוטב...), השמחה על כל בית שנבנה, הכאב על כל מי שעוד לא זכה, אבל....
ה' שלח לח קשיים והתמודדויות לא פשוטות כי אני הייתי צריכה לעבור את זה בכדי להגיע לבית, לזוגיות למידות טובות יותר, מכילה יותר, לא מקבלת את הכל כמובן מאליו וכו' וכו'...
חברה אחרת לא הייתה צריכה את זה, היא כבר הגיע לקשר מוכנה, וה' שולח לה אבנים טובות אחרות לאסוף בדרך...
מקווה שהובנתי....