שישיסטים/ות אם גם לכם הבגרות בלשון היתה מכה לחתום!יודלה
בקשר להבעת דעה...אחת בעולם...=]
זה הרבה פעמים ככה.
ולכן מה שאני עושה תמיד ומה שעשיתי במתכונות ושחזרתי על בגרויות (המעט שכן עשיתי) זה מביעים תדעה שהכי יש עליה נימוקים בטקסט.... אפאחד לא יבוא לבדוק אם זה הדעה שלך....
שאר הדברים אני דיי מסכימה איתם
אבל אני לא אחתום כי לי אישית לא היה קשה...
כוווווולם לחתום!!!!וואלה?!
גאמלי לא היה כ"כ נורא.. אבל--דברי שיר.
חתמתי.. מה אכפת לך לחתום בשביל אנשים שהיה להם קשה?..
זו השפה העברית.לירזושש
לא היתה שום בעיה בשאלה של הבעת דעה~מישי~
זו היתה שאלה באותו סגנון כמו תמיד! אולי ההבדשל היחיד זה שאמור להתסס על הטקסט ולא המליצו להעזר בטקסט (שגם זה אני לא זוכרת איך בדיוק היה כתוב בבגרויות אחרות אולי גם בהן היה כתוב להתבסס על הטקסט)
אני גם חושבת שזה לא מועיל שמתלוננים על דברים שאין סיבה ממש ממש טובה להתלונן עליהם כי ככה התייחסו פחות רצינות לתלונה, גם אם היא מוצדקת.
אני מסכימה בקטע של המילון ובקטע שלא היה מקום בשורות (אם כיח חוסר מקום בשורות הוא לא סיבה לתלונה... אני אישית כתבתי בתחתית הדף המשך לשאלות שלא היה לי מקום בשורות.. ).
וללירזוש- זה נכון חלקית. לא כל הדברים הם משפת הקודש המקורית, הרבה מהחידושים של האקדמיה. גם בשפת הקודש הרבה פעמים תתכן נטיה גם לזכר וגם לנקבה כשהאקדמיה אומרת שמותר רק אחד מהם, יש מילים שאפשר להגיד בכמה אופנים וכו'.
לדוגמא אם שמת לב אחד מהדקדוקי לשון (בנושא של שאם המספר ומילות יחס) שנדרשו בשאלון א' היה שצריך להגיד אתכם ולא אותכם. בתנ"ך עצמו כתוב פעם את המילה אותכם: הָיָ֗ה כַּאֲשֶׁר־בָּ֤א עֲלֵיכֶם֙ כָּל־הַדָּבָ֣ר הַטּ֔וֹב אֲשֶׁ֥ר דִּבֶּ֛ר יְדוָ֥ד אֱלֹהֵיכֶ֖ם אֲלֵיכֶ֑ם כֵּן֩ יָבִ֨יא יְדוָ֜ד עֲלֵיכֶ֗ם אֵ֚ת כָּל־הַדָּבָ֣ר הָרָ֔ע עַד־הַשְׁמִיד֣וֹ אוֹתְכֶ֗ם מֵ֠עַל הָאֲדָמָ֤ה הַטּוֹבָה֙ הַזֹּ֔את אֲשֶׁר֙ נָתַ֣ן לָכֶ֔ם יְדוָ֖ד אֱלֹהֵיכֶֽם׃ (יהושע כג,טו) אז מה יהושע דיבר בלשון לא תקנית? לא. אולי זו לשון חריגה גם בתנ"ך שבכל הפעמים כתוב אתכם חוץ מהמקום המסוים הזה, אבל בכל זאת זה לגיטימי בשפת הקודש.
עם זאת אני מסכימה שלא צריך רק ללמוד כמו תוכי ולהתלונן אם זה טיפה הצריך מחשבה כי באמת זה חשוב לדעת עברית כמו שצריך. אבל כן היו 2-3 שאלות לא הוגנות ולא לפי מה שלמדנו, שהיה כמעט בלתי אפשרי לענות עליהן בוודאות נכון.
גם אם לא משפת הקודש המקורית,לירזושש
התעלמות משגיאות כתיב לא עושה את האדם מפגר חלילהשואף לאוראחרונה
חלילה שתזלזל בעצמך... למיטב ידיעתי אין קשר בין אינטליגנציה לבעיה הזו..
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים