באיזה גיל תינוקות יכולים להתחיל לסבול מגזים??
והאם זה חייב להיות מלווה בתכווצויות שמראות על כאב?
איך היתה הלידה? איפה ילדתם? איך קוראים לתינוק הראשון של הפורום שלנו???
ואיך מרגישה היולדת הראשונה של הפורום שלנו??? 

הבן שלי לא אומר את האותיות השורקות בצורה מושלמת, לא לשון בחוץ ומאוד בולט אבל אני רוצה שילך לקלינאית כדי לעבוד על זה.
מהביטוח בריאות הפרטי שלנו אמרו שחייב הפניה מנוירולוג ילדים או רופא התפתחות הילד.
נוירולוג יתן לי הפניה לבעיית היגוי קטנה? רק לקבוע אליו תור זה שנה קדימה..
מישהי מכירה את התהליך ויודעת אם זה הכיוון?
ללכת פרטי ולשלם מלא וזהו?
מבאס שמשלמים כל חודש הרבה כסף לביטוח ובסוף אא להשתמש בו
עד גיל שש זה עוד תקין לשבש את השורקות. אחרי גיל שש אולי אולי יתנו לך הפניה, תלוי כמה זה משפיע... הייתי הולכת לרופא התפתחות, לא רואה איך נוירולוג קשור לסיפור.
רופא נוירולוג התפתחות. לפי מה שידוע לי
תורים ארוכים כאמור
בהצלחה! בירוקרטיה מתישה ומעצבנת...
אבל רציתי לבדוק פה אולי אני לא מודעת לתהליך וזה באמת ככה.
רואה לפי התגובות שזה לא ככה
אבל האמת - לא נשמע לי שזה משהו שדחוף מאוד לטפל בו בהקדם... הילד מדבר, בסופו של דבר
תתחילי תהליך בקופה, לדעתי, כדי שקלינאית תקשורת תבדוק אותו קודם ותראה אם זה באמת דחוף. לחלופין, לכי לפגישה אחת אצל קלינאית פרטית, רק כדי לאבחן.
בהצלחה!
סתם מעצבן אותי הרעיון שמשלמים כל חודש ובסוף כשצריך את זה אי אפשר להשתמש...
ונכון שזה לא דחוף אבל אני מרגישה ככ דחיינית שלא טיפלתי בזה עד עכשיו שלא יכולה לחשוב על לדחות את זה בעוד שנה
בכיתה ב' ג' שעדיין מדברים ככה.
זאת בחירה שלך, אבל לי נשמע כמו משהו הגיוני לחכות כמה חודשים לקלינאית בקופה ולא לשלם פרטי.
מניסיוני עם בעיות דומות הפנו לטיפול בקהילה וחא בהתפתחות הילד
ואז את יכולה גם לבחור איפה את רוצה וכמה יכולה להתרחק
וכמה נפשות אתם בבית?
ולציין אם מדובר בחשבון של חודש או חודשיים
מעניין אותי אם הצריכה פה סבירה או שצריכה לעשות בדק בית
אולי גם תציינו אזור בארץ
את הבית, אין צורך
אבל מדליקים יותר את הדוד
הצריכה הגבוהה זה בקיץ
שהמזגן דולק בלי הפסקה
והגענו ל2,200 ש''ח לחודשיים
שני מבוגרים ושני ילדים.
משתמשים תמיד במזגן.
קחי בחשבון שמחיר חשמל עלה וגם מעמ עלה. בנוסף בקיץ יש עלייה בצריכה.
יש לנו מידי פעם חשבונית הערכה ומידי פעם חשבונית בפועל.
החודש יצא 430 שח
חודש קודם (אולי בגלל פסח) - 750 שח
עורכת - חשבון חודשי!
יצא לנו חשבון לחודשיים- 1,100
אנחנו 7 נפשות
ובחודש האחרון התחלנו יותר להדליק את המזגן.
מייבשת את כל הבגדים במייבש
כי כבר פחות קר ולא צריך חימום מאסיבי
ועדיין לא כל כך חם אז רוב הזמן לא צריך מזגן
מספיק חם בשביל לייבש הרבה מהכביסות בחוץ
לא מידי חם אז לא צריך יותר להפעיל כל מיני מכשירים שימנעו חימום
וכו...
קיצר מבחינתי זה 3 חודשים בערך שהם לא מדד
בחורף הצריכה פה יכולה להגיע קרוב ל1000 בחודש, אנחנו 4 נפשות וגרים במקום קפוא.
או מדליקים יותר מזגן
בחודשים של קיץ אני מדליקה מיני מרכזי בחדרים ומזגן בסלון עם הכל בנוסף ויוצא לי בערך 2500 לחודשיים
רק בבוקר בין 9 ל 13 הבית ריק
אנחנו 4 נפשות
בלי מייבש, כן מזגנים.
אבל אנחנו עברנו במסגרת הרפורמה לחברה אחרת מחברת חשמל אז יש לנו הנחה קבועה של 7%.
467 ל-8 נפשות.
לדעתי זה ממש החודשים עם הכי פחות צריכה (עוד לא משתמשים במזגן, כבר לא צריך דוד או מייבש).
והבית שלנו מבודד ממש (השקענו בתוספת בידוד). בחלק מהבתים לידנו כבר מדליקים מזגנים, אצלנו לא צריך (יש רק חדר ספציפי לא מבודד, שהוא חצי בגג והילדה שם מדליקה מזגן חופשי. אבל זה רק חדר קטן אחד).
לחודשיים
אבל! זה לא היה חשבון לפי קריאה. אלא לפי הערכה.
לדעתי יקזזו לנו בחודש הבא.
ממוצע 800 לחודשיים
5 נפשות
לצערי בן ה10 עדיין לא גמול לילה (ומעולם לא היה)
ואנחנו פשוט חסרי אונים, מרגישה שניסינו הכלללל!
היינו במעקב רופא, נתן לנו כדורים / אחר כך כדורים במינון כפול / הדרכת הורים / מח אחד / להעביר אליו לגמרי את האחריות
והילד פשוט מתוסכל!!!
כל בוקר הוא לא רוצה לקום כי הוא רטוב
בוכה מתסכל על זה שהוא ממש מקפיד לא לשתות לפני השינה - וזה לא עוזר
(הוא לא רוצה לחזור לשים טיטול וזה גם לא נשמע לי נכון בכלל)
מה עוד אפשר לעשות שלא ניסינו??
האמת שאם זה לא היה כל-כך מתסכל אותו הייתי פשוט אומרת יאללה נשחרר, יעבור מתישהו לא נורא...
אבל זה לא נראלי הגיוני לאמר ככה שהוא כל-כך מתוסכל מזה 😪😪
ובדיקץ בטא שני שעבר בטא 13,642
לגבי הווסת לא ממש יודעת קיבלתי פעמיים מחזור אני מניקה
נצפה שק חלמון
נצפה קוטב עוברי לא נצפה דופק
מתאים לשבוע 5+5
אצל אחותי גם
שבאתי בשבוע שאת הגעת ולא נצפה אפילו עובר!
כדאי להגיע החל משבוע 8 לבדיקת טולטרסאונד הראשונה כי לוקח זמן לעובר להתפתח ודופק לא רואים בשבוע כזה צעיר.
תהי רגועה ותחזרי על זה שוב עוד שבוע וחצי שבועיים
בהצלחה
פשוט הגעתי ממש ממש ממש ממש מוקדם
ובסוף נצפה דופק ועובר והיום התינוקת שלי כבר בת 9😊
אם הביוץ לא היה סמוך לטבילה, אלא כמה ימים אחרי, אז ההריון עצמו צעיר יותר.
תחכי כמה שאמרו לך ותלכי להיבדק שוב.
אולי יתקנו את גיל ההריון.
מה השגרת טיפוח שלכן?
ואתן שמות לבוקר קרם לחות עם קרם הגנה או בנפרד?
אשמח ממש לעזרה
כלומר הרבה זמן לא עשיתי כלום ועכשיו אני מנסה קצת וזה נחמד לי-
שוטפת פנים במים חמים ואז סבון עדין (משתמשת בסבון תינוקות אבל יש גם סבון פנים) ואז מים קרים- זה ממש עוזר לי להפחית חצ'קונים
ואז קרם פנים- עוד לא מצאתי משהו שממש ממליצה עליו
בלילה לפני השניה. זהו
העור שלי מאד רגיש לשמש.
אני מנקה עם תרחיץ של נטרוג'ינה
ובגדול כמעט לא מתאפרת וגם אם כן בצורה מאד קלילה ולא כבדה על העור.
אני אוהבת לשים קרם לחות קליל אחרי המקלחת, משהו שקוף כזה, לא ממש קרם, שעוזר לשמור על הלחות כי לפעמים המקלחת מייבשת.
כנה שנטעהשוטפת בלילה (במקלחת בד''כ) את הפנים עם פילינג גרגירים כזה שמנקה את העור.
בבוקר שוטפת עם סבון (סתם אל סבון) ושמה קרם עיניים, סרום וקרם לחות.
קרם עיניים כי העור מתחת לעיניים רגיש יותר ויש כזה שקיות של אמהות עייפות, סרום כדי להחדיר את הקרם לחות וקרם לחות בשביל הלחות חח
בקרם לחות יש מקדם, שזה בעצם קרם הגנה. אני לא שמה בנפרד אלא זה רכיב מובנה בקרם ואני משתדלת לשים כל יום (גם אם לא יוצאת החוצה)
מציינת שאני מקפידה על זה יותר בהיריון כדי להימנע מפיגמנטציות שההורמונים יכולים לעשות לעור הפנים, במיוחד מקרינה (גם של מסכים).
משתמשת בג'ל פנים בוקר וערב
ואז קרמים שונים (הבהרה/ מיצוק/ מותאם לעור/ עיניים/ נגד אדמומיות)
פעם בשבוע פילינג ומסיכה
היו שנים ארוכות שלא השקעתי בשגרת טיפוח
וההבדל בעור שלי מאז שאני מתמידה (כמעט שנה) משמעותי
שוטפת עם סבון ג'ל כל ערב, שמה קרם לחות איכותי בוקר וערב ופעמיים בשבוע קרם טיפולי פעיל עם חומצות, את כל התכשירים התאימה לי קוסמטיקאית וכל תקופה בודקים מחדש את הצורך לעור.
לפני כל יציאה לשמש מורחת קרם הגנה עם מקדם גבוה.
פעם הייתי מתאפרת כל יום כי היה לי עור אדמומי, מאז שהתחלתי להשקיע בעור בתכשירים איכותיים וטיפולי פנים כבר לא מרגישה צורך להתאפר, אני כבר לא מסוגלת להתאפר ביומיום ולא מבינה איך עשיתי את זה פעם😅 העור נהיה חלק ואחיד.
פעם בחודש חודשיים גם עושה טיפול פנים עם החדרת לחויות והבהרה.
הבנתי שקרם פנים של קליניק ממש טוב לבוקר ולערב
וגם סבון פנים לעור שומני או לא כל אחת מה שהיא צריכה
וכמובן קרם הגנה של דר פישר..
הסדר הוא ככה-
שטיפת פנים בבוקר
קרם לחות קליניק
קרם הגנה דר פישר
ובערב סבון פנים של קליניק
קרם לחות של קליניק
ולישון
חולקות???
אז בבוקר ובערב השגרה שלי היא:
סבון פנים
מי פנים
סרום (רק בלילה כי הוא חזק)
קרם פנים
קרם עיניים
קרם הגנה (בבוקר)
לי יש את המויסטר ושמה אותו בבוקר וממש אוהבת.
כששמתי אותו בערב הרגשתי שהוא מייבש לי את הפנים ולא עשה לי טוב. כשעברתי לקרם לילה ייעודי זה היה משמעותית הרבה יותר טוב.
תכלס אני משתמשת במויסטר בבוקר, בוקר וערב קרם עיניים של קליניק - לא יודעת אם זה עושה טוב אבל התמכרתי לתחושה חח
בערב גם סרום, וקרם לילה של לנקום (שמצאתי במחיר טוב - אבל עלה לו ממש המחיר אז אצטרך לחפש תחליף..)
אף אחת פה לא כתבה על זה, רק אחרייך...
אני משתמשת במוצרים שקוסמטיקאית המליצה לי של RENEW
כל אחת מה שטוב לעור הפנים שלה
אני הייתי מתייעצת עם קוסמטיקאית פעם אחת ומתאימה מוצרים שמתאימים למצב העור שלך....
בכל אופן רוב השגרה שלי היא שגרת ערב (כשאני מספיקה אותה)
משתמשת במוצרים קוריאניים בעיקר וקצת חומרים פעילים
בן 5 ימים
בלילות האחרונים (שבת אתמול ועכשיו) כל ליליה אותו סרט
מניקה - נרדם - מנסה להוריד - 5 דק שקט- צרחות
וחוזר חלילה
חיתלתי והוצאתי אוויר וניסיתי מוצץ והכל ופשוט אותו גלגל כבר 3 שעות רצוף
במשך היום היה יותר טוב, אפילו ישן 3 שעות רצוף
אבל בלילה סיוט מתמשך
מה עושים?
יש לך אפשרות להעיר את בעלך שיתן לך קצת לישון?
כי אני כבר נורא רוצה להיות בלופ הזה...
מקווה שיתן לך לישון מהר
אצלי כל החודש הראשון לא ממש הצליחו לישון לא על אמא.
יש לך אפשרות להשלים שינה בבוקר?
מזל טוב!!
יותר לכיוון 6 שבועות מתחילים ללמוד לישון בלילה.
ותכלס שמישהו יחזיק אותו שלא תשתגעי...
זה ממש קשה לא לישון
ובאמת מה שקורה שהם פשוט רוצים מגע
הם פשוט מבקשים לישון ביחד אבל צריך לדאוג שיהיה בטיחותי ממש ממש כי כאלה עדינים וקטנטנים
ותיזהרי גם מחוסר שינה קיצוני כי אז נרדמים אם התינוק בתנוחות מסוכנות.
.
אם זה ממש צרחות, 20 דקות זה נראה לי נצח. בכל גיל, וב5 ימים במיוחד
אם זה לא פיקוח נפש אמיתי לא הייתי עושה הסדר כזה בגיל כזה
עדיף להביא מישהי, או שבעלה יישאר, אם המצב הוא מצב חירום כזה.
@נק-ניק לא ניסחתי מספיק בתשומת לב, ואני יודעת שבנושא כזה כל דעה שונה יכולה להיות מכאיבה מאד
אז סליחה אם פגעתי, לא התכוונתי בכלל לבוא בביקורת
רק רציתי להדגיש על הדוגמא שהבאת, כי העייפות בלילה של אחרי הלידה שתיארת זה גם מצב שהוא באמת באמת יוצא דופן, עייפות פסיכופתית לגמרי שמי שלא חווה לא יכול להבין בכלל
אז ללילה של אחרי הלידה זה דבר אחד, אבל נראה לי שבלילות שאחרי עדיף להביא מישהי, או שבעלה יישאר, אם המצב הוא מצב חירום כזה.
בפעם הקודמת הם נרדמו באוטו בנסיעה והיה נוראי! היו עצבניים לא נחמדים ולא ממושמעים. לא נהננו בכלל.
להוציא אותם מוקדם מהצהרון למרות שהם לא ישנים?
איך לשמור עליהם ערים בנסיעה?
איזה הכנות לעשות להם?
איך מביאים בגדים נוספים למקרה שיתלכלכו אם הבגדים יפים ומגוהצים? הם בטח יתקמטו
כמה בגדים להביא? מה עוד צריך בתיק?
אשמח לכל תובנה
ואיך שמחים ונהנים איתם ביחד? בפעם הקודמת בקושי אכלנו ורק רדפנו אחריהם וסבלנו. אנחנו רוצים להביא אותם וגם דורשים מאיתנו במשפחה להביא אותם;)
רק בשמחות;)
תיכנסי דרך הניק שלי
זה דורש להוציא מוקדם לקלח מוקדם ומי שיכול להירדם שירדם בבית.. להעביר לאוטו ישנים ולהעיר באולם
כמובן עם הכנה מראש..
אוכל ושתיה..
ושאר העצות נתנו לי בשרשור;)
אחד הדברים הממש משמעותיים אצלינו זה לתת להם לאכול כריכים בדרך כדי שלא יגיעו רעבים.
אצלינו לרוב טוב כשהם נרדמים בדרך כי אז הם יותר ערניים ורגועים בהמשך אבל כנראה שזה אינדיבידואלי.
בעיניי לא חובה להביא בגדים להחלפה, גם אם קצת מתלכלכים לא נורא, אבל אם את רוצה אולי תביאי חולצות פולו לבנות ליתר ביטחון, ככה זה לא מתקמט.
אני זוכרת משהו שכתבת אחרי אירוע אחר, אז אני מוסיפה- לא לצפות שהילדים יהיו נחמדים, חתונה יכולה להיות סיטואציה מציפה והגיוני שיהיו ביישנים.
אולי יעזור להם-
הכנה מראש, תספרו פחות או יותר מה הולך לקרות בחתונה, עם דגש על דברים שיכולים להיות מהנים בשבילהם, וגם להזכיר דברים שעלולים להיות מציפים- יהיו הרבה אנשים והרבה מוזיקה.
להביא חפץ/ משחק/ ספר שיעסיק אותם בזמנים שאין מה לעשות, לא משהו שיצטערו יותר מדי אם ילך לאיבוד, כי עלול לקרות.
אם יש בעיה שבורחים, אז גם על זה לדבר מראש, אולי יעזור קצת- "חשוב מאוד שתישארו קרובים אלינו, יש המון אנשים ואנחנו לא רוצים שתהיו לבד, אם אתם מתרחקים קשה למצוא אתכם. אולי להצמיד שאחד יהיה עם אמא והשני יהיה עם אבא, או מה שמתאים לכם."
קודם כל צריך להבין שאירוע זו חוויה מאד מציפה.
זה רעש, המון אנשים שרובם לא מוכרים, יציאה משגרה, המון אוכל, סביבה לא מוכרת ועמוסת גירויים.
זה ממש מוציא מויסות,
והגיוני שהמח מחפש פורקן וילך לכיוון של שחרור אנרגיות...
ובתוך כל הדבר הזה מצפים מהם להתיישר לפי כללי הטקס שלא בהכרח ידועים להם.
אני חושבת שכדאי לעשות להם כמה שיותר הכנה, לספר להם מה הולך להיות ממש לפרטי פרטים, עדיף בצורת סיפור או דרך נחמדה אחרת,
ולתסרט להם כל מיני תרחישים: מה עושים כשרעבים, מה עושים כשצריך פיפי, מה עושים בזמן החופה ומה בריקודים וכו' וכו'.
את התרחישים אפשר וכדאי אפילו להמחיז בהצגות, בשירים, ובכל דרך שתרצי - עדיף כמה שיותר מצחיק וכיפי.
ובתוך זה לאפשר "תחנות רענון": להוציא אותם לפרוק אנרגיה מחוץ לאולם או יחד איתכם, כל פעם שהם מתחילים להשתולל ועדיף קצת קודם... במקום לנסות "לכבות" את זה.
זה חתונה של דוד/ה שלהם?
או חתונה אחרת? לא הבנתי מהשאלה
זו חתונה מקרבה ראשונה?
כי אם לא, לא מובנת לי הדרישה של להביא אותם.
אם לכם לא נוח הייתי משאירה. אם כ"כ רוצים שתביאו, מוכנים לעזור לרדוף אחריהם?
גם ממני "דרשו" להביא אותן
ידעתי שזה לא בשבילי ולא בשבילן.
נהניתי עד הגג בחתונה
והן נהנו עם בייביסיטר בבית.
תעשו רק מה שטוב ונכון לכם.
אם אתם בכ"א מחליטים להביא
ראשית=להשכיב מראש צהריים
לתת לאכול לפני שיוצאים מהבית.
להלביש בגד אחר לנסיעה.
לסכם שכל אחד נמצא עם תאום אחר בסעודה/ריקודים
לבדוק אם יש נערה שהם מכירים שיכולה לבוא לעזור לכם בשטח החתונה.
לבדוק אם יש מקום שתוכלו להשכיב אותם באמצע החתונה.
להביא בגדים להחלפה כגון הלבשה תחתונה, מכנסיים,גרביים.
ולהביא פיג'מה לסיום החתונה. כדי שמהאוטו יכנסו ישר למיטה.
אם זו לא חתונה מקרבה ראשונה (אחד הדודים שלהם), אני עושה הכל כדי לא להביא אותן, גם אם זה אומר שאני עושה סיבוב ושמה אצל ההורים.
מעבר לזה, בחתונה שאני הבנות שלי, אני פחות בציפייה להינות כמו בחתונה שאני בלי (וזו אחת הסיבות שאני לא מביאה אותן).
אני הרבה יותר משחררת, הרבה יותר נעזרת במשפחה.
כמה הם מתלכלכים בבגדים בשיגרה? אני לא מביאה להן בגדי החלפה, אבל במקרה שלך זה יחסית פשוט להביא חולצה לבנה נוספת.
אני לא מנסה (וגם אין סיכוי שאצליח) לשמור עליהן ערות בנסיעה. אם תצליחי להשכיב אותם לישון בצהריים, מעולה, אם לא, לדעת מה יהיה ולהתכונן לזה נפשית.
בהצלחה
אז שאלה ראשונה יקירותיי..
אנחנו מסיימים חוזה ואין לנו מושג לאן עוברים
מאד מייסר! התלבטות מבחינה חברתית, חינוכית, תעסוקתית, השקפתית, כלכלית - מה לא?
אם תרצו לשתף בתקופות דומות שעברתן, ומה עזר לכן להכריע, אשמח מאד (כרגע לא רואה לנכון לשתף קונקרטית..)
דבר שני - מעבר דירה ראשון שלנו מאז החתונה ! אנחנו זוג +2
איך מתחילים? אילו טיפים יש לכן? ובעיקר - איך נפטרים מדברים ביזארים?
לדוגמא, יש לנו מגהץ גדול ואיכותי מהחתונה + מגהץ קטן שבעלי הביא מהרווקות.. קשה לנו להיפטר מהקטן, כי "למקרה שנצטרך".. -??
או: יש לנו גם עריסה גדולה וגם מיטת תינוק - ?? את שניהם קנינו לאחרונה וקשה לנו להיפטר "למסירה", לא מצליחים למכור!
או: כל הבגדים של הילדים.. גם בשקיות ואקום, תופס מקום, ואני המון ממיינת.. כשנגיע לאן נעבור, אני אדע גם איפה הם הולכים להיות בבית הבא, זה ככ מטריח!
או: יש לנו ערימות של טואלטיקה סבונים , סמרטוטים, מה לא? הכל חדש כי בעלי קונה "במבצע" כי יש אינפלציה וכו' וכו'.. פיסית להעביר את כל זה?
או: חומרי ניקיון שקניתי והשתמשתי רק בחלק.. או שבעבר השתמשתי והיום לא (מרססים מסירי כתמים וכו') יש לי המון כאלו, קשה לי "למסור" הכל..
תנו לי עזרה;)
שגם איחסון זה מקום שעולה לי "כסף" כל חודש
כלומר אני משלמת כל חודש על השמירה הזו במקום בבית ולכן אני מעדיפה להעיף ובמידת הצורך לקנות שוב (אם תסתכלי ערך הדברים האלה הוא לא גבוהה ולא שווה את ה"שכירות" שאת משלמת בלהשאיר אותם)
קודם כל למפות איזה צרכים יש לכם - קרבה ללימודים/עבודה/מוסדות חינוך מסויימים/הורים/וכו'..
אח''כ רשימת רצונות - נגיד לנו היה חשוב לגור במקום מגוון מבחינת האוכלוסיה ולא שכולם אותו דבר..
בשלב הבא חושבים על רשימת ערים/ישובים שיכולים להתאים ומתחילים לברר.. נוסעים לראות , אם צריך שבת קליטה או ועדת קליטה.
מתרשמים לפה ולשם, אחרי כמה ביקורים כבר תדעו לסנן ולראות על איזה דברים לשים דגש, מה יותר חשוב לכם וכו'..
אנחנו ראינו שזאת החלטה קשה ולקח לנו תקופה עד שהרגשנו שלמים לסגור, והחלטנו שזה לא חתונה קתולית. תמיד אפשר לעבור דירה בחזרה/למקום אחר. נכון שזאת טרחה אבל מסוג הדברים שחייב לנסות ולתת צ'אנס של חיים אמיתיים ואז להחליט..
מוסיפה שזאת תקופה רגשית מבולבלת. כי את שומעת המון, רואה המון, מתפשרת - כי אין מקום מושלם.
אבל לפחות שניכם בסיפור הזה ואת לא מבולבלת לבד
לגבי הציוד, לארוז ולהעביר איתכם דירה.
אם מרגיש לך יותר מידי - למסירה או לפח.
מעבר דירה זאת הזדמנות מצויינת להפטר מחפצים מיותרים בבית.
שיהיה בהצלחה!
פשוט שימו ציוד בארגזים ותעבירו. בעיניי חבל לזרוק מוצרים טובים ולא משומשים. גם בגדים לילדים. אם אתם מתכננים עוד ילד אז לא תצטרכו לקנות הכל מחדש.
אם בדירה חדשה יהיה מחסן , פשוט שימו עריסה שם.
חומרי ניקוי פתוחים כנראה כבר לזרוק לפני מעבר.
לוקחים מלא ארגזים , על כל ארגז כותבים מה יד בו.
בנפרד מכינים תיק או מזוודה עם דברים שאתם צריכים ישר
אבל שתפי אחכ בתובנות😉
לשאלה השניה אם את אומרת על משהו "אולי נצטרך" כנראה שלא צריך אותו. .
לא השתמשתם בזה בשנה שנתיים האחרונות? אפשר לזרוק.
לא הבנתי למה למסור לול ועריסה? אם אתם מתכננים בהמשך עוד ילדים בעז"ה ויש איפה לאחסן קחו איתכם.
טואלטיקה אפשר לקחת איתכם ואפילו טוב שיהיה זמין להתחלה, אבל להפסיק לקנות בסיטונאות, גם אם יש מבצעים.
אני שמה לב על עצמי שכשאני קונה דברים בכמויות אנע כבר לא זוכרת שיש לי ובקנייה הבאה קונה שוב ואז סתם מוציאה מלא כסף. יוצא שהמבצעים האלה לא כאלה זולים לנו..
הרבה תפילות בשביל המעבר! שהשם ייתן לכם שכל טוב וברכה בכל!
לגבי אגירת החפצים, אני ממליצה בחום על הספר "סוד הקסם היפני". לי הוא ממש שינה את החיים.
אני אחת שנקשרת לחפצים ואוהבת להיות מוכנה לכל, וזה ממש עשה לי סדר בראש, וגם שינה את ההתנהלות שלי בהרבה תחומים לטובה.
חושבעם על מה שאתם אוהבים יותר ופחות במקטם הנוכחי ומחפשים מקום שהוא אותו דבר במה שטוב ומשפר את מה שלא.
כמובן תתעדפו כי אין מושלם.
למה אתם עוזבים? טם מסיבה טכנית תשארו במיקום שלכם בדירה קרובה.
לדעתי הכי חשוב זה קרבה למוסדות חינוך וקהילה טובים, גישה לתחבצ לעבודה ואז כל השאר.
מבחינת חפצים שנאגרים בכמויות- ראשית מרגע שיודעים שעוברים לא קונים חדש, רק משתמשים במה שיש וקונים מה שנגצר בכמות קטנה, כדי להעביר כמה שפחות. אבל כמובן שמעבירים הכל איתכם. אגב בקבוקי נוזלי נקיון, שתיה וכו חשוב לשים בארגז פתוח בצד כדי שלא ישימו מעל זה משהו והבקבוקים יתפוצצו והנוזל ישפך.
לגבי חפצי אחסון כמו עריסה עגלה ובגדים - ממש לר צריך למסור הכל. איך שאת מאחסנת עכשיו יכול להיות מאוחסן בדירה הבאה.
אם תהיה דירה עם מחסן הכי טוב, אם לא אז למצוא מקומות אחסון יעודיים בבית. ואם אי אפשר אז יש כמעט בכל עיר מקומות של אחסון בתשלום לתקופות לפי כמות חפצים שאתם צריכים. אם שווה לכם. יש גם אנשים שמשכירים מחסנים, או אולי תוכלו להשאיר קצת אצל ההורים אם להם יש מחסן
לאיפה לעבור. זה באמת סיפור מורכב.
בעיני לחשוב מה המטרה המרכזית גג 2 שהכי חשוב לך ולנסות לחפש מקום שעונה על הדרישות.
אח''כ לנסות לחפש שיענה על עוד דברים שבא לכם. אבל כשממוקדים מה המטרה הראשית יותר קל לתעדף את הרצונות וחהתמקד. כי בכל מקום יש חסרונות. הרבה פעמים בדברים שכן משמעותיים לכן אז השאלה מה העיקר.
בקטע של לארוז:
א. למיין. מה שאפשר לזרוק
ב. לעשות רשימה מה אורזים מתי. כאשר מתחילים מה שהכי פחות צריך וכו'
ג. לארוז בארגזים לא גדולים מידי ולפי קטגוריות. להשתדל לא לערבב קטגוריות זה עושה בלגן בפריקה
ד. לשים תוויות כדאי בצבעים על הארגז לפי מיקום מטרה בדירה הבאה (ולא לפי מיקום בדירה נוכחית). אני עשיתי דפי תוויות בקנבה והדפסתי צבעוני וזה ממש עזר לעשות סדר
ה. עשיתי גם תוויות של: שביר באדום, ודחוף בצהוב זורח. את הדחוף שמתי על כל מה שנצטרך בהתחלה.
אם את רוצה אני יכולה לשלוח לך בפרטי.
להשתדל לסגור מובילים מוקדם ולברר עליהם טוב כי יש סיפורים מזעזעים.
זה מה שעולה לי
והרבה הרבה תפילות