ושוב יקראו לנוער. וישלחו אותו לעמוד בחזית. ויעודדו אותו להשיב מלחמה.
שוב ידברו על הכוח של הנוער ושעתידה של ארץ ישראל מונח על כתפיו.
ואנחנו כמובן ניענה לקריאה ונבוא למאבק הקדוש. ונתכונן. ונכין את עצמינו. פיזית. ורגשית. כי זה לא קל להחליט להיאבק עם האחים שלך על הבית ששייך לכולנו.
וכל הנוער בהיכון. מוכן לעזוב ה-כ-ל כדי להתגייס למאבק. ואז בדקה ה99 זה קורה.
פתאום מגלים שבעצם המנהיגים היקרים שלנו חתמו על הסכם. שבעצם בכל הזמן הזה, שהנוער המסור הכין את עצמו, המנהיגים בכלל לא תכננו לתת להם להיאבק.
בזמן שהנוער התכונן למאבק נחוש המנהיגים כבר היו באמצע לוותר.
אז אולי הפעם, רק הפעם בבקשה!! אולי רק תעדכנו מראש מה בדיוק אתם זוממים?!
אולי הפעם תודיעו מראש אם אתם הולכים לוותר ולפחות אל תשלו את הנוער התמים?! כי לי נמאס!!! נמאס לי להיות כ"כ תמימה ולבטוח במנהיגים שיובילו את המאבק, כשהמושג 'מאבק' כבר מזמן לא בלקסיקון שלהם...
רוצים שהנוער יאבק?!?! בבקשה!! אנחנו כאן!!! אבל אל תעצרו אותנו אחרי שאנחנו מתחילים לרוץ......
אנשייייייםםםם!!!!! שכונת האולפנא וגבעת אסף בבית אל בסכנה!!!!
תתעוררו!!! תקרעו את השמיים בתפילות!! תתחילו להתחנן לריבונו של עולם!! כי הישועה לא תבוא מבג"ץ....
שוב ההיסטוריה חוזרת...רעותי=]
אני מסכים עם כל מילהמרדכי
בס"ד
איך אמר לי משהו אתמול שהוא אמר לאחד ממוביל המאבק: "הרי אתם לא באמת תעשו מאבק, אז לפחות על תדברו על מאבק"
המציאות מורכבתשואף לאור
לא תמיד להאבק בכל מחיר זה הפתרון הנכון,אני מוחה על כך שהתבטאת במילה "זוממים" כי בין השאר יש רבנים גדולים שהיו שותפים להחלטה הזו ועשו למען ארץ ישראל הרבה יותר מאיתנו וניתן גם לאמר שהם במדרגה שא"י חשובה להם יותר ממנו,בלי לזלזל בכמה שהיא חשובה לנו,אלא שצריך להבין שהמציאות מורכבת ואם הם חתמו על הסכם אז כנראה שיש סיבה לכך וזה הפתרון שמשיג את התוצאות הגדולות ביותר למען א"י והתורה בעיניהם.
אמיר-גאהלהיותיהודיה
בס''ד
לכל דבר יש סיבה.
לפעמים הסיבה היא רק כבוד וכסף.
{לא רמזתי כאן למישהוא מסוים אלא למשהו מכוער מאד שקיים במדינה.}
רעותי-
מסכימה עם מה שכתבת.
במקרה הזה מדובר ביראי שמיים,לפחות חלקם(אינני מכירשואף לאור
אינני מכיר את כולם,ולכן אני אומר זאת,חלילה אני לא מצביע על כך שיש לא יראי שמיים אלא שאינני מכיר) וברב מלמד שהוא תלמיד חכם גדול ובעל אכפתיות עצומה לא"י,במקרה הזה אין לחשוד לאינטרסים שונם חלילה !,אלא זו דעתו.
סתם שאלה:גאהלהיותיהודיה
בס''ד
האם,לפי מה שאתה אומר,החכי"ם והשרים החרדים אינם יראי שמיים?
(מה שהלך עם חוק ההסדרה,ולא רק,היה בגלל שהחכי"ם והשרים הדת"ל הצביעו נגד קצבעות הילדים.)
אני לא רמזתי דבר כזה ואין בידי יכולת לקבוע דבריםשואף לאור
כאלו לטוב או לרע,אינני מכיר אותם.
מעניין.גאהלהיותיהודיה
זאת סתם קפיצה למסקנות.לך דומיה תהילה
יראת שמיים לא מתבטאת רק בארץ-ישראל.
למה עשו ככה? לא יודע.
טעו? אני חושב שכן.
בהתחשב בחופש ההצבעה המוגבל שניתן שם והאיום
בצדו, זה לא כל-כך מפתיע. להתפטר לא עוזר בכלום,
אולי הם חשבו שעדיף להם להישאר בעמדה משפיעה.
זה היה יכול להיות נכון,אכל מכיוון שזו לא פעם ראשונגאהלהיותיהודיה
בס''ד
ראשונה,לפי מה שאמיר כותב זה יכול להיות נכון.(וזו לא דעתי)
למרות האיום מהממשלה,רה''מ לא היה מפטר אותם אם הם היו מצביעים בעד,מפני שהממשלה שלו הייתה מתפרקת. (גם החכי''ם והשרים הדת''ל וגם החכי''ם והשרים החרדים)
ברור שאם היו חמישה-שישה שריםלך דומיה תהילהאחרונה
לא היו מפטרים אף אחד. אבל ברגע ההצבעה, תמיד מישהו יכול לחזור בו ולהפיל אחרים.
לכאורה זה נכוןשמשון ר
אבל תכלס, ואני לא אומר שזה היה מה שהפיל את הפור, יש לרב מלמד אינטרסים שונים, ומה הם? הבתים שרוצים לפנות שלו! לזה אתה קורא ללא אינטרסים?! ולפי מה שהבנתי מהתושבים שם היום שבאנו להפגין נגד ההסכם, שכל האנשים האחרים שהיו קשורים למאבק היו נגד ההסכם, חוץ מזמביש והרב מלמד...
...שואף לאור
אני מקווה שאין בדבריך כוונה לבזות תלמיד חכם אין צורך לאמר אם היה לו כביכול (וזה כביכול כי אני בטוח שזה לא היה חלק מהשיקול) מניע,משום שהוא בודאי לא התחשב בו בביצוע ההחלטה. ומה הכוונה הבתים שלו ? ,מדובר בכמה בתים....
אני אמרתי שאסור לחשוב שתלמיד חכם פעל מאינטרס אישי או ממניע לא ישר.
מה זה "שלו"?לך דומיה תהילה
איזה אינטרס יש לו? הוא מרוויח כסף מכל בית בבית אל?
הוא לא ראש מועצה, הוא הרב של היישוב.
הפוך, אם הבתים הם שלו והוא רוצה לשמר אותם,
למה הוא תמך בהסכם?
אז מה עם רק זמביש והרב מלמד הסכימו?
זה מבטל את הדעה שלהם?
אני לא מבין איך הגענו למצב שבו כל רב הוא אינטרסנט בפוטנציה...
תביאו ראיות, אל תעלו ספקולציות!
ח"ו לא באתי לזלזל בעשייה של הרב מלמד!!!רעותי=]
לא באתי לזלזל בעשיה של אף אחד. גם לא באתי לקבוע מה הפתרון הנכון, וברור לי ששום דבר הוא לא שחור לבן.
אם תקרא טוב יותר תראה שהכעס היחיד שלי הוא על עצם זה ש'מקפיצים' את הנוער סתם. שדבר ראשון כשיש סימן לתחילתו של מאבק- קוראים לנוער. מפרסמים בכל מקום 'קול קורא' לנוער לצאת ולהילחם. והנוער שלנו שב"ה הוא נוער מדהים (!!!!) בא כשקוראים לו. אז למה מההתחלה- מראש הם לא מודיעים באיזו דרך הם דוגלים?!למה הם יוצאים בקריאה למאבק, ורק ברגע האחרון מקפלים את הזנב?!למה אני, שגאה להיקרא חלק מהנוער הימני, צריכה לבוא למאבק כשניסיון העבר כבר רומז לי שזה סתם...עוד לפני שחתמו על משו היה לי ברור שזה עומד לקרות...וכל החשק והרצון הטוב הופכים לכאב וכעס.חבל!!חבל שח"ו אם יום אחד עוד יצטרכו את הנוער באמת...הנוער כבר לא יבוא בהמוניו לכל קריאה. הנוער יחשוב פעמיים לפני שיכניס את עצמו למערבולת הזאת...
מה אנחנו אמרנו לכם?שמשון ר
לא נעים להגיד את המשפט הזה, אבל באמת, אבל באמת אמרנו לכם, למה נראה לך שלא הייתי פעם אחת בשכונת האולפנה\ הפגנה לשכונה האולפנה מאז שהתחילו הדיבורים האלה? למה? כי מהרגע שמועצת ישע נכנסו לסיפור זה היה ברור איך זה יגמר...
ולמה הקפיצו את כל הנוער? סיבה מאוד פשוטה, לעשות פוזות ולכן הם יקבלו הסכם יותר טוב, הרי ביבי רוצה את הכיסא הנעים והנחמד שלו לעוד 4 שנים לא ומראות קשות כמו מה שיהיה בעמונה לא ממש יעזרו לו להשיג את הכיסא נכון? משמע, צריך "לאיים" שיהיה עמונה שתיים כדי לקבל הסכם יותר טוב, פה נגמר הסיפור של ההקפצה....
ולמי שמעוניין, ב"ה יהיה הפגנה בשבוע הבא נגד ההסכם הזה.
הפגנה נגד מי?!?!רעותי=]
הפגנה נגד הרב מלמד?! כאילו שחסר לנו עוד פילוג בציבור שלנו....אני לא כ"כ יודעת מי בדיוק היה מעורב במה ואני לא יודעת מספיק על ההפגנה הזאת בשביל להחליט אם היא נראית לי נכונה או לא. אבל מה שברור זה שאנחנו חייבים להשקיע את רוב הכוחות שלנו בתפילה!!!במיוחד אם התייאשנו מהצלה מכיוון המנהיגים שלנו. וברור שהתייאשנו מישועה מבג"ץ או מביבי.
היחיד שיש עוד סיכוי מולו זה הקב"ה!!!! ולדעתי לא משנה מתי חתמו ואם עשו מאחורי הגב או לא- העצרת תפילה שהיתה אתמול בשכונה היתה מדהימה!!!
אבל אולי זה מה שרצינו?מישי' מאפושו'
מאבק.
וגם לי הוא היה במודעות.
מאבק.
אפילו שתכלס- אולי זאת טעות.
מאבק.
ולא בטוח שיש לי את הכח.
מאבק.
ננסה, נשתדל. ב-ה' צריך לבטוח.
אבל בעבר כבר ראינו, זאת מלחמת כוחות לא שווה. אמונה וביטחון מול מלחמת צבא.
סוסים ומכות מול שירים ובכיות. וכל הכאב נתקל בקירות.
אז אפשר שוב לעבוד באמונה. והפעם גם בכח- אולי זה צו השעה.
אבל אולי לא כדאי, זה סוג של אבוד. אם זה כח מו כח- הוא זה שיצוד.
התקשורת תראה רק מה שהיא רוצה, ואתה- שוב תצא על היד התחתונה..
לא התכוונתי לכתוב את זה ככה
אבל יצא שירי במקצת..
זאת לא דעתי.
לי- אין דעה מגובשת.
אלו מחשבות שעולות בעקבות הקטע..
בלי מאבק אין הסכמים.צחקן
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.