זה טוב זה כיף זה מרגיע!!!!!!!
אז מה הבעיה?
בסדר הבנו ונשמרתם לנפשותיכם תמיד ![]()
טוב גם הפורום הז הוא לא מי יודע מה
אבל בתכלסס אין מישו שיכול להסביר לי מה רע בלעשןןןןן ?
משו שיכול לעזור להוציא אדם מעישון!!!!!!!
תודה לכל מי שינסה לעזור ![]()
זה טוב זה כיף זה מרגיע!!!!!!!
אז מה הבעיה?
בסדר הבנו ונשמרתם לנפשותיכם תמיד ![]()
טוב גם הפורום הז הוא לא מי יודע מה
אבל בתכלסס אין מישו שיכול להסביר לי מה רע בלעשןןןןן ?
משו שיכול לעזור להוציא אדם מעישון!!!!!!!
תודה לכל מי שינסה לעזור ![]()
חוץ מכל שאר הדברים שלא משכנעים אותך...
הכי חשוב בגלל שאתה מזיק לעומדים/יושבים לצידך.. איך קוראים לזה? עישון פסיבי?
אתה מזיק לאנשים אחרים בלי שהם בכלל רוצים!
אנשים חולים בגלל זה, אנשים מתים בגלל זה! זה גוזל לאנשים אחרים את הבחירה אם לעשן או לא כי בכל מקום שהם יעמדו, הם ינשמו עשן..
2-המעשן מפתח תלות.
זה מזיק לגוף שלך..ויותר מהכל (קצת יותר בעומק..) זה מזיק לנפש שלך..
מלאא אנשים מעשנים בגלל שהם מרגישים שהסיגריות נותנות להם משו... ובאמת באמת בפניחם הם יודעים שזה לא נותן כלום!!זה סתם חארטות שזה עוזר!!!זה מדחיק לפינה זה מה שזה "עוזר"..ואז ברגע שאין לך תסיגריות אתה מתפוצץ כי אתה חייב לברוח אתה לא מסוגל לחיות במציאות שהיתה לך...זה מתי שאנשים חושבים שסיגריות זה פתרון לבעיות..ובשלב מסויים אתה מפתח בזה תלות..ואם לא מפסיקים בזמן יותר קשה אח"כ...
אם באלך עוד חפירות..
יכולה לנסות ...ואל תעשן!!סתם חבל על כל בן/ת שרוצים לעשן!!!באמת חבל!!
בס''ד
דוג' אחת:
ברגע שאתה מתחיל לעשן,אתה מתמכר.
אתה משועבד לסיגריה,ואתה אף פעם לא תוכל להסתדר בלעדיו.המצב יכול להדרדר עד לכך שהראש שלך יתפוצץ רק בגלל שלא עישנת היום.[מה תעשה בשבת?חגים?]אתה תחייה על סמים.אתה עלול להגיע למקומות הכי שפלים רק כדי להשיג סיגריה.
ואז נניח תרצה להפסיק.תרצה לחיות ולא על סמים.
שיהיה שהצלחה.
זה יהיה משהו כמעט ובלתי אפשרי.
ובכלל אם אתה יודע כמה סיכונים וסיבוכים תלויים בדבר,למה לנסות את עצמך?
שיהיה בהצלחה!
מה כ-ן טוב בלעשן? לא לפחד לשאול את זה. כי כל מה שיענו לך תתקוף ישר בחזרה (בהנחה שאתה, או מישהו אחר, עומדים מול אחד שמעשן) -
"זה כיף לי" - אה, זה כיף לך? באמת, לצנוח בלי מצנח זה כיף מאוד בתהתחלה. ההבדל בין שם לכאן הוא ששם אתה מת אחרי דקה, וכגאן אחרי קצת יותר כך שהתוצאות לא נראות ישר.
"לא כולם מתים מזה, וזה כיף" - וואלה? גם לא כולם מתים מלנסוע על 200 בכבישי ישראל - בגלל זה לקחת את הסיכון? מה גם שהוכיח בלי שום ספק שרוב מוחלט של מחלות סרטן הריאה וכו' כוכו' - נגרמות מסרטן. איפה השכל?
"מה אכפת לך, זה החלטה שלי" - יכול להיות, אבל כשאתה נוסע על 200 בכביש, אתה מסכן גם את מי שאיתך באוטו, גם את הולך הרגל שמתכנן לחצות את הכביש ופתאום הופעת לו, וגם את המכונית שנוסעת לפניך, או מולך, כשאתה מזגזג מולה בפראות - להם אין לך זכות לקחת את החיים. אותו דבר זה גם בעישון פסיבי - עישון פסיביב מתמיד נחשב עישון לכל דבר ועניין!
"אני רוצה להרוג את עצמי, יש לך בעייה עם זה?" - כן, יש לי בעייה - גם מבחינת חוקי מדינת ישראל, שאם אני מסייע לבן אדם להתאבד אני נחשב כמסייע לרצח, גם בגלל שהתאבדות נחשבת עבירת רצח, וגם בגלל שבתורה כתוב "לא תעמוד על דם רעך" וזה כולל גם למנוע מאדם לאבד עצמו לדעת.
"תעזוב אותי בשקט, זה הכסף שלי והחלטה שלי" - ואם אני רואה אדם הולך לקנות בית ממתווך פיקטיבי שאני יודע שהולך להיעלם לגואטמלה עם הכסף ובית לא תראה לעולם, אז אני פשוט אתעלם ואגיד לך - מה אתה רוצה, זה הכסף שלך, תעשה איתו מה שאתה רוצה. על פי חישובים מדוייקים, אדם שמעשן שתיי קופסאות ביום, במשך עשרות שנים, היה יכול לקנות עם זה דירה נורמאלית במרכז, או בית צמוד קרקע מפנק בריפריה - כואב לי עליך אחי, שאתה זורק מאות אלפי שקלים לפח, וזה עוד לפני שדיברנו על תשלום לתרופות, ולאיבוד כושר עבודה בגלל מחלות וכו'. מה גם שלא בדיוק זה הכסף שלך - כשאתה נשוי, זה הכסף של המשפחה שלך שאתה זורק לזבל. תחשוב עליהם.
"שמע, אני בכלל לא מכור, אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה" - אחי, אתה מדבר שטויות, ספר את זה לכל מאות אלפי ומליוני מעשנים בארץ ובעולם שגם אמרו את זה ואחרי שכבר התמכרו לא הצליו להיגמל מזה...אדם קרוב אצל עצמו ואתה לא יכול להעיד על עצמך שתהיה חזק לא להתמכר, מהסיבה הפשוטה שהחומרים הכימיים לא עושים הבדל בינך לבין אדם אחר - הם פועלים על כולם, גם אם לא בא לך. ניקוטין זה חומר ממכר נקודה. ויחד איתו הוא מביא עוד אלפי חומרים שכל קשרבינם לבין בריאות מקרי בהחלט.
"זה רק סיגריה אחת, אני מעשן פעם ב... לשאנטי" - טוב, ואני פעם ב... נוסע על 200 בכביש לכיף... אין דבר כזה פעם אחת. כי פעם אחת הופכת לשתי פעמים הופכת לשלוש פעמים הופכת לכדור שלג שאי אפשר לעצור. התמכרות עוצרים לפני שבכלל היא הגיעה - לא מתקרבים אליה ממאה מטר.
ישנם עוד המון משפטים שהמעשן יוכל להגיד לך, ועל כל אחד מהם אתה יוכל לתקוף אוו באלף התקפות, זאת השיטה הכי טובה, לגלגל את הכדור לשטח של היריב...
ב"הצלחה!!!
בדמייך חייאתה גם מזיק לעצמך וגם מזיק לאחרים.............זה התמכרות נורראייתתת הריאות שלך ייצתמקו ויהיו שחורות...הנשימה שלך תיהיה כבדה..שיעולים,סרטן,דום לב,מחלות לב......זה גורם לעצבים ולכל המחלות שיש בעולם למה אתה צריך את זה??זה אסון זה לשאוף עשן...עפר לפה שלך תחשוב על זה רגע
מה 'כפת לי שזה כיף?
אל תעטפו טעות באידיאולוגיה. אחרי שכבר מתחילים לעשות משהו לא
נכון, הרבה יותר קל לתרץ שזה בעצם לא כ''כ נורא ואולי זה אפילו טוב
למרות שבמציאות אנחנו יודעים שאלו תירוצים ששווים לקליפת השום...
אתה באמת לא יודע מה רע בלעשן?
נמבר 1 שלא יצא שאני מעשן זה בישביל חבר מתפדח!
נמבר 2 "מחפש את האור" אתה כתבת הכל?
נמבר 3 זכר לחורבן הבית
נמבר 4 אז למה אנשים מתחילים לעשן זה באמת מסוכן
אבל אנשים לא מבינים את זה???
כאילו תחשבו על זה אתם אומרים רוחני רוחני
אתם יודעים כמה אנשים יושבים עם סיגריה בבית המדרש ולומדים גמרא?
אני מאמינה שזו כבר סיבה טובה לסגת מסיגריות.. שאתה יודע שהם עשו ת'דבר הכי נורא למישו' קרוב אלייך 
כולל אלה שיושבים בבית המדרש.הרבה גילו שזה מסוכן רק אחרי שהתחילו לעשן ועכשיו הם מתחרטים.
בקיצור.. ממש לא ממולץ! ומגעיל.. 
זה עובדה!!
למה מתחילים? זה משיקולים זרים ומחוסר הבנה של התמכרות.
אוקי דבר ראשון-אתה מזיק לבריאות שלך!
דבר שני-אתה מזיק לסביבה שלך יותר משאתה פוגע בעצמך!!!!
(יותר גרוע לנשום את העשן של הסיגריות מאשר לשאוף...)
אז...אפשאר לשאול את השאלה הזאת בצורה אחרת,
במקום"מה רע בלעשן?"
"מה רע בלהזיק לאחרים?"
יש לך תשובה לזה????
חוץ מזה שיש דברים הרבה יותר משמעותיים ואמיתיים שמרגיעים ונותנים הרגשה כיפיית!!!!
תלוי במה בוחרים?????!!!!!!
ובתכלס אם אתה שואל את השאלה הזאת ועוד המון שאלו לפניך כבר מסביר את הטעות של הסיגריות.....
אם באלך אני באישי... מוכנה לדון איתך ולתת לך רעיונות יותר שווים מלעשן כדי להנות ולהרגיש טוב!!!!!!!!!!!!!!
מקווה שהסברתי
דניאל!!תעשן בכיף.!
אני כשאני רואה מישהו מעשן ישר זה מראה לי משהו אחר על הבנאדם.
אם אתה רוצה להוציא מישהו מעישון, להגיד לו שזה רע זה ממש לא יזיז לו..(די מנסיון..)
אנ'לא יכולה להגיד לך מה כן, כי עם כל אדם צריך לעבוד אחרת.
אבל זה כמו שתגיד את זה למישהו שיש לו חברה, הוא לא חושב, כיף לו וטוב לו עם זה אז הוא יעשה...
מסריחחח!!!!!! עוד משו??
בלי לחפש או להסתכל יותר מדי אין צעד שאני לא רואה סיגריות על הרצפה!
אני מאמין שבהרצה קטנה בגוגל תוכל למצוא המון אתרים מקצועיים שעוסקים בזה ויעזרו לך בזה. הם מאוד מנוסים.
אני הייתי נותן טיפ קטן: (לא תחליף לאותם אתרים)
חשוב על העתיד (גם העתיד הלא רחוק).
בהצלחה
וכאחד שנגע בסיגריות זה גועל נפש וזה עד עכשיו עושה לי בחילה שאני נזכר בזה.
יש לי לפעמים מצבים שאני מרגיש שאני זקוק לסיגריה עם חבר שלי היה שואל אותי מה אני מעדיף באמת הייתי אומר שלא יביא לי גם אם אבקש.
מי שיכול שלא יגע בדבר הזה בכלל, זה לא טוב, המעשן נראה כעושה פוזות ותו לא...
אל תהרסו את החיים שלכם בשביל רגע של הנאה... (יש כאלה שכביכול זה עושה להם טוב)
ואני בטוח שאתה יודע כמה זה מזיק לך!
בהצלחה!
זה מתחיל בגילאי 15-21, בגלל לחץ חברתי. נוו... מה זה בשבילך סיגריה אחת???
ואתה לוקח, אח"כ אתה חייב עוד אחת... ולאט לאט אתה מתחיל להכנס לסחרור של חפיסה ביום יומיים...
כבר בגיל 20 אתה קונה 25 חפיסות בחודש... וזה כבר הוצאה של 600 שקל
7200 שקל בשנה על עישון!!! לא חבל?
בגיל 30 מצטרף אליך עוד הוצאה כספית! טיפולי שיניים, כן תתפלא, אבל לרוב לאנשים שמעשנים יש פי 7 יותר בעיות בשיניים ביחס לאוכלוסיה הרגילה. אתה עכשיו נאלץ להכניס להוצאות השנתיות שלך עוד 5000 שקל רק בגלל עישון...
אנחנו כבר נמצאים ב 12200 שקל בשנה.
קרוב לגיל 40 אתה מתחיל, לסבול מבעיות נשימה, אתה מצרף בקלות עוד הוצאה של מאה שקל של תרופות נגד בעיות נשימה...
עוד 1200 בשנה
אז איפה אנחנו 13400 ש"ח בשנה!!!!
גיל 45-50, מצטרף אליך עוד צרה, אתה מתחיל לחלות בסרטן הריאות, בהתחלה זה טיפולים קלים, שגורמים לך לקחת מספר ימי חופש בשנה, אבל זה מצרף לסל התרופות שלך הון תועפות, וזה בלי להפרד עדיין מהסיגריות
בגיל 60, המצב כבר על הפנים, אתה חולה סרטן הריאות, אתה מקבל שיתוק בכל הגוף, קשה לך לתפקד (כבר פרשת מהעבודה לפני 7 שנים). אתה יושב חודש בבית וחדש בבית חולים, התרופות שלך באופן ישיר כבר מגיעות ל1000 שקל בחודש, כן תתפלא ביטוח לאומי ומשרד הבריאות מכסים רק 95% מעלות התרופות.
הנחמה היחידה שיש לי בשביל מי שמעשן, זה שכל ההוצאות האלה יגדעו בגיל 65... כי אתה תמות מסרטן...
אז מה יצא לך מזה? בזבוז של מאות אלפי שקלים. בלי קשר להוצאה המיותרת שאתה דופק על חשבון המשפחה שלך אחרי הנישואין, תתפלא אבל 600 שקל להוצאה מיותרת, זה נטל לא פשוט לזוג צעיר, וזה קורע הרבה משפחות, וגם אח"כ הצורך ש לאשתך לטפל בך כשמצבך אינו טוב גם מהווה נטל.
אז במקום להיות נטל על המשפחה, תפסיק לעשן או ליתר דיוק את תתחיל, למען ייטב לנו בעבורך, וחחיה נפשך בגללך!!!!
זה מבוסס על מכתב שקיבלתי מיתום שאבא שלו היה מעשן כבד
לב אדום.לא, מי שמחוץ לעסק הרע הזה, שלא יחשוב להכנס..סתם חבל..
מי שבפנים.. למרוח את זה זה לא חכם לדעתי,,
נכון, זה קשה, להגמל או להחליט החלטות על הפסקה,
אבל בסוף.. אני חושב שזה משתלם...
ולא, ב"ה אני לא אומר את זה מנסיון, אף פעם לא עישנתי... גם לא מושך אותי בכלל..
נסיון של אחרים..
לבנות...?...
בכלל לא קשור.. לדעתי..
אזהרה:
"הספורט פוגע בכושר העישוני שלך..."
מנפרד

למה אם אתה רוצה להרוס לעצמך תגוף בשביל איזה תאווה של רגע שאחרי זה מקלקלת לך תחיים כל מי שלידך צריך לסבול?
ואח"כ, כמו שכתבתי, זה רק מספק תרצון של אותו הרגע. בראיה קצרה זה נראה לך נפלא. אבל תחשוב מה יהיה אח"כ.. חיבל למות קטנים.
הביאו לנו טקסט של מדען שחקר על זה והממצאים שלו היו שסיגריות זה ממכר כבר בסיגריה הראשונה!
אז בלי שטויות מיותרות!
וכל מה שיש לי להגיד עוד על זה כבר אמרו. (בריאות,כושר גופני,בזבוז כסף וכו')
כמו שלא תיקח חומצת מלח 36%ותשתה לרווייה ככה גם לא תעשן!!
מחקרים קובעים עובדות!!
ואלה אומרות שכעשרים אחוז בקרב המעשנים מתים מסרטן...
למה לך להכנס לזה?
ושלא נדבר על ההוצאה הכספית..
ועל האיסור של להיות ממשועבד לעוד משו חוץ מה'...
מי שמעשן מידי פעם נרגילה, לא הופך להיות משועבד אליה.
-1 תודה לכל המתמתיקאים למיניהם
-2 אם נרגילה זה פסדר מה ההבדל? בסיגריה עוד יש פילטר!!!
-3 זכר לחורבן הבית
-4 רק שלושים אחוז מהמעשנים ניכנסים לסרטן
-5 לעשן סיגריה אולי זה לא בריא אולי אסור לפי התורה אולי זה מצב כלכלי קשה
אבל זה מרגיע זה נותן תחושה טובה כאילו מספקת (זה מכניס אותך לחברה) ויכול גם לעזור לך להבין שזה ממכר
ולעזור לך בדברים אחרים![]()
אז מצאנו 3 סיבות רעות לסיגריה
ומצאנו 4 סיבות טובות לסיגריה
אז אולי למישו יש משו לחדש
או שניסגור כאן שלעשן זה טוב???
כפרגניסט..למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.