וואללה בעיה...כיפה סגולה

יש לי חניך שחושב שאני שונא אותו!

[אני ממש לא שונא אותו! להפך, הוא אחלה גבר לדעתי]

הוא אמר לי את זה..

לקחתי את זה לעצמי , וניסיתי להראות לו שאני באמת אוהב אותו והוא שווה בעיני מאד.

אממה? 

הוא אומר לי עכשיו- "אני יודע שאתה שונא אותי וסתם נותן לי צומי שאני יאמין לכל הבולשיט שלך"

ואני לא יודע מה לעשות!

מצד 1 - אם אני יראה לו שאני אוהב אותו ושהוא שווה בעיני - הוא יחשוב שאני עושה את זה כדי להביא לו צומי

מצד 2 - אם אני יתייחס אליו כמו אל כל שאר השבט הוא יחשוב שאני שונא אותו..

מה אני עושה?

שבת שלום!! ותודה

קודם כל יישר כח שלקחת את זה לתשומת ליבךלפרוש כנפיים

א. מתי הוא אמר לך את זה? יכול להיות שהחניך עבר משו והוא רוצה שתשוחח איתו.

ב. להמשיך להראות לו שאתה אוהב אותו,  אני הייתי קומונר שנה שעברה והראיתי לחניכים שאני אוהב אותם למרות שלפעמים הייתי גם קשוח. (הייתי מחבק אותם)

אני לא יודע עם במצב של היום כדאי לחבק חניכים אבל בדרך כלל חניך אמור להרגיש שאוהבים אותו...

ג. אני מאמין שאותו חניך לא חושב שאתה שונא אותו באמת...

בהצלחה ותמיד כאן לשרותך!

דוד סעדה

היי....לב אדום.

יכולות להיות כמה סיבות...(!!)

יכול להיות שהוא אמר לך את זה דווקא כי הוא צריך עוד צומי ואהבה..(תלוי בטון בכאלה...)

אני חושב שבמצב הנתון הזה, עד כמה שאפשר להבין ולהיות בתוך הסיטואציה.... צריך לדעתי להתנהג אליו

כמו אל שאר החניכים בשבט, הוא שווה בין שווים, וכמו שאתה לא שונא אותו יותר מכולם, ככה גם לא תפלה אותו לטובה בשבט.. 

בטח כשהוא רומז לא לעשות את זה...

הוא צריך להבין שהוא מקבל את האהבה שלך כמו כולם, שאין לך שום שנאה אליו ואתה גם לא נלחם בשביל לסחוט ממנו טיפת תשומת לב..

שהוא כמו כולם..!..

בכולופן... אני חושב שאחרי כל העצות שייכתבו כאן, רק אתה , המד"ש אם יש והקומונר תוכלו לפתור את הבעייה, פשוט כי אתם נמצאים בפנים, ורואים ת'מציאות כמו שהיא..

נסה לבחון את העיצות,

ולראות איך הן נכנסות במקרה הספציפי שלך..!!

ב"הצלחה גדולה אחי...!!...

משפחה!!!אין על ה'!

יש גם מצב שהילד עובר משהוא במשפחה והוא מרגיש ששונאים אותו בבית אז הוא מוציא את העצבים אליך!!!

ניצנים, נכון?לך דומיה תהילה

אני חושב שאתה צריך ליזום איתו שיחה.

אחרי הפעולה תקרא לו ותשאל אותו:

"למה אתה חושב שאני שונא אותך?" תן לו לדבר, לפרוק מה שמפריע לו, להאשים...

תבדוק אם קרה איזה מקרה שהפך לנקודת מפנה ביחסים שלכים. אם תמצא כזה, המצב

יהיה יותר ברור. אם הוא לא רוצה לשתף, לא חייב.

תן לו גם את הגרסה שלך. תסביר לו "אמרתי/ עשיתי ככה וככה, אבל זה לא אומר שאני שונא אותך!

אתה חניך שלי כמו כל החניכים שלי ואתה חשוב לי באותה מידה כמו כל השבט! אני מאוד מצטער אם

נעלבת, זו לא הייתה הכוונה..."

תפגין כנות מולו בשיחה. חניכים מזהים מתי כנים איתם ומתי יש סיבה מאחורי הקלעים. עם החניך הזה

זה בולט במיוחד, אחרי שהוא זיהה שאתה מתייחס אליו כך כתוצאה ממה שהוא אמר לך.

אני לא חושב שהוא באמת חושב שאתה שונא אותו...אדם אחד

זה יותר נראה שהוא מחפש תשומת לב..

אז, כדאי לתת לו אותה.

אם הוא מחפש תשומת לב,לך דומיה תהילה

בוא לא היה דוחה את תשומת הלב שהוא קיבל.

נו- דווקא בגלל שהוא רוצה תשומת לב, הוא ידחה אותה.ניגונים

בשביל לקבל עוד צומי.

זה כמו שכשילד מתנהג לא בסדר כדי לקבל תשומת לב, כל פעם שהוא ירצה עוד קצת ממנה- הוא יתנהג לא בסדר.

יש הבדל בין להתנהג לבין לומר בפירוש.לך דומיה תהילה

כשהוא נוקט פעולת צומי התנהגותי (מפריע בפעולה, נדבק למדריך, מעיר הערות וכו') אפשר להבין שהוא רוצה צומי כי זאת תהיה התוצאה הישירה מהמעשים שלו. כל עוד הוא פועל, צומי הוא יקבל.

כשהוא אומר למדריך שלו בפירוש "אני לא רוצה צומי!" הוא מבין שהוא גם לא יקבל צומי, לזה הוא מצפה. אם הוא מתכנן לקבל צומי, הוא לא היה אומר את זה. כנראה שהוא לא רוצה צומי. יותר סביר שקרה איזה מקרה שצריך לטפל בו...

(השתמשתי הרבה בשורש צ.ו.מ מוציא לשון)

חניך חכם!אבודה!

לפי דעתי תדבר איתו...ותגיד לו שאתה ממש שמח שהוא שיתף אותך ואמר מה שהוא חושב...

ותשאל אותו איפה הוא רואה את זה...כדי שתבין יותר.

ואז אתה גם תבין איפה טעית ותנסה להשתפר...

מקווה שעזרתי

תיקח אותובדמייך חיי

לשיחה...רק אתה והוא...תסביר לו מה אתה באמת חושב אבל שיחה רצינית כזאת חופרת....וניראלי הוא יבין  

דבר איתו!חייבס"ית

קח אותו לשיחה ותשאל בעדינות למה הוא חושב שאתה שונא אותו אולי זה כי הוא רוצה צומי..

אולי כי קשה לא בשבט אז סתם עצבים על כל העולם.. קיצר.. דבר ותסביר לו שאתה לא שונא אותו!

אם זה יהיה אישי לבד בעדינות ומאהבה הוא יבין את זה!

אבל זה רק אבל ממש ממש רק אם אתה לא באמת שונא אותו

כמו שכבר אמרו פה- הכי כדאי זה באמת לדבר איתו על זהשפילבלעע

בהצלחה D:

^^.. לדבר איתו באמת יהיה הכי מועיל! בהצלחהיובל!!=)
ממש מזכיר לי חניכה שלי...סימן שאלה?

שטענה שאני עושה לה פרצופים כל הזמן...

ואני פשוט טיפוס שעושה פרצופים, אבל  לכולם, והיא היתה בטוחה שזה רק לה...

אני פשוט השתדלתתי ממש לא לעשות פרצופים לידה...=]

שלחתי לך באישי תבדוק שוקו =)
עבר עריכה על ידי שוקו =) בתאריך ב' תמוז תשע"ב 18:35
מהצד שלי-shira1210

אני יודעת שגם לי מתאים לחשוב דברים כאלה וזה פשוט עניין של ביטחון עצמי.

תדבר איתו על זה- תגיד לו שהוא צריך להאמין בעצמו ולא לחשוב כל הזמן שאנשים שונאים איתו.

לי זה קרה באולפנא והמדריכה שלי פשוט ישבה ולמדה איתי על זה.

תנסה גם ללמוד איתו- אני יודעת שלי זה ממש עזר..

לא ניצנים, איתן.. לפי מה שידוע לי...ahr
אחי זורם איתו הכי שאתה יכול תפוס אותו למשחק..כפרגניסט..

זרום איתו לפיצה משהו שהוא אוהב (בלי נתינה צומיסטית מדי...) בהצלחה!

תפוס אותו לשיחה!רני שמחה

תתפוס אותו לשיחה תגיד לו, בכנות! שאתה מצפה ממנו להקשיב ולהבין שאתה הולך להיות הכי פתוח איתו עכשיו.. ותסביר לו שאתה אוהב אותו ואין לך שום דבר נגדו, ואם הוא מרגיש ככה או אחרת שיגיד לך למה, כדי שתוכל לתקן.

ואולי אני לא מבינה בעניינים כאלה של בנים, אבל אצל בנות זה עובד תנסה אולי להכניס כזה מלא מילים של בנים- ''אחי'' , ''וואלה'' ו-''מפנק!'' זה בערך הלקסיקון של המד''ש שלי. אה, ו-''פשרנים.'' קורץ

לדעתי יש פה סיפור של ביטחון עצמי נמוךהקסם השחור

וזה שהוא בא ואמר לך זה אומר שזה ממש מפריע לו (או שהוא חניך חסר טקט שאומר מה שבא לו)

הוא בא אלייך כי הוא יודע שמתפקידך לתת לו צומי, אבל אחרי שהוא ביקש הוא כבר לא יאמין לכל מה שתעשה...

ו, וואללה, אני מכירה את זה מקרוב....

מה שכן צריך לעשות לפי דעתי זה להתייחס אליו כמו לכל חניך אחר, אבל לשים לב שיהיו כמה שפחות סיטואציות שהוא יכול לפרש אותם כאילו אתה לא סובל אותו והוא נטל עלייך ואתה צריך להתייחס אליו רק כי הוא חניך שלך....

ובנוסף לזה-

נסה לחזק לו את הדימוי העצמי (סתם מתוך סקרנות- מעניין אותי מה המצב החברתי שלו... האם זה קורה גם בשטח או שהוא רק מרגיש דחוי...), אפשר דרך פעולות, ופעולות על הנושא אף פעם לא מזיקות..., אפשר לעשות משהו שכל אחד עושה משהו לשני, אפשר לעשות לו מכתב מהלב ליומולדת, אפשר להפנות את תשומת ליבו לכל מיני מקרים שמראים שאוהבים אותו (אתה או כל אדם אחר, בהתאם למה שהוא חושב על מה שקורה סביבו)

טוב, ממש חפרתי...

אבל אם לא הבנת אפשר במסר...

ב"הצלחה!!

יש לך נשמות ביידים, זו משימה גדולה!

הוממממפפפ, העניין הוא שעד כמה שאני אנסה לענותSimplePlan

'מנסיוני הרב' () , יש הבדל די גדול בין בנים לבנות.. במיוחד בגילאים של החניכים שלך והחניכות שלי.
בכלמקרה, זה הולך קצת לבאס אותך - אבל אין כלכך פיתרון קסם בדברים האלה.
אם הוא הגיע למסקנה שאתה שונא אותו, וחושב שזה סתם בולשיט שאתה אוהב אותו - אז יש לך לדעתי דרך די ארוכה..
זתומרת - גם אחרי שיחה רצינית איתו(וזה דבר שאתה צריך לעשות) הוא לא פתאום יאמין שאתה כן אוהב אותו ויחזור להיות סבבה והכל איתך.
שוב - הגיוני ממש שאני טועה, ושחניכות שלי זה סיפור אחר לחלוטין, אבל פשוט היה לי מקרה עם חניכה(ישמצב שסיפרתי לך אותו מתישהו?), שהיה די מוגזם מבחינת שתינו (היא לא דיברה איתי חצי שנה, אני פחדתי לפתוח את זה... ).
בכלמקרה, גם אחרי השיחה שעשיתי איתה -  המצב ממש לא חזר לקדמותו תוך שניה. זה לקח זמן. זה תהליך ארוך, ולפעמים אפילו טיפה מייגע.

בקיצור, בשורה התחתונה - תעשה איתו שיחה רצינית, תנסה להבין למה הוא חושב שאתה שונא אותו, וכו' וכו'.
אבל תדע שאם הוא רציני שהוא חושב שאתה שונא אותו - ייקח זמן עד שהיחסים בינכם יחזרו להיות שפויים.

אם אתה הולך לאיבוד(וגם אם לא..) - תנסה לערב את המד"ש בעניין. יש כאלה שזה עוזר להם - יש כאלה שלא. כל אחד ומד"שו הוא.

אבל מה שחשוב הוא שלא תתחיל לעוף עליו עם מליון צומי ואהבה פתאום, במיוחד אם זה משו שאתה לא עושה עם שאר החניכים, כי זה באמת יגרום לו לחשוב שאתה סתם מבלשט.

אם אתה צריך הסברים\תהיות\שאלות - מוזמן..

תנסה לרדת לשורש העניןעירוניסט גאה

תנסה לדבר אליו כמו אל אדם בוגר תעשה שיחה איתו ב4 עיינים ותנסה להבין מה גורם לו לחשוב שאתה שונא אותו

ואחרי זה תנסו לחשוב ביחד עם פיתרון משותף וככה תשיג 2 מטרות 1. תראה לו שאתה לא שונא אותו ושבאמת אכפת לך ממנו 2. תשיג פיתרון לבעיה

בהצלחה

לפעמים אנשים מפרשים דברים לא נכוןמשה

או לוקחים דברים ללב.

כנראה נפוץ יותר אצל בנות - אבל לא בהכרח נדיר אצל בנים.

כמדומני שהעצות שנתנו פה שוות מחשבה.

כל עוד אתה לא מבין למה הוא חושב את זה..מתו"ש

אתה יכול לנסות אלף דברים להוכיח לו אחרת בלי לקלוע לנקודה.

כל הכבוד על המסירות!!

אתה לא צריך להלחץ ממנו בכללדאץ

אם הוא חושב שאתה שונא אותו ואתה באמת באמת (באמת!) לא שונא אותו אז זאת אך ורק בעיה שלו.

תמשיך עניינים כרגיל ואם הוא אומר לך דברים בסגנון של "אתה שונא אותי" תייבש אותו ותגיד לו שאתה אפילו שונא אותו מאוד! D:

דאץ, יש הבדל בין חניך לחבר הבנת?שוקו =)

וצריך שיהיה קשר טוב עם החניך, 

ובתור מדריך צריך להראות לחניכים את הדרך הנכונה ולהיות איתם בקשר חם ולא להרחיק אותם ממך

(שזה בעצם העצה שלך בין השורות)

ככה שאפילו שהוא לא שונא אותו כל הכבוד לו וזה ממש נכון שהוא מחפש דרך להסביר לו ולהראות לו שהוא טועה

ממש לא!!לך דומיה תהילה

לעשות דבר כזה לחניך זה פשע! זה מזעזע!

מה התועלת בהדרכה אם טובת החניך לא מול עיניך כל הזמן? זה העיקר. ומי שלא

חושב על טובת החניך, מפספס את כל הרעיון.

והווו נסחפתדאץ

בוא ננתח את זה שניה:

למה החניך אומר כזה דבר?

שתי אפשרויות:

1. הוא באמת חושב ככה.

2. הוא רוצה צומי.

אם המקרה שלנו הוא אפשרות 1, ואתה מנסה לעשות ככל שביכולתך להראות לו שאתה לא שונא אותו וזה נכשל, כנראה הבעיה בו. אתה באמת אוהב אותו, ואם תנסה להמשיך להוכיח לו זה סתם יראה ניסיון מדומה לקנות את ליבו.

ואז צריך להתייחס אליו כמו אל כל חניך ולקוות שהבעיה תעבור (וזה במידה שלא מדובר בחניך שמתוסבך באופן מיוחד..).

ואם המקרה שלנו הוא אפשרות 2, אז אתה פשוט מפתח מערכת יחסים לא בריאה עם חניך, שהוא צמא לתשומת לב (וזה לא טוב בכלל!!) ואתה מספק לו אותה. הוא נהיה תלותי במידה מסויימת בתשומת לב שאתה מעניק לו.

אז במקרה כזה הייתי ממליץ אפילו לייבש לפעמים כדי שהחניך לא יפתח כלפיך תסביכים..

אתה נסחפתלך דומיה תהילה

לנקודה הראשונה:

בגילאים צעירים, פחות שמים דגש על ההיגיון בקשר עם החניך. הסברים זה

טוב, אבל בגיל הזה המניע העיקרי שלהם הוא רגש. אם לא הצלחנו לטפל בו,

כנראה לא ראינו את הבעיה. אי-אפשר לומר "זו בעיה שלו". בן כמה הוא לקחת

אחריות על הקשר עם המדריך? ברגע שרגשות מציפים ילד, הוא לא רואה כלום

חוץ מזה. ככה זה. המדריך צריך ליזום. בגלל זה הוא מדריך.

לנקודה השנייה:

זה שהילד אולי רוצה צומי, לא אומר שהוא יפתח תלות במדריך. זה צורך נורמלי

אצל ילדים בגיל הזה. למה שזה יתפתח לתסביכים? ילדים צריכים דמות להיקשר

אליה. זו תכונה חשובה, ככה הם נבנים ולומדים. הם לא יתפתחו בעצמם. המהות

שלהם היא יניקה מהסביבה.

"לייבש" זה נשמע דבר פשוט. למילים של המדריך יש ערך ענק על החניכים, אנחנו

הרבה פעמים לא תופסים את זה. ברגע שפגעת בחניך, הרסת את היכולת לבנות אמון

ביניכם באופן כמעט בלתי-הפיך ומעלת באחריות שיש לך כלפי החניכים וההדרכה. "אני

שונא אותך" זה משפט שיהרוס הרבה יותר מאשר יבנה.

כן, כל מי שמקלל/ מרביץ/ פוגע בחניכים שלו, הוא פושע. כי מי שהכניס אותו להדרכה

הכניס אותו נתן לו אחריות. ואם המדריך קיבל את האחריות הזאת וזלזל בה, הוא פושע.

אין לזה הצדקה.

זה קטע של חניכים.פלספנית

בעזהי"ת

לפעמים הם כ"כ צריכים את הצומי שלך, ואם הם יגידו לך שאתה שונא אותם- תתייחס יותר.

גם אני הייתי חניכה כזאת, כ"כ כ"כ כל הזמן. תשאלו את מדריכותיי המסכנות, לפני אי-אלו יובלות. 

וזה רק מרוב אהבה אליך, מבטיחה.

חח תגיד לו אתזה במיליםגבי אשכנזי

ישלי גם כזאת...{ר}צינית

פשוט בסמינריון סיפרתי עליה ואמרו לי פשוט לשבת איתה פעם אחת וללבן את העיניינים נכוון זה לא תמיד עוזר אבל לעשות זאת עוד עוד ועוד ואני בטווחה שבסווף הכל יסתדר בעזרת ד'

יש לי גם חניכה כזאת אבל...אנונימי (פותח)

היא אפילו לא אומרת לי שהיא חושבת שאני שונאת אותה - את זה אני שומעת מבנות אחרות..

היא הפסיקה לבוא לסניף והיא לא מוכנה לדבר איתי אפילו לא מילה...

מה עושים איתה??

^ זה כבר נשמע יותר מסובך, נגיד.פלספניתאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך