טוב - אז בילדה הקודמת היה לי ממש סיוט בהתחלה בכל מה שקשור להנקה. היא היתה רוצה לאכול בלי סוף, וכמעט ולא היה מספיק זמן בין ההנקות כדי שהדדים יתמלאו. זה היה גורר את זה שהיא לא היתה לגמרי שבעה, ולכן היתה רוצה עוד ועוד. לקחתי רב חלב, שתיתי תה שומר, אכלתי חילבה, שתיתי בירה ועוד דברים שאמורים להגביר חלב. הם אולי עזרו, אבל ממש קצת. וככה זה היה בערך חודשיים וחצי, עד שגילינו את המנשא שבו היא היתה מסכימה לישון הרבה יותר זמן... (חכו, זאת לא הנקודה). אבל גם אחרי זה - בשאיבות, אף פעם לא הייתי ממש שופעת, והיה לוקח לי לא מעט זמן להתמלא.
כל פעם כשהייתי "בוכה" לאחות בטיפת חלב, שהיא גם יועצת הנקה, שהתינוקת אוכלת מלא ואני מרגישה שאני לא מתמלאת מספיק ושהיא רעבה כל הזמן - היא קודם כל היתה שואלת אותי: "את שותה מספיק?". ואני הייתי עונה לה בשפה רפה ועם עיניים מושפלות שלא כל כך...
תשאלו למה? כנראה בגלל שאני עצלנית, ולא הכי אוהבת לשתות מים, וגם תמיד חשבתי שזאת המלצה כללית כזאת שתמיד ממליצים, בעיקר כדי שאני אישית לא אתייבש. והיות ורוב הזמן הרגשתי טוב, לא היה מה שידרבן אותי לשתות כל כך הרבה.
אבל...
אחרי הרבה תפילות על ההנקה של התינוק הנוכחי שיהיה לי מספיק חלב בשבילו, הקב"ה הכניס לי סוף סוף בינה, ונתן לי את הכוחות להתגבר על העצלות - והחלטתי שהפעם אני מקפידה על שתיה. על המון שתיה. אני לוגמת בקבוקי מים. בכל הנקה, וגם ביניהן. וזה מדהים כמה שזה מגביר לי את החלב. יותר טוב מכל שאר השיטות... גם כשכבר לא בא לי - אני לוגמת עוד כמה לגימות ומכוונת עליהן "להגברת החלב".
אז אני מפרסמת את זה כי אולי זה יעודד עוד מישהי לשתות המון, ולזכות ביותר חלב לתינוק/ת שלה!