בס"ד
בס"ד
ברוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו
ווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו ה'
בס"ד
דבורה או דבורה וברק?
בס"ד
במפה זה- גריזים - מס' 2, גלבוע - מס' 1.
ומה קרה בגריזים - יהושע קיים את מעמד הברכה והקללה.
ממש שופט.
זה לא נראה לי קריטי.. למרות שבאמת ברק לא היה שופט לכן כתבתי בסוגריים בהוספת ההערה הזו אבל לך תדע מה הם רצו שתכתוב.
זו היתה שאלה ממש כיפית
סתם אחתלמיש'ו יש התשובות ?
ברוך ה'... חפשו תשובות בלחמןענבל
*חזרזיר*הייתי לחוצה ברמות, אבל בחסדי הבורא היה מצויין!
מחכה כבר לציונים!
זהו רשמית נגמרו הבגריותתתתתתתתת תודה לה'.
וווווווווווווואאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו.
היתה פשוט מגעילה!
כמה דברים אפשר לתקוע בשאלה אחת?!?!
וטוב שלא עשו לנו בגרות בספרות-בלי קשר לידע, פשוט תמציאו מה הכוונה ומה הקשר ומה זה בא לבטא...
בעעעעעעע..
העיקר שזה מאחורי...
בס"ד
יש למישהו את התשובות לשאלון של השישית?
תודה.
איך היה לך בתורה ?
שביעסטים - איך הלך לכם ?
בס"ד
לא ידעתי מתי בנ"י התלוננו על שהוציאום מארץ מצרים.
כתבתי אחד - במסה ומריבה.
ואת השני לא ידעתי... חוץ מזה, עניתי על הכל.
היה לי סעיף אחד מתוך 4 סעי' שלא ידעתי (מדוע שמואל לקח עימו עגלת בקר בדרכו לבית לחם..), ולא עניתי עליו והתבאסתי, ואז כשסיימתי, אמרו לי שהיה צריך לענות רק על 3 סעי' מתוך 4.. אני חשבתי שצריך לענות על ארבעת הסעי'.. ב"ה!
בס"ד
או לא כולל מי מריבה?
הם רשמו לא כולל פרק כ"א ופרק כ"א מונה אחד משני אלה.
בעקרון יש את חטא המרגלים שהם התלוננו על שהוציאום ממצרים, יש את קברות התאוה, וכמדומני שגם עם הנחשים ואני כמעט בטוחה שגם בקורח.
גם אני לא ידעתי את הסעיף הזה וב"ה את השאר ידעתי 
(מה היה השני שלא ידעת? אני לא זוכרת את השאלה...*
בס"ד
זהו, עשיתי כל מה שצריך, חוץ מהחצי סעיף הנ"ל..
פשוט לא בחרתי את זה!
ובפסוקים גם בתורה וגם בנביא היה צריך לבחור 3 מתוך 4, נכון? אני מאוד מאוד מקווה כי זה מה שעשיתי..
היה חביב...
סעיף אחד מומצא לגמרי, וכל השאר פסדר..
זה די היה אנסין, אבל לא קשה...
ושמעתי מאחותי השמיניסטית שגם בבגרות שלהם היה ככה - תורה חביב, ונ"ך ארוך מדי ושאלות מוקרצות....
עדיף של נדבר...
הם תקעו לך את הפרשן בתוך השאלה זה פשוט היה כל כך רל לענות שלא ידעתי אם זה אמיתי!! חשבתי בטוח יש איזה משהו שאני מפספס אין מצב שזה כזה פשוט!!
ונ"ך היה קשה אבל מי שהשקיע לפי דעתי הצליח
חוץ מרש''י נבחרים שצריך ללמוד בל-פה, הכל נמצא בשאלון.
בס"ד
איך הייתה הבגרות של י"ב בתנ"ך??
בל"חיתפה ושם הייתי משפרת כמה דברים..אבל ב"ה עבר סבבה לגמרי!~ |מרוצה|![]()
השאלות עצמם הלכו ב"ה טוב, אבל היו יותר מידי (כמעט לכל שאלה 4 סעיפים!) ולא הספקתי כמה ![]()
טובה?! זאת את? מה קורה?! ווואו.. לפני יומיים הודיה, ראיתי גם את אור ועכשיו את.. אפשר לפתוח פורום שכבתי ![]()
אך היתה לך הבגרות?
זו הודיה!!!
לכן לא ציפיתי..... 
אבל איך הלך באמת?
היה לכם טוב????? היה לי ממש גרוע כי האנסין לקח לי מלללללא זמן, אז המשכתי לשאלות הבאות ולא הספקתי לגמור את האנסין... (12 נק' הלכו בטוח..;(..) זה קרה למלא בנות בכיתה שלי, זה לא קרה לכם??? נראלי חוצמזה היה סבבה (השאלות עצמן) אבל היה ממש לחץ זמן.
ועוד לא למדתי כלווווום!!!
כולל לא לקרוא את התנ"ך!
עד עכשיו לא הבנתי למה צריך ללמוד אם יש תנ"ך???!!!
זה הוןפך את החומר להרבה יותר משעמם בלי לקרוא את התנ"ך ובינינו התנ"ך הרבה יותר חשוב מהניתוח שלו לפי משרד החינוך אז גם סתם בשביל הנשמה לא יזיק ללמוד את התנ"ך לפחות פעם אחת..
בס"ד
לא היה צריך ללמוד!!! (כמו מה שעשיתי - לא למדתי)
המפקחת החדשה פשוט הבאיה לך את המפרשים ולך יש תנ"ך פשוט נחת 

אין דברים יותר טובים מי זה. אבל זה היה ארוך כאורך הגלות.
ובאנסין רש"י ורמב"ם מרובעים ולא בכתב רש"י (לא שיש לי בעיה עם כתב רש"י, פשוט כתב רגיל יותר נוח) והכתב ממש קריא ולא מצולם מאיזה חומש. פשוט מטורף!!!!!!!!!
רק הייתה בעיה אחת שבגלל הבע"פ אבדתי את הסבלנות והריכוז באמצע המבחן אז על החלק של נביא עניתי קצת יותר בריפרוף.
היה מצחיק כי היה לנו בוחנים משועממים אז הם התחילו לקחת את כל הציוד שנותנים להם (טוש ללוח, עפרונות, עטים מחקים וכו') ולבנות איתם כל מיני מגדלים באוויר, ואני ישבתי הכי קרוב אליהם ופשוט לא הפסקתי לצחוק 

הם היו כ"כ מפגרים!!!!!!! אני חושב שבוחני בגרות צריכים בעצמם שיהיה להם בגרות (לא תעודת בגרות, אלא בגרות נפשית) מה שלא היה להם
בעז"ה נצפה לטוב 
והכי טוב זה שנגמרו הבגרויות... (עד מועד ב
)
באמת חשתי לרגע באנסין גם בשאלות של דברים....
ולי זה דווקא עזר...
תורה ממש אחלה, היה קל.
נביא זוועהההההה %#$%@#%@#%@#%@#$
לדעתי יפלו מגנים בכל הארץ. איכשהו. XD
את תהילים עמוס וקהלת כי רק זה היה רוב השאלות!!
והאנסין לא היה כזה גרוע.. הוא סתםם לקח איזה שעה..
היה לי קשה, שניהם.
נביא ממש קשה, ותורה בסדר,איכשהו..
נראה לי הבגרות הזאת הייתה לי הבגרות הכי קשה השנה. אפילו יותר מלשון 
נחכה לתשובות...
מזל שיש מגן טוב
אז אולי עוד יהיו פקטורים וכו'.
שני השאלונים.
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.