ערב טוב לכולם! 
נשמות, לקרוא 5 דקות זה לא יזיק לאף אחד 
ולהזכירכם - לא אני כתבתי 
ערב מעולה 
לב אבות | עם שכנים שכאלה....
"נתאי הארבלי אומר: 'הרחק משכן רע, ואל תתחבר לרשע, ואל תתיאש מן הפורענות'." (א',ז')
המשנה מדריכה אותנו להתרחק משכן רע.
אנו מבינים מהדרכה זו שלא להתחבר לרשעים.
אם כן, למה המשנה ממשיכה לומר ,אל תתחתבר לרשע?'
נבאר זאת בסיפור קטן:
יהודי אחד בא לרמב"ם לפני יום הכיפורים ואמר לו: "הרב, אני יודע בוודאות שלא עבדתי עבודה זרה ולא שפכתי דמים.
למה אני צריך להתוודות גם על עברות אלו, והרי זה שקר?" ענה לו הרמב"ם:
"חכמים אמרו: "כל המתגאה כאילו עובד עבודה זרה", וכן "המלבין פני חברו ברבים כאילו שופך דמים".
האם אתה יכול לומר שאתה גם נקי מעברות אלו?! לכן כשאתה מתוודה על עבודה זרה, תכוון על הגאווה".
למדנו מהרמב"ם שישנו עוון חמור כמו עבודה זרה. יש עוון שהוא "שכן" שלו, שהוא כמו עבודה זרה, וזו הגאווה.
כך אפשר להבין את משנתנו.
התרחק משכן רע. התרחק מעברות שהן קרובות לעברות החמורות, וממילא אתה לא תתחבר לרשע, לא תגיע לעבור עברות חמורות כמו עבודה זרה ושפיכות דמים.
הלכה | האם מותר להשתמש באינטרנט אלחוטי של השכנים?
הגמרא במסכת בבא קמא כותבת ש"זה נהנה וזה לא חסר - פטור".
כלומר, כאשר אדם נהנה מרכוש של חברו, אבל חברו איננו מפסיד מכך כלום - פטור הנהנה מלשלם.
לפי זה, באופן עקרוני צריך להיות מותר להשתמש באינטרנט אלחוטי של השכן. אולם, צריך לבדוק כמה דברים:
א. אם השכן חסר מעט - מדברי הגמרא שם עולה, שאם חסר מעט, אסור לו להינות מרכוש חברו.
במקרה שלנו - האם הבעלים חסר? ובכן, זה תלוי בעיקר בסוג הגלישה של של ה'אורח'. אם האדם גולש בדבר קטן, כגון שקורא דואר אלקטורני, הרי שדבר זה לא אמור להשפיע על קצב הגלישה, וממילא הדבר צריך להיות מותר.
ב. אם יודעים שהשכן אינו מסכים - במקרה כזה ודאי שיהיה אסור.
לסיכום: באופן כללי, כדאי להתרגל להשתמש בדברים שלנו, ולא לקחת דברים מאחרים, גם אם לא גומרים להם הפסד.
אולם כשיש צורך ניתן להשתמש באינטרנט אלחוטי של השכן, בתנאי שמשתמשים בדבר קל(כגון קריאת דוא"ל) שאיננו מאט את הקצב,
ובתנאי שאין אנו יודעים שהשכן אוסר זאת.
בבא-קמא כ'. (ע"פ 'הלכה ממקורה' - הרב יוסף צבי רימון)