בוקר טוב לכולם! 
נשמות, לקרוא 5 דקות זה לא יזיק לאף אחד 
ולהזכירכם - לא אני כתבתי 
יום שמח! 
פרשת בלק | עם צדיק
"לא הביט און ביעקב ולא ראה עמל בישראל, ה' אלוקיו עימו ותרועת מלך בו". (כ"ג, כ"א)
התורה אומרת דבר מופלא. אם אנחנו עוברים עברות [און = חטא], הקב"ה אינו רואה אותן! איך זה יכול להיות?
יש שני סוגי חטאים:
ישנם חטאים הנעשים בהנאה גדולה.
למשל, האדם יכול לדבר לשון הרע על חבר ולהרגיש טוב עם עצמו.
לעומת זאת, ישנם חטאים שנעשים לא בלב שלם.
כמו למשל, אדם שנמצא בחברה שאינה טובה ומוצא את עצמו מנבל את הפה, הוא חש חוסר נוחות על המעשה שעשה.
עכשיו נבין טוב יותר את הפסוק. ה' לא רואה חטאים אצל עם ישראל. אילו חטאים?
חטאים שנקראים "און". "און" זהו חטא מהסוג הראשון, כשאדם עושה מתוך הנאה.
כשהקב"ה מביט העם ישראל הוא אינו רואה חטאים כאלו. הם פשוט אינם קיימים.
אם יש חוטאים בעם ישראל זה נובע מכך שאינם יודעים שהדבר אסור, או שהם יודעים אך מלאי חרטה על חטאיהם.
אלו חטאים שהאדם חוטא כאשר "ה' אלוקיו עימו", שה' היה במחשבתו לפני החטא ואחריו. זו כבר עברה הרבה יותר קטנה, מלאה ייסורי מצפון וגעגועים לחזור לקב"ה.
זו המעלה הגדולה ביותר של עם ישראל שגם כשהוא חוטא - הוא קשור ודבוק לקב"ה! 
דברים שבלב | חלומות מתגשמים
"אז מה אתה עושה בחופש?" "עכשיו אני מדריך בקייטנה, אח"כ אני עובד קצת בדואר, ויש לי כמה משמרות בפיצרייה של השכונה". "למה כל המאמץ?" "אני רוצה להוציא רישיון על קטנוע". "ואתה, מה אתה עושה?" "סתם, אתה יודע, כל היום בטן גב מול הפייסבוק". "איזה כיף לך..."
"נו, אז איך היה החופש?" "עבדתי קשה, אבל זה השתלם. חסכתי כסף, והוצאתי רישיון על קטנוע וקניתי אחד מיד שנייה. היה שווה את זה. ואתה?" "אהה... לא משהו מיוחד. בטן גב מול הפייסבוק..."
האמת, הייתה לי צביטה קטנה בלב. הוא עשה משהו בקיץ הזה ואני...
אז כדי שגם אתה לא תצא עם צביטה קטנה בלב, כדאי שנחליט מה אנחנו עושים עם החופש שלנו.
זה הזמן לקחת איזה חלום קטן שלנו ולממש אותו.
חלמת לנגן בגיטרה? זה הזמן ללמוד! רצית לסיים מסכת? זה הזמן להשקיע! להתנדב. לעזור. לעשות. העיקר להפוך את החופש הזה לבלתי נשכח.
לחופש שיצאנו ממנו גדולים יותר. טובים יותר. אפילו במשהו קטן.
חופש זה זמן של חיפוש. זמן שבו אני יכול לגלות את החלומות שלי, את הכשרונות שלי, ולממש אותם.
אז שבע"ה ננצל את החופש הזה לדברים טובים ומועילים, לנו ולאחרים 
בהצלחה! =]